ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Ιουλίου 2022

ΑΡΘΡΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

 







Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «Ήθη και Έθιμα των Καλάσα»: "ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΑΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ".


 




















ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ (Peter H. Diamandis), Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

 



«ΚΡΑΥΓΗ»: Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΝΤΒΑΡΝΤ ΜΟΥΝΚ




ΚΡΙΣΗ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ









































OTAN O ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 


ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ






«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΟΙ ΚΑΛΑΣ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ». Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ Washington Post ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.

 



ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ: «ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ»;














ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : «H EΥΡΩΠΗ ΧΡΕΙΑΖETAI ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ».

 



ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: "ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΛΑΣΕ ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΥΣ"











ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΜΑΓΟ ΠΡΟΦΗΤΗ ΑΒΡΑΑΜ



Για τη χαμένη τιμή του εθνικιστικού χώρου









Είμαστε πρώτα Χριστιανοί και μετά Έλληνες;










Μήπως τελικά ο Δαβίδ δεν σκότωσε τον Γολιάθ;

 


Η [κατα;]δίκη της Χρυσής Αυγής, βάσει απλής λογικής

 




Η κατάντια του να σε λυπούνται οι αριστεροί...








Ώδινεν Κούγια και έτεκεν Πλεύρην





"Θα αποκαλύψω όλα όσα είχαμε αποκρύψει εμείς, οι ίδιοι!" [Συγκλονιστική συνέντευξη του Γ. Λαγού στον Στοχο]





ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ (ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΕΑΣ) ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ KF-21 ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.





Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: «Χρυσή» η ιπτάμενη Ηλιάνα Τριανταφύλλου η 17χρονη Σερραία από την Κερκίνη, στο επί κοντώ




ΕΛΛΑΣ: ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ. Μείωση πληθυσμού στην Ελλάδα σε ηλικίες 20-64 χρόνων κατά 35% μέχρι το 2060. Σακελλαροπούλου στην Σταυρούπολη: «Απομονώστε τους φασίστες - Καλύτερο μέλλον με την ενσωμάτωση των προσφύγων. Θα ανανεωθεί ο ελληνικός πληθυσμός». Μητσοτάκης: "Συρρικνωνόμαστε αλλά έρχονται πληθυσμοί που θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση με οργανωμένη μετανάστευση..."







ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. Τροχαία σε Κηφισό και Νέα Φιλαδέλφεια – Νεκροί ένας 22χρονος και ένας 25χρονος. Πάτρα: Νεκρός 25χρονος έπειτα από τροχαίο.

 



Carthago delenda est. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΝΕΑ, ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, DRONE ΜΕ 495 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ CRUISE ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ 800 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ...ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΝΕΤΑ (ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΙΛΟΤΟ), ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία τεράστια επιθετική “γροθιά” της τουρκικής αεροπορίας κατά στόχων, εδάφους και επιφανείας.

































ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

 

 

 

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΑΥΙΔ ΧΑΡΙΣ (ΚΑΪΑΦΑΣ;) ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ, ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ 50 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΜΕ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΤΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΨΕΛΛΙΣΑΝ ΚΑΤΙ.

 



ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ: «ΣΚΥΛΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΣΟΥΒΛΙΣΕΤΕ, ΕΝΑΣ ΓΚΡΑΙΚΟΣ ΕΧΑΘΗ. ΑΣ ΕΙΝ΄ΚΑΛΑ Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΚΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΒΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΙ ΟΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΝΤΟΒΛΕΤΙ».



















Ένας Ινδός, ο Ρίσι Σούνακ, πρώτευσε στον Α΄ γύρο των εκλογών για τη θέση του πρωθυπουργού της… Μεγάλης Βρετανίας. Μετά τον εβραιότουρκο πρωθυπουργό Τζόνσον και τον Πακιστανό δήμαρχο του Λονδίνου. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΗΣ ΡΑΤΣΑΣ. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΓΛΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Alex Henshaw.






Η ΠΛΗΡΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2018 ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (nativism).




Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ















 

 

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Οι χώρες που ξεχωρίζουν στις επιστήμες και την καινοτομία.





ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ. Κόρινθος: Μια 18χρονη και ένας 16χρονος νεκροί – Το ΙΧ οδηγούσε ο 15χρονος αδερφός της. Φωκίδα: Δύο νεκροί από θανατηφόρο τροχαίο στην Ιτέας-Ναύπακτου. Θάνατος 23χρονου λουόμενου στη Θεσσαλονίκη.

