ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ.

 

Ε.Υ.Π.: ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ


Δεν  γνωρίζω  πόσο  αξιόπιστος  είναι  ο  δημοσιογράφος  Νίκος  Ρούσσης.  Αν  το  ένα  δέκατο,  όσων  γράφει  ο  Ρούσσης,  είναι  αλήθεια,  τότε  η  λεγόμενη  "διαπλοκή"  που  έχουμε  στην  Ελλάδα  μεταξύ  των  πολιτικών,  δημοσιογράφων  και  κρατικοδίαιτων  "επιχειρηματιών"  σχηματίζει  την  μεγαλύτερη  εγκληματική  μαφία  παγκοσμίως.


Ο  Κούβελος  και  η Μπακογιάννη ξέχασαν να δηλώσουν στο  Πόθεν  Έσχες 1 εκατομμύριο  δολάρια. Έτσι  η  αποφασιστική  ελληνική  "δικαιοσύνη"  καταδίκασε  τον  πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, σε βαθμό πλημμελήματος.
 
 
Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ῥουμπάτη
Ἰουνίου 2019Δικαίαρχος


Ανοικτή Επιστολή…

Γνωριζόμαστε από παλιά Γιάννη μου.


Όταν με είχες στην δούλεψη σου, στην εκπομπή σου στον Σκάϊ «Κι’ αύριο μέρα είναι», μαζί με το δουλάκι σου τον Βαξεβάνη, που τα παίρνατε χοντρά και μαύρα από τον Αλαφούζο, μαζί με τον Καρτερό, τον Τράγκα, τον Χατζηνικολάου και τα αλλα παιδιά.

Με ξαπόστειλες όμως στον Κακαουνάκη, όταν τα βρήκες σκούρα μ’ εκείνο το ρεπορτάζ που σου έφερα από την Κρήτη, ότι οι βρωμοκρητίκαροι πουλούσαν τις περιουσίες τους στους Ισραηλινούς, το οποίο όμως ουδέποτε μετέδωσες.
Σε συμπόνεσα τότε, καθόσον αμερικανοεβραία η πρώτη σύζυγος και τι να έκανες και σύ.

Μα και ο Κακαουνάκης με ξαπόστειλε με την σειρά του στην Σύνταξη, γιατι ήξερα τι βρώμα ήταν και δεν με ήθελε στα πόδια του.
Από εκεί βέβαια, από το Δελτιο Ειδήσεων του ραδιοφώνου του Σκάϊ και παρά τις προσπάθειες όλων σας να με απαξιώσετε και να με θάψετε, έβγαλα την αποκάλυψη για την μίζα που είσέπραξε το Μητσοτακόσογο, από την Ζούνγκερ Κάντοναλ Μπάνκ της Ελβετίας, μετα την πώληση της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Καλτεστρουτσι του μαφιόζου Παντσαβόλτα.

Εξαιτιας αυτής της αποκαλύψεως, όπως θυμάσαι Γιάννη μου, ο Μητσοτακης έχασε τις εκλογές και εγώ, ως ανταμοιβή, πήρα μία απόλυση και καμμιά γ@μιόλα από σας δεν είπε κουβέντα.
Εκτοτε χαθήκαμε και κάποια στιγμή γίναμε «φίλοι», με το πρώτο μου προφίλ, εδώ στο φεϊσμπουκ.
Όταν είδα τα πρώτα σου γλειψίματα στον Σύριζα, σου έστειλα ένα μήνυμα και σε ρωτούσα αν έγινες φαν του Τσίπρα και σύ μου απάντησες ότι «απλώς τον συμβουλεύεις όταν στο ζητάει».
Μετά όμως Γιάννη μου είδα ότι ο υπαλληλάκος των Αμερικανών σε έκανε διοικητή της ΕΥΠ και κατάλαβα το πόσο χρήσιμες ήταν οι συμβουλές σου προς αυτόν.

Τώρα όμως Γιάννη μου αυτοί τελειώνουν και όπου νάναι θα πάρεις κι’ εσύ τον πούλο από την ΕΥΠ.
Έχεις όμως μία ευκαιρία να «καλοπιάσεις» τον Κούλη για να μην σε σουτάρει.
Να «διαρρεύσεις» στον Τύπο την φωτογραφία του πατέρα Τσίπρα με τους Χουνταίους, πού ξέρω ότι έχεις.
Ξέρω ότι ποτέ σου δεν είχες συνειδησιακά προβλήματα και οι Αμερικανοί δεν θα σου πούν όχι.

