ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Φεβρουαρίου 2021

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ... Δηλαδή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «γιορτάζουν» την επίσκεψη μιας εβραίας στον ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ. Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος διερωτάται: τι είδους εορτή είναι αυτή και τι σχέση έχουν οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με τον ναό του Σολομώντα. Ναι, στον ναό του Σολομώντα. Ούτε καν στον Παρθενώνα, ούτε καν στην Αγία Σοφία. Ποιος ισραηλινός πράκτορας που διευθύνει το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων επέβαλε αυτήν την εορτή, που δεν στηρίζεται στα 4 Ευαγγέλια, αλλά στο (απόκρυφο - νόθο - ψεύτικο ) μη κανονικό «Ευαγγέλιο» του Ιακώβου;

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ, ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΡΟΣ. ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. 

 

 ΤΑ  ΕΙΣΟΔΙΑ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΑΠΟΚΡΥΦΩΝ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ  (ΝΟΘΩΝ - ΨΕΥΤΙΚΩΝ).

 ΗΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΜΑΤΣ,  ΗΜΕΡΑ  ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ,  ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ  ΜΑΣΑΝΤΑ. 

Αρχικά η  ημέρα που  εορτάζονταν  η  ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   ήταν  η  29η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ως  η  ημέρα  που κατατροπώθηκαν οι κομμουνιστές.  Αυτό  είχε  κάποια  λογική.   Στην συνέχεια,  μετά  την  στρατιωτική  δικτατορία,  οι  θεοσεβούμενοι  μασόνοι  πολιτικοί  καθιέρωσαν  την 15η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  για  εορτή  των  Ενόπλων  Δυνάμεων  και στη συνέχεια την 21η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.  Πάλι  καλά  που  δεν  μας  καθιέρωσαν  να  εορτάζουμε  την  ημέρα  του  ΜΑΤΣ,  την  ημέρα  ΤΟΥ  ΤΑΛΜΟΥΔ  ή  την  ημέρα  της  ΜΑΣΑΝΤΑ.

 Λεωνίδας, ο βασιλιάς που μετέτρεψε μια μάχη σε σύμβολο της παγκόσμιας  ιστορίας – Newsbeast

 ΚΑΝΕΙΣ  ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ  ΤΙ  ΣΧΕΣΗ  ΕΧΕΙ  Η  ΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΑΡΕΤΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΨΕΥΤΙΚΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ  «ΤΩΝ  ΕΙΣΟΔΙΩΝ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ»,  ΠΟΥ  ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ  ΣΤΑ  ΨΕΥΤΙΚΑ  ΑΠΟΚΡΥΦΑ  "ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ"  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΣΤΑ  ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΙΜΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ». Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑΦΟ. Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: «ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΚΥΛΩΝ». ΔΥΟ ΔΕΞΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΓΙΟΥ.

 

 Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ο «ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ, ΥΜΝΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΩΣ Ο «ΚΑΘΑΙΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». «Χαίρε, των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα. Χαίρε, θεούς ψευδωνύμους συντρίψας. Χαίρε, ο συντρίψας τα άψυχα είδωλα. Χαίρε, δαιμόνων ο καταλύτης. Χαίρε, ο καθαιρέτης των Ελλήνων». Καθαιρέτης = αυτός που καταλύει, που κατατροπώνει, που καταρρίπτει, που ανατρέπει. 

 

 

 


Οι  Έλληνες  έχουν,  για  αδιευκρίνιστους  λόγους,  σαν  ημέρα  των  Ελληνικών  Ενόπλων  Δυνάμεων,   την  ημέρα  που,  όπως  γράφουν  τα  θρησκευτικά  βιβλία:  «μία  μικρή εβραία, η Μαριάμ, όταν έγινε τριών ετών, οδηγήθηκε από τους γηραιούς γονείς της στο Ναό του Σολομώντος, προκειμένου να εκπληρωθεί το τάμα τους προς τον Θεό. Η Μαρία ανήλθε μόνη της τα 15 σκαλοπάτια που οδηγούσαν στον Ναό και παραδόθηκε από τους γονείς της στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Στη συνέχεια ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός της πρόσφερε τη Χάρη του. Το νεαρό κορίτσι υπηρέτησε τον Ναό μέχρι τα 14 χρόνια του, οπότε αρραβωνιάστηκε τον Ιωσήφ». 

Το  γεγονός κάλλιστα μπορεί να μην έλαβε ποτέ χώρα, δεδομένου  ότι δεν  αναφέρεται  από  τα  4  κανονικά  ευαγγέλια  αλλά  από τα  νόθα  ευαγγέλια,  όπως επίσης και η μικρή εβραία να ήταν τελικά ανύπαρκτη. 

Το  ερώτημα πάντως παραμένει. Γιατί;

Σε  τι  συνέβαλε  αυτή  η  εβραία  και ο  ναός  του  Σολομώντα  στην  πολεμική  αρετή  των  Ελλήνων;

Πόσους παραλογισμούς   είναι  επιτέλους  ικανοί  να  αντέξουν οι  ευφυείς  απόγονοι  του  Λεωνίδα,  του  Θεμιστοκλή  και  του  Γέλωνα;  

 

Τα Εισόδια της Θεοτόκου  είναι  η  Θεομητορική εορτή της Χριστιανικής Εκκλησίας, με την οποία τιμάται η είσοδος για τους Ορθοδόξους και η εμφάνιση για τους Καθολικούς (Presentazione della Beata Vergine Maria) της μικρής Μαριάμ (Μαρίας) μαζί με τους γονείς της Ιωακείμ και Άννα στο Ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου η μέλλουσα Θεοτόκος να αφιερωθεί στον Θεό. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου και από τις δύο Εκκλησίες, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου την γιορτάζουν οι χριστιανοί  που ακολουθούν το παλαιό Ιουλιανό ημερολόγιο (Παλαιοημερολογίτες).

ΤΑ  ΕΙΣΟΔΙΑ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΑΠΟΚΡΥΦΩΝ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ  (ΝΟΘΩΝ - ΨΕΥΤΙΚΩΝ).

Η αναφορά για το περιστατικό των Εισοδίων της Θεοτόκου δεν γίνεται σε κάποιο από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά σε δύο απόκρυφα  (νόθα)  Ευαγγέλια: το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου (κεφ. 6-7) και το Ευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου. Σύμφωνα με αυτά, οι ευσεβείς γονείς της Θεοτόκου, Ιωακείμ και Άννα, έπειτα από εικοσαετή έγγαμο βίο, ήσαν άτεκνοι και παρακαλούσαν θερμά τον Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί. Ο Θεός τους ανάγγειλε με Άγγελο ότι η επιθυμία τους θα εκπληρωθεί και η Άννα έμπλεη χαράς υποσχέθηκε να αφιερώσει το παιδί στον Θεό. Πράγματι, η Άννα έμεινε έγκυος και μετά από εννέα μήνες απέκτησε κόρη, τη Μαριάμ (Μαρία).

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Εάν  όντως  εορτάζουμε  τα  εισόδια  της  Θεοτόκου  βάσει  των  αναφορών  των  αποκρύφων  (νόθων)  Ευαγγελίων  και  θεωρούμε  την  ιστορία  αυτή  σαν  αληθινή,  πρέπει  να  θεωρήσουμε  σαν  αληθινές  και  τις  άλλες  ιστορίες  που  αναφέρουν  τα  απόκρυφα  Ευαγγέλια,  πολλές  των  οποίων  είναι  ιδιαίτερα  αποκαλυπτικές  έως  και  γαργαλιστικές.   

(Διαβάστε  στο  Υστερόγραφο  τα  δύο  διαφωτιστικά  άρθρα  του  Μιχάλη  Καλόπουλου).   

Δεν  πρέπει  να  παίρνουμε από  εκεί  ότι μας  συμφέρει.  Όχι  δύο  μέτρα  και  δύο σταθμά.  Διαβάστε  χριστιανοί  τα  απόκρυφα  (νόθα - ψεύτικα)  ευαγγέλια  αφού  τα θεωρείται  αληθή  και  πολλές  γιορτές  κάνετε  βάσει των  εξιστορήσεων  αυτών  των ευαγγελίων). 

Όταν η Μαριάμ έγινε τριών ετών, οδηγήθηκε από τους γηραιούς γονείς της στο Ναό του Σολομώντος, προκειμένου να εκπληρωθεί το τάμα τους προς τον Θεό. Η Μαρία ανήλθε μόνη της τα 15 σκαλοπάτια που οδηγούσαν στον Ναό και παραδόθηκε από τους γονείς της στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Στη συνέχεια ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός της πρόσφερε τη Χάρη του. Το νεαρό κορίτσι υπηρέτησε τον Ναό μέχρι τα 14 χρόνια του, οπότε αρραβωνιάστηκε τον Ιωσήφ και στη συνέχεια έγινε η μητέρα του Ιησού Χριστού.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου καθιερώθηκαν ως εκκλησιαστική εορτή κατά τον 7ο αιώνα, πρώτα στην Ανατολή και πολύ αργότερα στη Δύση. Αναφορές υπάρχουν στα γραπτά του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητή και των πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως Ταράσιου και Γερμανού. Με τα Εισόδια της Θεοτόκου συνδέεται και η βασιλική της Αγίας Μαρίας της Νέας, που χτίστηκε δίπλα στα ερείπια του Ναού του Σολομώντος και εγκαινιάστηκε στις 21 Νοεμβρίου 543 από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Εξ αυτού του γεγονότος φαίνεται να επελέγη από την εκκλησία ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου. Επί αυτοκράτορος Μανουήλ Α' Κομνηνού (1143-1180) καθιερώθηκε ως ημέρα αργίας για το Βυζάντιο.

