ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Φεβρουαρίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ 92% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΡΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΤΟ 8% ΤΗΝ ΜΙΣΟΥΣΕ, ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΤΟΥ 92% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΗΝ «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ» ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ 8%.

 

 ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ελληνική «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ». «ΕΣΤΙΑ», ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ: «Δημοσκόπηση Kappa Research: Καταρρέει η εμπιστοσύνη στους πυλώνες της Δημοκρατίας - Στον πάτο της λίστας τα μιντιακά βοθρολύματα». Καταρρέει η εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού προς την ελληνική δικαιοσύνη. ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Σήμερα οι 6 στους 10 έλληνες δεν την εμπιστεύονται καθόλου. Γιατί; ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. 

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Στην 83η θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε σύνολο 141 χωρών στον δείκτη της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ; ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ; 

 

 

Α' αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Παπανικολάου:

«Απογοητευτικές είναι και οι ουκ ολίγες περιπτώσεις δουλικής οσφυοκαμψίας απέναντι στην Εκτελεστική Εξουσία, ιδίως των πλέον ευάλωτων ηγεσιών της (Προέδρων, Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και αντιπροέδρων) ή των επίδοξων διαδόχων τους.
Είναι γνωστό ότι η Δικαιοσύνη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: Πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια. Αυτό, όμως δεν συμβαίνει όταν η κύρια μέριμνα ορισμένων ηγεσιών της φαίνεται να είναι είτε η συγκάλυψη πολιτικών ή ποινικών ευθυνών για σκάνδαλα, είτε η εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων επωνύμων και ισχυρών, ιδίως πλουσίων επιχειρηματιών, είτε η άσκηση πιέσεων προς ακέραιους δικαστές, είτε οι συνεχείς και επιτηδευμένες αναβολές κρίσιμων υποθέσεων.

Ο τρόπος και τα κριτήρια επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης στα πλαίσια του πρωθυπουργοκεντρικού συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, δηλαδή κατ’ ουσίαν από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό και από αυτούς που επηρεάζουν την κρίση του υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, αποτελεί την πιο πονεμένη ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχει εξελιχθεί σε τραγωδία για την ανεξαρτησία της και απαρχή πολλών από τα δεινά της.
Αν κατέγραφα όσα βίωσα, πάνω από σαράντα χρόνια, σχετικά με τις επιλογές αυτές, τα όσα είδα και άκουσα, θα αρκούσαν για να γεμίσουν τις σελίδες ενός βιβλίου, με τον τίτλο «Η μαύρη βίβλος της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Προς το παρόν επιγραμματικά σημειώνω ότι προτιμώνται, σε αρκετές περιπτώσεις, στις επιλογές αυτές όχι οι άριστοι αλλ’ οι αρεστοί στον εκάστοτε Πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, οι βολικοί, οι υπάκουοι, οι οσφυοκάμπτες, οι διαπλεκόμενοι, οι συναλλασσόμενοι, οι κομματικά προσκείμενοι, οι δημοσιοσχεσίτες και, βέβαια, οι συνεργαζόμενοι με θρησκευτικές ή παραθρησκευτικές σέκτες ή με συνδικαλιστές του κλάδου ως κομματικοί τοποτηρητές ή οι έχοντες σχέση με υπουργούς ή άλλα πρόσωπα της εκτελεστικής εξουσίας.»

 

 

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σταματάει τις απελάσεις αλλοδαπών



Το σκεπτικό της απόφασης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που λέει Stop στις απελάσεις αλλοδαπών

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μετά από ερώτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Αλλοδαπών) σχετικά με το τι γίνεται με τις εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις που διατάσσουν την απέλαση αλλοδαπών μετά την εφαρμογή του άρθρου 74 του νέου Ποινικού Κώδικα που δεν επιτρέπει τις απελάσεις, εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 2/2021 γνωμοδότηση, στην οποία αναφέρει ότι οι υποθέσεις αυτές πρέπει άμεσα να τεθούν στο αρχείο.