Άντε και να δείς που ο Κούλης θα εκτιμήσει δεόντως, μία τέτοια χειρονομία.

Ῥούσσης Νῖκος

Ο  Κούβελος  και  η Μπακογιάννη ξέχασαν να δηλώσουν στο  Πόθεν  Έσχες 1 εκατομμύριο  δολάρια. Έτσι  η  αποφασιστική  ελληνική  "δικαιοσύνη"  καταδίκασε  τον  πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, σε βαθμό πλημμελήματος.


Δεν είχε δηλώσει το λογαριασμό στην Αγγλία με το 1 εκ. ο Κούβελος
Νέα τροπή παίρνει το θέμα με το ένα εκατομμύριο που έβγαλε στο εξωτερικό ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, καθώς δεν είχε δηλώσει το λογαριασμό της Αγγλίας στο κοινό πόθεν έσχες με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας!

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, λέγοντας ότι  «από τον έλεγχο προέκυψε ότι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκε στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου στον οποίο πήγε το 1.000.000 δολάρια στις 4/3/2011».

Ο κ. Αργύρης είπε ακόμα ότι με επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή, ο Ισίδωρος Κούβελος ισχυρίζεται ότι «εκ παραδρομής» δεν δήλωσε το ένα εκατομμύριο -όπως όφειλε- στην κοινή δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεωτικά κάνει μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Κούβελος δηλώνει ακόμα ότι το ένα εκατομμύριο προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, τις οποίες είχε δηλώσει, ωστόσο παρέλειψε να δηλώσει τον αριθμό του λογαριασμού οπου κατατέθηκαν. Επαναλαμβάνει όμως ότι το ποσό το διέθεσε για την αγορά πλοίου στο Λονδίνο. Μάλιστα, συμπληρώνει, συνδικαιούχος στο λογαριασμό της τράπεζας του Λονδίνου όπου μεταφέρθηκαν τα χρήματα είναι και ο γιος του, ενώ στον λογαριασμό υπήρχαν και 12.000 λίρες Αγγλίας.

Για αδιάσειστα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και επιβεβαιώνουν και το Πόθεν και το Έσχες, κάνει λόγο ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος σε γραπτή δήλωσή του, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «μοναδικός στόχος των ήταν η σπίλωση της γυναίκας μου».

«Αποδείχθηκε με αδιάσειστα στοιχεία μετά το προσύμφωνο αγοράς του πλοίου, που κατέθεσα στην επιτροπή της Βουλής, ότι η συμφωνία ναυπήγησης πλοίου υπάρχει και διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης», τονίζει στην ίδια δήλωση ο κ. Κούβελος και συνεχίζει:

«Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι και το «Πόθεν» υπάρχει και το «Έσχες».

Ο κ. Κούβελος «απαντά» και στις κατηγορίες για απόκρυψη του τραπεζικού του λογαριασμού στο Λονδίνο και για ανακριβή δήλωση στο «πόθεν έσχες» του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο Λονδίνο που ανοίχθηκε το Μάρτιο του 2011 για την αγορά του πλοίου θεώρησα ότι θα έπρεπε να δηλωθεί στη δήλωση που αφορά το οικονομικό έτος 2011.

Δεν υπήρχε άλλωστε κανένας λόγος να μην περιλάβω χρήματα τα οποία υπήρχαν στο Πόθεν Έσχες και εμφανίζονταν και σ' αυτή τη δήλωση μέσω της ρευστοποίησης των μετοχών».

Και ο κ. Κούβελος καταλήγει:

«Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ότι δεν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας μου που δεν δικαιολογείται, προκειμένου να καλυφθούν ατυχέστατοι χειρισμοί που έγιναν από την αρχή και είχαν ως μοναδικό στόχο την σπίλωση της γυναίκας μου, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.

Ως εδώ. Ζητώ το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, η παράλειψη της δήλωσης του ποσού στο πόθεν έσχες εγείρει θέμα εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213 / 2003, που σημαίνει ακόμη και παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών!


ΔΙΚΑΣΤΕΣ  KAI  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ - ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ  ΤΩΝ  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Απόντος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου, η ελληνική Δικαιοσύνη τον καταδίκασε για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, σε βαθμό πλημμελήματος.


