ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Ιουλίου 2021

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΟΤΙ Ο ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΙΝ ΜΑΣ ΣΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

 

ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ: «ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ, ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ. Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ, ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ. Η ΙΑΠΩΝΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ».

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. Τουρκικά ΜΜΕ: «Η αξιολύπητη Ελλάδα πουλά και τους προγόνους της και δανείζει αρχαιότητες στο εξωτερικό για 50 χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»!

 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΟΥ F-35 KAI ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΩΝ RAFAL. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ.



Τουρκία: Προχωρά στην παραγωγή (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ), πέντε ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στη δεκαετία, με 400 ίππους το πρώτο από αυτά.


Εικόνα

https://twitter.com/i/status/1337007619303682049

Πρωτοφανές: Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για κυρώσεις στην Τουρκία που δεν υπάρχουν!


ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΤΑΖHΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ INTERPOL ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ KAI ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ.

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν άφησαν ασχολίαστο το «Βατερλό» της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, η οποία απέτυχε να αποσπάσει όχι μόνο κυρώσεις ή εμπάργκο αλλά και οτιδήποτε θετικό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρουν χαρακτηριστικά τη φράση στα συμπεράσματα του Συμβουλίου με την οποία η ΕΕ δηλώνει πως θέλει να ανοίξει διάλογο εμ την Τουρκία ως απόδειξη της απόλυτης αποτυχίας της ελληνικής πλευράς.


Yeni Safak: Το αίτημα της Ελλάδας δεν ικανοποιήθηκε
Με τίτλο «Το αίτημα της Ελλάδας δεν ικανοποιήθηκε» η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει ότι η Ελλάδα επέστρεψε από την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. με «άδεια χέρια».
Αναφερόμενη στην μη επιβολή περαιτέρω κυρώσεων, αλλά την επέκταση των μέτρων σε αξιωματούχους του ΤΡΑΟ, η εφημερίδα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλησε να δώσει μια ευκαιρία στον διάλογο με την Τουρκία.


Milliyet: Ευκαιρία για τις σχέσεις με την Ευρώπη - Ανίκανη η Αθήνα
Ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των σχέσεων με την Ευρώπη «βλέπει» η Μιλιέτ.
Η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη μνεία στην «επιθετική» στάση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και αυτή της Άγκελας Μέρκελ που επεσήμανε ότι οι τυχόν κυρώσεις δεν θα πρέπει να προκαλέσουν ρήξη των σχέσεων Ε.Ε. - Τουρκίας.
«Ανίκανη να πάρει αυτό που ήθελε, η Αθήνα εξέφρασε τη δυσφορία της» σημειώνει χαρακτηριστικά για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για αναγνώριση, εκ μέρους των Βρυξελλών, της τουρκικής κίνησης για απόσυρση του Oruc Reis από την περιοχή.


Hurriyet: Όχι κυρώσεις στην Σύνοδο Κορυφής
Δεν είδαν το αίτημά τους για κυρώσεις να υλοποιείται, Ελλάδα, Κύπρος και Γαλλία, αναφέρει η σημερινή Χουριέτ.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειωθούν οι εντάσεις ώστε να επαναρχίσουν οι διερευνητικές επαφές Αθήνας - Άγκυρας.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι παραμένει στο τραπέζι η θετική ατζέντα της Ε.Ε., σε περίπτωση που η Τουρκία αποδείξει ότι είναι έτοιμη να επιλύσει τις όποιες διαφορές βάσει διαλόγου και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

 

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΟΤΙ Ο ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΙΝ ΜΑΣ ΣΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;


https://twitter.com/i/status/1337007619303682049


Πρωτοφανές: Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για κυρώσεις στην Τουρκία που δεν υπάρχουν!
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΤΑΖHΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ INTERPOL ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ KAI ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ .
H κυβέρνηση και τα καλοταϊσμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πανηγυρίζουν για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν!
Συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές πανηγυρίζουν και χαρακτηρίζουν ως «κυρώσεις» ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να προσθέσει κι άλλα πρόσωπα στον κατάλογο περιοριστικών μέτρων που αφορούν τις... τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ!
Μόνο που εκτός του ότι αυτές οι «κυρώσεις» αφορούν αποκλειστικά την Κύπρο και δεν έχουν καμία σχέση με τις τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, υπάρχουν από τον... Νοέμβριο του 2019 και προβλέπουν την απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ και το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων όσων προσώπων βρίσκονται στη λίστα.
«Η Ευρώπη κάνει ένα βήμα τη φορά. Αυτό έκανε και σε αυτό το Συμβούλιο. Ακόμα ένα βήμα που αποτελεί ισχυρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ν’ αλλάξει συμπεριφορά», τόνισαν κυβερνητικές προσπαθώντας να καλύψουν το Βατερλό στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κείμενο των συμπερασμάτων σχετικά με την Τουρκία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε κυρώσεις (σσ. δεν αποφάσισε καμία κύρωση) κατά της Τουρκίας, διευρύνοντας τη λίστα των προσώπων και των οντοτήτων που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».
«Ταυτόχρονα, δίνει εντολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2021, έκθεση για ολόκληρο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων, πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών (αξιολόγηση Τελωνειακής Ένωσης). Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται όλα τα εργαλεία και οι επιλογές της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του πεδίου των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας». (Σσ. στο προσχέδιο προβλέπονταν η άμεση εξέταση της επέκτασης του πεδίου των "κυρώσεων" και όχι τον... Μάρτιο του 2021)
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας απέναντι στην Ε.Ε. και στα κράτη-μέλη της, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, υπήρξε απόλυτη και σαφής».

