ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Φεβρουαρίου 2021

ΟΙ ΕΡΩΤΥΛΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΣΑΝΤ. Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση κατά του πρώην διοικητή της Ε.Υ.Π. Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε 40χρονη πράκτορας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ

 

Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ.

 

Ε.Υ.Π.: ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

 

 

ΣΟΚ στην ΕΥΠ: Ανώτερο στέλεχος κατέθεσε μήνυση για ερωτική παρενόχληση κατά του πρώην διοικητή της  Ε.Υ.Π.

 

                     
                          

 

Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση κατά του πρώην διοικητή της  Ε.Υ.Π. Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε 40χρονη που από νευραλγικές θέσεις στην Τουρκία και τον Έβρο βρέθηκε σε ένα γραφείο χωρίς υπολογιστή, τηλεόραση και κινητό

– Η φορτική πίεση, τα εσώρουχα, τα «καυτά» μηνύματα και η πίεση του πρώτου τη τάξει στην Υπηρεσία για να ενδώσει στο φλερτ του η κατάσκοπος με την πλούσια επιχειρησιακή δράση

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης μετά την μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση χρόνων που κατέθεσε γυναίκα πρώην επιχειρησιακό στέλεχος της υπηρεσίας που διετέλεσε σε νευραλγικές θέσεις.

 


Η Α.Ρ., σαράντα ετών σήμερα, βίωσε όπως αναφέρει στο δικόγραφο της μήνυσης της την ασφυκτική πίεση του τότε διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, να ενδώσει στο φλερτ του που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2016, στα κεντρικά της υπηρεσίας στην Κατεχάκη.

Από την πλευρά του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ έχει κάνει λόγο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του για στοχοποίησή του από εσωτερικούς αντιπάλους στην εν λόγω υπόθεση με την επιχειρησιακή πράκτορα, αρνούμενος τα όσα του προσάπτει.

Κι αυτά δεν είναι λίγα, ξεκινώντας από μια συνάντηση που ζήτησε με την εν λόγω πράκτορα λίγο πριν την Πρωτοχρονιά του 2017 στο γραφείο του, από την οποία ζήτησε να μπει στο δωμάτιο που ξεκουράζεται ο εκάστοτε διοικητής.

«Εκεί ανακάλυψα» αναφέρει στην μήνυσή της «πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα!

Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου!

Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!!

Δεν την έλαβε ποτέ φυσικά και σύμφωνα με την καταγγέλλουσα την πίεσε μέσω μηνυμάτων να φορέσει έστω το πάνω μέρος και να του στείλει μια φωτογραφία για να διαπιστώσει να της πάνε.
Από την στιγμή που η μελαχρινή πράκτορας δεν ενέδωσε ούτε σε αυτό το φλερτ του σύμφωνα με το δικόγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας στο dikastiko. έγινε ακόμη πιο φορτικό.

Από την Τουρκία μέχρι τον Έβρο

Η Α.Ρ. για όσους την έχουν γνωρίσει ήθελε πάντα να υπηρετήσει στην ΕΥΠ, όχι όμως σε κάποιο γραφείο, αλλά στο επιχειρησιακό πεδίο ως πράκτορας.

Προσλήφθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών το 2009 και μέχρι το 2015 ανελίχθηκε σε επικεφαλής για όλα τα κλιμάκια της ΕΥΠ στον Έβρο, την πιο ευαίσθητη ίσως περιοχή της χώρας,
Τα κατάφερε πολύ καλά, ειδικά από την στιγμή που σπούδασε την Τουρκική γλώσσα την οποία χειρίζεται άψογα και ξεκίνησε την θητεία της σε ευαίσθητες περιοχές εκτός και εντός συνόρων.

Υπηρέτησε μάλιστα για συγκεκριμένο διάστημα στην Τουρκία, με καλυμμένη ιδιότητα-πιθανότατα ως ακόλουθος ή γραμματέας-και αξιωματούχοι της ΕΥΠ κάνουν λόγο για μια πολύ ικανή πράκτορα.

Τόσο ικανή επιμένουν κάποιοι, ώστε η ελληνική κυβέρνηση ήξερε μια ώρα μετά την λήξη του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τι ακριβώς είχε συζητηθεί στην ατζέντα των «γειτόνων».

Η θητεία της περιλαμβάνει μετάθεση στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης με διπλωματικό διαβατήριο και την επιτελική θέση στα κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στον Έβρο, όπου επίσης έκανε εξαιρετική δουλειά, με επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην ασφάλεια της χώρας και των συνόρων της με την Τουρκία.

Όσο για τα δικά της προσωπικά «σύνορα» και τα όσα καταγγέλλει στην μήνυση της η Α.Ρ επικαλείται εκτός των γεγονότων και τις μαρτυρίες τριών συναδέλφων της στα όσα καταγγέλλει για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ.

Αυτόν που σύμφωνα με τα δικαστικά έγραφα εξακολούθησε να έχει εμμονή μαζί της ζητώντας της επιμόνως συναντήσεις με υπηρεσιακό αντικείμενο που μόνο τέτοιες δεν ήταν.

«Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ.

Όπως αναφέρω στη μηνυτήρια αναφορά μου, οι επισκέψεις του μηνυομένου δήθεν για υπηρεσιακούς σκοπούς, πάντοτε όμως στο τέλος, για αναψυχή και εκ του σύνεγγυς επαφή μαζί μου, είχαν πυκνώσει.

Η τακτική του ήταν να με πείσει να κάνω κράτηση σε ξενοδοχεία της (σ.σ. γύρω περιοχής) , να προπληρώνω ώστε να παίρνω τα κλειδιά προτού ο ίδιος αφιχθεί, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας, αιτιολογία παντελώς ανυπόστατη αφού σε τόσο μικρές επαρχιακές πόλεις ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσει ο ίδιος απαρατήρητος».

Παρά τα μηνύματα που της έστελνε και τα όσα της έλεγε σε κάθε συνάντησή τους η Α.Ρ, δεν ενέδωσε στην σεξουαλική του παρενόχληση η οποία συνεχίστηκε για δύο ολόκληρα χρόνια,

Η κατηγορία και το άδειο γραφείο

Αίφνης το 2018, η μέχρι τότε ιδιαίτερα ικανή πράκτορας αποκαθηλώνεται μετά από την αποτυχημένη έκβαση μιας επιχείρησης που σχεδίασε όπως αναφέρεται στην μήνυση ο Γιάννης Ρουμπάτης μαζί με στενή του συνεργάτιδα.

«Με άλλα λόγια, το δίδυμο εμφανιζόταν να μου αποδίδει την πλήρη ευθύνη για μία επιχείρηση που οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει και όπως γινόταν παραδεκτό, στο έγγραφο της κλήσης σε απολογία, είχε υλοποιηθεί βάσει προφορικών εντολών τους.

