ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ.

 

 


ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ



ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΜΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑΣ 92 (ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ), ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Με το VIP αεροσκάφος (που πληρώνουν οι φορολογούμενοι) ο Κ.Μητσοτάκης πέταξε στις ΗΠΑ για να δει αγώνα μπάσκετ NBA. Σε αγώνα των Boston Celtics «εντοπίστηκε» ο Κ.Μητσοτάκης.

 

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; «Καμπανάκι» από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – «Σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό». 

 

 ΑΠΘ – 12 φοιτητές νεκροί στα Τέμπη. «Καλό παράδεισο στα παιδιά μας, στους κόλπους του Αβραάμ»... Ούτε οι κομμουνιστές στον κόκκινο Δεκέμβρη δεν σκότωσαν τόσους Έλληνες φοιτητές όσους ο Μητσοθάφτης.

 



Ο Frank Costello, είχε "αρχές". Ο λόγος του ήταν συμβόλαιο. 

Είχε το παρατσούκλι «Ο Πρωθυπουργός του υποκόσμου» λόγω 

της μεγάλης δύναμής του στην Μαφία και της πολιτικής επιρροής

 και διασυνδέσεων που είχε...


Ο Frank ήταν ο πρώτος που κατάλαβε πως αν δεν συμμαχήσει το οργανωμένο 
έγκλημα με τους Πολιτικούς, δεν έχει μέλλον. Για αρκετούς θεωρείται ότι είναι ο πατέρας του σύγχρονου οργανωμένου εγκλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες !

Ο Frank ήταν ο πρώτος μαφιόζος που φόρεσε γραβάτα...αποκηρύσσοντας  τα όπλα, 
την χρήση βίας. Πάντα εμφανιζόταν ως ειρηνιστής. O Frank ήταν ο αγαπημένος των Εβραίων Τραπεζιτών μιας και έφερνε χρήμα. Παρουσιαζόταν ως εκσυγχρονιστής. 
Ως προγραμματιστής που μισούσε το παλιό...

Ο Κοστέλο έπιανε φιλίες και εξαγόραζε πολιτικούς, δημάρχους, δικαστές και αστυνομικούς διοικητές με τρόπο που κανένας άλλος «νονός» δεν μπορούσε....
Ο πρώτος μαφιόζος, που ήθελε να είχε τον λόγο για τα πάντα. Δική του ιδέα και τα περιβόητα συνέδρια της μαφίας όπου την παρουσίαση την έκανε πάντα γραμματέας της μαφίας.. Χόμπι του ήταν να δίνει επιδόματα, στους αρκετά φτωχούς. Η ατυχία του 
ήταν ότι η Νέα Υόρκη δεν του έδωσε μια μεγάλη ομάδα του Ράγκμπι για να 
συντονίζει την πολιτική ζωή της Αμερικής.

Την επιρροή του και τον καθολικό σεβασμό στο εσωτερικό της Μαφίας τα διατήρησε αμείωτα μέχρι τον θάνατό του.. άλλωστε πολλές εξέχουσες προσωπικότητες στον 
κόσμο της μαφίας και όχι μόνο επισκέπτονταν τακτικά το διαμέρισμά του για να συμβουλεύονται. Ο Frank ακόμα και σήμερα εμπνέει το οργανωμένο έγκλημα...




Τον Ιούνιο του 2006, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τρένου και φορτηγού βόρεια του Tel Aviv. Τον Ιούνιο του 2005, μια παρόμοια σύγκρουση μεταξύ ενός επιβατικού τρένου και ενός φορτηγού σκότωσε οκτώ και τραυμάτισε σχεδόν 200 στο Kiryat Malachi κοντά στο λιμάνι του Ashdod στο νότιο Ισραήλ.
Μετά από αυτό το ατύχημα, το υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ δημιούργησε μια «αστυνομία τρένων» για την παρακολούθηση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.
Οι Ισραηλινοί δεν αρκέστηκαν μόνο στην Αστυνομία τρένων. Φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα Κέντρο Ελέγχου τελευταίας τεχνολογίας, το Israel Railways Control Room.
Οι Ισραηλινοί Σιδηρόδρομοι (ISR) είναι ένας δημόσιος οργανισμός υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών (MOT).
Σήμερα, οι Ισραηλινοί Σιδηροδρόμοι διαχειρίζονται 70 σταθμούς σε όλη τη χώρα και λειτουργούν πάνω από 700 τρένα την ημέρα, συνδέοντας τις μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές καθώς και πόλεις, κωμοπόλεις και αγροτικά χωριά.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης, ένα νέο υπερσύγχρονο κέντρο ελέγχου κατασκευάστηκε στο Lod, 20 χλμ από το Τel Aviv, για να παρέχει στους χειριστές προηγμένες και εξαιρετικά σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία των σιδηροδρομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.
Η Roomdimensions έχει αναπτύξει μια σειρά μεμονωμένων αιθουσών ελέγχου που ταιριάζουν σε κάθε συγκεκριμένο τομέα ευθύνης συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, της διαχείρισης επιβατών και της αντιμετώπισης καταστάσεων. Όλα τα συστήματα είναι διασυνδεδεμένα, έτσι ώστε οι πληροφορίες να είναι άμεσα προσβάσιμες από τις ομάδες ελέγχου όπως και όταν χρειάζεται.
Η κονσόλα LAN έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας την πιο προηγμένη τεχνολογία, με εξαιρετικά φινιρίσματα που διασφαλίζουν την ποιότητα ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας πληρεί τις παραμέτρους της αγοράς που απαιτούνται για τα κέντρα ελέγχου.
https://kourdistoportocali.com/news-desk/deite-pos-einai-to-control-room-ton-israilinon-sidirodromon/







Τα ελβετικά τραίνα ETR 470, τα ελβετικά παλιοσίδερα, τα τραίνα των βλαβών.

Τα συγκεκριμένα τρένα χαρακτηρίζονταν από τους Ελβετούς ως «σαπάκια», που «δημιουργούν διαρκώς πονοκεφάλους» και «κάνουν μόνο για παλιοσίδερα».
 Ωστόσο, τα τρένα αυτά στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν ως «υπερσύγχρονα» που θα αναβαθμίσουν τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Οι αθεόφοβοι μάλιστα που μας κυβερνούν- και μας αντιμετωπίζουν ως «ιθαγενείς»- δεν δίστασαν να δώσουν στο συγκεκριμένο τρένο την ονομασία «Ασημένιο Βέλος», τονίζοντας πως φτάνει στην Ελλάδα για να φέρει επανάσταση στις μεταφορές. Προ εικοσαετίας, ο ελβετικός Τύπος είχε βαφτίσει το τρένο ETR-470, που εκτελούσε τη διαδρομή Μιλάνο – Ζυρίχη, «Pannenzug», δηλαδή «τρένο των βλαβών», ενώ η ιστοσελίδα που κατέγραφε τα προβλήματά του στα ιταλικά λεγόταν «CessoAlpino», δηλαδή, σε… κομψή μετάφραση, «αλπική τουαλέτα», όπως ανέφερε στην έρευνά του το Investigate Europe στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής έρευνας για τους σιδηροδρόμους.

Το ETR 470 είναι το τρένο που οδήγησε τα ελβετικά συνδικάτα σιδηροδρόμων να απαιτούν, σε μόνιμη βάση, ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, εκτός από τον οδηγό, σε τρένα που εισέρχονται σε σήραγγες μήκους άνω των 1.000 μέτρων. Αυτή ήταν μια απόφαση που προέκυψε από το περιστατικό της 11ης Απριλίου 2006, όταν ένα Pendolino ETR 470, που ταξίδευε νότια της Στουτγάρδης, έπιασε φωτιά μέσα στη σήραγγα του Τσίμερμπεργκ.

Μια άλλη πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα ETR 470 τον Μάιο του 2011, μόλις πέντε λεπτά πριν εισέλθει στη σήραγγα Γκοτάρντ, μήκους 15 χιλιομέτρων. «Τα ETR 470 πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως από άλλο τροχαίο υλικό» ανέφερε κοινό ψήφισμα των ελβετικών ενώσεων μηχανοδηγών και εργαζομένων σιδηροδρόμων τον Μάιο του 2011. Το 2012, ένα ETR 470 έπιασε επίσης φωτιά στον κεντρικό σταθμό της Ζυρίχης. Τελικά, το 2014 οι ελβετικοί σιδηρόδρομοι έστειλαν τα εν λόγω τρένα για αποσυναρμολόγηση. Στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετές σήραγγες μήκους άνω των 500 μέτρων, ενώ τέσσερις (οι σήραγγες Καλλιδρόμου, Οθρυς, Τεμπών και Πλαταμώνα) έχουν μήκος άνω των 2,5 χιλιομέτρων.