Η   ΕΛΛΗΝΙΚΗ  "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"  ΧΤΥΠΑΕΙ  ΜΟΝΟ  ΤΟΥΣ  ΠΙΟ  ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ.

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκο Μίχο.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος από το Σεπτέμβριο του 2017 έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή. Ακολουθώντας την τακτική που έχει και στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, ο Νίκος Μίχος δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως δεν εκπροσωπήθηκε από κάποιο δικηγόρο.
Έτσι, ο βουλευτής δικάστηκε ωσεί παρών, αφού σε προηγούμενες δικασίμους η υπεράσπισή του είxε προσέλθει, με τον εισαγγελέα της έδρας να ζητά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Ωστόσο, το δικαστήριο κατέληξε στην επιβολή ποινής ενός έτους, ενώ του χορηγήθηκε και αναστολή εκτέλεσης της ποινής επί τριετίας.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Νίκος Μίχος αν και υπέβαλε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του, ως όφειλε, φαίνεται πως δεν συμπεριέλαβε όλα τα ποσά. «Υπολείπεται το ποσό των 128.000 ευρώ. Δεν ανέφερε στη δήλωσή του που βρήκε τα χρήματα για την κάλυψη δαπανών για την ατομική του επιχείρηση» επεσήμανε στο σκεπτικό του ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νίκος Ζαγοριανός.

Να σημειωθεί ότι επανειλημμένες φορές ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μίχου για δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αναφερθεί στο επάγγελμα του εντολέα του, κάνοντας λόγο για κρεοπώλη και έμπορο τροφίμων. Σύμφωνα πάντως με προστατευόμενο μάρτυρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μίχος κατονομάζεται ως εκδοροσφαγέας, που εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής σε τεχνικές με μαχαίρι, χρησιμοποιώντας αμνοερίφια.
Ο ίδιος αναμένεται πολύ σύντομα να κληθεί προς απολογία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ άλλων αναμένεται να ερωτηθεί και για την εμπλοκή του ονόματός τους μαζί με τον Γιάννη Λαγό, στην επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013. 

   Ο  ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟΥΣ  ΔΙΚΑΖΕΙ  ΣΑΝ  "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ".  ΑΥΤΟΙ  ΣΤΟ  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  ΣΗΜΕΡΑ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ   ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ.
 Οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγός και Αθ. Κωνσταντίνου στην 1η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι νέοι Ευρωβουλευτές του Λαικού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή έστειλαν ενημέρωση, από την πρώτη Ολομέλεια της νέας Ευρωβουλής στο Στρασβούργο.

Ο  ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΑΓΟΣ  μεταξύ άλλων δήλωσε: : ".. σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδος, να βρούμε φίλους και συμμάχους για την Πατρίδα μας, προκειμένου να διακδικήσουμε τα δίκαιά μας.."


Ο  ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΙΑΤΡΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  δήλωσε:   "..βρισκόμαστε εδώ, για να προασπίσουμε με τον πιο δυναμικό κι ασυμβίβαστο τρόπο τα συμφέροντα της Ελλάδος και του Ελληνικού Λαού".ΚΑΤΑ  ΤΑ  ΑΛΛΑ  ΠΛΗΡΗΣ  ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ  ΣΤΗΝ  ΣΤΗΜΕΝΗ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ   "ΔΙΚΗ  ΤΗΣ  ΧΡΥΣΗΣ  ΑΥΓΗΣ".

Στην δίκη της Χρυσής Αυγής πήγε σήμερα για δεύτερη φορά η σύζυγος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.
«Η  δικαιοσύνη  είναι  σαν  τον  ιστό  της  αράχνης. Πιάνει τα  μικρά και αδύναμα, αλλά σκίζεται από τα βαριά και μεγάλα». (Σόλων)    


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ    Υ.Γ.

         Ὥρα νὰ τοὺς ξεφορτωθοῦμε


                     2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΑΡΧΟΣ

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και την Κυριακή γλυτώνουμε, από την δράκα των ηλιθίων, των αγραμμάτων δηθενάδων, των ανεπαγγέλτων κωλόβλαχων, των πάσης φύσεως π@υσταριών, των καθ’ έξιν προδοτών, των υπαλλήλων των Αμερικανών, των ανθρωποειδών που, μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια, ξευτιλισαν την αξιοπρέπειά μας, προσέβαλλαν βάναυσα την αισθητική μας άμα τη εμφανίσει τους.