Από πλευράς μου, συνειδητοποιώντας ότι είχε ενορχηστρώσει μία πλεκτάνη προκειμένου να με καταρρακώσει, όχι μόνον επαγγελματικά αλλά κυρίως ηθικά και ψυχολογικά και να με διαπομπεύσει δημοσίως, κατέθεσα άμεσα τις έγγραφες εξηγήσεις μου στην πειθαρχική διαδικασία και ταυτόχρονα προέβην σε Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (απεστάλη με δικαστικό επιμελητή στις 26.6.2018… ).

Η θητεία της μετά από αυτό ήταν η οχτάωρη παρουσία της σε ένα γραφείο στα κεντρικά της ΕΥΠ στην Κατεχάκη, το οποίο δεν είχε τηλεόραση, υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ απαγορευόταν όπως είθισται για όσους υπηρετούν στην συγκεκριμένη υπηρεσία να έχει μαζί το κινητό της τηλέφωνο.

Τον Ιούνιο του 2018 κατηγορήθηκε από την υπηρεσία για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας αλλά και για την τέλεση ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων.

Όπως τονίζει στην μηνυτήρια αναφορά της παρά τις πολύ σοβαρές κατηγορίες σε βάρος της, τελικά της επιβλήθηκε «η «αυστηρή» ποινή της παρακράτησης των 2/3 του μηνιαίου μισθού μου (!) για όλα αυτά τα κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα που με είχε κατηγορήσει…».

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με τον Γιάννη Ρουμπάτη προκειμένου να τοποθετηθεί επί της μήνυσης που έχει δεχθεί και των κατηγοριών που του αποδίδονται σε αυτή από την Α.Ρ. κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

 

Την υπόθεση αποκαλύπτει το dikastiko.gr και αφορά σε πρώην μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ το οποίο ασκούσε ψυχολογική βία σε γυναίκα, στέλεχος της ΕΥΠ η οποία και υπηρετούσε σε κομβικής σημασίας μονάδα για την χώρα. Ο εν λόγω άνδρας φέρεται πως καλούσε επανειλημμένα την καταγγέλλουσα σε διανυκτερεύσεις σε σουίτες ξενοδοχείων, της έκανε δώρα όπως εσώρουχα ενώ έφτανε μέχρι στο σημείο να την αγγίζει παρά την θέλησή της.

Με μηνυτήρια αναφορά της που κατατέθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές στην οποία επισυνάπτει και 3 μαρτυρίες, δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ συναδέλφων της και ενός ακόμα προσώπου της ακριτικής περιοχής που υπηρετούσε όταν –φέρονται να –έγιναν όσα καταγγέλλει.

Η Αγγ.Ρ. στέλεχος της ΕΥΠ όπως αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά της το 2018 παύθηκε από την κομβική θέση που κατείχε  και τοποθετήθηκε σε θέση «ψυγείο».

Η γυναίκα ζητεί να διερευνηθούν τα αδίκηματα της  «βίας κατά υπαλλήλων», «παράνομης βίας» από πρόσωπο που έχει «σχέση εργασίας ή υπηρεσίας»,  «ψευδή καταμήνυση».

Προσελήφθη στην ΕΥΠ το 2009 και το 2015 ανέλαβε επικεφαλής ευαίσθητης για τα εθνικά συμφέροντα περιοχής της χώρας με μεγάλο αριθμό εξτρεμιστών και βαθιά διείσδυση του τουρκικού Προξενείου της ευρύτερης περιοχής.

Όταν, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, έγινε αντιληπτό, μετά από ασφυκτικές πιέσεις πως δεν θα ενδώσει, η ίδια βρέθηκε σε θέση να απολογείται για τον «μισό Πειθαρχικό και Ποινικό Κώδικα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Μεταξύ των όσων της καταλογίζονταν ήταν παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κ.α. στο πλαίσιο της αποτυχίας μίας υπηρεσιακής υπόθεσης στην οποία η καταγγέλλουσα είχε εμπλακεί εξαιτίας του άλλοτε ισχυρού στελέχους της ΕΥΠ.

Μάλιστα σε συνέχεια της εκδικητικής συμπεριφοράς, ο απορριφθείς τελικά την έπαυσε από την κομβική θέση που κατείχε τοποθετώντας την σε θέση γραφείου. Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η καταγγέλλουσα είχε αποστείλει από τότε (Ιούλιος 2018) σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών, χωρίς όμως τότε να αναφερθεί σε γεγονότα σεξουαλικής βίας. Οι εν λόγω αφηγήσεις προέκυψαν σύμφωνα με την ίδια μετά το ολοένα και αυξανόμενο κύμα αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις στον χώρο του αθλητισμού και της τέχνης που ακολούθησαν τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου.

Η γυναίκα ζητεί να διερευνηθούν τα αδικήματα της «βίας κατά υπαλλήλων», «παράνομης βίας» από πρόσωπο που έχει «σχέση εργασίας ή υπηρεσίας», «ψευδή καταμήνυση».

Η καταγγέλλουσα προσελήφθη στην ΕΥΠ το 2009 και το 2015 ανέλαβε επικεφαλής ευαίσθητης περιοχής της χώρας. Το μαρτύριό της ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2016 όταν και σε συνάντησή της στο γραφείο του, αυτός την έπεισε να βρεθεί μαζί του σε μικρό δωμάτιο το οποίο υπήρχε στον χώρο για την ξεκούρασή του, όπου και της έδωσε ως «δώρο» εσώρουχα και μία καλτσοδέτα. Στην συνέχεια της έστελνε συνεχώς μηνύματα ζητώντας της να του στείλει φωτογραφία φορώντας τα, ενώ ταυτόχρονα στις αρνήσεις της, αυτός έθετε υπαινιγμούς για δυσμενείς μεταθέσεις.

Αποκορύφωμα των όσων η ίδια καταγγέλλει οι συνεχείς πιέσεις για να διανυκτερεύσουν μαζί σε ξενοδοχεία της επαρχίας, μέχρι το σημείο όπου ο ίδιος αφού την ξεγέλασε λέγοντας πως θα την επισκεφτεί με «το δεξί του χέρι» τελικά εμφανίστηκε μόνος του και καθώς η ίδια οδηγούσε, αυτός ξεκίνησε να την αγγίζει παρά την θέλησή της.

Η περιγραφή της είναι συγκλονιστική αφού η ίδια όπως λέει για να τον αποφύγει προσποιήθηκε πως πονούσε με αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο και να υποστεί εισαγωγή δεχόμενη ορούς και εξετάσεις μόνο και μόνο για να απομακρυνθεί από τον ίδιο.

Τελικώς όταν μετά από πολλές και ασφυκτικές πιέσεις έγινε αντιληπτό πως η ίδια δεν θα ενδώσει βρέθηκε αντιμέτωπη με τις προαναφερθείσες κατηγορίες, με μετάθεση και με στέρηση των 2/3 του μισθού της.

