ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Φεβρουαρίου 2021

Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ». 8,5 χρόνια φυλάκιση σε Έλληνα Χιμαραίο για συμμετοχή σε εκδήλωση για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας

 

Ντοκουμέντο του 1930 δείχνει πως η Αλβανία άλλαξε τα ελληνικά επίθετα σε αλβανικά

 

Οι Βορειοηπειρώτες έρμαια των ψευδοπατριωτών

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Αλβανία: 8,5 χρόνια φυλάκιση σε Χιμαραίο για συμμετοχή σε εκδήλωση για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας

 

https://www.himara.gr/epikairotita/10548-alvania-8chronia-fylakisi-se-vorioioiroti-symetochi-ekdilosi-protokolo-kerkyras

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προέβη σήμερα η αλβανική δικαιοσύνη, θέτοντας για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο τον Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα με καταγωγή από τη Χιμάρα. Το Δικαστήριο Αργυροκάστρου τον κατηγορεί ερήμην του για προσβολή των εθνικών συμβόλων της Αλβανίας κατά την 12η Μαΐου 2018 σε εκδήλωση που έγινε στους Βουλιαράτες της Δρόπολης προς τιμήν της επετείου της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας το 1914.

 

Οι έρευνες σχετικά με τον Μ. Κολίλα (σύμφωνα με την Εισαγγελία Αργυροκάστρου) ξεκίνησαν από το 2018, ενώ η απόφαση που ελήφθη, είναι 8 έτη και 6 μήνες φυλάκισης, κατόπιν κηρύξεως της συγκέντρωσης στην οποία παρευρίσκονταν και άλλοι Βορειοηπειρώτες, ως αντισυνταγματική. Το επίσημο κατηγορητήριο κάνει λόγω για «διανομή αντισυνταγματικών φυλλαδίων» και «διοργάνωση και συμμετοχή σε συγκεντρώσεων παράνομων εκδηλώσεων».
Σαν να μην αρκούσε αυτή η τραγελαφική απόφαση, τα στοιχεία του Μ. Κολίλα, η φωτογραφία του καθώς και το κατηγορητήριο κάνουν το γύρο του αλβανικού διαδικτύου.


Η πλήρης απόφαση του Δικαστηρίου Αργυροκάστρου
Στις 12.05.2018 περίπου στις 17.30 στο χωριό Βουλιαράτες, Δήμος Δρόπολης, στην περιοχή Αργυροκάστρου, κοντά στο γυμνάσιο αυτού του χωριού, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση για την επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και της αυτονομίας της Βόρειας Ηπείρου, υπέρ των μαχητών που έπεσαν το 1914, από τον σύλλογο Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου. Σε αυτήν τη συγκέντρωση παρευρίσκονταν περίπου 30 άτομα, όπου τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονταν από την Ελλάδα και μέλη της κοινότητας των χωριών του Δήμου Δρόπολης, κυρίως του χωριού των Βουλιαρατών.
Η εναρκτήρια ομιλία εκφωνήθηκε από τον διοργανωτή αυτού του αγώνα, τον πολίτης Μόντη Κολίλα, πρόεδρος του Κινήματος για την Αναβίωση της Βόρειας Ηπείρου. Σε αυτήν τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε σχέση με το λεγόμενο ζήτημα Ηπείρου, όπου τα ελληνικά βιβλία που παρουσίαζαν παραπληροφόρηση σχετικά με τις ιστορικές συγκυρίες και γεγονότα που σχετίζονται με αυτό το ζήτημα, που υποκινούν μίσος ή διαμάχη μεταξύ των φυλετικών και θρησκευτικών εθνικοτήτων.
Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν δύο ελληνικές σημαίες με την επιγραφή του 1914 (σημαίες της Βόρειας Ηπείρου), οι οποίες αφαιρέθηκαν μετά το τέλος αυτής της δραστηριότητας, η οποία διήρκεσε περίπου 45 λεπτά. Η τοπική αστυνομία δεν ενημερώθηκε για την εκδήλωση. Αυτή η συγκέντρωση έχει καλυφθεί ως είδηση από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και διαδικτυακές σελίδες αλβανικών εφημερίδων.