 Ο Ανέμελος πρωθυπουργός ...... κατάφερε και τους ξεφτίλισε όλους -  faros-24.gr

 

 

 

Μεγάλη απογοήτευση στο εσωτερικό της ΝΔ από την νέα ήττα του Κούλη – Έντονη απογοήτευση από τον Άγγελο Συρίγο από την αποτυχία των μη κυρώσεων στην Τουρκία.

Δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.

«Σε σχέση με αυτά που είχε αποφασίσει η ΕΕ τον Οκτώβριο δεν σταθήκαμε στο ύψος μας» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η Γερμανία ήταν εκείνη που επέλεξε να κατεβάσει τόσο πολύ τους τόνους και επέμεινε μέχρι το τέλος να μην υπάρχουν σοβαρές – αυστηρές κυρώσεις προς την Τουρκία. Είναι πολύ θετικό ότι έφυγε από μέσα η διάκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος, μιλάμε γενικώς για παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο, είναι θετικό ότι τίθεται το σύνολο των δεδομένων της Τουρκίας σε σχέση με την ΕΕ, για να το δούμε το Μάρτιο» είπε.
Το μόνο που θα μπορούσε να αναχαιτίσει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, όπως υπογράμμισε ο κ. Συρίγος θα ήταν ένα εμπάργκο όπλων. «Αυτό ήταν κάτι που τρεις Ευρωπαϊκές χώρες δεν το δέχονταν με τίποτα, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, διότι έχουν άμεσα συμφέροντα σε αυτό τον τομέα. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιπες κυρώσεις, μπαίνουμε στη λογική ότι θα εφαρμοστούν κυρώσεις εις βάρος φυσικών αλλά και νομικών προσώπων, αυτό σκιαγραφεί την τουρκική κρατική εταιρία πετρελαίου».

Δεν δίστασε να σχολιάσει και την επιλογή της Αμερικής να προβεί σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

«Η Αμερική έχει ενοχληθεί πολύ από την ενεργοποίηση των ρωσικών πυραύλων S-400. Ο Τραμπ εμπόδιζε ως τώρα την ενεργοποίηση κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας. Τι κάνανε αυτή τη στιγμή; Έβαλαν το θέμα των κυρώσεων μέσα στο συνολικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνική Άμυνας, εάν απορριφθεί, αν ο Πρόεδρος θέσει βέτο, θα πρέπει να θέσει βέτο στο σύνολο του προϋπολογισμού, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι και να το επιβάλει το βέτο, δεν θα περάσει, διότι θα υπερψηφισθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των Γερουσιαστών και των βουλευτών της Αμερικής. Άρα οι κυρώσεις προς την Τουρκία από πλευράς Αμερικής, και αυτή είναι η ειρωνεία του πράγματος, είναι περίπου βέβαιες ότι θα επέλθουν από το τέλος Ιανουαρίου και μετά».

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  1. Ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει τη νέα αναβολή κυρώσεων στην Τουρκία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανηγυρίζει ο Ερντογάν για την απόφαση ΕΕ – Κυρώσεις ούτε το Μάρτιο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Τραγική αποτυχία της κυβέρνησης γελωτοποιών τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής. Σχολιάζει ο Γιάννης Λαγός.
    Δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ κύρωση εις βάρος της Τουρκίας, γεγονός απολύτως αναμενόμενο. Το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή με αφορμή το προδοτικό ψήφισμα για τα Βαρώσια το οποίο μόνο εμείς είχαμε καταψηφίσει και είχαμε καταγγείλει δημόσια. Τότε κάποιοι προδότες και μαζί με αυτούς και κάποιοι ανόητοι που ούτε καν είχαν διαβάσει, μας κατηγόρησαν. Δυστυχώς για την Ελλάδα μας η θέση που είχαμε ως Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά. Αποδείχθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το ψήφισμα για τα Βαρώσια ήταν το απόλυτο “ξέπλυμα” για τους προδότες της πατρίδας μας, πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο λέγοντας ασύστολα ψεύδη στον Ελληνικό λαό τους εξαπάτησαν για άλλη μια φορά. Η δικτατορία της δημοκρατίας των τελευταίων 46 ετών ξεπουλά κομμάτι-κομμάτι την πατρίδα μας. Μόνη φωνή αντίστασης μέσα στο ευρωκοινοβούλιο η παρουσία της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. αντιμέτωπη με όλους και όλα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες τις δυνάμεις μας για Ελλάδα και ορθοδοξία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Γερμανία είπε «όχι» στα F-35 - Προτίμησε τα Eurofighter Typhoon.
    Η Γερμανία είπε «όχι» στην αγορά των μαχητικών F-35 και προχωράει στην απόκτηση των Eurofighter Typhoon.
    Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35 αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα, λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας και συντήρησης του αεροσκάφους, παραμένει μαζί το F-22, τα μοναδικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στον κόσμο, κάτι που δεν εντυπωσίασε τη Γερμανία.
    Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, το γερμανικό κοινοβούλιο προχώρησε στην ανάθεση συμβολαίου στην εταιρεία Airbus ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει την παράδοση τριάντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon, για τις ανάγκες της γερμανικής Αεροπορίας, κλείνοντας έτσι «την πόρτα» στις ΗΠΑ και στο ενδεχόμενο αγοράς των stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35.
    Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Airbus, οι νέες και αναβαθμισμένες εκδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon, θα επιτρέπουν σε μεγάλο βαθμό τη διαλειτουργικότητα και την ικανότητα να επιχειρούν εναρμονισμένα με το μελλοντικό ευρωπαϊκό αεροσκάφος έκτης γενιάς από το πρόγραμμα FCAS (Future Combat Air System).
    Ωστόσο, ένας ακόμα πολύ σημαντικός, για τα κριτήρια και τη νοοτροπία της Γερμανίας, είναι το ότι η επιλογή των Eurofighter θα παρέχει στο Βερολίνο την πλήρη αυτονομία στη χρήση, τη συντήρηση και την εφαρμογή των δεδομένων από τα μαχητικά αεροσκάφη, αποκτώντας έτσι στρατηγική αυτονομία, καθώς επίσης και τη δημιουργία χιλιάδων ακόμα θέσεων εργασίας.
    Αυτό επιβεβαιώνουν και αρκετοί αναλυτές και εμπειρογνώμονες, που υποστηρίζουν ότι εάν η Γερμανία αποκτούσε τα F-35, τότε υπό μια άποψη θα «έχανε» την κυριαρχία της στην κατασκευή και παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών, ενώ θα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τους Αμερικανούς εταίρους της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικός Εισαγγελέας των Η.Π.Α.: Το Facebook παραβίασε τον νόμο και πρέπει να διαλυθεί.

