ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Δεκεμβρίου 2021

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑΡΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΟΦΕΡΝΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. «ΜΑΣ ΚΕΡΝΑΓΕ ΚΟΚΑΪΝΗ για να τον ΠΗΔΑΜΕ». Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου μίλησε για μια unisex κοινωνία σε παιδιά δημοτικού - «Ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό».

 

ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.



Αντιπρόεδρος ΣτΕ  Παναγιώτης – Κίμωνας Ευστρατίου: Η βραδινή επίσκεψη των ανήλικων αλλοδαπών με τα ναρκωτικά. Ο στενός φίλος της ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου που βρέθηκε με ανήλικους αλλοδαπούς και ναρκωτικά.

Ο Ευστρατίου φέρεται παράλληλα ως σύντροφος της τέως προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρης Σαρπ, την οποία, επίσης, είχε επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι τη συνταξιοδότησή της το περασμένο καλοκαίρι.
Τα σπίτια των δύο δικαστών, οι οποίοι διδάσκουν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, είναι μεσοτοιχία, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από το διαμέρισμα όπου συναντιόταν ο Π.Ευστρατίου με τους τρεις νεαρούς, τους οποίους φέρεται ότι προμήθευε με κοκαΐνη.

        




Πρώην Α' αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Παπανικολάου:   «ΓΙΑ   ΗΓΕΤΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ  ΟΙ  ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ,  ΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΕΣ,  ΟΙ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΑΥΤΟΙ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ  ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ  ΚΑΙ  ΠΙΕΖΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ  ΔΙΚΑΣΤΕΣ  ΣΕ  ΚΡΙΣΙΜΕΣ  ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ».








48D36A39 8839 42E2 9FB6 66B770AD8940
Η Δικαστής του  Συμβουλίου της Επικρατείας, μέλος του  Κ.Κ.εσ  και  πρόεδρος της "Ελληνικής Δημοκρατίας", που έκανε σεξουαλική κατήχηση σε παιδιά τρίτης δημοτικού, παρέα με τον κατηγορούμενο για βιασμούς ανηλίκων.

Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου μίλησε για μια unisex κοινωνία σε παιδιά δημοτικού - «Ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό». 

 


Τρεις νεαροί τον κατονόμασαν ως το πρόσωπο που τους προμήθευσε κοκαΐνη – Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του


Μια άκρως περίεργη υπόθεση απασχολεί τις τελευταίες ώρες τις αρχές μετά από ένα συμβάν που διαδραματίστηκε τα ξημερώματα σε περιοχή των νοτίων προαστίων. Σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμος εν ενεργεία δικαστικός κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης μετά από καταγγελία τριών νεαρών.

 
Ο δικαστικός, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα των νοτίων προαστίων όπου και οι πληροφορίες λένε οτι σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα ξημερώματα εντοπίστηκαν τρία νεαρά άτομα να κινούνται ύποπτα κοντά στην πολυκατοικία του δικαστικού.
Περίοικοι ειδοποίησαν την ομάδα ΔΙΑΣ και όταν τα άτομα ελέγχθησαν και πάνω τους βρέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης είπαν ότι τους τα έδωσε ο δικαστικός. Ο ίδιος όταν κατέβηκε κάτω και τον ρώτησαν οι αστυνομικοί αν τους γνωρίζει αποκρίθηκε θετικά. Δικαστικός και νεαροί οδηγήθηκαν στο τμήμα, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε ένα μπουκαλάκι που είχε υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών.


Αντιπρόεδρος ΣτΕ  Παναγιώτης – Κίμωνας Ευστρατίου: Η βραδινή επίσκεψη των ανήλικων αλλοδαπών με τα ναρκωτικά. Ο στενός φίλος της ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου που βρέθηκε με ανήλικους αλλοδαπούς και ναρκωτικά.




«Σεισμό» έχει προκαλέσει στην ηγεσία της Δικαιοσύνης το σκάνδαλο με την εμπλοκή του αντιπροέδρου του ΣτΕ Παναγιώτη – Κίμωνα Ευστρατίου σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης από μια παρέα ανήλικων -κατά δήλωσή τους- αλλοδαπών.


Συγκεκριμένα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, που περιπολούσαν στην Ηλιούπολη, εντόπισαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης τους τρεις ανηλίκους, έναν Ρομά, έναν Αλβανό Ρομά και έναν Ινδό, να βγαίνουν (!) από την πολυκατοικία όπου κατοικεί ο δικαστικός και τους σταμάτησαν για έλεγχο.


Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία υποστήριξαν ότι τους προμήθευσε ο 66χρονος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, όπου κλήθηκε και ο Παναγιώτης – Κίμων Ευστρατίου, ο οποίος παραδέχτηκε πως τους γνωρίζει. Ακολούθησε επικοινωνία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για να γίνει έρευνα στην κατοικία του δικαστικού. Το κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε εκεί κατάσχεσε ένα μπουκαλάκι με υπολείμματα κοκαΐνης.


Ανώτερος δικαστικός κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών!
Σε βάρος των τριών ανηλίκων έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ δεν συνελήφθη καθώς ισχύει ακαταδίωκτο και ακολουθείται άλλη διαδικασία λόγω της ιδιότητάς του για τους δικαστικούς.

Ωστόσο, εξετάζεται ο βαθμός εμπλοκής του στην υπόθεση, ενώ ως τώρα αντιμετωπίζει την πλημμεληματική κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση. Όμως δημιουργείται τεράστιο θέμα ηθικής τάξης, αν αποδειχθεί η… ιδιαίτερη προσωπική σχέση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού με τους τρεις νεαρούς και μάλιστα υπό την επήρεια ναρκωτικών.


