ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Ιουλίου 2021

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. Τουρκικά ΜΜΕ: «Η αξιολύπητη Ελλάδα πουλά και τους προγόνους της και δανείζει αρχαιότητες στο εξωτερικό για 50 χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»!

 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΟΥ F-35 KAI ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΩΝ RAFAL. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ.



Τουρκία: Προχωρά στην παραγωγή (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ), πέντε ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στη δεκαετία, με 400 ίππους το πρώτο από αυτά.


 Τουρκικά ΜΜΕ: «Η αξιολύπητη Ελλάδα δανείζει αρχαιότητες στο εξωτερικό για 50  χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»! | Pronews

Καυστικά τα σχόλια των τουρκικών ΜΜΕ αναφορικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ίδρυση Οργανισμού  Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και πιο ειδικά για το επίμαχο άρθρο 59.

Παρά την δική τους οικτρή οικονομική κατάσταση οι Τούρκοι στηλιτεύουν την   πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ενοικιάζει  αρχαιότητες έως και για 100 χρόνια(!) στο εξωτερικό, αναφέροντας πως η «αξιολύπητη Ελλάδα πουλά και τους προγόνους της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Όπως αναφέρει η Yeni Akit: «Η αξιολύπητη Ελλάδα αναζητώντας διέξοδο από την οικονομική κρίση, υπέβαλε στο κοινοβούλιο σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την εκμίσθωση αντικειμένων από την αρχαία και τη σύγχρονη εποχή σε μουσεία άλλων χωρών για 50 χρόνια το πολύ.»


 

Τι λέει όμως το "περίφημο"  άρθρο 59 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού;

Σε αυτό αναφέρεται ότι η και για λόγους «προβολής πολιτιστικής κληρονομίας» επιτρέπεται ο δανεισμός αρχαιοτήτων και αντικειμένων μνημείων στο εξωτερικό.

Μπορεί η αποστολή  ιστορικών κειμηλίων για βραχύ χρονικό διάστημα, στο εξωτερικό πράγματι να βοηθά στην προβολή της χώρας, εδώ έχουμε όμως να κάνουμε με "δανεισμό"! Αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα ήταν ανταλλαγή με άλλα μουσεία εκθεσιακών αντικειμένων. Όχι όμως για δανεισμό.

Αλλά ακόμη χειρότερα είναι ο χρόνος του «δανεισμού» αυτού, ο οποίος μπορεί να φτάσει και τα 100 χρόνια! Τι... δανεισμός είναι ακριβώς αυτός; Πρόκειται περί "δανεισμού" η ξεπουλήματος της ιστορικής κληρονομιάς μας;

Αναφέρεται πιο συγκεκριμένα:

«Με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου, επιτρέπεται, για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και εφόσον παρέχονται επαρκείς εγγυήσεις για την ασφαλή μεταφορά, έκθεση και επιστροφή τους, η μακρόχρονη εξαγωγή αντικειμένων των συλλογών μουσείου, τα οποία μπορεί να αποτελούν και μνημεία, προκειμένου να εκτεθούν σε μουσειακούς ή παρεμφερείς χώρους, ιδίως όταν η ονομασία του τόπου έκθεσής τους ταυτίζεται με ή περιέχει εκείνη του εξάγοντος μουσείου και εκτίθενται μόνο δικές τους συλλογές.

Με την ίδια απόφαση προσδιορίζονται οι ειδικότεροι όροι της εξαγωγής, καθώς και η διάρκειά της, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τα πενήντα (50) έτη, δυνάμενη να ανανεωθεί άπαξ. Η παρ. 4 του άρθρου 34 εφαρμόζεται και στην περίπτωση αυτή».

Τι ακριβώς θέλει να κάνει η κυβέρνηση; Θέλει να «εξάγει», δηλαδή τα βλέπει ως εμπορικό είδος,  όπως λέει ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία στο εξωτερικό για δεκαετίες ολόκληρες;

Και ποια είναι τα αρχαιολογικά και ιστορικά αυτά κειμήλια; Με ποια κριτήρια θα βρεθούν άγνωστο που, για να επιστρέψουν μετά από ένα αιώνα πίσω στη γη που τα γέννησε;

Επ΄ αυτού ο σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σημειώνει πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής, προέκυψε ότι η προτεινόμενη διάταξη αφορά τον σχεδιασμό του Μουσείου Μπενάκη για την ίδρυση παραρτήματος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η  ανάγκη όμως της έκθεσης αυτής στη Μελβούρνη εξυπηρετείται από τις ισχύουσες διατάξεις, και όπως σημειώνουν οι Έλληνες Αρχαιολόγοι «η αιτιολόγηση της προτεινόμενης διάταξης είναι εξαιρετικά απογοητευτική, τόσο για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας, όσο και για την στάση του Μουσείου Μπενάκη», ενώ συμπληρώνουν:

«Στο πλαίσιο των αρχών καλής νομοθέτησης, οι Υπουργοί οφείλουν να μην φέρνουν για ψήφιση στο Κοινοβούλιο φωτογραφικές διατάξεις. Ακόμη περισσότερο οφείλουν να μην χρησιμοποιούν συγκεκριμένες περιπτώσεις ως προκάλυμμα για να στηρίξουν διατάξεις που αλλάζουν άρδην τη μουσειακή πολιτική της χώρας και μάλιστα διατάξεις που ορίζουν τι θα συμβαίνει τα επόμενα… 100 χρόνια»!

 

 

 «Οι ανίκανοι Έλληνες γύρισαν με άδεια χέρια». Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για το «Βατερλό» της Αθήνας στις Βρυξέλλες. Ο ανέμελος Κούλης πανηγυρίζει μαζί με όλη την Ελλάδα: θα ανοίξουν τα κομμωτήρια. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΟΤΙ Ο ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΙΝ ΜΑΣ ΣΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΑΝΤΡΕΣ Η Ν.Δ.; Μεγάλη απογοήτευση στο εσωτερικό της ΝΔ από την νέα ήττα του Ανέμελου Κούλη – Έντονη απογοήτευση από τον Άγγελο Συρίγο από την αποτυχία των μη κυρώσεων στην Τουρκία. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ο ΚΩΜΙΚΟΣ ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ. ΓΕΛΑΕΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ;  

 

  

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΧΘΕΣ: «Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». Ο Κούλης Μητσοτάκης, ο ανέμελος πρωθυπουργός, απάντησε για πράσινη ανάπτυξη και ανέμελες στιγμές. 



 

 

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΙΠΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ (Type 214TN) ΣΑΝ ΤΑ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΚΛΑΣΗΣ «ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ». ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» 