 

Μακροχρόνια σεξουαλική παρενόχληση με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από πρώην μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καταγγέλλει επωνύμως γυναίκα –στέλεχος της ΕΥΠ που είχε υπηρετήσει σε κομβική μονάδα της χώρας , ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Με μηνυτήρια αναφορά της που κατατέθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές ζητεί να διαπιστώσουν αν διαπράχθηκαν σειρά αδικημάτων για τα οποία επισυνάπτει και 3 μαρτυρίες, δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ συναδέλφων της και ενός ακόμα προσώπου της περιοχής που υπηρετούσε όταν –φέρονται να –έγιναν όσα καταγγέλλει.

Αντιδικία

Η γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία με το εν λόγω πρόσωπο, καθώς όπως περιγράφει το 2018 παύθηκε από την κομβική θέση που κατείχε  και τοποθετήθηκε σε θέση «ψυγείο» , ενώ κινήθηκε σε βάρος της πειθαρχική διαδικασία για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων (αναφέρεται σε πλεκτάνη) , γεγονός που η ίδια αποδίδει σήμερα στην άρνησή της να ενδώσει. Μάλιστα είχε αποστείλει από τότε (Ιούλιος 2018) σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών , χωρίς όμως τότε να αναφερθεί σε γεγονότα σεξουαλικής βίας.  Μάλιστα όπως λέει , παρά τη σφοδρότητα των κατηγοριών σε βάρος της, της επιβλήθηκε «η «αυστηρή» ποινή της παρακράτησης των 2/3 του μηνιαίου μισθού μου (!) για όλα αυτά τα  κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα που με είχε κατηγορήσει…».
Αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και την μετέπειτα διοίκηση της υπηρεσίας , για όλα όσα είχε καταγγείλει και όσα ισχυρίζεται ότι έχουν συμβεί.
Η γυναίκα σπεύδει σήμερα όμως να προσθέσει τη φωνή της σε αυτές των γυναικών που καταγγέλλουν σεξουαλική βία ή παρενόχληση σε εργασιακούς χώρους , αναφέροντας μάλιστα πως η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου  και οι παροτρύνσεις να μιλήσουν όλες οι γυναίκες «μου δίνει το κουράγιο να μιλήσω και πλέον να διεκδικήσω την αποκατάστασή μου, εφόσον δεν γίνεται διαφορετικά , στα δικαστήρια».

Καρδούλες και μηνύματα
Η γυναίκα ζητεί να διερευνηθούν τα αδίκηματα της  «βίας κατά υπαλλήλων», «παράνομης βίας» από πρόσωπο που έχει «σχέση εργασίας ή υπηρεσίας»,  «ψευδή καταμήνυση». Προσελήφθη στην ΕΥΠ το 2009 και το 2015 ανέλαβε επικεφαλής ευαίσθητης περιοχής της χώρας.

Όπως αναφέρει :

«Καθίσταται σαφές από τα περιστατικά, που ιστορούνται, ότι ήδη τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα! … Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! … Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!!! … Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη … Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την …. και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο «για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα» …. Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ … Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ. Όπως αναφέρω στη μηνυτήρια αναφορά μου, οι επισκέψεις του μηνυομένου….., δήθεν για υπηρεσιακούς σκοπούς, πάντοτε όμως στο τέλος, για αναψυχή και εκ του σύνεγγυς επαφή μαζί μου, είχαν πυκνώσει. Η τακτική του ήταν να με πείσει να κάνω κράτηση σε ξενοδοχεία της (σ.σ. γύρω περιοχής) , να προπληρώνω ώστε να παίρνω τα κλειδιά προτού ο ίδιος αφιχθεί, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας, αιτιολογία παντελώς ανυπόστατη αφού σε τόσο μικρές επαρχιακές πόλεις ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσει ο ίδιος απαρατήρητος, πέραν του ότι αρέσκετο συχνά να δηλώνει δημοσίως και αυτάρεσκα την ιδιότητά του!. Συνήθως πρότεινε δύο δωμάτια, αν όχι διπλανά οπωσδήποτε στον ίδιο όροφο, έως την έσχατη προσπάθειά του, οπότε και μου είχε προτείνει να νοικιάσουμε μία σουίτα που ο χώρος της θα ήταν σίγουρα επαρκής για να διανυκτερεύσουμε και οι δύο μαζί στον ίδιο χώρο.

Με ξεκάθαρη ψυχολογική βία ή και απειλή άλλης βίας περιέγραψα στη μηνυτήρια αναφορά μου τρεις περιπτώσεις που ο μηνυόμενος, ερχόμενος, επέμενε να με συναντήσει σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της….. , ήτοι εκτός ζώνης ευθύνης της Μονάδας  και μάλιστα, με το πέρας των συνομιλιών, να διανυκτερεύσοuμε εκεί, παρά το γεγονός ότι εγώ πάντα το απέφευγα τονίζοντας ότι το σπίτι μου απείχε μόλις 30 λεπτά και πως υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να το αντιληφθεί η γειτονική Μονάδα.

«Χειρονομίες»

Ανέφερα επίσης, ότι η ψυχολογική βία που ήσκησε ο μηνυόμενος σε βάρος μου εκτείνεται σε χειρονομίες και λεκτικές παρενοχλητικές προσεγγίσεις, και χαϊδέματα: Τον Σεπτέμβριο του 2017 μου ζήτησε να μεταβώ στη Θεσσαλονίκη δήθεν για υπηρεσιακή συνάντηση στην οποία θα συμμετείχε και η …. alter ego του . Αφικνούμενη στο αεροδρόμιο για να τους παραλάβω, συνειδητοποίησα ότι είχε έλθει μόνος. Ξεκίνησε αμέσως τα συνήθη υπονοούμενα και υπαινιγμούς. Έχοντας ο μηνυόμενος ως δεδομένο ότι θα διανυκτερεύαμε μαζί σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου της περιοχής άρχισε και τις χειρονομίες πιάνοντας και χαϊδεύοντας τον ώμο μου, το χέρι μου και τα μαλλιά μου, ενόσω μάλιστα οδηγούσα, φέρνοντας με σε πολύ δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα στα επόμενα 20-30 λεπτά, προσποιήθηκα ότι είχα επανεμφάνιση συμπτωμάτων του έλκους μου, τον ανάγκασα να με πάει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έκανα κανονικά εισαγωγή, προτιμώντας να υποστώ ορούς και ιατρικές διαδικασίες παρά να ξεμοναχιαστώ μαζί του. Μάλιστα, στο βιβλίο συμβάντων του 424 Γ.Ν.Σ, εκτός από το όνομά μου, ανεγράφη και η τότε ιδιότητά μου…..»
«Όνειρο»

Η γυναίκα αναφέρει πως ουσιαστικά εκεί πρώτη φορά της είπε ευθέως ότι «ονειρευόταν να κάνει έρωτα μαζί μου» και «με προέτρεψε να σκοτώσω τον πατέρα μου στο μυαλό μου(!!!) διότι από εκεί πήγαζε το τόσο έντονο αίσθημα καθήκοντος που με κρατάει μακριά από τις χαρές της ζωής».