Γλυτώνουμε από δαύτους που τα έκαναν όλα μπουρδέλο, προσπάθησαν να μας επιβαλουν μία νέα «ηθική», κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και μία νέα γλώσσα επικοινωνίας, την συριζογκαγκανοβλαχική, με την οποία δεν βγαίνει νόημα.

«Ποτέ τόσο λίγοι, δεν έκαναν τόσα πολλά κακά, σε τόσους πολλούς σε τόσο λίγο διάστημα».
(Ουΐστων Βρωμότσιλ)


Ῥούσσης Νῖκος 
Η  ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ  ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ  ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ.
   
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, συμμετείχε στην πόλη Herzliya του Ισραήλ, ως κεντρικός ομιλητής, στο 19ο ετήσιο συνέδριο Herzliya Conference, κατόπιν πρόσκλησης του Major General (res.) Amos Gilead, Εκτελεστικού Διευθυντή του Institute for Policy and Strategy (IPS) του Ισραήλ και Προέδρου του Annual Herzliya Conference Series.
Στο συνέδριο, με θέμα “Navigating Stormy Waters-Time for a New Course”, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε ομιλία με θέμα ‘’Defence and Security in the East Med-The Perspective of Greece’’.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Israel Katz.
Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη δήλωση του ο Ε.Αποστολάκης,είχε δηλώσει ότι απέναντι στην Τουρκία, η Ελλάδα είναι μόνη της!

Ακολουθεί η ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (απόδοση στα ελληνικά):