Να σημειώσουμε ότι ο 66χρονος δικαστικός είναι στενός φίλος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αρκετά ερωτήματα, καθώς το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου αρνείται να δημοσιεύσει το όνομα του δικαστικού, ενώ παράλληλα η υπόθεση «θάφτηκε» γρήγορα. 

Παράλληλα εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί τι ήθελαν τρεις ανήλικοι μέσα στη σπίτι στο σπίτι του αντιπροέδρου του ΣτΕ; Όπως και να έχει η υπόθεση θυμίζει αρκετά αυτή του Δημήτρη Λιγνάδη. 


Ο Ευστρατίου φέρεται παράλληλα ως σύντροφος της τέως προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρης Σαρπ, την οποία, επίσης, είχε επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι τη συνταξιοδότησή της το περασμένο καλοκαίρι.

Τα σπίτια των δύο δικαστών, οι οποίοι διδάσκουν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, είναι μεσοτοιχία, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από το διαμέρισμα όπου συναντιόταν ο Π.Ευστρατίου με τους τρεις νεαρούς, τους οποίους φέρεται ότι προμήθευε με κοκαΐνη.


Μάλιστα, το ζευγάρι Ευστρατίου – Σαρπ έχει πολύ καλές φιλικές σχέσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον σύντροφό της.


Μπορεί να είναι κάτι τυχαίο, μπορεί και όχι. Όμως το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, μια μέρα αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή το ΣτΕ έκανε πάλι τα δικά του και έβγαζε συνταγματικούς τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε υγειονομικούς και ΕΜΑΚ. 

Ένα ΣτΕ που έχει για αντιπρόεδρο τον Π.Ευστρατίου και για πρόεδρο την Μ.Σαρπ, ένα ΣτΕ που μέχρι πριν λίγα χρόνια είχε πρόεδρο την Κ.Σακελλαροπούλου, ένα ΣτΕ από το οποίο έχει περάσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ναι αυτός που μιλούσε για «περιορισμό της δημοκρατίας». 





Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Η κατάληξη του τεχνικού ευρωπαϊκού  πολιτισμού είναι ο άθεος ηδονοθήρας, ο κυνηγός του Στιγμιαίου Τίποτα,  ο ανήσυχος Αισθητιστής που διαπερνάει και διαπερνιέται από τα εξής στάδια:

Μπορώ να έχω ό,τι  θέλω.
Γιατί να μη μπορώ να έχω ό,τι θέλω;
Αν δε μπορώ να έχω ό,τι θέλω, θέλω να πεθάνω.

Οι Πολιτισμοί και οι Αυτοκρατορίες που κατέρρευσαν ανά τους αιώνες, κατέρρευσαν πρώτα από μέσα κι ύστερα εμφανίστηκε ο εξωτερικός εχθρός για να τους αποτελειώσει.








https://www.capital.gr/epikairotita/3401505/poioi-einai-oi-neoi-antiproedroi-tou-ste-kai-tou-elegktikou-sunedriou

 

Ο Παναγιώτης Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το έτος 2022. Στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Ιούλιο του 2004. Από τον περασμένο Ιούλιο ο Παναγιώτης Ευστρατίου έχει τοποθετηθεί γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών,  με τριετή θητεία. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Ευστρατίου θα παραιτηθεί από πρόεδρος της εν λόγω Σχολής  και την θέση του θα καταλάβει, με τα έως τώρα δεδομένα, ο σύμβουλος Επικρατείας και παλαιός συνδικαλιστής Κωνσταντίνος Κουσούλης (14ος στην επετηρίδα).

Τα βιογραφικά στοιχεία του Π. Ευστρατίου έχουν ως εξής:

Έτος γέννησης: 1955

Τόπος γέννησης: Αθήνα

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος

Σπουδές: Πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Διορίστηκε:

Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 11-3-83

Προαγωγές:

1. στο βαθμό του Πρωτοδίκη στις 4-5-85

2. στο βαθμό του Παρέδρου στο Σ.τ.Ε. στις 25-4-89

3. στο βαθμό του Συμβούλου του Σ.τ.Ε. στις 19-7-04












Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου μίλησε για μια unisex κοινωνία σε παιδιά δημοτικού - «Ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό».


Σοκάρουν τα όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τον παιδικό Winnie το αρκουδάκι και τους είπε ότι... είναι και αρσενικό και θηλυκό. Όπως είπε αυτό είναι το αγαπημένο της παιδικό, καθώς ουσιαστικά προωθεί μια unisex κοινωνία χωρίς διακριτά φύλα.
https://youtu.be/fzLEfjPSkJ0
Αναλυτικά όσα είπε:
«Το αρκουδάκι Winnie-the-Pooh έχει όνομα και αρσενικό και θηλυκό. Και αυτό είναι που έχει προκαλέσει μεγάλη προσοχή. Δεν ήθελαν να δώσουν όνομα ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό και έδωσαν και τα δύο. Ήταν πολύ νωρίς αυτά όταν γράφτηκαν σε σχέση με το σημείο που βρισκόμαστε τώρα».
Το που βρισκόμαστε τώρα... το είδαμε και στο έγγραφο της ΕΕ που ζητά να ξεγράψουμε μέχρι και τα Χριστούγεννα για να μην «ενοχλούνται» οι ΛΟΑΤΚΙ.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ξανά ότι αυτή η ομιλία έγινε σε παιδιά δημοτικού, που ακόμα δεν έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητα τους.


