ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ. ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ.

 

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1878. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.


 

Ο ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»;

 

ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η 24η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.

 

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟ 12.000 ΕΖΗΣΑΝ. ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.


 

ΟΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Α. Το Μοναστήρι (Βιτώλειον–Μπιτόλια) Η αρχαία Ελληνική πόλη Ηράκλεια Λυγκηστίς

 

 ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  "ΕΛΛΗΝΕΣ"  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  
ΕΙΝΑΙ  ΜΕ  ΤΟ   ΜΕΡΟΣ  ΤΩΝ  ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ !
 
 

 

 

 

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟ 12.000 ΕΖΗΣΑΝ. ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ. 

 

 ΤΟ  ΟΝΕΙΡΟ  ΤΟΥ  ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ   Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ
 
Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3  Γιώργος Γεωργιάδης:  "Η Ελλάδα έχει εξαγοράσει την ενέργεια στα Σκόπια, τα πετρέλαια, τα ορυχεία, την διατροφή στα σούπερ μάρκετ, τις βιοτεχνίες, μπαίνει τώρα δυναμικά στις κατασκευές και τον τραπεζικό τομέα, θα αναδιοργανώσει τον στρατό της Βόρειας Μακεδονίας, θα εκπαιδεύσει τους αξιωματικούς της, θα τους μάθει και Ελληνικά, η Ελλάδα ελέγχει όλο τον τουριστικό κλάδο της Βόρειας Μακεδονία ς με 1.700.000 αφίξεις τουριστών της Βόρειας Μακεδονίας στην Μακεδονία, η Ελλάδα ελέγχει όλο το διαμετακομιστικό εμπόριο της Βόρειας Μακεδονίας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα σφραγίζει με την Πολεμική της Αεροπορία τα εναέρια μήκη και πλάτη του ουρανού της Βόρειας Μακεδονίας, η Ελλάδα θα ελέγχει απόλυτα κάθε βήμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ".
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ  Ζ.Π.:  ΑΦΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ  Κ.  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΣΤΑ  ΣΚΟΠΙΑ,  ΓΙΑΤΙ  ΕΔΩΣΕ  ΤΟ ΙΕΡΟ  ΟΝΟΜΑ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΣΕ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ  ΚΑΙ  ΑΛΒΑΝΟΥΣ;
ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ  ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ;
ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ  ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΟΥ  ΚΡΑΤΟΥΣ  ΤΩΝ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΑΛΒΑΝΩΝ;  Οι  Έλληνες  επιχειρηματίες  δίνουν  δουλειά  σε  βουλγαροαλβανούς,  την  στιγμή  που  οι  άνεργοι  νέοι  στην  Ελλάδα  είναι  50%  και  ο  Τσίπρας  εξεδίωξε  στο  εξωτερικό  500.000  νέους  Έλληνες  επιστήμονες.



"Έχουμε» όλη τη Βόρεια Μακεδονία και ασχολείστε με… ετικέτες σε κρασιά"!
9 Μαρτίου 2019, τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από τα Σκόπια όπου βρίσκεται σε αποστολή της ΕΡΤ3, ο  δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης  σχολίασε στο Facebook. 

Διαβάστε την ανάρτηση:

«Η Ελλάδα έχει εξαγοράσει την ενέργεια στα Σκόπια, τα πετρέλαια, τα ορυχεία, την διατροφή στα σούπερ μάρκετ, τις βιοτεχνίες, μπαίνει τώρα δυναμικά στις κατασκευές και τον τραπεζικό τομέα, θα αναδιοργανώσει τον στρατό της Βόρειας Μακεδονίας, θα εκπαιδεύσει τους αξιωματικούς της, θα τους μάθει και Ελληνικά, η Ελλάδα ελέγχει όλο τον τουριστικό κλάδο της Βόρειας Μακεδονία ς με 1.700.000 αφίξεις τουριστών της Βόρειας Μακεδονίας στην Μακεδονία, η Ελλάδα ελέγχει όλο το διαμετακομιστικό εμπόριο της Βόρειας Μακεδονίας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα σφραγίζει με την Πολεμική της Αεροπορία τα εναέρια μήκη και πλάτη του ουρανού της Βόρειας Μακεδονίας, η Ελλάδα θα ελέγχει απόλυτα κάθε βήμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.
»Αλλά εδώ κάποια σάιτ κραυγάζουν ότι οι γείτονες μας έχουν πινακίδες με «Μακεδονικά κρασιά» σε εκθέσεις και μας απειλούν και μας εμπαίζουν.
»Στην Τουρκία που μας απειλεί με την στρατιά του Αιγαίου που κατέχει την μισή Κύπρο είναι υπεύθυνη για δέκα Γενοκτονίες ρημάζει όλα τα μνημεία μας, διεκδικεί τουρκική μειονότητα στην Θράκη είναι Σάββατο και πάμε για ψώνια.
»Ακούστε.
»Πριν την Συμφωνία όταν οι γείτονες έβαζαν ταμπέλα Μακεδονία σε αγώνες ή εκθέσεις φωνάζαμε, γελούσαν μαζί μας όλοι οι ξένοι και με το ζόρι βάζαμε το FYROM, όπου το «Μ» δεν ήταν η μελιτζάνα ούτε η μπανάνα.
»Τώρα αν κάποιος φορέας όχι η κυβέρνηση που ακόμα παίζει το παιχνίδι της Δεξιάς Αντιπολίτευσης σηκώνει μια πινακίδα σε ελάχιστες ώρες την κατεβάζουν γιατί έχουν υπογράψει και μας λένε και συγγνώμη.
»Και όλοι οι ξένοι μας δίνουν δίκιο και δεν γελάνε.
»Έχουμε συνεννοηθεί;
»Δεν μπορώ Έλληνες με φοβικότητα και παντελή έλλειψη αυτοπεποίθησης.
»Δεν είναι Ελλάδα αυτό.
»Προσέξτε το λίγο.
»Τι εικόνα δίνετε
»Μας εκθέτετε όλους…».

ΕΡΩΤΗΣΗ:  ΑΦΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ  Κ.  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΣΤΑ  ΣΚΟΠΙΑ,  ΓΙΑΤΙ  ΕΔΩΣΕ  ΤΟ ΙΕΡΟ  ΟΝΟΜΑ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΣΕ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ  ΚΑΙ  ΑΛΒΑΝΟΥΣ;
ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ  ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ;
ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ  ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΟΥ  ΚΡΑΤΟΥΣ  ΤΩΝ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΑΛΒΑΝΩΝ;


Οι  Έλληνες  επιχειρηματίες  δίνουν  δουλειά  σε  βουλγαροαλβανούς,  την  στιγμή  που  οι  άνεργοι  νέοι  στην  Ελλάδα  είναι  50%  και  ο  Τσίπρας  εξεδίωξε  στο  εξωτερικό  500.000  νέους  Έλληνες  επιστήμονες.