Απολυτίκιον

“Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν˙ Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις.”

 

Η αναφορά για το περιστατικό των Εισοδίων της Θεοτόκου δεν γίνεται σε κάποιο από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά σε δύο απόκρυφα (νόθα)  Ευαγγέλια: το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου (κεφ. 6-7) και το Ευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου.

 

ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,   από  τον  κ.  Ιγνατίου Ε. Γ.  19 Νοε 2009

Πρωτευαγγέλιον του Ιακώβου.


Εκδόθηκε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο από τον M. Neander το 1564.
Στην χειρόγραφη παράδοση φέρει τον τίτλο «Ιστορία Ιακώβου».
Το Αρχαιότερο χειρόγραφο που έχουμε είναι του 3ου Αιώνα και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι αρχικά υπήρχαν δύο τμήματα (1-20) και ότι το τρίτο μέρος αποτελεί πρόσθετο τμήμα κατά τον χρόνο συγγραφής του Παπύρου.
Στο πρώτο από τα δύο τμήματα περιγράφεται η γέννηση και ο βίος της Μαρίας μέχρι και της παραλαβής της υπό του Ιωσήφ. Ο Ιωακείμ πατέρας της Μαρίας άτεκνος όπως ήταν πήγε στην έρημο λόγω του ονειδισμού της ατεκνίας ενώ η Άννα ενδύθηκε νυφικό φόρεμα και προσευχήθηκε με αποτέλεσμα να εισακουσθεί η προσευχή της.
Στο δεύτερο μέρος περιγράφεται από τον Ιωσήφ η Γέννηση του Ιησού με βάση τα Τέσσερα Ευαγγέλια αλλά και με πολλές πρόσθετες πληροφορίες. Περιέχει επίσης και έναν Ύμνο στην Αειπαρθενία της Θεοτόκου ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί ως κάποια προσπάθεια πρόληψης έναντι των Αρνητών της.
Στο τρίτο μέρος περιέχει την Ιστορία του Ζαχαρία , την σφαγή των Νήπιων, την διαφυγή του Ιωάννη του Βαπτιστή, και τον θάνατο του Ηρώδη.
Στο τέλος του τρίτου τμήματος υπάρχει σημείωση που δείχνει ως συγγραφέα τον Ιάκωβο και μάλιστα ως αυτόπτη μάρτυρα των γεγονότων ο οποίος είναι αδελφός του Κύριου και υιός του Ιωσήφ από τον προηγούμενο γάμο. Ο Ιάκωβος προφανώς διέφυγε την σφαγή και επέστρεψε μετά.
Ο συντάκτης του Ευαγγελίου κατά την σύγχρονη έρευνα προφανώς αγνοεί την Γεωγραφία της Παλαιστίνης αλλά και τα έθιμα. Έτσι δεν είναι ούτε ο Ιάκωβος όπως αναφέρεται αλλά ούτε και οποιοσδήποτε Ιουδαίος της Παλαιστίνης. Στην πραγματικότητα τα δύο πρώτα τμήματα γράφτηκαν το 180 μ.Χ. Αυτό το συμπέρασμα βασίζεται και στον Ιουστίνο όπου φαίνεται να μην γνωρίζει το βιβλίο ενώ γνωρίζει τις παραδόσεις τις οποίες διατηρεί το βιβλίο αλλά και ο Ωριγένης το αναφέρει με το όνομά του «Βίβλος Ιακώβου» Ως προς το τρίτο τμήμα πιστεύεται ότι προσετέθη στις αρχές του 3ου αιώνα και ότι ο συντάκτης του άφησε το σημείωμα περί του Ιακώβου.
Το «Βιβλίον του Ιακώβου» καταδικάσθηκε από τον Γελάσιο δια διατάγματος περί γνήσιων και νόθων βιβλίων αλλά εξακολουθούσε να διαβάζεται στην Ανατολή παρότι στην Δύση δεν συνέβαινε το ίδιο.


Η Εκκλησία παρέλαβε από αυτό το Ευαγγέλιο τα ονόματα των γονέων της Μαρίας και πάνω σε αυτό στηρίχθηκε η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου αλλά και πάνω σε αυτό στηρίχθηκε το δόγμα περί Ασπόρου Συλλήψεως των Ρωμαιοκαθολικών.


β)Γέννα Μαρίας
Στο τελευταίο μέρος του Παπύρου ο οποίος διατηρεί το έργο υπάρχει η σημείωση «Γέννα Μαρίας», «Αποκάλυψις Ιακώβου».Το πρώτο μέρος του τίτλου «Γέννα Μαρίας» είχε άλλο κείμενο στο οποίο αφιερώνει με ιδιαίτερη σημασία ο Επιφάνιος μετά παραθέσεως ενός σύντομου χωρίου περί του θανάτου του Ζαχαρία. Ο Επιφάνιος Κύπρου καθιστά σαφές ότι το βιβλίο αυτό ανήκε στους Γνωστικούς και το περιεχόμενο του παραθέματος μαρτυρεί το ίδιο. Είναι προφανές ότι αυτό είχε περιεχόμενο συγγενές με το ανωτέρω, αλλά δεν ταυτίζεται με αυτό, επειδή αποτελεί το γνωστικό αντίστοιχο του Ευαγγελίου του Ιακώβου που γράφτηκε λίγο μετά από αυτό και με εμφανή την επίδρασή του.

 

ΤΑ  ΕΙΣΟΔΙΑ  ΤΗΣ  ΜΑΡΙΑΣ  ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ  ΣΤΟ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  ΑΠΟ  ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟ  (ΜΗ  ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΝΟΘΟ - ΨΕΥΔΕΣ)  ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ  ΤΟΥ  ΙΑΚΩΒΟΥ

7. 1. Καθώς περνούσαν οι μήνες, το παιδί μεγάλωνε. Όταν έγινε δύο ετών, είπε ο Ιωακείμ στην Άννα: «Ας την οδηγήσουμε στο ναό του Κυρίου, για να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε, μήπως μας στείλει ο Κύριος την οργή Του και δεν γίνει δεκτό τότε το Δώρο μας». Η Άννα τότε απάντησε: «Ας περιμένουμε το τρίτο έτος, για να μην αποζητήσει το κορίτσι τον πατέρα ή την μητέρα». Και o Ιωακείμ είπε: «Ας περιμένουμε». 2. Όταν έγινε τριών χρόνων το κορίτσι, είπε ο Ιωακείμ: «Προσκαλέστε τις αμόλυντες θυγατέρες των Εβραίων να πάρουν από μια λαμπάδα, που θα κρατούν αναμμένη, ώστε να μην στραφεί το κορίτσι προς τα πίσω και μείνει αιχμάλωτη η καρδιά της μακριά από το Ναό του Κυρίου». Έτσι έκαναν, λοιπόν, ώσπου ανέβηκαν στο ναό του Κυρίου, όπου ο ιερέας την υποδέχτηκε, την ασπάστηκε, την ευλόγησε και είπε: «Ο Κύριος δόξασε το όνομα σου σε όλες τις γενιές. Μέσα από εσένα θα αποκαλύψει o Κύριος στις έσχατες ημέρες τη λύτρωση Του στους Ισραηλίτες». 3. Ο ιερέας την έβαλε να καθίσει στον τρίτο αναβαθμό του θυσιαστηρίου. Ο Κύριος, ο Θεός, της έδωσε χάρη και χόρεψε (με τα πόδια της) και όλος ο λαός του Ισραήλ την αγάπησε.

 

 

 

Διαβάστε  και  τα  άρθρα:

 

  

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/11/blog-post_72.html

ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/11/blog-post_92.html

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ

 

 

 

 
 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 Υ.Γ.