Το άρθρο 74 του νέου Ποινικού Κώδικα που ισχύει από 1.7.2019 καταργεί την απέλαση αλλοδαπών η οποία διατάσσεται με δικαστική απόφαση και παράλληλα καταργεί το μέτρο που επιβάλλεται ταυτόχρονα με την ίδια δικαστική απόφαση ως παρεπόμενη ποινή και απαγορεύει την επανείσοδο του αλλοδαπού στην Ελλάδα.

Στην γνωμοδότησή του ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας με το άρθρο 2 καθιερώνει την αρχή της αναδρομικότητας του επιεικέστερου ποινικού νόμου, ο οποίος ίσχυσε από την τέλεση της πράξης έως το χρόνο της αμετάκλητης εκδίκασης της υπόθεσης και προσθέτει ότι “επιεικέστερος νόμος είναι εκείνος που περιέχει ευμενέστερες για τον κατηγορούμενο διατάξεις”, δηλαδή “εφαρμόζεται η επιεικέστερη διάταξη, ακόμη και μεταξύ περισσοτέρων του ενός νόμου”.

Παράλληλα, ο κ. Βουρλιώτης επικαλείται την εισηγητική έκθεση του τότε νομοσχεδίου του νέου Ποινικού Κώδικα, η οποία αναφέρει:

“Σαφώς προκύπτει ότι η δικαστική απέλαση η οποία έχει επιβληθεί από το δικαστήριο, είτε ως μέτρο ασφαλείας είτε ως παρεπόμενη ποινή” και πριν αυτή εκτελεστεί, “δεν μπορεί αυτή να εκτελεστεί”, καθώς καταργήθηκε ρητά η πρόβλεψή της.

Πέρα από αυτά, αναφέρει ο κ. Βουρλίωτης ότι η παράνομη επάνοδος στην χώρα αλλοδαπού που είναι καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών εξακολουθεί να αποτελεί αξιόποινη πράξη κατά τις διατάξεις του νόμου 33896/2005.

Τέλος, ο κ. Βουρλιώτης, στην γνωμοδότησή του, αναφέρει:

“Οι εισαγγελικοί λειτουργοί επιβάλλεται να προβούν σε ανάκληση των σχετικών με τη δικαστική απέλαση, παραγγελιών τους προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Αστυνομίας και ακολούθως να αρχειοθετήσουν την υπόθεση, εκδίδοντας σχετική προς τούτο αιτιολογημένη πράξη”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 ΟΤΑΝ  ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ  ΕΙΝΑΙ  ΤΕΛΕΙΩΣ  ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ  ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ

 

Θά τό πῶ, ἄν καί γιά τούς μή γνωρίζοντες θά φανῆ παράξενο, ὡς σχολαστικοῦ τύπου διάκριση τοῦ "γοτθοποιημένου" ἐννοιολογικῶς συστήματος δικαίου μας:
ἌΛΛΟ ἡ ἀπέλαση ἀλλοδαποῦ κατηγορουμένου, ὡς παρεπόμενη ποινή τῆς Ποινικῆς Δίκης κατά τόν Ποινικό Κώδικα, καί ἌΛΛΟ ἡ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ διοικητική ἀπέλαση τῶν παρανόμως εἰσερχομένων στήν Ἑλλάδα ἀλλοδαπῶν.
ΜΟΝΟ ἄν τό ζητήσουν, καί ἀποδειχθῆ ὅτι αὐτοί εἶναι πρόσφυγες ἤ σέ κίνδυνο ζωῆς ἐάν ἀπελαθοῦν, δέν ἀπελαύνονται διοικητικῶς.
Ἡ διοικητική ἀπέλαση δέν εἶναι ποινή καί δέν σχετίζεται μέ τό ἐάν ἄλλαξε ὁ Ποινικός κώδικας, οὔτε μέ τό ἐάν ἐπιβλήθηκε μεν ἀπέλαση ὡς "μέτρο ἀσφαλείας" ἀπό τό Ποινικό Δικαστήριο, ἀλλά αὐτό τό μέτρο γιά ὁποιοδήποτε λόγο δέν ἰσχύει πλέον, ἤ δέν ἐκτελεῖται πλέον.
Παραμένει ἡ ὑποχρεωτικότητα γιά ὅλους, τῆς διαδικασίας τῆς διοικητικῆς ἀπελάσεως.
Ἀλλιῶς δέν θά ἤμασταν Κράτος μέ Ἐπικράτεια, οὔτε ἐλεύθερος Λαός, ἀλλά θά ἦταν ἡ μέν Ἐπικράτειά μας ἕνα ξέφραγο ἀμπέλι πού ληστεύεται, ἐμεῖς δέ οἱ Ἕλληνες θά ἤμασταν βλάκες ὅλοι, μαζί καί οἱ ἰθύνοντες μας, πράγμα πού δέν εἶναι ἔτσι.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

