ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ

 

ΟΙ ΕΡΩΤΥΛΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΣΑΝΤ. Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση κατά του πρώην διοικητή της Ε.Υ.Π. Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε 40χρονη πράκτορας.

 

Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ.

 

Ε.Υ.Π.: ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  ΤΟΥ  ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΗ  ΤΗΣ  ΕΥΠ
 

 Ο Γιάννης Π. Ρουμπάτης γεννήθηκε στα Γιάννινα στις 3 Ιουλίου 1948. Σπούδασε Ψυχολογία και Πολιτικές Επιστήμες στις ΗΠΑ και είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Είναι δημοσιογράφος. Υπήρξε ανταποκριτής, πολιτικός συντάκτης, απεσταλμένος ελληνικών ΜΜΕ σε εμπόλεμες ζώνες, καθώς και αναλυτής σε γεωστρατηγικά θέματα. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ενώ το Μάρτιο του 1987 ανέλαβε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θέση που κατείχε μέχρι τον Ιούνιο του 1988. Από το 1994 έως το 1999 υπήρξε Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), από το 1995 μέχρι το 1999. Τον Ιανουάριο του 2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

  ΟΙ  ΜΥΣΤΙΚΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΤΟΥ  ΑΝΔΡΕΑ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,  (ΤΟΤΕ  ΚΥΠ,  ΤΩΡΑ  ΕΥΠ),  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ  ΣΤΕΝΑ  ΤΟ  1983  ΤΟΝ  ΓΙΑΝΝΗ  ΡΟΥΜΠΑΤΗ  ΓΙΑ  ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ.  ΤΩΡΑ  ΠΛΕΟΝ  Ο  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ  ΜΠΟΡΕΙ  ΣΑΝ  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ  ΤΗΣ  ΕΥΠ  ΝΑ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  Ο  ΙΔΙΟΣ  ΤΟΥΣ  ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΠΟΥ  ΤΟΝ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ. 
Τώρα  γιατί  ο  Ανδρέας  Παπανδρέου  τον  παρακολουθούσε  και  μετά  τον  διόρισε  κυβερνητικό  εκπρόσωπο  και  βουλευτή  του,  εμείς  οι  "πτωχοί  τω  πνεύματι"  αδυνατούμε  να  καταλάβουμε.



Γιάννης Ρουμπάτης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Γιάννης Ρουμπάτης (1948) είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Από τον Ιανουάριο του 2015 κατέχει την θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα.  Σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.

Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο:  "Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967", βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Τον Ιανουάριο του 2015, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τοποθετήθηκε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). 
 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο:

  1. Η ΜΟΣΑΝΤ

    Η Μοσάντ (εβραϊκά: הַמוֹסָד προφέρεται: [ha moˈsad], αραβικά: الموساد το Ινστιτούτο), επισήμως Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών (εβραϊκά: המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, προφέρεται: Ha-Mossad le-Modi'in ule-Tafkidim Meyuhadim, αραβικά: الموساد للاستخبارات والمهام الخاصة, προφέρεται: al-Mōsād lil-Istikhbārāt wal-Mahāmm al-Khāṣṣah), είναι η κύρια οργάνωση συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών του Ισραήλ. Επίσης έχει παραστρατιωτικές (συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών δολοφονιών) και αντιτρομοκρατικές αρμοδιότητες.


    Αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών είναι η CIA των Ηνωμένων Πολιτειών, η SIS του Ηνωμένου Βασιλείου, η ΜΙΤ της Τουρκίας, η FSB της Ρωσίας και η ΕΥΠ της Ελλάδας.


    Τον Ιούλιο του 1949 ο Ρουβέν Σιλόα, στενός συνεργάτης του Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, πρότεινε την ίδρυση μιας κεντρικής υπηρεσίας για την οργάνωση και επίβλεψη των δραστηριοτήτων συγκέντρωσης πληροφοριών και ασφάλειας της χώρας.
    Στις 13 Δεκεμβρίου, 1949 ο Μπεν Γκουριόν διέταξε την ίδρυση ενός "Ινστιτούτου Συνεργασίας" που να επιβλέπει το πολιτικό τμήμα και να διευθύνει την εσωτερική ασφάλεια και τις διάφορες στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αυτή θεωρείται και η ημερομηνία ίδρυσης της Μοσάντ.
    Η Μοσάντ ξεκίνησε υπό την διεύθυνση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. Το Μάρτιο του 1951 ο Μπεν Γκουριόν, με σκοπό την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της και την ένωση όλων των υπηρεσιών συγκέντρωσης ξένων πληροφοριών, διέταξε την αναδιοργάνωση της υπηρεσίας. Μια ανεξάρτητη, κεντρική αρχή δημιουργήθηκε για να χειρίζεται όλες τις δραστηριότητες συγκέντρωσης ξένων πληροφοριών. Αυτή η αρχή αποκαλείται απλά Αρχή και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της Μοσάντ. Τότε ανεξαρτητοποιήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και βρίσκεται υπό την απευθείας εποπτεία του Πρωθυπουργού. Το 1959 έφερε τον Άντολφ Άιχμαν για να δικαστεί στο Ισραήλ.
    Στη δεκαετία του 1970 η Μοσάντ μαζί με την ΜΙΤ (αντίστοιχη της Τουρκίας) και την περιβόητη Σαβάκ (της Περσίας) δημιούργησαν κοινή συνεργασία που είχε ονομασθεί Τριντέντ (= Τρίαινα) δια της οποίας μέλη της Μοσάντ εισχώρησαν επίσημα στις άλλες δύο χώρες για κοινή συνεργασία και πληρέστερη ανάπτυξη πληροφοριακών δικτύων.
    Διευκρινίζεται ότι βασική (γενική) Ισραηλινή Αρχή σε θέματα ασφάλειας - κατασκοπείας και αντικατασκοπείας είναι η Βααντάτ της Κνεσέτ, η οποία και είναι αρμόδια για τον συντονισμό και έλεγχο των δραστηριοτήτων τόσο της Μοσάντ, (υπηρεσία κατασκοπείας), όσο και της Σιν Μπετ, (υπηρεσία αντικατασκοπείας). Μια τρίτη επίσης παρόμοια ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών είναι η Αγκάφ που υπάγεται απ΄ ευθείας στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ, με αρμοδιότητα στον στρατιωτικό τομέα, τις επικοινωνίες και την ασφάλεια της μεθορίου. Το δε Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε όλες τις παραπάνω Υπηρεσίες. Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ διατηρεί κι αυτό επιμέρους παρόμοιες υπηρεσίες αστυνομικού κυρίως ενδιαφέροντος

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...