ΟΙ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΤΩΝ  "ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ":
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΓΛΩΣΣΙΚΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


«Το Euronews βρέθηκε στη Γευγελή και το News 24/7 μεταφέρει το ρεπορτάζ: 

Σε αυτή την μικρή πόλη των 15.000 κατοίκων, λειτουργούν 28 ελληνικές επιχειρήσεις, δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους.
Οι περισσότεροι κάτοικοι εδώ μιλάνε ελληνικά.
Όπως ο Ίλκο Προκοπιέβικ, που έχει περάσει και τα 18 χρόνια του εργασιακού του βίου σε ελληνικές επιχειρήσεις.
« Για το όνομα υπάρχουν άλλοι που πρέπει να μιλάνε. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας» μας είπε και συμπλήρωσε: « Φυσικά θα ήταν καλό για όλους να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, μία καλή λύση».
Σε μία πόλη όπου ο βασικός μισθός δεν ξεπερνάει τα 250 ευρώ, όπως είναι η Γευγελή, η πολιτική περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Τον Ίλκο τον συνάντησε η αποστολή του Euronews σε μία ελληνική εταιρεία ενδυμάτων που απασχολεί 300 άτομα προσωπικό.
«Μετακόμισε» το 2004 για να επιβιώσει.
Ο διευθυντής της, Γιάννης Κίακος λέει ότι θα προτιμούσε αυτή η επιχείρηση να βρίσκεται στην Ελλάδα και να απασχολεί εκεί όλο αυτό το προσωπικό, αλλά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα δεν ευνοεί κάτι τέτοιο. Και δεν βλέπει να αλλάζει κάτι στο άμεσο μέλλον».

Το κρατίδιο των Σκοπίων είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα των κομμουνιστών. Πόσο  θα αντέξει σαν ανεξάρτητο κράτος; Για να διαλύσει την Ελλάδα ο Σόρος και η Μέρκελ, μας επέβαλαν σαν πρωθυπουργό τον Τσίπρα, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό να γεμίσει την Ελλάδα λαθρομετανάστες, (που τους δίνουν σήμερα σωρηδόν την Ελληνική ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου), έτσι ώστε η επακολουθούσα ετερογένεια του πληθυσμού της να δημιουργήσει αστάθεια, διαλυτικές τάσεις και κατακερματισμό της πατρίδας μας. Το «κράτος» των Σκοπίων είναι ήδη πολυφυλετικό και σε 20 χρόνια το πολύ θα διαλυθεί. 
Από τους 2.200.000 κατοίκους του 700.000 είναι αλβανοί με αλβανική εθνική συνείδηση, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι με μεγάλη γεννητικότητα (ή μέση οικογένεια έχει 4 παιδιά). Με αυτόν τον ρυθμό σε 20 χρόνια οι αλβανοί των Σκοπίων θα είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα με 1.500.000 άτομα. 
Οι Έλληνες, οι κρυπτοέλληνες και οι Ελληνίζοντες (αυτόχθονες Έλληνες Μακεδόνες, Έλληνες βλάχοι, Σαρακατσάνοι), είναι η δεύτερη εθνοτική ομάδα με 700.000. άτομα. Η Τρίτη ομάδα είναι οι Βούλγαροι και οι βουλγαρίζοντες με 600.000 άτομα, με χαμηλή γεννητικότητα. Πολλοί από αυτούς (περίπου 350.000) απέκτησαν ήδη καθαρά βουλγαρικά διαβατήρια. Οι υπόλοιποι είναι τούρκοι, γύφτοι, σέρβοι κλπ. Λοιπόν, όσο και αν θέλει ο Σόρος, όσα κεφάλαια και αν δώσει, για πόσο θα αντέξει αυτό το κατασκεύασμα; 
Ακόμη και σήμερα η οικονομία του στηρίζεται κατά το ένα τρίτο από την Ελλάδα. Αν αποχωρήσουν μαζικά οι έλληνες επιχειρηματίες την άλλη ημέρα θα χρεοκοπήσει και θα καταρρεύσει.
Τώρα για όσον αφορά τα κέρδη την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα κλπ.
Δεν πρέπει να φοβόμαστε, εμείς οι Έλληνες, σε όλους τους τομείς και ειδικά στον οικονομικό τομέα, κανένα. Αν αφήσουν οι πράκτορες πολιτικοί μας και οι βρωμεροί κομμουνιστές τον Ελληνικό λαό ελεύθερο να επιχειρήσει, θα τους διαλύσουμε όλους στην κονίστρα της οικονομίας. Κοιτάξτε τι κάνουμε στην εμπορική ναυτιλία, σε ένα τομέα που δεν μπορούν να αναμιχθούν οι έλληνες πολιτικοί και οι κομμουνιστές.
Πάρτε άλλο παράδειγμα τον 17ο και 18ο αιώνα, όταν δεν υπήρχαν έλληνες πολιτικοί, «ελληνικό κράτος» και κομμουνιστές για να εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα των Ελλήνων. 
Η οικογένεια Σίνα χτυπούσε στα ίσα τους Ρότσιλντ στην Βιέννη και στην Βουδαπέστη. 
Η οικογένεια Δούμπα κυριαρχούσε στην κεντρική Ευρώπη και δεν άφηνε να ξεμυτίσει κανένας Σόρος. 
Οι Έλληνες κυριαρχούσαν σαν επιχειρηματίες, έμποροι, επιστήμονες μουσικοί. Γίνονταν Δούκες, βαρόνοι, υπουργοί, πρωθυπουργοί σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Μπορώ να αναφέρω εκατοντάδες παραδείγματα.
Γιατί να φοβόμαστε τον ανταγωνισμό. Η ράτσα μας ήταν και ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ δημιουργική και δραστήρια. Αρκεί να απαλλαγούμε από δύο πράγματα: από τους έλληνες πολιτικούς και τους κομμουνιστές.



O Ελληνικός λαός είναι σπουδαίος λαός. Το Ελληνικό οικονομικό και εμπορικό δαιμόνιο (αν αφεθεί ελεύθερο από πολιτικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις), μπορεί να θριαμβεύσει πάλι. Όπως στον 17ο και 18ο αιώνα η Αυστροουγγαρία και όλη η κεντρική Ευρώπη είχε κατακτηθεί οικονομικά και εμπορικά από τους Έλληνες Μοσχοπολίτες, τους Έλληνες Κοζανίτες, τους Έλληνες Γιαννιώτες, έτσι και σήμερα μπορεί να επαναληφθεί αυτό το σενάριο. Οι δραστήριοι Έλληνες Μακεδόνες και Ηπειρώτες έμποροι με τα χρήματα που κέρδισαν στην Ευρώπη και με τις δωρεές τους, προετοίμασαν την πνευματική και ιδεολογική αναγέννηση του Ελληνικού λαού, τον Ελληνικό διαφωτισμό και την Επανάσταση του Γένους. Αυτοί οι άξιοι Έλληνες δώρισαν όλα τα πλούτη τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ και στον Ελληνικό λαό και έδωσαν το παράδειγμα αργότερα στους πλούσιους Σιωνιστές να δημιουργήσουν το κράτος του Ισραήλ. 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΙ.