Συμπληρώνει δε :

«…Η σεξουαλική παράνομη βία που μου ασκούσε ήταν πρόδηλη και η πίεση που ένιωθα λόγω της εργασιακής εξάρτησης και ιεραρχίας, στην οποία οφείλω, εκ της θέσεώς μου, να υποτάσσομαι, αποδεικνύεται (και) από τα μηνύματα που μου έστελνε, όπως επί παραδείγματι το μήνυμα στο οποίο ο μηνυόμενος μου μου πρότεινε «να πάμε μαζί να ζήσουμε στο Ιράν αλλά δυστυχώς δεν θα μπορούσε να έπαιρνε μαζί μας και τον εραστή μου». . .

«Πειθαρχικό»

Η πολιορκία σε βάρος μου δεν επετεύχθη και αυτός ήταν ο λόγος για την ψευδή καταμήνυσή μου από το μηνυόμενο για την τέλεση πληθώρας ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων, όπως λεπτομερώς αναφέρω στην μηνυτήρια αναφορά μου. Τον Ιούνιο του 2018 έλαβα από κλήση σε απολογία που αφορούσε τον μισό Πειθαρχικό και Ποινικό Κώδικα για πειθαρχικά αλλά και για βαριά ποινικά αδικήματα από παράβαση καθήκοντος μέχρι και την Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας, οπότε και αντιλήφθηκα πως οι σοβαροί υπηρεσιακοί λόγοι που είχε επικαλεσθεί προκειμένου να με απομακρύνει από την ….. , αφορούσαν στην μη θετική εξέλιξη μίας υπηρεσιακής υπόθεσης, στην οποία ο ίδιος με είχε εμπλέξει, έχοντας αναλάβει τον σχεδιασμό ο ίδιος και η ως άνω ……

Με άλλα λόγια, το δίδυμο ……. εμφανιζόταν να μου αποδίδει την πλήρη ευθύνη για μία επιχείρηση που οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει και όπως γινόταν παραδεκτό, στο έγγραφο της κλήσης σε απολογία, είχε υλοποιηθεί βάσει προφορικών εντολών τους. Από πλευράς μου, συνειδητοποιώντας ότι είχε ενορχηστρώσει μία πλεκτάνη προκειμένου να με καταρρακώσει, όχι μόνον επαγγελματικά αλλά κυρίως ηθικά και ψυχολογικά και να με διαπομπεύσει δημοσίως, κατέθεσα άμεσα τις έγγραφες εξηγήσεις μου στην πειθαρχική διαδικασία και ταυτόχρονα προέβην σε Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (απεστάλη με δικαστικό επιμελητή στις 26.6.2018… ). Στο συγκεκριμένο έγγραφο, έχω περιγράψει αναλυτικά τον εξευτελιστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκα εγώ και οι συνάδελφοί μου στην Μονάδα.

Δηλώνω παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας …»

dikastiko.gr

 

 

Στην μηνυτήρια αναφορά της μεταξύ άλλων περιγράφει: «Καθίσταται σαφές από τα περιστατικά, που ιστορούνται, ότι ήδη τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο



. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα!

 Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου!

 Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»! 

Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη.

Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την …. και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο «για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα» …. Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ … Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ.

Όπως αναφέρω στη μηνυτήρια αναφορά μου, οι επισκέψεις του μηνυομένου, δήθεν για υπηρεσιακούς σκοπούς, πάντοτε όμως στο τέλος, για αναψυχή και εκ του σύνεγγυς επαφή μαζί μου, είχαν πυκνώσει.

Η τακτική του ήταν να με πείσει να κάνω κράτηση σε ξενοδοχεία της (σ.σ. γύρω περιοχής) , να προπληρώνω ώστε να παίρνω τα κλειδιά προτού ο ίδιος αφιχθεί, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας, αιτιολογία παντελώς ανυπόστατη αφού σε τόσο μικρές επαρχιακές πόλεις ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσει ο ίδιος απαρατήρητος, πέραν του ότι αρέσκετο συχνά να δηλώνει δημοσίως και αυτάρεσκα την ιδιότητά του!

Συνήθως πρότεινε δύο δωμάτια, αν όχι διπλανά οπωσδήποτε στον ίδιο όροφο, έως την έσχατη προσπάθειά του, οπότε και μου είχε προτείνει να νοικιάσουμε μία σουίτα που ο χώρος της θα ήταν σίγουρα επαρκής για να διανυκτερεύσουμε και οι δύο μαζί στον ίδιο χώρο.

Με ξεκάθαρη ψυχολογική βία ή και απειλή άλλης βίας περιέγραψα στη μηνυτήρια αναφορά μου τρεις περιπτώσεις που ο μηνυόμενος, ερχόμενος, επέμενε να με συναντήσει σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της….. , ήτοι εκτός ζώνης ευθύνης της Μονάδας  και μάλιστα, με το πέρας των συνομιλιών, να διανυκτερεύσοuμε εκεί, παρά το γεγονός ότι εγώ πάντα το απέφευγα τονίζοντας ότι το σπίτι μου απείχε μόλις 30 λεπτά και πως υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να το αντιληφθεί η γειτονική Μονάδα.

Ανέφερα επίσης, ότι η ψυχολογική βία που ήσκησε ο μηνυόμενος σε βάρος μου εκτείνεται σε χειρονομίες και λεκτικές παρενοχλητικές προσεγγίσεις, και χαϊδέματα: Τον Σεπτέμβριο του 2017 μου ζήτησε να μεταβώ στη Θεσσαλονίκη δήθεν για υπηρεσιακή συνάντηση στην οποία θα συμμετείχε και η …. alter ego του.

 Αφικνούμενη στο αεροδρόμιο για να τους παραλάβω, συνειδητοποίησα ότι είχε έλθει μόνος. Ξεκίνησε αμέσως τα συνήθη υπονοούμενα και υπαινιγμούς.

Έχοντας ο μηνυόμενος ως δεδομένο ότι θα διανυκτερεύαμε μαζί σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου της περιοχής άρχισε και τις χειρονομίες πιάνοντας και χαϊδεύοντας τον ώμο μου, το χέρι μου και τα μαλλιά μου, ενόσω μάλιστα οδηγούσα, φέρνοντας με σε πολύ δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα στα επόμενα 20-30 λεπτά, προσποιήθηκα ότι είχα επανεμφάνιση συμπτωμάτων του έλκους μου, τον ανάγκασα να με πάει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έκανα κανονικά εισαγωγή, προτιμώντας να υποστώ ορούς και ιατρικές διαδικασίες παρά να ξεμοναχιαστώ μαζί του. Μάλιστα, στο βιβλίο συμβάντων του 424 Γ.Ν.Σ, εκτός από το όνομά μου, ανεγράφη και η τότε ιδιότητά μου…..» 

«Όνειρο»

Η γυναίκα αναφέρει πως ουσιαστικά εκεί πρώτη φορά της είπε ευθέως ότι «ονειρευόταν να κάνει έρωτα μαζί μου» και «με προέτρεψε να σκοτώσω τον πατέρα μου στο μυαλό μου (!!!) διότι από εκεί πήγαζε το τόσο έντονο αίσθημα καθήκοντος που με κρατάει μακριά από τις χαρές της ζωής».