8 σχόλια:

  1. Καθηγητής Ιωαννίδης: «Τα lockdown είναι βάναυση κακοποίηση της ανθρωπότητας από μία μικρή ελίτ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κραυγή αγωνίας του καθηγητή Ιωαννίδη: «Η Ελλάδα αυτοκτονεί με τα μέτρα που λαμβάνονται».
    Μια εθνική μελέτη επιπολασμού, που κοστίζει όσο μια δημοσκόπηση, θα έδινε, σύμφωνα με τον καθηγητή, μια ξεκάθαρη εικόνα της πορείας του Covid-19 στη χώρα
    Τις εγκληματικές παραλείψεις και αστοχίες της κυβερνητικής πολιτικής που απειλούν να τινάξουν στον αέρα το ασθμαίνον σύστημα υγείας και να δώσουν παράλληλα τη χαριστική βολή σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, επεσήμανε ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής του Στάνφορντ, Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Κρήτη TV.
    Σύμφωνα με τον ομογενή επιστήμονα, η Ελλάδα έχει ένα από τα σκληρότερα και πλέον αναποτελεσματικά lockdown ανά την υφήλιο, το οποίο όχι μόνο δεν αναχαιτίζει την πανδημία, αλλά αντιθέτως τη χειροτερεύει, παρά το γεγονός ότι βαθμολογείται με 80 στον δείκτη της Οξφόρδης αναφορικά με την αυστηρότητα των μέτρων.
    «Έχουμε πάρει τη λάθος στράτα αν θεωρούμε ότι το lockdown είναι η συνταγή που θα μας λύσει τα προβλήματα. Είναι σαν να λέμε ότι ξεκινάμε στην Ελλάδα έναν πόλεμο με την Τουρκία και αντί να υπερασπιστούμε το πέλαγος, τα νησιά και τους ανοιχτούς μας χώρους, κλειδωνόμαστε όλοι στην Ακρόπολη και περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα», σημείωσε εύστοχα και μέσα στο… πνεύμα των ελληνοτουρκικών.
    «Φταίνε οι πολίτες που ‘πακετάρονται’ στα μέσα μεταφοράς; Που δεν υπάρχουν υποδομές στα σχολεία;»
    Στη συνέχεια στηλίτευσε όλους εκείνους που βγαίνουν καθημερινά στα τηλεπαράθυρα και κουνούν το δάχτυλο στους απλούς πολίτες, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας:
    «Φταίνε οι απλοί άνθρωποι επειδή το κράτος δεν τους έχει δώσει τα στοιχειώδη για να τους προστατεύσει; Φταίνε αυτοί, επειδή ‘πακετάρονται’ στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Φταίνε αυτοί επειδή δεν υπάρχουν υποδομές στα σχολεία; Φταίνε επειδή δεν υπάρχει τηλεργασία; Φταίνε αυτοί επειδή το κράτος τούς κλειδώνει μέσα από τις 6 για να κυκλοφορούν οι αστυνομικοί μόνο;» διερωτήθηκε, τονίζοντας πως η απαγόρευση κυκλοφορίας από το απόγευμα, με παράλληλη αύξηση περιπολιών αντί για αύξηση των τεστ, είναι μια αυτοκτονική κίνηση που ουδεμία σχέση έχει με την επιστήμη.
    Μια εθνική μελέτη επιπολασμού, που κοστίζει όσο μια δημοσκόπηση, θα έδινε, σύμφωνα με τον καθηγητή, μια ξεκάθαρη εικόνα της πορείας του Covid-19 στη χώρα. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια του 2020 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 65 δημοσκοπήσεις, όλες με θέμα ποια πολιτική παράταξη προτιμούν οι πολίτες.
    «Χρειάζεται, λοιπόν, να γίνει κάτι αντίστοιχο και για κάτι που στοιχίζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Μας ενδιαφέρει μόνο ποιο κόμμα θα ψηφίσουν οι Έλληνες; Νομίζω, μας ενδιαφέρουν και οι ανθρώπινες ζωές…», υπογράμμισε, τονίζοντας πως η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικούς επιστήμονες που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.
    Τα εμβόλια είναι χρήσιμα, δεν είναι πανάκεια
