ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Φεβρουαρίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ; ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015. Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO): «Δικαστές, εισαγγελείς και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα».

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

 Πρώην Α' αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Παπανικολάου:  «ΓΙΑ   ΗΓΕΤΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ  ΟΙ  ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ,  ΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΕΣ,  ΟΙ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΑΥΤΟΙ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ  ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ  ΚΑΙ  ΠΙΕΖΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ  ΔΙΚΑΣΤΕΣ  ΣΕ  ΚΡΙΣΙΜΕΣ  ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ».

 

 

Δείτε ΕΔΩ όλη την έκθεση της Greco

Νίκος Ρούσσης

GRECO: Δικαστές, εισαγγελείς και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα.


Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
Η διαφθορά λέει η έκθεση, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες.

 


Καλώντας την Ελλάδα, «να διασφαλίσει την ακεραιότητα στο κοινοβούλιο και στο δικαστικό σώμα», η έκθεση της GRECO, υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κανόνες που να διασφαλίζουν τον έλεγχο της παράλληλης δραστηριότητας βουλευτών, των δωρεών που λαμβάνουν από «αγνώστους» επιχειρηματικούς κύκλους για την προώθηση των συμφερόντων τους καθώς και για τον έλεγχο των σχέσεων τους με «ομάδες συμφερόντων».
Η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ πρώιμο στάδιο», στο θέμα του ελέγχου της ακεραιότητας των βουλευτών, τονίζεται στην έκθεση.


Η έκθεση καλεί επίσης την Ελλάδα να επανεξετάσει το σύστημα των βουλευτικών ασυλιών και να θεσπίσει κανόνες δεοντολογίας για τους βουλευτές, προκειμένου οι τελευταίοι να μην καμώνονται πως δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.
Παρά το γεγονός ότι δικαστές και εισαγγελείς υπόκεινται σε μηχανισμούς που σχετίζονται με την καριέρα και τους διαδικαστικούς κανόνες που προστατεύουν την ακεραιότητά τους, η Ελλάδα επιβάλλεται να κωδικοποιήσει τους κανόνες δεοντολογίας και να εξορθολογίσει τη γενική εποπτεία επί των δικαστών και των εισαγγελέων, επισημαίνεται στην έκθεση.


Οι σοβαρές καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων είναι εκ του πονηρού, υπονοείται, εμμέσως πλην σαφώς, στην έκθεση, στην οποία τονίζεται ότι πρέπει, επιτέλους, το δικαστικό σύστημα να αξιολογηθεί συνολικά για την λειτουργία του και να καταστεί υπόλογο για τις εκάστοτε αποφάσεις του.

 
Πρέπει ακόμη να επανεξετασθεί, η διαδικασία επιλογής δικαστών, για τις ανώτερες θέσεις του Δικαστικού και Εισαγγελικού Σώματος, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανεξαρτησία τους από την εκτελεστική εξουσία.


Με την έκθεση απευθύνονται, ούτε μία ούτε δύο αλλά δεκαεννέα (19) συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πάταξη της διαφθοράς σε βουλευτές, δικαστές και εισαγγελείς.


Δείτε ΕΔΩ όλη την έκθεση της Greco
http://www.coe.int/greco
GRECO SecretariatCouncil of EuropeF-67075 Strasbourg Cedex
(+33 3 88 41 20 00www.coe.int/grecoDirectorate General IHuman Rights and Rule of LawInformation Society and Action against Crime DirectorateFOURTHEVALUATIONROUNDAdoption:19 June 2015PublicPublication: 22 October 2015Greco Eval IV Rep (2014) 9EFOURTH EVALUATION ROUNDCorruption prevention in respect of members of parliament, judges and prosecutorsEVALUATION REPORT GREECEAdopted by GRECOat its 68thPlenary Meeting(Strasbourg,15-19 June 2015)

 

 

 

 

 ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ».

 
Α.Λοβέρδος για επιλογή Α.Διαμαντοπούλου από τον Κ.Μητσοτάκη για ΟΟΣΑ: «Τελικά συγκυβερνάμε με την ΝΔ».
Ένα σχόλιο με πάρα πολλούς παραλήπτες έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, για την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου για γενική γραμματέα του ΟΟΣΑ.
Συγκεκριμένα, ο Α. Λοβέρδος έγραψε στο Twitter: «Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του ΟΟΣΑ. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».

 

 

 

 ΤΣΙΠΡΑΣ: «Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ».

 
Είπε μιλώντας στην Ξάνθη ο Αλέξης Τσίπρας:
«Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου ούτε με το προκατασκευασμένο και διατεταγμένο προεκλογικό ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το Μάτι». Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο άνθρωπος που έφτασε στο σημείο να καλύψει τον σύμβουλό του που καταδικάστηκε για παιδεραστία, δεν μπορεί να κάνει μαθήματα ήθους, ύφους και ηθικής».
«Ο πρωθυπουργός δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε έχει πλουτίσει από την πολιτική για να του ανήκουν δεκάδες πολυτελή ακίνητα στην Αθήνα, στο Παρίσι και δεν ξέρω εγώ πού αλλού».
«Από τους παραδοσιακούς όμιλος που στήριζαν τη Δεξιά, όπως ο όμιλος Aλαφούζου, για παράδειγμα, του ΣΚΑΪ (κάποτε βέβαια έλεγε ότι η οικογένεια Μητσοτάκη τoυ ζητούσε πολύ μεγάλες μίζες, μετά έπεσαν φαίνεται οι τιμές), αλλά και άλλοι νεόκοποι οι οποίοι αγόρασαν ιστορικά μέσα ενημέρωσης, ιστορικές εφημερίδες που πάντοτε ήταν με τη δημοκρατική παράταξη σε αυτόν τον τόπο, με την προοδευτική παράταξη, για να τις κάνουν σήμερα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη».

 

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: «Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ: ΣΟΡΟΣ, ΣΟΪΜΠΛΕ, ΓΑΠ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ». «Πόνταραν στην πτώχευση της χώρας και κέρδισαν δισεκατομμύρια». 

 ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ; 


Σε δηλώσεις ο Καμμένος χαρακτήρισε «συμμορία» τους Βαρουφάκη - Παπανδρέου - Σόρος - Σόιμπλε με υπαινιγμούς για κερδοσκοπία.
«Ο Βαρουφάκης απεδείχθη στο τέλος, και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, ότι ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον realfm 97,8.
«Όταν μας είπε ότι θα αποδεχτεί το σχέδιο Σόιμπλε και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να τον απομακρύνει και με παρέμβαση των ΗΠΑ, του Προέδρου Ομπάμα και του Προέδρου Ολάντ κατατέθηκε η δική μας πρόταση και μπήκαμε σε αυτόν τον συμβιβασμό, που πήραμε την έγκριση του ελληνικού λαού τον Σεπτέμβριο ήταν καθοριστικό το ποιοι ήταν με ποια πλευρά» σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
Η συμμορία Βαρουφάκη-Παπανδρέου-Σόιμπλε-Σόρος
«Υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό και του Προέδρου Ολάντ εν συνεχεία και έτσι προχώρησε η ανατροπή του σχεδίου Σόιμπλε. Ο Βαρουφάκης δεν μπορώ να πω ότι το έκανε αυτό γιατί ήταν μέλος μίας συμμορίας».
Οπως είπε ο Πάνος Καμμένος «ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε ήταν μία ομάδα από την αρχή και παραμένουν ομάδα. Βρήκαν Έλληνες συνεργούς, πρώτα τον Γιώργο Παπανδρέου με τη συγκεκριμένη πολιτική την οποία άσκησε και την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για να οδηγήσει τη χώρα εκεί που την οδήγησε. Και βεβαίως οι μεγάλοι κερδοσκόποι οι οποίοι κέρδισαν» για να συμπληρώσει: «Το βράδυ στις Κάννες, ο Σόρος κέρδισε πολλά δισεκατομμύρια, από τη σχέση ευρώ με δολάριο. Αυτοί οι κερδοσκόποι που πόνταραν στην πτώχευση της χώρας μας είναι αυτοί που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σαν πυροκροτητές τα κράτη για να βγάζουν χρήματα».-

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ (ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
«Κάποιες φορές δεν είναι ξεκάθαρο εάν μιλάμε με τις αρχές μια χώρας ή με τους Αμερικανούς αφέντες τους. Δυστυχώς για πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανεξαρτησία και εθνική υπερηφάνεια είναι ξεχασμένες έννοιες και πολυτέλεια.
Έχουν παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία τους στους ξένους, έστω και αν αυτό
αντιβαίνει στα συμφέροντά τους».

 

 

 Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ «ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ» ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»;  

Θα αρχίσει να αναθεωρείται η Συνθήκη της Λωζάννης με απόφαση ανωτάτου ελληνικού δικαστηρίου; 

 ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΘΛΟΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. 


Την Παρασκευή εκδικάζεται η αναίρεση των συλλόγων της μειονότητας μετά τις απορριπτικές αποφάσεις των Εφετείων
Το προκλητικό non paper έξι σημείων που διένειμε η τουρκική προεδρία για να κατηγορήσει την χώρα μας ότι τάχα δυναμιτίζει με ενέργειες της τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, εξαπέλυε μεταξύ άλλων επίθεση στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για την διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στην Θράκη.
Αναφερόταν στις πρόσφατες ασκήσεις με τανκς νέας τεχνολογίας υπό το βλέμμα του αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση. Η Τουρκία ενοχλήθηκε σφόδρα γιατί σύμφωνα με τις απόψεις της στην Θράκη «διαβιεί τουρκική μειονότητα» και δήθεν αισθάνεται απειλούμενη από τους στρατούς και τις ασκήσεις. Γιατί υπογραμμίζουμε το σημείο αυτό από το non paper της Τουρκικής Προεδρίας;
Διότι αύριο σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τον Έβρο (θα μεταβεί εκεί το Σάββατο) το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας θα συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την αναίρεση και θα αναγνωρίσει με το αυτό όνομα την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Πρόκειται για την δεύτερη φορά που η Ολομέλεια συνεδριάζει για το θέμα αυτό. Την πρώτη απέρριψε την αναίρεση με συνέπεια τα μέλη του συλλόγου να καταθέσουν προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου και δικαιώθηκαν λόγω των κενών που υπήρχαν τότε στην ελληνική νομοθεσία. Το Δικαστήριο αξιολόγησε αν πληρείται το δικαίωμα στην άσκηση του συνεταιρίζεσθαι και αγνόησε ζητήματα δημόσιας τάξεως και εθνικής ασφαλείας, που έθεσε υπ όψιν του η Ελληνική Δημοκρατία.
Μετά την ψήφιση του νόμου 4491/2017 επί Υπουργίας Σταύρου Κοντονή με τις οποίες τροποποιήθηκε το άρθρο 758 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθιερώθηκε νέος τύπος αιτήσεων αναγνώρισης σωματείων ή διοικητικής επανεξέτασης. Ακόμη και επανάληψη διαδικασίας ενώπιον των αρμόδιων ελληνικών δικαστηρίων όταν έχει εκδοθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σε πλήρη συμφωνία με το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο οι ανωτέρω διατάξεις προβλέπουν ότι το παραδεκτό της αίτησης επανάληψης της διαδικασίας καθορίζεται με βάση τους περιορισμούς του άρθρου 11 παράγραφος 2 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Δηλαδή τους περιορισμούς που αφορούν πρωτίστως την προστασία της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, την πρόληψη της εγκληματικότητας, την προστασία της υγείας και των ελευθεριών τρίτων.
Επίσης το παραδεκτό των αιτήσεων επανάληψης της διαδικασίας καθορίζεται με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από Διεθνείς Συνθήκες στις οποίες η Ελλάδα είναι συμβαλλόμενο μέρος συμπεριλαμβανομένης και της Συνθήκης της Λωζάννης που αναγνωρίζει την μειονότητα ως «μουσουλμανική». Όπως γίνεται αντιληπτό η απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου σε εποχή ελληνοτουρκικής κρίσης έχει τεράστιο ενδιαφέρον γιατί: Πρώτον κρίνεται με βάση την νέα νομοθεσία ο θρησκευτικός ή ο εθνικός χαρακτήρας της μειονότητας. Ο συλλογικός αυτοπροσδιορισμός σε επίπεδο σωματείων θα αξιοποιηθεί σε γενικότερο επίπεδο αν γίνει αποδεκτός. Δεύτερον κατ επέκταση αξιολογείται εμμέσως και η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάννης.
Και εύλογα αναρωτιέται κανείς: Θα αρχίσει να αναθεωρείται η Συνθήκη της Λωζάννης με απόφαση ανωτάτου ελληνικού δικαστηρίου;
Τρίτον κρίνονται εμμέσως μια σειρά από δευτερεύοντα πλην ουσιαστικά θέματα. Τυχόν αναγνώριση της Ένωσης ως «τουρκικής» θα ανοίξει την όρεξη σε κάποιους να θέσουν θέματα τουρκικών επιγραφών στα δημόσια κτίρια, τουρκικής ως επίσημης δεύτερης γλώσσας στην Θράκη κ.ο.κ.
Για την ιστορία: Η Θράκη ενσωματώθηκε στην ελληνική επικράτεια πριν ακριβώς εκατό χρόνια, στις 14 Μαΐου 1920. Φέτος εορτάστηκαν τα εκατό χρόνια από την ενσωμάτωση της.
Πηγή: «ΕΣΤΙΑ»

 

 Για την «δικαστίνα» Λεπενιώτη:
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019
ΠΩΣ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΕΦΑΓΑΝ ΣΕ 37 ΧΡΟΝΙΑ 1,6 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΣΕ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, 640 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΛΛΑ 380 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΟΥΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.
http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/12/37-16-37-640-380.html

 

Για την «δικαστίνα» Λεπενιώτη:
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή: "Θέλω μία Ελλάδα χωρίς Αυτόχθονες Έλληνες".
Κ.Μητσοτάκης: "Είμαι υπερήφανος όταν βλέπω την κοινωνία που μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά - σιγά".
ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.
http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/10/blog-post_10.html

 

Για την «δικαστίνα» Λεπενιώτη:
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ (επί λέξει στην βουλή: «οι έλληνες γερνούν, θα κάνω μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, θα τους μπολιάσω με πρόσφυγες, έτσι θα λύσω το δημογραφικό μας πρόβλημα, είμαι υπερήφανος που θα μετατρέψω τον λαό μου σε πολυπολιτισμικό»), ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ, ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ Ή Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Χθεσινό μήνυμα του ηγέτη Βουλγαρίας Μ.Μπορίσοφ στον πράκτορα του Σόρος Μητσοτάκη: «Σε περίπτωση που ξένοι επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο βουλγαρικό έδαφος από την Τουρκία και θελήσουν να κατεδαφίσουν τα συρματοπλέγματα, εγώ και ο υπουργός Άμυνας, θα διατάξουμε να πυροβολήσουν οι στρατιώτες μας στο ψαχνό».
http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/10/blog-post_14.html

 Λεπενιώτη, ενοχλήθηκε ο Κίσσινγκερ από τους Έλληνες Πατριώτες και συ ανέλαβες την εξόντωσή τους.
Απόρρητη έκθεση της ΜΟΣΑΝΤ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ με εκπροσώπους γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983).
«At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction».
(CONFIDENTIAL ESSAY, GERMANY, 1983)

«Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση. Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας».

