ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουλίου 2022

Ποιος έγραψε την Προδοτική Ομιλία του Μακάριου στον ΟΗΕ, τον Ιούλιο του 1974; [Του Θ. Χατζηγώγου]. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

 


Η ΕΡΤ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΒΑΛΕ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ.




Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΜΟΥΣΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... 


 

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2019 ΣΤΟ ΡΙΚ, Ο ΝΙΚΟΣ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΠΑΡΕΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ «ΟΜΕΡΤΑ»…

Ποιός έγραψε την Προδοτική Ομιλία του Μακάριου στον ΟΗΕ;

Του Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ

Ποιος έγραψε την Προδοτική Ομιλία του Μακάριου στον ΟΗΕ, τον Ιούλιο του 1974; [Του Θ. Χατζηγώγου] | Λευτερης Πανουσης (panusis.blogspot.com)

Στις 15 Ιουλίου 2022 συμπληρώθηκαν 48 ακριβώς χρόνια από το βλακώδες Πραξικόπημα του εβραϊκής καταγωγής Δικτάτορα της Ελλάδος, Μίμη Ιωαννίδη, εναντίον του τότε εκλεγμένου Προέδρου της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Μούσκου (1974). Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουλίου 1974, ο τραγόπαπας Μακάριος εκφωνούσε την περίφημη Ομιλία του από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, με την οποία καλούσε τους Τούρκους να εισβάλουν στην Κύπρο για να αποκαταστήσουν την τάξη που διασάλευσε το Πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών!..

Όλα αυτά είναι γνωστά και τά έχει γράψει δεκάδες φορές τα τελευταία 35 χρόνια ο «Στόχος». Σήμερα θα ασχοληθώ με κάτι ιδιαίτερο, που κανείς δεν τολμά να αγγίξει: Οι Ελληνοκύπριοι αδελφοί μας γνωρίζουν αυτή την Προδοτική Ομιλία του Μακαρίου στα Ηνωμένα Έθνη; Την δημοσίευσε ποτέ κάποια κυπριακή εφημερίδα, έγινε ποτέ κάποια εκπομπή στην Κυπριακή Τηλεόραση για το θέμα αυτό;

Σας διαβεβαιώ πως ΟΧΙ: Το 95% των Κυπρίων έχουν μέχρι σήμερα μαύρα μεσάνυχτα γι’ αυτή την Προδοτική Ομιλία και μόνο τα τελευταία χρόνια μέσω Διαδικτύου μπόρεσαν να την πληροφορηθούν ορισμένοι!..

   

Όλα αυτά τα 48 χρόνια, μόνο ΜΙΑ σχετική εκπομπή έγινε στην Κυπριακή Τηλεόραση γι’ αυτό το κορυφαίο θέμα και μπορείτε να δείτε εδώ (https://tinyurl.com/3z5u36fy ) το επίμαχο απόσπασμα. Πρόκειται για μια εκπομπή που μεταδόθηκε από το ΡΙΚ πρίν 3 χρόνια, στις 3 Ιουλίου 2019, με παρουσιάστρια την γνωστή Κύπρια δημοσιογράφο Ελίτα Μιχαηλίδου. Είχε θέμα τους Φακέλους της Κύπρου και καλεσμένος ήταν ο μακαρίτης υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης (1934 – 27 Μαΐου 2021).

Ν. ΡΟΛΑΝΔΗΣ: ΑΛΛΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ!

ΧΩΡΙΣ άλλα σχόλια, μεταφέρω επί λέξει τα πιο σημαντικά σημεία της συνομιλίας τους, όπως θα την ακούσετε κι εσείς στο βίντεο των 2,5 λεπτών στο οποίο σάς παρέπεμψα…

Ν. ΡΟΛΑΝΔΗΣ: «…Το Πραξικόπημα, το οποίον εμείς στο Συμβούλιον Ασφαλείας περιγράψαμεν ως Ελληνικήν Εισβολήν στην Κύπρον, κι αυτό μού το κολλούσαν στο μέτωπον κάθε φοράν που επήγαινα…»