Η "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ".
«Όχι» του Εφετείου στο αίτημα αποφυλάκισης Μπαρμπαρούση και Κορκοβίλη.
Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ενάμιση μήνα μετά την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη o Άρειος Πάγος καλείται να αποφασίσει αν θα αναιρέσει ή όχι την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που άνοιξε την πόρτα της φυλακής.
Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπος Μωυσίδης εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που θα αποφασίσει τους επόμενους μήνες, την αναίρεση της απόφασης με την οποία αποφυλακίστηκε ο πρωτόδικα καταδικασμένος σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Π.Φύσσα, Γ. Πατέλης.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε τη θέση πως στην επίμαχη απόφαση «διαλαμβάνεται αόριστα ότι (σ.σ. κατηγορούμενος) δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις». Επιπλέον, αναφέρθηκε και στα θέματα υγείας του ανήλικου παιδιού που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος για να αποφυλακιστεί σημειώνοντας πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη».
«Ο ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου» σημείωσε ο εισαγγελέας τονίζοντας παράλληλα ότι η σύζυγος του δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και μπορεί να φροντίσει το παιδί τους.Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Πατέλη, Δημήτρης Γκαβέλας, αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας του γιού του εντολέα του ενώ υποστήριξε πως «ο αιτών ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε θα έχει παραγραφεί με την έναρξη της δίκης στο Εφετείο”.
Δύο ακόμη «όχι». Την ώρα που ο Άρειος Πάγος συζητούσε το θέμα της αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας έλεγε ομόφωνα «όχι» στα αιτήματα να αφεθούν ελεύθεροι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης και ο Κ. Κορκοβίλης. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο υπερήλικας και ανάπηρος πατέρας του Κ. Μπαρμπαρούση αλλά και η σύντροφος και μητέρα του πέμπτου παιδιού του οι οποίοι υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της απουσίας του. «Έχουμε διαμελιστεί και δεν υπάρχει τίποτα. Είχε πάρει ζώα για βιοποριστικούς λόγους αλλά τα δώσαμε κι αυτά γιατί δεν μπορούν οι γείτονες να βοηθούν συνέχεια» υποστήριξε η γυναίκα με τον συνήγορο του να προσθέτει ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε κάθειρξη 6 ετών, «ήταν βουλευτής, δεν ήταν κομματικό στέλεχος» και «δεν έχει σχέση με επιμέρους πράξεις» που αποδόθηκαν σε στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο αδελφός του Κ. Κορκοβίλη, που εκτίει ποινή κάθειρξης 9 ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα τους.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ) ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

 

 


 ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.



ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΑΖΙ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΖΙΜΠΕΡ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ;

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ) ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 





 Ζήνων Παπαζάχος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Στην 83η θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε σύνολο 141 χωρών στον δείκτη της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ; ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ; (zenonpapazaxos.blogspot.com)



Αυτόχθονες Έλληνες: ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΟΜΑΔΑ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ - GRECO) ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. «ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ». (autochthonesellhnes.blogspot.com)



Ζήνων Παπαζάχος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ; ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015. Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO): «Δικαστές, εισαγγελείς και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα». (zenonpapazaxos.blogspot.com)


Ζήνων Παπαζάχος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ (zenonpapazaxos.blogspot.com)



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.



Αυτόχθονες Έλληνες: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ελληνική «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ». «ΕΣΤΙΑ», ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ: «Δημοσκόπηση Kappa Research: Καταρρέει η εμπιστοσύνη στους πυλώνες της Δημοκρατίας - Στον πάτο της λίστας τα μιντιακά βοθρολύματα». Καταρρέει η εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού προς την ελληνική δικαιοσύνη. ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Σήμερα οι 6 στους 10 έλληνες δεν την εμπιστεύονται καθόλου. Γιατί; ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. (autochthonesellhnes.blogspot.com)



16 σχόλια:

  1. Ο Πάπας μίλησε για την προσφορά του Ελληνισμού στον κόσμο, η Σακελλαροπούλου για την… πανδημία.

    Για ακόμη μια φορά η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου «διέπρεψε» στην υποδοχή του του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πάπα Φραγκίσκου στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ενώ ο Ποντίφικας μίλησε για την παγκόσμια προσφορά του ελληνικού πολιτισμού στα πέρατα της οικουμένης, για τον Όμηρο, τον Αχιλλέα και τον Κολοκοτρώνη, η Σακελλαροπούλου μίλησε για την πανδημία τα εμβόλια και την… κλιματική κρίση.

    Το πρωτόκολλο και αυτό πήγε περίπατο.

    Αυτό γιατί τις πρώτες θέσεις κατά την διάρκεια της ομιλίας της προέδρου και του Ποντίφικα, βρισκόταν ο σύντροφός της Σακελλαροπούλου!

    Την ίδια ώρα πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, είχαν κάτσει σε μία γωνία!

    Μιλάμε για καταστάσεις που θα προκαλούσαν γέλιο, εάν δεν συνιστούσαν τραγωδία για ολόκληρο το έθνος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών για θανατηφόρο ατύχημα που προκάλεσε ο οδηγός του.

    ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    Ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας παραιτήθηκε σήμερα, σχεδόν πέντε μήνες αφότου ο οδηγός του ενεπλάκη σε ένα τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκε ένας εργάτης οδοποιίας, την ώρα που ο κυβερνητικός αξιωματούχος καθόταν στο πίσω κάθισμα του υπουργικού οχήματος.


    Εκείνος αρνείτο επανειλημμένως να το κάνει, όμως σήμερα, οι δημόσιοι κατήγοροι απήγγειλαν επίσημα κατηγορίες σε βάρος του οδηγού του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, λέγοντας πως οδηγούσε πάνω από το όριο ταχύτητας, «με περίπου 163 χιλιόμετρα την ώρα», σύμφωνα με πορτογαλικά ΜΜΕ, όταν έπεσε πάνω στον 43χρονο εργάτη, πατέρα δύο παιδιών.