Η Αντιτρομοκρατική Διεύθυνση παρέπεμψε στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αργυροκάστρου, παραπεμπτικό υλικό σχετικό με αυτήν την εκδήλωση. Με βάση αυτό το υλικό, η Εισαγγελία της Δικαστικής Περιφέρειας Αργυροκάστρου κατέγραψε την ποινική δίωξη υπ’ αριθ. 509, έτος 2018 εναντίον του πολίτη Μόντη Νίκου Κολίλα, γεννηθείς στις 07/04/1963, γεννήθηκε και ζει στη Χιμάρα, παντρεμένος με Αλβανική ιθαγένεια, Ελληνική εθνικότητα, για τα ποινικά αδικήματα «Υποκίνηση μίσους ή διαμάχες», «Διανομή αντισυνταγματικών κειμένων» και «Διοργάνωση και συμμετοχή σε συγκεντρώσεις παράνομων εκδηλώσεων», που προβλέπονται στα άρθρα 265, 225 και 262/1 του Ποινικού Κώδικα. Η έρευνα σχετικά με αυτήν την εγκληματική ενέργεια διεξήχθη από τις δικαστικές αστυνομικές υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής Διεύθυνσης των Τιράνων υπό τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Πρωτοδικείο της Αργυροκάστρου

Από τη δίκη που διεξήχθη σε σχέση με αυτό το γεγονός από το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου, η ποινική δίωξη κατά του κατηγορούμενου Μόντη Νίκου Κολίλα, ως διοργανωτή αυτής της εκδήλωσης έχει αποδειχθεί και στις 11.02.2021, το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου τον ανακήρυξε ένοχο και τον καταδίκασε σε 8 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για τα ποινικά αδικήματα «Υποκίνηση μίσους ή διαμάχης», «Διανομή αντισυνταγματικών εντύπων» και «Διοργάνωση και συμμετοχή σε συγκεντρώσεις παράνομων εκδηλώσεων», που προβλέπονται στα άρθρα 265, 225 και 262/1 του Ποινικού Κώδικα.