    Την Τετάρτη, η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ανακοίνωσε μια αντιμονοπωλιακή αγωγή εναντίον του Facebook, υποστηρίζοντας ότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει βλάψει τον ανταγωνισμό αγοράζοντας μικρότερες εταιρείες, όπως το Instagram και το WhatsApp, για να εκμηδενίσει την απειλή που αποτελούσαν για το ίδιο. Στην αγωγή συμμετέχουν 47 άλλοι γενικοί εισαγγελείς από αντίστοιχες πολιτείες των Η.Π.Α.
    Η αγωγή επικεντρώνεται στις εξαγορές του Facebook, ιδιαίτερα στην αγορά του Instagram ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2011 με τους γενικούς εισαγγελείς να ισχυρίζονται ότι το Facebook χρησιμοποίησε τη δύναμη και την εμβέλεια της πλατφόρμας του για να υπονομεύσει την ανάπτυξη των χρηστών για ανταγωνιστικές υπηρεσίες.
    “Για σχεδόν μια δεκαετία, το Facebook έχει χρησιμοποιήσει την κυριαρχία του και τη μονοπωλιακή του δύναμη για να συντρίψει μικρότερους αντιπάλους και να σβήσει τον ανταγωνισμό”, δήλωσε η Τζέιμς σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης. “Το Facebook χρησιμοποίησε τεράστια χρηματικά ποσά για να αποκτήσει πιθανούς αντιπάλους προτού να μπορέσουν να απειλήσουν την κυριαρχία της εταιρείας”.
    Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) άσκησε ξεχωριστή αγωγή κατά του Facebook για παρόμοιους λόγους, η οποία ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με τη αγωγή των πολιτειών. Η FTC καλεί το δικαστήριο να ξετυλίξει τις εξαγορές του Instagram και του WhatsApp, ζητώντας να αποσχιστούν και να πωληθούν από το Facebook.
    Βέβαια σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η FTC ενέκρινε τις εξαγορές αυτές μερικά χρόνια πριν και θα μπορούσε κάλλιστα να τις είχε αποτρέψει τότε.
    «Στόχος μας είναι να αναστρέψουμε την αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά του Facebook και να αποκαταστήσουμε τον ανταγωνισμό, έτσι ώστε η καινοτομία και ο ελεύθερος ανταγωνισμός να μπορούν να ευδοκιμήσουν», δήλωσε ο Ian Conner, διευθυντής του Γραφείου Ανταγωνισμού της FTC, σε δήλωσή του.
    Στα επιχειρήματα των εισαγγελέων συμπεριλαμβάνονται το μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε APIs του Facebook σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως στη περίπτωση της Vine, ενώ στη δικογραφία υπάρχει και email από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς τον Ντέιβιντ Έμπερσμαν, ο οποίος είναι πρώην επικεφαλής οικονομικός διευθυντής του Facebook, το οποίο αναφέρει την πρόθεσή του CEO του Facebook να αγοράσει το Instagram ως ένα τρόπο για να εξουδετερώσει έναν ανταγωνιστή, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει το Facebook.
    Η αγωγή είναι η δεύτερη σημαντική ρυθμιστική προσπάθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να “χαλιναγωγήσει” τις λεγόμενες Big Tech, μετά την αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google τον Οκτώβριο για παράνομη μονοπώληση των αγορών αναζητήσεων και διαφημίσεων στο Internet.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι σφαγές των χιλιάδων Ελλήνων στα Δεκεμβριανά σε ΟΛΗ την Ελλάδα ξεπέρασαν τις 60.000. Τιμή και δόξα σε όσους αντιστάθηκαν στον Κομμουνισμό. του Σπυρίδωνα Χατζάρα
    Οι κομμουνιστές είναι πρώτα από όλα, άτιμοι και ψεύτες. Είναι «μαέστροι» στην διαστροφή των πάντων. Τα έγκλημα, γίνεται κατόρθωμα και η προδοσία ηρωισμός. Και εμφανίζονται πάντα ως θύματα.
    Η απόφαση για την κατάληψη της Αθήνας μετά την αποχώρηση των Γερμανών ελήφθη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στις 2-3 Αυγούστου 1944.
    Το Σεπτέμβριο , με απόφαση του Πλουμπίδη, δόθηκε εντολή από τον πρώτο γραμματέα Βασίλη Μπαρτζιώτα, στις οργανώσεις της ΚΟΑ, να συντάξουν καταλόγους προγραφών κατά συνοικία , επάγγελμα και σωματεία.
    Οι οργανώσεις έπρεπε να καταγράφουν οποιαδήποτε αντικομμουνιστική πράξη, κουβέντα, ή σχόλιο εναντίον του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Έγινε πλήρης καταγραφή όλων των αντιφρονούντων, που δεν συμπαθούσαν τον Κομμουνισμό, που είχαν συγγενείς στρατιωτικούς, αστυνομικούς, και αντάρτες Εθνικών οργανώσεων. Όλοι αυτοί έπρεπε να εξοντωθούν. Αυτές τις λίστες, τις επεξεργάστηκε το Κόμμα και οι αποφάσεις εκτέλεσης ανατέθηκαν στην ΟΠΛΑ.
    Τα «χαρτάκια», και τα «καθήκοντα» μοιράστηκαν στους δολοφόνους μια μέρα πριν φύγουν οι Γερμανοί στις 11 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Μέσα στο αμφιθέατρο κουμάντο έκανε ο Γιώργης Καζιάνης, ο αρχινοσοκόμος στη «Σωτηρία» και ο άνθρωπος του Πλουμπίδη. Ο Καζιάνης ήταν στα Δεκεμβριανά ο «στρατοπεδάρχης»στο άσυλο της Κοκκινιάς, με το επαναστατικό ψευδώνυμο «Μπάρμπας», που ήταν το ψευδώνυμο και του Πλουμπίδη.
    Το Κομματικό «μυστικό» των επικείμενων σφαγών των αντιδραστικών, το πληροφορήθηκε η ΕΑΜική πλεμπάγια με την ανακοίνωση της ΚΕ του ΕΑΜ με αριθμό πρωτοκόλλου 7313 της 21-11-1944 και με τίτλο, «Να ξεμπερδέψουμε με μιας με όλους αυτούς».