Συμπληρώνει δε :   

«…Η σεξουαλική παράνομη βία που μου ασκούσε ήταν πρόδηλη και η πίεση που ένιωθα λόγω της εργασιακής εξάρτησης και ιεραρχίας, στην οποία οφείλω, εκ της θέσεώς μου, να υποτάσσομαι, αποδεικνύεται (και) από τα μηνύματα που μου έστελνε, όπως επί παραδείγματι το μήνυμα στο οποίο ο μηνυόμενος μου μου πρότεινε «να πάμε μαζί να ζήσουμε στο Ιράν αλλά δυστυχώς δεν θα μπορούσε να έπαιρνε μαζί μας και τον εραστή μου». . .

Επειδή δεν ενέδωσα και τον προειδοποίησα ότι θα δημοσιοποιήσω της κινήσεις του κινήθηκε σε βάρος της πειθαρχική διαδικασία για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων (αναφέρεται σε πλεκτάνη) , γεγονός που η ίδια αποδίδει σήμερα στην άρνησή της να ενδώσει. Πάντως είχα αποστείλει από τότε (Ιούλιος 2018) σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών , χωρίς όμως τότε να αναφερθ΄λω στα γεγονότα σεξουαλικής βίας λόγω της ζημιάς που θα μπορούσε να υπάρξει στα εθνικά θέματα». 

Αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και τη νυν διοίκηση της υπηρεσίας, για όλα όσα είχε καταγγείλει και όσα ισχυρίζεται ότι έχουν συμβεί.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

 

 

 

 

    Υ.Γ. 

 

Σε πλήρη εξαθλίωση η χώρα μας! ΟΡΓΙΑ στην ΕΥΠ ενώ η ΜΙΤ κάνει ότι θέλει σε ΕΛΛΑΔΑ και ΕΥΡΩΠΗ;

 

 

Στην Ελλάδα η μια καταστροφή διαδέχεται την άλλη και ενώ μετά το πέρασμα της “Μήδειας” ο ελληνικός λαός περιμένει το επόμενο “χτύπημα” που θα δεχτεί από την ανυπαρξία της Κυβέρνησης, η ΝΔ έντρομη από την γενική κατακραυγή συγκαλεί την Κ.Ο. του κόμματος σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των βουλευτών της που δέχονται ανελέητο σφυροκόπημα οργής από τους πολίτες των εκλογικών τους περιφερειών.

Ωστόσο τα δεινά σε αυτόν τον Τόπο δεν έχουν τελειωμό!

Στην εποχή λοιπόν των συνεχών καταγγελιών επωνύμων για άλλους επώνυμους περί σεξουαλικής παρενόχλησης, έρχεται την Παρασκευή το πρωί η εκκωφαντική είδηση περί υπαλλήλου της ΕΥΠ και η οποία καταγγέλλει στον εισαγγελέα σεξουαλική παρενόχληση από μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών!

Η είδηση πρωτοδημοσιεύθηκε στην έγκυρη διαδικτυακή πλατφόρμα www.dikastiko.gr και ήδη μετά από λίγες ώρες – από τη σύνταξη του παρόντος κειμένου – έχει προκαλέσει έναν ειδησεογραφικό πανικό στο διαδίκτυο. Ξεκινώντας το δημοσίευμα το σάιτ www.dikastiko.gr ως εξής:

«”Μου έκανε δώρο εσώρουχα και μια καλτσοδέτα, κι όταν αρνήθηκα μου έκανε ΕΔΕ”, λέει επωνύμως στον εισαγγελέα η υπάλληλος της ΕΥΠ επισυνάπτοντας μαρτυρίες (και) δυο συναδέλφων της…»!
Συνεχίζοντας το δημοσίευμα ως παρακάτω:

«Μακροχρόνια σεξουαλική παρενόχληση με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από πρώην μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καταγγέλλει επωνύμως γυναίκα – στέλεχος της ΕΥΠ που είχε υπηρετήσει σε κομβική μονάδα της χώρας, ενώπιον των δικαστικών αρχών. Με μηνυτήρια αναφορά της που κατατέθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές ζητεί να διαπιστώσουν αν διαπράχθηκαν σειρά αδικημάτων για τα οποία επισυνάπτει και 3 μαρτυρίες, δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ συναδέλφων της και ενός ακόμα προσώπου της περιοχής που υπηρετούσε όταν – φέρονται να – έγιναν όσα καταγγέλλει.

Η γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία με το εν λόγω πρόσωπο, καθώς όπως περιγράφει το 2018 παύτηκε από την κομβική θέση που κατείχε  και τοποθετήθηκε σε θέση “ψυγείο” , ενώ κινήθηκε σε βάρος της πειθαρχική διαδικασία για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων (αναφέρεται σε πλεκτάνη), γεγονός που η ίδια αποδίδει σήμερα στην άρνησή της να ενδώσει. Μάλιστα είχε αποστείλει από τότε (Ιούλιος 2018) σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών, χωρίς όμως τότε να αναφερθεί σε γεγονότα σεξουαλικής βίας.  Μάλιστα όπως λέει , παρά τη σφοδρότητα των κατηγοριών σε βάρος της, της επιβλήθηκε η “αυστηρή” ποινή της παρακράτησης των 2/3 του μηνιαίου μισθού μου (!) για όλα αυτά τα  κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα που με είχε κατηγορήσει…!

Αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και την μετέπειτα διοίκηση της υπηρεσίας, για όλα όσα είχε καταγγείλει και όσα ισχυρίζεται ότι έχουν συμβεί.

Η γυναίκα σπεύδει σήμερα όμως να προσθέσει τη φωνή της σε αυτές των γυναικών που καταγγέλλουν σεξουαλική βία ή παρενόχληση σε εργασιακούς χώρους, αναφέροντας μάλιστα πως η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου  και οι παροτρύνσεις να μιλήσουν όλες οι γυναίκες “μου δίνει το κουράγιο να μιλήσω και πλέον να διεκδικήσω την αποκατάστασή μου, εφόσον δεν γίνεται διαφορετικά, στα δικαστήρια”»…
Άλλο ΜΙΤ, άλλο ΕΥΠ, δυστυχώς…
Είναι βέβαια τραγικό να συμβαίνουν αυτά στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την κύρια υπηρεσία δηλαδή, που σκοπό έχει την συγκέντρωση, επεξεργασία και διανομή πληροφοριών στα αρμόδια στελέχη και τις αρμόδιες αρχές της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης.

Είναι τραγικό να συμβαίνουν αυτά στην ΕΥΠ, που είναι επιφορτισμένη με την εθνική ασφάλεια της Πατρίδος μας, αλλά και την αντιμετώπιση της κατασκοπευτικής, σε βάρος της δραστηριότητας των ξένων οργάνων πληροφοριών και ιδιαίτερα της Τουρκίας!