 

ΤΙ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ  ΤΑ  ΑΠΟΚΡΥΦΑ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Μ. Καλόπουλος

Πόσων ετών ήταν η Μαρία όταν κατέστη έγκυος;  


Παρ' όλο που η Καινή Διαθήκη δεν μας αποκαλύπτει την ηλικία της μικρής Μαρίας, στο «ευαγγέλιο της γέννησης της Μαρία» καθώς και στο «Πρωτευαγγέλιο Ιακώβου» διαβάζουμε:

 «Η Παρθένος του Κυρίου που προχωρούσε στα χρόνια και αύξανε σε τελειότητα… συνομιλούσε καθημερινά με αγγέλους και δεχόταν επισκέπτες απ' τον θεό… Έτσι όταν έφτασε σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, ο αρχιερέας αποφάσισε να επιστρέψουν όλες οι παρθένες του Ναού στα σπίτια τους και να παντρευτούν». Ευαγγέλιο της γέννησης της Μαρίας  κεφ. 5


Το «Πρωτευαγγέλιο Ιακώβου» είναι αποκαλυπτικότερο: «Η Μαρία έμεινε στο Ναό σαν περιστέρι που μαθήτευε εκεί και ελάμβανε τροφή από τα χεριά ενός αγγέλου. Όταν έγινε δώδεκα ετών οι ιερείς έκαναν συμβούλιο και είπαν: Άδου η Μαρία είναι δώδεκα χρονών, τι πρέπει να κάνουμε μήπως και κινδυνεύσει να κηλιδωθεί (προφανώς απ' την έμμηνο ρύση της νεαρής Μαρίας) ο ιερός χώρος του Κυρίου;» Ο Ιερέας Ζαχαρίας προσευχήθηκε και άγγελος Κυρίου έδωσε την απάντηση: «Ζαχαρία πήγαινε να καλέσεις όλους τους χήρους. Αυτός που θα φανερώσει ο Κύριος θα είναι ο σύζυγος της Μαρίας»

Δωδεκάχρονο κοριτσάκι λοιπόν, και προφανώς στην αρχή των έμμηνών της η μικρούλα Μαρία! Και η ερώτηση, γιατί ένας θεός προτίμησε να αφήσει έγκυο ένα τόσο μικρό κοριτσάκι, ένα παιδάκι ουσιαστικά και όχι μια ώριμη γυναίκα; Αν ο θεός προτίμησε να καταστήσει έγκυο ένα κοριτσάκι, γιατί να μην τον μιμηθούν και οι αναρίθμητοι οπαδοί της θρησκείας του; Γιατί κατηγορούν τον Μωάμεθ που παντρεύτηκε μια εννιάχρονη παιδούλα και γενικότερα τους Μουσουλμάνους που έχουν ανάλογα έθιμα; Και επιτέλους γιατί δεν γίνεται αισθητή η υποβόσκουσα παιδεραστία;
Ενδιαφέρον έχει επίσης η συγκαλυμμένη περιγραφή της "συνεύρεσης" ενός "αγγέλου" με την Μαρία όπως μας αποκαλύπτουν τα Ευαγγέλια Βαρθολομαίου και Ιακώβου: «Μεγάλωνε δε η Μαρία στον ναό και ελάμβανε τροφή εκ χειρός αγγέλου» Πρωτευαγγέλιο Ιακώβου (2ος αι.μ.Χ.) 7.11-17.3. 
Προσέξτε την τελευταία αυτή λεπτομέρεια, που μας αποκαλύπτει ότι οι ιερείς μεγάλωναν το αφιερωμένο κοριτσάκι μέσα στο ναό (η έκφραση μπορεί να υπονοεί οποιοδήποτε χώρο στην αυλή του ναού) και ελάμβανε τροφή (σαν αθώο περιστεράκι!) μόνο από ειδικό πρόσωπο, που η αφιερωμένη μικρή Μαρία, διδάχθηκε να το αποκαλεί άγγελο!
Σε άλλο "ευαγγέλιο", που για δικούς τους λόγους, κάποιοι ονόμασαν απόκρυφο, διαβάζουμε ότι κατά την αναγγελία της σύλληψης, η Μαρία είχε μια εξαιρετικά τρυφερή εμπειρία σύλληψης, όταν ακόμα ζούσε μέσα στο ναό! Σ’ αυτό το απόκρυφο επαναλαμβάνω ευαγγέλιο, η ίδια η Μαρία περιγράφει την εξαίσια εμπειρία της συνάντησής της με τον "άγγελο" της σύλληψης ως εξής:


«Ως ήμην εν τω ναό του θεού λαμβάνουσα τροφήν εκ χειρός αγγέλου, (και σ’ αυτό το κείμενο επίσης, η μικρή Μαρία φαίνεται πεπεισμένη, ότι αυτός που της έφερνε την καθημερινή της τροφή, ήταν άγγελος!) μια των ημερών, εφάνη μοι (άλλος) άγγελος ερχόμενος προς εμέ, ουκ έχων εν τη χειρί αυτού άρτον ή ποτήριον, καθώς ο πρίν ερχόμενος πρός με άγγελος, το δε πρόσωπον αυτού ην αχώρητον. (δηλαδή: μόλις ο "άγγελος" που της προσέφερε τροφή έφυγε, εμφανίστηκε ένας άλλος "άγγελος" του οποίου το πρόσωπο δεν πρόφτασε να δει) Και εξαίφνης ο ναός εράγισε, σεισμός έγινε και εγώ έπεσα επί το πρόσωπόν μου, μη φέρουσα την ιδέαν αυτού, (έπεσε μπρούμυτα, χωρίς να προλάβει να δει το πρόσωπό του)!
«Ο δε (άγγελος) υπέβαλεν την χείρα αυτού και ήγειρέν με, (;!) και ανέβλεψα πρός τον ουρανόν (!) και ήλθεν νεφέλη δρόσου και εράντισέ με από κεφαλής έως ποδών, ο δε (άγγελος) με απέμαξε (με απεσπόγγισε) με τη στολή αυτού (το πόσο άγγελος δεν ήταν, φαίνεται απ' την ιδιαίτερη στολή του… που μ’ αυτήν σκούπισε την δροσιά του ουρανού!) και είπεν μοι. Χαίρε κεχαριτωμένη, σκεύος εκλογής. Και (μετά την ουράνια δροσιά…) επάταξεν την δεξιάν αυτού και εγένετο άρτος υπερμεγέθης (!) και έφαγεν αυτός και έδωκεν και εμοί. Και ιδού ποτήριον οίνου και έπιεν αυτός και έδωκεν και εμοί. (Δηλαδή: μετά την "ουράνια δροσιά", έφαγαν ψωμί και ήπιαν και κρασί... δεν θυμίζουν κάτι όλα αυτά!) Και είπεν μοι (ο άγγελος) αποστείλω σοι τον λόγον μου και συλλήψης υιόν και δι αυτού σωθήσεται πάσα η κτίσις. Ειρήνη σοι αγαπητή μου. Και αφανής εγένετο ("ο άγγελος") απ’ εμού, και εγένετο ο ναός καθώς ήν το πρότερον»  Ευαγγέλιο Βαρθολομαίου 2.17-19.