    Ωστόσο, οι ψεύτες και παλιάνθρωποι έχουν πείσει τους «πολλούς»και «χαζούς» ότι , «οι αθώοι κομμουνιστές» , δέχθηκαν «απρόκλητη επίθεση» στο συλλ-αλητήριο του Συντάγματος, και ακολούθησε το «αυθόρμητο ξέσπασμα», της «λαϊκής αγανάκτησης». και οι «ηρωικοί» Ελασίτες, άρχισαν να μάχονται με τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές ,τους Χίτες και τους ταγματασφαλίτες, στις 4 Δεκεμβρίου 1944.
    Αυτό το σενάριο, είχε αναπροσαρμοστεί το 1945 με την επιστροφή του Ζαχαριάδη . Το ΚΚΕ τότε αποκήρυξε τους εκτελεστές της ΟΥΛΕΝ.
    Ο σ.Νίκος , το Δεκέμβριο του 1945 στη 12η Ολομέλεια , είπε ότι οι «αγριότητες» και οι «υπερβασίες» έγιναν από μέλη του Κόμματος που, είτε ήταν προβοκάτορες, είτε δεν ήταν «άξια νάναι μέλη του Κόμματος», και είπε ότι ,«το ΚΚΕ δεν έδωσε γραμμή για «αγριότητες» και «υπερβασίες» και ότι ,«το έψαξε και δεν υπήρχε ούτε μια περίπτωση, που νάχει δοθεί σαν γραμμή του ΚΚΕ να γίνουν αγριότητες». Ο Ζαχαριάδης φυσικά έλεγε ψέματα. Η γραμμή είχε δοθεί από τον Πλουμπίδη που διοικούσε το Κόμμα όσο ο σύντροφος Νίκος ήταν στο Νταχάου Στο πλαίσιο της πολιτικής Ζαχαριάδη , «τα ανάξια μέλη του Κόμματος» αναλάμβαναν τις ευθύνες τους και ομολογούσαν τα εγκλήματα που έκαναν.
    Ωστόσο, λίγο μετά, το ΚΚΕ άλλαξε ξανά πολιτική και στη δίκη του Άσυλου της Κοκκινιάς, υποστήριξε ότι τα ,(προσωπικά), εγκλήματα των μελών του Κόμματος ήταν πολιτικά και τα κάλυπτε η αμνηστία της Βάρκιζας, γιατί «θεωρούσαν αναγκαίους τους φόνους για τη νίκη στα Δεκεμβριανά». Αλλά και αυτή ήταν η μισή αλήθεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΚΕ θεωρούσε αναγκαίες τις εκτελέσεις για τη νίκη της «επανάστασης».
      Οι σφαγές είχαν προαποφασιστεί από το 1942 από τους Πλουμπίδη, Ιωαννίδη, Σιάντο, και τον μέγα «δημοκράτη δάσκαλο», Γλυνό.
      Ο Γλυνός, είχε προτείνει «να πιάσουν ξαφνικά, εφόσον ξέρουν που κάθεται ο καθένας, 5-6 χιλιάδες στην Αθήνα και στον Πειραιά και αντίστοιχους στην Θεσσαλονίκη και σε μερικές άλλες μεγάλες πόλεις και να τους «εξουδετερώσουν». Ο αρχικός υπολογισμός ήταν για 15.000 «σφαγμένους» πανελλαδικά. Στο δρόμο, η επανάσταση και η λαοκρατία, τους πολλαπλασίασαν.
      Το σχέδιο εφαρμόσθηκε το 1943-44 στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, και τη Μακεδονία. Αυτό ήταν το «δόγμα » για την εξόντωση του 10% του πληθυσμού, για παραδειγματισμό και εκφοβισμό.
      Η «Επανάσταση» του Δεκέμβρη είχε σχεδιαστεί από το Κόμμα. Άλλωστε εάν διασταυρωθούν οι ημερομηνίες με τις εντολές μετακίνησης των ανταρτικών Σωμάτων της επαρχίας στην Αθήνα, το πράγμα είναι αυταπόδεικτο. «O κύβος ερρίφθη» , και οι μπολσεβίκοι διάβηκαν τον Ρουβίκωνα, στις 2 Δεκεμβρίου 1944.Τότε αποφασίστηκε η κατάληψη της εξουσίας, και αποχώρησε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ από την «Εθνική Ενότητα», του Λιβάνου. Παρά το χρόνια που πέρασαν, και τις «εξαντλητικές» αφηγήσεις , οι «σύντροφοι» και οι «συνοδοιπόροι» τους, δεν μας έχουν αποκαλύψει ποιοι έλαβαν την απόφαση «δράσης», στις 2 Δεκεμβρίου. Η αιμοσταγής κοινοπραξία ΚΚΕ Co , ξεκίνησε έτσι τον «ηρωικό Δεκέμβρη του '44» για να πάρει την εξουσία.
      Η «ταξική σύγκρουση», επεκτάθηκε στο Περιστέρι, τα Πετράλωνα, στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, τον Βύρωνα, την Κοκκινιά, το Γαλάτσι, αλλά δεν επεκτάθηκε στο Κολωνάκι. Όλως περιέργως, η δράση της ΟΠΛΑ, του ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, σεβάστηκε την καρδιά της αστικής Τάξης . Εκεί δεν έγιναν ούτε ανατινάξεις κτηρίων ούτε απαγωγές ομήρων ούτε σφαγές.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Όταν αποσύρθηκαν από την Αθήνα οι Ελασίτες και οι ΟΠΛΑτζήδες, άφησαν παντού πίσω τους πτώματα. Στις 33 ημέρες της «Κόκκινης Λαοκρατικής Τρομοκρατίας», το «μακρύ χέρι του λαού», έσφαξε κυριολεκτικά, με μαχαίρια, τσεκούρια και σκεπάρνια όσους είχαν στις λίστες. Τα «περιφερειακά σφαγεία» που θυσιάστηκαν οι νεομάρτυρες του ελληνισμού ήσαν στο Περιστέρι, στο Άσυλο Κοκκινιάς, στα Τουρκοβούνια, στα διυλιστήρια της Ούλεν στο Γαλάτσι , (στον περίβολο των οποίων βρήκαν μαρτυρικό θάνατο πάνω 300 άνθρωποι) , στην Κυψέλη, στο Δρουγούτι, στον Υμηττό, στην Καισαριανή, στον Βύρωνα, στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, στα Λατομεία Κοπανά πάνω από την Ηλιούπολη, στο Γ΄ Νεκροταφείο. Ως τον Απρίλιο του 1945 , οπότε σταμάτησαν οι έρευνες και οι εκταφές, είχαν αναγνωριστεί 5000 πτώματα που εξετάστηκαν από τους ιατροδικαστές. Από αυτά τα 3.300 ήταν τα πτώματα των θυμάτων της ΟΠΛΑ που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους ακρωτηριασμένα. Στον ταξικό εχθρό, που εξοντώθηκε παραλαμβάνονταν 275 κληρικοί, 239 εκπαιδευτικοί, 120 ιατροί , και 264 εργάτες συνδικαλιστές. Οι Κομμουνιστές τότε κορόιδευαν, και έλεγαν ότι τα πτώματα τα έφερναν από το Κατίν.