Όταν η αντίστοιχη τουρκική μυστική υπηρεσία, η ΜΙΤ, αλωνίζει την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη, συλλέγοντας πληροφορίες που θα διευκολύνουν την προώθηση της επεκτατικής πολιτικής του ισλαμοφασίστα Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν!

Με τελευταία αποκάλυψη της δράσης της από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Parisien και στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά του ειδικού απεσταλμένου της στο Στρασβούργο, για το πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν μέσω της ΜΙΤ κινεί τα νήματα της τουρκικής προπαγάνδας, σε μια εποχή που στην Γαλλία θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν κατά του “ισλαμικού αυτονομισμού”!

Σε αυτό το δημοσίευμα αποκαλύπτονται τουρκικά αδιαφανή ιδρύματα που δρουν στην καρδιά της ΕΕ (Στρασβούργο), όπως το Ditib Milli και το Milli Görüs!

Ο κάθε νοήμων πολίτης της Πατρίδος μας θλίβεται λοιπόν, όταν κάνει σύγκριση των εθνικών υπηρεσιών που προσφέρει η ΕΥΠ στην Ελλάδα με την αντίστοιχη της ΜΙΤ στην Τουρκία.

Ένα άρθρο, στο οποίο δεν δόθηκαν απαντήσεις…

Ωστόσο σήμερα θα ήθελα να φέρω στην μνήμη σας, άρθρο μου με τίτλο: “Ηχηρή σφαλιάρα της δικαιοσύνης στα αίσχη Ρουμπάτη στην ΕΥΠ” και το οποίο δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, χωρίς να γνωρίζω αν σχετίζεται με τις καταγγελίες της υπαλλήλου της ΕΥΠ για σεξουαλική παρενόχληση από μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών!

Όμως παρουσιάζει ξεκάθαρα το τι συνέβαινε και το τι συνεχίζει να συμβαίνει στην ΕΥΠ:

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με μία ιστορική του απόφαση, η οποία χαρακτηρίζεται από έγκριτους νομικούς ως “εξαιρετικά δομημένη και αιτιολογημένη”, δικαίωσε, όπως δημοσιεύεται ήδη από προχθές στα ΜΜΕ, την πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στη Θράκη, η οποία είχε “αποκεφαλισθεί” στις 21/05/2018, με τρόπο παράνομο, καταχρηστικό και αντιδημοκρατικό για μια ευνομούμενη Πολιτεία, στο πλαίσιο μιας εσωτερικής επιχείρησης – υποτιθέμενου ελέγχου – που είχε ενορχηστρωθεί από τον τέως διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Ρουμπάτη.

Εις γνώση της η διοίκηση Ρουμπάτη στην ΕΥΠ, άφησε έρμαια στις ορέξεις Ερντογάν τη Θράκη μας;

Λεπτομέρειες για την εν λόγω  υπόθεση είχαν διαρρεύσει εκείνη την εποχή, κυρίως στα ΜΜΕ της Θράκης, καθόσον, είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία το γεγονός ότι,  μετά την παύση της επικεφαλής και του υποδιοικητή της, στην τόσο κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα μονάδα της ευαίσθητης αυτής περιοχής,, σχεδόν το σύνολο των επιχειρησιακών αστυνομικών, που ήταν αποσπασμένοι στην μονάδα αυτή είχαν σπεύσει να υποβάλλουν παραίτηση, διαμαρτυρόμενοι για την απαξιωτική και απαράδεκτη μεταχείρισή τους από την τότε διοίκηση της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα η μονάδα να τεθεί σε καθεστώς υπολειτουργίας – αφού πρώτα έκλεισε επί τριήμερο – και όλα αυτά, στην πιο νευραλγική από εθνικής απόψεως περιοχή της χώρας μας.

Εκείνη την περίοδο, δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και μπλόγκερς, που υπηρετούν το λειτούργημά τους και δεν υπακούν σε ξένα και εγχώρια αφεντικά, είχαν καταγγείλει ωμή παρέμβαση του κ. Ρουμπάτη στα ΜΜΕ των Αθηνών, προκειμένου η υπόθεση να αποσιωπηθεί. Στο παρασκήνιο όμως, καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονταν ή άφηναν σαφώς να εννοηθεί, ότι ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, είχε επιδοθεί σε έναν υπόγειο και ανελέητο πόλεμο κατά της υπαλλήλου, με ψευδείς και ανυπόστατες συκοφαντίες, σε μία προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα, ώστε, τυχόν αντεπιχειρήματα της, να μην τυγχάνουν ευήκοων ώτων.

Βεβαίως, κοιτάζοντας προς τα πίσω, το σχέδιο απομάκρυνσης της επικεφαλής της υπηρεσίας στη Θράκη, είχε τεθεί σε λειτουργία αρχές Μαΐου 2018, όταν ο κ. Ρουμπάτης, είχε προβεί σε κλειστή συνέντευξη Τύπου, σε εκπροσώπους ΜΜΕ της επιλογής του – και τα οποία τώρα “μούγκα στη στρούγκα” για την απόφαση του Δικαστηρίου – στη διάρκεια της οποίας είχε στοχοποιήσει την υπάλληλο, ως μέλος δικτύου ελεγχόμενου από ξένη χώρα, αποστολή του οποίου ήταν η αποδόμηση του ιδίου και της υπηρεσίας εν γένει.

Είχε κάνει μάλιστα λόγο, για συνωμοσία κατά του ιδίου και της Υπηρεσίας… Προφανώς επηρεασμένος, από υποθέσεις βιβλίων κατασκοπείας, είχε τότε κάνει λόγο για ένα δίκτυο κατασκόπων, στο οποίο εκτός από “τη γυναίκα από τη Βόρεια Ελλάδα”, που όπως αποδείχθηκε από τις καταιγιστικές εξελίξεις μετά τη συνέντευξη δεν ήταν άλλη από την επικεφαλής της υπηρεσίας στη Θράκη, είχε εμπλέξει και το γνωστό στέλεχος της ΕΥΠ, πρώην προϊστάμενο στην Διεύθυνση Κατασκοπείας της ΕΥΠ  κ. Κώστα Αγγελάκη!

Ωστόσο, ο κ. Ρουμπάτης δεν αρκέστηκε στη συνέντευξη, ενώ παραδόξως, δεν έπαυσε αμέσως μετά την υπάλληλο, παρά πρώτα μεσολάβησε ένα διάστημα περίπου 15 ημερών, έως ότου η Διεύθυνση Ασφαλείας της ΕΥΠ προβεί σε σφράγιση και “έλεγχο” της μονάδας – επί τριήμερο αν είναι δυνατόν σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή – με μεθόδους που δεν τιμούν, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε τα δημοκρατικά ιδεώδη (κυριολεκτικά πέταξαν το προσωπικό στο παρκινγκ της μονάδας μέσα στο λιοπύρι)! Και για την ιστορία, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας, που έλαβαν μέρος στη συγκεκριμένη επιχείρηση, εξακολουθούν να υπηρετούν στην ΕΥΠ, ακόμη και σήμερα, δύο μήνες μετά την παύση του κ. Ρουμπάτη και της διοίκησης του.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι ορισμένες ελεγχόμενες διαρροές έκαναν λόγο ακόμη και για επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, προς δημιουργία ντόρου και εντυπώσεων. Όπως φαίνεται, ο τέως διοικητής της υπηρεσίας είχε ανάγκη από θόρυβο, προκειμένου να ενισχύσει το σενάριο συνωμοσιολογίας και έτσι, ουδόλως υπολόγισε το εθνικό κόστος, του να συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτοφανή με τυμπανοκρουσίες, σε μία εθνικά ευαίσθητη περιοχή όπως είναι η Θράκη και ακόμη χειρότερα, στην καρδιά αυτής, στην Κομοτηνή, όπου, ως γνωστόν, εδρεύει το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας.