Το προηγμένο σύστημα πυρόσβεσης συμπεριλήφθηκε στη γενική επισκευή των ETR 470 μετά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία στην Ιταλία και πριν φτάσουν στην Ελλάδα; Πηγές του ρεπορτάζ αναφέρουν πως όχι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρένα προσαρμόστηκαν στο ελληνικό δίκτυο τροφοδοσίας 25 kv και εφοδιάστηκαν με σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας ETCS, νέες οθόνες πληροφοριών επιβατών και WiFi. Η Ferrovie dello Stato αναφέρει ωστόσο ότι «τα ETR 470 διαθέτουν σύστημα πυροπροστασίας και υπάρχουν πυροσβεστήρες στα τρένα. Το πρότυπο UNI11565 είναι η ιταλική νομοθεσία. Τα ETR 470 συμμορφώνονται με την ελληνική νομοθεσία». Πάντως, όσον αφορά την πυρασφάλεια, η ΡΑΣ είπε στο Investigate Europe ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαιτεί συστήματα πυρόσβεσης υψηλής πίεσης, υδρονέφωσης για βαγόνια που εισέρχονται σε σήραγγες, όπως ισχύει στην Ιταλία.






Δήλωση Μητσοτάκη σε προεκλογική ομιλία στη Λάρισα λίγες μέρες πριν (24 Φεβρουαρίου 2023)
«Από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία, η Ελλάδα ταξιδεύει
πια στο πρώτο βαγόνι. Μας σέβονται».






Nomura: Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας. Το χρέος γίνεται μη βιώσιμο.
Ορατός είναι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, παρά το ευνοϊκό προφίλ χρέους το οποίο εμφανίζει, λόγω υψηλού πρωτογενούς ελλείμματος, χαμηλού ρυθμού αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ και δυσθεώρητου αποθέματος χρέους, αναφέρει ο επενδυτικός οίκος Nomura, ο οποίος επισημαίνει πως την επόμενη διετία πρέπει να γίνουν επώδυνες προσαρμογές.
Σύμφωνα δε με το μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, με τη χώρα μας να παρουσιάζει το υψηλότερο σκορ μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά το credit stress… (για παράδειγμα, +40,4% έναντι -15% της Ολλανδίας).
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία, το χρέος γίνεται μη βιώσιμο όταν οι επενδυτές δεν πιστεύουν πλέον ότι μια κυβέρνηση μπορεί να το εξυπηρετήσει.
Φυσικά, λέει η Nomura, δεν είναι μόνο το επίπεδο χρέους που έχει σημασία, αλλά και το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η εκάστοτε κυβέρνηση για την αποπληρωμή του.
Η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου σχεδίου εξαρτάται από την τροχιά ανάπτυξης της οικονομίας, τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και τη δημοσιονομική πολιτική.
Εάν αυτές οι μεταβλητές καταστούν μακροπρόθεσμα ασυμβίβαστες με το σταθερό χρέος, οι επενδυτές θα αρχίσουν να αμφιβάλλουν για την ικανότητα της «δανειολήπτριας» χώρας να το αποπληρώσει και ως αποτέλεσμα ο κίνδυνος χρεοκοπίας μπορεί να κλιμακωθεί.
Στην αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, την περίοδο 2009 – 2015, οι χώρες της ζώνης του ευρώ αντιμετώπιζαν, σαφώς, μια δύσκολη κατάσταση.
Οι ονομαστικοί ρυθμοί ανάπτυξης ήταν ως επί το πλείστον αρνητικοί -εκτός από την Αυστρία και το Βέλγιο-, τα επιτόκια του χρέους ήταν σχετικά υψηλά και οι περισσότερες οικονομίες παρουσίαζαν διαρθρωτικά δημοσιονομικά ελλείμματα.
Σύμφωνα με τον ιαπωνικό οίκο, αυτή η φορά είναι διαφορετική.
Προς το παρόν, ο κίνδυνος χρεοκοπίας στα κράτη της ευρωζώνης, ακόμη και στα πιο υπερχρεωμένα όπως η Ελλάδα, φαίνεται να είναι χαμηλός, χάρη στον πληθωρισμό, που διατηρεί τους ονομαστικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε υψηλά επίπεδα.
Αν και η ΕΚΤ αυξάνει τα επιτόκια, το κόστος εξυπηρέτησης παραμένει χαμηλό και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να «μεταφραστούν» τα υψηλότερα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας σε υψηλότερο κόστος δανεισμού.
Η μέση ονομαστική απόδοση του ανεξόφλητου χρέους για τη ζώνη του ευρώ ήταν μόνο 1,6% το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με 3,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2009.
Ωστόσο, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν, ο κίνδυνος θα μπορούσε να ενταθεί.
Δέκα στις δώδεκα οικονομίες της ζώνης του ευρώ παρουσιάζουν πρωτογενή δημοσιονομικά ελλείμματα ενώ το δημοσιονομικό ισοζύγιο δημιουργεί τρωτά σημεία.
Σημειώνεται πως ο ιαπωνικός οίκος αναμένει πως η ονομαστική ανάπτυξη για τη ζώνη του ευρώ θα επιστρέψει στο 3,3% (το επίπεδο τάσης) το 2024 από 13,1% το 2022, σε μεγάλο βαθμό λόγω της πτώσης του ονομαστικού ποσοστού πληθωρισμού.
«Είναι επίσης λογικό να υποθέσουμε ότι, καθώς η ΕΚΤ συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια, αυτό θα αυξήσει τα επιτόκια επί του δημόσιου χρέους – μεγάλο μέρος αυτού έχει ήδη τιμολογηθεί στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας θα μπορούσε να αυξηθεί σε αυτό το σενάριο, αλλά παραμένει πολύ μακριά σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την τελευταία κρίση δημόσιου χρέους.






Nomura: Το χρέος γίνεται μη βιώσιμο.
Πολλές χώρες βρίσκονται απλώς στην “επικίνδυνη ζώνη” Μια αξιοσημείωτη παρατήρηση που πρέπει να γίνει είναι για την Ελλάδα, όπου ο κίνδυνος χρεοκοπίας μπορεί να γίνει οξύς.
Αυτό συμβαίνει γιατί η Ελλάδα έχει υψηλό πρωτογενές έλλειμμα, χαμηλό ρυθμό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ και δυσθεώρητο απόθεμα χρέους».
Στη συνέχεια, η Nomura αναφέρει πως έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο για την αξιολόγηση της δυνατότητας μιας κυβέρνηση να προσαρμόσει τη δημοσιονομική της πολιτική, ώστε να παραμείνει το χρέος της σε βιώσιμη πορεία και δείχνει την προσαρμογή που θα απαιτούνταν στο πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο μιας χώρας για να διατηρηθεί το credit stress κάτω από το 1%.
Σαφώς, ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα (credit stress 40,4%), η Ιταλία και η Γαλλία, θα πρέπει να κάνουν μεγάλες προσαρμογές τα επόμενα δύο χρόνια, εάν θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας.
Από την άλλη, το μοντέλο υποδηλώνει ότι η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Κύπρος μπορεί πράγματι να αυξήσουν τις δαπάνες τους, διατηρώντας τον κίνδυνο κάτω από το 1%.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σε ένα μεγάλο δημοσιονομικό πακέτο (Ταμείο Ανάκαμψης – NGEU) λίγο πάνω από 800 δισ. ευρώ.
Για τις χώρες της περιφέρειας που είναι φορτωμένες με χρέος, το NGEU παρέχει μια αναγκαία ανακούφιση.
Η ικανότητα δανεισμού με χαμηλότερα επιτόκια από ό,τι θα μπορούσαν οι ίδιοι και η θετική επίδραση που αναμένεται στην αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ μπορεί να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους τους.
Η κατοχή ομολόγων της ΕΕ, επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο απώλειας της εμπιστοσύνης επειδή λειτουργούν ως κοινό ασφαλές περιουσιακό στοιχείο, η αξία του οποίου είναι πιο ανθεκτική σε ένα ιδιότυπο σοκ.
Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο κόστος δανεισμού μπορεί να ενθαρρύνει ορισμένες χώρες να αναλάβουν περισσότερο χρέος, διότι μπορεί να επενδύσουν σε περισσότερα, δυνητικά λιγότερο αποτελεσματικά, έργα.






