ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Φεβρουαρίου 2021

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ». Οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες Ισραήλ φοβούνται ότι «η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού εν μέσω επιδημίας μπορεί να προκαλέσει ανθεκτικές μεταλλάξεις» και να φέρει καταστροφή.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ  ΖΗΝΩΝΟΣ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ:

ΜΗΠΩΣ Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΕ ΝΕΕΣ, ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ; ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΑ; ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ –«ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ»; Μήπως το lockdown των υγιών αποδειχθεί τελικά η μεγαλύτερη και καταστρεπτικότερη ανοησία του αιώνα; Ο κορυφαίος επιδημιολόγος στον κόσμο, o Καθηγητής I. Ιωαννίδης: «Επίπλαστα τα οφέλη των lockdown».

 

 

heidi 8/1/21   Eνδεικτικός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος: ”H προοπτική μια ανθεκτικής μετάλλαξης στο εμβόλιο κάνει το Ισραήλ να τρέμει”.
 
 
 
 

Τι φοβάται το Ισραήλ: ότι ο εμβολιασμός θα αποτρέψει την  ανάπτυξη ορισμένων παραλλαγών του κορωνοϊού, αφήνοντας έτσι το πεδίο ανοιχτό στον πολλαπλασιασμό ανθεκτικών στελεχών.

Η προοπτική της ανθεκτικής στο εμβόλιο μετάλλαξης κάνει το Ισραήλ να τρέμει.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών φοβούνται ότι θα εμφανιστεί μια παραλλαγή του κορωνοϊού που θα είναι ανθεκτική στο εμβόλιο. Το γνωστοποίησαν στα μέσα Ιανουαρίου σε μια έκθεση που ισχυρίζεται ότι «η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού που λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα με την ενεργή επιδημία μπορεί να ασκήσει εξελικτική πίεση στον ιό και να προκαλέσει μεταλλάξεις».

Εάν επρόκειτο να συμβεί ένα τέτοιο φαινόμενο, θα αποτελούσε καταστροφή για το Ισραήλ  (σσ. και για τις χώρες σαν την Ελλάδα που σπεύδουν ν΄ανοίξουν τα σύνορά τους σε μαζικό κύμα Ισραηλινών τουριστών με την συμφωνία που υπογράφτηκε σήμερα) που έσπευσε με πλήρη ταχύτητα στην εκστρατεία εμβολιασμού του με τρία εκατομμύρια Ισραηλινούς να έχουν ήδη λάβει την πρώτη τους δόση. 

Κι ενώ οι ισραηλινές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες είναι σε συναγερμό να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση η Ελλάδα δια της σημερινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ εξασφαλίζει μια τουριστική διακρατική συμφωνία που προβλέπει «Πράσινο» διαβατήριο Ελλάδας – Ισραήλ: Χωρίς καραντίνα οι τουρίστες...  Με «πράσινο» διαβατήριο οι Ισραηλινοί θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας χωρίς υποχρεωτική καραντίνα δήλωσε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης.Ο Έλληνας Υπ. Τουρισμού δήλωσε πως ”Το 2019 φιλοξενήσαμε περίπου 715.000 Ισραηλινούς επισκέπτες. Ο αριθμός αυτός αναδεικνύει το Ισραήλ στην 9η χώρα σε αφίξεις στην Ελλάδα» δηλ. έχει σκοπό με αυτή την αναβάθμιση να τους κάνει 1.000.000 φέτος που όπως ισχυρίζονται οι ισραηλινές μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες μπορεί ο εμβολιασμός να γυρίσει μπούμερανγκ και μια νέα ή περισσότερες μεταλλάξεις ανθεκτικές στο εμβόλιο να εμφανιστούν.  Ο καθένας καταλαβαίνει το θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα που γονατίζει με 19 νεκρούς την ημέρα και κλείνει τα πάντα που να είχε και περισσότερους..