Οι έλληνες έμποροι που εργάστηκαν για την προετοιμασία της Επαναστάσεως του 1821 δρούσαν στην Κεντρική Ευρώπη, γύρω από τον Δούναβι και προέρχονταν από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως λ.χ. την Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα, τη Σινώπη, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Φιλιππούπολη, το Μελένικο, τον Τίρναβο, το Αρβανιτοχώρι κ.λπ., αλλά και από τα εμπορικά κέντρα του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους.
Στις αρχές του 19ου αιώνα, το εμπόριο στον Δούναβη και στη Μαύρη Θάλασσα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όπου σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι Έλληνες των νήσων του Ιονίου, εγκατεστημένοι κυρίως στα παραδουνάβια λιμάνια του Γαλατσίου και της Βραΐλας, είτε στις εκβολές του Δούναβη, στον Σουλινά και στην Τούλτσεα. Σε ένα πρώτο στάδιο αυτοί ήρθαν ως άγγλοι πολίτες αργότερα απέκτησαν την ελληνική ή τη ρουμανική υπηκοότητα.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ 289 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ 

Μετά το 1846 η ρωσική κυβέρνηση παίρνει μέτρα για τη βελτίωση του πλου μεταξύ Γαλατσίου και Οδησσού, που συνέδεε τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Ο Constantin Buşe διαπιστώνει το γεγονός πως, ενώ στο Γαλάτσι το 1837 βρίσκονταν 152 ελληνικά πλοία, ύστερα από μερικά χρόνια ο αριθ¬μός τους είχε φτάσει στα 289.
Στα τέλη του 19ου αιώνα πολλοί Έλληνες εγκαθίστανται και στη Βεσσαραβία, κυρίως στα λιμάνια Reni και Ismail, και έχουν το μονοπώλιο στο εμπόριο δημητριακών στον Προύθο. Τα δημητριακά έρχονταν από τη Ρωσία και την Ουκρανία μέσω του Προύθου και φτάνοντας στο Γαλάτσι και τη Βραΐλα τα φόρτωναν σε αγγλικά πλοία μεγάλου εκτοπίσματος και τα μετέφεραν στην Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την περίοδο εκείνην άλλοι Έλληνες από τα νησιά Αίγινα, του Ιονίου Πελάγους (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος) και του Αιγαίου (Μύκονος, Άνδρος, Νάξος, Πάρος, κ.λπ.), όπως και από την Πάτρα και το Ναύπλιο, εγκαθίστανται στη Βεσσαραβία, κυρίως στο Ismail και Reni, όπως προκύπτει από τον κώδικα του έλληνα υποπρό¬ξενου στο Ismail, που ήταν γραμμένος ο τόπος αναχώρησης των εμπορευμάτων και ο χρόνος άφιξής τους στη Βεσσαραβία (συγκεκριμένα τα τέλη του 19ου αιώνα). Μερικοί από αυτούς διατηρούσαν και τις κατοικίες τους στο Γαλάτσι, στη Βράιλα, στην Τούλτσεα (Tulcea) ή στον Σουλινά.

Η «ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ. 
ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ (ΤΟΥΡΚΙΚΑ)  ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ. 

ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΕΛΛΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΤΑΜΙΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ , Η ΙΣΧΥΣ, ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ. 

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο να συνδεθεί η Βρετανική, η Αυστριακή, η Ουγγρική και η Σερβική πρωτεύουσα με την Θεσσαλονίκη, μέσω ενός καναλιού που θα ενώνει τους ποταμούς Δούναβη και Μοράβα με τον Αξιό ποταμό, μπορεί να διαμορφώσει το ελληνικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ένα βασικό κέντρο για τη μεταφορά των εμπορευμάτων προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και να μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα της Μεσογείου.
Στόχος του έργου είναι η διασύνδεση της Μεσογείου με την Κεντρική Ευρώπη μέσω υδάτινων δρόμων, έτσι ώστε τα φορτία να μεταφέρονται από τις αγορές της Κίνας συντομότερα και με χαμηλότερο κόστος. 


ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΟΥΝΑΒΙΣ – ΜΟΡΑΒΑΣ – ΑΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Οι υποστηρικτές του καναλιού Αξιός - Μοράβας - Δούναβης επισημαίνουν ότι με το συγκεκριμένο έργο ενισχύεται η μεταφορά προϊόντων στις αγορές της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης αλλά και του Καυκάσου και της Μαύρης Θάλασσας, ενώ υποβαθμίζεται αισθητά ο ρόλος των θαλάσσιων μεταφορών και ο στρατηγικός χαρακτήρας των Στενών του Βοσπόρου.


Πριν μερικά χρόνια ταξίδεψα σε όλο το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Η Νεκρά Θάλασσα χάνεται, τα νερά της λιγοστεύουν.
Η καταπληκτική πρόταση των εβραίων. Σκέφτονται να κάνουν ένα κανάλι που να συνδέει την Μεσόγειο με την Νεκρά Θάλασσα. Επειδή η Νεκρά θάλασσα είναι εκατοντάδες μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας θα την γεμίζουν με νερό από την Μεσόγειο.
Επίσης σκέφτονται αγωγούς από την κεντρική Ασία, την Μεσοποταμία, την Βαβυλώνα κλπ που θα καταλήγουν στην Χάιφα. «Θα κάνουμε την Χάιφα, λεν με ενθουσιασμό, το Ρόττερνταμ της Μέσης Ανατολής».
Έχουν γιγαντιαία σχέδια, δεν είναι φοβικοί και μίζεροι.


ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»:
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018
ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΛΩΤΟΣ ΑΞΙΟΣ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ – ΡΗΝΟΣ – ΚΟΛΩΝΙΑ – ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ - ΛΟΝΔΙΝΟ, ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΣΩ ΑΞΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Το έργο θα αλλάξει για πάντα την γεωστρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης.


Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.


Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

TO ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΥΘΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΔΥΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
ΛΟΓΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΤΡΩΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3.000 ΜΕΤΡΑ ΒΡΑΧΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΟ ΚΑΙ ΕΥΠΡΟΣΒΛΗΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ;

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.


Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΡΙAΜΒΕΥΣΕΙ ΠΑΛΙ


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΡΙAΜΒΕΥΣΕΙ ΠΑΛΙ. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ: ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. 


ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. 
ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».