Guardian: «Η Ελλάδα έχει το πιο επικίνδυνο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ευρώπη με τα περισσότερα δυστυχήματα»
Ο βρετανικός Guardian προχωρά σε εκτενή ανάλυση των αιτίων της καταστροφής των Τεμπών και κυρίως στο κατά πόσο ευθύνεται η ιδιωτικοποίηση καθώς η διάλυση των σιδηροδρόμων επί των ημερών της ιταλικής Ferrovie dello Stato Italiane ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Μάλιστα όπως προσθέτει η βρετανική εφημερίδα το ιστορικό σιδηροδρομικής ασφάλειας της Ελλάδας ήταν το χειρότερο στην ΕΕ την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του οργανισμού σιδηροδρόμων της ΕΕ που στην πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερο καθώς η έκτασή του είναι σχεδόν ανύπαρκτη σε σύγκριση με τις άλλες χώρες.
Η ελληνική σιδηροδρομική εταιρεία TΡΑΙΝΟΣΕ ιδιωτικοποιήθηκε το 2017, ως μέρος των… «μεταρρυθμίσεων» που επιβλήθηκαν παράλληλα με τη διάσωση της Ελλάδας από την ΕΕ – και προσέλκυσε μόνο μία «αξιόπιστη» προσφορά, από τον ιταλικό κρατικό όμιλο Ferrovie dello Stato Italiane, ο οποίος μαζί με τον First Group διαχειρίζεται την Avanti στην ΗΒ μέσω της θυγατρικής της Trenitalia.
Στην Ελλάδα θέτουν ήδη ερωτήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση, τη στελέχωση και τη συντήρηση του σιδηροδρόμου, αναφέρει ο Guardian.

Επί της ουσίας οι Ιταλοί αυτό που έκαναν είναι να εισπράττουν τα έσοδα από τον ΟΣΕ και να μην επενδύουν ούτε ευρώ για το «απόκτημά» τους.
Τα δύο τρένα ταξίδευαν στην ίδια γραμμή και συνετρίβησαν μετωπικά αμέσως μετά το πέρασμα της επιβατικής αμαξοστοιχίας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη κάτω από μία οδική γέφυρα
Μια τυπική ταχύτητα για τα τρένα στις γραμμές θα ήταν έως και 125 μίλια/ώρα, μικρότερη για τα εμπορευματικά τρένα, και ένας μάρτυρας είπε ότι το επιβατικό τρένο με προορισμό το βορρά ταξίδευε με περίπου 100 μίλια/ώρα. Η ζημιά από μία μετωπική σύγκρουση με τέτοιες ταχύτητες είναι ξεκάθαρη – ενώ αρκετά βαγόνια κάηκαν και εκτροχιάστηκαν εμφανώς, τα δύο κύρια, είπε ο περιφερειάρχης, «δεν υπάρχουν πλέον».
Τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο δεν είχαν δημοσιοποιηθεί στοιχεία σχετικά με το τι προκάλεσε τη συντριβή, αλλά ένα σαφές ερώτημα για τους ερευνητές θα είναι εάν η σηματοδότηση λειτουργούσε σωστά , εάν επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος ή εάν άλλες συνθήκες άφησαν δύο τρένα στις ίδιες γραμμές σε μία διπλή γραμμή.
Αν και μεγάλο μέρος του μικρού σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας έχει κλείσει, έχει επενδύσει στη μεγάλη σιδηροδρομική αρτηρία μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα τρένα ταξίδευαν σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα καλά συντηρημένο τμήμα της ηλεκτροδοτούμενης κύριας γραμμής.
Η σύλληψη ενός υπευθύνου σταθμάρχη στη Λάρισα, ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, θα μπορούσε να κατευθύνει λανθασμένα ένα από τα τρένα, υποδηλώνει ότι το ανθρώπινο λάθος αποτελεί την αρχική γραμμή έρευνας.
Η τελευταία παρόμοια τραγωδία στην Ευρώπη συνέβη το 2016, όταν μια μετωπική σύγκρουση στο Bad Aibling στη Γερμανία σκότωσε 12 ανθρώπους. Σε αυτό το περιστατικό, ένας αποσπασμένος σηματοδότης, ο οποίος επέτρεψε σε δύο τρένα να ταξιδεύουν προς αντίθετες κατευθύνσεις στη γραμμή μονής γραμμής, ήταν ο υπεύθυνος.
Το τελευταίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ευρώπη που προκάλεσε τόσο πολλά θύματα ήταν ένας εκτροχιασμός υψηλής ταχύτητας στην Ισπανία το 2013, όταν 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ανατροπή τρένου κοντά στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.
Όσον αφορά τα μέτρα που περιλαμβάνουν τους συνολικούς θανάτους ανά χιλιόμετρο, το ιστορικό σιδηροδρομικής ασφάλειας της Ελλάδας ήταν το χειρότερο στην ΕΕ την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του οργανισμού σιδηροδρόμων της ΕΕ – αν και το ποσοστό αυτό παραμορφώνεται εύκολα από το μικρό δίκτυό της, περίπου 2% του μεγέθους του Ηνωμένου Βασιλείου .
Ένα μεγάλο ποσοστό θανάτων είναι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους και όχι σε επιβάτες».






Τέμπη: Για λίγα δευτερόλεπτα σώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, αφού αν η σύγκρουση είχε γίνει μέσα στο τούνελ δεν θα υπήρχαν επιζώντες...
Για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη μίλησε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος προειδοποίησε για χειρότερη τραγωδία σε περίπτωση που η μοιραία σύγκρουση γινόταν μέσα στο τούνελ.
«Λίγα κλάσματα δευτερολέπτων έκριναν την εκδήλωση μίας μείζονος τραγωδίας στην περιοχή των Τεμπών», τόνισε αρχικά ο Ευθύμιος Λέκκας.
Συγκεκριμένα ο καθηγητής επισήμανε ότι εάν οι συρμοί συγκρούονταν στις παρακείμενες σιδηροδρομικές σήραγγες, η υφιστάμενη κατάσταση θα ήταν ακόμη πιο τραγική.

Αυτό θα συνέβαινε εξαιτίας της τεράστιας κινητικής ενέργειας που είχαν οι δύο αντίθετα κινούμενοι συρμοί και η οποία εν μέρει έχει απορροφηθεί από τον εκτροχιασμό μεγάλου αριθμού βαγονιών, θα είχε εκτονωθεί με μία άνευ προηγουμένου παραμόρφωση όλων των βαγονιών και των δύο συρμών σε όλο το μήκος των αμαξοστοιχιών.
Επιπλέον, η επακολουθείσα πυρκαγιά θα καταλάμβανε όλο το μήκος σχεδόν της σήραγγας, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν θα έδιναν κανένα περιθώριο για επιζώντες ενώ επιπλέον θα υπήρχε αδυναμία διείσδυσης και επέμβασης των διασωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό τυχόν επιζώντων για πολλές ώρες.
Εκτός των άλλων πιθανότατα θα υπήρχε κατάρρευση της στοάς σε μεγάλο μήκος, λόγω των τεράστιων κρουστικών δυνάμεων και των υψηλών θερμοκρασιών.






Ο Ζελένσκυ θέλει παγκόσμιο πόλεμο και έστειλε τους γονείς του να μείνουν στο Ισραήλ.
Ο Ζελένσκι ζήτησε από τις χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατό στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι ζήτησε την αποστολή αμερικανικών και κατ’ επέκταση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία για να πολεμήσουν κατά των ρωσικών δυνάμεων!
Χρησιμοποιώντας ένα υποθετικό ερώτημα ως προς το τι θα έκαναν οι ΗΠΑ εάν η Ρωσία έκανε επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ είπε πως αυτό θα συμβεί αν χάσει η Ουκρανία τον πόλεμο υπονοώντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να δράσουν νωρίτερα στέλνοντας «boots on the ground».
«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να στείλουν τους γιους και τις κόρες τους ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που στέλνουμε τους γιους και τις κόρες μας στον πόλεμο. Και θα πρέπει να πολεμήσουν, γιατί πρόκειται για το ΝΑΤΟ, και θα πεθάνουν Θεός φυλάξοι», λέει ο Ζελένσκι.
Φυσικά, μία τέτοια ενέργεια άμεσα θα κατέληγε σε πυρηνικό πόλεμο. Εάν επισήμως αμερικανικά στρατεύματα εμπλακούν σε μάχες κατά ρωσικών στρατευμάτων, τότε απλώς θα ανοίξει «η πόρτα του φρενοκομείου» και θα ανοίξει για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.






Ο ΖΕΛΕΝΣΚΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΞΙΑΣ 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ.
«Εὐλογημένο παιδί», nachas, τό Ζελένσκυ ! Ὅταν ἕνα παιδί συνδράμει οἰκονομικῶς τούς γονεῖς του,στά γίντις λέγεται « nachas » εὐλογημένο !
http://sxolianews.blogspot.com/2023/03/nachas.html
Καθώς ὁ Zelensky δέν σταματᾷ ν᾿ἀπαιτῇ χρήματα ἀπό τίς χῶρες τῆς Δύσεως,πού βρίσκονται σέ οἰκονομική κρίση, οἱ γονείς τοῦ Ζελένσκι ἁπλῶς ἀγόρασαν ἕνα σπίτι 8 ἑκατομμυρίων δολαρίων στό Rishpon τοῦ Ἰσραήλ.
Το Rishpon ( εβραϊκά : רִשְׁפּוֹן ) είναι ένα moshav στην Κεντρική Περιφέρεια του Ισραήλ .Το 2021 είχε πληθυσμό 1.483 κατοίκους...Το moshav ιδρύθηκε το 1936.Η αρχική του προτεινόμενη ονομασία Rishpona είναι μία υποτιθέμενη ανασύνθεση του φερόμενου ως αρχαίου ονόματος της Arsuf ( ἀρχαία Ἀπολλωνία -στό Βασίλειο τῶν Σταυροφόρων -) βασισμένη σε λανθασμένη ανάγνωση ασσυριακής επιγραφής. Η σημερινή του ονομασία την οποία επέλεξαν οι κάτοικοι έχει περίπου τήν ίδια σημειολογία.
Το moshav ( εβραϊκά : מוֹשָׁב , πληθυντικός מוֹשָׁבִים moshavim , λιτ. οικισμός, χωριό ) είναι ένας τύπος ισραηλινής πόλης ή οικισμού, συγκεκριμένα ένας τύπος συνεταιριστικής αγροτικής κοινότητας μεμονωμένων αγροκτημάτων που πρωτοστάτησαν οι Εργατικοί Σιωνιστές 1904 -1914 γνωστό ως το δεύτερο κύμα του aliyah . Ένας κάτοικος ή ένα μέλος ενός moshav μπορεί να ονομαστεί "moshavnik"... είναι παρόμοια με τα κιμπούτς ... σε αντίθεση με τα κιμπούτζ συλλογικής γεωργίας, αγροκτήματα σε ένα moshav τ᾿αγροκτήματα ανήκουν σε ατομική ιδιοκτησία αλλά είναι σταθερού και ίσου μεγέθους...






ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ήταν ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος».
Η ανάρτηση του μηχανολόγου μηχανικού Γρηγόρη Φαρμάκη στο Facebook:

«Στην επιστήμη μου και στην δουλειά μου απαγορεύεται από τους κανονισμούς να καταγράψεις το “τραγικό ανθρώπινο λάθος” ως αιτία ενός σοβαρού γεγονότος και να ξεμπερδεύεις. Είσαι υποχρεωμένος να ρωτήσεις ξανά και ξανά, γιατί δεν απετράπη το λάθος, γιατί δεν είχε γίνει αυτό που θα απέτρεπε την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, κοκ. Και για κάθε μια απάντηση που επικαλείται μια αιτία να ξαναρωτάς επίμονα γιατί συνέβη αυτή η αιτία και η αιτία της αιτίας. Οι γιαπωνέζοι μηχανικοί, που είναι πρακτικοί μέσα στην εξαιρετική απλότητα τους, λένε ότι πρέπει να ρωτήσεις πέντε φορές (“five why’s”), να σκάψεις δηλαδή τουλάχιστον πέντε επίπεδα πιο βαθιά κάθε μια αλυσίδα αιτιότητας που θα αναδύεται όσο ρωτάς, για να ανακαλύψεις τι πραγματικά φταίει. Λέγεται root cause analysis, ανάλυση ριζικών αιτίων, είναι τυπική επιστημονική μέθοδος που διδάσκεται στα πολυτεχνεία όλου του πλανήτη, και είναι υποχρεωτική από τους κανονισμούς, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ασφάλεια ανθρώπων.
«Οι γιαπωνέζοι μηχανικοί λένε ότι πρέπει να ρωτήσεις πέντε φορές (“five why’s”), να σκάψεις δηλαδή τουλάχιστον πέντε επίπεδα πιο βαθιά κάθε μια αλυσίδα αιτιότητας που θα αναδύεται όσο ρωτάς, για να ανακαλύψεις τι πραγματικά φταίει».
»Έτσι διαπιστώθηκε όταν έπεσαν τα δύο 737Max ότι η αιτία δεν ήταν το ανθρώπινο λάθος των πιλότων όπως ειπώθηκε αρχικά, ή μετά η δυσλειτουργία του συστήματος ευστάθειας, ή μετά “ανθρώπινο λάθος” των σχεδιαστών του συστήματος ευστάθειας, ή μετά “ανθρώπινο λάθος” των υπεύθυνων που βιάστηκαν να βγάλουν τα αεροπλάνα στον αέρα και πίεζαν τους σχεδιαστές να τελειώνουν κοκ. Κάθε ερώτηση οδηγούσε πιο βαθειά στις αλυσίδες της αιτιότητας μέχρι που έφτασαν στον διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing και τις συνειδητές αποφάσεις του. Που δεν ήταν “ανθρώπινο λάθος”. Δεν παραιτήθηκε από ευθιξία. Οδηγήθηκε σε παραίτηση γιατί είχε ουσιαστική ευθύνη.
»Εδώ, ενώ τα πτώματα των θυμάτων είναι ακόμα ζεστά και οι μηχανικοί – εμπειρογνώμονες δεν έχουν ξεκινήσει καν την δουλειά τους, ειπώθηκε επισήμως και αρμοδίως ότι “όλα δείχνουν πως πρόκειται για τραγικό ανθρώπινο λάθος”. Το οποίο στην επιστήμη μου και στην δουλειά μου, έχει την ίδια διαπιστωτική αξία με το να πεις ότι φταίει η κακιά μας η μοίρα και το ριζικό μας, ή το ότι οι πλανήτες ήταν ανάδρομοι».






ΚΥΡΤΣΟΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ.
«Όπως με τον ΟΣΕ, που ο Μητσοτάκης θα πρόβαλε χθες, το ανύπαρκτο κέντρο τηλεδιοίκησης του δικτύου, έτσι και με τα άλλα.
“Αναβάθμισε’ το ΕΣΥ που διέλυσε.
“Βελτίωσε” την Παιδεία που υποβάθμισε.
“Φρόντισε” τη νεολαία που ισοπέδωσε.
Η προπαγανδιστική βιτρίνα έπεσε με πάταγο στα Τέμπη».






Α.Τσελέντης: «τα πολιτικά λαμόγια ευθύνονται για το χάλι των σιδηροδρόμων μας».
«Οι Ελβετοί ξεφορτώθηκαν το ETR 470 μετά από πολλά σκάνδαλα. Ήθελαν να το πουλήσουν για παλιοσίδερα».







Υπάρχουν νεοέλληνες ανίκανοι να ξύσουν και το μολύβι τους. Ανίκανοι να τοποθετήσουν μια απλή βίδα. Ανίκανοι να βιδώσουν μία λάμπα. Ανίκανοι να στήσουν μία απλή βιοτεχνία. Και όμως είμαστε ένας τεχνολογικός πολιτισμός. Ατελείωτη πάρλα, μπουρδολογία, θεωρητικολογία, ασχετοσύνη και κενή ανοησία. Αρκεί να παρακολουθήσει κανένας τα ελληνικά σήριαλ που βλέπουν οι ρωμιοί. Μετά 10 λεπτά θέλεις να σπάσεις την τηλεόραση και να δείρεις σκηνοθέτες, σεναριογράφους και ηθοποιούς. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς τα ΜΜΕ και τα ιστολόγια - ιδίως τα "πατριωτικά". Θεωρίες και ανοησίες περί παντός του επιστητού εκτός από τα δύο βασικά: την αναπαραγωγή ανθρώπων και το φτιάξιμο μηχανών. Πρώτοι σε παραγωγή δικηγόρων παγκοσμίως.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Σε πιάνει ακραία συναισθηματική θλίψη και κατάθλιψη.






Ο ιουδαίος επικοινωνιολόγος του Κούλη έγραψε σε «σκονάκι» τι να πει και τι να μην πει ο παραιτηθείς Καραμανλής.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της ομιλίας του, στη δήλωση που διένειμαν από το γραφείο του προς τους δημοσιογράφους, ξέχασαν οι συνεργάτες του να βγάλουν το «σκονάκι» από το έγγραφο, με αποτέλεσμα να δει το φως της δημοσιότητας.
Σε περίπτωση που θα του γίνει κάποια ερώτηση εκείνος πρέπει να απαντήσει: «Σας παρακαλώ πολύ, θα μου επιτρέψετε να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα».
Στο ίδιο κείμενο υπάρχει και δεύτερη επισήμανση, για την απευκταία περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος μπορεί να επιμείνει.
Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, τότε ο απερχόμενος υπουργός Κ.Καραμανλής, θα έπρεπε να απαντήσει: «Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν».