    Μετά το δυστύχημα, η διαχείριση της υπόθεσης αυτής επικρίθηκε σφόδρα. Ο υπουργός κατηγορήθηκε ότι απαρνήθηκε τις ευθύνες του αλλά και για έλλειψη ευαισθησίας προς την οικογένεια του θύματος. Την επομένη του δυστυχήματος, το υπουργείο Εσωτερικών προσπάθησε να δικαιολογηθεί, εξηγώντας πως δεν υπήρχε σήμανση στον αυτοκινητόδρομο που θα προειδοποιούσε τους οδηγούς για τις εργασίες καθαρισμού που γίνονταν.

    «Περισσότερο από τον καθένα, λυπάμαι για αυτήν την τραγική, ανεπανόρθωτη απώλεια», είπε ο Καμπρίτα στην ομιλία που εκφώνησε για την παραίτησή του. Νωρίτερα σήμερα, είπε σε δημοσιογράφους ότι ήταν «απλά ένας επιβάτης» στο όχημα που ενεπλάκη στο δυστύχημα.
    «Δεν μπορώ να επιτρέψω αυτή η υπόθεση να χρησιμοποιηθεί πολιτικά για να τιμωρηθεί το έργο της κυβέρνησης (...)».

    Ο υπουργός Εσωτερικών παραιτήθηκε, ενώ η Πορτογαλία ετοιμάζεται για τις πρόωρες εκλογές τον επόμενο μήνα, τις οποίες κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας, αφότου η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» του κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό.


    Ο Καμπρίτα ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών το 2017, λίγο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν πλήξει την Πορτογαλία, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο υπάγονται η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία και οι συνοριακές υπηρεσίες, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά σκανδάλων, μεταξύ άλλων εκείνο με έναν Ουκρανό που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από αστυνομικούς, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας.

    «Ανέλαβα αυτόν τον ρόλο σε ένα ιδιαίτερο δύσκολο πλαίσιο για τη χώρα, σε μια κατάσταση εθνικού τραύματος», είπε σήμερα. «Έκτοτε, έχω εργαστεί εντατικά για να διασφαλίσω ότι η Πορτογαλία είναι μια ασφαλής χώρα».

    Λίγο μετά την παραίτηση του Καμπρίτα, ο πρωθυπουργός Κόστα είπε σε δημοσιογράφους ότι αποδέχεται την παραίτησή του και ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της χώρας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Καμπρίτα για το έργο του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχιεπίσκοπος Κοπρώνυμος: Δεν θέλει «εθνικιστικές αποκλίσεις» στο μήνυμα του ΄21 για τις νεότερες γενιές. Ενοχλείται από τις; «ακρότητες» - Θέλει... «επιστημονική προσέγγιση» της Επανάστασης του 1821!
    Ξεκίνησαν οι εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητών της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


    Το Συνέδριο φιλοξενείται στην πόλη της Λαμίας και πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, παρουσία του Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο οικοδεσπότης Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.


    Σύνεδροι από όλοι την Ελλάδα, εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί και λαϊκοί, καθώς και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου, καθώς και οι Αρχές του τόπου.

    Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος απέστειλε το παρακάτω μήνυμα, το οποίο και ανέγνωσε ο Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Μπόγρη.

    MHNYMA κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

    πρός τό Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητῶν στό πλαίσιο τῶν ἑορτασμῶν τῶν διακοσίων ἐτῶν

    ἀπό τήν Ἑλληνική Ἐπανάσταση


    ὑπό τόν τίτλο:

    «Πῶς θά μεταδώσουμε στούς νέους μας

    τό πνεῦμα καί τό ὅραμα τοῦ 1821»


    Λαμία, 4 Δεκεμβρίου 2021

    Σεβασμιώτατε Μητροπολῖτα Φθιώτιδος κ. Συμεών

    Ποιμενάρχα τῆς Ἱερᾶς ταύτης Μητροπόλεως,

    Ἀξιότιμε κ. Δήμαρχε Λαμιέων

    καί λοιποί Ἀξιότιμοι Ἄρχοντες τοῦ Τόπου,

    Ἐλλογιμώτατοι Καθηγητές,

    Ἀγαπητοί Πατέρες καί Ἀδελφοί,

    Ἐκλεκτοί Σύνεδροι,

    Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, στό πλαίσιο τῆς ποιμαντικῆς μέριμνας Αὐτῆς ὑπέρ τῆς φερέλπιδος νεότητος καί τῆς μεταδόσεως σέ αὐτήν τῆς Εὐαγγελικῆς διδαχῆς, ὡς καί τῆς ἀγάπης πρός τήν Πατρίδα καί τήν ἱστορία της, ἀποφάσισε, ἔπειτα ἀπό πρόταση τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Χριστιανικῆς Ἀγωγῆς τῆς Νεότητος καί σέ συνεργασία μέ τήν Ἱερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, τήν διοργάνωση Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητῶν τῆς Ἐκκλησίας μας.

    Τό Συνέδριο αὐτό, τό ὁποῖο ἐντάσσεται στίς ἐκδηλώσεις γιά τήν διακοσιοστή ἐπέτειο ἀπό τήν Ἑλληνική Ἐπανάσταση, ἔχει ὡς θέμα: «Πῶς θά μεταδώσουμε στούς νέους μας τό πνεῦμα καί τό ὅραμα τοῦ 1821» καί πραγματοποιεῖται, τηρουμένων τῶν προβλεπομένων ὑγειονομικῶν μέτρων γιά τήν προστασία ἀπό τήν πανδημία, στό Ἀμφιθέατρο τοῦ Πνευματικοῦ καί Διοικητικοῦ Κέντρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στήν Λαμία.