Ούτε πραγματικός σεισμός λοιπόν είχε σημειωθεί, ούτε κανένα ρήγμα συνέβη στον ναό, την ώρα που εμφανίστηκε ο "άγγελος" με τις "δροσιές" της σύλληψης! Απ’ την τελευταία φράση της Μαρίας: «και εγένετο ο ναός καθώς ήταν το πρότερον», καταλαβαίνουμε ότι η μικρούλα παρθένα, αφού έλαβε τροφή από τον πρώτο άγγελο, έπεσε σε κατάσταση "έκστασης" ακριβώς την στιγμή που μπροστά της εμφανιζόταν ο δεύτερος "άγγελος", δηλαδή ο αγγελιοφόρος της σύλληψης!
Δικαίως, αυτή η περιγραφή της σύλληψης παρέμεινε απόκρυφη, γιατί όπως όλοι καταλαβαίνουμε, υπαινίσσεται άλλες, εντελώς διαφορετικές συνθήκες "αναγγελίας" και σύλληψης, μέσα στον ναό όπου μεγάλωνε αποκομμένη απ’ τον έξω κόσμο η δωδεκάχρονη ανήλικη αφιερωμένη Μαρία!
Ένα αθώο δωδεκάχρονο κοριτσάκι, που δεν γνώρισε άλλο περιβάλλον εκτός της απομόνωσης του Ναού, σίγουρα δεν θα μπορούσε να δώσει άλλες ερμηνείες, σε όσα του συμβαίνουν, εκτός απ' αυτές που για χρόνια ολόκληρα του επέβαλε το πανούργο και ικανότατο ιερατείο!
Η περιγραφή αυτή, είναι στην ίδια ακριβώς γλώσσα γραμμένη με τα ευαγγέλια και τόσο αρχαία όσο και τα κανονικά ευαγγέλια! Παραμένει δε απόκρυφη και άγνωστη, γιατί όπως και ο τελευταίος από μας καταλαβαίνει, είναι πολύ πλουσιότερη σε τρυφερούς υπαινιγμούς φυσιολογικής σύλληψης, από οποιονδήποτε άλλον θρύλο, που παρουσιάζει την Μαρία να οσφραίνεται τον οποιονδήποτε κρίνο της σύλληψης!
Σύμφωνα λοιπόν με την ενδιαφέρουσα αυτή αφήγηση, και η Μαρία (όπως και η μητέρα της καθώς και η γιαγιά της) ήταν "αφιερωμένο", και συνεπώς δεσμευμένο, δηλαδή παιδί εξολοκλήρου αφιερωμένο, στην υπηρεσία του ιερατείου. Γίνεται λοιπόν τώρα καλύτερα κατανοητό, το γιατί ζητήθηκε απ’ αυτήν, και όχι από οποιαδήποτε άλλη κοπέλα, να αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο της "παρθενογένεσης"! Η Μαρία ήταν παιδί του Ναού, αφιερωμένη δια βίου στον "θεό" (δηλαδή στην υπηρεσία του ιερατείου) και εξ αυτού υποχρεωμένη να αναθρέψει τουλάχιστον ένα τέτοιο παιδί, που δεν θα ήταν του συζύγου της, αλλά σπορά ουρανοκατέβατης "δροσιάς αγγέλου", ή επί το θεολογικότερον «αγιοπνευματική σπορά»!
Το εντελώς παράξενο, όσο κι αν αυτό ακούγεται εξωπραγματικό, είναι ότι ψήγματα παρόμοιων συνθηκών σύλληψης, με ενδείξεις σαρκικής επαφής "αγγέλου" και Μαρίας, απέμειναν και στην Καινή Διαθήκη! Το συγκεκριμένο εδάφιο, που υπαινίσσεται κάτι τέτοιο, αν και αιώνες τώρα είναι εκεί... δεν το γνωρίζει "κανένας" πιστός, αφού το παρασιωπούν επιμελώς όλες οι άλλες μεταφράσεις, εκτός από τα μόνα εγκεκριμένα απ’ την ανατολική ορθόδοξη εκκλησία κείμενα της Καινής Διαθήκης, που βρίσκουμε ενσωματωμένα με την Παλαιά Διαθήκη των εβδομήκοντα, (Ο΄) όπου διαβάζουμε: «και εισελθών ο "άγγελος" πρός αυτήν είπε: Χαίρε κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου» Λουκ.1.28.
Μέχρις εδώ κανένα πρόβλημα. Περιέργως όμως, η Μαρία φαίνεται ότι ένιωσε κάτι περισσότερο από απλό χαιρετισμό, όπως στην άμεση συνέχεια, με την παράδοξη αντίδρασή της αφήνει το βιβλικό κείμενο να εννοηθεί: «η δε (Μαρία) επί τω λόγω (του Γαβριήλ) διεταράχθη και διελογίζετο ποταπός είη (είναι) ο ασπασμός ούτος» Λουκ.1.29.
Το κείμενο φαίνεται να διέσωσε μόνο την ταραγμένη αντίδραση την μικρής Μαρίας, σε κάποιον ασπασμό... η ίδια όμως η πράξη του ασπασμού, περιέργως πουθενά δεν περιγράφεται! Ο Αθανάσιος Θεολόγος, γνωρίζοντας για τον ασπασμό αυτόν, γράφει: «όχι μόνο με ταραχή (αντέδρασε η Μαρία), αλλά και με διαλογισμούς και αμφιβολίες και τα παραπλήσια τούτων. Το δε αθρόον (αιφνίδιον) της αγγελικής εισόδου και το ξένον της όψεως και το ασύνηθες της συντυχίας (του συμβάντος)... εις δειλίαν ενέβαλε την Παρθένον» Αθανάσιος Εις το γενέθλιον του Προδρόμου και εις την Θεοτόκον 28.912.27. Οι λεγόμενοι εκκλησιαστικοί πατέρες λοιπόν, γνώριζαν την "λεπτομέρεια"... μόνο εμείς τα νομίζαμε αλλιώς!
Βέβαια, δικαίως κάποιοι έχουν αντιρρήσεις περί ασπασμού, λέγοντας ότι αυτός μπορεί να εννοεί, όχι φιλί εναγκαλισμού, αλλά χαιρετισμό. Το περίεργο είναι ότι, η ιδία αυτή έκφραση δεν αποκλείει τίποτε απ' τα δυο. Στο λεξικό της αρχαίας Σταματάκου διαβάζουμε: «Ασπάζομαι: υποδέχομαι ή αποχαιρετώ φιλοφρόνως, χαιρετίζω, εναγκαλίζομαι, περιπτύσσομαι, φιλώ, θωπεύω, χαϊδεύω». Επίσης και στο λεξικό της αρχαίας Χάρη Πάτση: «Ασπασμός: αγκάλιασμα, φίλημα». Αυτό δείχνει και η συνηθισμένη έκφραση του Παύλου: «Ασπάσθητε αλλήλους εν φιλήματι αγίω». Ρωμαίους 16.16.

Όσο για τη λέξη «ποταπός»… τουλάχιστον στην Βίβλο είναι εντελώς συγκεκριμένη, και σημαίνει πάντοτε αυτό που και σήμερα αντιλαμβάνεται κανείς, όπως δείχνει το παρακάτω εδάφιο, όπου η λέξη "ποταπός", αντιδιαστέλλεται προς την λέξη έντιμος: «το παιδίον θέλει αλαζονεύεσθαι προς τον γέροντα και ο ποταπός προς τον έντιμο». Ησαΐας 3.5.

Αλλά και η έκφραση "εισελθών ο άγγελος προς αυτήν" που υπογραμμίσαμε παραπάνω δεν είναι χωρίς την δική της πλούσια σε υπαινιγμούς σημασία.
Αυτή δεν είναι μια τυχαία έκφραση, που χρησιμοποιείται στις "γραφές" για να δηλώσει μια αθώα επίσκεψη. Στην Παλαιά Διαθήκη συναντάμε την έκφραση αυτή να χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις, όπου ένας άνδρας "εισέρχεται προς" μια γυναίκα, με πολύ συγκεκριμένο νόημα. Ας δούμε κάποια παραδείγματα:

Παλαιά Διαθήκη, Γένεση, Κεφάλαιο 16

Σάρα δε γυνή Άβραμ ουκ έτικτεν αυτώ. Ήν δε αυτή παιδίσκη Αιγυπτία, ή όνομα Άγαρ. Είπε Δε Σάρα προς Άβραμ: ιδού συνέκλεισέ με Κύριος του μη τίκτειν, είσελθε ούν προς την παιδίσκην μου, ίνα τεκνοποιήσωμαι εξ αυτής. Υπήκουσε δε Άβραμ της φωνής Σάρας. Και λαβούσα Σάρα η γυνή Άβραμ Άγαρ την Αιγυπτίαν την εαυτής παιδίσκην, μετά δέκα έτη του οικήσαι Άβραμ εν γή Χαναάν, έδωκεν αυτήν τω Άβραμ ανδρί αυτής αυτώ γυναίκα. Και εισήλθε προς Άγαρ, και συνέλαβε.

Παλαιά Διαθήκη, Γένεσις, Κεφάλαιο 20

Και εδούλευσεν Ιακώβ περί Ραχήλ επτά έτη, και ήσαν εναντίον αυτού ως ημέραι ολίγαι, παρά το αγαπάν αυτόν αυτήν. Είπε δε Ιακώβ τω Λάβαν: δός μοι την γυναίκα μου, πεπλήρωνται γαρ αι ημέραι, όπως εισέλθω προς αυτήν. Συνήγαγε δε Λάβαν πάντας τους άνδρας του τόπου και εποίησε γάμον. Και εγένετο εσπέρα, και λαβών Λείαν τη θυγατέρα αυτού εισήγαγε προς Ιακώβ και εισήλθε προς αυτήν Ιακώβ. Έδωκε δε Λάβαν Λεία τη θυγατρί αυτού Ζελφάν την παιδίσκην αυτού αυτή παιδίσκην. Εγένετο δε πρωί και ιδού ην Λεία. Είπε δε Ιακώβ τω Λάβαν: τι τούτο εποίησάς μοι; ου περι Ραχήλ εδούλευσα παρά σοι; και ίνα τι παρελογίσω με; Απεκρίθη δε Λάβαν: ουκ έστιν ούτως εν τω τόπω ημών, δούναι την νεωτέραν πριν ή την πρεσβυτέραν. Συντέλεσον ουν τα έβδομα ταύτης, και δώσω σοι και ταύτην αντί της εργασίας, ής εργά παρ εμοί, έτι επτά έτη έτερα. Εποίησε δε Ιακώβ ούτως και ανεπλήρωσε τα έβδομα ταύτης, και έδωκεν αυτώ Λάβαν Ραχήλ την θυγατέρα αυτού αυτώ γυναίκα. Έδωκε δε Λάβαν τη θυγατρί αυτού Βαλλάν την παιδίσκην αυτού αυτή παιδίσκη. Και εισήλθε προς Ραχήλ, ηγάπησε δε Ραχήλ μάλλον ή Λείαν. Και εδούλευσεν αυτώ επτά έτη έτερα...
Είπε δε Ραχήλ τω Ιακώβ: Ιδού η παιδίσκη μου Βαλλά. Είσελθε προς αυτήν, και τέξεται επί των γονάτων μου και τεκνοποιήσομαι καγώ εξ αυτής. Και έδωκεν αυτώ Βαλλάν την παιδίσκην αυτής αυτώ γυναίκα. Και εισήλθε προς αυτήν Ιακώβ και συνέλαβε Βαλλά η παιδίσκη Ραχήλ και έτεκε τω Ιακώβ υιόν...

Δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι η έκφραση "εισελθών ο άγγελος προς αυτήν" δεν είναι εκεί τυχαία. Ο συγγραφέας αυτής της αφήγησης, αν πράγματι το ήθελε, θα μπορούσε να αποφύγει τους βιβλικούς συνειρμούς της συγκεκριμένης έκφρασης, που αυτόματα παραπέμπουν στις γνωστές βιβλικές γονιμοποιές "εισόδους"!