Ο υιός Ντογιάκος εργαζόταν ως υπάλληλος στο γραφείο του παραιτηθέντος Καραμανλή…
ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΣΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ.
Μετακλητός υπάλληλος στο Υπουργείο Μεταφορών στο γραφείο του παραιτηθέντος υπουργού Κ.Α.Καραμανλή είναι ο δικηγόρος Ευάγγελος Ντογιάκος, γιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος θυμίζουμε ότι ανέλαβε και την έρευνα για τις συνθήκες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή Ευαγγελισμός της Λάρισας με τους δεκάδες νεκρούς.
Έτσι όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικά για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο και αφού πρώτα επιβεβαίωσε το γεγονός της εργασίας του γιου του κ.Ντογιάκου ως μετακλητού συνεργάτη του παραιτηθέντα Υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή από το 2019, είπε εμφανώς αμήχανος:
«Ο κ.Ντογιάκος υιός, είναι μετακλητός συνεργάτης από το 2019 του παραιτηθέντος Υπουργού κ.Κώστα Καραμανλή (σ.σ. ξερόβηχας ακούστηκε στην αίθουσα σε εκείνο το σημείο). Παραιτούμενος ο Υπουργός παύει και η μετακλητή σχέση νομίζω. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα ζήτημα το οποίο νομίζω πρέπει να το αντιμετωπίζουμε πέρα και πάνω από τέτοιου είδους προσεγγίσεις».






Ανέθεσαν την εκπαίδευση 74 νέων μηχανοδηγών σε προσωπικό χωρίς εμπειρία και γνώση.

Απίστευτα και όμως αληθινά είναι όσα είχε καταγγείλει στις αρχές Ιανουαρίου σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), δηλαδή το Σωματείο των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ σχετικά με την εκπαίδευση 74 νέων μηχανοδηγών, η οποία είχε ανατεθεί σε άπειρο προσωπικό και χωρίς γνώση της κείμενης νομοθεσίας.
Πρόκειται για 74 άτομα που είχαν προσληφθεί τον Οκτώβριο του 2021 και η εκπαίδευσή τους έγινε το καλοκαίρι του 2022. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ο εκπαιδευτικός κύκλος των συγκεκριμένων μηχανοδηγών «είχε ανατεθεί σε προσωπικό που όχι μόνο δεν γνώριζε την κείμενη νομοθεσία, αλλά που δεν είχε και καμία εμπειρία γύρω από την απόλυτα εξειδικευμένη διαδικασία, οδηγώντας την στο τέλμα». Τελικά μετά από παρέμβασή του Σωματείου η Hellenic Train ανέθεσε την εκπαίδευση σε έμπειρο προσωπικό το οποίο είχε απομακρυνθεί το 2021.
Στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν επίσης ότι «η αρμόδια για τις πιστοποιήσεις μηχανοδηγών Δομή που ανήκει πλέον στην Τεχνική Διεύθυνση της Hellenic Train, είναι υποστελεχωμένη, καθώς σε αυτήν εργάζονται μόλις 2 μηχανικοί αντί για 4 εξειδικευμένους συναδέλφους, είτε μηχανικούς, είτε μηχανοδηγούς». Όλα αυτά δείχνουν έναν εγκληματικό ευτελισμό όλων των διαδικασιών που αφορούν στην ασφάλεια και προστασία. Πως είναι δυνατόν να ανατίθεται η εκπαίδευση των νέων μηχανοδηγών σε ανθρώπους χωρίς εμπειρία και γνώση της νομοθεσίας.






 

Η Aliyah των Ελλήνων @LeonPalaiodimos
Από το 2011 ως το 2021, ο πληθυσμός της πατρίδας μας μειώθηκε κατά περίπου μισό εκατομμύριο άτομα, δηλαδή όσο ο πληθυσμός της Λάρισας, του Βόλου και του Ηρακλείου μαζί. Θα περίμενε κανείς ότι μια τέτοια δημογραφική συρρίκνωση μπορεί να συμβεί μόνο ως συνέπεια ενός καταστροφικού πολέμου. Η ειρωνεία είναι ότι ο πληθυσμός της πατρίδας μας είχε αυξηθεί κατά περίπου 300.000 άτομα μεταξύ 1940 και 1951, δηλαδή εν μέσω ελληνοϊταλικού πολέμου, τριπλής κατοχής και εμφυλίου πολέμου.
Η υπογεννητικότητα είναι γενικό φαινόμενο στο δυτικό κόσμο. Οι αξίες και ο τρόπος ζωής έχουν αλλάξει. Εν τούτοις, στην πατρίδα μας η υπογεννητικότητα βρίσκεται σε μη-διαχειρίσιμα επίπεδα. Με δείκτη γονιμότητας στα 1,3 παιδιά ανά γυναίκα βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως, αρκετά κάτω από το μέσο όρο των χωρών του λεγόμενου αναπτυγμένου κόσμου (1,6παιδιά ανά γυναίκα). Η φωτεινή εξαίρεση στο δυτικό κόσμο είναι το Ισραήλ. Οι κοσμικοί Εβραίοι του Ισραήλ γεννούν πάνω από 2 παιδιά ανά γυναίκα, το οποίο είναι περίπου αρκετό ώστε η μια γενιά να αντικαθιστά την προηγούμενη.
Μια άλλη σημαντική μεταβλητή είναι η μαζική έξοδος των Ελλήνων που συνέβη κυρίως από το 2011 ως το 2015. Υπολογίζεται ότι μισό εκατομμύριο πολίτες νεαρής και μέσης ηλικίας μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Πολλοί από αυτούς δημιούργησαν οικογένεια στις χώρες που μετανάστευσαν, όπως έγινε και στην δική μου περίπτωση. Παρά τις πολιτικές φλυαρίες περί braingain, ένα μικρό ποσοστό αυτών σκοπεύει να επιστρέψει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια καθώς οι λόγοι που τους οδήγησαν στην μετανάστευση, όπως η έλλειψη αξιοκρατίας, η διαφθορά και οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας και την οικονομία, συνεχίζουν να υφίστανται.
Η υπογεννητικότητα μαζί με το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα της προηγούμενης δεκαετίας δημιούργησαν ένα υπαρξιακό πρόβλημα για το Έθνος. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι μεταναστευτικές ροές, υπολογίζεται ότι θα είναι κάτω από 9 εκατομμύρια το 2050 και κοντά στα 6 εκατομμύρια το 2100. Μια τέτοια δραματική μείωση θα καλυφθεί νομοτελειακά από μαζική μετανάστευση εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν θα υιοθετήσουν την ελληνική και ευρωπαϊκή κουλτούρα λόγω δικής τους επιλογής. Εξάλλου οι προσπάθειες ενσωμάτωσης είναι καταδικασμένες να αποτύχουν όταν λαμβάνουν χώρα σε έδαφος δημογραφικής κατάρρευσης του ντόπιου πληθυσμού και ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών. Ενσωμάτωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και σε έδαφος πληθυσμιακής σταθερότητας.






 

Αν οι συνθήκες δεν αλλάξουν ριζικά, η Ελλάδα του 2050 και ιδιαίτερα του 2100 θα είναι τρομερά διαφορετική και αυτό θα επιταχύνει τη μεταναστευτική έξοδο των Ελλήνων και τη σταδιακή αφομοίωσή τους στις κοινωνίες των νέων τους πατρίδων. Το Έθνος θα σβήσει τους επόμενους αιώνες. Δεν πρόκειται για καταστροφολογία αλλά για περιγραφή ενός ρεαλιστικού σεναρίου. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνουμε το πρώτο Έθνος με μακραίωνη ιστορία που εξαφανίστηκε επειδή κουράστηκε να υπάρχει, όχι ως αποτέλεσμα πολέμων ή φυσικών καταστροφών.
Δυστυχώς η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει σοβαρά ούτε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας ούτε αυτό του braindrain. Τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως φορολογικό τεκμήριο και η τεκνοποίηση αποθαρρύνεται ποικιλοτρόπως. Οι δε προσπάθειες για εξυγίανση, αξιοκρατία και μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργούσαν τις συνθήκες επιστροφής κάποιων εκ των Ελλήνων του εξωτερικού, είναι αναιμικές.
Συνεπώς, η ευθύνη περνάει σε εμάς. Η επιστροφή ενός σημαντικού ποσοστού των Ελλήνων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό την προηγούμενη δεκαετία, μαζί με τις οικογένειες που δημιούργησαν, είναι μονόδρομος. Πιθανότατα δεν θα βρούμε στην Ελλάδα τις εργασιακές συνθήκες, τη σταθερότητα και τις αποδοχές που απολαμβάνουμε στις χώρες που έχουμε μεταναστεύσει. Όμως θα εκπληρώσουμε το πατριωτικό μας καθήκον με το να τονώσουμε πληθυσμιακά την Ελλάδα, φέρουμε πίσω τις γνώσεις και εμπειρίες που αποκομίσαμε στο εξωτερικό και παλέψουμε για την αναστροφή της τωρινής πορείας. Δεν εννοώ ότι οι Έλληνες του εξωτερικού που θα επιλέξουν να μην επιστρέψουν δεν αγαπούν την πατρίδα. Μπορείς να υπηρετείς την πατρίδα σου με πολλούς τρόπους. Επίσης, μια δυναμική διασπορά είναι πολλαπλώς χρήσιμη. Ισχυρίζομαι όμως ότι αν μια κρίσιμη μάζα Ελλήνων του εξωτερικού δεν επιστρέψει στην πατρίδα, η πορεία προς τον αφανισμό που παρουσιάζει το παρακάτω διάγραμμα είναι βέβαιη.