 



TOGG: Η πρώτη τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία ανοίγει μεγάλο εργοστάσιο στην Γερμανία! Ο Ερντογάν στηρίζει την τουρκική εταιρεία με φορολογικές ελαφρύνσεις. ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΥΡΑΛ ΕΖΕΛ: «Θα ολοκληρώσουμε αυτό που άρχισε ο Σουλεϊμάν µε την πολιορκία της Βιέννης το 1529. Θα κατακλύσουμε την Ευρώπη χάρη στους καρπερούς άνδρες µας και στις υγιείς γυναίκες µας. Το 2100 στη Γερμανία θα ζουν 35 εκατομμύρια Τούρκοι και 20 εκατομμύρια Γερμανοί».

 



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ 2021: 10.432.481 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2011 ΚΑΤΑ 3,5%. ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ.

 


Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 1.600.000 ΑΤΟΜΑ. ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 29 ΕΤΩΝ. ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ: ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΤΟΥΡΚΟΙ» ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.

 



Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ο ΝΕΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.





Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ




ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ".






ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ".




Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΜΟΥΣΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

 


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ» ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΣΑΝ. ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΕΛΥΝΑΝ ΚΑΙ ΕΔΕΝΑΝ.





ΛΟΧΙΑΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΕΚ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ, ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΣ.



ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 1974 ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ




























Ποιος έγραψε την Προδοτική Ομιλία του Μακάριου στον ΟΗΕ, τον Ιούλιο του 1974; [Του Θ. Χατζηγώγου]. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

 


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1946, Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΡΓΚΟΥΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «King David Hotel» ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΟΤΑΝ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ. 91 ΝΕΚΡΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.

 




ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1958. Στην Κύπρο οι Άγγλοι εξαπέλυσαν κύμα μαζικών συλλήψεων. Μέχρι τις 20 Αυγούστου συνελήφθησαν 1.952 Έλληνες.

 



Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Εξτρεμιστικές εβραϊκές ομάδες απειλούν την Ελληνοχριστιανική συνοικία

 



H «οικουμενική» προδοσία της Κύπρου. Σαν σήμερα πριν 48 χρόνια, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, οι Τούρκοι εκδρομείς έφθασαν μετά 15 ώρες ταξείδι στην παραλία «Πέντε Μίλι», της Κερύνειας.




Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ.

 




ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΝΝΕΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ (ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ) ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΑΔΙΑΣ - ΛΕΥΚΙΜΗΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΟΤΟΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΞΙΑΣ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ.



ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Η Χούντα παραδόθηκε στις 23 Ιουλίου 1974 βάσει (αυστηρού) χρονοδιαγράμματος.














ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΣΧΕΔΟΝ 400 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ή 190% ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΠ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΚΡΑΤΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ (24 ΙΟΥΛΙΟΥ) Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΕΣ.
















ΦΥΣΙΚΟΣ Tony Rothman: «Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΖΕΝΕΡΛ ΤΟΥ 1904 ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟ 1905».

 




ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Bloomberg: "Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΝΕΙ 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ". Η ρωσική εταιρεία Rosatom, σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι το εργοτάξιο είναι το μεγαλύτερο του είδους του παγκοσμίως. ΤΕΛΙΚΑ Ο "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ" ΠΟΥΤΙΝ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.


 


ΑΡΘΡΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 

 








6 σχόλια:

  1. Πάνω από 200 αλλοδαποί έποικοι αποβιβάστηκαν στα νησιά του ανατ. Αιγαίου μέσα σε 48 ώρες.
    Καθησυχάζουν οι Αρχές: Δεν πρόκειται να απελαθούν.
    Μέσα σε δύο μόλις ημέρες πάνω από 200 αλλοδαποί μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε αρμόδιος φορέας με τον βαρύγδουπο τίτλο «Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου και Επιτήρησης Συνόρων» από τις 26 έως και τις 28 Ιουλίου αποβιβάστηκαν στα νησιά από Τουρκία 213 αλλοδαποί μουσουλμάνοι και πιο συγκεκριμένα:

    Στην Κάρπαθο 135 (μεταφέρθηκαν στη Λέρο)

    Στη Σάμο 52, στη Λέσβο 15, στη Χίο 8, στην Ψεριμο 2 και στην Κω 1.