    Ὁμολογουμένως, στήν σημερινή ἐποχή δέν εἶναι εὔκολο νά μεταδώσει ἡ οἰκογένεια, τό σχολεῖο, ἡ Ἐκκλησία στούς νέους τό πνεῦμα καί τό ὅραμα τοῦ 1821.

    Οἱ λόγοι εἶναι πολλοί καί ὁπωσδήποτε θά ἀναφερθοῦν κατά τήν διεξαγωγή τῶν ἐργασιῶν τοῦ Συνεδρίου. Ὅμως εἶναι μεγίστης σημασίας τό γεγονός ὅτι ὅταν ἐμεῖς οἱ μεγαλύτεροι, οἱ δάσκαλοι τῶν νεωτέρων, μελετήσουμε καί κατανοήσουμε σέ βάθος τήν διαχρονική ἀξία τοῦ πνεύματος καί τοῦ ὁράματος τῶν ἀγωνιστῶν τῆς Ἐθνικῆς μας Παλιγγενεσίας καί ἀποκτήσουμε τήν δυνατότητα νά μεταδώσουμε χωρίς ἀκρότητες καί ἐθνικιστικές ἀποκλίσεις, ἀλλά μέ διάκριση καί σύνεση, μέ ἐπιστημονικότητα καί εὐθυκρισία τοῦτο τό πνεῦμα στίς νεώτερες γενιές, τότε τό ἔργο μας θά τελεσφορήσει καί θά ἀποφέρει πλούσιους καρπούς.

    Γι΄αὐτό καί ὁ ἀρχαῖος τραγικός ποιητής ἐπισημαίνει ὅτι «Ὄλβιος ὅστις τῆς ἱστορίας ἔσχε μάθησιν»· δηλαδή τυγχάνει καθοριστικῆς σημασίας γιά τήν διαμόρφωση τῆς ἱστορικῆς καί ἐθνικῆς συνειδήσεως τῶν νέων ἡ διδασκαλία κατόπιν ἐνδελεχοῦς σπουδῆς καί ἀληθοῦς ἱστορικῆς ἔρευνας. Καί πρός αὐτήν τήν κατεύθυνση ὀφείλουμε νά ἐργασθοῦμε, ἐάν θέλουμε νά ἐμπνέονται οἱ νεώτερες γενιές ἀπό τά ἰδανικά καί τίς ἀξίες τοῦ Ἀγῶνα τοῦ 1821. Οἱ προχειρότητες στήν ἑρμηνεία τῶν γεγονότων καί οἱ συναισθηματικές ἐξάρσεις δέν βοηθοῦν τούς νέους νά ἀγαπήσουν, νά κατανοήσουν, νά προσλάβουν τό βαθύτερο πνεῦμα τοῦ Ἀγῶνα καί νά τό ἀξιοποιήσουν στήν ζωή τους.

    Μέ πατρική ἀγάπη, στοργή καί ἐγκάρδιες εὐχές
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τείνει να εξαφανιστεί ο όρος «φυλή»… Του Γιώργου Λεκάκη

    Τον 19ο και τον 20ό αιώνα είδαμε μια έκρηξη φυλετικών όρων, όπως «νέγροι / negroid» και «Μογγόλοι / Mongoloid» στην επιστήμη, για τον ορισμό ομάδων.
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

    Έργα με τίτλος και περιεχόμενο σαν το παραπάνω, δεν πρόκειται να ξαναδούμε...
    Αλλά από τις 11.635 επιστημονικές εργασίες που δημοσιεύθηκαν από το 1949 έως το 2018 στο American Journal of Human Genetics (AJHG), ο όρος «φυλή» εμφανίστηκε σε περισσότερες από το 22% των δημοσιεύσεών τους την πρώτη δεκαετία.
    Συγκεκριμένα, όροι όπως «νέγρος / negro» και «Καυκάσιοι / Caucasian» χρησιμοποιήθηκαν στο 21% και στο 12% αντίστοιχα των επιστημονικών εργασιών, τα πρώτα δέκα χρόνια του επιστημονικού περιοδικού.

    Τώρα, η χρήση του όρου «φυλή» έχει πλέον μειωθεί στο… 4% των επιστημονικών εργασιών στο AJHG την τελευταία δεκαετία.



    Επί πλέον, λιγότερο από το 1% των σημερινών εφημερίδων χρησιμοποιούν πλέον όρους φυλών όπως «νέγρικο» ή «καυκάσιο»…

    Αντί για φυλετικούς όρους του παρελθόντος, νέοι όροι όπως «εθνικότητα» και «καταγωγή» χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν ομάδες ανθρώπων. Πιο γενικότεροι καταγωγικοί όροι, όπως «αφρικανική», «ασιατική» και «ευρωπαϊκή» έχουν αυξηθεί κατά 18%, 14% και 42% αντίστοιχα τα τελευταία 10 χρόνια στις επιστημονικές δημοσιεύσεις…

    Η "επιστημονική" «εθνικότητα» και η «καταγωγή», όμως, αύριο-μεθαύριο θα χρησιμοποιηθεί για να γίνουν "εθνικές" διεκδικήσεις, αξιώσεις και εν τέλει "εθνικές" μειονότητες και "εθνικά" ζητήματα...

    ΠΗΓΕΣ: K. Kamrani «Dropping 'Race' In Human Genetics - Race is a social construct, but the field of human genetics struggles how to accurately describe populations», στο Anthropology, 4.12.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.12.2021.