Επίσης η συμφωνία περί πράσινου διαβατηρίου από την άλλη είναι αντιδραστική και προσβάλει τη δημοκρατική ευαισθησία και την ιστορική μνήμη. Η γκετοποίηση πληθυσμών, η υγιεινή ως ιδεώδες και η φυλετική καθαρότητα σήμερα επανέρχονται ως ”καθαρότητα” σκέτο αλλά με το ίδιο αρνητικό ρατσιστικό πρόσημο, το μαρκάρισμα, οι απόβλητοι και ανεπιθύμητοι σε καθεστώς αποκλεισμού γιατί μολύνουν. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο λειτούργησαν τα Νταχάου και τα Άουσβιτς, απολύμανση ανθρωπότητας.

Το Ισραήλ βγήκε την Κυριακή από το γ΄ lockdown ενώ οι διεθνείς πτήσεις παραμένουν σ΄αναστολή ως τις 20 τρέχοντος.

Είναι η β΄επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Ισραήλ εν μέσω πανδημίας.

Με Pfizer το Israël  εμβολίασε ως μέσα Δεκέμβρη πάνω από 3,5 εκατομμύρια άτομα (περί το 40% πληθυσμού), εκ των οποίων τα 2.000.000 έλαβαν και τη β δόση. Η χώρα έχει περί τα 696.000 κρούσματα Covid-19, και 5171 νεκρούς.

dimpenews.com

http://greeknation.blogspot.com/2021/02/blog-post_0.html


 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Bookmark and Share

6 σχόλια:

  1. Σαν σήμερα, στις 10 Φεβρουαρίου 1948, οι κομμουνιστές βομβάρδισαν την Θεσσαλονίκη.
    ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
    Το ΚΚΕ ανακοίνωσε τη συγκρότηση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης στις 23 Δεκεμβρίου του 1947 , η οποία αν και βαφτίστηκε Κυβέρνηση του Βουνού εγκαταστάθηκε στα χωριά της Πρέσπας. (Πύλη, Βροντερό, Ψαράδες). Δυό μέρες μετά, ανήμερα των Χριστουγέννων οι αντίχριστοι επιτέθηκαν στην Κόνιτσα, για να την καταλάβουν και να την κάνουν πρωτεύουσα του Λαϊκού Κράτους .
    Η μάχη της Κόνιτσας τερματίστηκε στις 6 Ιανουαρίου 1948.
    Μετά ο Ζαχαριάδης διέταξε να επιτεθούν στη Θεσσαλονίκη.

    Στις 9 Φεβρουαρίου 1948, μια δύναμη του ΔΣΕ ακαθορίστου συνθέσεως με διοικητή το δάσκαλο Νίκο Τριανταφύλλου, που τον είχαν συνταγματάρχη διείσδυσε μέχρι την τοποθεσία Δερβένι - Λεμπέτ σε απόσταση 8 χιλιομέτρων βορείως της Θεσσαλονίκης, χωρίς να γίνει αντιληπτή, μεταφέροντας ένα γερμανικό ορειβατικό πυροβόλο των 75, με το οποίο άρχισε να βάλει κατά της Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Φεβρουαρίου.

    Ο κανονιοβολισμός άρχισε στις 2:30 π.μ. της 10ης Φεβρουαρίου και κράτησε περίπου μία ώρα. Έπεσαν πάνω από 40 οβίδες, κυρίως σε αποθήκες , στρατώνες, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους και την Τσιμισκή. Έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν. Σκοτώθηκε και ένας Άγγλος . Οι στρατιωτικές αρχές της πόλης καταλήφθηκαν εξ απήνης και οργίαζαν οι φήμες ότι οι αντάρτες ετοιμάζονταν να καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό του, το Γ' Σώμα Στρατού αντέδρασε .