      Οι νεκροί, είτε της «Κόκκινης Τρομοκρατίας», είτε των μαχών δεν μετρήθηκαν επισήμως ποτέ. Οι ανεπίσημε καταγραφές έδειξαν ότι στην Αθήνα και τον Πειραιά είτε δολοφονήθηκαν από την ΟΠΛΑ και τις επικουρικές ομάδες του ΚΚΕ είτε ήσαν παράπλευρες απώλειες των μαχών, 15.635 άνδρες , γυναίκες και παιδιά.
      Η κόκκινη Ηγεσία, επειδή δεν πήγαινε καλά ο ένοπλος αγώνας, διέταξε στις 24 Δεκεμβρίου 1944 συλλήψεις ομήρων. Στις 6 Ιανουαρίου 1945, όταν η ηγεσία του ΚΚΕ/ΕΛΑΣ εγκατέλειψε, μετά από 33 μέρες μαχών, τον αγώνα για την κατάληψη της πρωτεύουσας, και έδωσε τη διαταγή για υποχώρηση, τα αιματοβαμμένα καθάρματα του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ είχαν ήδη πάρει 40.000 γέρους, γυναίκες, παιδιά και άρρωστους σαν ομήρους. Από αυτούς πάνω από το 10% πέθαναν από τις κακουχίες και την εξάντληση. Υπήρξαν όμως και εκτελέσεις όσων βραδυπορούσαν και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της φάλαγγας. Μεταξύ των ομήρων ήταν η σύζυγος του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά , Λέλα. Οι «επώνυμοι», καθηγητές πανεπιστημίου και πολυτεχνείου, πρώην στρατηγοί, δικαστικοί, διανοούμενοι και ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, συγκρότησαν την «6η φάλαγγα επίλεκτων προσωπικοτήτων», από 160 περίπου άτομα που συγκροτήθηκε στον Ασπρόπυργο και αναχώρησε με κατεύθυνση τη Μάνδρα στις 3 το πρωί της 5ης Ιανουαρίου 1945 και που οδηγήθηκε τελικά μέχρι τη Λειβαδιά.
      Στους 15000 άμαχους νεκρούς του Κόκκινου Δεκέμβρη πρέπει να προστεθούν οι περισσότεροι από 4000 νεκροί από τους «Ομήρους», και οι 6500 νεκροί των μαχών. (Οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν 3480 νεκρούς. Οι απώλειες του ΕΛΑΣ υπολογίστηκαν στους 3000. Σκοτώθηκαν και 265 εγγλέζοι).
      Συνολικά τα θύματα στο Λεκανοπέδιο , από τις 12 Οκτωβρίου που έφυγαν οι Γερμανοί, μέχρι τη συμφωνία της Βάρκιζας ήταν πάνω από 30.000. Ο φόρος αίματος του ΚΚΕ.
      Ο Αρχιεπίσκοπος και Αντιβασιλέας Δαμασκηνός υπολόγισε τον αριθμό των πάσης φύσεως θυμάτων του Δεύτερου Γύρου σε όλη την Ελλάδα σε 65.000. Πολύ αίμα . Κουβάδες αίμα, όπως ζητούσε το 1918 ο Hirsch Apfelbaum ή αλλιώς Ζηνόβιεφ.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
    3. 10ης Δεκεμβρίου 1944, Η μεγάλη επίθεση των Ελασιτών στου Μακρυγιάννη
      Το ξημέρωμα της 10ης Δεκεμβρίου 1944, οι κομμουνιστές άρχισαν τον βομβαρδισμό των θέσεων των πολιορκημένων στο Σύνταγμα Μακρυγιάννη του οποίοι η σφοδρότητα κορυφώθηκε μετά τις 07.30 πμ. Τα κτίρια του Συντάγματος είχαν καλυφθεί από καπνούς και φλόγες. Η ταράτσα του διοικητηρίου κατάρρευσε και καταπλάκωσε 4 χωροφυλακές, ενώ οι ευρισκόμενοι στον δεύτερο όροφο σκοτώθηκαν σχεδόν όλοι από τους όλμους .
      Μέσα στην κόλαση του σφοδρού βομβαρδισμού πολλοί χωροφύλακες ζήτησαν από τον διοικητή τους συνταγματάρχη Γεώργιο Σαμουήλ να γίνει έξοδος.
      Ο Σαμουήλ και ο «επιτελάρχης» του Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Κ. Κωστόπουλος, αποφάσισαν την παραμονή στο στρατόπεδο διότι έτσι υπήρχαν περισσότερες ελπίδες επιβίωσης. Στις 09.00 εκδηλώθηκε γενική επίθεση των ΕΛΑΣιτών με κύρια δύναμη το 6ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ Κορίνθου και τους «επίλεκτους» «μαυροσκούφηδες». Τα κύματα των επιθέσεων στον νότιο μαντρότοιχο συνεχίστηκαν για δυο ώρες.
      Οι ελασίτες προσπαθούσαν να διεισδύσουν από τα ρήγματα που είχαν ανοιχθεί τις προηγούμενες νύχτες .Η ορμή των κομμουνιστών αναχαιτίστηκε και η επίθεση ξεθύμανε, ενώ δεκάδες πτώματα, σκέπαζαν την νότια πρόσβαση του στρατοπέδου. Μετά από δύο ώρες , στις 13.00, ξανάρχισε το μπαράζ πυροβολικού και μισή ώρα μετά εκδηλώθηκε νέα γενική επίθεση των κομμουνιστών, η οποία αναχαιτίστηκε όπως και η πρώτη.
      Στις 15.30 οι Ελασίτες κατόρθωσαν να πλησιάσουν τον μαντρότοιχο και να ανατινάξουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα του. Το εσωτερικό του στρατοπέδου βρισκόταν πλέον εκτεθειμένο στα πυρά των ΕΛΑΣιτών.
      Στις 16.00. εμφανίστηκαν τρία αγγλικά άρματα μάχης που άφησαν στους αμυνόμενους 3 οπλοπολυβόλα, 3 αντιαρματικούς εκτοξευτές ΡΙΑΤ και πυρομαχικά. Μετά τα άρματα απομακρύνθηκαν και οι ΕΛΑΣίτες περιέσφιξαν και πάλι το Σύνταγμα και εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις. Τότε ο επιτελάρχης Κωστόπουλος, αποφάσισε την τοποθέτηση 2 πυροβόλων των 37 χλστ., απέναντι από το ρήγμα ώστε με άμεσες βολές να αναχαιτίζουν τις προσπάθειες διείσδυσης .
      Το εγχείρημα ανέλαβαν τέσσερεις εθελοντές, ο Υπολοχαγός Σβαρνιάς, ο Ενωμοτάρχης Κωλέτσης και οι χωροφύλακες Σβέρκος και Κανελλόπουλος.
      Οι οβίδες των πυροβόλων κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των ΕΛΑΣιτών οι οποίοι στις 18.00 σταμάτησαν εντελώς την επίθεση.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Τα Αλβανοελληνικά σύνορα είναι ο μεγαλύτερος δρόμος μεταφοράς κάνναβης στην Ευρώπη