‘’Κυρίες και Κύριοι,
Είναι πραγματική τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε διακεκριμένους φίλους και συμμάχους με την ευκαιρία του συνεδρίου Herzliya 2019. Αποτελεί πραγματικά μεγάλη ευχαρίστηση να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με ένα εξαιρετικό ακροατήριο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους οργανωτές για την πρόσκληση. Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω προσωπικά το Στρατηγό Amos Gilead. Ο Amos είναι στενός φίλος και εξέχουσα προσωπικότητα, ουσιαστικής σημασίας στην αμυντική διπλωματία του Ισραήλ, αλλά και στο να φέρει την Ελλάδα και το Ισραήλ πιο κοντά. Φίλε μου Amos, χάρη στη σημαντική σου συνεισφορά, οι διμερείς μας σχέσεις είναι πιο στενές από πότε και έχουν φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Έχεις φυτέψει τους σπόρους που έχουν αρχίσει ήδη να αποδίδουν καρπούς.
Πιστεύω έντονα ότι το συνέδριο μας δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να μοιραστούμε σκέψεις και πολύτιμες εικόνες από τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και τις εθνικές, περιφερειακές ή ακόμα και παγκόσμιες προκλήσεις.
Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τη δική μας οπτική σχετικά με την άμυνα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αλλά πρώτα, επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν αναπτύξει μια σταθερή σχέση και στρατηγική συμμαχία, ως αποτέλεσμα της κοινής μας θέλησης και των κοινών μας προοπτικών.
Απολαμβάνουμε μια εξαιρετική αλληλεπίδραση που αποτελεί για εμάς μια αμυντική προτεραιότητα. Με το να επενδύουμε σε μια μακρόχρονη φιλία, γινόμαστε μάρτυρες μιας αυξανόμενης δυναμικής και νέων πτυχών στις εξαιρετικές αμυντικές μας σχέσεις. Σε αυτήν την προσπάθεια, πρέπει να τονίσω τη στενή σχέση και την προσωπική επαφή που διατήρησα με το Στρατηγό Eizenkot, στην προηγούμενή μου ιδιότητα ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Η Ελλάδα θεωρεί το Ισραήλ ένα βασικό παράγοντα και βασικό εταίρο στην περιοχή. Συνεχώς τονίζω τον κρίσιμο ρόλο του Ισραήλ, σε όλες μου τις επαφές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Οι χώρες μας μοιράζονται κοινές αξίες και στόχους, που σκοπό έχουν να προωθήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Στη γειτονιά μας.
Μιλάμε δηλαδή για την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Μια περιοχή μείζονος στρατηγικής σημασίας, στην οποία παρατηρείται ευρύ φάσμα προκλήσεων και κινδύνων. Ενδεικτικά αναφέρω: τρομοκρατία, βίαιος εξτρεμισμός, ενεργειακή ανασφάλεια, λαθρεμπόριο, παράτυπη μετανάστευση και παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων.
Το περιβάλλον ασφαλείας, ιδιαίτερα πολύπλοκο και ευμετάβλητο, χαρακτηρίζεται κυρίως από εθνικές αντιπαραθέσεις, εθνικισμό, συγκρούσεις, αδύναμες δημοκρατίες και αναποτελεσματικούς διοικητικούς θεσμούς. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή, η οικονομική κρίση, η διαφθορά και το διασυνοριακό έγκλημα, δυσχεραίνουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο.
Αναπόφευκτα, οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία έλκουν την προσοχή των βασικών γεωπολιτικών δρώντων.
Η παράνομη μετανάστευση και οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο Πέλαγος, κυρίως μέσω της Τουρκίας, είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Επιπλέον, η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο αλλά και γεμάτο προκλήσεις πεδίο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η αποτυχία αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων θα είχε σίγουρα αρνητική επίδραση στη σταθερότητα, ενώ οι συνέπειες μπορεί να εξαπλωθούν στην περιοχή άμεσου ενδιαφέροντός μας και ακόμα παραπέρα. Δεδομένης της ποικιλομορφίας τους, της κλίμακας και της πολυπλοκότητάς τους, απαιτείται μια συντονισμένη συνεργασία περιφερειακών και διεθνών συμμάχων αλλά και εταίρων.
Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο, αποτελούν ιστορικά οχυρά της Δημοκρατίας και είναι διαχρονικά πυλώνες σταθερότητας. Παίζουμε σημαντικό ρόλο στη γεωπολιτική διαμόρφωση της περιοχής και συνεχώς προσπαθούμε να προωθήσουμε τη συνεργασία, με στόχο να ενισχύσουμε την ειρήνη και την πρόοδο στην περιοχή.
Δήλωσα προηγουμένως ότι η Ελλάδα, καθώς και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντός μας. Η Ελλάδα, ως ένας σημαντικός παράγοντας στην Ανατολική Μεσόγειο, δημιουργεί νέες σχέσεις και ενισχύει τις μακρόχρονες ήδη υπάρχουσες. Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προωθούν την Αμυντική Διπλωματία και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τις περισσότερες χώρες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς πιστεύω, μας αποδέχονται και μας εκτιμούν ευρέως.
Λόγω παράδοσης και ροπής, θεωρούμε την εμπλοκή στην ασφάλεια σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, ως μια από τις υψηλότερες προτεραιότητές μας και επομένως συμμετέχουμε σε όλες τις σχετικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες. Τιμούμε τις δεσμεύσεις μας εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ και συμμετέχουμε με σθένος σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και αποστολών. Για παράδειγμα συμμετέχουμε ενεργά στη UNIFIL από την πρώτη στιγμή σχηματισμού της Δύναμης.
Επιπλέον, παίζουμε βασικό ρόλο στην προώθηση συνεργειών και δρούμε ως δίαυλος ανάμεσα στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου, όπως το Ισραήλ και η Κύπρος φυσικά, το Μαρόκο, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συμμετέχουμε σε πολυμερή αμυντικά σχήματα όπως: Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος και Ελλάδα – Βουλγαρία – Ρουμανία – Σερβία, πραγματοποιώντας ασκήσεις και οργανώνοντας συσκέψεις σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας.
Επιπλέον, φιλοξενούμε ασκήσεις με συμμετοχή πολλών κρατών, όπου οι σύμμαχοι και οι εταίροι του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται μαζί. Επιτρέψτε μου να ξεχωρίσω τη Διεθνή Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» που διεξάγεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της άσκησης είναι φυσικά το Ισραήλ και επίσης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι αυτό αποδεικνύει την ικανότητα της Ελλάδος να παρέχει κοινό έδαφος.
Φυσικά, θα επικεντρωθώ στην τριμερή συνεργασία μας με το Ισραήλ και την Κύπρο, η οποία υποστηρίζεται από σταθερή πολιτική βούληση. Είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για την προώθηση των κοινών συμφερόντων μας και τονίζει τους κρίσιμους ρόλους των χωρών μας ως πυλώνων σταθερότητας και παρόχων ασφαλείας στην περιοχή.
«H συμμετοχή των ΗΠΑ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα»
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συμμετοχή των ΗΠΑ σε αυτήν την τριμερή συνεργασία, στέλνει σίγουρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ειδικά στο γεμάτο προκλήσεις τομέα της ενεργειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Από αυτήν την άποψη, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της συμμετοχής του Υπουργού Pompeo στην τριμερή διάσκεψη κορυφής που έλαβε χώρα πρόσφατα εδώ στο Ισραήλ, όπου τόνισε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη σημασία και υποστηρίζουν τον αναφερόμενο τριμερή μηχανισμό.
Με τις ΗΠΑ απολαμβάνουμε φυσικά μια στρατηγική συνεργασία. Ας μου επιτραπεί να αναφέρω τη διεξαγωγή του πρόσφατου Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, που αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας ακόμα περισσότερο. Το αποτέλεσμά του υπογραμμίζει, με τον πιο εμφανή τρόπο, τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας μας.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για το «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο 2019», που υποστηρίζεται από πολλούς γερουσιαστές στις ΗΠΑ. Είναι πραγματικά ένα εργαλείο το οποίο εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια, ειρήνη, περιφερειακή συνεργασία και ευημερία.
Μιλώντας όμως δημοσίως, πρέπει να εκφράσω την ανησυχία μου για το ρόλο της Τουρκίας. Η προβληματική στάση της Τουρκίας, εκφραζόμενη μέσω αθεμελίωτων ισχυρισμών που αγνοούν τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, απειλεί τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.
Επιπρόσθετα, θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μας ανησυχία σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δημοκρατίας της Κύπρου. Έχουμε καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου στη εν λόγω θαλάσσια ζώνη και να αποφύγει περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και υπονομεύουν τη σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή.
«Να κρατήσουμε ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας»
Παρά ταύτα, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτή μια γραμμή επικοινωνίας. Σε αυτό το πνεύμα, συναντήθηκα ξανά με τον Τούρκο ομόλογό μου στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να προωθήσουμε τα υπάρχοντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με στόχο να μειωθεί η ένταση. Ελπίζω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Η σταθερή πολιτική της Ελλάδος και η επιθυμία της είναι η ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις υπάρχουσες συνθήκες και τη νομιμότητα. Αλλά, εξυπακούεται ότι είμαστε αφοσιωμένοι στη διαφύλαξη των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σε σχέση με τα Βαλκάνια, πρέπει να αναφέρω την πρόσφατη Συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα επίλυσης μιας μακράς διαφωνίας στην περιοχή των Βαλκανίων με ειρηνικά μέσα και προάγει την ασφάλεια και την ευημερία των λαών μας.