    Η μάχη δόθηκε κοντά στη λίμνη του Λαγκαδά,, όπου σκοτώθηκαν 100 αντάρτες και κάποιοι πνίγηκαν στη λίμνη. 111 αιχμαλωτίστηκαν και οδηγήθηκαν στις 12 Φεβρουαρίου εν πομπή στις φυλακές εν μέσω αποδοκιμασιών και προπηλακισμών από τους πολίτες.
    Στις 27 Φεβρουαρίου 1948, οι 111 δικάσθηκαν στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι 52 καταδικάσθηκαν σε θάνατο, άλλοι 15 σε ποινές φυλάκισης , ενώ 44 αθωώθηκαν. Ο «συνταγματάρχης» Τριανταφύλλου, σκοτώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου, σε μάχη με τον Εθνικό Στρατό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δασκάλα απείλησε μαθητές δημοτικού στη Δράμα. «Εάν πείτε “Σκόπια” αντί “Βόρεια Μακεδονία” θα σας μειώσω το βαθμό!» Ιωάννης Αμπατζόγλου
    Η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επικυρώθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και έγινε πλήρως αποδεκτή από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, μιας και η τελευταία είχε δηλώσει από την αρχή και σε όλους τους τόνους ότι θα τη σεβαστεί.
    Βέβαια, ο νυν πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά δήλωνε ότι δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο προφανώς ξέχασε μόλις ανέλαβε την εξουσία. Αυτά στο πολιτικό πεδίο.
    Τι γίνεται όμως στο καθημερινό επίπεδο; Το ότι η κυβέρνηση της χώρας μας όχι μόνο δεν προσφεύγει σε Διεθνείς Οργανισμούς με αίτημα την ακύρωση αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, αλλά βοηθάει με όλες της τις δυνάμεις να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση –ως «Βόρεια Μακεδονία»– είναι δεδομένο. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι εμείς οι Έλληνες, θα επιτρέψουμε να μας ασκείται πίεση ή και τρομοκρατία προκειμένου να αποδεχθούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα να μας επιβάλλουν να την εφαρμόζουμε καθημερινά!
    Αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο σημείο επειδή, αν και ο ελληνικός λαός –πέραν της πολιτικής εξουσίας– δεχθεί αυτή τη συμφωνία, τότε η πλαστογράφηση της ιστορίας και ο εθνικός μας ακρωτηριασμός θα παγιωθούν. Σε αυτό το πλαίσιο –του εξαναγκασμού του λαού μας να πειθαρχήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών– συνέβηκε το πιο κάτω περιστατικό.
    Την προηγούμενη εβδομάδα, μία δασκάλα, σε δημοτικό σχολείο της Δράμας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γεωγραφίας της πέμπτης τάξης και ενώ ήθελε να προετοιμάσει τους μαθητές για γραπτό τεστ, τους ρώτησε «με ποιες χώρες συνορεύει η Ελλάδα στα βόρεια σύνορά της;» και «ποιες χώρες ανήκουν στη βαλκανική χερσόνησο;». Κάποιοι μαθητές ανέφεραν ότι μία από τις χώρες αυτές είναι τα Σκόπια.
    Στο σημείο εκείνο η δασκάλα τους είπε ότι η χώρα αυτή λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Τότε οι μαθητές τής είπαν «εμείς κυρία θα τα λέμε Σκόπια» και η δασκάλα τους απάντησε «εάν πείτε “Σκόπια” αντί “Βόρεια Μακεδονία” θα το εκλάβω ως λάθος και θα σας μειώσω το βαθμό!». Στη συνέχεια η δασκάλα έβαλε το γραπτό τεστ στους μαθητές, το οποίο μεταξύ των άλλων περιείχε και τα δύο πιο πάνω ερωτήματα. Όλοι οι μαθητές της συγκεκριμένης τάξης έγραψαν ως απάντηση τη λέξη «Σκόπια» αναφερόμενοι στο βαλκανικό σλαβικό κρατίδιο που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας. Μετά από λίγες μέρες, η δασκάλα παρέδωσε στους μαθητές τα γραπτά, διορθωμένα και βαθμολογημένα. Με έκπληξη οι μαθητές διαπίστωσαν ότι η δασκάλα είχε εκλάβει ως σωστή την απάντηση «Σκόπια».
    Το πιο πάνω παράδειγμα αποτελεί μάθημα υψηλής διπλωματίας. Πράγματι, από τη στιγμή που έχουμε δίκιο σε ένα θέμα (Σκοπιανό) και αντιδρούμε μαζικά (όλοι οι μαθητές ήταν ενωμένοι), ακόμα και εναντίον της εξουσίας (δασκάλα – υπουργείο παιδείας – σχολικά βιβλία) είναι δυνατόν να νικήσουμε. Και αυτό το τελευταίο δεν είναι θεωρητικό, το έκαναν πράξη οι μαθητές της πέμπτης δημοτικού του συγκεκριμένου σχολείου της Δράμας!