    Η Αλβανία και το Κόσσοβο είναι ο χασισοβολώνας της Ευρώπης. Και η εξαγωγή της κάναβης αλλά και της κοκαΐνης που εισάγεται από τη Λατινική Αμερική για επανεξαγωγή γίνεται όχι μόνο δια της θαλάσσης αλλά δια της ξηράς προς την Ελλάδα και το Μαυροβουνιο.

    Η Αλβανική χασισοπαραγωγή βρίσκτια υπό την προστασία του πολύ Βαθεως Κράτους Δικαίου και για αυτό η Ευρώπη, δεν μπορεί να την περιορίσει παρά τις πολιτικές κυρίως των Ιταλών.

    Το BBC, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου πρόβαλε ρεπορτάζ για την εθνική (παράνομη) καλλιέργεια των Αλβανών επί της οποίας στηρίζεται η αλβανική οικονομία και έστειλε τον ρεπόρτερ από την Αθήνα Κώστα Κουκουμάκα επί τόπου.

    Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ με την κάμερα της αλήθειας έφτασε μέχρι το χωριό συνοριακό χωριό Χαραυγή των Ιωαννίνων και μας είπε ότι «σύμφωνα με τους Έλληνες συνοριοφύλακες , η κάνναβη περνάει κυρίως με τα πόδια συσκευασμένη σε σάκους 40-50 κιλών, από ένοπλους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών που γνωρίζουν καλά το έδαφος και έχουν σχέσεις με εγκληματικές ομάδες στην Ελλάδα.