    Αναφορικά με τα εμβόλια, ο δρ Ιωαννίδης τόνισε πως πρόκειται για σπουδαία όπλα στη φαρέτρα της ανθρωπότητας, τα οποία, ωστόσο, θα φτάσουν μετά τη λήξη της μάχης. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, λιγότερο από το 1% του πληθυσμού στη χώρα μας έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ το ποσοστό του μολυσμένου πληθυσμού κυμαίνεται από 6% έως 39%.
    «Τα εμβόλια είναι χρήσιμα, δεν είναι πανάκεια. Πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε με σύνεση, προσεκτικά, γνωρίζοντας πού πηγαίνουμε. Αν δεν έχουμε σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, δεν μπορούμε να ξέρουμε πού πηγαίνουμε. Σας μιλώ ως επιδημιολόγος – χωρίς δεδομένα, είναι σαν να βλέπετε έναν τενίστα χωρίς ρακέτα του τένις».
    Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ο διακεκριμένος γιατρός επεσήμανε για πολλοστή φορά πως η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια πανδημία ανισοτήτων και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της δημιουργούν πολλούς φτωχούς, εξαθλιωμένους, εξαγριωμένους και εκμαυλισμένους πολίτες.
    https://youtu.be/8ytZrFJKwNg
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ».
    Αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι οι Εβρίτες από την επιμονή του Νοτη Μηταράκη και της κυβέρνησης να υλοποιήσουν το χοτ σποτ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, πέταξαν ότι είχαν μπροστά τους, όταν τον είδαν να μπαίνει στο αυτοκίνητο μπροστά στο Δημαρχείο για να αποχωρήσει με κατεύθυνση το ΚΥΤ Φυλακίου όπου θα έχει σειρά συναντήσεων μες εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Με κεντρικό σύνθημα “Διώξτε τον πούστη από τον Έβρο”, οι κάτοικοι δεν πτοήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
    Μια κλούβα και τα ΜΑΤ είχαν παραταχθεί τόσο μπροστά όσο και πλάγια από το Δημαρχείο για να φυγαδεύσουν τον Μηταράκη που έφυγε σαν τον κλέφτη, αλλά αρκετοί που βρισκόταν από την πλευρά του αστυνομικού μεγάρου, εκσφενδόνισαν ότι είχαν στα χέρια τους εναντίον του αυτοκινήτου που τον μετέφερε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηταράκης στους τοπικούς φορείς του Έβρου: «Μπορώ να φέρω έως και 10.000 αλλοδαπούς και θα το κάνω»!
      Με «απειλητική» διάθεση εμφανίστηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης τους τοπικούς φορείς, φανερά εκνευρισμένος μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των Εβριτών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επέκταση και την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παράνομων μεταναστών στον νομό.
      Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, πριν λίγο που συναντήθηκε μαζί του μέσα στο ΚΥΤ και συζήτησαν, όταν του αντέκρουσε με επιχειρήματα και στοιχεία όσα έλεγε ο κ.,Μηταράκης για την αναγκαιότητα επέκτασης της δομής φιλοξενίας λαθραίων μεταναστών στο χωριό του, αυτός του απάντησε απειλητικά:
      «Μπορώ και 10.000 αλλοδαπούς να φέρω και θα το κάνω».
      Εάν ισχύουν όλα αυτά, τότε ο κυβερνητικός σχεδιασμός αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση. Ότι δεν πρόκειται για ένα κέντρο μετεπιβιβάσεως αλλοδαπών που μπαίνουν στη παράνομα, παραβιάζοντας τα σύνορα, αλλά για ένα ουσιαστικά νέο καταυλισμό αλλοδαπών, με μόνιμη παρουσία στην περιοχή, που μπορεί να φτάσει έως και τους 10.000.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Ελληνική Λύση: «Το ΥΠΕΞ να πράξει τα δέοντα με τον Γερμανό Πρέσβη».