H σημερινή Aθήνα, σαν πρωτεύουσα του νεώτερου ελληνικού κράτους, κατάντησε ένας αδηφάγος καρκίνος, ένας καρκίνος 5.000.000 ατόμων, που δεν παράγουν απολύτως τίποτε, ενώ
αντιθέτως απομυζούν και δηλητηριάζουν όλη την ικμάδα του ελληνικού λαού και πίνουν το αίμα του και τρών τις σάρκες του. Ο καρκίνος αυτός γίνεται σήμερα και αλλογενής καρκίνος. 
Οι αυτόχθονες Έλληνες κάτοικοι των Αθηνών πεθαίνουν και αντικαθίστανται, μεθοδευμένα από την κυβέρνηση και με χρήματα του Σόρος, από άτομα 200 βαρβάρων εθνοτήτων.
Το 2021, 200 ακριβώς χρόνια μετά την Επανάσταση του Γένους, να ανακηρυχθεί πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους η Πέλλα της Μακεδονίας. Να μεταφερθούν εκεί η προεδρία της Δημοκρατίας, η έδρα του πρωθυπουργού και της κυβερνήσεως, όλα τα υπουργεία, η βουλή, οι έδρες των κεντρικών δικαστικών αρχών και όλος ο ανώτερος διοικητικός ιστός της χώρας.
Οι τεράστιες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές αλλαγές που θα προκύψουν, με την ανακήρυξη της Πέλλας σαν της νέας Ελληνικής πρωτεύουσας, είναι αυτονόητες.
Η περιοχή της Πέλλας συγκεντρώνει τεράστια πλεονεκτήματα για την Ελλάδα, αν γίνει εκεί η πρωτεύουσά της.
Ιστορικά η πόλη Πέλλα υπήρξε για κάποιο διάστημα η πρωτεύουσα πόλη ολόκληρης της Ελλάδος.
Γεωγραφικά βρίσκεται στην καλύτερη περιοχή, τόσο σαν σύμβολο, όσον και σαν εύκολο και βατό σημείο διοικητικής πρόσβασης. Με τις αναμενόμενες ανακατατάξεις και αλλαγές των συνόρων στο εγγύς μέλλον και όταν η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ, θα έχει και όλο το απαραίτητο στρατηγικό βάθος.
Έχοντας το Ελληνικό Γένος πρωτεύουσα την Πέλλα υποδηλώνει τις ευρύτερες βλέψεις του, αποκτά συνείδηση της αυτοκρατορικής προοπτικής του, ΚΟΒΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥ, αναδιαμορφώνει και επαυξάνει την μεγάλη ιδέα της ιστορικής του αποστολής, δίνει άλλο αέρα και διαφορετική αυτοπεποίθηση στην Ελληνική ψυχή.
Κοντά στον κωμόπολη Πέλλα και με έμβλημα τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πρωτεύουσας της Ελλάδος, μπορεί να χτιστεί μία υπέροχη ρυμοτομικά νέα πόλη, με θαυμάσια αρχιτεκτονική, εύκολα προσβάσιμη, με ωραία πάρκα και τεράστιες λεωφόρους, γεμάτη πράσινο και άριστη ποιότητα διαμονής και ζωής, εφάμιλλη των καλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων. 

Ποτέ δεν θα έχει πρόβλημα υδρεύσεως, αποχετεύσεως και ενέργειας. 
Είναι μία τεράστια πεδινή περιοχή, δίπλα σε τέσσερεις ποταμούς, σχετικά κοντά σε προστατευμένη θάλασσα, Στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας θα γίνει το μεγαλύτερο ποτάμιο και θαλάσσιο λιμάνι της Μεσογείου. στις εκβολές του Αξιού. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης στην πεδιάδα της Πέλλας. Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο (Αριστοτέλειον Περιπατητικόν Πανεπιστήμιον) στα Στάγειρα Χαλκιδικής.

Η ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ (ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ) ΑΠΟ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ 4.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ. 

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. 
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. 

Το τρεχούμενο πόσιμο νερό είναι το πιο ζωτικό και απαραίτητο υλικό για τον άνθρωπο. Έτσι όλες οι σωστές πρωτεύουσες του κόσμου χτίστηκαν δίπλα σε ένα ποτάμι. Η Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Μόναχο, η Μόσχα, η Βιέννη, η Βουδαπέστη, το Βελιγράδι, η Λισσαβόνα, η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον, το Πεκίνο, το Κάιρο, ΟΛΕΣ οι κύριες πόλεις, έχουν άφθονο τρεχούμενο πόσιμο νερό. 
Το τερατώδες απάνθρωπο πολεοδομικό συγκρότημα των 5.000.000 κατοίκων που λέγεται ΑΘΗΝΑ, δεν έχει νερό και παίρνει πόσιμο νερό από την άλλη μεριά της Ελλάδος, την Αιτωλοακαρνανία. 
Ποιές απίθανες καταστάσεις θα προκύψουν στο μέλλον σ’ αυτό το πολεοδομικό τερατούργημα;
Στην Ελλάδα έχουμε βροχές και πνιγόμαστε από πλημμύρες, έχουμε πυρκαγιές και καιγόμαστε από τις φλόγες, έχουμε σεισμούς και πεθαίνουμε από τις κακοτεχνίες. Ορισμένες γειτονιές των Αθηνών χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς πολεοδόμους, σαν από τις πιο πυκνότερες κατοικήσιμες ζώνες του κόσμου. Δεν το βλέπουν αυτό οι «έλληνες πολιτικοί»;
Η πυκνότητα του πληθυσμού σε ορισμένα μέρη των Αθηνών είναι χειρότερη και από του Χονγκ Κονγκ.
Η Αττική με το ζόρι μπορεί να φιλοξενήσει 500.000 Έλληνες. Σήμερα βρίσκονται εκεί και "εργάζονται" 5.000.000 άνθρωποι.
Εάν προκύψουν δολοφονικές πυρκαγιές σε αττικά δάση, αλλά και σε πολυκατοικίες, από ξένους πράκτορες, αν γίνει επανάσταση λαθρομεταναστών κλπ οι οδοί διαφυγής των 5.000.000 κατοίκων της Αττικής είναι ανύπαρκτοι. Υπάρχουν μόνο δύο επικίνδυνοι δρόμοι εξόδου, ένας προς την Κορινθία και ένας προς την Θήβα (πευκώδης - Μαλακάσα).
Στην Αττική υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου με τεράστιες εύφλεκτες δεξαμενές σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, από την πυκνότερη κατοικήσιμη ζώνη του κόσμου.
Μα επιτέλους τρελάθηκαν τελείως αυτοί οι "ελληνες" πολιτικοί;


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


   
 
 
 
 
 
 
 


