ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Ιουλίου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ

Η «ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ» ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΩΜΟΣΙΟΥ. ‏ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΡΑΝΚ ΧΕΡΜΠΕΡΤ (ΝΤΙΟΥΝ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ «ΜΠΕΝΕ ΓΚΕΣΕΡΙΤ».

 

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: «Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΟΜΥΓΑΣ»;

 

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΟΜΥΓΑΣ

 

 

 Ο  Τζέφρυ  Αλαν  Λάντις  (Geoffrey Alan Landis)  είναι  αμερικανός  επιστήμονας,  φυσικός, ηλεκτρολόγος,  συγγραφέας  και  ποιητής,  με  διδακτορικό  δίπλωμα  στην   Φυσική  στερεάς  καταστάσεως.  Επίσης  είναι γνωστός συγγραφέας  λογοτεχνίας  επιστημονικής  φαντασίας.   

Γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1955. Είναι κάτοχος εννέα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, κυρίως στον τομέα των βελτιώσεων των ηλιακών  κυψελών  και των φωτοβολταϊκών συσκευών.  Εργάζεται  για  την  ΝΑΣΑ  στον  τομέα  εξερεύνησης  του  διαστήματος  και  για  την  κατασκευή  μονίμων  βάσεων  στην  Σελήνη,  στο  Άρη  και  στην Αφροδίτη.  Έχει συγγράψει  περισσότερες από 300 δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες  στους τομείς της αστροναυτικής  και των φωτοβολταϊκών.  Το 2002  μελέτησε  τις δυνατότητες και τις προκλήσεις ενός  διαστρικού ταξιδιού σε αυτό που περιγράφηκε ως: «η πρώτη σοβαρή συζήτηση για το πώς η ανθρωπότητα θα μεταφερθεί μια μέρα στο πλησιέστερο αστέρι». Εκεί  περιέγραψε  την  κατασκευή  ενός  αστροσκάφους,  που  τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια, το  οποίο  θα μπορούσε να επιτύχει  το  "10% της ταχύτητας του φωτός". 
  
  Ο  Τζέφρυ  Αλαν  Λάντις  σε συνέδριο επιστημονικής φαντασίας στο Άμστερνταμ,  2006.
 
Ο  Λάντις έχει δημοσιεύσει πάνω από 70  διηγήματα  και  νουβέλες   επιστημονικής  φαντασίας  καθώς  και  δύο  μυθιστορήματα,  που  κέρδισαν    πολλά  βραβεία  στον  χώρο  της  λογοτεχνίας  της  Ε.Φ.   Μια  πολύ  
αξιόλογη  συλλογή διηγημάτων  με  τίτλο:  «Η  παράμετρος  κρούσεως  
και άλλες κβαντικές πραγματικότητες», δημοσιεύθηκε  το 2001.

Το  παρακάτω  μικρό  διήγημα  «Μακροπρόθεσμο  Σχέδιο:  Αναφορά  στο  
Μεγάλο  Συμβούλιο  των  Κατσαρίδων  (Ή  Τι  Πραγματικά  Συνέβη  στους
  Δεινόσαυρους)»,  
[“Long-Τerm  Project:  Report  to  the  Great  Council  of  Roaches   (Or,  What  Really  Happened  to  the  Dinosaurs)”],   δημοσιεύθηκε  το  1995  στο  αμερικανικό  περιοδικό  Ε.Φ.  Asimov’s.  
Στα  ελληνικά  μεταφρασμένο  δημοσιεύθηκε  στο  περιοδικό  Ε.Φ.  
«Απαγορευμένος  Πλανήτης»,  τεύχος  1,  Ιούνιος  1996.       


  

 «Μακροπρόθεσμο  Σχέδιο:  
Αναφορά  στο  Μεγάλο  Συμβούλιο  των  
Κατσαρίδων  
(Ή  Τι  Πραγματικά  Συνέβη  στους  
Δεινόσαυρους)». 

Αποσπάσµατα από τα πρακτικά της 1.431.237ής  συνεδριάσεως του µεγάλου συµβουλίου των κατσα­ρίδων, παράρτηµα 3, αναφορά της επιτροπής µακρό­θεσµων σχεδιασµών, τµήµα 1: αναφορά από τη φω­λιά 2394 επί του σχεδίου για διαπλανητικό αποικισµό. [Μεταφρασµένο από τα πρωτότυπα φεροµονικά αρ­χεία οσµο-γλώσσας].

«Εργαζόµαστε µε τους µεγάλους φολιδωτούς επί 200.000.000 χρόνια [κυριολεκτική µετάφραση: 6 εις την 3η ο αριθµός-µεγάλων-φωλιών επί την περίοδο ­κύκλου-φωλιών], και δεν έχουν πλησιάσει περισσότε­ρο στο να κατασκευάζουν διαστηµόπλοια απ' όσο ή­ταν πριν από 6.000.000 χρόνια.

Όλοι συµφωνούµε [κυ­ριολεκτική µετάφραση: συγκεντρωνόµαστε στο ίδιο µέ­ρος] ότι αυτή η µηχανολογική προσέγγιση είναι αδιέ­ξοδη [κυριολεκτική µετάφραση: κρύο µέρος φωλιά­σµατος] και ότι θα έπρεπε να προσεγγίσουµε το ζή­τηµα των διαπλανητικών ταξιδιών από άλλη σκοπιά [κυριολεκτική µετάφραση: να διαγράψουµε ένα µονο­πάτι φεροµονών από ψηλές κρύες σε καινούριες ζε­στές περιοχές φωλιάσµατος].