Υπήρχαν παραλήπτες του μηνύματος;

Σε ποιον όμως ήθελε να “ακουσθεί” ο κ. Ρουμπάτης; Ποιος ή ποιοι ήταν οι παραλήπτες του μηνύματός; “Ιδού, διέλυσα τη μονάδα της Κομοτηνής και τιμώρησα παραδειγματικά τους προϊσταμένους αυτής”;

Τι ακριβώς φοβήθηκε, ή ποιοι του συνέστησαν να καταστρέψει  με συνοπτικές διαδικασίες ένα σύστημα πληροφοριών, που με κόπο και θυσίες έστησαν κάποιοι ελάχιστοι υπάλληλοι και αστυνομικοί εκείνη την εποχή;

Σε μια περιοχή ευαίσθητη, που τα πάντα είχαν διαλυθεί – όπως σε όλη άλλωστε την Επικράτεια – μετά το 2009;

Για ποιο λόγο, εκτός των δύο προαναφερόμενων, οι αστυνομικοί της μονάδας που είχαν προτιμήσει την παραίτηση από το να συνεχίσουν να εργάζονται στη μονάδα με το νέο καθεστώς, τιμώντας την ΕΛ.ΑΣ. και τους εαυτούς του, στοχοποιήθηκαν και κυνηγήθηκαν από την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας, που εξακολουθεί να μένει στη θέση της;

Τελικά, ποιους ενόχλησε η κατά κοινή παραδοχή αποτελεσματική επαγγελματική απόδοση της συγκεκριμένης μονάδας;

Η απάντηση είχε έλθει δια στόματος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κ. Ζειμπέκ Χουσείν, όταν ο ίδιος με περισσή αλαζονεία και ικανοποίηση, δεν δίστασε να κομπάσει δημοσίως, πως ο ίδιος είχε φροντίσει για τον αποκεφαλισμό της προϊσταμένης της υπηρεσίας στη Θράκη, διότι “πίεζε ασφυκτικά τον Μουφτή Ξάνθης”, εννοώντας τον Μετέ Αχμετ, ψευδομουφτή, όργανο της τουρκικής προπαγάνδας και αντεθνικής δραστηριότητας.

Άλλωστε, έχει αξία να υπενθυμίσουμε, πως το κλείσιμο και η απαξίωση της ΕΥΠ στη Θράκη, είχε συμπεριληφθεί ως δέσμευση στο προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές το διένειμαν, στην τουρκική μάλιστα γλώσσα πριν τις εκλογές του 2015.

Πάντως, δημοσιογραφικές πηγές με ισχυρές προσβάσεις στην κυβέρνηση Τσίπρα, επιβεβαίωναν – off the record – ότι η μονάδα και η επικεφαλής αυτής είχαν από νωρίς τεθεί στο στόχαστρο του συγκεκριμένου βουλευτή, λόγω του ότι οι ενέργειές τους είχαν αποτελέσει σημαντικό ανάχωμα, ενάντια στην μέχρι τότε ανεξέλεγκτη στάση του ψευτομουφτή Ξάνθης, ο οποίος είχε στηρίξει εκλογικά τον κ. Ζειμπέκ.

Έτσι, ο κ. Ρουμπάτης, μη θέλοντας προφανώς να διακινδυνεύσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον τέως Πρωθυπουργό, αναζήτησε εξιλαστήρια θύματα για εντολές που ο ίδιος είχε δώσει και κατέστρωσε το σχέδιο εξόντωσης των υποτιθέμενων συνωμοτών που τον απειλούσαν…

Υπάρχουν έντιμοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης…


Αλλά ευτυχώς, που στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα έντιμοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης και αποφάσισαν δίκαια χωρίς φόβο και πάθος… Με αυτήν του την απόφαση ορόσημο, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι ακόμα και στην ΕΥΠ, που μετά το 2009 και προκειμένου η διοίκηση να ασκήσει διώξεις σε ανεπιθύμητους υπαλλήλους, επικαλείται δήθεν το απόρρητο της υπηρεσίας για να κάνει ότι θέλει πρέπει να τηρούνται το Σύνταγμα και οι νόμοι της Πολιτείας…

Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό για τα Δικαστικά χρονικά και τιμά τους Δικαστές που την έλαβαν, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη γενικότερα. Και φυσικά η απόφαση αυτή είναι μια γερή “σφαλιάρα” για διοικητές ή κρατικούς λειτουργούς τύπου Ρουμπάτη…

Για την ιστορία και στο “ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ”, η ιστορική αυτή απόφαση που έλαβε χώρα κατά τη διάσκεψη του Δικαστηρίου στην Αθήνα, στις 24 Ιουλίου 2019 καταλήγει ως εξής:

Δέχεται την αίτηση.

Ακυρώνει τις υπ’αρ α) 471.3/56/655236/18.5.2018 και β) 471.3/79/657316/13.7.2018 αποφάσεις του Διοικητή της ΕΥΠ.
Αναπέμπει την υπόθεση στη Διοίκηση για νέα νόμιμη κρίση.
Διατάσσει την επιστροφή στην αιτούσα του καταβληθέντος παραβόλου και
Επιβάλλει σε βάρος του Δημοσίου της δικαστική δαπάνη της αιτούσας, που ανέρχεται στο ποσό των τετρακοσίων πενήντα τεσσάρων(454) ευρώ.
Δεν θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών για το Εθνικό έγκλημα στη Θράκη;
Προσωπικά, ως Έλλην Πολίτης, προτείνω εκτός από επαίνους για την  κρίση αυτή των συγκεκριμένων Δικαστών τα εξής:

Να επικεντρωθούμε στην εθνική βλάβη των αποφάσεων του κ. Ρουμπάτη και της παρέας του, σε συνδυασμό με όλα όσα έχουμε αποκαλύψει από αυτό εδώ το βήμα για το κλείσιμο θέσεων και δικτύων της υπηρεσίας στο εξωτερικό ακόμη και Τουρκία…

Η σημερινή ηγεσία της ΕΥΠ, πρέπει να αποκαταστήσει άμεσα το τρωθέν κλίμα για την υπηρεσία στην περιοχή, διότι μετά από τα δραματικά τεκταινόμενα του Μαΐου του 2018, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή δεν δέχονταν να αποσπασθούν εκεί, όπως μας λένε αστυνομικές πηγές από την περιοχή…