    Όπως διευκρινίζεται ουδείς εκ των αλλοδαπών πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα ενώ τους έχει διεμηνύθη να μην επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα καθώς αυτό θα είναι παράνομο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί ευφυείς Έλληνες, εδώ και αρκετό καιρό, προκειμένου να δείξουν την κτηνωδία των τούρκων και να τους μειώσουν στα μάτια του κόσμου, τους καταγγέλλουν διεθνώς, ονομάζοντάς τους μογγόλους. Η αρχική φύτρα των τούρκων ήταν βέβαια μογγολική, αλλά σκεφθείτε το εξής παράδοξο: ας πούμε ότι ζείτε στην Μογγολία, στην Κίνα, στην Κορέα, και στην Ιαπωνία και έρχεται μία καταγγελία από κάτι περίεργους τύπους της Μεσογείου, που καταγγέλουν τους Μογγόλους, σε σας, τους Μογγόλους, ως…μογγόλους. Μάλλον θα το βρίσκατε εξωφρενικό. Και όμως αυτό γίνεται για 50 τόσα χρόνια από τους πανέξυπνους γυφτοειδείς Έλληνες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ULAQ: 50 μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας θα κατασκευάζονται το χρόνο για το τουρκικό Ναυτικό.
    Με τα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας ULAQ θέλουν να γεμίσουν το Αιγαίο οι Τούρκοι.

    Όπως ανακοινώθηκε το ναυπηγείο ARES έχει τη δυνατότητα κατασκευής 50 τέτοιων μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας το χρόνο έχοντας υπογράψει και σχετικό συμβόλαιο με τον SSB.