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 


  1. 12 Δεκεμβρίου 1948. Η μάχη της Καρδίτσας, που κράτησε 36 ώρες. Ο Δημοκρατικός Στρατός του ΚΚΕ επιτέθηκε με 4000 -4500 άνδρες, για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να πάρει προμήθειες και αιχμαλώτους. Την Καρδίτσα υπεράσπιζαν δύο διλοχίες του 612 ΤΠ το 15ο και το 25ο Τ.Ε., των ΜΑΥ η δύναμη της Χωροφυλακής και εθελοντές πολίτες. Γύρο στους 1200. Οι απώλειες για τις εθνικές δυνάμεις ήσαν βαριές: Νεκροί: Στρατιωτικοί 42, εκ της χωροφυλακής 4 , πολίτες 40.
    Τραυματίες : Εκ του Στρατού 98, από τη χωροφυλακή 10, από τους πολίτες 110. Αγνοούμενοι στρατιώτες 48. Αγνοούμενοι και απαχθέντες πολίτες 1050.
    Οι κομμουνιστές άφησαν πίσω τους 210 πτώματα δικών τους. Μεταξύ των αγνοουμένων στρατιωτών ήταν και η φρουρά του σιδηροδρομικού σταθμού που τον εγκατέλειψε και επιβιβάστηκες σε αμαξοστοιχία για τους Σοφάδες .
    Η αμαξοστοιχία όμως προσέκρουσε σε νάρκη και οι επιβάτες της αιχμαλωτίσθηκαν και εκτελέστηκαν με ιδιαίτερα βάρβαρο τρόπο.
    Την 9η βραδινή της 12ης Δεκεμβρίου, έφθασε στην Καρδίτσα ο ουλαμός τεθωρακισμένων του Στυλιανού Παττακού και διλοχία πεζικού, οπότε οι κομμουνιστές άρχισαν να αποσύρονται. Από τους απαχθέντες πολλοί εκτελέστηκαν, άλλοι «κατατάχτηκαν», και κάποιοι δραπέτευσαν ή απελευθερώθηκαν μετά από καταβολή λύτρων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει στα Κατεχόμενα εκατοντάδες οστά αγνοουμένων σε σημεία που έγιναν μάχες ώστε να αποκρύψουν όλες τις μαζικές εκτελέσεις. Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΑΘΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Η Τουρκία αρνείται πεισματικά να ανοίξει τα αρχεία της στην ειδική επιτροπή αγνοουμένων δηλώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου.
    Μάλιστα η τουρκική πλευρά αρνείται στην Επιτροπή Αγνοουμένων της Κύπρου την παροχή οποιαδήποτε πληροφορία ιδίως όσον αφορά τη μετεγκατάσταση λειψάνων, ανέφερε ο επίτροπος της Κύπρου, Φώτης Φωτίου, σημειώνοντας ότι «εδώ και 46 χρόνια αναζητούμε 800 άτομα που εξαφανίστηκαν», όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.
    Ο ίδιος παρευρέθηκε σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για πρόσφυγες, εγκλωβισμένους, αγνοούμενους και άτομα που έχουν πληγεί το 1974, δήλωσε ότι η Επιτροπή αναζητά τα λείψανα 80 αγνοουμένων που έχουν μετεγκατασταθεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν επίσης ένας μεγάλος αριθμός λειψάνων που έχουν μετεγκατασταθεί σκόπιμα στο Δίκομο, τον Στρόγγυλο, τον Κοντεμένο, τη Λήθιθο, τον Κορνόκηπο, την Αγκαστίνα και τον Άγιο Ιλαρίωνα.
    Επιπλέον, εξέφρασε ανησυχία για το τι συμβαίνει όσον αφορά την περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου, αφού 100 άτομα πιστεύεται ότι βρίσκονται θαμμένα στην περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου και Άγιο Μέμνονα, περιλαμβανομένων και πέντε παιδιών, ενώ υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν ή να εξαφανιστούν τα οστά τους αν υλοποιηθούν έργα ανάπτυξης, χωρίς να προηγηθούν εκσκαφές από την ΔΕΑ.
    Παράλληλα, και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν περίπου άλλοι 200 αγνοούμενοι στη Λάπηθο (περιοχή Σελέπριτι) καθώς και δεκάδες άλλοι σε διάφορες κατεχόμενες περιοχές, περιλαμβανομένων του Κορνόκηπου, του Κοντεμένου, και άλλων περιοχών.
    Η Άγκυρα και οι εντολοδόχοι της στα Κατεχόμενα προβαίνουν σε αποτρόπαιες κινήσεις με την μετακίνηση λειψάνων αγνοουμένων σε περιοχές που έχουν διεξαχθεί μάχες, θέλοντας να δείξουν ότι αυτοί οι Έλληνες σκοτώθηκαν σε πολεμικές ενέργειες.
    Υπενθυμίζουμε για παράδειγμα περίπτωση αποκάλυψης διαταγής εκτέλεσης 70 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων που ήταν συλληφθέντες στο χωριό Ίσσια το 1974, την οποία ανακαλύφθηκε ότι είχε δώσει ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς.
    Μαρτυρία Τούρκου στρατιώτη, ανέφερε ότι την εγκληματική διαταγή εκτέλεσαν ο λοχαγός Ερτζάν Σαντίκ και δύο υπαξιωματικοί με όπλα τύπου Τόμσον. Σύμφωνα πάντα με τον κυπριακό τύπο , οι Τούρκοι στρατιώτες έθαψαν τους 70 Ελληνοκύπριους σε τρία πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι κοντά στο χωριό Αφάνεια (που σήμερα βρίσκεται στα Κατεχόμενα), ενώ Τουρκοκύπριος από την περιοχή επιβεβαίωσε τα διαδραματισθέντα.
    Ζ.Π.


  4. Η Εθνική Φρουρά παρέλαβε και την δεύτερη μοίρα σερβικών πυροβόλων NORA.
    Τη δεύτερη μοίρα 12 α/κ πυροβόλων σερβικής προέλευσης NORA παρέλαβε η Εθνική Φρουρά. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως η παραλαβή των πυροβόλων έγινε σήμερα τα ξημερώματα και θεωρείται σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά την ενίσχυση του Πυροβολικού.
    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα 77.190.100 ευρώ για δαπάνες αμυντικής θωράκισης, που εγκρίθηκαν από τη Βουλή ως μέρος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2020, θα διατεθούν για πληρωμή είτε συμβάσεων για οπλικά συστήματα που έχουν ήδη παραληφθεί, είτε νέων συμβάσεων για οπλικά συστήματα, όπως για προκαταβολές.
    Πάντως και βάση παλαιότερων αναφορών οι ανάγκες σε α/κ Π/Β για την ΕΦ ανέρχονταν στα 72 εκ των οποίων έχει καλυφθεί η ανάγκη από τα 12 Zuzana και τώρα τα 24 Nora που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα απαίτηση για 36 ακόμα.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...