 

 

 Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΔΟΤΩΝ»:


21/10/2016. Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε σε ομιλία της στην Γαλλία η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», ΖΩΗ ΝΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.
«Τον Ιούλιο του 2015 έγινε πραξικόπημα, αλλά αυτό το πραξικόπημα ολοκληρώθηκε και συνεχίζει να υπηρετείται από την ελληνική Κυβέρνηση, από την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν πρόκειται για μία Κυβέρνηση Αριστερών, δεν πρόκειται για μία Κυβέρνηση Δεξιών, είναι μία Κυβέρνηση προδοτών», είπε χαρακτηριστικά η Κωνσταντοπούλου.
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας βρέθηκε στη Γαλλία στις αρχές της εβδομάδας, προσκεκλημένη, του υποψηφίου για τις Προεδρικές Εκλογές, Ζαν Λυκ Μελανσόν, στην Παν - γαλλική Συνδιάσκεψη της καμπάνιας του «Γαλλία Ανυπότακτη».

 

 

 Έφυγε από τη ζωή ο κομμουνιστής δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ.
Απεβίωσε ο Γιώργος Δελαστίκ το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2020.

 
Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος–μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.
Ξεκίνησε να δουλεύει στη δημοσιογραφία το 1979. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Το Παρόν, Καθημερινή, Ελευθερία Λάρισας και Έθνος (απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2015) και στο περιοδικό Επίκαιρα. Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό Πριν στο οποίο διετέλεσε διευθυντής και στη συνέχεια στην εφημερίδα Πριν. Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα: Δίαυλος 10, ΑΝΤ1 και MEGA.
Πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Έγραψε πέντε βιβλία (Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στη Μεσόγειο, Αφγανιστάν) και συμμετείχε σε πολλά άλλα.
Από φοιτητής εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα κι έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε διαφωνώντας με την κυβέρνηση Τζαννετάκη και πήρε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του ΝΑΡ και των μετωπικών σχημάτων που εν συνεχεία δημιουργήθηκαν. Ήταν υποψήφιος βουλευτής σε πολλές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα τελευταία χρόνια της ενεργού πολιτικής του δράσης συμμετείχε και συνέβαλε με τις ιδέες και τη γνώση του στις προσπάθειες και τις αναζητήσεις για ένα σύγχρονο «κομμουνιστικό» σχέδιο.
Ο Γιώργος Δελαστίκ μέσα από την αρθρογραφία του πάλεψε ενάντια στη φτώχεια και την αδικία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π. Ο Δελαστίκ είναι τυπικό παράδειγμα της κοινωνικής σχιζοφρένειας του νεοελληνικού λαού. Ο Δελαστίκ ήταν κομμουνιστής. Πίστευε άραγε βαθειά μέσα του στον κομμουνισμό και μαρξισμό; Δεν είχε καταλάβει τι και ποιοί κρύβονται πίσω απ’ αυτή την ιδεολογία; Ήταν στο σημείο αυτό τόσο αφελής; Χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά, από τα γραπτά του και μόνο, φαίνεται κατ’αρχήν ένας σωστός, τίμιος και ειλικρινής άνθρωπος. Αποκάλυψε ένα σωρό έλληνες μεγαλοδημοσιογράφους και πολιτικούς, αριστερούς, σοσιαλιστές και κομμουνιστές, οι οποίοι έγιναν πληρωμένοι πράκτορες της CIA και συνέχιζαν και συνεχίζουν την αριστερή και κομμουνιστική προπαγάνδα. Αυτό και μόνο δείχνει ηθική ακεραιότητα. Μπορεί ένας κομμουνιστής να είναι ηθικά ακέραιος, την στιγμή που αρνείται την «αστική ηθική»; Πως συμβιβάζονται αυτά; Γι αυτό μιλούμε για κοινωνική σχιζοφρένεια. Θα είχε ενδιαφέρον να μας διαφώτιζε σ’ αυτό και σε άλλα σημεία ο Δελαστίκ.
Ο Δελαστίκ σήμερα αποχαιρέτησε αυτόν τον κόσμο. Ήταν ένας Έλληνας που αγωνίστηκε τίμια στην ζωή του μπλεγμένος σε μια απάνθρωπη υποβολιμαία ιδεολογία. Δεν θα του ρίξουμε τον λίθο του αναθέματος. Ήταν κι αυτός ένας Έλληνας που αναζητούσε το φως. Ας προσπαθήσουμε να τον καταλάβουμε γιατί πλέον ο «αποθανών δεδικαίωται». Άλλωστε, εκεί που βρίσκεται, όλοι πλέον είναι ίσοι.

 

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ:
"Ο αμερικανικός έλεγχος επί των ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα. Οι Αμερικανοί ασχολούνται μεθοδικά με το να διασπείρουν τους πράκτορές τους στον ευρύτερο δυνατό αριθμό εντύπων, αποφεύγοντας άχρηστες υπερσυγκεντρώσεις ανθρώπων τους σε ορισμένα έντυπα, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά. Αναδιατάσσουν τους πράκτορες τους στα ελληνικά ΜΜΕ τοποθετώντας τους σε θέσεις κλειδιά τηλεοπτικών σταθμών και πρωτίστως εφημερίδων. Τους μετακινούν μεθοδικά από το ένα έντυπο στο άλλο, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των αμερικανικών θέσεων".

 

 

 

Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ».

 
Η ελληνική «δικαιοσύνη», όπως ομολόγησαν και έγραψαν πολλοί δικαστές μετά την συνταξιοδότησή τους, είναι και λειτουργεί σαν ένα πανάθλιο εξάρτημα της εκτελεστικής εξουσίας των γνωστών μαφιόζικων οικογενειών, που κυβερνούν με τις ξένες πλάτες τον δύσμοιρο ελληνικό λαό. (βλέπε https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/04/blog-post_17.html?fbclid=IwAR2aVF86wPBOlVaa8kpnuImGy-LoJKV-KhCE2l3NbtwI6so2x5SuSFWAx0o ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: "ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ".
https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/06/blog-post_11.html
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ), ΟΜΟΛΟΓΕΙ: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ".
https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/04/blog-post_4.html
ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : «ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ. ΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». )
Η Λεπενιώτη και δύο άλλα δυστυχή και τρεμαλέα υποκείμενα πήραν διαταγές για να φυλακίσουν Αθώους Έλληνες, χωρίς κανένα τους να έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα. Γιατί; Οι Έλληνες Πατριώτες ενόχλησαν φοβερά το βασικό κέντρο αποφάσεων, το ιουδαϊκό Σανχεντρίν των ΗΠΑ. Δεκάδες ελληνικές οικογένειες θα καταστραφούν με αποφάσεις τριών ανεύθυνων ανθρώπων, την ίδια στιγμή που η πολιτική ζωή του τόπου είναι γεμάτη ως επάνω από διαφθορά, απάτη, έγκλημα, κλεψιά απατεωνία, πρακτορίλα. Και την πληρώνουν οι αθώοι.  



Η ΒΑΛΕΡΙ ΠΛΕΪΜ, η πράκτορας της CIA, σε βιβλίο της ισχυρίστηκε, ότι στρατολόγησε στην CIA, εκατοντάδες Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιστήμονες και επιχειρηματίες.  

Το βιβλίο της, ανάρπαστο στις ΗΠΑ, δεν μεταφράστηκε στα ελληνικά.
Η ΠΛΕΪΜ, γράφει στο βιβλίο της για τον ρόλο που της ανέθεσε η CIA στην Ελλάδα:
«Η αποστολή μου ήταν να βρίσκω πηγές και να στρατολογώ πράκτορες που θα βοηθούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα»
«Κάθε ημέρα στο γραφείο, συγκρίναμε με τους συναδέλφους μου τις σημειώσεις μας για το ποιούς πολιτικούς κλπ. είχαμε συναντήσει και με ποιούς θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας».
Μετά ο Τζιμ (υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) μας ρωτούσε ποιούς είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ.
Του δείχναμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες, τις κοίταζε στα γρήγορα, απορρίπτοντας κάθε μία λέγοντας:
«τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – μην ασχολείστε – αναξιόπιστος – τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – ίσως».

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ:  

"Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ «ΔΙΚΗ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΣΥΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ" ! 

 
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτριος Βερβεσός στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" αναφορικά με την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής και τους πραγματικούς υπεύθυνους για το γεγονός πως η Δίκη τραβάει σε μάκρος.
Απαντώντας κατ΄ ουσίαν και στις συκοφαντίες που προέρχονται από τα παπαγαλάκια της ΝΔ για δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ολοκληρώνει την Δίκη ο κ. Βερβεσός ανέφερε: "Για αυτό δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά ο εισαγγελέας που πακετάρει όλες τις δίκες σε ένα. Για να στείλει με τα αυτοκίνητα με τις κλούβες για να δείχνουμε στον κόσμο και σε κάποιους στο εξωτερικό.
Από εισαγγελέα έγινε. Πήρε εντολή από κυβέρνηση και υπάκουσε στις εντολές του τότε υπουργού. Και έστειλε εκείνα τα περιβόητα αυτοκίνητα για να βλέπουμε στις τηλεοράσεις, λες και βλέπαμε καμιά αμερικάνικη ταινία! Για να το βλέπουνε κάποιες πρεσβείες του εξωτερικού".
Στην συνέχεια γίνεται ακόμα πιο αποκαλυπτικός για τον ρόλο της συμμορίας Σαμαρά στην σκευωρία, αλλά και για την ταυτότητα των σκευωρών: "Όποιος ένωσε αυτές τις δίκες και έχει όνομα και επώνυμο, υπουργός και εισαγγελέας και τον ξέρουμε! Και έχει βγει και το παίζει κήνσορας ο εισαγγελέας αυτός... Είναι υποβολιμαίοι εκείνοι που ενώσαν τις δίκες σε μία. Εκείνος!"
Όσο για το ποιας ομάδας οπαδός είναι ο εν λόγω εισαγγελέας (παναθηναϊκάκιας) ειπώθηκε σχετικά: "Ξέρετε πολύ καλά. Αν ανατρέξουμε, άμα δει ποιος ήταν υπουργός όταν ασκήθηκαν οι διώξεις και ποιος ήταν εισαγγελέας που σήμερα τάχα μου τον κυνηγάει η κυβέρνηση. Να μας πει αυτός ο εισαγγελέας, γιατί πακετάρισε όλες τις υποθέσεις μαζί. Και δεν έχει βγει ποτέ να τον ακούσω...".
Και για όσους δεν κατάλαβαν ο κ. Βερβεσός αναφέρεται στο παραδικαστικό της ΝΔ, τον Σαμαρά, τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μπάμπη Αθανασίου και στον παναθηναϊκάκια εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο.
Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται!

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.

 
Εκδόθηκε, χθες, επιτέλους η πολυαναμενόμενη απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Μία απόφαση η οποία κατά τη συνήθη ροή των πραγμάτων θα έπρεπε να ήταν αθωωτική ενόψει της αθωωτικής πρότασης της εισαγγελέως. Ωστόσο, για τους γνωρίζοντες, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η Aπόφαση θα ήταν καταδικαστική και θα εξαντλούσε όλα τα όρια αυστηρότητας. Η Aπόφαση ήταν προειλημμένη και απέβλεπε στην πολιτική εξουδετέρωση των Κατηγορουμένων.

Η Aπόφαση είναι το προϊόν μιας απροσχημάτιστης παρωδίας. Το λαϊκό δικαστήριο και όλο το καρναβάλι, το οποίο η οχλοκρατία έστησε έξω από το Εφετείο αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ένας όχλος, στον οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί έποικοι, οι δολοφόνοι του Καπελώνη και Φουντούλη, οι δολοφόνοι των θυμάτων της Μαρφίν-Λαϊκής, οι εγκληματίες μπαχαλάκηδες, οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ, η διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία από τον πρωθυπουργό και τον ανιψιό του, τον Κώστα Μπακογιάνη, έως τον Τσίπρα μέχρι τη Φώφη, και από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ μέχρι τον Κουτσούμπα απαίτησαν από τις μαριονέτες, ως αποδείχθηκε, που παρίσταναν τους Δικαστές, το “Σταύρωσον-Σταύρωσον” και εισακούστηκαν.

Πρόκειται λοιπόν περί μίας κλασικής κακοδικίας η οποία θα καταπέσει στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο εάν υπάρξουν “ΔΙΚΑΣΤΑΙ”. Και αν δεν υπάρξουν “ΔΙΚΑΣΤΑΙ”, η απόφαση αυτή θα κατεδαφιστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Και θα καταπέσει πρωτίστως, διότι οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ένα αδίκημα, αυτού της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, του οποίου δεν πληρείτο, καν, η αντικειμενική υπόσταση. Δεν υφίστανται τα αντικειμενικά στοιχεία του αδικήματος, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τη Σύμβαση του Παλέρμο, η οποία αποτελεί δίκαιο αυξημένης τυπικής ισχύος, με βάση το ελληνικό Σύνταγμα, δεν νοείται να υπάρχει εγκληματική οργάνωση εάν δεν υπάρχει το προϊόν του εγκλήματος. Το προϊόν του εγκλήματος στην εν θέματι υπόθεση είναι το μαύρο χρήμα. Ως γνωστό το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ελλάδος, δηλαδή το ΣΔΟΕ, στην έρευνα που διενήργησε στα ταμεία του Κόμματος και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών της Χρυσής Αυγής δεν βρήκε ούτε ένα σεντ. Δευτερευόντως η υπόθεση θα καταπέσει διότι παραβιάστηκε κάθε έννοια Φυσικής Δικαιοσύνης, η Αρχή της Δίκαιης Δίκης και κάθε κανόνας της Ποινικής Δικονομίας.

Η καταδικαστική έκβαση αυτής της Υπόθεσης σηματοδοτήθηκε, από την έναρξή της από τα ακόλουθα στοιχεία:
Η παραπομπή σε δίκη έγινε βάσει τηλεφωνικών υποκλοπών, οι οποίες ελήφθησαν χωρίς την άδεια εισαγγελέα κατά παράβαση του Συντάγματος και του κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Η ποινική δίωξη στήθηκε για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές σκοπιμότητες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθ’ ον χρόνο η Χρυσή Αυγή κάλπαζε δημοσκοπικά σε ποσοστό 15% και καθίστατο σοβαρή απειλή για τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. Ο Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στην Αμερική, υποσχέθηκε ότι θα λιώσει τους Χρυσαυγίτες και κατόπιν διαβίβασε σαφείς οδηγίες στον εισαγγελέα Ντογιάκο, οι οποίες έχουν ηχογραφηθεί και έχουν δημοσιοποιηθεί, δια των οποίων ο εισαγγελέας εντέλλετο από το Σαμαρά, επί λέξει “…να γαμήσει τους προσαχθέντες Χρυσαυγίτες”. Αυτό αν δεν αποτελεί απροκάλυπτη παρέμβαση της Εκτελεστικής στη Δικαστική εξουσία και απροκάλυπτη κατάργηση της Διάκρισης των Εξουσιών, τι άλλο μπορεί να είναι.
Κατά τη διαδικασία ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, ο εισηγητής δικαστής Νικόλαος Σαλάτας (ο οποίος είναι και ο μόνος, που αρμοδίως, είχε γνώση του φακέλου της υπόθεσης) πρότεινε τη μη παραπομπή σε δίκη των στελεχών της Χ.Α διότι δεν εστοιχειοθετείτο αδίκημα σύμφωνα με τη Συνθήκη του Παλέρμο. Εντούτοις οι άλλοι δύο δικαστές, οι οποίοι δεν είχαν πρωτογενή γνώση των στοιχείων του φακέλου, πρωτοτυπώντας, σκανδαλωδώς, υπερψήφισαν την παραπομπή της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρόεδρος του εν λόγω Συμβουλίου και η μια εκ των δύο πλειοψηφισάντων Δικαστών, στη συνέχεια εκδιώχθηκε από το Σώμα λόγω ανικανότητας και διαφθοράς καθ’ όσον κατακρατούσε κρίσιμες ποινικές υποθέσεις χωρίς να τις προωθεί.