    Το σκάφος που χρησιμοποιεί τουρκικής σχεδίασης κινητήρες θα ενσωματωθεί και στις κορβέτες κλάσης Ada οι οποίες θα φέρουν δύο ULAQ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Έλληνες κάνουν πάντοτε "στρατηγικές επιλογές" από άλλες χώρες. Οι ίδιοι είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν οτιδήποτε. Ένας θερινός λαός που κάνει μόνο για γκαρσόνια. Οι ισραηλινοί δημιουργούν δικά τους όπλα. Οι τούρκοι δημιουργούν δικά τους όπλα. Οι ιρανοί δημιουργούν δικά τους όπλα. Οι σέρβοι δημιουργούν δικά τους όπλα. Οι ρωμιοί κάνουν στρατηγικές επιλογές στα ξένα όπλα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΤΟΥΡΚΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Το. άρθρο του Οζάι Σεντίρ, της Μιλλιέτ, που θεωρείται κοντά στο περιβάλλον του τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και των τουρκικών κρατικών υπηρεσιών με τίτλο «Πόλεμος στο Αιγαίο και λάθη της νεαρής Δημοκρατίας».
    Ιστορική αναδρομή
    Το άρθρο ξεκινάει με ιστορική αναδρομή σημειώνοντας ότι «η Ιταλία, η οποία ηττήθηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξήγαγε ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Συμμάχους στο Λονδίνο και το Παρίσι το 1945-46. Η Ελλάδα συμμετείχε σε όλες αυτές τις διασκέψεις- η Τουρκία δεν συμμετείχε καν ως παρατηρητής στις συνομιλίες αυτές».
    Υπενθυμίζει ότι «το αίτημα του Feridun Cemal Erkin, Γενικού Γραμματέα του τουρκικού ΥΠΕΞ, να συμμετάσχει στη διάσκεψη απορρίφθηκε από την Πρωθυπουργία «με την αιτιολογία ότι δεν συμμετείχαμε στον πόλεμο». Λάθος, βέβαια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η νεαρή Τουρκική Δημοκρατία γύρισε την πλάτη της στο Αιγαίο. Αντιθέτως, έχουμε πολλές εντάσεις με την Ιταλία, η οποία παρέμεινε ιδιοκτήτρια των Δωδεκάνησων μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης».
    Οι «μάχες» της Τουρκίας για τα Ίμια και το Καστελόριζο
    «Θυμόμαστε την ‘επιχείρηση’ στα Ίμια το 1996, η Τουρκία είναι μια χώρα που αποβίβασε στρατεύματα και ύψωσε σημαίες στις νησίδες και τους βράχους γύρω από το ιταλικό νησί Καστελόριζο τον Δεκέμβριο του 1923, το 1927 και το 1929. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Λωζάνης, η τουρκική αντιπροσωπεία είχε προσπαθήσει ιδιαίτερα σκληρά να κρατήσει το Καστελόριζο στην Τουρκία. Ενώ το Καστελόριζο θυσιάστηκε, τα νησιά Tavşan γύρω από τα Δαρδανέλια παρέμειναν στην Τουρκία» σημειώνει το άρθρο.
    Η αποστρατικοποίηση
    «Τόσο η Συνθήκη της Λωζάννης, στην οποία η Τουρκία είναι συμβαλλόμενο μέρος, όσο και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947, βάσει της οποίας τα Δωδεκάνησα μεταβιβάστηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα, περιέχουν ακριβείς διατάξεις για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου» σημειώνει ο αρθρογράφος.
    «Παραβιάζει η Ελλάδα τις συμφωνίες»;
    Και ερωτά: «Παραβιάζει σήμερα η Ελλάδα τις διεθνείς συμφωνίες; Ναι, το κάνει, αλλά ενώ το κάνει αυτό, παίζει επίσης ένα μεγάλο παιχνίδι» επισημαίνοντας ότι «οι Έλληνες διπλωμάτες αναφέρονται σε μια ομιλία που έκανε το 1936 ο τότε τούρκος υπουργός Εξωτερικών Tevfik Rüştü Aras στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Σε εκείνη την ομιλία, ο Aras είπε ότι η Ελλάδα είχε το δικαίωμα να εξοπλίσει τα νησιά της Λήμνου και της Σαμοθράκης».
    «Η Συνθήκη του Montreux καλύπτει το καθεστώς των Στενών και των νησιών στα Στενά. Στη Συνθήκη δεν υπάρχει καμία αναφορά στα νησιά της Λήμνου ή της Σαμοθράκης, αλλά η Ελλάδα χρησιμοποιεί το επιχείρημα στον πρόλογο» σημειώνει το δημοσίευμα.
    Αδικαιολόγητη η Αθήνα
    Και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «η κατάσταση που δικαιολογεί τη θέση της Τουρκίας εδώ είναι η εξής: Ακόμα και αν υποθέσουμε για μια στιγμή ότι το προοίμιο της Συνθήκης του Montreux ανοίγει μια πόρτα για την Ελλάδα για τα νησιά της Λήμνου και της Σαμοθράκης, αυτό δεν δικαιολογεί την Ελλάδα να παραβιάσει τη Συνθήκη της Λωζάννης και να εξοπλίσει τα νησιά της Χίου ή της Λέσβου, της Σάμου και της Ικαρίας στα βάθη του Τσεσμέ. Ομοίως, υπάρχουν ρήτρες αφοπλισμού για τα Δωδεκάνησα που πήρε από την Ιταλία το 1947».
    Έχουμε να κάνουμε με μία θρασύτατη χώρα
    Όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος «το πρόβλημα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια θρασύτατη χώρα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο λέγοντας ότι αυτές οι συνθήκες είναι συνθήκες οριοθέτησης συνόρων και όχι αφοπλισμού».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλουν όλο το Αιγαίο.
