ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιουλίου 2022

Η ευφορία των Ελλήνων εθνικιστών...

 

Για τη χαμένη τιμή του εθνικιστικού χώρου

 


Ο κ. Αλέξης Κούγιας, ο κ. Γιάννης Λαγός και η ευφορία των Ελλήνων εθνικιστών... | Λευτερης Πανουσης (panusis.blogspot.com)


 

Και μόνο που βγήκε στη φόρα [αρχικά απο την εφημεριδα των συντακτων] ότι ο κ. Αλεξης Κούγιας πιθανον να αναλαβει την υπεράσπιση του κ. Γιάννη Λαγού στο εφετείο [ξεκιναει στις 15 Ιουνίου] πολλοί αγνοί εθνικιστές "ενιωσαν σαν να ειχαν πιει σαμπανια". 
Καθόλου αδικαιολόγητα, θα ελεγα...

Δεν γνωρίζουμε ακομα βεβαίως αν τελικά θα τα βρουν, ωστόσο εστω και ως κίνηση του Γιάννη Λαγού κρίνω ότι είναι απολύτως επιτυχημένη.
Κι αυτό διότι οι νομικές γνωσεις του κ. Κούγια δεν μπορουν να αμφισβητηθουν απο κανεναν.
Συνεπώς το θεωρω βεβαιο ότι ο εμπειρος δικηγόρος ξέρει πλέον πως η αποφαση είναι κατα βασιν πολιτική [τουλαχιστον όπως μπορουμε να συμπερανουμε απο τα αποσπασματα του άρτι καθαρογραφέντος κειμενου] και πιθανότατα εκτιμά ότι εύκολα θα την ανατρέψει, γυρίζοντας το παιχνίδι εκεί που πρεπει να γυρισει - στο καθαρα ποινικο κομμάτι.
 

Φρονω ότι για οποιονδήποτε εμπειρο δικηγόρο, το κειμενο της αποφασης ειναι βουτυρο στο ψωμι του! 
Ποσω μάλλον για τον κ. Κουγια, που δεν θα αφησει ανεκμετάλλευτη καμια ευκαρία να επιδείξει, ότι οι χρυσαυγίτες καταδικαστηκαν για τις ιδεες τους και όχι για τις πραξεις τους, σε ενα δικαστηριο που δεχτηκε αυτουσια τα αφηγηματα των αριστερων αντιφα, όπως τα ειχε ηδη εκφρασει ο κ. Ψαρρας στα βιβλια και στα αρθρα του!

Θα ελεγα μαλιστα ότι ειναι αποριας αξιον πως οι χρυσαυγιτες - πλην του κ. Μιχαλολιακου - επεσαν στην παγιδα της κοινης υπερασπιστικης γραμμης, που θυμιζε κατενατσιο Ιταλικης ομαδας της δεκαετιας του 70!
Ακομα λοιπον και αν τελικα δεν δεχτει ο κ. Κουγιας, προφανως λογω οικονομικών διαφορων, νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να ανατεθει σε ενα δικηγορο αντιστοιχου αξιας [υπαρχουν πολλοι] με ισχυρες διασυνδεσεις στον κοσμο των μιντια, να ανατρεψει το κατηγορητηριο στον πυρηνα του, δηλαδη στο ότι η καταδικη βασιστηκε σε πολιτικα κριτηρια και οχι σε ποινικα....

ΚΙ αυτό δεν αφορα μονον τον κ. Λαγο, αλλα ολους τους πρωτοδικως καταδικασμενους χρυσαυγιτες, πλην Ρουπακια...

Εν παση περιπτωσει, η εντυπωση που δημιουργησε στους Ελληνες εθνικιστες και μονο η πιθανοτητα να αναλαβει ο κ. ΚΟυγιας, ειναι θετικοτατη. Και δειγμα αυτης της θετικης στασης, ειναι τοσο τα σχολια που γραφτηκαν στη σελιδα μου στο τουιτερ, οσο και η παρακατω e-επιστολη που ελαβα απο τον φιλο Δευκαλίωνα...

Διαβαστε την προσεκτικα και ας ευχηθουμε αυτη τη φορα να μην ξαναπαγιδευτουν οι κατηγορουμενοι χρυσαυγιτες σε "μιχαλολιακικες* μεθοδεύσεις" και αλλα τετοια ανατριχιαστικα...
*[Παρεπιπτόντως να ευχηθω ταχεια αναρρωση στον κ. Ν. Μιχαλολιακο]    

Λευτερης Πανουσης     

Από Δευκαλίωνα

Αγαπητέ κ. Πανούση,

Όσον αφορά το άρθρο σας: «Ο Α. Κούγιας δικηγόρος του Γ. Λαγού, στο εφετείο της Χρυσής Αυγής;» 

Η υπερασπιστική γραμμή στην «δίκη» της Χρυσής Αυγής, τόσον από  τους ίδιους κατηγορούμενους,  όσο και από τους δικηγόρους τους, υπήρξε οικτρή.