  1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: "ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ".
    Ο Κ.Μητσοτάκης (ξανα)ομολογεί στους σιωνιστές από τις ΗΠΑ ότι θα σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών μόλις τον κάνουν πρωθυπουργό. Το χρίσμα βέβαια το πήρε από τον Κίσσιγκερ τον Ιούνιο του 2016 στη Γερμανία στη λέσχη Bilderberg.
    Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ.Μητσοτάκης αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι... θα σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς ερωτηθείς τη χαρακτήρισε ως μια «κακή συμφωνία» αλλά... δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
    Τόνισε ότι καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν διατεθειμένη να επιτρέψει στη γειτονική χώρα να μονοπωλήσει μια ταυτότητα την οποία οι Έλληνες θεωρούν ως μέλος της εθνικής τους κληρονομιάς.
    Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαχειρίστηκε το εθνικό θέμα με όρους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, γεγονός που δεν επέτρεψε να οικοδομηθεί μια εθνική συναίνεση που θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.
    Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως πλέον η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία, καθώς η προάσπιση του διεθνούς δικαίου αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ασπίδα προστασίας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα.
    Παρ’ όλα, όμως, αυτά υπενθύμισε τη θέση του ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ.
    «Πρέπει, λοιπόν, να εργαστούμε για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή της συμφωνίας. Και, βέβαια, το έχω πει δημόσια ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαιώματά της να θέσει βέτο στην πιθανή διαδικασία ένταξης του βόρειου γείτονα μας στην ΕΕ εάν θεωρήσει ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά της συμφέροντα».
    Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δηλώσεις περί «σεβασμού» της Συμφωνίας τις έκανε και πριν 5 ημέρες από το Φόρουμ των Δελφών.
    «Το 70% των Ελλήνων πιστεύουν ότι είναι κακή συμφωνία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα, όταν προέκυψε το θέμα, ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε τη ΝΔ στον διάλογο και ξαφνικά κατέληξε σε μία συμφωνία που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί, καθώς περιλαμβάνει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. …
    Κανείς δεν εξήγησε γιατί δεν έχουν την εθνικότητα της Βόρειας Μακεδονίας. … Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες των Μακεδόνων, όποιον διαφωνεί του λένε ότι είναι φασίστας ή ακροδεξιός. … Με τη Συμφωνία είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Θέλω συμφωνία άλλα όχι μία συμφωνία που θα αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποσταθεροποίησης από τα αισθήματα που κυριαρχούν στην Βόρειο Ελλάδα. … Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη προστασία των εμπορικών σημάτων των εταιριών».​
    «Είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ, αν υπάρχουν περιθώρια να την βελτιώσω προς όφελος της χώρας μου θα τα εκμεταλλευτώ. … Επίσης η Ελλάδα επιφυλάσσεται όλων των συμφερόντων της αναφορικά με την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ»​.
    Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν πείθει η προσέγγιση αυτή. Αν τόσο χαλαρά η ΝΔ διατίθεται να «σεβαστεί» την καταστροφική αυτή συμφωνία τότε με τι εγγυήσεις θα μπορέσει να αντέξει στις πιέσεις που θα της ασκηθούν όταν θα είναι κυβέρνηση ώστε να μην ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ;
    Διότι εάν όντως η ΝΔ ήθελε να μην φτάσει προς κύρωση στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών είχε τρόπους για να το κάνει.
    To απλούστερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να δώσει εντολή στους βουλευτές της να παραιτηθούν και το ίδιο να ζητήσει και από τους επιλαχόντες. Έτσι αναγκαστικά η χώρα θα οδηγούνταν σε εκλογές.
    Μην ισχυριστεί κάποιος ότι θα κατηγορούνταν για πολιτική εκτροπή, διότι εδώ έχουμε σοβαρότατο εθνικό ζήτημα που θα έχει συνέπειες στην μετέπειτα πορεία του Ελληνισμού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανικός στη Βρετανία από το όπλο του ρωσικού Ναυτικού που προκαλεί παραισθήσεις!