Τι λοιπόν εννοούσε ο Λουκάς, όταν έβαζε τον άγγελο Γαβριήλ να εισέρχεται στην παιδούλα Μαριάμ;


Ποιός μπορεί να είναι ο "άγγελος"; Μα φυσικά οποιοσδήποτε εκλεκτός απεσταλμένος "άγγελος" δηλαδή αγγελιοφόρος του Ιερατείου!

Αυτές είναι λοιπόν οι συνθήκες σύλληψης του Ιησού, σύμφωνα με τα λεγόμενα απόκρυφα ευαγγέλια! Ένας άγγελος, γέμισε "δροσιές" την δωδεκάχρονη παιδούλα Μαρία μέσα στο ναό, και μετά την πάντρεψαν με έναν χήρο τον Ιωσήφ, μέχρι που «γέννησε τον υιόν αυτής τον πρωτότοκο». Λουκάς 2.7.
Η ιδία δε αυτή λέξη «πρωτότοκος» υπονοεί σαφέστατα και την γέννηση άλλων παιδιών απ' τη Μαρία, όπως δευτερότοκος κλπ. Αν η Μαρία είχε μόνο ένα παιδί, ο Λουκάς θα έγραφε: και γέννησε τον υιόν αυτής τον μονογενή!
Στην ιδία κατεύθυνση της απόκτησης περισσότερων παιδιών από την Μαρία είναι και τα παρακάτω εδάφια: «Ενώ δε αυτός ελάλει έτι προς τους όχλους, ιδού, η μήτηρ και οι αδελφοί αυτού ίσταντο έξω, ζητούντες να λαλήσωσι προς αυτόν. Είπε δε τις προς αυτόν• Ιδού, η μήτηρ σου και οι αδελφοί σου ίστανται έξω, ζητούντες να λαλήσωσι προς σε». Ματθαίος 12 46 Μάρκος 3.31 Λουκάς 8.20.
«Μετά τούτο κατέβη εις Καπερναούμ αυτός και η μήτηρ αυτού και οι αδελφοί αυτού και οι μαθηταί αυτού, και εκεί έμειναν ουχ πολλάς ημέρας. Είπον λοιπόν προς αυτόν οι αδελφοί αυτού. Εάν πράττης ταύτα, φανέρωσον σεαυτόν εις τον κόσμον. Διότι ουδέ οι αδελφοί αυτού επίστευον εις αυτόν». Ιωάννης 7.3-5 Μάρκος 3.21
«Αφού δε ανέβησαν οι αδελφοί αυτού, τότε και αυτός ανέβη εις την εορτήν, ουχί φανερώς αλλά κρυφίως πως». Ιωάννης  7..
Έτσι εξηγείται και η απορία των ιερέων: «δεν είναι ούτος ο υιός του τέκτονος; η μήτηρ αυτού δεν λέγεται Μαριάμ, και οι αδελφοί αυτού Ιάκωβος και Ιωσής και Σίμων και Ιούδας; και αι αδελφαί αυτού δεν είναι πάσαι παρ' ημίν;» Ματθαίος 13.55-56 Ιωάννης 6.42
Σ' όλες αυτές τις περιπτώσεις, κανένας απ' τους ευαγγελιστές δεν κάνει την παραμικρή υποσημείωση, που να υπενίσεται έστω, ότι αυτά δεν ήταν τα πραγματικά αδέλφια του Ιησού.
Στην περίπτωση δε που ο Ιωσήφ είχε δικά του παιδιά πριν απ' την Μαρία (όπως θέλουν οι θρησκευόμενοι) τότε γεννιέται η απλή ερώτηση: γιατί δεν τα έχει μαζί του όταν ανέβηκε στην γενέτειρα του Βηθλεέμ για να απογραφεί;!
Αναρωτιέται λοιπόν με πικρία κανείς… ως πότε η ανθρωπότητα θα υποτάσσεται δουλικά σε έναν επίπλαστο Ιουδαίο "σωτήρα", όταν μάλιστα τα περισσότερα στοιχεία που έχουμε γι' αυτόν, είναι ολοφάνερα πρόχειρα, αντιφατικά, παραποιημένα, πλαστογραφημένα ή εντελώς φανταστικά;



 

 

ΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΑ  ΑΠΟΚΡΥΦΑ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

 Μ. Καλόπουλος

 

 

Ο Ιωσήφ, ο αρραβωνιαστικός της Μαρίας, είχε  προβλήματα κατανόησης της όλης κατάστασης.  Δεν φαινόταν καθόλου ενθουσιασμένος με την ξαφνική εγκυμοσύνη της αρραβωνιαστικιάς του, που συνέβη χωρίς την δική του ανάμειξη!

Ενδεικτικότατο της ακραίας δυσαρέσκειας και του προβληματισμού του, για την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της αρραβωνιαστικιάς του, είναι το γεγονός ότι η Καινή Διαθήκη δεν διέσωσε ούτε μια του λέξη, που να μας μεταφέρει έστω και το παραμικρό ίχνος των συναισθημάτων του.

Πραγματικά δι άλλης οδού και ο Ιωσήφ παραμένει "μουγκός"! Αυτό απλούστατα σημαίνει, πως ό,τι κι αν είπε ο Ιωσήφ, δεν πρέπει να ήταν καθόλου κολακευτικό, τόσο για την συμβία του, όσο και για τον "άγγελο", που σκορπούσε παιδιά στην περιοχή, χωρίς καν να ρωτήσει τους άνδρες που θα τα αναθρέψουν, αν θέλουν να διαθέσουν τις γυναίκες τους για τον σκοπό αυτόν! Πραγματικά ο Ιωσήφ δεν ερωτήθηκε καν, αν θέλει την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση αυτή!

Όλως παραδόξως και τα δυο αυτά ουρανοκατέβατα παιδιά, (Ιωάννης  ο  Βαπτιστής  και  Ιησούς)  έπεσαν στο ίδιο συγγενικό περιβάλλον! Μάλιστα το κακό τριτώνει, όταν από εξωβιβλικά κείμενα μαθαίνουμε ότι και η ίδια η Μαρία, ήταν ένα τέτοιο ουρανόσταλτο παιδί, μια και η μητέρα της Άννα, ήταν κι αυτή στην εποχή της στείρα και άτεκνη, μέχρι που οι προσευχές της εισακούστηκαν και με παρόμοιο τρόπο απέκτησε την Μαρία!

 

Να τι μαθαίνουμε για την Άννα, την μητέρα της Μαρίας: «και είπε άγγελος Κυρίου, Άννα, Άννα, άκουσε ο Κύριος τις δεήσεις σου, θα συλλάβεις και θα γεννήσεις και θα ακουστεί το σπέρμα σου σε ολόκληρη την οικουμένη. Και είπε η Άννα. Ζει Κύριος. Αν γεννήσω, είτε άρρεν είτε θήλυ, θα το προσφέρω να υπηρετεί στον ναό... και γέννησε η Άννα και έδωσε (στο κοριτσάκι) το όνομα Μαρία. Μεγάλωνε δε η Μαρία στον ναό και ελάμβανε τροφή εκ χειρός αγγέλου»

Πρωτευαγγέλιο Ιακώβου (2ος αι.μ.Χ.) 7.11-17.3.

 

Προσέξτε την τελευταία αυτή λεπτομέρεια που μας αποκαλύπτει ότι οι ιερείς μεγάλωναν το αφιερωμένο κοριτσάκι μέσα στο ναό1 και ελάμβανε τροφή μόνο από ειδικό πρόσωπο, που η αφιερωμένη μικρή Μαρία, διδάχθηκε να το αποκαλεί άγγελο!

Σε άλλο "ευαγγέλιο", που για δικούς τους λόγους, κάποιοι ονόμασαν απόκρυφο, διαβάζουμε ότι κατά την αναγγελία της σύλληψης, η Μαρία είχε μια εξαιρετικά τρυφερή εμπειρία σύλληψης, όταν ακόμα ζούσε μέσα στο ναό!

Σ’ αυτό το απόκρυφο επαναλαμβάνω ευαγγέλιο, η ίδια η Μαρία περιγράφει την εξαίσια εμπειρία της συνάντησής της με τον άγγελο της σύλληψης ως εξής: «Ως ήμην εν τω ναό του θεού λαμβάνουσα τροφήν εκ χειρός αγγέλου, (και σ’ αυτό το κείμενο επίσης, η μικρή Μαρία φαίνεται πεπεισμένη, ότι αυτός που της έφερνε την καθημερινή της τροφή, ήταν άγγελος!) μια των ημερών, εφάνημοι (άλλος) άγγελος ερχόμενος προς εμέ, ουκ έχων εν τη χειρί αυτού άρτον ή ποτήριον, καθώς ο πρίν ερχόμενος πρός με άγγελος, το δε πρόσωπον αυτού ην αχώρητον. (δηλαδή: μόλις ο "άγγελος" που της προσέφερε τροφή έφυγε, εμφανίστηκε ένας άλλος "άγγελος" του οποίου το πρόσωπο δεν πρόφτασε να δει) Και εξαίφνης ο ναός εράγισε, σεισμός έγινε και εγώ έπεσα επί το πρόσωπόν μου, μη φέρουσα την ιδέαν αυτού, (έπεσε μπρούμυτα χωρίς να προλάβει να δει το πρόσωπό του).