 

Ενώ η εισαγγελική πρόταση ήταν αθωωτική, το Δικαστήριο την αγνόησε. Είθισται, το δικαστήριο να διαφωνεί με την πρόταση του εισαγγελέα και να εκδίδει διαφορετική απόφαση, όταν ο Εισαγγελέας, ως συνήθως, καθ’ ότι κατηγορούσα αρχή, προτείνει ενοχή και το δικαστήριο αποφασίζει την αθώωση. Είναι πάρα πολύ σπάνιο και παράλογο το δικαστήριο να διαφωνήσει με αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα. Η πρόταση του εισαγγελέα δηλώνει ότι η πολιτεία, η οποία κατά το Νόμο προωθεί την ποινική υπόθεση και έχει αξίωση ποινικής δίωξης, στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε ποινική αξίωση εναντίον των Κατηγορουμένων. Στις πολιτισμένες χώρες, όπου λειτουργεί η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η αντίστοιχη εισήγηση του εισαγγελέα θα είχε ως αποτέλεσμα την παύση της ποινικής δίωξης και την απαλλαγή των κατηγορουμένων, πάραυτα.

Εμείς, η Ένωση Ελλήνων Νομικών Κύπρου ανησυχούμε για την εξάρτηση της Δικαιοσύνης στη χώρα που γέννησε τον Πολιτισμό και τις Αξίες. Μας προκαλεί οργή και αγανάκτηση μια τέτοια αδικία, όπου οι συγκεκριμένοι δικαστές προέβησαν σε τοιούτου μεγέθους κακοδικία και στέλνουν στη φυλακή αθώους, πολλοί από αυτούς με εξαρτώμενα, εξυπηρετώντας με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο το παρακμιακό σύστημα εξουσίας. Στηλιτεύουμε με αποτροπιασμό αυτή τη συμπεριφορά των Δικαστών.

Όμως, ο κάθε λαός και κοινωνία έχει την εξουσία που του αρμόζει. Είναι νομοτέλεια, μια παρηκμασμένη, διεφθαρμένη κοινωνία να αντικατοπτρίζεται σε μια διεφθαρμένη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί η κοινωνία του Big Brother και της Αννίτας Πάνια να έχει ανεξάρτητη, αμερόληπτη και υψηλού επιπέδου δικαιοσύνη. Η Ελληνική Δικαιοσύνη σέρνεται εξαθλιωμένη και αχρεία στα επίπεδα του Big Brother και Αννίτας Πάνια. Είναι μια Δικαιοσύνη, η οποία συμπεριφέρεται με ιδιαίτερη επιείκεια στους παιδεραστές και στους εμπόρους ναρκωτικών και τους επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να επιδίδονται στο σατανικό τους έργο και συμπεριφέρεται με τόση σκληρότητα στους καθεστωτικούς αντιπάλους.

Φαίνεται ότι στην κλίμακα αξιών της Ελληνικής Δικαιοσύνης οι αντίπαλοι του καθεστώτος είναι πιο επικίνδυνοι από τους εμπόρους ναρκωτικών και υπό αυτή την έννοια είναι όντως πιο επικίνδυνοι, διότι οι έμποροι ναρκωτικών είναι στυλοβάτες του καθεστώτος και των πραγματικών πατρώνων των δήθεν ανεξάρτητων Ελλήνων δικαστών. Δεν είναι απειλή για το καθεστώς και όλες του τις παραφυάδες (συμπεριλαμβανομένης και της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης) οι παιδεραστές και οι έμποροι ναρκωτικών. Οι εθνικιστές όμως αποτελούν πραγματική καθεστωτική απειλή και για αυτό θα πρέπει να εξαντληθεί σε βάρος τους η αυστηρότητα του συστήματος.

Εν κατακλείδι, επιβεβαιώνεται και στην προκειμένη περίπτωση, ο απαράβατος κανόνας ότι ουδείς, κατά τα νεώτερα χρόνια, ωφέλησε την Ελλάδα χωρίς να το πληρώσει ακριβά. Δεν θα αποτελούσαν, λοιπόν, εξαίρεση οι Χρυσαυγίτες. Φαίνεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπως και τότε, στα χρόνια της Βαυαροκρατίας, καταδικάστηκαν από ανάλογης ποιότητας δικαστές, με μειοψηφία τους ενάρετους Πολυζωίδη και Τερτσέτη, οι Κολοκοτρώνης και Πλαπούτας.

Φαίνεται ότι και σήμερα η Πολυζωίδηδες και Τερτσέτηδες αποτελούν μειοψηφία. Οι επίορκοι δικαστές, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να αυθαιρέτουν χωρίς κυρώσεις έχοντας τις πλάτες του συστήματος, οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο τροχός γυρίζει και ότι κάποτε και οι επίορκοι κρίνοντες θα κριθούν, διότι “εστί δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ’ ορά”.

Οψόμεθα!