    - Race, Ethnicity, and Genetics Working Group. (2005). The use of racial, ethnic, and ancestral categories in human genetics research. The American Journal of Human Genetics, 77(4), 519–532.

    - Byeon, Y. J. J., Islamaj, R., Yeganova, L., Wilbur, W. J., Lu, Z., Brody, L. C., & Bonham, V. L. (2021). Evolving use of ancestry, ethnicity, and race in genetics research - A survey spanning seven decades. The American Journal of Human Genetics, 108(12), 2215–2223.

    - Anderson, W. (2021, December 1). ASHG launches project to acknowledge and reckon with historic harms in human genetics as part of pathway to building an equitable future. Ashg.Org.

    Use of race ethnicity and ancestry as population descriptors in genomics research. (n.d.). Nationalacademies.Org.

    - Brothers, K.B., Bennett, R.L. & Cho, M.K. Taking an antiracist posture in scientific publications in human genetics and genomics. Genet Med 23, 1004–1007 (2021). https://doi.org/10.1038/s41436-021-01109-w
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση. Η ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ.
    Στην Ολομέλεια θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στις 9 Δεκεμβρίου.
    Στην Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και Ρύθμιση Ειδικότερων Ζητημάτων Απολιγνιτοποίησης».


    Η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα ξεκινήσει την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, ενώ στην Ολομέλεια θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στις 9 Δεκεμβρίου.


    Οι προωθούμενες διατάξεις στοχεύουν στην δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης που εξαρτώνται από την εξόρυξη και χρήση του λιγνίτη, καθώς και των Περιφερειών Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης που εξαρτώνται από τη χρήση πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.


    Όπως σημειώνεται στο 1ο άρθρο του νομοσχεδίου, η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση πραγματοποιείται μέσω της οικονομικής διαφοροποίησης της παραγωγικής βάσης των περιοχών αυτών, βάσει του Εθνικού Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Master Plan ΔΑΜ) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ ΔΑΜ 2021-2027.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ευγενία Δημητροπούλου έγινε μαμά! Υιοθέτησε κοριτσάκι από την Σιέρα Λεόνε.
    Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η αγαπημένη ηθοποιός, Ευγενία Δημητροπούλου, καθώς εδώ και λίγες ώρες κρατάει στην αγκαλιά της ένα πανέμορφο κοριτσάκι που υιοθέτησε από την Σιέρα Λεόνε!

    Η ίδια, μάλιστα, ξάφνιασε ευχάριστα τους θαυμαστές της αποκαλύπτοντας μέσα από τα social media ότι επιτέλους εκπλήρωσε το όνειρό της.

    Η Ευγενία Δημητροπούλου δημοσίευσε το μεσημέρι του Σαββάτου την πρώτη φωτογραφία με την κόρη της, Εύα, και τα μάτια της έλαμπαν από ευτυχία.
    «Παναγία μου σε ευχαριστώ! Εδώ και λίγες μέρες κρατάω στην αγκαλιά μου ό,τι ονειρεύτηκα, ευχήθηκα και προσευχήθηκα, την κόρη μας! Μπορεί να γεννήθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά υπήρχε όμως πάντα μέσα στις καρδιές μας! Εύα μου, καλωσόρισες να μας ζήσεις!» έγραψε η αγαπημένη ηθοποιός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το δόγμα του πρώτου χτυπήματος και η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Ανατολικής Θράκης.

    Το 1997 κυκλοφόρησε στα ελληνικά ένα από τα σημαντικότερα έργα του κορυφαίου Έλληνα φιλοσόφου Παναγιώτη Κονδύλη, Θεωρία του Πολέμου (εκδ. Θεμέλιο).

    Στην ελληνική έκδοση προστέθηκε ένα Επίμετρο τριάντα μία σελίδων με τίτλο Γεωπολιτικές και Στρατηγικές Παράμετροι ενός Ελληνοτουρκικού Πολέμου, στο οποίο διατυπώνει το δόγμα του «πρώτου χτυπήματος» από ελληνικής πλευράς.

    Το δόγμα αυτό προκύπτει από την στρατηγική ανάλυση των τότε δεδομένων που σήμερα έχουν εξελιχθεί εις βάρος της Ελλάδας. Ειδικότερα, ο Κονδύλης επισημαίνει το μειονέκτημα του κατακερματισμένου ελληνικού χώρου, γεγονός που επιτρέπει στον εχθρό να καταλάβει ορισμένα νησιά, δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα σε σύντομο χρονικά διάστημα.

    Ο Κονδύλης επισημαίνει τέσσερις παράγοντες που μπορούν να αντισταθμίσουν τα ελληνικά μειονεκτήματα, ο συνδυασμός των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε «αξιόλογες πιθανότητες νίκης» την ελληνική πλευρά:

    I. Δεδομένου ότι η ελληνική πλευρά θα έχει εδαφικές απώλειες, δεν θα πρέπει να εξαντληθεί στην προσπάθεια ανακατάληψής τους, αλλά στην κατάληψη τουρκικών εδαφών είτε ως αντιστάθμισμα, είτε για τη μετέπειτα διαπραγμάτευση. Η ελληνική δυνατότητα είναι κυρίως στον Έβρο και την ανατολική Θράκη, όπου παρά την υψηλή συγκέντρωση στρατευμάτων και από τις δύο πλευρές, εάν καταφέρει να διασπάσει τις αντίπαλες δυνάμεις και με ένα κυκλωτικό ελιγμό να τις αποκόψει από τις εφεδρείες και να αποκομίσει εδαφικά κέρδη προς διαπραγμάτευση.