    Για εμπλοκή του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα στα εσωτερικά της χώρας κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση, καταγγέλοντας επίσης και επίθεση κατά Έλληνα δημοσιογράφου.
    Η ανακοίνωση:
    "Ο Γερμανός πρέσβης Ernst Reichel παραβίασε βάναυσα τον θεσμικό του ρόλο, παρεμβαίνοντας στο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος να καλέσει τον Πρόεδρο Πούτιν ή οποιονδήποτε άλλον ξένο ηγέτη για να παρευρεθεί στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια της εθνεγερσίας.
    Παράλληλα, επιτέθηκε με απαξιωτικό τρόπο στον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου (Με τον οποίον ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχουμε μεγάλες διαφορές), ο οποίος στηλίτευσε τον πασιφανή έλεγχο που ασκεί το Βερολίνο στις αποφάσεις της Κομισιόν. Καλούμε λοιπόν το ελληνικό ΥΠΕΞ να πράξει άμεσα τα δέοντα."
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοκινητοπορεία στη Χίο με μαύρες σημαίες κατά της νέας δομής λαθρομεταναστών
    Με μια πρωτότυπη αυτοκινητοπορεία με εκατοντάδες αυτοκίνητα αντέδρασαν σήμερα Σάββατο οι κάτοικοι Συκιάδας, Λαγκάδας και Βροντάδου της Χίου, οι οποίοι ξεκινώντας από τα χωριά τους κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για τη νέα δομή προσφύγων-μεταναστών που εξήγγειλε το υπουργείο στην περιοχή Θόλος στα βόρεια του νησιού.
    Αφού διέσχισαν με εκατοντάδες αυτοκίνητα, που έφεραν μαύρες σημαίες, τον περιφερειακό του δημοτικού κήπου Χίου δια της Προκυμαίας, κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο, από όπου και οι περισσότεροι επέστρεψαν στα χωριά τους.
    Χαρακτηριστικό του μεγέθους της αυτοκινητοπορείας, ήταν ότι το πρώτο αυτοκίνητο βρίσκονταν στα φανάρια της Φάρκαινας στο Αεροδρόμιο και το τελευταίο στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στο κέντρο της πόλης, δηλαδή μία απόσταση 2,5 χλμ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέα φάρμακα τύπου DARPin μπορεί μελλοντικά να είναι ανώτερα από τα μονοκλωνικά αντισώματα.
    Μια νέα κατηγορία φαρμάκων, τα λεγόμενα DARPin, μπορεί μελλοντικά να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικά από τα μονοκλωνικά αντισώματα στην εξουδετέρωση του κορονοϊού, ακόμη και αν αυτός μεταλλάσσεται συνεχώς, όπως ανακοίνωσαν Ελβετοί επιστήμονες. Τα εν λόγω υπό δοκιμή φάρμακα -που απέχουν ακόμη από το να αξιοποιηθούν κλινικά- συνίστανται σε πρωτεϊνικές δομές και είναι αφενός μικρότερα και αφετέρου φθηνότερα από τα μονοκλωνικά αντισώματα.
    Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Λωζάννης, της Βασιλείας και άλλων φορέων, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο bioRxiv, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, πραγματοποίησαν εργαστηριακά τεστ με δύο πειραματικά φάρμακα DARPin, τα ensovibep (ΜΡ0420) και MP0423, τα οποία αποδείχτηκαν «άκρως ισχυρά» απέναντι στη «βρετανική» (Β.1.1.7), στη «νοτιοαφρικανική» (Β.1.351) και σε άλλες μεταλλάξεις του ιού SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο.
    Τα φάρμακα στοχεύουν όχι σε ένα αλλά σε τρία διαφορετικά τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας του κορονοϊού που τον βοηθά να διεισδύει στα ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει. Ακόμη κι αν μία από αυτές τις πρωτεϊνικές περιοχές μεταλλαχθεί, πάλι το φάρμακο μπορεί να εξουδετερώσει τη δράση του ιού, επιτιθέμενο στις δύο άλλες.