Ένωση Ελλήνων Νομικών Κύπρου

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


  1. Αντώναρος για Μητσοτάκη: Αυτός ο περίεργος φοβισμένος και αμήχανος τύπος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
    Η ανάρτηση του Ε. Αντώναρου στην προσωπική του σελίδα στο facebook:
    «Είναι απίστευτο. Αλλά αυτός ο περίεργος φοβισμένος κι αμήχανος τύπος που δεν ξέρει τι να κάνει τα χέρια του και δεν ελέγχει τις εκφράσεις του προσώπου του είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ούτε ο Τσάμπερλαιν -- ο αρχιτέκτονας της αποτυχημένης πολιτικής του κατευνασμού -- δεν ήταν τόσο "μαζεμένος" απέναντι στον Ερντογάν, συγγνώμη στον Χίτλερ, ήθελα να πω...»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώναρος κατά Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη για την «κόκκινη γραμμή» των έξι μιλίων.
      «Ο Ερντογάν πρέπει να τρίβει τα χέρια του» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Αντώναρος στο facebook αναφερόμενος σε δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ότι κόκκινη γραμμή για τη χώρα είναι τα έξι μίλια.
      Και προσθέτει μεταξύ άλλων:
      «Σε οποιαδήποτε αλλη ελληνική κυβέρνηση κατα την μεταπολίτευση οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός θα είχε απολύσει υπουργό που θα έλεγε ότι κόκκινη γραμμή εναντι της Τουρκίας είναι τα έξι μίλια. Το είπε καποιος περισπούδαστος υπουργός Επικρατείας όνόματι Γεραπετρίτης. Ο Μητσοτάκης τον ανέχεται. Είτε διότι ειναι λαγός του είτε γιατι δεν αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που ειπώθηκε για τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.»
      Σε δεύτερη ανάρτηση μάλιστα εκφράζει μια απορία:
      «Απορία αφελούς παρατηρητή (...) Εάν γραμμή για την Ελλάδα είναι μόνο τα 6 μίλια ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ όταν το Ορουτς Ρεις κι ο τουρκικός στόλος βολτάριζαν πολύ μακριά απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα;»
      Διαβάστε τις δύο σχετικές αναρτήσεις του Ευάγγελου Αντώναρου:
      «Σε οποιαδήποτε αλλη ελληνική κυβέρνηση κατα την μεταπολίτευση οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός θα είχε απολύσει υπουργό που θα έλεγε ότι κόκκινη γραμμή εναντι της Τουρκίας είναι τα έξι μίλια. Το είπε καποιος περισπούδαστος υπουργος Επικρατείας όνόματι Γεραπετρίτης. Ο Μητσοτάκης τον ανέχεται. Είτε διότι ειναι λαγός του είτε γιατι δεν αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που ειπώθηκε για τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο Ερντογάν πρέπει να τρίβει τα χέρια του. Με τα χεράκια μας βγαζουμε σε ανωτατο κυβερνητικό επίπεδο τα ματακια μας και του εκχωρουμε περισσότερο γκριζάρισμα από όσο κι ο ίδιος διανοειται να διεκδικήσει. Ειλικρινά κρίμα.
      Ειναι κάτι παραπάνω απο εξοργιστικό που οδηγεί η τακτική του κατευνασμού. Δεν απέχει πολύ απο την οικειοθελή παραίτηση απο εθνικά δικαιώματα -- στο βωμό ποιας σκοπιμότητας αλήθεια; Εξακολουθώ να ελπίζω ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας δεν θα συμπραξουν στη διαφαινόμενη απομακρυνση απο διαχρονικά αδιαπραγμάτευτες εθνικές θέσεις και ουσιαστικές κόκκινες γραμμές.»
      «Απορία αφελούς παρατηρητή με μακρά διαδρομή στην δημοσιογραφία και την πολιτική: Εάν — σύμφωνα με όσα μας ξεφουρνίζουν συστηματικά ( όπως εγώ πιστεύω για να δημιουργήσουν κλίμα) τις τελευταίες ημέρες κορυφαίοι κυβερνητικοί παραγοντες --κόκκινη γραμμη για την Ελλάδα είναι μόνο τα 6 μίλια ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ όταν το Ορουτς Ρεις κι ο τουρκικός στόλος βολτάριζαν πολύ μακριά απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα; Ολα για τα μάτια του κόσμου τότε κύριοι της κυβέρνησης;»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Αντώναρος κατά Μητσοτάκη: Όταν είσαι σχεδόν άκαπνος στην άσκηση πολιτικής, την πατάς και διατυπώνεις διάφορες μπούρδες.
      Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τα γεγονότα τον Δεκέμβριο του 2008 καλεί με ανάρτησή του στο facebook τον πρόεδρο της ΝΔ να σιωπά για θέματα που δεν γνωρίζει.
      «Όταν είσαι σχεδόν άκαπνος στην άσκηση πραγματικής πολιτικής, την πατάς συχνά και διατυπώνεις διάφορες μπούρδες. Όπως οι επαναλαμβανόμενες τον τελευταίο καιρό αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 - που τείνουν να του γίνουν εμμονή» γράφει ο κ. Αντώναρος και συνεχίζει:
      «Εμμονή, βέβαια, που δεν είναι καινούργια. Θυμίζω: Ένας από τους λόγους που επικαλέσθηκε ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ το 2015 για να μη ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν ότι δήθεν "χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας τον Δεκέμβριο του 2008". Του έχει σφηνωθεί, βλέπετε, στο μυαλό μια ερμηνεία εκείνων των γεγονότων που ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Θεωρεί προφανώς ότι πρόκειται για μια κινητοποίηση εξτρεμιστικών δυνάμεων της Αριστεράς την οποία η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δεν μπόρεσε -- ή δεν θέλησε κατά πως ακούγεται -- να την αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα.
      Ο κ. Μητσοτάκης είναι είτε αφελής, είτε απληροφόρητος ( αν και θα μπορούσε να ενημερωθεί από το άμεσο συγγενικό του περιβάλλον). Πιθανόν και τα δύο. Γιατί τα γεγονότα εκείνα είναι πολύ πιο σύνθετα και πολυεπίπεδα από όσο θέλουν να αντιληφθούν οι θιασώτες (τότε και τώρα) μαζικής κρατικής βίας με σκοπό την αμφίβολη καταστολή και την σχεδόν σίγουρη πρόκληση δεκάδων θυμάτων στις συνθήκες που επικρατούσαν τότε. Οι παράγοντες που επεδίωκαν αναταραχή και ό,τι συνεπάγεται αυτό ξεπερνούσαν τις περιορισμένες δυνατότητες δράσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Άλλοι ήταν που πάτησαν το κουμπί. Γι αυτό και η στάση της κυβέρνησης Καραμανλή όσο κι αν επικρίθηκε ήταν, έστω και με κόστος, η ενδεδειγμένη. Κι ας ήθελαν μεμονωμένα στελέχη τότε αντιδράσεις αναντίστοιχες με την πρόσφατη ελληνική ιστορία.
      Ελπίζω έστω και αργά να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι καλό είναι να σιωπά για θέματα που δεν γνωρίζει αντί να χαϊδεύει συνειδητά τα αυτιά κάποιων» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Αντώναρος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Έκαψε ζωντανούς 102 Έλληνες. Χθες, την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, μετά από 12ωρη απολογία για το Μάτι, η «ελληνική δικαιοσύνη», την άφησε ελεύθερη, χωρίς περιοριστικούς όρους.
    Ίσως ασκηθεί δίωξη κατά της «Χρυσής Αυγής». Αυτή έκαψε ζωντανούς 102 Έλληνες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 18 Οκτωβρίου 1981: Ο τροτσκιστής Ανδρέας Παπανδρέου, σεβάσμιος της στοάς «Το ξίφος του Βασιλέως Δαυίδ» της Βοστόνης, πρωθυπουργός της Ελλάδος και το ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
    39 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη φορά Αριστερά στη χώρα καταγράφηκε στην ιστορία τότε, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 48,06% και 174 έδρες στη Βουλή.
    Όλοι μαζί πρέπει να γιορτάσουμε την επέτειο της νίκης του αρχιαπατεώνα, που μαζί με τον Καραμανλή, έθεσαν τις βάσεις για την εξόντωση της Ελλάδος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: «Οι τούρκοι διεκδικούν επίσημα το μισό Αιγαίο πέλαγος και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελληνικής ΑΟΖ. Μετά τις προδοτικές δηλώσεις Γεραπετρίτη, που χαρίζει κυριαρχικά δικαιώματα στην τουρκία πέραν των 6 ναυτικών μιλίων από τις ακτές μας, ο Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας. Κυκλοφόρησε χάρτη με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Κύπρο υπό κατάληψη. Την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης γελοιοποιείται στις Βρυξέλλες, ζητώντας εμπάργκο όπλων κατά της τουρκίας και εισπράττοντας πανηγυρικό ΟΧΙ από όλες τις ανθελληνικές δυνάμεις της Ε.Ε.
    Την ίδια ώρα η Ελλάς καταλαμβάνεται από ορδές ισλαμιστών λαθρομεταναστών. Η κυβέρνηση της ΝΔ – που εμπαίζει την κοινή γνώμη με φράχτες μακέτες – χαρίζει 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να έχουν wifi οι αλλοδαποί στα hot-spot. Με απλά λόγια, όποιος παραβιάζει τα σύνορα και εισβάλλει στην Ελλάδα, λαμβάνει κάρτα για αναλήψεις από την τράπεζα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, με την προοπτική διαμερίσματος και τώρα δωρεάν WiFi.
    Τώρα καθίσταται σαφές για ποιους λόγους ολόκληρο το Σύστημα έχει στοχοποιήσει κάθε φωνή εθνικής αντίστασης. Όπως τόνισα και εντός του δικαστηρίου η απόφαση είχε προαναγγελθεί από τους πολιτικούς μου αντιπάλους και έχει στόχο την πολιτική μου εξόντωση αυτή την τόσο κρίσιμη εθνικά περίοδο. Δε σταματάμε τους εθνικούς αγώνες, προχωράμε εμπρός, αντιμετωπίζουμε με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και θα είμαστε παρόντες στις επόμενες εκλογές διεκδικώντας την δυναμική επιστροφή μας στο προσκήνιο ως μαχόμενη εθνική αντιπολίτευση. Ακόμα και μέσα από τη φυλακή! Το κάναμε στο παρελθόν, θα γίνει και στο άμεσο μέλλον!»
    Ηλίας Κασιδιάρης
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Ηλεκτρονική άλωση» της χώρας: Υποκλάπηκαν τα πάντα για Κ.Μητσοτάκη και κυβέρνηση - Ποιος ελέγχει την Ελλάδα;
    Μαζική υποκλοπή εκατομμυρίων τηλεφωνικών κλήσεων και αρχείων μέσω του δικτύου της Cosmote.
    Σοκαριστικές αποκαλύψεις για υποκλοπή και ιχνηλάτηση των επαφών του πρωθυπουργού, του συνόλου της κυβέρνησης, όλων των κρατικών υπηρεσιών, όλων των στρατηγικών υπηρεσιών της χώρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία για τον τρόπο που αυτό συνέβη μέσα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmote, γερμανικής ιδιοκτησίας.
    Κανείς δεν ξέρει ακριβώς την έκταση της υποκλοπής. Το μόνο δεδομένο είναι ότι έκταση της υποκλοπής είναι κολοσσιαία σε τέτοιο βαθμό που κάνει το σκάνδαλο της Vodafone της δεκαετίας του 2010 να μοιάζει με παιδικό ηλεκτρονικό παιχνίδι.
    Τα πάντα σε ότι αφορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης και όλη την κυβέρνηση έχουν υποκλαπεί ανεξάρτητα του δικτύου που χρησιμοποιούσαν με δεδομένο το ότι μέσω του OTE-Cosmote «βγαίνουν» όλες οι εταιρείες τηλεφωνικής εταιρείες (δηλαδή και Wind και Vodafone) δηλαδή υποκλάπησαν και τα στοιχεία τηλεφωνίας.
    Η υπόθεση εντοπίστηκε από την Cosmote στις αρχές Σεπτεμβρίου και ενημερώθηκε καθυστερημένα η κυβέρνηση, όπως είχε συμβεί και με το σκάνδαλο Vodafone.
    «Κατόπιν εορτής» κινητοποιήθηκαν ΕΥΠ και Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (Εθνικό CERT) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, καθώς το δίκτυο του ΟΤΕ χρησιμοποιείται και για τις κωδικοποιημένες, κρυπτογραφημένες επικοινωνίες του Μαξίμου και o εν λόγω φορέας (γερμανικών συμφερόντων) αναλαμβάνει την ασφάλεια των επικοινωνιών σε κρίσιμες κυβερνητικές υπηρεσίες.
    Όπως προαναφέραμε η υπόθεση μοιάζει - αλλά απέχει πάρα πολύ - με το «σκάνδαλο» επί τη κυβέρνησης Καραμανλής το οποίο ανακοινώθηκε 2 Φεβρουαρίου 2006 σε κοινή συνέντευξη Τύπου από τον τότε υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» η υποκλοπή αναφορά άγνωστο χρονικό διάστημα και όχι μόνο το διάστημα 1 έως 5/9/2020 που αρχικά γράφτηκε. Η υποκλοπή εντοπίστηκε τότε και πραγματοποιήθηκε πολλές φορές.
    Ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία εκλάπησαν και οι κωδικοί IMSI (International Mobile Subscriber Identity) που είναι ο μοναδικός 15ψήφιος κωδικός ο οποίος χρησιμοποιείται για την αναγνώριση του συνδρομητή στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
    Κάτι που μπορεί να διευκολύνει – όπως δηλώνουν ειδικοί – και στοχευμένες υποκλοπές συνομιλιών που μπορεί να επιχειρηθούν σε δεύτερη φάση.
    Κι αυτό γιατί, με τη γνώση πλέον αυτών των κωδικών, εκείνοι που χρησιμοποιούν τα περιβόητα «βαλιτσάκια» υποκλοπών ή άλλα παρόμοια συστήματα θα γνωρίζουν ποιον και πώς μπορεί να «στοχεύσουν».
    Μάλιστα, όπως αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες, οι κάτοχοι πλέον αυτού του γιγαντιαίου ηλεκτρονικού αρχείου τηλεφωνικών επαφών θα μπορούν με τη χρήση ειδικού προγράμματος χαρτογράφησης «κλήσεων» – όπως το βρετανικό «Ι2» που χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας – να δημιουργήσουν το δίκτυο συνομιλιών, γνωριμιών και συναντήσεων όπως και των περιοχών που κινούνται πολιτικοί, αξιωματούχοι και άλλα πρόσωπα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΧ. ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΜΑΛΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.
      Εισαγγελική έρευνα
      Για την κυβερνοεπίθεση αυτή υπήρξε άμεση ενημέρωση του Μαξίμου προκειμένου να προσδιοριστούν οι τυχόν συνέπειές της. Ακολούθως δόθηκε σχετική πληροφόρηση –με αρκετή καθυστέρηση – στα στελέχη της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών που ήδη πραγματοποιούν σχετικούς ελέγχους.
      Από τις πρώτες έρευνες υπάρχουν αρχικές αναφορές για εκπόρευση της κυβερνοεπίθεσης από τη Λιθουανία. Κάτι όμως που θεωρείται παραπλανητικό λόγω της αλλοίωσης των σχετικών δεδομένων από τους ίδιους τους «εισβολείς», ώστε να μην εντοπιστούν τα ίχνη τους.
      Επιπλέον έχει ήδη ξεκινήσει προ εικοσαημέρου έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, που έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έχει αναθέσει τον σχηματισμό δικογραφίας στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.
      Η υπόθεση παραπέμπει στο μεγάλο σκάνδαλο που είχε αποκαλυφθεί το 2005, με την υποκλοπή συνομιλιών 120 κυβερνητικών στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων από το δίκτυο της εταιρείας Vodafone και για την οποία κατηγορείται ήδη στέλεχος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
      Ωστόσο τότε δεν επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση αλλά για εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας και υφαρπαγή του περιεχομένου συνομιλιών από το Σύστημα Νόμιμων Συνακροάσεων με τη χρήση 14 τηλεφώνων-σκιών.
      Το περιεχόμενο των αρχείων
      Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση των υπευθύνων της Cosmote το υποκλαπέν αρχείο δεν περιελάβανε συνομιλίες ή περιεχόμενο μηνυμάτων, ονοματεπώνυμα ή διευθύνσεις συνδρομητών, ούτε κωδικούς πρόσβασης ή δεδομένα πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών.
      Και συνεχίζει η ανακοίνωση «η εταιρεία απέκλεισε άμεσα την πρόσβαση, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται. Η διερεύνηση του συμβάντος βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί δημοσιοποίησης ή άλλης χρήσης του παρανόμως αποκτηθέντος αρχείου.»
      Σύμφωνα με την εταιρεία «η διερεύνηση του συμβάντος βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί δημοσιοποίησης ή άλλης χρήσης του παρανόμως αποκτηθέντος αρχείου».
      Επίσης προστίθεται ότι τα συστήματα κυβερνοασφάλειας της εν λόγω εταιρείας αποκρούουν κάθε μήνα πάνω από 500.000 κακόβουλες επιθέσεις τρίτων και επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDoS).
      Σημειώνεται ωστόσο ότι η εν λόγω εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που διατηρεί μερίδιο 46%-48% επί του συνόλου 16.000.000, περίπου, συνδρομητών στη χώρα μας (υπολογίζεται ότι έχουν υποκλαπεί τα δεδομένα τηλεφωνικών επικοινωνιών άνω του 50%-60% εξ αυτών) έχει συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες για την ηλεκτρονική προστασία των συστημάτων ενώ και η ίδια πουλά συστήματα cyber security.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Ν.Μπακογιάννη: «Η ελληνική κυριαρχία είναι 6ν.μ. - Δυνητική στα 12ν.μ.» «Μιλιά» για την εθνική δικαιοδοσία στα 200ν.μ.
    Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξής της σε εφημερίδα, τονίζει πως «η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία είναι τα 12 μίλια".
    "Μιλιά" βέβαια για το ζήτημα της εθνικής δικαιοδοσίας και αυτή είναι που παραβιάστηκε με τις κινήσεις και τις δηλώσεις της κυβέρνησης και δημιούργησε de facto τεμαχισμό της που είναι στα 200 ν.μ. όσο δηλαδή είναι το FIR, η υφαλοκρηπίδα αλλά και αυτή που αναγνωρίζουν όλα τα κράτη.
    Και μπορεί η παραβίαση των 6ν.μ. να ισοδυναμεί με το να "πατήσουν στο έδαφος" αλλά είναι τα 200 ν.μ. που δίνουν τη συνέχεια της εδαφικής κυριαρχίας και πλέον κατατμείται.
    "Αυτό είναι ένα μονομερές δικαίωμα, το οποίο η χώρα μας θα το ασκήσει όταν και όποτε αποφασίσει. Είναι καθαρά δική μας απόφαση και σίγουρα θα ήταν λάθος να το ασκήσουμε υπό πίεση και ως σπασμωδική κίνηση" δήλωσε η κ.Μπακογιάννη.
    Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει το δύσκολο καλοκαίρι που περάσαμε ότι υπερασπίζονται αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
    Η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι η Τουρκία αποτελεί τον διαλυτικό παράγοντα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, προσπαθεί να ελέγξει την περιοχή και έχει μετατραπεί σε περιφερειακό ταραξία.
    «Η Ευρώπη έκανε το πρώτο βήμα στέλνοντας τελεσίγραφο στην Τουρκία, κάτι που λίγους μήνες πριν, δύσκολα θα το πίστευε κανείς. Από τότε ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει και τους πιο δύσπιστους για την ανάγκη μίας σοβαρής και αποτελεσματικής αντίδρασης της Ευρώπης, δηλαδή την επιβολή κυρώσεων», σημειώνει η πρώην υπουργός.
    Επιπλέον, εκφράζει την ανησυχία της για ένα θερμό επεισόδιο διότι -όπως υποστηρίζει- αυτός είναι ο στόχος του Ερντογάν.
    «Η πιο επικίνδυνη περίοδος, κατά τη γνώμη μου, όπως είπε και ο κ. Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ, είναι αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου που θα αναλάβει ο νέος Πρόεδρος. Γι' αυτό απαιτείται ψυχραιμία και ατσαλένια νεύρα» δηλώνει.
    Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η Τουρκία επιδιώκει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μία σειρά θεμάτων.
    «Αυτό θέλει να πετύχει μετά από ένα θερμό επεισόδιο», αναφέρει και ξεκαθαρίζει ότι οι διερευνητικές επαφές πάντα είχαν και έχουν μοναδικό αντικείμενο συζητήσεων, με βάση το διεθνές δίκαιο, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.
    «Το ξεκαθάρισαν με δηλώσεις τους τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όσο και οι Αμερικάνοι», προσθέτει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόεδρος Ουκρανίας: «Θα παράγουμε από κοινού drone με την Τουρκία» - Και η Ελλάδα εκπαιδεύει τους Ουκρανούς!
    Οι δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Demirören, κατά τις οποίες ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία ενδιαφέρεται για κοινή παραγωγή drone με την Τουρκία δείχνουν ότι Τουρκία-Ουκρανία είναι πλέον πάρα πολύ κοντά.
    Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουμε αναλάβει να εκπαιδεύσουμε στα νατοϊκά πρότυπα τους καταδρομείς του Κιέβου με ότι αυτό σημαίνει για την διάχυση κατόπιν των όποιων πληροφοριών (π.χ. τακτικές ειδικών δυνάμεων) στην Άγκυρα.
    «... είναι απολύτως λογικό για εμάς - την Ουκρανία και την Τουρκία - να ενώσουμε τις δυνάμεις μας" είπε ο Ουκρανός.
    Έτσι η Ουκρανία έρχεται να κεφαλαιοποιήσει τις ουκρανο-τουρκικές σχέσεις στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας, καθώς το Κίεβο είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.
    Αυτή την στιγμή η ουκρανική βιομηχανία είναι ο κύριος δότης τεχνογνωσίας σε σειρά κρίσιμων προγραμμάτων όπως της πυραυλικής τεχνολογίας για την δημιουργία των νέων τουρκικών αντιαρματικών πυραύλων UMTAS/OMTAS, τον κινητήρα για τον νέο τουρκικό πύραυλο κρουζ, τον κινητήρα του νέου τουρκικού άρματος ALTAY, πάροχος του συστήματος προστασίας των αρμάτων με την επωνυμία Pulat που κάνει τα τουρκικά άρματα «άτρωτα» σε αντιαρματικά όπλα.
    Την ίδια στιγμή η Ουκρανία είναι και χρηματοδότης των τουρκικών αμυντικών προϊόντων καθώς έχει παραγγείλει τα UAV Bayraktar αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων κάτι που θα ενισχυθεί περισσότερο.
    Έτσι, όπως συνέχισε στην συντευξή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, "για παράδειγμα, τα τουρκικά drone έχουν αποδειχθεί καλύτερα. Βλέπουμε ότι αυτή είναι πραγματικά η υπερηφάνεια του στρατιωτικού-βιομηχανικού σας συγκροτήματος. Αυτός είναι ακριβώς ο τύπος όπλου που μπορεί ριζικά να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Και ενδιαφερόμαστε σίγουρα για την κοινή παραγωγή.
    Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο να εξηγήσουμε, όλα είναι απλά. Η Τουρκία παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία προς αυτή την κατεύθυνση και αγοράζουμε αυτά τα προϊόντα. Η Ουκρανία, με τη σειρά της, παράγει κινητήρες για drone. Ως εκ τούτου, η έναρξη της κοινής επιχείρησης είναι ένα φυσικό βήμα», δήλωσε ο Πρόεδρος.
    Σημείωσε ότι η ουκρανική πλευρά είναι επίσης, φυσικά, ικανοποιημένη με το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την κρατική επιχείρηση Antonov, και είναι εξίσου λογικό ότι στον τομέα της κατασκευής αεροσκαφών, τα κράτη θα μπορούσαν να κάνουν πολλά μαζί.
    «Επιπλέον, θα πω ότι δεν είναι όλοι αυτοί οι τομείς στους οποίους μπορούμε και περιμένουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκική Δημοκρατία στο πλαίσιο της αμυντικής βιομηχανίας. Κατασκευή κινητήρων, ανάπτυξη συστημάτων αεροπορικής άμυνας, από κοινού παραγωγή πλοίου κατηγορίας Κορβέτας. Οι δυνατότητες συνεργασίας είναι τεράστιες», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.
    Θα υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι η «Ukroboronprom» ανέφερε ότι η Ουκρανία και η Τουρκία ανέπτυξαν drone νέας γενιάς ενώ πλέον ίσως δεν είμαστε μακριά απ΄το να δούμε τις MILGEM να βρεθούν μόνιμα στην Μαύρη θάλασσα με ουκρανικά χρώματα.
    Τα ανωτέρω προφανώς δεν ελήφθησαν υπόψη στο υπουργείο άμυνας και έτσι συμφώνησαν να «μπουν» οι Ουκρανοί Καταδρομείς μέσα στο ΓΕΣ και την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέρασε και τη ζώνη των 12ν.μ. το Oruc Reis: Βρίσκεται στα 11,5 μίλια από τη νήσο Στρογγύλη και συνεχίζει…
    Εντός της ζώνης των 12 ν.μ. στην διακεκαυμένη περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης κινείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, συνοδευμένο από τουλάχιστον 6 τουρκικά πολεμική σκάφη.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του marinetraffic το σκάφος βρέθηκε κάτω από το όριο των 12ν.μ. από την νήσο Στρογγύλη και πιο συγκεκριμένα στα 11,6 ν.μ. (κατά προσέγγιση) και τα 13,6 από το Καστελόριζο, όπου και παραμένει προς το παρόν.
    Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία καταπάτησε και το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12ν.μ.
    Η Τουρκία έτσι, όχι μόνο αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα (αυτό βέβαια έχει γίνει προ πολλού) αλλά τώρα πλέον και αυτά τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.
    Βέβαια κατά τον υπουργό Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη, δεν υπάρχει λόγος... πανικού, καθώς υπάρχει χρόνος ακόμη και αυτό διότι οι «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας ξεκινούν ακόμη πιο πίσω στα 6 ν.μ. Ακόμη όμως δεν ξέρουμε που τελειώνουν.
    Μόλις εχθές πληροφορίες έλεγαν ότι η Γερμανία είχε διαμηνύσει στην Τουρκία, να μείνει εκτός περιοχής Καστελορίζου, με αντάλλαγμα την μη επιβολή κυρώσεων εν όψει νέας γερμανικής πρωτοβουλίας διαμεσολάβησης.
    Προφανώς οι Τούρκοι ανταποκρίθηκαν αμέσως στο γερμανικό αίτημα.
    Σύμφωνα με την τουρκική Navtex της προηγούμενης Κυριακής 11 Οκτωβρίου, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε απόσταση 6 μιλίων +1 μέτρο από το Καστελλόριζο, διεξάγοντας ερευνητικές εργασίες στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων καθώς η κυβέρνησης δήλωσε ότι τα 6ν.μ. είναι τα ΕΧΥ!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων & πλόων επέβαλε η Τουρκία γύρω από το Oruc Reis έξω από την Μεγίστη - Πειθάρχησε η Αθήνα.
    Εντός της ζώνης των 12 ν.μ. στην διακεκαυμένη περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης κινείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, συνοδευμένο από τουλάχιστον 6 τουρκικά πολεμική σκάφη.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του marinetraffic το σκάφος βρέθηκε κάτω από το όριο των 12ν.μ. από την νήσο Στρογγύλη και πιο συγκεκριμένα στα 11,6 ν.μ. (κατά προσέγγιση) και τα 13,6 από το Καστελόριζο, όπου και παραμένει προς το παρόν.
    Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και πλόων σκαφών πάσης κατηγορίας (πολεμικών και λοιπών) επέβαλε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο γύρω από το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο έφτασε νωρίς το απόγευμα σε απόσταση 11,7 μιλίων από την νήσο Στρογγύλη και 13,6 μιλίων από την Μεγίστη (Καστελόριζο).
    Έγκυρες πηγές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Άγκυρα διαμήνυσε στην Αθήνα ότι «Οποιοδήποτε αεροσκάφος ή πλοίο εισέλθει στην ζώνη των 10 ναυτικών μιλίων γύρω από το ερευνητικό πλοίο, θα αναχαιτιστεί και αν συνεχίσει την πορεία του, θα καταστραφεί».
    Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη από την βάση του Ντάλαμαν περιπολούν βόρεια της Μεγίστης και είναι σαφές πως είναι έτοιμα να επέμβουν αν ελληνικά μαχητικά επιχειρήσουν να πλησιάσουν τον στολίσκο του Oruc Reis.
    Κατόπιν αυτού, κανένα ελληνικό πολεμικό πλοίο δεν έχει εξέλθει από το λιμάνι ή την περιοχή του λιμένος της Μεγίστης (όχι ότι υπάρχουν πολλά ελληνικά πλοία μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης, δύο ή τρία είναι) και κανένα ελληνικό μαχητικό δεν έχει πλησιάσει την περιοχή από τον φόβο του «ατυχήματος».
    Έξι τουρκικά πολεμικά πλοία, δύο φρεγάτες και τέσσερις κορβέτες προστατεύουν το ερευνητικό και τα δύο πλοία της συνοδείας του, καταργώντας στην πράξη και διά της απειλής χρήσης όπλων την ελληνική δικαιοδοσία.
    Ενα ελληνικό υποβρύχιο περιπολεί στην ευρύτερη περιοχή εκτός της ακτίνας των 10 ν.μ.
    Γενικά η ελληνική πλευρά τηρεί μια στάση «παρατηρητή», όπως από την αρχή της κρίσης.
    Η Τουρκία όχι μόνο αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα (αυτό βέβαια έχει γίνει προ πολλού) αλλά τώρα πλέον και αυτά τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα
    Βέβαια κατά τον υπουργό Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη, δεν υπάρχει λόγος... πανικού, καθώς υπάρχει χρόνος ακόμη και αυτό διότι οι «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας ξεκινούν ακόμη πιο πίσω στα 6 ν.μ. Ακόμη όμως δεν ξέρουμε που τελειώνουν.
    Μόλις εχθές πληροφορίες έλεγαν ότι η Γερμανία είχε διαμηνύσει στην Τουρκία, να μείνει εκτός περιοχής Καστελορίζου, με αντάλλαγμα την μη επιβολή κυρώσεων εν όψει νέας γερμανικής πρωτοβουλίας διαμεσολάβησης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας και των ελληνικών δυνάμεων ευαγγελίζεται ο ηγέτης του τουρκικού ακροδεξιού τουρκικού κόμματος (Great Union Party, Büyük Birlik Partisi) ΒΒΡ, Mustafa Destici.
    Το κόμμα του είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και οι δηλώσεις του καταδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι ολόκληρο το τουρκικό πολιτικό σύστημα διακατέχεται από την θέληση να καταλύσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και να αναθεωρήσει συνθήκες.
    «Το κράτος της Αρμενίας επιτίθεται σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν…. Καταριέμαι αυτές τις επιθέσεις. Μερικοί μιλάνε για εκεχειρία και διαπραγματεύσεις. Ορίστε η Ρωσία έκανε έκκληση. Και τι έγινε ; Μετά από δύο ώρες η Αρμενία χτύπησε περιοχή πολιτών. Για αυτό το λόγο πριν να απελευθερωθεί το σύνολο των εδαφών ή να αποχωρήσει η Αρμενία από τα εδάφη, δεν πρέπει να γίνεται λόγος για εκεχειρία ή διαπραγματεύσεις.
    Το μέτωπο δεν είναι όμως ένα. Από την άλλη μεριά υπάρχουν εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί οι οποίοι κάνουν την Αρμενία μπελά στο κεφάλι του τουρκισμού και του Ισλάμ, κάνουν τo ίδιο με την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει μεταξύ ημών και της Ελλάδας. Ας φύγουν από ανάμεσα μας και τότε σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, δεν θα απομείνει ούτε Ελλάδα, ούτε ελληνικό πλοίο, ούτε κάτι από τα καπρίτσια του Ελληνοκυπριακού τομέα. Προσπαθούν εκεί να μας φυλακίσουν στο λιμάνι της Αττάλειας. Αυτήν την στιγμή όμως το κράτος μας παρουσιάζει μία αποφασιστική στάση.
    Βλέποντας την Ελλάδα, βλέπουμε πως το Καστελόριζο απέχει 500 χλμ, ενώ από εμάς μόνο 2 χλμ. Μα πως αφέθηκαν στην Ελλάδα αυτά τα νησιά ; Τόσο η συνθήκη της Λωζάνης, όσο και η συνθήκη των Παρισίων πρέπει να επανεξετασθούν».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γράφει ο Ηλιας Αναγνωστόπουλος. * Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος είναι καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