Εμπνευσμένοι από την Aliyah των Εβραίων, πρέπει να δημιουργήσουμε τη δική μας Aliyah. Από τα τέλη του 19ου αιώνα ως τα μισά του 20ου αιώνα εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίοι της διασποράς επέλεξαν την «άνοδο» επιστρέφοντας σε διάφορα κύματα στη γη των προγόνων τους. Χωρίς την Aliyah, το κράτος του Ισραήλ δεν θα είχε ιδρυθεί καθώς δεν θα υπήρχε το απαραίτητο πληθυσμιακό στοιχείο. Η Aliyah των Εβραίων οδήγησε στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Η Aliyah των Ελλήνων θα επιτρέψει τη συνέχιση της πορείας του Έθνους των Ελλήνων στην κοιτίδα του Ελληνισμού για πολλούς ακόμη αιώνες.
https://www.zougla.gr/apopseis/article/i-aliyah-ton-elinon
*Ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής νοσοκομειακής ιατρικής και είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ






 

Κασιδιάρης: Η αλήθεια για το έγκλημα στα Τέμπη (Βίντεο).
https://youtu.be/0Wx7hZaqZPg






Απόστρατος αστυνομικός σκοτώθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο του στο «τρένο του Μητσοτάκη» – Είχε χάσει και την γυναίκα του από καρκίνο!
Το «τρένο του τρόμου» πήρε πατέρα και γιο την ίδια στιγμή.
Ο 54χρονος Βαγγέλης Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του είναι δύο από τα θύματα στο «τρένο του τρόμου» των Τεμπών.
Πρόκειται για τον πατέρα του νεαρού που ξέσπασε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες.
Ο 54χρονος έφυγε από την Αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο. Ήθελε να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του.
Επέστρεφαν από ταξίδι στην Αθήνα, σύμφωνα με το thestival. Είχε καημό να δει την εγγονή του, την τριών μηνών κόρη του μεγάλου του γιου.
Στον γυρισμό έκλεισε κουκέτα μαζί με τον γιο του. Τα τρία του παιδιά ήταν όλη του η ζωή.
Πριν από δύο χρόνια έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο και του στοίχισε πολύ η απώλεια αλλά κατάφερε και στάθηκε ξανά στα πόδια του.
Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης υπηρετούσε στην Τροχαία Λητής. Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για έναν υποδειγματικό αστυνομικό και έναν άξιο οικογενειάρχη.
Περιγράφουν με τα πιο θερμά λόγια τον αγώνα που έδωσε στο πλευρό της συζύγου του. Θαυμάζουν το πόσο περήφανος ήταν για τα παιδιά του και με πόση αγάπη τα μεγάλωσε.
O γιος του απόστρατου αστυνομικού και αδελφός του 15χρονου ξεσπά στην κάμερα για την παρουσία Μητσοτάκη στην τραγωδία που προκλήθηκε από τις εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησής του.






Ταυτοποιήθηκε με DNA η σορός της 23χρονης Ιφιγένειας στο σάπιο τρένο του Μητσοτάκη πού «πάει κι όπου βγει».
Η σορός της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα η οποία επέβαινε στην αμαξοστοιχία του θανάτου, ταυτοποιήθηκε δύο ημέρες μετά.
Την άτυχη Ιφιγένεια Μήτσκα, αναζητούσαν οι δικοί της μέσω αναρτήσεων στα social media, δυστυχώς, σύμφωνα με ανάρτηση δικηγόρου, είναι νεκρή, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός της μέσω ανάλυσης DNA.
«Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA.
Καλόν παράδεισο να έχει», γράφει η σχετική ανάρτηση του δικηγόρου.
Η Ιφιγένεια, ένα ακόμα θύμα του «πάμε κι όπου βγει», των «σάπιων τρένων» που έφερνε η Hellenic Train και ενέκρινε η κυβέρνηση, του ανύπαρκτου δικτύου τηλεδιοίκησης του θα εγκαινίαζε χθες στην Θεσσαλονίκη ο Κ.Μητσοτάκης, ζητεί δικαίωση για το θάνατό της. Θα υπάρξει;






Η Αθηνά Κατσαρά από την Κατερίνη ταυτοποιήθηκε ως νεκρή και ο σύζυγός της είναι τραυματίας στο ίδιο νοσοκομείο!
Η πανέμορφη 32χρονη κοπέλα έπεσε κι αυτή θύμα του τραίνο του Μητσοτάκη «πάμε κι όπου βγει».
Η 34χρονη Αθηνά Κατσαρά ταυτοποιήθηκε μέσα στους νεκρούς του «σάπιου» τρένου των Τεμπών, ενώ ο σύζυγό της, Νίκος, οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Μέχρι νωρίς το απόγευμα ο αδελφός της, Βασίλης, ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής του Πιερικού, αναζητούσε πληροφορίες για την 34χρονη κοπέλα από την Κατερίνη.
Ο ίδιος ανακοίνωσε την απώλεια της αγαπημένης του αδελφής με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.
“Η αδερφούλα μου δεν είναι πια κοντά μας…” έγραψε συγκλονισμένος ο νεαρός αθλητής.
Η Αθηνά και ο σύζυγός της, ένα ακόμα θύμα του «πάμε κι όπου βγει», των «σάπιων τρένων» που έφερνε η Hellenic Train και ενέκρινε η κυβέρνηση, του ανύπαρκτου δικτύου τηλεδιοίκησης του θα εγκαινίαζε χθες στην Θεσσαλονίκη ο Κ.Μητσoτάκης, ανα ζητεί δικαίωση έστω μετά θάνατον για το κακό που της έκαναν. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θα υπάρξει ή όχι.






Ο Βάιος Βλάχος ταυτοποιήθηκε στους νεκρούς του τραίνου του Μητσοτάκη.
Την τραγική είδηση έκανε γνωστή και ο αδελφός του Βαγγέλης Βλάχος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter
Με άσχημο τέλος γράφτηκε ο επίλογος στην αναζήτηση του 34χρονου Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα που επέβαινε στο μοιραίο τρένο των Τεμπών, καθώς η σορός του ταυτοποιήθηκε απόψε και το όνομά του από την λίστα με τους αγνοούμενους πέρασε σε εκείνη των νεκρών.
Την τραγική είδηση έκανε γνωστή και ο αδελφός του Βαγγέλης Βλάχος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.
Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για όλη τη βοήθεια και τη συμπαράσταση, και όλες τις πληροφορίες που μας δώσατε.
Το μόνο που ζητάμε είναι να βρεθεί κάποιο από όλα τα παιδιά που ακόμη αγνοούνται».
Ο άτυχος Βάιος επέστρεφε από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την σύντροφό του, η οποία νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το ζευγάρι με καταγωγή από την Καρδίτσα ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Είχαν μεταβεί στην Αθήνα για το τριήμερο της αποκριάς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα η μητέρα του Βάιου προσπάθησε να επικοινωνήσει με το παιδί της, αλλά δεν απαντούσε και έτσι κάλεσε την σύντροφο του γιού της, η οποία απάντησε, αλλά όπως έλεγε “δεν βλέπω πουθενά το Βάιο…“, ενώ σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο αδελφός του στο Star «Μίλησα μαζί του την Καθαρά Δευτέρα για τελευταία φορά. Ξέραμε ότι είναι στο τρένο. Το τελευταίο στοιχείο που έχουμε είναι πως εμφανίζεται συνδεδεμένος έξι λεπτά μετά τις 23:00. Από κει και πέρα δεν ξέρουμε τίποτα».