    Ένα κιλό κάνναβης όταν πωλείται χύμα στην λιανική από την Αλβανία φτάνει τα 1.000 ευρώ , ενώ χονδρική στην Ιταλία ή την Ελλάδα είναι 2000.

    «Η κάνναβη διακινείται με τα πόδια από Αλβανούς που ζουν σε χωριά στην άλλη πλευρά των συνόρων», δήλωσε στο Μπι-Μπι-Σι ο Έλληνας αξιωματικός Λάμπρος Τσουμάνης. «Είναι σκληροτράχηλοι, δυνατοί άνθρωποι και ξέρουν όλα τα περάσματα στην παλάμη του χεριού τους. Μπορούν να επιβιώσουν για μέρες στο δάσος», είπε.

    Ένας από τους Αλβανούς παραγωγούς κάνναβης στον Αυλώνα δήλωσε στην κάμερα του δαιμόνιου ρεπόρτερ ότι υπάρχει διαφθορά στις αλβανικές αρχές καθώς έχουν διαφθαρεί οι αρχηγοί της αστυνομίας από τους εμπόρους των ναρκωτικών.

    (Όταν δικαζόταν ο υπουργός Εσωτερικών του Ράμα, ο Ταχίρι, για εμπόριο ναρκωτικών, ο δαιμόνιος ρεπορτέρ του Μπι-Μπι-Σι ήταν σε διακοπές, και έτσι βρήκε ένα χασισέμπορο από τον Αυλώνα).

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , από την αρχή του έτους έως τώρα, η ελληνική αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει 1,5 τόνους κάνναβης, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια κατασχέθηκαν περίπου 9 τόνοι.

    Στο ρεπορτάζ του Μπι-Μπι-Σι μίλησε και ένας νέος αγρότης 39 ετών, από τους παραγωγούς κάνναβης στην περιοχή, που πέρασε δύο χρόνια στην Ιταλία, αλλά επέστρεψε για να διευθύνει την επιχείρηση από το σπίτι του. Η παραγωγή κάνναβης και το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικός πόλος έλξης για τους Αλβανούς νέους.

    «Φέτος βρήκαμε ένα καλό κομμάτι γης στα βοσκοτόπια κοντά στην πόλη Τεπελένι, τρεις ώρες με τα πόδια στα βουνά », είπε στην κάμερα, ο δήθεν παράνομος που φύτεψε 50.000 φυτά. «Υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες, κοντά στο νερό, μακριά από την αστυνομία και τα περίεργα μάτια καθώς υπομονή», είπε.

    Πηγή των πληροφοριών το https://www.echedoros-a.gr
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έρευνα έδειξε ότι τα κοράκια είναι στο ίδιο νοητικό επίπεδο με χιμπατζήδες και ουρακοτάγκους.
    Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Όσναμπρικ και η επιστημονικής εταιρεία Μαξ Πλανκ, έδειξε ότι τα κοράκια από την ηλικία των τεσσάρων μηνών είναι τόσο έξυπνα όσο και οι ανθρωποειδείς πίθηκοι.
    Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε ένα τεστ νοημοσύνης που αναπτύχθηκε αρχικά για τα πρωτεύοντα (σ.σ. ανώτερα θηλαστικά, στα οποία περιλαμβάνονται ο άνθρωπος και διάφορες οικογένειες πιθήκων) και το προσάρμοσε στα κοράκια. Οι επιστήμονες ήθελαν να διαπιστώσουν εάν τα πτηνά αυτά γνωρίζουν πού βρίσκεται το φαγητό τους. Για να το κάνουν αυτό, έκρυψαν νοστιμιές σε ένα κύπελλο, το οποίο μετακινούσαν πέρα-δώθε ανάμεσα σε άλλα κύπελλα - όπως στο παιχνίδι «εδώ παπάς εκεί παπάς».
    Τα κοράκια έδειξαν με το ράμφος τους το σωστό κύπελλο και τσίμπησαν τη λιχουδιά. «Στην ηλικία των τεσσάρων μηνών, τα κοράκια είναι ήδη σχετικά ανεξάρτητα και αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τον έξω κόσμο. Κατά συνέπεια, τα νεαρά κοράκια θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα γνωστικά και όχι ενστικτωδώς για τις νέες προκλήσεις», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Ζιμόνε Πίκα του Ινστιτούτου Γνωστικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Όσναμπρικ.
    Συνολικά οκτώ κοράκια στην ηλικία των 4, 8, 12 και 16 μηνών συμμετείχαν σε διάφορους τομείς εργασίας στους οποίους, για παράδειγμα, δοκιμάστηκε η χωρική κατανόηση ή η κοινωνική συμπεριφορά όπως η επικοινωνία. Στις δοκιμασίες για να κατανοήσουν τις ποσότητες, τις αλυσίδες αιτίας-αποτελέσματος, την κοινωνική μάθηση και την επικοινωνία, αντεπεξήλθαν τόσο καλα όσο και οι χιμπατζήδες ή οι ουραγκοτάγκοι, διαπίστωσαν οι επιστήμονες.
    Τώρα θα αναπτυχθούν περαιτέρω τεστ, στα οποία θα περιλαμβάνονται επίσης δεξιότητες προσαρμοσμένες στο συγκεκριμένο είδος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος θα πολεμήσει για μας; του Νικόλα Δημητριάδη

