ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Φεβρουαρίου 2021

Τι περιμένει η Ελλάδα από το Ισραήλ; liberal.gr

 

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΟΣΙ ΑΜΡΑΝΙ: «ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ή ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ. ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ». ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΟΥΛΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΔΟΤΗΣ;

 

 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «Ε» ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.Πρέσβειρα Γαλλίας στην Κύπρο: «Στηρίζουμε την Κύπρο, αλλά αν στείλει η Άγκυρα πολεμικά πλοία, όπως σας είπε προχθές ο συνάδελφός μου, πρεσβευτής του Ισραήλ, δυστυχώς θα είστε μόνοι σας».Ακούμε την τελευταία δεκαετία για τη «συμμαχία» με το Ισραήλ. Τους Έλληνες και τους Κύπριους δηλαδή ακούμε, όχι τους Ισραηλινούς. Συμμαχία σημαίνει σύμφωνο αμυντικής συνδρομής.  
 
 
 
 
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΟΣΙ ΑΜΡΑΝΙ  ΣΤΟΝ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,   ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ. ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ»
 
 
O  ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ  ΣΤΟΝ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ :   «ΜΗΝ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ  ΤΙΠΟΤΕ  ΑΠΟ  ΜΑΣ.  ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΚΑΝΕΙ  ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ  ΧΩΡΕΣ.
 
 
Ο  Μητσοτάκης  την Τετάρτη θα επισκεφθεί να  προσκυνήσει  πάλι,  φορώντας  κιπά,  το μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ.
Όσες  φορές  και  να  προσκυνήσεις  τους  ιουδαίους  Μητσοτάκη  είσαι  πάντα  αναλώσιμος.

Τι περιμένει η Ελλάδα από το Ισραήλ;  liberal.gr

Μόνο τυχαία δεν είναι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ισραήλ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Από μόνο του άλλωστε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε το Τελ Αβίβ ως το πρώτο ταξίδι του εκτός Ελλάδας μετά από την πανδημία του κορονοϊού λέει πολλά για την τεράστια σημασία που αποδίδει η χώρα μας στις σχέσεις της με το Ισραήλ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα θα είναι διευρυμένη με τις δύο πλευρές να αποδίδουν μεγάλη σημασία στους τομείς του τουρισμού, της αγροτεχνολογίας, της ενέργειας (East Med) αλλά και σε νέα πεδία όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αμυντική βιομηχανία, η έρευνα, οι νέες τεχνολογίες, η κυβερνοασφάλεια και η συνεργασία για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. 
Η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών είναι ήδη δομημένη σε μια σειρά από τομείς, όπως η εξωτερική πολιτική, η άμυνα και η οικονομία, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους και των δύο χωρών ανοίγεται νέο πεδίο συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, της αγροτοδιατροφής και της κυβερνο-ασφάλειας. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί και να λάβει πρακτική μορφή κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη, όπως τονίζει καλά πληροφορημένη πηγή.  

Ενδεικτικό της σημασίας της επίσκεψης είναι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί που θα τον συνοδεύσουν είναι η πρώτη ξένη κυβερνητική αποστολή που υποδέχεται η νέα ισραηλινή κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία ορκίστηκε πριν από ένα μήνα. Σύμφωνα με στέλεχος που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις σχέσεις των δύο χωρών, Ελλάδα και Ισραήλ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τόσο την ανατολική Μεσόγειο, όσο και την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. 
Ισχυρός είναι και ο πολιτικός συμβολισμός της επίσκεψης, καθώς πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ. Τον συμβολισμό αυτό εξέπεμψαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην τηλεδιάσκεψη που είχαν στις 21 Μαΐου με αφορμή τη σημαντική αυτή επέτειο, ανήμερα της οποίας «κλείδωσε» και επισήμως η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ. 
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις των δύο χωρών, μια και στις 21
Μαΐου 1990, ως πρωθυπουργός αναγνώρισε de jure το κράτος του Ισραήλ. 
Τον Κυρ. Μητσοτάκη θα συνοδεύσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας,  Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.  

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...