    Πανικός, έως παράνοια, επικράτησε για ακόμη μια φορά στη Βρετανία, εξαιτίας της φρεγάτας του ρωσικού Ναυτικού Admiral Gorshkov’ η οποία φέρει ένα όπλο παραισθήσεων.
    Πρόκειται για το σύστημα γνωστό με την ονομασία 5P-42 "Filin" το οποίο εκπέμπει ακτινοβολία στο στόχο και όταν έρθει σε «επαφή» με το ανθρώπινο οπτικό νεύρο προκαλεί στον παραισθήσεις, οράματα, ζάλη και ναυτία.
    Η ρωσική φρεγάτα αγκυροβόλησε για λίγο ανοικτά των ακτών της Σκωτίας εξαιτίας καταιγίδας και στη συνέχεια μέσω της Μάγχης βρέθηκε στον Ατλαντικό. Όλο αυτό το διάστημα όμως το ρωσικό πολεμικό σκάφος, συνοδευόμενο από τρία ακόμη μικρότερα σκάφη υποστήριξης παρακολουθείτο στενά από πολεμικά σκάφη του βρετανικού Ναυτικού, ενώ στον Τύπο της Βρετανίας ακούγονταν τρομερές ιστορίες για το όπλο που προκαλεί παραισθήσεις στον εχθρό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
    Οι χώρες που ξεχωρίζουν στις επιστήμες και την καινοτομία.
    Παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία και την επιστήμη είναι οι ΗΠΑ, ωστόσο, η Κίνα έχει ξεπεράσει το στάδιο της αντιγραφής και αναπτύσσει την επιστημονική έρευνα ανεβάζοντας ραγδαία τόσο τον αριθμό των επιστημονικών δημοσιεύσεων όσο και τις πατέντες που κατοχυρώνει.
    Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και χώρες της Άπω Ανατολής επενδύουν στην επιστημονική έρευνα με καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα κατά περίσταση.
    Ο ιστότοπος RS Components, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψε σε διάφορες λίστες τις χώρες που ξεχωρίζουν στο κομμάτι των επιστημών και της καινοτομίας. Τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε είναι ο αριθμός των επιστημονικών ερευνών που δημοσιεύθηκαν, ο αριθμός των καταχωρημένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται από κάθε χώρα για την έρευνα και την ανάπτυξη και ο αριθμός ερευνητών ανά 1000 άτομα σε κάθε χώρα.
    «Η επιστήμη προσαρμόζεται συνεχώς και στοχεύει να βοηθήσει στη θεραπεία και την καταπολέμηση ασθενειών παγκοσμίως, οπότε είναι σαφές ότι πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στην επιτυχία και τη χρηματοδότησή της», επισημαίνει επικεφαλής του RS Components.
    Αριθμός των επιστημονικών ερευνών που δημοσιεύτηκαν το 2018 ανά χώρα:
    Ηνωμένες Πολιτείες – 26,855
    Κίνα – 14,234
    Γερμανία – 8.201
    Ηνωμένο Βασίλειο – 7,214
    Ιαπωνία – 4.670
    Γαλλία – 4.572
    Ελβετία – 3,059
    Καναδάς – 3,041
    Αυστραλία – 2.531
    Ισπανία – 2,476
    Οι χώρες με τα περισσότερα κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας
    Ηνωμένες Πολιτείες – 155,982
    Ιαπωνία – 54,422
    Νότια Κορέα – 20.201
    Γερμανία – 17.752
    Κίνα – 14,234
    Καναδάς – 7,492
    Ηνωμένο Βασίλειο – 7,167
    Γαλλία – 7,026
    Ισραήλ – 3,804
    Ιταλία – 3,090
    Οι χώρες με τους περισσότερους ερευνητές ανά 1000 άτομα:
    Ισραήλ – 17
    Δανία – 15
    Σουηδία – 14
    Φινλανδία – 14
    Νότια Κορέα – 14
    Ιρλανδία- 13
    Ισλανδία – 12
    Νορβηγία – 12
    Βέλγιο – 12
    Αυστρία – 10
    Γαλλία – 10
    Σιγκαπούρη – 10
    Ιαπωνία – 10
    Το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται από κάθε χώρα για την έρευνα.
    Ισραήλ – 4,25%
    Νότια Κορέα – 4,23%
    Ελβετία – 3,37%
    Σουηδία – 3,27%
    Ιαπωνία – 3,14%
    Αυστρία – 3,09%
    Γερμανία – 2,93%
    Δανία – 2,87%
    Φινλανδία – 2,75%
    Ηνωμένες Πολιτείες – 2,74%
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
    Η Ευθυδικία και ο σύντροφος Νίκος του Χάρβαρντ.
    Ο σύντροφος Νίκος Κοτζιάς, δεν απολύθηκε από τον Τσίπρα και εξακολουθεί να εργάζεται για τους αμερικανούς φίλους.
    Μετά τη λύση των Πρεσπών, οι αμερικανοί φίλοι εργάζονται και για τη λύση στο Αιγαίο.
    Το 1980, η λύση που πρότειναν οι αμερικανοί στον Παπανδρέου, ήταν να συμπεριλάβουμε στο συνυποσχετικό της προσφυγής μαζί με την Τουρκία στη Χάγη, την αρχή της «Ευθυδικίας», (L'équité ) σύμφωνα με την οποία ο δικαστής θα μπορούσε να μετριάσει την «αδικία» για την Τουρκία από το διεθνές δίκαιο.
    (L'équité . Source subsidiaire de solution des conflits internationaux à laquelle le juge international peut avoir recours pour atténuer la rigueur d'une règle de droit ou combler une lacune juridique. (Le juge statue ex æquo et bono.)
    Ακριβώς ότι έλεγαν τότε οι αμερικανοί και οι Τούρκοι επανέλαβε τώρα ο His Master's Voice σ.Κοτζιάς, που είπε, «…αλλά αν νομίζεις όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ δεν έχει τίποτα και όλοι η ΑΟΖ είναι, ξέρω γω, το Καστελόριζο έχει 100% όλη την ΑΟΖ σε όλη την περιοχή, συγνώμη που το λέω έτσι και ας με κράξουν οι εθνικοί μας φίλοι, δεν είναι έτσι! Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο. Και να τον βάζεις και τον άλλον στο παιχνίδι, για να κατευνάζει»!
    Το, "η Τουρκία με τα χιλιάδες μίλια ακτογραμμή", το ακούμε από τους αμερικανούς από το 1982. Ο σ. Κοτζιάς δεν το σκέφτηκε μόνος του. Ο χειραγωγός του τον έβαλε ο Πάιατ.
    Η διαφορά με το 1982, είναι ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Χάγης υιοθετούν την Αρχή της ευθυδικίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ
    Ένας ενήλικος άνθρωπος που ζυγίζει 90 κιλά, στην πραγματικότητα ζυγίζει 87. Τα 3 κιλά από το βάρος του είναι το βάρος από τρισεκατομμύρια μικρόβια, ιούς και βακτήρια που κουβαλάει στο κορμί του. Υπάρχουν πάνω από 10.000 βακτηριακά είδη στο ανθρώπινο οικοσύστημα. Ενώ το ανθρώπινο γονιδίωμα διαθέτει περίπου 22.000 γονίδια που κωδικοποιούν τις αναγκαίες πρωτεΐνες, το ανθρώπινο μικροβίωμα περιλαμβάνει γύρω στα οκτώ εκατομμύρια τέτοια γονίδια, άρα τα γονίδια των βακτηρίων μέσα στο σώμα μας είναι 360 φορές περισσότερα από τα αμιγώς «δικά μας». Τα σώματά μας δεν είναι παρά μέρος ενός μικροβιακού κόσμου.
    200 επιστήμονες από 80 πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μαζί με το Εθνικό Ινστιτούτο της χώρας, αποφάσισαν για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, να γράψουν ένα προς ένα, όλα τα μικρόβια, όλους τους ιούς, όλα τα βακτήρια και όλους τους μικροοργανισμούς που έχει ο άνθρωπος στο σώμα του. Τα αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάστηκαν σε μία σειρά επιστημονικών ερευνών, δύο στο περιοδικό «Nature» και 12 στο περιοδικό PLoS. Οι ερευνητές για πρώτη φορά ανέλυσαν εξονυχιστικά τους μικροβιακούς πληθυσμούς 242 υγιών ενηλίκων ηλικίας 18 έως 40 ετών (129 ανδρών και 113 γυναικών), από τους οποίους έλαβαν δείγματα ιστών από δεκάδες διαφορετικά σημεία του σώματός τους (δέρμα, στόμα, μύτη, έντερο, κόλπος κ.α.). Τα μικρόβια αυτά προκαλούν κάποια ελαφριά ή σοβαρότερη ασθένεια, τον περισσότερο χρόνο ζουν σε αρμονική ισορροπία με τον άνθρωπο και μάλιστα παίζουν ζωτικό ρόλο, όπως να διασπούν τροφές που ο άνθρωπος μόνος του δεν θα μπορούσε να χωνέψει. Παράλληλα, παράγουν βιταμίνες και αντιφλεγμονώδεις ουσίες που ο άνθρωπος δεν μπορεί να παράγει, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημά μας και καταπολεμώντας τα παθογόνα μικρόβια. Όλοι οι υγιείς άνθρωποι είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών, χωρίς όμως συνήθως να αρρωσταίνουν. Το ερώτημα στο οποίο πλέον στρέφεται η προσοχή των επιστημόνων, είναι πότε και γιατί «πυροδοτείται» μία, ίσως και θανατηφόρα, ασθένεια σε ένα άνθρωπο, ενώ ένας άλλος που έχει παρόμοια μικρόβια, παραμένει υγιής.
    ΤΟ ΣΤΟΜΑ
    Το στόμα μας κατοικείται από 500-1.000 τύπους διαφορετικών βακτηρίων, 70-80 είδη μυκήτων και μια πληθώρα από ιούς και παράσιτα. Κι έτσι τμήμα αυτού που αντιλαμβανόμαστε ως γεύση είναι απλώς ένα συνονθύλευμα μικροοργανισμών, άλλων επικίνδυνων και επιβλαβών και άλλων ωφέλιμων.
    ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ
    5 εκατομμύρια θύλακες τρίχας καλύπτουν το σώμα μας. Η κερατίνη ξεπετάγεται από το σώμα μας όπως ανθός που βλασταίνει! Και το κάνει με τη μορφή μιας νεκρής πρωτεΐνης που οι άνθρωποι αρέσκονται να αποκαλούν μαλλιά. Αλλά και τα νύχια και το δέρμα είναι καμωμένα από κερατίνη και όπως ξέρουμε, τα κέρατα, οι οπλές και τα νύχια των ζώων επίσης από κερατίνη είναι φτιαγμένα.
    Τα πόδια μας φιλοξενούν κάπου 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες, οι οποίοι παράγουν μισό κιλό ιδρώτα κάθε μέρα ανελλιπώς, το καταλληλότερο υγρό πλαίσιο για την ανάπτυξη βακτηρίων.
    Αποβάλλουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας ανοίγοντας χώρο για τα καινούρια, με ρυθμό 500 εκατ. κυττάρων την ημέρα.
    Η ΒΛΕΝΝΑ
    Το σώμα μας είναι μια πελώρια κάνουλα βλέννας. Η γλοιώδης ουσία που παράγεται στους βλεννογόνους αδένες είναι στην πραγματικότητα ένα προστατευτικό στρώμα που καθαρίζει την αναπνευστική, την πεπτική, ακόμα και τη γεννητική οδό. 1 λίτρο βλέννας παράγει ο οργανισμός μας καθημερινά και ένα καλό ποσοστό αυτού το καταπίνουμε. Η βλέννα μας προστατεύει από την εξαιρετικά διαβρωτική δράση του υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι.
    Εκατό διαφορετικά είδη μυκήτων συναντάμε μόνο στα πόδια μας. Φιλοξενούμε κάπου 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια στο εσωτερικό του σώματος. Μόλις το 10% από αυτά τα κύτταρα είναι ανθρώπινα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ "ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ" ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ.
    «Ντου» σε μασονική στοά έκαναν διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία για να προκαλέσει την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία αποκάλεσε την πράξη «ανόητη» και κατά του δόγματος της «ανοχής».
    Την έφοδο πραγματοποίησαν περίπου 450 διαδηλωτές το Σάββατο στην 17η κατά σειρά συγκέντρωση των «κίτρινων γιλέκων» κατά της κυβέρνησης.
    Αργά το βράδυ, τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «τώρα θα πάμε στους ελευθεροτέκτονες».
    Αφού έσπασαν τη μεγάλη ξύλινη πόρτα μπήκαν μέσα στο κτίριο και αφού προκάλεσαν μικρές ζημιές στις επιπλώσεις στη συνέχεια αποχώρησαν αφού πήραν μαζί τους τέσσερα σπαθιά που χρησιμοποιούνται σε τελετές.
    Στη συνέχεια τα επέστρεψαν πίσω.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    Το 57% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από βακτήρια, ιούς και μύκητες
    Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος στο… περίπου. Περισσότερο από το ήμισυ του ανθρώπινου σώματος δεν είναι ακριβώς ανθρώπινο, καθώς τα ανθρώπινα κύτταρα αποτελούν μόνο το 43% των συνολικών κυττάρων που υπάρχουν σε ένα ανθρώπινο σώμα.
    Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος στο… περίπου. Περισσότερο από το ήμισυ του ανθρώπινου σώματος δεν είναι ακριβώς ανθρώπινο, καθώς τα ανθρώπινα κύτταρα αποτελούν μόνο το 43% των συνολικών κυττάρων που υπάρχουν σε ένα ανθρώπινο σώμα.