    Ο ανυπόστατος πόθος «να πολεμήσει κάποιος άλλος για εμάς» είναι απότοκο της ηττοπάθειας που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες...
    ο πόθος «να πολεμήσει κάποιος άλλος για εμάς» είναι αρκετά διαδεδομένος, δείγμα της ηττοπάθειας που καλλιεργήθηκε συστηματικά στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Η αλήθεια είναι ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, θα είμαστε μόνοι. Ή μήπως όχι;
    Στον σύγχρονο κόσμο, κανείς δεν βοηθάει κάποιον, αν δεν θέλει να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του. Δεν είναι τυχαίο πως από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, που η Ελλάδα έδειξε δείγματα αποφασιστικότητας, αυξήθηκε κατ’ αναλογία και η προθυμία των νέων συμμάχων μας να αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους μαζί μας. Όπως δεν είναι τυχαίο, πως η Γαλλία έδειξε να ψυχραίνει τη στάση της, όταν η αποφασιστικότητα της Ελλάδας έδειξε τα όριά της. Με λίγα λόγια, όσο πιο αποφασισμένη είναι η Ελλάδα να λάβει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του νεοθωμανισμού, τόσο πιο πρόθυμοι θα είναι οι σύμμαχοί μας να μας συνδράμουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μακρόν τείνει εκ νέου χείρα βοηθείας... Ο Μητσοτάκης από την άλλη δηλώνει ότι οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός...

    iEpikaira.- «Η ΕΕ πρέπει να υπερασπίζεται την κυριαρχία των κρατών – μελών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος. Πράγμα που εξυπακούεται για μια υποτιθέμενη "Ένωση". Προϋπόθεση βέβαια αποτελεί οι ηγεσίες των κρατών μελών να θέλουν να υπερασπιστούν την κυριαρχία των ίδιων τους των κρατών αντί να περιμένουν τον από μηχανής θεό να βγάλει για λογαριασμό τους το φίδι από την τρύπα! Έτσι ο Έλληνας πρωθυπουργός, πιστός στο πνεύμα του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας δηλώνει ότι "δεν είναι αυτοσκοπός για την Ελλάδα οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας"...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα μετά την απαράδεκτη απόφαση της 11ης Δεκεμβρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Δεν θα ασχοληθούμε με ανάλυση της απαράδεκτης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γιατί δεν αξίζει να χάνουμε τον χρόνο μας με αποφάσεις που δεν έχουν νόημα και που οδηγούν την ΕΕ στην διάλυσή της, μιας και είναι ανίκανη να λειτουργεί αποτελεσματικά.
    Υπενθυμίζεται πάλι ότι όταν η Αργεντινή εισέβαλε στα νησιά Falklands το 1982, χρειάστηκαν μόλις τρεις εβδομάδες για να επιβληθούν οι κυρώσεις στις 15 Απριλίου 1982.
    Η Ελλάδα υποστήριξε τότε την λήψη κυρώσεων που περιελάμβαναν την απαγόρευση των εξαγωγών όπλων στην Αργεντινή και την διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη χώρα αυτή. Καμία σχέση με την χθεσινή απόφαση που μεταχειρίζεται την Ελλάδα και την Κύπρο σαν να ήταν τρίτες χώρες και όχι κράτη-μέλη της ΕΕ.
    Η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί ως εξής τώρα:
    1. Να καταγγείλει το μνημόνιο του 2010 με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης περί Συνθηκών. Η Συνθήκη αυτή προβλέπει τη δυνατότητα καταγγελίας για σφάλματα που έγιναν (αρθρο 48), απάτη (άρθρο 49), διαφθορά αντιπροσώπου κράτους (άρθρο 50), εξαναγκασμός αντιπροσώπου κράτους (άρθρο 51), ουσιαστική αλλαγή καταστάσεων (άρθρο 62β).
    2. Να θέσει το θέμα της παύσης πληρωμών λόγω πανδημίας γιατί μέχρι το 2028 πρέπει να πληρώσει 66,7 δις ευρώ στους δανειστές.
    3. Να τεθεί με επιμονή στο Βερολίνο η πληρωμή του κατοχικού δανείου, η αξία του οποίου κυμαίνεται σε σημερινές τιμές μεταξύ 13 μεχρι 422 δις ευρώ, ακόμη και με απειλή κατάσχεσης γερμανικών περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην Ελλάδα.
    4. Να ανακοινώσει επισήμως ότι δεν θα συμφωνήσει στην επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας όταν είναι να ανανεωθούν και γενικά να τηρεί αρνητική στάση σε θέματα κυρώσεων κατά άλλων τρίτων χωρών.
    Τα ανωτέρω θα πρέπει να τεθούν ταυτόχρονα στην ΕΕ και στό Βερολίνο από την Ελλάδα και με τον τρόπο αυτό θα ασκηθεί από την Αθήνα αφόρητη πίεση που ίσως καταλήξει στην επιβολή ουσιαστικών κυρώσεων στην Τουρκία. Διαφορετικά δεν έχει νόημα η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ.
    Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος
    Πρέσβης επί τιμή – Μέλος του ΙΗΑ
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΥΤΑ συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Όλοι λένε και γράφουν σωστά πράγματα. Φοβούνται όμως να αναφέρουν ποιος πρέπει να εφαρμόσει αυτά τα πράγματα. Δειλία. Δεν τολμούν εκεί που γράφουν Ελλάδα να αναγράψουν Κούλης. Αμέσως όλα τα μακρόσυρτα επιχειρήματά τους χάνουν την αξία τους.
    Για ποια Ελλάδα μιλάνε και γράφουνε όλοι αυτοί οι εμπεριστατωμένοι αναλυτές. Η κάθε χώρα εκφράζεται από τον κυβερνήτη της, όπως λέμε ότι η κάθε χώρα έχει και τον πρωθυπουργό που της αξίζει.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...