    Στο θέατρο του Αιγαίου, ο Κονδύλης τονίζει ότι δεν έχει κανένα νόημα η δημιουργία προγεφυρωμάτων στη μικρασιατική ακτή και μόνο η Ίμβρος και η Τένεδος μπορούν να αποτελούν στόχο, εφόσον το ελληνικό ναυτικό και η αεροπορία μπορούν να καλύψουν την άμυνα. Στο μέτωπο της Κύπρου, ο Κονδύλης υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει πια νότος, όπως το 1974, και ότι είναι καθοριστικής σημασίας για «παλλαϊκή αντίσταση μέχρις εσχάτων» του κυπριακού πληθυσμού, κάτι που δεν έγινε με τον Αττίλα.

    II. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η αποφυγή του κατακερματισμού των ελληνικών δυνάμεων και η συγκέντρωση των ελληνικών δυνάμεων σε συγκεκριμένους στόχους. Ειδικά η αεροπορία, δεν πρέπει να αναλωθεί με την προάσπιση πόλεων και άμαχων πληθυσμών, αλλά να επικεντρωθεί στα καίρια επιχειρησιακά σημεία και στην συντριβή των εχθρικών δυνάμεων.
    III. Για να αντισταθμίσει τα γεωγραφικά της μειονεκτήματα, η ελληνική πλευρά, πέρα από τα θέατρα του πολέμου, πρέπει να είναι σε θέσει να ενεργεί σε όλη την τουρκική επικράτεια, ώστε να αποτρέψει την απόσυρση σημαντικών δυνάμεων του εχθρού στο βάθος της Τουρκίας, από όπου θα μπορεί να πλήξει ελληνικούς στόχους με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

    IV. Ο πλέον κρίσιμος παράγοντας που μπορεί να αποτελέσει το βασικό κριτήριο για τη νίκη είναι για την ελληνική πλευρά «η αποφασιστικότητα να καταφέρει το πρώτο (μαζικό) πλήγμα, αιφνιδιάζοντας τον εχθρό».

    Το πρώτο πλήγμα «είναι μια συντονισμένη και ακαριαία ενέργεια όλων των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων προς εκμηδενίσει των ζωτικών σημείων του εχθρικού πολεμικού δυναμικού, ιδίων όσων εμφανίζονται κρίσιμα μέσα στη δεδομένη συγκυρία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ: ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που συνυπέγραψαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος είναι ΑΚΥΡΕΣ λόγω διαφθοράς.

    Ο αντιπρόεδρος αγόραζε την Κόκα από τους Αλβανούς.

    Η άγαμη και άτεκνη Αϊρίν - Έβελυν – Μικέλα, από τη Συναγωγή της Καλαμάτας, τα ήξερε ΟΛΑ για την Κόκα.

    Οι αποφάσεις που υπέγραψαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος είναι ΟΛΕΣ ΑΚΥΡΕΣ λόγω διαφθοράς.

    Η άγαμη και άτεκνη Αϊρίν - Έβελυν – Μικέλα, από τη Συναγωγή της Καλαμάτας, που συζούσε με τον Αντιπροεδρο, ήταν η εισηγήτρια υπέρ του μνημονίου που απέρριψε τις αιτιάσεις αντισυνταγματικότητας για τις περικοπές μισθών και επιδομάτων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους που κατατέθηκαν το 2010 από την ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων.
    Για αυτό την έκαναν πρόεδρο...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΘΑΝΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 14 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘ...
    Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της πόλης στις 09.00 το πρωί ετοιμοθάνατο. Μεταφέρθηκε αρχικά στο κοντέινερ για περιστατικά covid 19 που βρίσκεται έξω από τα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια στο σηπτικό ώστε να εξεταστεί από τους γιατρούς και να εκτιμηθεί η κρισιμότητα της κατάστασης του.
    Εκεί υπέστη ανακοπή έγινε ανάταξη και υπέστη εκ νέου ανακοπή χάνοντας την ζωή του τις πρώτες μεταμεσημεριανές ώρες.
    Αναζητήθηκε η δυνατότητα να μεταφερθεί στη ΜΕΘ προκειμένου να διασωληνωθεί πιο γρήγορα αλλά δεν έγινε εφικτό. Στην ΜΕΘ κρατούσαν τα κρεβάτια ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ.
    Δυστυχώς το νεαρό κορίτσι δεν μπήκε ποτέ στην ΜΕΘ. Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας αναφέρει: «Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια. Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νέα βρετανική μελέτη: Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ανθεκτική στα εμβόλια.

    Την ώρα που στη Βρετανία καταγράφηκαν 135 νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται μια νέα έρευνα η οποία μελέτησε το ενδεχόμενο η μετάλλαξη να είναι ανθεκτική στα αντισώματα.


    Η υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, οργανισμός αντίστοιχος με αυτόν του ΕΟΔΥ, στην εσωτερική ταξινόμηση κινδύνων που πραγματοποιεί έχει σημάνει "κόκκινο συναγερμό" για την παραλλαγή Όμικρον διότι, όπως αναφέρεται, θεωρητικά, και με βάση τις μεταλλάξεις που έχουν εντοπιστεί στην παραλλαγή, μπορεί να ανθίσταται στα αντισώματα, τόσο από τα εμβόλια όσο και από προηγούμενη λοίμωξη.


    Δηλαδή, τονίζεται ο κίνδυνος επαναλοίμωξης όπως έχουμε δει στην Νότια Αφρική ενώ παράλληλα το στέλεχος μπορεί να είναι ανθεκτικό και στα κοκτέιλ αντισωμάτων που συνταγογραφούνται από το βρετανικό σύστημα υγείας.