    Το Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών απήγγειλε, χθες (σ.σ στις 7 Οκτωβρίου) , την ετυμηγορία του στη γνωστή ως υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η πολυπρόσωπη και πολύχρονη αυτή δίκη συγκέντρωσε, ευλόγως, το δημόσιο ενδιαφέρον λόγω της φύσεως των κατηγοριών αλλά και των κατηγορουμένων, ιδίως εκείνων που είχε τιμήσει με την ψήφο του το εκλογικό σώμα.

    Όταν η απόφαση καθαρογραφεί, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν, με προσοχή και νηφαλιότητα, το σκεπτικό του δικαστηρίου και να αξιολογήσουν τη νομική ορθότητα, τη λογική συνοχή και την πειστικότητα της κρίσης του. Στη δικαστική απόφαση οφείλεται ασφαλώς σεβασμός. Εξίσου αναγκαίος είναι, όμως, και ο σεβασμός προς το δικαίωμα των κατηγορουμένων να τεκμαίρονται αθώοι μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσής τους.

    Από τη σκοπιά αυτή ορισμένα φαινόμενα πριν και κατά τη διάρκεια της δίκης πρέπει να προβληματίσουν. Αναφέρομαι σε αθρόες δηλώσεις πολιτικών και άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου για το περιεχόμενο που «πρέπει» να έχει η απόφαση και για την ανάγκη «να μπουν στη φυλακή» οι κατηγορούμενοι, ή, στην απαίτηση να «καταδικάσει» το δικαστήριο τον φασισμό και τον ναζισμό.

    Το Σύνταγμα ορίζει (άρθ. 96) ότι «στα ποινικά δικαστήρια ανήκει η τιμωρία των εγκλημάτων και η λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι ποινικοί νόμοι». Αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας είναι η απόδειξη της ενοχής του κατηγορουμένου για ορισμένη πράξη που του αποδίδεται. Τα ποινικά δικαστήρια δεν δικάζουν ούτε καταδικάζουν πολιτικές ιδεολογίες ή πολιτικά κόμματα, αλλά αποφαίνονται για την ατομική ευθύνη του κατηγορουμένου «ακολουθώντας τη φωνή της συνείδησής τους και οδηγούμενα από την απροσωπόληπτη κρίση που προκύπτει από τις συζητήσεις και αφορά την αλήθεια των πραγματικών περιστατικών» (άρθ. 177 ΚΠΔ).

    Το λεγόμενο «λαϊκό αίσθημα», το οποίο συνηθίζουν να επικαλούνται όσοι επιδιώκουν να επηρεάσουν υπέρ των απόψεών τους τη δικαστική κρίση, δεν έχει καμία θέση στην ποινική διαδικασία. Οι δικαστικές αποφάσεις απαγγέλλονται εν ονόματι του λαού αλλά οφείλουν να στηρίζονται αποκλειστικώς και μόνον στις αποδείξεις. Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς που ανήγαγε το «λαϊκό αίσθημα» σε υπέρτατη νομική κατηγορία, στην οποία όφειλαν υποταγή οι δικαστικές αποφάσεις, ήταν αυτό της ναζιστικής Γερμανίας.

    Η δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής διήρκεσε πεντέμισι χρόνια. Η ασυνήθιστη διάρκειά της οφείλεται πρωτίστως στη συνένωση σε μία διαδικασία περισσότερων υποθέσεων χωρίς να εξαιρεθεί ούτε εκείνη της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα. Η χωριστή εκδίκαση της τελευταίας αυτής θα είχε αποτρέψει την πολυετή δικαστική οδύσσεια της οικογένειας του θύματος και θα είχε ικανοποιήσει το δικαίωμα των κατηγορουμένων για ταχεία δίκη. Επιπλέον, θα είχε επιτρέψει την ψύχραιμη και χωρίς περιορισμούς αποδεικτική διερεύνηση των περιστατικών που συνδέονται με τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

    Εν κατακλείδι ας επισημανθεί τούτο: Η καταδίκη οποιουδήποτε κατηγορουμένου είναι μια δραματική στιγμή που επιβάλλει σεβασμό στο πρόσωπό του. Οι θορυβώδεις πανηγυρισμοί με κροτίδες, οι πέτρες, οι μολότοφ και τα δακρυγόνα δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της δικαιοδοτικής λειτουργίας ούτε κολακεύουν τη Δημοκρατία μας.



    *Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή”
    https://www.dikastiko.gr/articles/ilias-g-anagnostopoylos-skepseis-m
    eta-ti-diki/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ.
    Στο ακριτικό Καστελόριζο των περίπου 500 κατοίκων, το μοναδικό φαρμακείο που υπάρχει, βρίσκεται εντός του πολυιατρείου και λειτουργεί από οπλίτη θητείας, με παραγγελίες των απαραίτητων φαρμάκων. «Το σύστημα υγείας στο νησί βελτιώνεται τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουμε δύο αγροτικούς γιατρούς, δυο νοσηλεύτριες και μία μαία. Γίνεται η προσπάθεια να αποκτήσουμε φαρμακείο. Είχε λειτουργήσει πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά έκλεισε για οικονομικούς λόγους. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε εμείς τα εφόδια για τη λειτουργία του» επισημαίνει στο Sputnik ο αντιδήμαρχος του νησιού, Στράτος Αμύγδαλος.
    «Ένα περιφερειακό πολυιατρείο πρέπει να είναι απόλυτα εξοπλισμένο με όλες τις ειδικότητες, δεδομένου ότι πολλές φορές και ειδικά το χειμώνα, είναι δύσκολο να γίνει διακομιδή προς κάποιο μεγάλο νοσοκομειακό κέντρο λόγω του καιρού. Αρχικά, χρειάζεται ένας γενικός γιατρός και στη συνέχεια περισσότερες ειδικότητες ώστε να δοθεί μεγαλύτερο αίσθημα σιγουριάς στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας» εξηγεί ο Σταύρος Σταυρόπουλος, γενικός χειρουργός, εκτελών χρέη ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου, μιλώντας στο Sputnik. Πρόσφατα το ιατρείο απέκτησε μονάδα τηλεϊατρικής και μαιευτικό γυναικολογικό τμήμα. «Φτιάξαμε φέτος το γυναικολογικό τμήμα από δωρεές. Σύντομα ξεκινάμε τα τεστ ΠΑΠ. Μεγάλη είναι η ανάγκη για φαρμακοποιό, παιδίατρο και οδοντίατρο» εξηγεί η μαία Θεανώ Τσίπη-Μεσογίτη που ενώ βρίσκεται λίγο καιρό στο νησί, οργάνωσε τη λειτουργία του γυναικολογικού τμήματος.
    Το πολυιατρείο υπολειτουργούσε μέσα στη δεκαετία του 2010 με δύο γιατρούς «φαντάσματα» που φέρεται να μην εμφανίζονταν στις θέσεις τους, ενώ αμείβονταν κανονικά. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
    Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισκέπτεται το Καστελόριζο ώστε να καταγράψει τις ελλείψεις και τα προβλήματα. Πρόκειται για ένα κλιμάκιο 10 γιατρών. Στο νησί δεν έχει καταγραφεί ασθενής COVID-19.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
      Στην απέναντι όχθη, οι Τούρκοι χτίζουν ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο στο Κας (σ.σ. κωμόπολη στην επαρχία της Αττάλειας), ενώ διαθέτουν ήδη ένα εξοπλισμένο νοσοκομείο. Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που προτιμούν τα τουρκικά παράλια για ιατρική περίθαλψη, για κοινές εξετάσεις όπως ακτινογραφίες και για εξαγωγές δοντιών που κοστίζουν μόλις 15 ευρώ! «Κάποιοι παίρνουν το πρωινό τουρκικό πλοίο και επιστρέφουν το βράδυ με ελληνικό. Προσωπικά δεν θα πήγαινα εκεί, εμπιστεύομαι το δικό μας σύστημα υγείας» δηλώνει η διευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκείου του νησιού, Μπέτυ Μουζάκ.
      Από την πλευρά του, ο κ. Σταυρόπουλος παρατηρεί ότι «η συχνότητα επίσκεψης των οδοντιάτρων στο νησί δεν καλύπτει τους κατοίκους». «Στο πολυιατρείο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα στο έπακρο από απλές μυοσκελετικές κακώσεις, κατάγματα κλπ, έως βαριά παθολογικά επείγοντα όπως οξύ πνευμονικό οίδημα, εμφράγματα, οξείες αναπνευστικές δυσχέρειες. Όλα αυτά αντιμετωπίζονται με ασφάλεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η διακομιδή σε μεγάλη νοσοκομειακή μονάδα. Η λύση θα δοθεί εκεί». Οι διακομιδές ασθενών στην Τουρκία κατά τα προηγούμενα χρόνια ήταν συχνό φαινόμενο. Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι του νησιού, πιο συχνά γινόταν η θαλάσσια μεταφορά ασθενών, η οποία πλέον έχει διακοπεί καθότι οι δύο χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους λόγω του κορονοϊού.
      Ακόμα και μέσα στην προηγούμενη δεκαετία υπήρξαν αεροδιακομιδές στην Τουρκία, καθότι η ελληνική πολιτεία δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την έγκαιρη μεταφορά των ανθρώπων κι έτσι το πρόβλημα λυνόταν με τη συνδρομή των τούρκων. «Οι αεροδιακομιδές στην Τουρκία ανήκουν στο μακρινό παρελθόν καθότι έχουμε καταφέρει να δομήσουμε ένα σύστημα αεροδιακομιδών σε Ρόδο και Ηράκλειο» τονίζει ο Στράτος Αμύγδαλος.
      «Κάποια στιγμή, πριν από τρία χρόνια περίπου, το πόδι ενός νεαρού πιάστηκε σε ένα ασανσέρ του νησιού. Υπέστη μεγάλη ζημιά και χρειαζόταν επείγουσα βοήθεια. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να το ράψουμε, χωρίς επιτυχία καθώς το τραύμα ήταν βαθύ. Τότε κρίναμε ότι χρειαζόταν επείγουσα μεταφορά στην Τουρκία καθότι δεν γινόταν να φτάσει στη Ρόδο εγκαίρως» περιγράφει στο Sputnik εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που επιθυμεί να μην κατονομαστεί.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  13. Εβραίοι φοιτητές ζητούν από το Ισραήλ να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων.
    Παγκόσμια Εβραϊκή Ένωση καλεί το Ισραήλ να αναγνωρίσει γενοκτονία των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων.
    Η Παγκόσμια Ένωση Εβραίων Φοιτητών κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως όλες τις προμήθειες όπλων στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο συνεχίζει να διεξάγει εχθροπραξίες στη ζώνη σύγκρουσης του Καραμπάχ, ανέφεραν τα αρμενικά ΜΜΕ σήμερα, 16 Οκτωβρίου.
    Η ένωση πρότεινε στην ισραηλινή ηγεσία αντ ‘αυτού να διαδραματίσει το ρόλο του μεσολαβητή στην εδραίωση της ειρήνης στον Νότιο Καύκασο.
    Η οργάνωση κάλεσε επίσης την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του εβραϊκού κράτους να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία που διέπραξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915 εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου.
    Σημειώνεται ότι η εβραϊκή κοινότητα της Αρμενίας, έστειλε μια επιστολή αυτήν την εβδομάδα στον πρόεδρο Ρεουβέν Ριβλίν, τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον πρόεδρο της Κνεσέτ (κοινοβουλίου) του Ισραήλ, Γιάριβ Λεβίν, προτρέποντάς τους να σταματήσουν να παρέχουν όπλα στο Αζερμπαϊτζάν.
    Η επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αρμενίας, Rima Varzhapetyan-Feller, στην επιστολή της με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου, σημείωσε με λύπη ότι εν μέσω της ένοπλης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Ισραήλ συνεχίζει να προμηθεύει τα τελευταία είδη όπλων στο Αζερμπαϊτζάν.