    Τα υπόλοιπα, που είναι και περισσότερα (57%) ανήκουν σε βακτήρια, ιούς, μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς που φιλοξενούνται στο σώμα μας ή μάλλον το έχουν αποικίσει με το… έτσι θέλω.
    Όπως δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Ρομπ Νάιτ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Νμτιέγκο, «είστε περισσότερο μικρόβιο παρά άνθρωπος». Όπως είπε, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (ακριβές μέτρημα προφανώς δεν είναι εφικτό), η αναλογία ανθρωπίνων-μικροβιακών κυττάρων γέρνει υπέρ των δεύτερων (43%-57%).
    Σταδιακά οι επιστήμονες αρχίζουν να συνειδητοποιούν για τα καλά ότι αυτό το «άλλο μισό» μας, το μικροβίωμα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και στην αρρώστια, από τις αλλεργίες έως το Πάρκινσον. Η επίγνωση αυτή ήδη οδηγεί σε νέους θεραπευτικούς δρόμους για διάφορες παθήσεις.
    «Τα μικρόβια είναι ουσιώδη για την υγεία μας. Το σώμα σας δεν είναι μόνο εσείς», τονίζει η καθηγήτρια Ρουθ Λέι του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ.
    «Ανακαλύπτουμε ότι αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα μεταμορφώνουν πλήρως την υγεία μας με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί έως πρόσφατα» ανέφερε ο Νάιτ.
    Είτε πάνω στο σώμα είτε μέσα σε αυτό, τα μικρόβια αφθονούν, αν και το πραγματικό «πάρτι» γίνεται στο ανθρώπινο έντερο, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση και ποικιλία τους.
    Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο άνθρωπος (ή μάλλον δεν είναι κατά πλειοψηφία άνθρωπος) ούτε από γενετική άποψη, αφού στο καθαρά ανθρώπινο γονιδίωμα των περίπου 20.000 γονιδίων θα πρέπει να προστεθεί το μικροβιακό γονιδίωμα, κάτι που ανεβάζει τον αριθμό των γονιδίων στο ανθρώπινο σώμα στα δύο έως 20 εκατομμύρια!
    «Δεν έχουμε μόνο ένα γονιδίωμα, καθώς τα γονίδια του μικροβιώματός μας απαρτίζουν ουσιαστικά ένα δεύτερο γονιδίωμα, που επαυξάνει τη δραστηριότητα του δικού μας. Αυτό που μας κάνει ανθρώπους, είναι ο συνδυασμός του δικού μας DNA με το DNA των μικροβίων του εντέρου μας» δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Σαρκίς Μαζμανιάν του Ιντιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech).
    Και ενώ οι επιστήμονες έχουν κάνει πολύ πετυχημένη δουλειά με τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά στο να καταπολεμήσουν τα «κακά» μικρόβια, γίνεται πλέον ολοένα πιο αντιληπτό ότι αυτό έχει καταστροφικές παρενέργειες για τα «καλά» μικρόβια, πράγμα που -εν μέρει τουλάχιστον- εξηγεί την εκρηκτική αύξηση στα περιστατικά αλλεργιών και αυτοάνοσων παθήσεων.
    «Οι μεταβολές στο μικροβίωμα, που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της επιτυχίας στην καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών, έχουν πλέον συμβάλει σε νέες ασθένειες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» επεσήμανε η δρ Λέι.
    Όχι μόνο παθήσεις όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, αλλά ακόμη και η κατάθλιψη, ο αυτισμός ή η αποτελεσματικότητα των αντικαρκινικών φαρμάκων φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά από τον δεύτερο εαυτό μας, τον μικροβιακό.
    Η μικροβιακή θεραπευτική ιατρική βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια της, αλλά πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η παρακολούθηση και η χειραγώγηση του μικροβιώματος θα αποτελέσει καθημερινή ρουτίνα στο μέλλον, φέρνοντας μια επανάσταση στην ιατρική.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανακαλύφθηκαν 2.000 άγνωστα έως τώρα είδη βακτηρίων στο ανθρώπινο έντερο.
    Το ανθρώπινο έντερο φιλοξενεί το πλουσιότερο οικοσύστημα μικροβίων (το μικροβίωμα) στο ανθρώπινο σώμα.
    Ευρωπαίοι επιστήμονες ανακάλυψαν πολλά νέα είδη βακτηρίων -σχεδόν 2.000- που ζουν μέσα στο έντερο των ανθρώπων και ήσαν άγνωστα μέχρι σήμερα.

    Οι ερευνητές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) και του Ινστιτούτου Wellcome Sanger της Βρετανίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", χρησιμοποίησαν μεθόδους υπολογιστικής βιολογίας για να αναλύσουν δείγματα από ανθρώπους από διάφορες χώρες του κόσμου.
    Με τα νέα ευρήματα γίνεται πιο ολοκληρωμένος ο κατάλογος των συχνότερων μικροοργανισμών που ζουν στο έντερο των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά για τους ανθρώπους άλλων περιοχών της Γης.
    Το ανθρώπινο έντερο φιλοξενεί το πλουσιότερο οικοσύστημα μικροβίων (το μικροβίωμα) στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιστήμονες προσπαθούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γι' αυτό, ανακαλύπτοντας νέα άγνωστα είδη βακτηρίων, ώστε να κατανοήσουν το θετικό ή αρνητικό ρόλο που παίζουν για την υγεία των ανθρώπων.