himara.gr/infognomonpolitics.gr

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

 1. Καχριμάνης και Ελισάφ «αλυχτάνε» για 13 Βορειοηπειρώτες..
  Με τα Γιάννενα να βρίσκονται προ των πυλών για «κοκκίνισμα» όπως λένε οι περίφημες «διαρροές» στον αθηναϊκό Τύπο, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης υπέδειξε ως υπεύθυνο για την «εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων»… το υπουργείο Εξωτερικών που εγκρίνει, όπως είπε, «αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία από τη γειτονική Αλβανία».
  Υποστήριξε μάλιστα ότι το 50% των νοσηλευόμενων με Covid-19 προέρχεται από την Αλβανία.
  Τα νούμερα, ωστόσο, είναι μικρότερα βάσει των σημερινών δεδομένων. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται συνολικά 30 ασθενείς με Covid-19 από τους οποίους οι 12 προέρχονται από την Αλβανία – οι 4 από αυτούς μάλιστα βρίσκονται στη ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, oι ασθενείς είναι 12 –ένας από την Αλβανία. Από τους συνολικά δηλαδή 42 ασθενείς, από τη γειτονική χώρα προέρχονται 13 άνθρωποι. Σίγουρα, οι 13 αυτοί άνθρωποι δεν αποτελούν το 50%. Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων διαθέτουν συνολικά 129 κλίνες Covid-19.
  Εξάλλου, και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ήρθε να δώσει την πιο κοντινή στην πραγματικότητα διάσταση της όλης υπόθεσης: «Τα δύο νοσοκομεία της πόλης δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση στις Μονάδες Λοιμωδών και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα ένα μέρος της υφιστάμενης πίεσης είναι εισαγόμενη και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους».
  Σίγουρα μια «εισαγόμενη πίεση», όπως εύστοχα σημειώνει ο κ. Ελισάφ, υπάρχει. Από την «εισαγόμενη πίεση» όμως μέχρι τη «στοχοποίηση» που υποβοηθείται και από διάφορα δημοσιεύματα, ο δρόμος είναι μακρύς.
  Καταρχάς, όσοι νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της πόλης, νοσηλεύονται γιατί πρέπει –ανεξαρτήτως καταγωγής, προέλευσης ή εθνικότητας. Οποιαδήποτε υπόνοια περί μη δικαιώματος στη νοσηλεία, ξεφεύγει από τα όρια της ανθρωπιάς.
  Δεν αποτελεί μυστικό ότι το σύστημα υγείας στην Αλβανία, και κυρίως στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας, πάσχει πολύ. Μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας υπάρχει εδώ και χρόνια σύμφωνο συνεργασίας και φιλίας. Προφανώς, στα της διαχείρισης της πανδημίας, αν υφίσταται κάποια συμφωνία, θα πρέπει να γίνει γνωστή από το υπουργείο Εξωτερικών. Όπως πρέπει να γίνει γνωστός και ο όποιος ενδεχόμενος σχεδιασμός υφίσταται (αν υφίσταται) για τη διακρατική διαχείριση της πανδημίας.
  Ο κ. Καχριμάνης θεωρεί δεδομένο ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δίνει άδειες για νοσηλεία στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Η σημερινή δήλωση του περιφερειάρχη αφήνει αρκετά περιθώρια ερμηνειών.
  Καταρχάς είναι σαφής η πρόθεσή του να αιτιολογήσει το επερχόμενο ή ενδεχόμενο «ολικό lockdown» αποσείοντας οποιαδήποτε ευθύνη από την Περιφέρεια Ηπείρου για την επιδημιολογική κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων. Ιδίως από τη στιγμή που έχει επέλθει μεγάλη κούραση στους πολίτες, και αντιδράσεις εκφράζονται ποικιλοτρόπως. Κι έτσι, αποφάσισε να στρέψει τα βέλη του προς το υπουργείο Εξωτερικών για άδειες διακομιδών που δίνει σε κατοίκους της γειτονικής χώρας, με την ελληνική μειονότητα της οποίας παρεμπιπτόντως ο κ. Καχριμάνης έχει παραδοσιακές σχέσεις.
  Σε πολιτικό επίπεδο, πάντως, η κίνηση του κ. Καχριμάνη να βάλει στο στόχαστρό του το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Στην υπόθεση της πανδημίας, ο κ. Καχριμάνης είχε ανοίξει «μέτωπο» για αρκετούς μήνες με τον ΕΟΔΥ. Άλλο ο ΕΟΔΥ όμως άλλο το υπουργείο Εξωτερικών…
  ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΓΓΕΛΗ
  Πηγή:typos-i.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Ελληνική Κυβέρνηση και οι διεθνείς οργανισμοί να σταθούν δίπλα στον αντιπρόεδρο της ΚΑΒΗ Μόντη Κολίλα
  Με μία απόφαση που μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές, το δικαστήριο Αργυροκάστρου καταδίκασε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 ερήμην σε 8 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση τον Αντιπρόεδρο της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μόντη Κολίλα.
  Οι κατηγορίες ήταν: «Πρόκληση μίσους και ταραχών, διάδοση αντισυνταγματικών κειμένων και οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια».
  Όλα αυτά, σύμφωνα με τις κατηγορίες από την αλβανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, υποτίθεται ότι συνέβησαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2018 στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρουγιατην επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914), με το οποίο οι Μεγάλες Δυνάμεις και η ίδια η Αλβανία αναγνώρισαν την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
  Οι κατήγοροι αλλά και το δικαστήριο που πήρε την απόφαση δεν έδωσαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο κ. Κολίλας προσέβαλε τα εθνικά σύμβολα της Αλβανίας, όπως ισχυρίζονται, εκτός και αν θεωρούν ότι είναι προσβλητικό και αντισυνταγματικό το να υπενθυμίζουμε κάθε χρόνο τον Μάιο ότι το ίδιο το αλβανικό κράτος υπέγραψε μία συμφωνία με την οποία δεσμευόταν να σέβεται τα δικαιώματα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
  Να θυμίσουμε επίσης ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Δρόπολης και της Κοινότητας Βουλιαρατών, ενώ νομικά καλυπτόταν από το Άρθρο 7 της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων σύμφωνα με το οποίο:
  «Τα Μέρη θα επιληφθούν να εξασφαλίσουν σε κάθε πρόσωπο που ανήκει σε εθνική μειονότητα το σεβασμό του δικαιώματος στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης και στην ελευθερία του συνεταιρισμού, στην ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας».
  Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η πολιτική και τα ευχολόγια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1990 έως σήμερα, περί «ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας», έχουν αποτύχει παταγωδώς.
  Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη και κάθε αρμόδιο φορέα να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό του αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου Μόντη Κολίλα καθώς και ολόκληρου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού που δοκιμάζεται ξανά τα τελευταία χρόνια από την τακτική λευκής εθνοκάθαρσης που ασκεί εναντίον του ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.
  Να τονιστεί ότι ο Μόντης Κολίλας κατάγεται από την Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, είναι πολίτης τόσο της Ελλάδας όσο και της Αλβανίας, ενώ η σύζυγος του είναι αδερφή του Χιμαριώτη Αριστοτέλη Γκούμα ο οποίος δολοφονήθηκε το 2010 από αλβανούς εξτρεμιστές επειδή μιλούσε ελληνικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
  Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...