    The Hellenic Information Team
    © Βαλκανικό Περισκόπιο
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗ ΕΛΙΑΜΕΠ: «Πρέπει να υποταχθούμε στην Τουρκία - Δώστε τα όλα βυθό και βραχονησίδες»
    Άρθρο-σοκ από το μέλος του συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητή στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», καλεί την Ελλάδα να «φινλανδοποιηθεί» οικειοθελώς, δηλαδή να δώσει τα πάντα στην Τουρκία και να σταματήσει να έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
    Ουσιαστικά ο κ.Μαραντζίδης καλεί την Ελλάδα να δώσει στην Τουρκία ό,τι της ζητάει όπως έδωσε ο ΠΑΟΚ τον Πέλκα στην Φενέρμπαχτσέ, ώστε να «αφοσιωθεί» στην εσωτερική πολιτική.
    Υπενθυμίζουμε πως ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος, είναι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, με το ΕΛΙΑΜΕΠ να αποτελεί ουσιαστικά τη «ραχοκοκαλιά» της σκέψης της εξωτερικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, δεν υπάρχει.
    Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο του κ.Μαραντζίδη με τίτλο «Ο Πέλκας στη Φενέρμπαχτσε» :
    «Οι δυτικοί αντιμετωπίζουν «ψυχρά» την Τουρκία ως μια σοβαρή δύναμη και μεγάλη αγορά. Εμείς γιατί δεν προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο; Γιατί πρέπει να έχουμε εθνική στρατηγική το ψυχόδραμα;
    Να τσακωνόμαστε διαρκώς για βραχονησίδες και για μερικά χιλιόμετρα βυθού, που κανείς δεν ξέρει αν ποτέ θα αξιοποιηθούν. Γιατί ζούμε διαρκώς με μύθους και βέβαια με περίσσεια υποκρισία, για το τι είναι ωφέλιμο και τι όχι στη σχέση μας με την Τουρκία»;

    «Ακούω και διαβάζω περί κινδύνου φινλανδοποίησης της χώρας μας. Για τους μη μυημένους, ο υποτιμητικός όρος αυτός της διεθνούς πολιτικής αναφέρεται στη στάση ευμενούς ουδετερότητας της Φινλανδίας έναντι της Σοβιετικής Ενωσης μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
    Ουσιαστικά, υποδηλώνει μια κατάσταση διακρατικών σχέσεων στην οποία μια μικρότερη χώρα προσαρμόζει την εξωτερική της πολιτική έναντι μιας γειτονικής μεγαλύτερης υπό τον φόβο πιθανής σύρραξης, από την οποία θα είχε περισσότερα να χάσει. Θα μπορούσα να αναπτύξω εκτενώς γιατί το πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου ήταν διαφορετικό από το σημερινό και γιατί η Ελλάδα ως χώρα-μέλος της Ε.Ε. δεν διατρέχει κίνδυνο φινλανδοποίησης. Για την ουσία της συζήτησης όμως θα σηκώσω το γάντι.
    Θα φινλανδοποιηθούμε λοιπόν; Μάλιστα! Ε και;»
    «Η υπερηφάνεια των εθνών βρίσκεται στην ποιότητα ζωής, στους θεσμούς, στο κράτος δικαίου, στις ελευθερίες των πολιτών· όχι στους στόλους και τις στολές. Η φτώχεια φέρνει την εθνική ταπείνωση όχι η οικονομική συνεργασία.
    Μπορούμε οι Ελληνες να ανεβούμε βιοτικό επίπεδο; Να γίνουμε Φινλανδοί στην οικονομία, τη Δημοκρατία, την εκπαίδευση, την υγεία; Κι αν αυτά σημαίνουν πως πρέπει να συνεργαστούμε με τον ιδιότροπο γείτονά μας, ας βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε».
    Μάλλον ο κ.Μαραντζίδης αγνοεί πως η Φινλανδία, «φινλανδοποιήθηκε» μετά από πόλεμο με την ΕΣΣΔ στον οποίο ηττήθηκε, πως είχε τις ΗΠΑ να εγγυούνται την ουδετερότητα της και πως τα ζητήματα που έθετε η ΕΣΣΔ στην Φινλανδία ήταν κυρίως αμυντικού προσανατολισμού (να μην μπει στο ΝΑΤΟ κτλπ). Επίσης η κομμουνιστική ΕΣΣΔ δεν έχει σχέση με την οικονομική δυναμική της Τουρκίας.
    Άραγε τέτοιου είδους συμβουλές φτάνουν στ' αυτιά του πρωθυπουργού και τέτοια μαθήματα διδάσκονται οι φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στις 24 Οκτωβρίου το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

    Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Βουλιαράτι θα πραγματοποιηθεί το δίχρονο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
    Οι αλβανικές αρχές επέβαλαν αυτή την ημερομηνία ώστε το μνημόσυνο να μην γίνει την ίδια ημέρα με τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Βουλιαρατίου.
    Σύμφωνα με μόνιμους κατοίκους, εδώ και αρκετές ημέρες, αστυνομικές δυνάμεις φανερές και μυστικές παρακολουθούν τις κινήσεις των κατοίκων και της οικογένειας.
    Τι κι αν πέρασαν 2 ολόκληρα χρόνια από την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η οικογένεια ακόμη δεν έχει λάβει το πολυπόθητο πόρισμα της αλβανικής δικαιοσύνης για τις συνθήκες θανατου του παιδιού τους. Μέχρι σήμερα έχουν παραιτηθεί της υποθέσεως δύο εισαγγελείς οι οποίοι προφανώς αρνήθηκαν να εκδόσουν ψεύτικο πόρισμα.
    ΠΗΓΗ: himara.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. CIA: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα στην Αλβανία (ούτε τα αγγλικά, ούτε τα ιταλικά).
    «Η εύρεση της γλώσσας που ομιλείται περισσότερο σε μια χώρα είναι πολύ εύκολη, καθώς είναι και η επίσημη γλώσσα αυτής της χώρας.
    .
    Αλλά η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα σε μια χώρα δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.
    .
    Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο ‘Olivet Nazarene’, γράφει το ‘Business Insider’, έχει πραγματοποιήσει μια αξιοσημείωτη μελέτη που αποκαλύπτει ποια είναι η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από το “World Factbook” της CIA.
    .
    Δεύτερη γλώσσα η ελληνική
    .
    Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι στην Αλβανία, η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα δεν είναι η Αγγλική ούτε η Ιταλική, αλλά η Ελληνική.
    .
    Αναλύοντας τη δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα σε μια χώρα μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλά για την ιστορία αυτής της χώρας ή ακόμη και της γύρω περιοχής.
    .
    Για παράδειγμα, η Αλγερία, η Τανζανία και η Τυνησία έχουν όλες τα γαλλικά ως τη δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα τους καθώς ήταν γαλλικές αποικίες.
    .
    Ενώ η Αλβανία έχει γειτονική χώρα την Ελλάδα και μεγάλο μέρος των Αλβανών έχει μεταναστεύσει εκεί, ενώ στη χώρα μας υπάρχουν επίσης ελληνική εθνική μειονότητα.
    .
    Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα είναι η Κροατική, στο Μαυροβούνιο Σερβικά καθώς και στην Κροατία, ενώ στα βουλγαροσκόπια κυριαρχεί η Αλβανική.
    .
    Nje Komb

    The Hellenic Information Team © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λαγός: «Λεπενιώτη έχεις στήσει κομμουνιστικό δικαστήριο του βουνού».
    Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη βρέθηκε κατά της πρότασης της εισαγγελέως, ζητώντας από αυτήν να εξετάσει αν είχε εκδοθεί στο παρελθόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον καταδικασθέντα Γιάννη Λαγό.
    Ο Γιάννης Λαγός τοποθετήθηκε επί του ζητήματος και το μεσημέρι της Τρίτης εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα από την ιστοσελίδα του κόμματός του, η οποία φέρει τον τίτλο «Μια οφειλόμενη απάντηση στο δικαστήριο του βουνού».
    Ο Γ.Λαγός ισχυρίζεται ότι δεν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους και επαναλαμβάνει ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Μεταξύ άλλων, στο επίμαχο σημείο της ανακοίνωσης Λαγού τονίζεται:
    «Η εμπάθεια της εντολοδόχου Λεπενιώτη, που μόνο σαν πρόεδρος ενός δίκαιου δικαστηρίου δεν λειτουργεί, την οδηγεί σε διαρκή σφάλματα που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Τελευταία της μεγάλη γκάφα είναι το ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να αποδείξει ότι έχω παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους το 2015, γιατί έτσι της είπε κάποιος Καμπαγιάννης».
    Αμέσως μετά ο Γ.Λαγός, που απευθυνόμενος στην πρόεδρο του δικαστηρίου γράφει «Κυρία “Πρόεδρε” θα ήσασταν για γέλια, αν δεν ήσασταν για κλάματα», προσθέτει:
    «Κατανοώ το μίσος της απέναντι στο πρόσωπό μου, γιατί της έχω υποσχεθεί ότι το δικαστικό έγκλημα που έχει διαπράξει από κοινού με τους άλλους επίορκους δικαστές Ντόκο και Τσουλφόγλου (και όλο το παραδικαστικό) θα το ξεσκεπάσω, και η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια»
    Γιάννης Λαγός: Μια οφειλόμενη απάντηση στο “δικαστήριο του βουνού”
    Η εμπάθεια της εντολοδόχου Λεπενιώτη, που μόνο σαν πρόεδρος ενός δίκαιου δικαστηρίου δεν λειτουργεί, την οδηγεί σε διαρκή σφάλματα που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Τελευταία της μεγάλη γκάφα είναι το ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να αποδείξει ότι έχω παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους το 2015, γιατί έτσι της είπε κάποιος Καμπαγιάννης. Η Λεπενιώτη για άλλη μια φορά βιάστηκε και δεν είδε καν το βούλευμα με αριθμό 1031/2019, στο οποίο αναφέρεται σαφέστατα ότι ουδέποτε παραβίασα περιοριστικούς όρους. Κατανοώ το μίσος της απέναντι στο πρόσωπό μου, γιατί της έχω υποσχεθεί ότι το δικαστικό έγκλημα που έχει διαπράξει από κοινού με τους άλλους επίορκους δικαστές Ντόκο και Τσουλφόγλου (και όλο το παραδικαστικό), θα το ξεσκεπάσω, και η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Τίποτα δεν είναι ικανό να με κάνει να φοβηθώ και υπόσχομαι ότι θα υπάρξει δικαίωση για 67 αθώους, οι οποίοι άδικα τιμωρήθηκαν. Ο φάκελος που έχω σχηματίσει για την υπόθεση συνεχώς διογκώνεται από τους ερασιτεχνικούς και εκδικητικούς χειρισμούς της κας Λεπενιώτη.
    Κυρία “Πρόεδρε” θα ήσασταν για γέλια, αν δεν ήσασταν για κλάματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΕΥΠ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    Σοβαρή κρίση ξέσπασε αιφνιδίως στην ΕΥΠ, καθώς αποπέμφθηκε ο υπεύθυνος Ασφαλείας Π.Τ. ο οποίος είχε τοποθετηθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού ως έμπιστος από το περιβάλλον Μητσοτάκη.
    Μάλιστα ο υπεύθυνος Ασφαλείας αποχωρώντας ακούστηκε να λέει σε υψηλούς τόνους: «Δεν θα πάω εγώ φυλακή για τον Κοντολέοντα».
    Η αποπομπή του υπευθύνου Ασφαλείας παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο αν σχετίζεται με δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι πολλά στελέχη της υπηρεσίας δεν ελέγχονται με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας της ΕΥΠ ή αν έχει σχέση με αίτημα προς αυτόν το οποίο δεν δέχτηκε να ικανοποιήσει .
    Επίσης δεν είναι γνωστό αν υπάρχει άμεση σχέση της εν λόγω αποπομπής με τη μεγάλη υποκλοπή στοιχείων της Cosmote, υποκλοπή ακόμη και στοιχείων του πρωθυπουργού, συνεργατών του και υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και για την οποία η ΕΥΠ μέχρι σήμερα δεν έχει σηκώσει το βάρος που της αναλογεί.
    Πάντως δεν είναι δυνατόν να αποπέμπεται ο υπεύθυνος Ασφαλείας της ΕΥΠ, έμπιστο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεννηματά: Η κυβέρνηση «δένει τα χέρια» στον Στρατό. Α.
    Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση «δένει τα χέρια» στον Στρατό όταν η εντολή είναι να δράσουν μόνο αν περάσει το Oruc Reis τα 6 μίλια
    Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά, Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL 97,8 FM και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου
    Αμφισβητείται και δικαίωμα μας κυριαρχικό, αλλά και δικαίωμα κυριαρχίας και η Κυβέρνηση το αποδέχεται
    Διπλωματικά και επιχειρησιακά θα έπρεπε η κυβέρνηση να μην αφήσει το Oruc Reis να περάσει μέσα από τα 12 ναυτικά μίλια. Γιατί αμφισβητείται και δικαίωμα μας κυριαρχικό, αλλά και δικαίωμα κυριαρχίας.
    Ζήτησα να ανακληθεί η δήλωση υπουργού που είπε ότι η κόκκινη γραμμή είναι τα 6 ναυτικά μίλια. Όχι μόνο δεν έγινε, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ότι είναι επίσημη κυβερνητική η αποδοχή αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων μας. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για τα εθνική μας.
    Όταν η εντολή στο στράτευμα είναι ότι θα δράσετε μόνο αν περάσουν από τα 6 ναυτικά μίλια τότε τους δένουν τα χέρια
    Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής μιλάμε για διπλωματικά και επιχειρησιακά μέτρα αποτροπής τετελεσμένων. Με ευθύνη όμως της κυβέρνησης τα διπλωματικά μέτρα έρχονται αργά, καθυστερημένα και πρόχειρα.
    Στα επιχειρησιακά απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Τα επιχειρησιακά τα γνωρίζουν στο στράτευμα. Το θέμα είναι τι εντολές παίρνουν από το Μαξίμου. Όταν η εντολή είναι ότι θα δράσετε μόνο αν περάσουν από τα 6 ναυτικά μίλια τότε τους δένουν τα χέρια.
    Και αλλοίμονο αν δεν δράσουμε ούτε πέρα από τα 6 ναυτικά μίλια. Αυτό είναι αδιανόητο και να το συζητάμε. Και όλα αυτά αποθρασύνουν την Τουρκία και ανησυχώ ότι θα πάμε σε θερμό επεισόδιο όσο δεν δείχνουμε δύναμη, αποφασιστικότητα και συγκεκριμένη στρατηγική για να υπερασπιστούμε ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η αδυναμία μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό.
    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ώρα ενότητας των πολιτικών δυνάμεων και του ελληνικού λαού για αντιμετωπίσουμε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το ζήτησα εδώ και ένα χρόνο.
    Ο κ. Μητσοτάκης το αρνήθηκε και είναι φανερό γιατί το αρνήθηκε. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης του Αυγούστου στα εθνικά θέματα τον Οκτώβριο έχουν γίνει ροζ. Η Κυβέρνηση υποτίμησε την κατάσταση και σας θυμίζω ότι στον πρώτο της προϋπολογισμό η ΝΔ είχε μειώσει τις αμυντικές δαπάνες.
    Εμείς τότε το καταψηφίσαμε και ήταν πρώτη φορά που το έκανε κόμμα. Υπήρχε ήδη η εξέλιξη με το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο και η Κυβέρνηση υποτίμησε την κατάσταση . Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου.
    Χρειάζεται εγρήγορση, ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους συμμάχους να υπερασπιστούν τις απόψεις μας όταν εμείς δεν το κάνουμε στην πράξη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεννηματά: Η κυβέρνηση «δένει τα χέρια» στον Στρατό. Β.

      Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική απέναντι στη νεοθωμανική στρατηγική της Τουρκίας
      Δεν μιλάμε απλώς για βαρύ κλίμα, αλλά για δυσάρεστες εξελίξεις. Είναι μία σειρά από ενέργειες της Τουρκίας που ξεδιπλώνει μία πολύ συγκεκριμένη στρατηγική και είναι φανερό ότι διεκδικεί πολύ συγκεκριμένα πράγματα εις βάρος συμφερόντων της χώρας μας.
      Η Τουρκία έχει αναπτύξει μία νεοθωμανική στρατηγική για την αναθεώρηση των συνθηκών, επιχειρεί να παρουσιαστεί ως η προστάτιδα δύναμη των μουσουλμάνων, μία ισχυρή περιφερειακή δύναμη, η οποία θα διαπραγματεύεται με την Ευρώπη, με την Αμερική, τη Ρωσία και την Κίνα, με όλους τους διεθνείς οργανισμούς με τους δικούς της όρους.
      Ξετυλίγει, λοιπόν, αυτή την στρατηγική και απέναντι σε αυτή τη στρατηγική η Ελλάδα είναι αμήχανη, χωρίς να έχει χαράξει δική της συμμετοχή με ευθύνη του Πρωθυπουργού που αρνήθηκε όλους τους προηγούμενους μήνες να συγκληθεί το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και να σχεδιάσει πως θα αντιμετωπιστούν όλα αυτά που είχε προαναγγείλει ο κ. Ερντογάν.
      Αυτή τη στιγμή μιλάνε για διπλωματικές ενέργειες της Ελλάδας. Ενέργειες που γίνονται καθυστερημένα και πρόχειρα. Δεν υπάρχει μία συνεκτική στρατηγική που να υπηρετείται από την πλευρά της Κυβέρνησης.
      Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ζητήσει τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Κυβέρνηση για τις προκλητικές ενέργειες Τουρκίας για κυρώσεις της Τουρκίας και μιλούσε για κυρώσεις στην Τουρκία που δεν είδαμε ποτέ.
      Στο τελευταίο συμβούλιο λένε ότι ο Πρωθυπουργός τους ανέφερε απλώς το ζήτημα του εμπάργκο των όπλων, μόλις το είχα αναφέρει στο δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα και δεν πήρε καμία απάντηση.
      Χθες ακούσαμε για επιστολές που μιλούν για αναστολή της τελωνειακής σχέσης και έτσι όπως το άκουσα, γιατί επιφυλάσσομαι να διαβάσω την επιστολή, μου δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα εσωτερικής κατανάλωσης. Αυτό που λέμε εδώ και καιρό είναι να παγώσει η συζήτηση για αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία.
      Τι ακριβώς ζητά η Ελλάδα και γιατί τώρα μετά απ’ όλα αυτά; Την ώρα που το Ορουτς Ρέις έχει περάσει από τα 12 ναυτικά μίλια. Έρχομαι σε αυτό το ζήτημα που είναι το πιο δυσάρεστο.
      Οι Τούρκοι λένε ότι το Ορουτς Ρέι κάνει έρευνες. Έρευνες κάνει μία χώρα που έχει κυριαρχικά δικαιώματα σε μία περιοχή. Δεν είναι μία αβλαβής διέλευση σε διεθνή ύδατα.
      Μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια η Ελλάδα έχει δυνητικά το δικαίωμα μονομερώς, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να εξελίξει τα χωρικά της ύδατα το δικαίωμά της, την αιγιαλίτιδα. Στην πραγματικότητα είναι σαν να μας λένε οι Τούρκοι ότι αυτό το δικαίωμα εμείς σας το περιορίζουμε ανά πάσα στιγμή.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  20. Φοβερή αποκάλυψη Κασσιδιάρη στο Ανταρτοδικείο για τους πραγματικούς εντολείς του καθ' ομολογία δολοφόνου της Αμφιάλης (Από το ιστολόγιο του Σπ. Χατζάρα).
    Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε σήμερα τον λόγο από την πρόεδρο του Ανταρτοδικείου ζητώντας να κληθεί να εξεταστεί ακόμα και τώρα, «παράγοντας της κυβέρνησης Σαμαρά», τον οποίο κατονόμασε, καθώς , από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι συγκεκριμένος συνεργάτης του κ. Σαμαρά συνομίλησε δύο μέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα με άνθρωπο που είχε επαφή με τον Ρουπακιά.
    Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε μάλιστα να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση μαζι του. Ακαλουθεί η δήλωση του κ. Κασιδιάρη:
    «Ζητώ το λόγο για μια δήλωση. Προσκομίζοντας ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Ακόμη και τώρα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Έχει γίνει τόσο μεγάλος θόρυβος αν πρέπει να δοθεί αναστολή.
    Πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου αμέσως μετά το βράδυ της δολοφονίας. Υπάρχουν στοιχεία που δεν αναφέρθηκαν και προσωπικά με έχουν συνταράξει. 19/9/13 εμφανίζεται επανειλημμένα τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά.
    Συγκεκριμένα αριθμός της γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Εμφανίζεται φυσικό πρόσωπο που είναι εντός της γης συντονισμού. Το τηλέφωνο αυτό ανήκει στον Δημήτρη Βαρζόπουλο, τον εξ’ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού.
    Μπορεί να τα εξετάσει το δικαστήριο τώρα. Αυτός ο άνθρωπος μίλησε με πρόσωπο που είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον καθ' ομολογίαν δράστη δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία. Το πρόσωπο αυτό έχει συνεχείς επικοινωνίες. Τα έχω αποδελτιώσει από τη δικογραφία, ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση έστω και τώρα. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση. Έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά , δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό το φόνο.
    Είναι προσβλητικό για την προσωπικότητά μου. Ζητώ ο άνθρωπος αυτός να έρθει στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον δράστη;
    Ζητώ την κατ αντιπαράσταση εξέταση εμού του ιδίου με τον Δημήτρη Βαρζόπουλο.
    Δεν προδικάζω τίποτα. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δηλώνω αθώος, το έγκλημα είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου.
    Προκαλούνται ερωτηματικά, δεν προδικάζω τίποτα, να μένει φως στο τι έλεγαν τότε».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. A.Γεωργιάδης: «Θα κυρώσουμε την προδοσία των Πρεσπών».
    O Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε προσχηματική την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί σκόπιμης καθυστέρησης εξαιτίας των εσωκομματικών συσχετισμών στη ΝΔ και αποδίδοντάς τη σε «πολιτικάντικους λόγους».
    Αποκρούοντας κατηγορηματικά τις αιχμές του Γιάννη Σαρακιώτη (ΣΥΡΙΖΑ) ότι η κυβέρνηση βάζει το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «μην ανησυχείτε, τα μνημόνια θα κυρωθούν. Εμείς ως κόμμα, την περίοδο που ήμασταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή πριν τις εκλογές, στα συλλαλητήρια που με υπερηφάνεια συμμετείχαμε λέγαμε ότι η Συμφωνία δεν πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή, αλλά εφόσον κυρωθεί είναι δεσμευτική κι αν μας εκλέξει ο λαός θα την τηρήσουμε τηρώντας τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας. Κατά συνέπεια κανένα πολιτικό πρόβλημα δεν έχει η ΝΔ και η Κ.Ο. της να κυρώσει αυτές τις συμφωνίες».
    Ο κ. Γεωργιάδης , επισήμανε πάντως ότι η διαδικασία αλλαγής μερών της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μαραθώνια και όχι αγώνας 100 μέτρων.
    Υπενθυμίζεται ότι τα επίμαχα μνημόνια, αφορούν σε οικονομική συνεργασία, επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. και την εναέρια αστυνόμευση του FIR. Και τα τρία έχουν κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή, αλλά αυτή έχει παγώσει, καθώς η κυβέρνηση έκρινε ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, θα ήταν τουλάχιστον άστοχη η αναβίωση της ακραίας πόλωσης των πολιτικών δυνάμεων που επικράτησε την περίοδο ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βουλγαρία απειλεί με πόλεμο τα Σκόπια: «Θα στείλουμε το μηχανοκίνητο σύνταγμα και θα γκρεμίσουμε τα ψευτοαγάλματα».
      Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση «παλεύει» να κυρώσει τα ελληνοσκοπιανά μνημόνια.
      Ο Αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε πως η Βουλγαρία δεν θα διστάσει να στείλει ένα μηχανοκίνητο σύνταγμα στα Σκόπια για να σταματήσουν να παραποιούν την βουλγαρική ιστορία.
      Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας Άδωνις Γεωργιάδης τάσσεται υπέρ της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια, με την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθεί να τα κυρώσει εναγωνίως, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ «κλωτσούν»!
      «Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να σεβαστεί και να εφαρμόσει τη Συμφωνία που υπέγραψε πριν από τρία χρόνια. Δεν είναι απαραίτητο να υπογραφεί μια νέα συμφωνία», είπε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας.
      «Κυριολεκτικά αρνήθηκαν να εργαστούν στην κοινή επιτροπή. Το γιορτάζουν - την εθνική εορτή της 11ης Οκτωβρίου ενάντια στον λεγόμενο "βούλγαρο κατακτητή"», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ στη συνέντευξη.
      Ζήτησε να αφαιρεθούν τα μνημεία στη Μακεδονία που δεν αντιστοιχούν στη βουλγαρική κατανόηση της ιστορίας.
      «Εάν είναι απαραίτητο, θα στείλω το μηχανοκίνητο σύνταγμα για να αφαιρέσω όλα τα μνημεία που δεν αντιστοιχούν στα ιστορικά γεγονότα», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.
      «Στα Σκόπια, προσπαθούν να ξαναγυρίσουν την ιστορία 1.000 χρόνια ώστε να δώσουν νομιμότητα στη θεωρία της Κομιντέρν και μετά το 1944 στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.
      Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως σημειώνει η Βέτσερ των Σκοπίων, η Συμφωνία Καλής Γειτονίας αναφέρει με σαφήνεια ότι «οι πλαστογραφίες σχετικά με την ιστορία πρέπει να εκκαθαριστούν».
      «Στα Σκόπια, αποφάσισαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν παρέα με τη Βουλγαρία. Πιθανότατα έλαβαν ενθάρρυνση από μια ή άλλες χώρες, αλλά συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με τόσο απλό επαρχιακό τρόπο με μια χώρα από την οποία εξαρτάται το ευρωπαϊκό μέλλον τους», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας.
      Στη συνέντευξη, ζήτησε να παραμείνει μόνη η ιστορία μέχρι το 1944 και να σταματήσει η «αηδιαστική πλαστογραφία» στα βιβλία ιστορίας.
      «Η ιστορία της (βαρδαρικής) Μακεδονίας μέχρι το 1944 είναι βουλγαρική ιστορία, αυτή είναι η θέση της χώρας μας», είπε κατηγορηματικά.
      Την ίδια στιγμή ο Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Βουλή δήλωσε ότι τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονίας, που έχουν μπει στον κοινοβουλευτικό «πάγο», θα κυρωθούν κανονικά.
      Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «μην ανησυχείτε, τα μνημόνια θα κυρωθούν. Εμείς ως κόμμα, την περίοδο που ήμασταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή πριν τις εκλογές, στα συλλαλητήρια που με υπερηφάνεια συμμετείχαμε λέγαμε ότι η Συμφωνία δεν πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή, αλλά εφόσον κυρωθεί είναι δεσμευτική κι αν μας εκλέξει ο λαός θα την τηρήσουμε τηρώντας τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας. Κατά συνέπεια κανένα πολιτικό πρόβλημα δεν έχει η ΝΔ και η Κ.Ο. της να κυρώσει αυτές τις συμφωνίες».
      Υπενθυμίζεται ότι τα επίμαχα μνημόνια, αφορούν σε οικονομική συνεργασία, επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. και την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων.
      Και τα τρία έχουν κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή, αλλά αυτή έχει παγώσει, καθώς οι βουλευτές της κυβέρνησης αρνούνται να τα κυρώσουν στον πρώτο μεγάλο εσωκομματικό τριγμό της ΝΔ μετά την ανάληψη της εξουσίας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  22. Χρηματοδότηση από 10 ξένες πρεσβείες & έσοδα 1.200.000€ στο ΕΛΙΑΜΕΠ που τα μέλη του καλούν να υποταχθούμε στην Τουρκία. Άρης Δημητρακόπουλος
    Προβληματισμός επικρατεί σχετικά με τις στενές σχέσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ και της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς το «think tank» εξωτερικής πολιτικής χρηματοδοτείται απευθείας από ξένα κράτη.
    Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ίδρυμα ευρωπαϊκής κι εξωτερικής πολιτικής» έχει για χορηγούς του διάφορες ξένες πρεσβείες μεταξύ των οποίων και η γερμανική.
    Συνολικά από τους 34 χορηγούς του ΕΛΙΑΜΕΠ οι 10(!) είναι ξένες πρεσβείες, παράλληλα υπάρχουν και ξένες εταιρείες, κάποιες εκ των οποίων γερμανικών συμφερόντων, όπως αποκαλύπτει το ίδιο το ινστιτούτο.
    Επιπλέον σύμφωνα με την ταμειακό απολογισμό του έτους 2019 που επισυνάπτουμε εδώ, τα έσοδα από χρηματοδοτήσεις έφτασαν τα 1.244.351 ευρώ! Από αυτά τα 345.000 ήταν από χορηγίες, ενώ τα 220.000 πήγαν σε διοικητικούς μισθούς μελών & υπαλλήλων του ιδρύματος.
    Συνολικά για τις «δράσεις» του, όπως η εκδήλωση: «Οικείες κληρονομιές: Η Αθήνα μέσω του φωτογραφικού φακού των προσφύγων», το ίδρυμα ξόδεψε 634.346 ευρώ και του έμειναν καθαρό απόθεμα στα ταμεία του 233.790 ευρώ.
    Σε φόρους πλήρωσε μόλις 2.274 ευρώ ως ΜΚΟ.
    Όλα αυτά δεν θα είχαν τόση σημασία αν ο νυν σύμβουλος και πρώην γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ κ.Ντόκος δεν είχε τοποθετηθεί στην θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού.
    Δεν είναι αντιδεοντολογικό να συμβουλεύει θεσμικά τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κάποιος ο οποίος ήταν πρώην επικεφαλής και νυν μέλος οργανισμού ο οποίος χρηματοδοτείται από τουλάχιστον 10 ξένα κράτη;
    Υπενθυμίζουμε πως πολλά από τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ αλλά και ο ίδιος ο κ.Ντόκος έχουν εκφράσει κατά καιρούς ιδιαίτερα «συναινετικές» απόψεις σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το χθεσινό άρθρο του κ. Μαραντζίδη στο οποίο καλεί την Ελλάδα να «φιλανδοποιηθεί» οικειοθελώς και να παραδώσει βυθό, βραχονησίδες και κοιτάσματα στην Τουρκία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εισαγγελέας: Να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες.
    Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, μετά την ευθεία αμφισβήτηση των προτάσεών της από το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως έγινε γνωστό εμμένει στην πρότασή της περί αναστολής εκτέλεσης ποινής για όλους τους καταδικασθέντες πλην του Ρουπακιά.
    Η κυρία Οικονόμου ζήτησε και έλαβε τον λόγο για να απαντήσει στις «παρατηρήσεις σε ιδιαίτερα έντονο ύφος», προκειμένου να μην υπάρχουν «παρερμηνείες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και έστρεψε τα βέλη της τόσο στους δικαστές όσο και στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.
    «Ποια παραπλάνηση και ποια ψευδή γεγονότα εξέθεσε η εισαγγελική έδρα; Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παραβιάζουν κάθε κανόνα δεοντολογίας και καταφέρονται εναντίον του προσώπου της εισαγγελέως επειδή δεν τους είναι αρεστές οι προτάσεις της», ήταν η κατάληξη της τοποθέτησής της.
    «Οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής»
    Η εισαγγελέας επανέλαβε για κάθε μία περίπτωση που την εγκάλεσε χθες η πρόεδρος ότι εμμένει στη άποψή της περί αναστολής, επαναλαμβάνοντας ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, τέλεσης νέων αδικημάτων, θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη εάν φυλακιστούν και ότι δεν παραβίασαν όρους.
    Ειδικά για την τελευταία παράμετρο έθεσε το ζήτημα που έχει ανακύψει με το βούλευμα του Γιάννη Λαγού, το οποίο προσκομίστηκε και διαβάστηκε στο δικαστήριο.
    Σύμφωνα με το επίμαχο βούλευμα του 2015, ο Γιάννης Λαγός επέστρεψε στη φυλακή επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε μεταγενέστερο έγγραφο με το οποίο το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε πως δεν υπήρξε ηθελημένη παραβίαση όρων και τον αποφυλάκισε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ένταση μεταξύ Λεπενιώτη και συνηγόρου Λαγού
    «Επί 5,5 χρόνια ακούγαμε διαρκώς ο Παύλος και ο Παύλος και κακώς δεν αντιδράσαμε», είπε ο πρώτος συνήγορος του Γιάννη Λαγού, κ. Ρουσόπουλος και ευχαρίστησε ειρωνικά το δικαστήριο καθώς με τη στάση του προεξοφλεί ότι η προσφυγή του εντολέα του στα ευρωπαϊκά όργανα «θα γίνει δεχτή».
    «Ζητάω έρευνα από το δικαστήριό σας. Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει καθένας στη χώρα. Να διαβαστεί το βούλευμα» είπε ο δεύτερος συνήγορος του Λαγού, ο οποίος παρέπεμψε την έδρα σε συγκεκριμένα βιντεάκια του καταδικασμένου ευρωβουλευτή στο Youtube, όπου δηλώνει ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών, εφόσον δεν υπάρχει αναστολή στην ποινή του και επομένως πρέπει να του δοθούν τα ανασταλτικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η.Κασιδιάρης: Εμπλέκει υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά με τον Γ.Ρουπακιά.
    Δείτε τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη έξω από το Εφετείο:
    https://youtu.be/iL2iMkruQew
    https://youtu.be/ZOtiUrPhh8c