      Και συνεχίζει «υπάρχει ένα άλλο καλό παράδειγμα για να εξηγήσουμε την όρεξη της Ελλάδας να αποκτήσει όλο το Αιγαίο και την αδιαφορία της για το δίκαιο. Ακόμη και πριν η Γερμανία παραδοθεί, η Ελλάδα έστειλε ένα σημείωμα στους Συμμάχους ζητώντας να της δοθούν τα Δωδεκάνησα. Αυτό είναι το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα της επεκτατικής συμπεριφοράς της. Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία εκείνη την εποχή θεωρούσε το ζήτημα των Δωδεκάνησων ως δωροδοκία που θα την παρέσυρε στον πόλεμο.
      Η Άγκυρα δεν δέχτηκε την προσφορά των Γερμανών, οι οποίοι είχαν αρχίσει να χάνουν τον πόλεμο, ν’αφήσουν τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία – αντίθετα, προώθησε την προσφορά αυτή στους Βρετανούς και όταν οι Γερμανοί αποχώρησαν, οι Βρετανοί ανέλαβαν τα νησιά.
      Στην πραγματικότητα, η Άγκυρα δεν είχε άδικο για τις δωροδοκίες που θα την παρέσυραν σε αυτόν τον πόλεμο. Τον Δεκέμβριο του 1941, ο Βρετανός ΥΠΕΞ Eden είχε συνάντηση με τον Stalin, ο οποίος κυβερνούσε τη Σοβιετική Ένωση, στη Μόσχα. Στη συνάντηση αυτή, ο Stalin είπε ότι τα Δωδεκάνησα, η Βόρεια Συρία και ένα μέρος της Βουλγαρίας θα έπρεπε να δοθούν στην Τουρκία. Η Άγκυρα γνώριζε αυτόν τον διάλογο μεταξύ των ηττημένων της στιγμής εκείνης, αλλά δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό».
      Ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα
      Επιστρέφοντας στο θέμα του εναέριου χώρου και των 12 ναυτικών μιλίων, που σύμφωνα με τον αρθρογράφο «είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ μας και της Ελλάδας» και ξεκίνησε «από τα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας», το δημοσίευμα σημειώνει ότι «η Ελλάδα επέκτεινε τον εναέριο χώρο της στα 10 μίλια το 1931».
      Η Ελλάδα δεν έχει ακυρώσει την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία
      Και συνεχίζει: «Ας μην ξεχνάμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ήταν αρκετά καλές εκείνη την εποχή και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος πρότεινε τον Mustafa Kemal Atatürk για το Νόμπελ Ειρήνης το 1934. Αν ρωτάτε γιατί η Άγκυρα δεν αντέδρασε σε αυτή την απόφαση, υπάρχουν δύο λόγοι. Πρώτον, η Ελλάδα είχε λάβει μια τέτοια απόφαση προκειμένου να δημιουργήσει έναν διανησιωτικό εναέριο χώρο. Δεύτερον, η Ελλάδα δεν κατέγραψε επίσημα την απόφαση αυτή μέχρι το 1975. Το 1975, κατά τη διάρκεια μιας άσκησης που διοργάνωσε η Τουρκία, η θέση αυτή διατυπώθηκε επίσημα για πρώτη φορά και η Τουρκία απάντησε αμέσως: «Δεν αναγνωρίζουμε» και έκτοτε τα μαχητικά μας πετούν τακτικά εντός των επίμαχων 4 μιλίων.
      Η Ελλάδα αύξησε την υφαλοκρηπίδα της [χωρικά ύδατα] στα 6 μίλια το 1936 και η Τουρκία στα 6 μίλια το 1964. Όταν η Ελλάδα θέλησε να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια μετά την ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ της Κύπρου το 1974, η Τουρκία παρενέβη και το 1975, ο τούρκος ΥΠΕΞ Çağlayan ενημέρωσε τις ΗΠΑ με επιστολή του ότι μια τέτοια κατάσταση θα θεωρούνταν πράξη πολέμου. Την 1η Ιουνίου 1995, η Αθήνα, αναφερόμενη στη 2η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, δήλωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.
      Η τουρκική Εθνοσυνέλευση εξέδωσε δήλωση στην οποία δήλωνε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εξουσιοδοτούσε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών μέτρων. Να σας θυμίσω ότι η Ελλάδα, η οποία επικρίνει την Τουρκία για την απόφασή της casus belli η οποία δεν έχει περάσει από την τουρκική Βουλή, δεν έχει ακυρώσει την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία στη Βουλή της».
      Θα πήγαινε η Τουρκία σε πόλεμο;
      Το δημοσίευμα καταλήγει προειδοποιώντας εμμέσως με πόλεμο θέτοντας το εξής ερώτημα: «Θα πήγαινε η Τουρκία σε πόλεμο για να αποτρέψει την εγκαθίδρυση μιας τάξης που αφήνει το 70% των υδάτων του Αιγαίου στην Ελλάδα, μειώνει την ανοιχτή θαλάσσια περιοχή στο 19% και αφήνει στην Τουρκία μερίδιο 7% στο Αιγαίο, όπου ένα πλοίο που ταξιδεύει από την Κωνσταντινούπολη στη Σμύρνη θα πρέπει να περάσει από ελληνικά χωρικά ύδατα; Ας απαντήσει η Ελλάδα και σε αυτό το ερώτημα…»
      Πηγή: warnews247.gr

      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...