«Ο δε (άγγελος) υπέβαλεν την χείρα αυτού και ήγειρέν με, και ανέβλεψα πρός τον ουρανόν (!) και ήλθεν νεφέλη δρόσου και εράντισέ με από κεφαλής έως ποδών, ο δε (άγγελος) με απέμαξε (με απεσπόγγισε) με τη στολή αυτού (ο άγγελος είχε ιδιαίτερη στολή… και μ’ αυτήν σκούπισε την δροσιά του ουρανού!) και είπεν μοι. Χαίρε κεχαριτωμένη, σκεύος εκλογής. Και (μετά την ουράνια δροσιά) επάταξεν την δεξιάν αυτού και εγένετο άρτος υπερμεγέθης (!) και έφαγεν αυτός και έδωκεν και εμοί. Και ιδού ποτήριον οίνου και έπιεν αυτός και έδωκεν και εμοί. (Δηλαδή μετά την "ουράνια δροσιά", έφαγαν ψωμί και ήπιαν και κρασί!) Και είπεν μοι (ο άγγελος) αποστείλω σοι τον λόγον μου και συλλήψης υιόν και δι αυτού σωθήσεται πάσα η κτίσις. Ειρήνη σοι αγαπητή μου. Και αφανής εγένετο ("ο άγγελος") απ’ εμού, και εγένετο ο ναός καθώς ήν το πρότερον»2

Ευαγγέλιο Βαρθολομαίου (3ος αι.μ.Χ.) 2.17-19.

Ούτε πραγματικός σεισμός λοιπόν είχε σημειωθεί, ούτε κανένα ρήγμα συνέβη στον ναό, την ώρα που εμφανίστηκε ο "άγγελος" με τις "δροσιές" της σύλληψης! Απ’ την τελευταία φράση της Μαρίας: «και εγένετο ο ναός καθώς ήταν το πρότερον», καταλαβαίνουμε ότι η νεαρή παρθένα, αφού έλαβε τροφή από τον πρώτο άγγελο, έπεσε σε κατάσταση "έκστασης" ακριβώς την στιγμή που μπροστά της εμφανιζόταν ο δεύτερος "άγγελος" ο αγγελιοφόρος της σύλληψης!

Δικαίως, αυτή περιγραφή της σύλληψης παρέμεινε απόκρυφη, γιατί όπως όλοι καταλαβαίνουμε υπαινίσσεται, άλλες, διαφορετικές συνθήκες αναγγελίας και σύλληψης, μέσα στον ναό όπου μεγάλωνε αποκομμένη απ’ τον κόσμο η δωδεκάχρονη3 ανήλικη αφιερωμένη Μαρία!

Η περιγραφή αυτή, είναι στην ίδια ακριβώς γλώσσα γραμμένη με τα ευαγγέλια και τόσο αρχαία όσο και τα κανονικά ευαγγέλια! Παραμένει δε απόκρυφη και άγνωστη, γιατί όπως και ο τελευταίος από μας καταλαβαίνει, είναι πολύ πλουσιότερη σε τρυφερούς υπαινιγμούς φυσιολογικής σύλληψης, από οποιονδήποτε άλλον θρύλο, που παρουσιάζει την Μαρία να οσφραίνεται τον οποιονδήποτε κρίνο της σύλληψης!

Σύμφωνα λοιπόν με την ενδιαφέρουσα αυτή αφήγηση και η Μαρία ήταν "θεόδοτο" παιδί και συνεπώς δεσμευμένο, δηλαδή αφιερωμένο, στην υπηρεσία του ιερατείου. Γίνεται λοιπόν τώρα καλύτερα κατανοη­τό, το γιατί ζητήθηκε απ’ αυτήν και όχι από οποιαδήποτε άλλη κοπέλα, να αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο της παρθενογένησης! Η Μαρία ήταν παιδί του Ναού,4 αφιερωμένη δια βίου στον "θεό" (δηλαδή στην υπηρεσία του ιερατείου) και εξ αυτού υποχρεωμένη να αναθρέψει ένα τουλάχιστον τέτοιο παιδί, που δεν θα ήταν του συζύγου της, αλλά σπορά ουρανοκατέβατης "δροσιάς αγγέλου", ή επί το θεολογικότερον «αγιοπνευματική σπορά»!

Το εντελώς παράξενο, όσο κι αν αυτό ακούγεται εξωπραγματικό, είναι ότι ψήγματα παρόμοιων συνθηκών σύλληψης, με ενδείξεις σαρκικής επαφής "αγγέλου" και Μαρίας, απέμειναν και στην Καινή Διαθήκη! Το συγκεκριμένο εδάφιο, που υπαινίσσεται κάτι τέτοιο, αν και αιώνες τώρα είναι εκεί... δεν το γνωρίζει "κανένας" πιστός, αφού το παρασιωπούν επιμελώς όλες οι άλλες μεταφράσεις, εκτός από τα μόνα εγκεκριμένα απ’ την ανατολική ορθόδοξη εκκλησία κείμενα της Καινής Διαθήκης, που βρίσκουμε ενσωματωμένα με την Παλαιά Διαθήκη των εβδομήκοντα, (Ο΄) όπου διαβάζουμε: «και εισελθών (ο "άγγελος" Γαβριήλ) είπε: Χαίρε κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου» Λουκ.1.28.

Μέχρις εδώ κανένα πρόβλημα. Περιέργως όμως, η Μαρία φαίνεται ότι ένιωσε κάτι περισσότερο από απλό χαιρετισμό, όπως στην άμεση συνέχεια, με την παράδοξη αντίδρασή της αφήνει το βιβλικό κείμενο να εννοηθεί: «η δε (Μαρία) επί τω λόγω (του Γαβριήλ) διεταράχθη και διελογίζετο ποταπός είη(είναι)ο ασπασμός5 ούτος» Λουκ.1.29.

Το κείμενο φαίνεται να διέσωσε μόνο την ταραγμένη αντί­δραση την μικρής Μαρίας, σε κάποιον ασπασμό... η ίδια όμως η πράξη του ασπασμού, περιέργως πουθενά δεν περιγράφεται! Ο Αθανάσιος Θεολόγος, γνωρίζοντας για τον ασπασμό αυτόν, γράφει: «όχι μόνο με ταραχή (αντέδρασε η Μαρία), αλλά και με διαλογισμούς και αμφιβολίες και τα παραπλήσια τούτων. Το δε αθρόον (αιφνίδιον) της αγγελικής εισόδου και το ξένον της όψεως και το ασύνηθες της συντυχίας (του συμβάντος)... εις δειλίαν ενέβαλε την Παρθένον»6 Οι λεγόμενοι εκκλησιαστικοί πατέρες λοιπόν, γνώριζαν την "λεπτομέρεια"... μόνο εμείς τα νομίζαμε αλλιώς!

Ο Ι. Χρυσόστομος συμπληρώνει: «επειδή τον ασπασμόν ήκουσεν... εταράχθη ζητούσα το ποταπόν του ασπασμού. Η δε εξέστη (αναστατώθηκε) την αισχύνην (την ντροπή) συλογιζόμενη και δεν περίμενε με όσα κι αν (θα) πει να πείσει κάποιους ότι δεν είναι από μοιχεία το γεγενημένον»7 Υπήρξε λοιπόν ένας τέτοιος αγγελικός "ασπασμός" και μάλιστα με "τρόπο" που αναστάτωσε έντονα την μικρή Μαρία! Κανένας όμως απλός χαιρετιστήριος ασπασμός, δεν μπορεί να φαίνεται ποταπός, αν δεν έχει κάτι επιπλέον!

Η λέξη «ποταπός», υπάρχει στο (μασοριτικό) βιβλικό κείμενο όπου διαβάζουμε: «το παιδίον θέλει αλαζονεύεσθαι προς τον γέροντα και ο ποταπός προς τον έντιμο».Ησαΐας 3.5. Η ίδια λοιπόν η λέξη ποταπός, αντιδιαστέλλεται προς την λέξη έντιμος, άρα εδώ τουλάχιστον εννοεί τον ανέντιμο. Το ίδιο εδάφιο στην Ο΄ λέει: «προσκόψει το παιδίον προς τον πρεσβύτην, (και) ο άτιμος προς τον έντιμον». Άρα κατά την εδώ βιβλική χρήση, «ποταπός» ξεκάθαρα σημαίνει ανέντιμος!

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

1 Η έκφραση μπορεί να υπονοεί οποιοδήποτε χώρο στην αυλή του ναού!

2 Από το ευαγγέλιο του Βαρθολομαίου υπάρχουν αντίγραφα στα Λατινικά Κοπτικά και Ελληνικά. Τα αποσπάσματά είναι από το: Fragmenta evangelii Bartholomaei, A. Wilmart and E. Tisserant, N. Bonwetsch "Die apokryphen Fragen des bartholomauj" cod: 4,156.