    Πάντως, το θέμα της παραχάραξης της ιστορίας στα σχολικά βιβλία δεν σταματάει στο πιο πάνω περιστατικό. Είναι πολύ πιο γενικευμένο. Τη φετινή σχολική χρονιά, δάσκαλοι και μαθητές αντίκρισαν στους χάρτες του βιβλίου της Γεωγραφίας της πέμπτης δημοτικού, την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Πέραν των αναφορών στα κείμενα, η συγκεκριμένη πλαστογράφηση της ιστορίας έχει περάσει και στους χάρτες των σχολικών βιβλίων.
    Πλέον οι μαθητές βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να δώσουν μεγάλο αγώνα για να πάνε κόντρα σε δασκάλους, υπουργείο παιδείας και σχολικά βιβλία. Ουσιαστικά πρέπει να πάνε κόντρα σε ένα σύστημα, το οποίο μάλιστα υποστηρίζεται από ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστόσο, είναι παρήγορο ότι σε πολλά σχολεία της Ελλάδας έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις από μαθητές αλλά και από γονείς στο θέμα της ανιστόρητης ονομασίας του γειτονικού μας κράτους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν διαγράψει από τους χάρτες των σχολικών βιβλίων την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και στη θέση της έγραψαν «Σκόπια». Μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους μαθητές αλλά και στους γονείς τους. Κυρίως όμως στους μαθητές, οι οποίοι σε αυτή την τρυφερή ηλικία δεν διστάζουν να τα βάλουν με τον κρατικό μηχανισμό για χάρη της πατρίδας τους.
      Δεν πρέπει να σταματήσουν τέτοιου είδους αντιδράσεις από μαθητές και γονείς. Όποτε παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα και επιχειρείται εξαναγκασμός των μαθητών να αποκαλέσουν Βόρεια Μακεδονία τα Σκόπια, θα πρέπει να καταγγέλλονται είτε σε διάφορα πρόσωπα είτε σε συλλογικότητες που αγωνίζονται πάνω στο θέμα της Μακεδονίας μας. Μία τέτοια πατριωτική προσπάθεια, με μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες και είναι το Σωματείο με την ονομασία «Επιτροπή Ελληνισμού» και email επικοινωνίας το «epitropiellinismou@gmail.com». Η Επιτροπή Ελληνισμού είναι στη διάθεση κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα που θέλει να καταγγείλει τέτοια φαινόμενα.
      Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα!
      Στο ξεπούλημα της Μακεδονίας δε θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό!
      Από εμάς εξαρτάται η έκβαση του αγώνα, τον οποίο δεν πρόκειται να σταματήσουμε, παρά μόνο όταν ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και στείλουμε στη δικαιοσύνη αυτούς που την κατασκεύασαν και την ολοκλήρωσαν.
      Υ.Γ.1: Βλέπουμε ότι το σύστημα προσπαθεί με βίαιο τρόπο να αφελληνίσει τη νεολαία μας, η οποία αντιστέκεται σθεναρά και αποτελεσματικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η νίκη που πέτυχαν οι μικροί μαθητές της πέμπτης δημοτικού είναι τεράστια και θα πρέπει από αυτήν να παραδειγματιστούν πρώτοι από όλους οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Για να το θέσω και λίγο πιο ωμά. Μακάρι οι Έλληνες βουλευτές να διέθεταν τον πατριωτισμό και την ελληνική ψυχή αυτών των μικρών μαθητών. Σίγουρα η Ελλάδα θα ήταν πολύ διαφορετική.
      Υ.Γ.2: Ακόμα και να υπήρξε κάποιος μαθητής ή μαθήτρια που να υπάκουσε στη δασκάλα και να αποκάλεσε «Βόρεια Μακεδονία» το κράτος των Σκοπίων στο γραπτό τεστ, δικαιολογείται επειδή οι μαθητές και οι μαθήτριες της πέμπτης δημοτικού είναι μικρά παιδιά και είναι φυσικό ορισμένες φορές να υποκύπτουν από φόβο προς τους δασκάλους τους, αλλά και για να μη μειωθεί ο βαθμός τους.
      *Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, (abadzoglou@yahoo.gr, epitropiellinismou@gmail.com)