    Ο Ηλίας Κασιδιάρης σήμερα στο δικαστήριο συνέδεσε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά με το περιβάλλον του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, παρουσιάζοντας αρχεία τηλεφωνικών κλήσεων.
    Την πιθανή σύνδεση της κυβέρνησης Σαμαρά με την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, λόγω των τηλεφωνικών επαφών του τότε γενικού γραμματέα συντονισμού κυβερνητικού έργου κι «εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Σαμαρά», Δημήτριου Βαρτζοπούλου- όπως προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου - με έναν συνομιλητή του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά τη βραδιά του φόνου, υπονόησε μιλώντας στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είχε ζητήσει νωρίτερα να του δοθεί ο λόγος.
    «Ως κατηγορούμενος ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την ώρα. Ζητώ να έρθει εδώ στο δικαστήριο ο κ. Βαρτζόγλου και να εξηγήσει τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον καθ’ ομολογία δράστη του φόνου. Και ζητώ και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μου μαζί του», είπε ο κατηγορούμενος.
    «Έχει καταστραφεί η ζωή μου, έχω χτυπηθεί ηθικά μέσω της σύνδεσής μου με ένα έγκλημα με το οποίο δεν έχω σχέση κι έχω καταδικάσει από πρώτη στιγμή. Πρόκειται για εγκληματική πράξη. Δεν έχω καμία σχέση, δεν υπάρχει καμία δική μου τηλεφωνική συνομιλία. Ζητώ όσα προανέφερα να διερευνηθούν από δικαστήριο», συνέχισε, καταθέτοντας στην πρόεδρο τις τηλεφωνικές ομιλίες που επικαλέστηκε ότι λάβαν χώρα από τον Αύγουστο μέχρι την βραδιά του φόνου.
    Πρόκειται για «ένα στοιχείο κρίσιμο, συνταρακτικό» που και «σε αυτή τη φάση της διαδικασίας πρέπει να ληφθεί υπόψη και «έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου», επεσήμανε, τονίζοντας: «Όπως έχω αποδείξει με ντοκουμέντα, στην υπόθεση υπήρξαν πολλές κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Σε αυτό το μεγάλο όγκο υλικού υπάρχουν στοιχεία που δεν αναφέρθηκαν και προσωπικώς με έχουν συνταράξει», πρόσθεσε.
    «Στις 19 Σεπτεμβρίου του ‘13 εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός από παράγοντα της κυβέρνησης Σαμαρά. Τρεις μήνες πριν τη δολοφονία. Και ανήκει στη γενική γραμματεία, δεν μιλάμε για απλό κυβερνητικό πρόσωπο αλλά για ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, τον Βαρτζόπουλο Δημήτριο, ο οποίος είναι συντονιστής κυβερνητικού έργου, ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Σαμαρά. Με ποιους μιλάει αυτός ο άνθρωπος;
    Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, δυο μέρες πριν τη δολοφονία μιλά με πρόσωπο που έχει συνομιλία με τον Ρουπακιά. Δυο τηλεφωνικές κλήσεις με πρόσωπο που μιλά με τον καθ’ ομολογία δράστη του φόνου και δεν είναι οι μοναδικές συνομιλίες που έχει», αναφερόμενος στις συνεχείς τηλεφωνικές επαφές των δυο ανδρών όλο τον Αύγουστο, με τηλεφωνήματα και SMS.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΙΣΠΑΝΙΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
    Το Βερολίνο, η Ρώμη και η Μαδρίτη (που μαζί με άλλες) εξάγουν τα περισσότερα οπλικά συστήματα στην Τουρκία. Η Τουρκία σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), είχε αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της σε πάνω από 22 δισ. δολάρια το 2018.
    Για τη Γερμανία, προτεραιότητα είναι τα έξι υποβρύχια τύπου 214 (παρόμοια με τα ελληνικά «αόρατα», τύπου «Παπανικολής») της εταιρείας Thyssenkrupp Marine Systems που κατασκευάζονται στην Τουρκία. Στη γερμανοτουρκική εξίσωση υπάρχουν επίσης τα άρματα μάχης Leopard (διαθέτει τα περισσότερα από τη Γερμανία και η αναβάθμισή τους γίνεται από τη γερμανική Rheinmetall), ενώ πέρυσι όπλα αξίας 345 εκατ. ευρώ έφυγαν από το Βερολίνο προς την Τουρκία.
    Αντίστοιχα η Ισπανία προφανώς και δεν επιθυμεί οποιοδήποτε περαιτέρω πλήγμα στην τουρκική οικονομία, δεδομένης της ισχυρής τραπεζικής παρουσίας της, ενώ επιπλέον η Αγκυρα αποτελεί βασικό «πελάτη» της αμυντικής βιομηχανίας της Μαδρίτης. Η ισπανική Navantia συνεργάζεται με την Τουρκία για την κατασκευή του τουρκικού ελικοπτεροφόρου «Αναντολού», που έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα του αεροπλανοφόρου «Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α’», το οποίο θεωρείται το καμάρι του ισπανικού στόλου. Μόνο πέρυσι κατέληξαν στην Αγκυρα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη A400M (κόστισαν 252,6 εκατ. ευρώ), περίπου 300 εκτοξευτές βομβίδων των 40 mm, πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος κ.ά.
    Στενή συνεργασία καταγράφεται και στον άξονα Ρώμης – Αγκυρας που περιλαμβάνει ελικόπτερα, κορβέτες, συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Η ιταλική Agusta έχει συμφωνία από το 2010 με την τουρκική Τurkish Aerospace Industries (ΤΑΙ) για την παραγωγή του επιθετικού ελικοπτέρου Mangusta που στην τουρκική αγορά έχει μετονομαστεί σε T129 ATAK. Επίσης τουρκικές κορβέτες «κουβαλούν» ιταλικά πυροβόλα, ενώ ο όμιλος Leonardo συνεργάζεται με την Τουρκία στην κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων επιτήρησης.
    Επίσης η Ολλανδία λειτουργεί στην Τουρκία εργοστάσιο της βιομηχανίας Fokker Elmo κατασκευάζοντας αεροπορικά υλικά, ενώ στο παρελθόν έχουν εγκριθεί 800 άδειες για πώληση στρατιωτικών εξαρτημάτων (για όπλα, τεθωρακισμένα οχήματα κ.ά.).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρωσικό ΥΠΕΞ για την επέτειο του Ναβαρίνο: «Βυθίσαμε τους Τούρκους και απελευθερώσαμε την Ελλάδα».
    Το Ρωσικό ΥΠΕΞ λίγο πριν την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, ανέβασε εικόνα με την βύθιση του οθωμανικού Στόλου στο Ναυαρίνο την οποία συνόδευσε με σχετικό κείμενο.
    «Πριν από 193 χρόνια, Ρωσία, Γαλλία και Μ. Βρετανία πολέμησαν εναντίον του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου στον κόλπο του Ναυαρίνο. Η νίκη κατά των Οθωμανών, ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
    Αφού η Οθωμανική Αυτοκρατορία αρνήθηκε να παραχωρήσει αυτονομία στην Ελλάδα, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία, υπό την ηγεσία του Βρετανού Αντιναύαρχου Έντουαρντ Κόντινγκτον πλησίασε τον κόλπο του Ναβαρίνο, όπου αγκυροβόλησε ο τουρκο-αιγυπτιακός στόλος.
    Ο τουρκο-αιγυπτιακός στόλος καταστράφηκε εντελώς. Είναι σημαντικό, ότι η ρωσική μοίρα εξαπέλυσε κύριο χτύπημα κατά του εχθρού και κατέστρεψε τα περισσότερα από τα πλοία του. Οι απώλειες του τουρκικού-αιγυπτιακού στόλου στη μάχη ξεπέρασαν τα 60 πλοία και σκοτώθηκαν περισσότερα από 7.000 άτομα. Οι σύμμαχοι δεν έχασαν ούτε ένα πλοίο»., αναφέρει η ανάρτηση του Ρωσικού ΥΠΕΞ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έλον Μασκ: «Πρέπει να τελειώνουμε με την αποικία στον πλανήτη Άρη πριν κάτι κακό πλήξει τη Γη».
    Ο Αμερικανός επιχειρηματίας μηχανικός και εφευρέτης Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι στα άμεσα σχέδιά του είναι η δημιουργία μια πόλης στον πλανήτη Άρη, η οποία θα είναι αυτάρκης σε ότι αφορά τις ανάγκες της χωρίς καμία εξάρτηση από την Γη.
    Όλα αυτά πριν ένα «κατακλυσμιαίο και καταστροφικό γεγονός κτυπήσει τον πλανήτη μας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
    Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της «Κοινότητας του Άρη», ο Μασκ ανέφερε ότι τα σχέδια για την δημιουργία μιας αποικίας στον πλανήτη Άρη είναι σε εξέλιξη, αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν και να υλοποιηθούν πριν ένα καταστροφικό γεγονός πλήξει τη Γη.
    «Ο ανθρώπινος πολιτισμός δεν δείχνει να είναι ιδιαίτερα δυνατός αυτή την περίοδο, μάλλον το αντίθετο», πρόσθεσε ο ιδρυτής και CEO της SpaceX.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάπας Φραγκίσκος: Λέει «ναι» στους γάμους των ομοφυλόφιλων.
    πέρ της έγκρισης νόμων οι οποίοι αναγνωρίζουν τις σχέσεις συμβίωσης των ομοφυλόφιλων πολιτών τάσσεται ο πάπας Φραγκίσκος.
    «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να ζουν μέσα σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και δικαιούνται μια οικογένεια. Κανείς δεν θα έπρεπε να τίθεται εκτός κοινωνικού συνόλου ή να νιώθει δυστυχισμένος για τον λόγο αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο, ώστε να είναι καλυμμένοι από νομικής απόψεως. Έδωσα μάχη γι' αυτό», υπογραμμίζει ο ποντίφικας, ο οποίος χθες, πραγματοποίησε κοινή εμφάνιση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
    Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι ο πάπας Φραγκίσκος, με την κίνησή του αυτή που μπορεί δικαίως να θεωρηθεί ιστορική, απευθύνεται στους καθολικούς πιστούς και κληρικούς σε όλο τον κόσμο, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί επαρκώς όλη η ιεραρχία και το ποίμνιο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...