3 «Η Μαρία έμενε στο ναό και έπαιρνε τροφή σαν περιστέρι από τα χέρια αγγέλου. Όταν έγινε δώδεκα χρονών... άκουσε μια φωνή να λέει: χαίρε κεχαριτωμένη...». Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου 8ο και 9ο κεφάλαιο.

4 Τέτοιες γυναίκες υπήρχαν και : «δεν απεμακρύνετο εκ του ιερού». ο Λουκάς 2.37.

5 «Ασπάζομαι: υποδέχομαι ή αποχαιρετώ φιλοφρόνως, χαιρετίζω, εναγκαλίζομαι, περιπτύσσομαι, φιλώ, θωπεύω, χαϊδεύω» Λεξικό της αρχαίας Σταματάκου. «Ασπασμός: αγκάλιασμα, φίλημα» Λεξικό της αρχαίας Χάρη Πάτση

6 Αθανάσιος Εις το γενέθλιον του Προδρόμου και εις την Θεοτόκον 28.912.27.

7 Ι. Χρυσόστομος Υπόμνημα εις τον Αγιον Ματθαίον 57.45.20.

 

 

 

 

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΙΠΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ (Type 214TN) ΣΑΝ ΤΑ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΚΛΑΣΗΣ «ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ». ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» 

 

 

 

 

  1. Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος αναρωτιέται για τον Ζ. Π.
    "Πώς έχει την αξίωση ένας μερικώς άλογος και ολικώς άπιστος να εννοήσει τον λόγο; Ακόμα και ο Κοραής παραδεχότανε, στα χαρτιά βέβαια, ότι η πίστη των χριστιανών δεν έχει την παραμικρή αντίφαση με την επιστήμη"
    Η "μικρή Εβραία" τυχαίνει -ως μάνα Θεού- να το έχει αποδείξει μερικά εκατομμύρια φορές ότι αγαπάει τους ανθρώπους και βοηθάει εκείνους που της το ζητάνε με τον σωστό τρόπο.
    Αλλιώς:
    Περηφάνια και Προκατάληψη by Z.P. & Bros

    Κάποτε πρέπει να ξεκαθαρίσεις αγαπητέ μου αν πιστεύεις στην αθανασία του πνεύματος και στην ύπαρξη καλού και κακού πνεύματος.

    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Ολες οι 'δήθεν' θρησκείες εφευρέθηκαν για να πετύχουν έναν σκοπό: 'διχασμού των λαών'= διαίρει και βασίλευε. Η 'πίστη' στις 'θρησκείες' επιβλήθηκε με τρομοκρατία, βασανισμούς και 'εξόντωση' των άπιστων! Οι σταυροφορίες, η ιερά εξέταση, όλα υπέρ της Χριστιανικής θρησκείας. Τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας, εφ' όσον πιστεύετε ότι υπάρχουν θρησκείες για κάθε 'καλοπροαίρετο άνθρωπο' και πιστεύετε στην αθανασία της ψυχής, εγώ είμαι παράδειγμα (προηγούμενης ζωής) που 'σφάχτηκα' στον Μεσαίωνα στο όνομα της 'Χριστιανικής θρησκείας', με 'μνήμες' ως αθάνατη ψυχή. Προτού εφευρεθούν οι θρησκείες, απλά δεν υπήρχαν! Αναδρομή στην προ-Αρχαϊκή Ελληνική ιστορία θα το αποδείξει. Αναδρομή στην Αρχαία Ελληνική ίστορία θα το αποδείξει, απλά δεν υπήρχαν θρησκείες. Είμαστε Ελληνες και όχι Χριστιανο-Εβραίοι. ο Θεός είναι ένας, ο δημιουργός του Σύμπαντος και όχι θρησκειών, ο Συμπαντικός Νοήμων Οργανισμός. Δείτε τα γραπτά του Καθ. Δημ. Λιαντίνη με την αναφορά στον Εβραιο-Χριστιανισμό. Copy/paste, all religions were created by 'man's hand' to 'divide & conquer'!

  2. Ο ΣΥΡΙΖώνυμος και οι Τέκτονες.

    Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 2009 ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑÏΤΩΝ
    Πρωτοπρεσβύτερος Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος
    Οἱ σχέσεις τοῦ Ἀρχιεπισκόπου μέ τό Τάγμα τῶν Ναϊτῶν χρονολογοῦνται ἀπό τό 2009. Στίς 27-11-2009 ὁ Ἀρχιεπίσκοπος τιμήθηκε μέ τόν Ἀστέρα τοῦ Τάγματος τῶν Ναϊτῶν. Τά ἀνωτέρω τά διαβάζουμε σέ δημοσίευμα τοῦ ἐντύπου «Ναϊτικά Νέα». Μάλιστα στό ἴδιο δημοσίευμα διαβάζουμε ὅτι ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ἔδωσε ἐντολή στόν τότε Μητροπολίτη Μαραθῶνος κυρό Μελίτωνα νά παραστεῖ τόν Νοέμβριο τοῦ 2009 ὡς ἐκπρόσωπός του σέ «Τελετή Περικοσμήσεως τῶν Νέων Ἱπποτῶν». Διαβάζουμε στά «Ναϊτικά Νέα» (τεῦχος 1, Ἰανουάριος-Μάρτιος 2010), στήν 4η σελίδα (στό τέλος) : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ PATRIC E. REA, ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ, ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΟΝ Β' «Στίς 27 Νοεμβρίου, ἡμέρα Παρασκευή, ὁ Μέγας Διοικητής τοῦ Παγκοσμίου Τάγματος, Στρατηγός PATRIC E. REA, συνοδευόμενος ἀπό τόν Μεγάλο Προκαθήμενο Σταμάτη Κοντογεώργη, τόν Μεγάλο Καγκελάριο Δημήτριο Τζίμα, τόν Διοικητή Ἀθηνῶν Στέλιο Κατσέλη καί τόν Ὑπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Γεώργιο Παπαχρήστο, ἐπισκέφθηκαν ἐθιμοτυπικῶς τόν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. κ. Ἱερώνυμο τόν Β'». Καί παρακάτω διαβάζουμε : «Ὁ Στρατηγός Μέγας Διοικητής ἐνημέρωσε τόν Μακαριώτατο γιά τό Διεθνές Τάγμα τῶν Ἱπποτῶν τοῦ ναοῦ τῶν Ἱεροσολύμων, τό φιλανθρωπικό ἔργο, πού ἐπιτελεῖ, καί ἀνεπτύχθη ἡ σύσφιξη τῶν σχέσεων τῶν δύο πλευρῶν. Ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος έδειξε μεγάλο ἐνδιαφέρον γιά τό Τάγμα καί ἔδωσε ἐντολή ὅπως, κατά τήν Τελετή τῆς Ἐθνικῆς Περικοσμήσεως τῶν Νέων Ἱπποτῶν τήν 28η Νοεμβρίου 2009, νά παραστεῖ καί νά τόν ἐκπροσωπήσει ὁ Μητροπολίτης Μαραθῶνος κ. κ. ΜΕΛΙΤΩΝ. Στή συνέχεια ἔγινε ἡ ἀπονομή του ΑΣΤΕΡΑ τοῦ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ἀπό τόν Στρατηγό Μεγάλο Διοικητή πρός τόν Μακαριώτατο».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 2009 ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑÏΤΩΝ


      2. Οἱ ὑποψήφιοι πρός ἐγκατάστασιν Ἱππόται τῶν Ταγμάτων δέον ἀπαραιτήτως ὅπως εἶναι Διδάσκαλοι Τέκτονες καί Τέκτονες τῆς Βασιλικῆς Ἀψίδος καί μέλη Στοῶν. Στό βιβλίο τοῦ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μέ τίτλο : «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ τῶν Ἡνωμένων Στρατιωτικῶν καί Τεκτονικῶν Ταγμάτων τοῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τῶν Ἱεροσολύμων τῆς Παλαιστίνης, τῆς Κύπρου, τῆς Ρόδου, τῆς Κρήτης καί τῆς Μάλτας», ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗΝ 1999, τό ὁποῖο ἐκδίδεται ὑπό τοῦ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ἐν Ἀθήναις, Ἔτος Κυρίου 1999, Ἔτος Τάγματος 881, στήν σελίδα 36, στό ὑποκεφάλαιο μέ τίτλο : «Προσόντα ὑποψηφίων», στήν παράγραφο 101, διαβάζουμε : «Δεδομένων τῶν στενῶν καί μακρῶν σχέσεων μεταξύ τῶν Ταγμάτων τοῦ Ναοῦ καί τοῦ Ἐλευθεροτεκτονισμοῦ οἱ ὑποψήφιοι πρός ἐγκατάστασιν Ἱππόται τῶν Ταγμάτων δέον ἀπαραιτήτως ὅπως εἶναι Διδάσκαλοι Τέκτονες καί Τέκτονες τῆς Βασιλικῆς Ἀψίδος καί ταμειακῶς ἐντάξει μέλη Στοῶν…». Ἑπομένως, γιά νά εἶναι κάποιοι μέλη Ναϊτικοῦ Τάγματος, σύμφωνα μέ τό ἐπισημότατο Σύνταγμα τῶν Ταγμάτων αὐτῶν, ὅπως προείπαμε, «δέον ἀπαραιτήτως ὅπως εἶναι Διδάσκαλοι Τέκτονες… καί μέλη Στοῶν…».