Ταυτοποιήθηκε η σορός του 23χρονου πυροσβέστη Νικήτα Καραθεοδώρου στο τραίνο του Μητσοτάκη.
Δεν έχει τέλος η τραγωδία καθώς όπως έγινε γνωστό ένας ακόμη νέος άνθρωπος ταυτοποίηθηκε ανάμεσα στου θύματα του τρένου «πάμε και όπου βγει».
Πρόκειται για τον 23χρονο πυροσβέστη Νικήτα Καραθεοδώρου.
Από χθες, Τετάρτη, είχε αναφερθεί πως ο άτυχος νέος βρισκόταν στο βαγόνι-εστιατόριο ο οποίος υπηρετούσε στο 2ο ΠΣ Αθηνών, μαζί με τη σύντροφό του, Καλλιόπη Πορφυρίδου.
Τώρα, η τραγική είδηση επιβεβαιώνεται, καθώς οι δικοί του άνθρωποι έκαναν αναρτήσεις, αποχαιρετώντας τον νεαρό Νικήτα με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια.
«Σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία με τους πολυάριθμους νεκρούς και τραυματίες χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας, του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. Ευελπιστούσαμε να είσαι ζωντανός, να σε ξαναδούμε σε μια επόμενη βάρδια ή ίσως να βγούμε να διασκεδάσουμε όπως στη φωτογραφία. Εύχομαι να είσαι το ίδιο χαμογελαστός και στη γειτονιά των Αγγέλων. Καλό ταξίδι Νικήτα μας», γράφει ανάρτηση στα social media.
«Σχόλαγες το μεσημέρι, είχες ρεπό, μου είπες βιάζεσαι να πας να ετοιμαστείς για να πάρεις το τρένο να πας να δεις την οικογένειά σου στη Θεσσαλονίκη, σε χτύπησα στον ώμο και σου είπα άντε δρόμο, τα λέμε με το καλό όταν γυρίσεις! Πού να φανταστώ ότι δεν θα τα λέγαμε ποτέ ξανά. Καλό σου ταξίδι μικρέ…», αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση.






Ο Στόχος 519C, o Σαχλαμάρας, οι καλοί και τίμιοι αξιωματικοί που «καλό δεν είδαν» και η θέα από την μεζονέτα…
Μια ιστορία από μια χώρα που την έλεγαν Μπανανία.
Από το Pronews
Κάποτε, σε μία μακρινή χώρα που την έλεγαν Μπανανία, και οι κάτοικοί της είχαν παράξενα ονόματα ήταν ένας στρατηγός που τον έλεγαν «ο Στόχος 519C» κι ένας υπουργός, ο κύριος Σαχλαμάρας.
Σε αυτή την χώρα υπήρχαν και κάποιοι καλοί και τίμιοι κρατικοί αξιωματικοί, οι οποίοι όμως ενοχλούσαν τον Στόχο 519C γιατί ακριβώς ήταν αυτό: «Καλοί και τίμιοι». Και ο Στόχος 519C είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις μεζονέτες.
Και οι μεζονέτες δεν αποκτώνται αν δεν αγοράζεις ελικόπτερα που δεν χρειάζεσαι στην χώρα αυτή και τα ελικόπτερα δεν αγοράζονται αν διαφωνούν «οι καλοί και τίμιοι κρατικοί αξιωματικοί».
Και αν το πρόβλημα είναι οι καλοί και τίμιοι αξιωματικοί, τότε τους αποστρατεύεις για να κάνεις πιο εύκολα την δουλειά σου. Ακόμα και αν εργάζονταν άοκνα και πάντα καθαρά κοντά στον κύριο Σαχλαμάρα.
Κάπως έτσι η πολίτες αυτής της χώρας, κάθε φορά που γινόταν μια τραγωδία επειδή είχαν αγοραστεί ελικόπτερα που δεν χρειάζονταν, ή αγοράζονταν «σάπια τρένα» ή εγκαινιάζονταν «τηλεδιευθύνσεις τρένων» που δεν υπήρχαν, «έπεφταν από τα σύννεφα» και «αγανακτούσαν».
Όταν θα αποκτήσουν και stealth μαχητικά παρκαρισμένα μόνιμα στα αεροδρόμια επειδή ξεχάστηκε η μικρή λεπτομέρεια της υπογραφής σύμβασης υποστήριξής τους, εύκολοι στόχοι ακόμα κι ενός παιδικού drone με μια χειροβομβίδα, ο 519C θα απολαμβάνει την θέα της καταστροφής του από την μεζονέτα του και οι πολίτες της Μπανανίας και πάλι θα «πέφτουν από τα σύννεφα» και θα «αγανακτούν».






ΑΠΘ – Εννέα φοιτητές νεκροί από το δυστύχημα των Τεμπών. «Καλό παράδεισο στα παιδιά μας»...
«Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους», τονίζουν οι Πρυτανικές Αρχές.
Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών τονίζουν ότι «στο ΑΠΘ βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του. Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους»
«Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας. Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση του ΑΠΘ.
«Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.






Ούτε οι κομμουνιστές στον κόκκινο Δεκέμβρη δεν σκότωσαν τόσους φοιτητές όσους ο Μητσοθάφτης.






Οι δίδυμες που σκοτώθηκαν στη Λάρισα είχαν χάσει 5 συγγενείς τους στην πυρκαγιά στο Μάτι
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Καλαμπάκα καθώς οι δίδυμες αδελφές, Θώμη και Χρύσα Πλακιά με την ξαδέλφη τους, Αναστασία Πλακιά βρήκαν τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.
Οι σοροί των νεαρών κοριτσιών ταυτοποιήθηκαν μέσω DNA, με το κλίμα στο χωριό τους, στο Καστράκι Τρικάλων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, να είναι πολύ βαρύ.
Η δημοσιογράφος, Βιργινία Πισιμίδη αποκάλυψε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» την τραγική σύμπτωση στην οικογένεια των νεαρών διδύμων. Το 2018, στη φονική φωτιά στο Μάτι, έχασαν πέντε πρόσωπα από το συγγενικό τους περιβάλλον.



Τέμπη: Το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ αποχαιρετά την 22χρονη φοιτήτρια Ελένη Τσίντζα.
Θρήνος επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς 10 φοιτητές του ιδρύματος έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τα Τέμπη.
Ανάμεσα στα θύματα και η 22χρονη Ελένη Τσίντζα, η οποία φοιτούσε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. «Αβάσταχτο να κόβεται τόσο άδικα το νήμα της ζωής ενός νέου ανθρώπου» σημειώνει μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμα το ΠΤΔΕ.
Πιο αναλυτικά:
Το Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ. πενθεί για τον θάνατο της Ελένης Τσίντζα, φοιτήτριας του Τμήματός μας, η οποία έχασε τη ζωή της στο ανείπωτα τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η απώλειά της μας συγκλονίζει. Αβάσταχτο να κόβεται τόσο άδικα το νήμα της ζωής ενός νέου ανθρώπου. Εκφράζουμε στην οικογένεια και στους συγγενείς της τα πιο βαθιά και θερμά συλλυπητήρια. Μοιραζόμαστε μαζί τους τον πόνο και τον θρήνο.