ΕΛ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: «Μιλάτε για τον Αρχιεπίσκοπον Μακάριον, έτσι; Του οποίου, κύριε Ρολάνδη, του οποίου η Ομιλία δεν γράφτηκε από τον ίδιον…»

Ν. ΡΟΛΑΝΔΗΣ: «Ασφαλώς δεν γράφτηκεν από τον ίδιον, ποιός ήταν αυτός που θα μπορούσε να γράψει τέτοια πράγματα;»

ΕΛ. ΜΙΧ.: «Ποιός ήταν αυτός που την έγραψεν;»

Ν. ΡΟΛΑΝΔΗΣ: «Είχα κάποιες πληροφορίες, αλλά επειδή δεν ήμουν σίγουρος, δεν εμίλησα ποτέ…»

ΕΛ. ΜΙΧ.: «Ο ίδιος συνειδητοποίησεν τι εκφώνησεν εκεί;»

Ν. ΡΟΛΑΝΔΗΣ: «Κοιτάτε, για να είμαστε δίκαιοι με τον άνθρωπον: Ήταν αντικείμενον δολοφονίας και κατάφερεν να φύγει την τελευταίαν στιγμήν από το Προεδρικόν, επήγεν πα’ στα βουνά, απ’ εκεί κατέφυγεν στην Πάφον, από την Πάφον τον εσήκωσαν οι Άγγλοι και τον επήγαν στες Βάσεις, από τες Βάσεις επήγεν στην Μάλταν, από την Μάλταν επήγεν Λονδίνον κι από το Λονδίνον επήγεν Νέαν Υόρκην. Η Ομιλία είναι γραμμένη, αυτό το ξέρομεν…»

ΕΛ. ΜΙΧ.: «Έχετε γνώσιν αν συνειδητοποίησεν ο ίδιος τι εδιάβασεν;»

Ν. ΡΟΛΑΝΔΗΣ: «Όχι. Με εξένισεν ολίγον (sic!) εκείνη η Ομιλία, όποιος κι αν την έγραψεν, σημαίνει ότι δεν σκεφτόταν καλά. Διότι όταν ερχόμαστεν εμείς και λέμε στον Τούρκον να έρθει…»

ΕΛ.ΜΙΧ.: «Αντιτάσσουν, όμως, ότι η Εισβολή είχεν ήδη αρχίσει…

Ν. ΡΟΛΑΝΔΗΣ: «Όχι, δεν είχεν αρχίσει... Κι από την άλλην, έδινεν κι ένα δικαιολογητικόν, χωρίς αμφιβολίαν….. Μάς έλεγαν οι ξένοι που εσυναντούσαμεν ότι… ελάτε εις την θέσιν του Ετσεβίτ, τι θα κάματε εσείς;… Δυστυχώς εγράφη μία λανθασμένη Ομιλία. Διότι όταν λές ότι δεν ήταν Πραξικόπημα το 1974 αλλά εισέβαλεν η Ελλάδα… Δηλαδή εισέβαλεν η Ελλάδα και η Τουρκία δεν μπορεί να εισβάλει;»

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ που συζητήθηκε όλα αυτά τα 48 χρόνια στην Κυπριακή Τηλεόραση η Προδοτική Ομιλία του Μακαρίου στον ΟΗΕ (19 Ιουλίου 1974) με την οποία καλούσε τους Τούρκους να εισβάλουν στην Κύπρο για να αποκαταστήσουν την συνταγματική τάξη! Κι όπως βλέπετε, ο Ρολάνδης προσπαθεί να δικαιολογήσει τον αρχιπροδόταρο Μακάριο Μούσκο, λέγοντας ότι την Ομιλία εκείνη την έγραψε κάποιος άλλος και ο Μακάριος απλώς την εκφώνησε! Για τόσο κάφρους μάς περνάνε οι αδελφοί μας Κύπριοι, που εξακολουθούν να θεωρούν ως Ήρωα του Κράτους τους τον Αρχιπροδοταρο Μακάριο που κάλεσε τους Τούρκους να εισβάλουν στη Κύπρο…



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...