      3. Εὔλογα ἐρωτήματα

      Μετά τά ἀνωτέρω ντοκουμέντα, φυσικό εἶναι νά δημιουργοῦνται σέ ὅλους μας εὔλογα καί καλόπιστα ἐρωτήματα, σχετικά μέ τήν τιμητική διάκριση τοῦ Ναϊτικοῦ Τάγματος πρός τόν Ἀρχιεπίσκοπο, τά ὁποῖα υἱϊκῶς, εὐσεβάστως καί ταπεινῶς καταθέτουμε. Τά μέλη τοῦ Ναϊτικοῦ Τάγματος, πού παρασημοφόρησαν τόν Ἀρχιεπίσκοπο, εἶναι, σύμφωνα μέ τό Σύνταγμά τους, Διδάσκαλοι Τέκτονες καί μέλη μασονικῶν Στοῶν; Γνώριζε ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ὅτι τό Ναϊτικό αὐτό Τάγμα συνδέεται στενῶς μέ τόν Ἐλευθεροτεκτονισμό, σύμφωνα μέ τό Σύνταγμά τους; Ἄν ναί, πῶς ἀποδέχθηκε ὁ Ἀρχιεπίσκοπος μιά τέτοια τιμητική διάκριση ἀπό μέλη ὀργανώσεως (τέκτονες), πού ἔχει καταδικάσει ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος συνοδικῶς ἀπό τό 1933 καί ἐντεῦθεν; Προκαθήμενος, νά ἀποδέχεται ναϊτικά-μασονικά χρήματα, γιά νά ἐπισκευασθεῖ ὁ Καθεδρικός Ναός τῶν Ἀθηνῶν; Ἐπίλογος Ἡ οὐσία καί ἡ σημασία τοῦ θέματος εἶναι ὅτι ἕνα Τάγμα, πού σχετίζεται στενά μέ τόν Ἐλευθεροτεκτονισμό, σύμφωνα μέ τίς πηγές, πού παραθέσαμε, τίμησε τόν Ἀρχιεπίσκοπο. Ἔτσι κι ἀλλιῶς, ὅπως καί νά ’χει τό πρᾶγμα, ἀλγεινές εἶναι οἱ σκέψεις, πού δημιουργοῦνται σέ ὅσους διαβάζουν καί μαθαίνουν γι’αὐτές τίς ἐνέργειες, ἰδιαίτερα δέ στούς συνειδητούς Ὀρθοδόξους Χριστιανούς.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  3. ΣΗΜΕΡΑ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ», ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.
    Όταν η Χάνναχ Λεβί έμεινε έγκυος την 24η ημέρα του Κισλέβ, μια ημέρα πριν αρχίσουν οι γιορτές του Χανουκκάχ (Από το ιστολόγιο του Σπ. Χατζάρα).
    Σύμφωνα με την απόκρυφη χριστιανική και ισλαμική παράδοση, η Αγία Χάννα ήταν η μητέρα της Μαρίας που έγινε η Παναγία και είναι η γιαγιά του Ιησού.
    Η μητέρα της Παναγίας δεν κατονομάζεται στα κανονικά ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης αλλά γραπτώς, το όνομα της Χάννας και του συζύγου της Ιωακείμ προέρχονται από το Ευαγγέλιο του Ιακώβου χρονολογημένο μετά το 145 μΧ.
    Η πρώτη αναφορά σε αυτό έγινε από τον Ωριγένη της Αλεξάνδρειας στις αρχές του τρίτου αιώνα, ο οποίος είπε ότι κείμενο αυτό , όπως αυτό του Ευαγγελίου του Πέτρου, ήταν αμφίβολου Κύρους.
    Το Ευαγγέλιο του Ιάκωβου, καταγράφει τη γέννηση και την ανατροφή της Παναγίας. Είναι η παλαιότερη πηγή για την επιβεβαίωση της παρθενίας της Μαρίας όχι μόνο πριν, αλλά κατά τη διάρκεια (και μετά) τη γέννηση του Ιησού. Τα χειρόγραφα που σώζονται έχουν διαφορετικούς τίτλους, όπως «Η γέννηση της Μαρίας», «Η ιστορία της γέννησης της αγίας Μαρίας, της μητέρας του Θεού», και «Η γέννηση της Μαρίας, η αποκάλυψη του Ιάκωβου».
    Η μητέρα της Παναγίας αναφέρεται, αλλά δεν κατονομάζεται, στο Κοράνι.
    Στις 9 Δεκεμβρίου εορτάζεται από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία «η παρ’ ελπίδα σύλληψις», της Αγίας Άννης. Σύμφωνα με το ευαγγέλιο του ψευδοΙάκωβου ,οι άγιοι Ιωακείμ και Χάννα μετά από πολλή προσευχή αξιώθηκαν να αποκτήσουν παιδί σε μεγάλη ηλικία.
    Όταν η Παναγία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την πήγαν στο Ναό των Ιεροσολύμων και την παρέδωσαν στην προστασία του ιερέα και συγγενή τους αγίου Ζαχαρία, που αργότερα έγινε ο πατέρας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Η Παναγία έμεινε στο ναό μέχρι 15 ετών, όπου έγινε ο Ευαγγελισμός και έμεινε έγκυος στο Χριστό . Οι Άγιοι Θεοπάτορες , που ήταν ηλικιωμένοι όταν γεννήθηκε, δε ζούσαν όταν έγινε ο Ευαγγελισμός.
    Το εξελληνισμένο όνομα Άννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάννα που σημαίνει «εύνοια, χάρη». Η Αγία Άννα, η μητέρα της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού Χριστού, καταγόταν από τη φυλή του Λεβί. Ο πατέρας της, που ήταν ιερέας, ονομαζόταν Ματθάν και ιεράτευε την εποχή της βασιλείας της Κλεοπάτρας. Τη δε μητέρα της, την έλεγαν Μαρία. Η Άννα είχε και δύο αδελφές, την ομώνυμη με τη μητέρα της Μαρία και τη Σοβήν. Και η μεν Μαρία, που παντρεύτηκε στην Bηθλεέμ, είχε κόρη τη Σαλώμη την μαία, η δε Σοβή, που παντρεύτηκε και αυτή στην Bηθλεέμ, την Ελισάβετ. Τέλος, η Αγία Άννα που παντρεύτηκε στην Γαλιλαία τον Ιωακείμ, γέννησε την Παρθένο Μαρία.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΓΙΑ ΧΑΝΝΑ" "ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ" ΕΝΌΣ ΟΠΛΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ Π.Χ. ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είναι το Χανουκά, για το οποίο ο Α. Γεωργιάδης ευχήθηκε στους Εβραίους συμπολίτες του;

    Άδωνις Γεωργιάδης


    @AdonisGeorgiadi


    9 Δεκ 2020
    Από αύριο το σούρουπο και για 8 μέρες οι Εβραίοι συμπολίτες μας γιορτάζουν το Χανουκά(γιορτή των Φώτων). Τους εύχομαι χαρούμενο Χανουκά. חג חנוכה שמח


    Κατέρρευσε το διαδίκτυο από τις ευχές του Άδωνι στους ιουδαίους για την ιουδαϊκή Χανουκά.

    Τι γιορτάζουν οι εβραίοι με τη Χάνουκα; Για να θυμόσαστε τι “εορτάζουν” και οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας μαζί με τους ιουδαίους… Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όλες τις “αμερικάνικες” σειρές/ταινίες η πιο πολυδιαφημιζόμενη γιορτή των εβραίων είναι η “Χάνουκα”…
    Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη) Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces». Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου.
    Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Aish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδα όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη. Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται και κείμενα με τίτλο «Ελλάς, η Σκοτεινή Πλευρά», «Βλέποντας μέσα από το Σκότος», «Φωτίζοντας τις Ημέρες του Σκότους», «Η Δόξα του Ισραήλ εναντίον του Ελληνικού Κάλλους» κλπ… όπου παρουσιάζεται η «ένδοξη» κι «ανεπανάληπτη νίκη», του ιουδαϊσμού επί του Ελληνισμού, η οποία παρουσιάζεται θρησκευτικά από τους εβραίους σαν την επικράτηση του «φωτός σοφίας» από τον «εκλεκτό λαό»-Ισραήλ επί των «ανόητων», «βλαβερών» κι «άχρηστων» Ελλήνων, οι οποίοι σε κάθε τομέα (το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην φιλοσοφία ως τρόπος ζωής), αντιπροσωπεύουν το …«σκότος».
    Πέραν του γνωστού και διάχυτου φαρισαϊσμού που εξέρχεται από τα γραμμένα ενός ραβίνου το κείμενο αυτό είναι ενδιαφέρον, κυρίως διότι αποτυπώνει την θεμελιακή αντίληψη ενός εβραίου έναντι της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Ως εκ τούτου, το κείμενο αυτό είναι απλά αντιπροσωπευτικό των όσων κατ’ ουσίαν ένας ραβίνος κηρύττει σε μια συναγωγή την ημέρα που οι εβραίοι εορτάζουν την Χανουκά.
    πηγή:pentapostagma.gr
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...