    Τα νέα περίπου 2.000 είδη που ανακαλύφθηκαν, δεν έχουν ακόμη καλλιεργηθεί στο εργαστήριο, συνεπώς δεν υπάρχουν γνώσεις για το τι μπορεί να κάνουν μέσα στο σώμα.

    «Οι υπολογιστικές μέθοδοι μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε βακτήρια που ακόμη δεν έχουμε μπορέσει να καλλιεργήσουμε στο εργαστήριο. Χρησιμοποιώντας τη μετα-γονιδιωματική για να ανακατασκευάσουμε τα βακτηριακά γονιδιώματα, είναι λιγάκι σα να φτιάχνουμε εκατοντάδες παζλ, έχοντας προηγουμένως ανακατέψει όλα τα κομμάτια τους και χωρίς να ξέρουμε ποιά είναι η τελική εικόνα τους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ρομπ Φιν.

    Η νέα μελέτη επιβεβαίωσε πόσο διαφέρει η σύνθεση του εντερικού μικροβιώματος ανά τον κόσμο. «Βλέπουμε πολλά ίδια είδη βακτηρίων στους πληθυσμούς της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Όμως τα λίγα δείγματα που έχουμε για Νοτιοαμερικανούς και Αφρικανούς, αποκαλύπτουν σημαντική διαφοροποίηση. Αυτό σημαίνει ότι η συλλογή δεδομένων από περισσότερους πληθυσμούς είναι ουσιώδης, αν θέλουμε να διαμορφώσουμε μια αληθινά ολοκληρωμένη εικόνα για τη σύνθεση του ανθρωπίνου εντέρου», πρόσθεσε ο Φιν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέντευξη του Π. Θεοδωρίση την 6/2/2019

    στο Οικονομία & Αντιθέσεις του ΕΓΝΑΤΙΑ TV.

    ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=RJaFk_irpIk

    Απάντηση
  10. ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    Κατερίνη: Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία για τη «Μακεδονία».
    Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή στην Κατερίνη που διοργάνωσε η «Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης».
    Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας στις Πρέσπες, με την συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων της πόλης, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου μίλησαν μέλη της οργανωτικής επιτροπής ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαλβίνι: «Ρίξτε στην καρδιά σε όποιον παραβιάσει την οικία σας, κανονίστε τον εγκληματία». Νομιμοποιήθηκε η αυτοάμυνα στην Ιταλία.

    «Όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου, στην ιδιοκτησία μου, έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου».

    Πριν λίγες ημέρες, το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε μία νομοθετική ρύθμιση που διευκολύνει την αυτοάμυνα με όπλα. Με 373 «Ναι» έναντι 104 «Όχι», το σώμα ψήφισε την τροποποίηση των άρθρων 52 και 55 του ποινικού κώδικα.


    Το νομοσχέδιο εισήγαγαν προς ψήφιση ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο. Και οι δύο ανήκουν στη Λέγκα του Βορρά.

    Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, κρίνεται «πάντοτε» με βάση τις ισχύουσες συνθήκες όποιος αμύνεται με όπλα κατά προσώπων που παραβιάζουν το σπίτι ή την επιχείρησή του.


    «Όταν ένας μασκοφόρος στέκεται στο ένα μέτρο μπροστά μπροστά μου, πρέπει να αμυνθώ, αφού πρώτα καταλάβω, εάν ο δράστης με απειλεί, αν το πιστόλι του είναι πραγματικό κι αν το μαχαίρι του είναι ακονισμένο», ανέφερε ο Σαλβίνι.

    «Και σας λέω: Αν μέσα στη νύχτα δω έναν μασκοφόρο μέσα στο δωμάτιό μου, τότε θα τον κανονίσω. Αν φοβηθώ, νομιμοποιούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.»
    Οι επικριτές προειδοποιούν για καταστάσεις «Αγρίας Δύσεως»

    Οι επικριτές του νόμου προειδοποιούν για καταστάσεις «Άγριας Δύσεως» στην Ιταλία. Ειδικά αν ο νόμος περάσει και από τη γερουσία και ενεργοποιηθεί προ των Ευρωεκλογών.

    «Όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου, στην ιδιοκτησία μου, έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου – οποτεδήποτε και όπως και να ‘χει», ανταπαντά ο Σαλβίνι.

    Σε δημοσκοπήσεις που έγιναν πάντως, η πλειονότητα των Ιταλών είναι υπέρ αυτής της τροποποίησης.

    Άλλωστε, τέτοιου είδους νομοθετικές παρεμβάσεις, υπέρ του Νόμου και της Τάξεως, είχαν προαναγγελθεί στο πρόγραμμα της Λέγκας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΙΣΙΜ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΟ 44% ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
    Σε ηλικία 100 ετών πέθανε ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της Ιταλίας, ο Τζόζεφ Τζο Νίσιμ, ο άνθρωπος που έκανε γνωστές σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο μάρκες προϊόντων όπως ο τόνος Rio Mare, το απορρυπαντικό Omino Bianco, τα Neutro Roberts, Vetril, ή Simenthal.
    Εβραίος της Θεσσαλονίκης, κατατάχθηκε στον βρετανικό στρατό και κατέληξε στο μέτωπο της Ιταλίας.
    Μετά τον πόλεμο επέλεξε να παραμείνει στην Ιταλία ιδρύοντας μία εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών, που σήμερα αποτελεί τον μεγάλο όμιλο Bolton. Ο Νίσιμ θεωρείται ως ο πρωτοπόρος του μάρκετινγκ προωθώντας στην αγορά μάρκες τροφίμων και άλλα προϊόντα που σήμερα κυριαρχούν στην Ιταλία (ο όμιλός του έχει το 44% των πωλήσεων), αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
    Η εταιρεία του, με βάση το Μιλάνο, παράγει και διανέμει περίπου 50 διαφορετικά προϊόντα και έχει παρουσία σε 139 χώρες, με 45 γραφεία και 12 δικές της εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Στη μεγάλη αυτή γκάμα περιλαμβάνονται όχι μόνον διατροφικά προϊόντα, αλλά και καλλυντικά και άλλα προϊόντα ομορφιάς, απορρυπαντικά, έως κόλλες. Η εταιρεία του έχει ένα ευρύ δίκτυο διανομής σε σουπερμάρκετ, φαρμακεία και εμπορικά κέντρα.
    Ο Νίσιμ έμενε στο Μιλάνο και κατείχε σημαντική θέση στην εβραϊκή κοινότητα της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, ενώ στήριζε ενεργά τις τέχνες, χρηματοδοτώντας το θέατρο Franco Parenti και το Μνημείο της Σοά. Ο γιός του Γκαμπριέλε είναι επικεφαλής του δικτύου των μνημείων «Κήποι των Δικαίων» ενάντια στις γενοκτονίες.
    Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι, εάν ήταν φίλος με τον Μπεναρόγια και τους γιους του και τι θέση έπαιρνε για το θέμα της Μακεδονίας.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...