    Σε κάθε περίπτωση, η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά πως τα υπάρχοντα εμβόλια δεν θα μπορούν μεν να εμποδίσουν την λοίμωξη ή την επαναλοίμωξη αλλά θα μπορούν να προστατεύουν από την σοβαρή νόσηση ή το θάνατο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το 2030 η Ελλάδα θα είναι η πιο «γερασμένη» χώρα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω την Ιταλία.
    Η σχέση της οικονομίας με το δημογραφικό λειτουργεί ως φαύλος κύκλος.

    Σύμφωνα με ανάλυση της Κομισιόν, κάθε αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά περίπου 100.000 είναι σε θέση να αυξάνει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας κατά 3%.
    Κάθε αύξηση των ηλικιωμένων στην Ελλάδα (άνω των 65 ετών) κατά περίπου 50.000, που αυξάνει την ανάγκη στήριξης και πρόνοιας, δυνητικά οδηγεί σε μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά περίπου 15%.


    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ: "ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ". ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόνο ανώμαλους, διεστραμμένους και εγκληματίες προωθούν σε θεσμικές θέσεις οι τραπεζίτες που κυβερνάνε τον κόσμο. Αλλιώς δεν δουλεύει το τρισάθλιο σύστημά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα κουρέλια του Κλεφτοπασόκ τραγουδάνε ακόμα
    ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ.
    Το ΚΙΝΑΛ έχει τρεις φράξιες . Είναι τριφασικό. Μουσατικοί-Σημητοϊουδαίοι και Παπαεβραίοι.
    Οι κλαδικές του μουσάτου, μετά το θάνατο της Φώφης ψήφισαν τον ανώνυμο «κομματικό» και μαζί με τους κομματικούς ψήφισαν τον ανώνυμο Πασόκο που τον ψήφισαν και οι Κρητικοί.
    Παρά τους έμμισθους ψηφοφόρους που έγραψαν οι Υπηρέτες του Αβάπτιστου και οι αυλικοί του Αβρούρι, η Φώφη τους νίκησε αν και απούσα.
    Με καταμετρημένο το 63% .
    ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ 42% , ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ της ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ+ Τσιπούρα 31% , ΑΒΡΟΥΡΙ-ΛΟΥΕΡΝΤΙ 27%.
    Συμπέρασμα; Ο ΑΝΔΡΕΑΣ δεν ζει πια στην Χαριλάου Τρικούπη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι κακές παρέες του κ. αντιπροέδρου…

    Γράφει ο Χρήστος Μπολώσης
    Η κυρία ΠτΔ με σύντροφο. Ο φίλος της, αντιπρόεδρος του ΣτΕ, επίσης με σύντροφο. Είμαι πολύ πίσω που έχω τόσα χρόνια το στεφάνι μου «δόξη και τιμή». Αυτό είναι δικαίωμά τους και σίδερο στη μέση τους.
    Όμως το να διαβάζεις ότι ανώτατος δικαστικός συναγελάζεται, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με καθάρματα δεν είναι δικαίωμά του. Δεν μπορεί ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ να έχει παρτίδες με έναν Ρομά (τρομάρα μας), με έναν Αλβανό Ρομά (ο συνδυασμός που σκοτώνει) και έναν Ινδό (δεν είναι δα και ο Γκάντι).
    Και τι παρτίδες. Όχι, βέβαια, για να του πουλήσουν κιλίμια ή καστανόχωμα. Άνομες σχέσεις, που είναι ντροπή ακόμη και να τις αναφέρεις, και ειδικά όταν αφορούν ανωτάτους δικαστικούς λειτουργούς. «Μα, αυτοί δεν είναι άνθρωποι με αδυναμίες;» θα ρωτήσετε. Ασφαλώς και ΟΧΙ. Διότι όποιος έχει αδυναμίες είναι ευάλωτος.
    Και τώρα τι θα γίνει; Να σας το πω ή το έχετε ψυλλιαστεί, όπως ο Χατζηχρήστος με τον Βέγγο στον «Ηλία του 16ου»; Αλλά σιωπώ μη μας περιαδράξει η κυρία Σάσα Σταμάτη…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κ.Σακελλαροπούλου: Συναντήθηκε κρυφά με τον Πρόεδρο του ΣτΕ εν μέσω του σκανδάλου με την κοκαΐνη.

    Μια συνάντηση που προκαλεί πολλά ερωτήματα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, καθώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε κρυφά με τον Πρόεδρο του ΣτΕ, Δημήτρη Σκαλτσούνη.
    Η συνάντηση είναι περίεργη γιατί γίνεται εν μέσω του σκανδάλου χρήσης και διάθεσης κοκαΐνης από αντιπρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Παναγιώτη-Κίμωνα Ευστρατίου, ενώ παράλληλα η συνάντηση έμεινε κρυφή και δεν μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, κάτι που δεν συνηθίζεται, καθώς τέτοιου είδους συναντήσεις θεσμικών εκπροσώπων γνωστοποιούνται και έχουν ανοικτή ατζέντα συνεργασίας.
    Πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπό κατηγορία αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ο οποίος και παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα για να αποσυνδέσει την ιδιότητα του με τον χώρο της Δικαιοσύνης, ήταν επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Προέδρου στο περιβαλλοντικό τμήμα του ΣτΕ (Ε΄ τμήμα) ενώ σύντροφος του είναι η πρώην πρόεδρος του δικαστηρίου Μαίρη Σάρπ. Πρόσφατα το όνομα της κ. Σάρπ είχε ακουσθεί για την τοποθέτησή της στην ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
      Από τον περασμένο Ιούλιο ο Παναγιώτης Ευστρατίου έχει τοποθετηθεί γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, με τριετή θητεία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...