    «Τα ευρήματα αυτά, σε συνδυασμό με το σχετικά μικρό μέγεθος και την υψηλή δυνατότητα παραγωγής τέτοιων μορίων DARPin, αναδεικνύουν τα ensovibep και MP0423 σε ανώτερες εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων», σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι βλέπουν δυνατότητες των DARPin και έναντι άλλων ιών στο μέλλον.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαζανάς: Ενδεχομένως να εμφανιστούν πιο σοβαρές μεταλλάξεις.
    Την ανησυχία του επιστημονικού κόσμου για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Μάριος Λαζανάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Σημείωσε δε ότι είναι πιθανό να εμφανιστούν κι άλλες μεταλλάξεις, πολύ πιο σοβαρές.
    «Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις, αλλά ήταν αναμενόμενο. Όταν έχουμε μια επιδημία από ιούς, είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρχουν μεταλλάξεις, όπως συμβαίνει με όλους τους ιούς. Με τον ιό της γρίπης έχουμε συνέχεια μεταλλάξεις. Και πολλές φορές και το εμβόλιο που γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους με τα στελέχη που κυκλοφορούσαν την προηγούμενη χρονιά, βλέπουμε το εμβόλιο να μην είναι αποτελεσματικό. Έτσι συμβαίνει και με τον κορονοϊό και θα έχουμε κι άλλες μεταλλάξεις στην πορεία που ενδεχομένως θα είναι και πολύ πιο σοβαρές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Ο ίδιο πρόσθεσε ότι οι μεταλλάξεις έχουν κάνει τον ιό πιο μεταδοτικό, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι να μη γίνουν πιο θανατηφόρες οι λοιμώξεις που θα εμφανίζονται από τα καινούρια στελέχη.
    Σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, φαίνεται ότι καλύπτουν τη βρετανική μετάλλαξη, η οποία έχει επικρατήσει, αλλά υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις για τη μετάλλαξη της Βραζιλίας. «Οι εταιρείες βέβαια έχουν δηλώσει ότι θα μπορέσουν άμεσα να προσαρμοστούν ή σαν τρίτη δόση ή σαν νέο εμβόλιο. Αυτό δημιουργεί δυσκολίες στην εμβολιαστική κάλυψη, την οποία θέλουμε να επιτύχουμε», τόνισε.
    Ερωτηθείς γιατί άρχισαν να κοκκινίζουν και πάλι διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, ο κ. Λαζανάς σημείωσε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ, τόσο ψυχικά όσο και οικονομικά, ενώ υπάρχει ανασφάλεια και φόβος για την υγεία. Ο ίδιος δήλωσε ότι η λειτουργία των σχολείων και του λιανεμπορίου είναι μια πολιτική απόφαση, ανάλογα με τις προτεραιότητες. «Αναφορικά με το επόμενο βήμα για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, όπως τόνισε ο κ. Λαζανάς θα είναι περαιτέρω περιορισμοί, κάτι βέβαια που δεν επιθυμεί η Επιτροπή. «Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Είναι σωστές οι αποφάσεις οι οποίες προτείνουμε»;
    Σχετικά με το ρόλο της Επιτροπής και τη διχογνωμία που υπήρξε την περασμένη Παρασκευή, επισήμανε ότι αφορά στην εκτίμηση κινδύνου, δηλαδή πόσο επικίνδυνα είναι τα στοιχεία και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε. «Στη συνέχεια η Επιτροπή κάνει μια γνωμοδότηση και πρέπει να ξέρετε ότι πάνω από εμάς υπάρχει και μια Εθνική Επιτροπή, που εισηγείται στην κυβέρνηση τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν και η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει την ευθύνη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...