Προτείνουµε να εγκαταλείψοuµε [κυριολεκτική  μετάφραση:  να φάμε  τα  αυγά  τους],  την  μηχανολογική  προσέγγιση  της  χρήσης  των  μεγάλων  φολιδωτών  και  να ξεκινήσουµε το σχέδιο από την αρχή  με  τους  ζεστούς τριχωτούς. Αν αυτή η προσέγγιση φέρει απο­τελέσµατα, προσδοκούµε φωλιές σε κοντινούς  πλα­νήτες σε σύντοµο χρονικό διάστηµα, ίσως σε µόλις 60 ή 70 εκατοµµύρια χρόνια.

Υποβληθέν µετά του δέοντος σεβασµού, φωλιά 2394».

(Η πρόταση υιοθετείται, υπό τον όρο ότι θα υπο­βάλλονται αναφορές σε τακτά χρονικά διαστήµατα στους ωοφέροντες της µεγάλης φωλιάς των φωλιών).-

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΥ.Γ.

Γιατί η κατσαρίδα είναι o πιο τέλειος οργανισμός πάνω στον πλανήτη.Το τέλειο πλάσμα
Πολλοί άνθρωποι αηδιάζουν και μόνο στην εικόνα μιας κατσαρίδας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η εμφάνισή της προκαλεί ένα κύμα από ουρλιαχτά και ανελέητο κυνηγητό σε διάφορους χώρους, αλλά μήπως τελικά αυτό το έντομο αξίζει λίγο παραπάνω σεβασμό.
Πρόκειται για έναν πραγματικά αρχαίο οργανισμό με εκπληκτικές ικανότητες επιβίωσης και προσαρμογής και αναμφισβήτητα θεωρείται το πιο κοντινό στην τελειότητα δημιούργημα, αλλά και μεγάλο αίνιγμα για τους επιστήμονες.

Μερικά δεδομένα:


Περπατάει και «τρομοκρατεί» τον πλανήτη εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια, ενώ ο άνθρωπος μόλις 40.000 χρόνια
Επέζησε από τις εποχές των παγετώνων, το διαχωρισμό των ηπείρων και τις πτώσεις αστεροειδών
Μπορεί να αντέξει ώρες έλλειψης οξυγόνου, ενενήντα ημέρες χωρίς φαγητό και σαράντα ημέρες χωρίς νερό
Και τα επτά του άκρα μπορούν να «ξαναφυτρώσουν» Το κεφάλι μπορεί να μείνει ζωντανό χωρίς σώμα για δώδεκα ώρες και το σώμα έως και σαράντα ημέρες.
Υπάρχουν 428 είδη με το πιο κοινό να είναι η γερμανική κατσαρίδα. Εάν αυτή εγκατασταθεί στο σπίτι μπορεί να γεννήσει μέχρι και 100.000 μωρά μέσα σε ένα χρόνο
Ακολουθούν κατά πόδας τους ανθρώπους ακόμη και στο διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εγκατασταθεί στο Διαστημικό σταθμό MIR. Το 2007 η κατσαρίδα εν ονόματι «Ελπίδα» (sic) έγινε το πρώτο γήινο ζώο που συνέλαβε και γέννησε στο διάστημα και μάλιστα 33 απογόνους στο διαστημικό σκάφος Photon
Παρά τις φήμες είναι πιο καθαρές από τους ανθρώπους, ενώ συνήθως δεν είναι φορείς καμίας ασθένειας. Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούμε για να τις εξολοθρεύσουμε έχουν αποδειχτεί πιο επικίνδυνα για εμάς απ' ότι οι κατσαρίδες.
Εχουν αποδειχτεί, μάλιστα, χρήσιμες για τους ανθρώπους καθώς έχουν χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση της δυσπεψίας, του τετάνου, της ανικανότητας και της ωτίτιδας
Ερευνα του 2010 έδειξε ότι ο εγκέφαλος της κατσαρίδας έχει αντιβιωτικές ιδιότητες όντας ικανός να εξολοθρεύσει έως και το 90% των ανθεκτικών βακτηρίων.
Ο χρόνος αντανακλαστικών μιας κατσαρίδας είναι 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου και μπορεί να διανύσει έως και 50 ανθρώπινους κορμούς το δευτερόλεπτο
Οι βιολόγοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά των μηχανισμών τους, ενώ ελπίζουν ότι τα ευρήματα θα μπορέσουν να αποτελέσουν τη βάση για κατασκευή αυτοκινήτων που δεν θα μπορέσουν να συντριβούν
Η Τρελή ιδέα

Ορισμένοι επιστήμονες προτείνουν να μετατραπούν οι κατσαρίδες σε ανθρώπινες χρονοκάψουλες με τη μετάφραση βιβλίων και άρθρων σε κώδικα DNA που θα είναι εμβόλιμος στο γενετικό κώδικα των κατσαρίδων ώστε να εκτραφεί ένα γένος κατσαρίδων που θα φέρει τα αρχεία των ανθρωπίνων επιτευγμάτων για εκατομμύρια χρόνια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...