Κυρίες και Κύριοι, Ισραηλινοί φίλοι,
Σε αυτούς τους καιρούς των απρόβλεπτων προκλήσεων, ο τελικός μας στόχος είναι η προώθηση της σταθερότητας. Αυτή δεν είναι μια εύκολη αποστολή.
Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος που τιμά τις δεσμεύσεις της και έχει αποδείξει ότι είναι πάροχος ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και ακόμα παραπέρα, παίζοντας ένα βασικό ρόλο στη γεωπολιτική ανάπτυξη στην περιοχή.
Η στρατηγική μας συνεργασία με το Ισραήλ έχει αγγίξει νέες κορυφές. Συνολικά, πιστεύουμε ακράδαντα ότι βιώνουμε μια σπουδαία αμυντική συνεργασία με στρατηγικό αντίκτυπο, που ακόμα δεν έχει φτάσει στο πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων της.
Καταλήγοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι που μου δώσατε την ευκαιρία να σας απευθυνθώ.
Σας ευχαριστώ πολύ’’.  1. «Από τον χώρο των εταιρειών ασφαλείας ο νέος διοικητής της ΕΥΠ του Μητσοτάκη».
    «Πρόσωπο έκπληξη από τον χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας με ερείσματα στις ΗΠΑ, ανεμένεται να τοποθετηθεί διοικητής της ΕΥΠ στη θέση του υπό αποχώρηση κ. Γιάννη Ρουμπάτη.
    Το κρίσιμο πόστο αναμένεται να αναλάβει –σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος»- ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών εταιρειών security, με συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με ενδιαφέρον στα ζητήματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Κοντολέων ήταν προσεκτική επιλογή του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη».
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...