Το σφράγισμα της μονάδας εν καιρώ ειρήνης όταν ως γνωστόν η υπηρεσία δεν αναστέλλει τη λειτουργία της ούτε σε περίοδο πολέμου και την απαράδεκτη αντιμετώπιση των αστυνομικών, οι συνάδελφοί τους που είχαν δεχθεί κρούση ώστε να αποσπασθούν στην ΕΥΠ Θράκης και να τους αντικαταστήσουν, αρνούνταν μαζικά με ελάχιστες εξαιρέσεις…

Πρέπει άμεσα, η υπηρεσία να επανέλθει στο status quo ante της 21/5/2018, κάτι που πλέον προτάσσει και η Δικαστική απόφαση, αλλά και η πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στην υπηρεσία μετά της Εθνικές Εκλογές, που πλέον έχει υπαχθεί στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, άρα ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην λειτουργία και τη δράση της υπηρεσίας και έτσι έπρεπε να κάνει…

Θα επανέλθουμε σύντομα!

Απαιτούνται απαντήσεις από Υπευθύνους…

Όλα τα παραπάνω αποκάλυπτα στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και απαντήσεις ποτέ δεν λάβαμε!

Όταν εμείς λοιπόν τα γράφαμε όλα αυτά από αυτό εδώ το βήμα, τότε τα συστημικά ΜΜΕ και η πολιτική ηγεσία περί άλλων τύρβαζαν…

Αποδείχθηκε όμως περίτρανα ότι ο κ. Ρουμπάτης διέλυσε μία ολόκληρη υπηρεσία στην πιο ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Πατρίδας μας, τη Θράκη, τη στιγμή κατά την οποία οι Τούρκοι πράκτορες της περιβόητης ΜΙΤ του Ερντογάν αλωνίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή… Και όχι μόνο αυτό, αλλά τότε στην περιβόητη συνέντευξή του στο γραφείο του, σε συγκεκριμένους και επιλεγμένους από αυτόν συστημικούς δημοσιογράφους διέσυρε και διαπόμπευσε σημαντικά στελέχη της υπηρεσίας. Εκτός της κοπέλας κ. Α. Ρ. που τότε ήταν διοικητής στην Μονάδα της Θράκης βρήκε ευκαιρία να διαπομπεύσει για μία ακόμη φορά και το έντιμο μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ κ. Κώστα Αγγελάκη, που όλοι πλέον γνωρίζουμε, τι τράβηξε και τι τραβάει για την στάση του, επειδή στήριξε τις εθνικές επιλογές της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή! Βέβαια εκ του αποτελέσματος οι τότε καταγγελίες Ρουμπάτη απεδείχθησαν φούσκα και κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος… Προφανώς στόχο είχαν να θολώσουν τα νερά σε τυχόν εναντίον του καταγγελίες…

Και αλήθεια τι έπαιξε με το Ιράν κατά την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Ήταν σε γνώση του τότε Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του τότε ΥΕΘΑ και συγκυβερνήτη του κ. Πάνου Καμμένου τα όποια παιχνιδάκια του κ. Ρουμπάτη με το Ιράν το οποίο η Δύση, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν ανοιχτή ρήξη και του έχουν επιβάλει εμπάργκο;

Το θέμα είναι τώρα μετά και τις σημερινές εξελίξεις αν όλα αυτά ήταν σε γνώση του σημερινού Διοικητή της ΕΥΠ κ. Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη… Τα ήξεραν λοιπόν όλα αυτά και αν τα ήξεραν τι έκαναν; Τα έστειλαν στον Εισαγγελέα ή τα συγκάλυψαν και αν ναι γιατί;

Ο κ. Τσίπρας του οποίου προσωπική επιλογή  υπήρξε ο κ. Ρουμπάτης για Διοικητής της ΕΥΠ τα ήξερε όλα αυτά ή τα συγκάλυψε όπως συγκάλυψε και την περίπτωση του Πρέσβη της Βενεζουέλας;

Για να δούμε τώρα μετά από όλα αυτά τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης ώστε να θωρακίσει την Ε.Υ.Π. από τις όποιες αυθαιρεσίες και την πιθανή κατάχρηση εξουσίας της ιεραρχίας εις βάρος του προσωπικού αυτής, ούτως ώστε να προχωρήσει αυτή απερίσπαστη στη δύσκολη πράγματι αποστολή της στις κρίσιμες αυτές ώρες που περνά η Πατρίδα μας!!

egerssi.gr


H ΕΥΠ αποκτά νέο σύστημα παρακολούθησης – Στο «μικροσκόπιο» Viber και WhatsApp.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, αναμένεται να αποκτήσουν ένα νέο, σύγχρονο σύστημα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, με αποτέλεσμα να μπορούν πλέον να καταγράφουν χιλιάδες συνομιλίες που θα γίνονται και μέσω Viber, WhatsApp, Signal και άλλες παρόμοιες εφαρμογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα Σαββατοκύριακο» εταιρεία με έδρα το Μιλάνο έχει προκριθεί για να αναλάβει το «στήσιμο» του συστήματος για λογαριασμό της ΕΥΠ.

Η ιταλική εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει παρόμοια συστήματα σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και άλλες χώρες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ το κόστος εκτιμάται στα 6.200.000 ευρώ.

Το σύστημα που διαθέτει σήμερα η ΕΥΠ καθώς και τα συστήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σύστημα θα συμβάλλει καταλυτικά στην πάταξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο πλέον χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εφαρμογές που είναι δύσκολο έως και αδύνατον να παρακολουθηθούν.

 Η προηγμένη τεχνολογία θα παρέχει τη δυνατότητα στους χειριστές του συστήματος να παρακολουθούν και να καταγράφουν ακόμα και 1.100 «στόχους» κινητής τηλεφωνίας και 500 στόχους, ταυτόχρονα.

Επίσης, θα μπορούν να εντοπίζονται με ευκολία οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο «στόχος», ακόμη και το ποιο προφίλ ή ποια προφίλ χρησιμοποιεί στο Facebook μέσω του κινητού του, κάτι που δεν ήταν εφικτό μέχρι σήμερα.

Η χαρτογράφηση των διαδικτυακών κλήσεων και επαφών θα προσφέρει ξεκάθαρη εικόνα προσώπων και διασυνδέσεων, ακόμη και αν αλλάζουν οι αλγόριθμοι. Αρκεί να σημειωθεί ότι η διαρκής αλλαγή των αλγορίθμων ήταν αυτή που μέχρι σήμερα δυσκόλευε τις αρχές στις παρακολουθήσεις τέτοιων εφαρμογών.

Προσφορές για το συγκεκριμένο σύστημα είχαν υποβάλλει δύο ιταλικές, μία καναδική και δύο ισραηλινές εταιρείες, τέσσερις εκ των οποίων αποκλείστηκαν για διαφορετικούς λόγους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...