Όλοι οι πραγματικοί αγωνιστές πολιτικοί   θα εκμεταλλευτούν  ένα βήμα σαν το εδώλιο  ενός δικαστηρίου,  για να αναπτύξουν τις θέσεις και απόψεις τους.

Όταν ένας αθώος πολιτικός βρίσκεται στο εδώλιο σαν κατηγορούμενος με μια σαθρή κατηγορία, έστω κι αν έχει απέναντί του εχθρική την έδρα, έχει στα χέρια του μία μοναδική ευκαιρία. Μπορεί  να μετατρέψει το εδώλιο σε βήμα κατηγορίας.  Μπορεί   να αναπτύξει τις θέσεις του, τα πιστεύω του, αυτά για τα οποία αγωνίζεσαι μια ζωή.  Πού θα βρει καλύτερο μπαλκόνι;  Ένας πατριώτης σέρνεται σιδηροδέσμιος από ψεύτες κατηγόρους σε μια δίκη  με προειλημμένη απόφαση.  Απ’ το βήμα αυτό  μπορεί  να  αντιστρέψει την κατηγορία και αντί κατηγορούμενος να αναδειχθεί σε κατήγορο, όπως έγινε σε εκατοντάδες δίκες στην ιστορία.  Οι μηχανισμοί του καθεστώτος σίγουρα θα προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν τα λόγια του, αλλά  εκεί  θα φανεί  η αξία των επιχειρημάτων του και  η δικανική  και πολιτική του  ικανότητα.

Όπως είχε γράψει ο  Έλληνας αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σπύρος Αναγνωστόπουλος (Άγκνιου), που τον έσερναν συνέχεια σε δίκες: «σαν πολιτικός αγωνίστηκα  για  πολλά  χρόνια της ζωής του ενάντια  σε καλά οργανωμένες επιθέσεις εναντίον μου από  τα μέσα ενημέρωσης και μέσα στα δικαστήρια».

ΣΠΥΡΟΣ ΑΓΚΝΙΟΥ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ: «ΜΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΛΙΚΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ».‏

https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/04/blog-post_40.html

 

Όταν στο μέσον της «δίκης» της Χρυσής Αυγής έκαναν αρεοπαγίτη την «πρόεδρο του δικαστηρίου» Λεπενιώτη... [μπιπ λογοκρισία], όλοι οι υποψιασμένοι κατάλαβαν που πήγαινε το πράγμα.  Μόλις διάβασα για την προαγωγή της είπα: οι χρυσαυγίτες θα πάνε 10 χρόνια μέσα. ΟΙ δικηγόροι και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δεν υποψιάστηκαν τίποτε; Καλά οι άλλοι αλλά ούτε και ο Κασιδιάρης, που έχει τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης; Γιατί δεν έκαναν  αίτηση εξαίρεσης;  Δεν κατάλαβαν ότι η απόφαση είχε ήδη παρθεί;

Για να μη πούμε τίποτε γα τους άλλους δύο «δικαστές». Μέσα στον Άρειο Πάγο υπάρχει μία ισχυρή μειοψηφία αριστερών και μασόνων δικαστών που λύνει και δένει. Οι υπόλοιποι μπορεί να είναι έντιμοι αλλά είναι ανοργάνωτοι σαν κλασσικοί ρωμιοί. Αλλιώς πως θα μπορούσε ένας σύντροφος «δικαστής» που ανήκει στην ΑΝΤΑΡCIA να γίνει πρόεδρος της ένωσης των δικαστών και εισαγγελέων, (με 814 ψήφους σε 3.000 δικαστές ! ),   μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη και πιθανώς στον κόσμο ολόκληρο. Ούτε οι δικαστές στην Βόρεια Κορέα δεν μιλούν με τέτοια μαρξιστική λογοδιάρροια,  όπως  ο έλληνας σύντροφος πρόεδρος δικαστών και εισαγγελέων.

Διάβασε και τα άρθρα:

 «Οι  απόψεις  του  δικαστή  Σεβαστίδη, προέδρου της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων,   ξεπερνούν τις θέσεις του ΚΚΕ,  από το οποίο προέρχεται,  θυμίζοντας πολιτικές θέσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ». https://www.iefimerida.gr/ellada/ti-krybetai-piso-apo-ton-polemo-stin-enosi-dikaston-kai-eisaggeleon  02/03/2021

 

02 Μαρτίου 2021,  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ.

https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/blog-post_2.html

 

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...