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Στον Έβρο οι Τούρκοι στήνουν πινακίδες για να μην χάνονται οι παράνομοι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα.
    Νέα εισβολή από παράνομους μετανάστες ετοιμάζεται στον Έβρο, με τους Τούρκους να έχουν στήσει πινακίδες στα αραβικά, τουρκικά και πακιστανικά στο εσωτερικό της Τουρκίας στην ανατολική Θράκη και δείχνουν τον δρόμο για να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε καταδίκη της αδιανόητης απόφασης της Επιτροπής Ασύλου προέβη ο επικεφαλής της ΕΛΑΣΥΝ και ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, με την οποία αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας ο καταζητούμενος Πακιστανός Τζαβεντ Ασλαμ. Παράλληλα, ο Γιάννης Λαγός δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσβάλλει την εν λόγω απόφαση. Ως γνωστόν, ο εν λόγω Πακιστανός, καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol για διακίνηση λαθρομεταναστών από το 2006 και έκτοτε η ελληνική δικαιοσύνη τον καλύπτει σκανδαλωδώς με αποκορύφωμα την πρόσφατη παροχή πολιτικού ασύλου. Την ίδια στιγμή, ο εκλεγμένος από 131.000 Έλληνες , Γιάννης Λαγός , απειλείται άμεσα με διεθνές ένταλμα σύλληψης και έκδοσή του στην Ελλάδα παρα το ότι δεν κατηγορείται για καμμία απολύτως έκνομη πράξη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερντογάν: «Η χώρα μας θα πατήσει πόδι στη Σελήνη το 2023».
    Την πρόθεσή του να πατήσει η Τουρκία στη Σελήνη μέχρι το 2023 εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    O Ερντογάν, ο οποίος είχε πρόσφατα επαφές με τον Έλον Μασκ για το ενδεχόμενο συνεργασίας στη διαστημική τεχνολογία της SpaceX με τουρκικές εταιρίες, είπε ότι «η πρώτη προσελήνωση θα γίνει μ’ έναν τουρκικό, γνήσιο υβριδικό πύραυλο, που θα τεθεί σε τροχιά στα τέλη του 2023 μέσω διεθνούς συνεργασίας», κάνοντας λόγο για μια αποστολή δύο φάσεων. «Πρώτος μας στόχος είναι να προσεδαφιστούμε στη Σελήνη το 2023, κατά την εκατοστή επέτειο ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Πιστεύω ότι οι Τούρκοι μηχανικοί θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν αυτήν την αποστολή».
    Μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα ο Ερντογάν ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα της τουρκικής διαστημικής υπηρεσίας TUA, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, με δέκα στρατηγικούς στόχους, που περιλαμβάνουν και την αποστολή ενός Τούρκου υπηκόου σε επιστημονική αποστολή στο διάστημα. Τον περασμένο μήνα η Τουρκία έθεσε σε τροχιά τον δορυφόρο Turksat 5A σε συνεργασία με τη SpaceX κι ετοιμάζεται να εκτοξεύσει έναν ακόμη, τον Turksat 5B, το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
    Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα επιταχύνει τις έρευνες στις δορυφορικές τεχνολογίες και θα εγκαθιδρύσει μ’ άλλες σύμμαχες χώρες ένα διαστημικό λιμένα. «Τα πόδια μας θα είναι στη Γη, αλλά τα μάτια μας στο διάστημα. Οι ρίζες μας θα είναι στη Γη, αλλά τα κλαδιά μας ψηλά στον ουρανό», είπε με στόμφο ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να αποκαλύψει πόσο θα κοστίσει αυτό το πρόγραμμα στους Τούρκους φορολογούμενους, που έχουν γονατίσει από τον καλπάζοντα πληθωρισμό.
    Ο κρατικός προϋπολογισμός δύσκολα θα καλύψει το αστρονομικό κόστος ενός διαστημικού προγράμματος, σαν αυτό που ανακοίνωσε ο Ερντογάν, που βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει διαρκώς, σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ. Ωστόσο, οι υποστηρικτές της TUA λένε ότι το εγχείρημα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για λίαν εξειδικευμένο προσωπικό, μειώνοντας το brain drain επιστημόνων και ερευνητών προς το εξωτερικό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...