Εάν το δυστύχημα στα Τέμπη δεν είχε γίνει, την επομένη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε παραστεί σε μια φιέστα στην Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων.
Το τι θα παρουσιάζονταν εκεί αποτελεί μυστήριο, αφού όπως απεδείχθη οι σιδηρόδρομοι της Ελλάδος όχι μόνο λειτουργούν χωρίς σύγχρονο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, αλλά ακόμη και το σχετικό έργο δεν έχει ανατεθεί. Και τούτο, διότι ακόμη απεργάζονται τον τρόπο με το οποίο θα μοιρασθεί ένα έργο που δολιχοδρομεί εδώ και μια περίπου δεκαετία, μεταξύ των εργολάβων…
Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τολμούν να διανοηθούν τις επιπτώσεις εάν το δυστύχημα είχε συμβεί λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα. Μετά δηλαδή μια διθυραμβική ομιλία του Πρωθυπουργού για τις σύγχρονες υποδομές των σιδηροδρόμων. Υποδομές που δεν υπάρχουν… Οι συγκρίσεις με τους μουσαμάδες που εγκαινίαζε ο Αλέξης Τσίπρας στο μετρό της Θεσσαλονίκης θα ήσαν αναπόφευκτες.
Το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, το οποίο προσπαθεί να διαχειρισθεί τις επιπτώσεις της τραγωδίας, επιρρίπτει ήδη ευθύνες στον έμπιστο υφυπουργό Υποδομών και «τοποτηρητή» του, Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίο έχουν εκχωρησθεί οι αρμοδιότητες αυτών των έργων. Του καταλογίζουν ευθύνες για καθυστερήσεις στην ανάθεση του έργου κάνοντας μάλιστα χρήση της έκφρασης «Γιάλτα της διαπλοκής». Και πάλι τα ρίχνουν σε έναν νεαρό τυπάκο που οι ίδιοι τοποθέτησαν εκεί, ώστε να σώσουν τα τομάρια τους… Τι σημαίνει αυτό;
Ότι όπως οι νικήτριες δυνάμεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μοίρασαν στην Γιάλτα τον κόσμο μεταξύ τους, έτσι και το Υπουργείο Υποδομών καθυστερούσε το έργο, προκειμένου να το μοιράσει ανάμεσα στους εργολάβους ώστε να τους έχει όλους ευχαριστημένους, φυσικά εν γνώσει του Μαξίμου!
Πράγματι, όσο προχωρούν οι ώρες έρχονται και κάποια στοιχεία να στηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό. Παράλληλα με το τραγικό έργο της αποτίμησης της τραγωδίας των Τεμπών, οι αποκαλύψεις για τα αίτια του δυστυχήματος δεικνύουν ότι η λεγομένη διαπλοκή δεν είναι απλώς μια μορφή οικονομικών συναλλαγών των εργολάβων με το Κράτος. Είναι έγκλημα, το οποίο η χώρα το πληρώνει! Όχι μόνον οικονομικά, αλλά και με αίμα! Με αίμα νέων ανθρώπων!
Η φωτοσήμανση στο δίκτυο των σιδηροδρόμων της Ελλάδος έχει παύσει να λειτουργεί από το 2012. Έπεσε «θύμα» των περικοπών που επέβαλαν στο Κράτος τα μνημόνια, αλλά και των παρανόμων που το λεηλάτησαν.
Από τότε όμως έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια. Έχουν μεσολαβήσει ευρωπαϊκές οδηγίες, διαθέσεις κονδυλίων, απειλές ότι θα τα αποσύρουν οι Βρυξέλλες και ακόμη βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.
Θα ακουσθεί τετριμμένο αν πούμε ότι «φταίει η διαπλοκή». Δεν είναι όμως. Οι τραγικές καθυστερήσεις στην ανάθεση του έργου της φωτοσήμανσης και της τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου καθυστερεί, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι οι οικονομικοί παράγοντες που ενδιαφέρονται για το έργο. Οι εργολάβοι που «φιλοδοξούν» να το αναλάβουν. Και επειδή οι επιρροές τους είναι σημαντικές και οι πιέσεις που ασκούν στις κυβερνήσεις αφόρητες, οι πολιτικές αποφάσεις καθυστερούν.
Έχουμε κυβερνήσεις που δεν τολμούν να ολοκληρώσουν έναν διαγωνισμό για την ανάθεση σημαντικών έργων, ελεγκτικά όργανα που αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στις ενστάσεις από ό,τι στην ανάγκη για ολοκλήρωση έργων και φυσικά, μια ευθυνοφοβία που συναντάται διάχυτη από τα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής μέχρι την βάση της δημοσίας διοίκησης.
Και όταν ο κόμπος «φθάσει στο χτένι», η λύση που προβάλλει ως «σολομώντεια» είναι το μοίρασμα της πίτας. Η διαπραγμάτευση μετατίθεται στους ίδιους τους εργολάβους που καλούνται να κατανείμουν μεταξύ τους το έργο, να πάρουν όλοι από κάτι και να αφήσουν την Κυβέρνηση στην μακαριότητά της. Και μέχρι να τα βρουν οι μεγαλοκαρχαρίες, θα μετράμε φέρετρα.

Τα άψυχα σώματα τριών ακόμα φοιτητών ταυτοποιήθηκαν.
Ο φοιτητής Αναστάσιος Κουτσόπουλος λογίζεται και επίσημα νεκρός. Ο επίλογος στην αναζήτηση και του 20χρονου Τάσου, γράφτηκε με οδυνηρό τέλος. Το όνομα του Καρδιτσιώτη φοιτητή πέρασε από τη λίστα των αγνοουμένων σε εκείνη των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Ο 20χρονος ήταν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη. Είχε έρθει στην Καρδίτσα για το τριήμερο και επέστρεφε με το μοιραίο τρένο στην πόλη που σπούδαζε. Ο θρήνος είναι ανείπωτος στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του. Η είδηση του θανάτου του βυθίζει στο πένθος τις τοπικές κοινωνίες της Κυψέλης και των Μαυραχάδων, τόπους καταγωγής των γονέων του.
Ταυτοποιήθηκε και η σορός του Γιώργου Παπάζογλου, φοιτητή του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα foititikanea.gr, ο Γιώργος επέστρεφε από την Αθήνα με το μοιραίο τρένο που διαλύθηκε στα Τέμπη. Λίγο πριν τη σύγκρουση έφυγε από το βαγόνι αριθμού 3 και πήγε στο μπαρ για να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό.
Ο πατέρας του 22χρονου φοιτητή κ. Λυσίμαχος Παπάζογλου είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο ΑΠΘ. «Ηταν ένα νέο παιδί αλλά δε μπόρεσε να συνεχίσει τη ζωή του. Δεν περιγράφεται με λόγια η κατάσταση που βιώνουμε, δε θα φύγει ποτέ από το μυαλό μας η εικόνα του γιου μας, θα το κουβαλάμε για πάντα μέσα μας» ανέφερε.
Συντετριμμένοι οι γονείς της 19χρονης Αναστασίας Παπαγγελή μετά την ταυτοποίηση της σορούς της. Η Αναστασία με καταγωγή από τη Λυκούρια Καλαβρύτων , βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη και ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε Γεωπόνος .

Ταυτοποιήθηκε η σορός του 22χρονου φοιτητή του ΑΠΘ Γιώργου Παπάζογλου που επέβαινε στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη.
«Θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος μέσα από τον θάνατο του γιου μου» είπε ο πατέρας του.
Ταυτοποιήθηκε η σορός του 22χρονου φοιτητή του ΑΠΘ Γιώργου Παπάζογλου που επέβαινε στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη, όπως επισήμανε νωρίτερα ο πατέρας του, Λυσίμαχος Παπάζογλου.
Ο κ. Παπάζογλου, ο οποίος βίωσε την αναμονή της ταυτοποίησης και τελικά την είδηση του θανάτου του γιου του, είπε: «Ήταν μία δύσκολη στιγμή, θα είναι μια δύσκολη στιγμή. Η μνήμη του παιδιού μου θα κρατηθεί ψηλά και θα την κρατήσουμε και εμείς με το έργο που θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Η δράση θα είναι επιστημονική, θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος μέσα από τον θάνατο του γιου μου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπάζογλου.
«Δεν υπάρχει δικαίωση για έναν πατέρα που χάνει το παιδί του. Ακόμα δεν σκέφτομαι το νομικό σκέλος, τώρα κυριαρχεί ο πόνος. Ξέραμε ότι το παιδί θα γυρνούσε τη μέρα του ατυχήματος. Μας πήρε στις 10.30 και μας είπε ότι θα έχει μία καθυστέρηση. Στις 11.30 μας πήρε η φίλη του και μας είπε ότι έγινε ατύχημα και οι εκείνη την έβγαλαν έξω. Ο Γιώργος είχε σηκωθεί να πάρει νερό από το κυλικείο και δεν επέστρεψε ποτέ», είπε ο πατέρας του άτυχου νέου.

Δήλωση από φιλοκυβερνητικό δημοσιογράφο στην κυβερνητική ΕΡΤ: «Τα δυστυχήματα είναι θυσίες για να βελτιωθούμε»!
Το ίδιο λένε οι ορθόδοξοι ρωμιοί μετά μια συμφορά: «ο Ιεχωβά μας στέλνει δοκιμασίες για να μας δοκιμάσει»…

Αδιανόητες δηλώσεις έκανε το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ ο Άρης Πορτοσάλτε, στον απόηχο της ασύλληπτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη σε μία προσπάθεια να «ξεπλυθεί» και σε αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας πως τα δυστυχήματα είναι… θυσίες(!) για να βελτιωθούμε.
Ο κατεξοχήν φιλοκυβερνητικός (κατά δήλωσή του άλλωστε αφού παροτρύνει τους πολίτες δημοσίως να ψηφίσουν ΝΔ για να μην έχει η χώρα περιπέτειες) δημοσιογράφος μίλησε στο κατεξοχήν κυβερνητικό κανάλι της ΕΡΤ, οπότε υπήρχε και το ανάλογο κλίμα…
Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών έκανε μία αναδρομή σε προηγούμενα δυστυχήματα και είπε το αμίμητο:
«Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα.
Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων.
Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

«Αν ήθελε θυσία ας έμπαινε ο ίδιος στο τρένο».
Όπως ήταν αναμενόμενο μια τέτοια δήλωση δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη, καθώς ένας από τους γονείς των αγνοουμένων απάντησε στον δημοσιογράφο μέσα από την εκπομπή «Δεκατιανοί» της ΕΡΤ, λέγοντας πως «αν ήθελε θυσία, ας έπαιρνε τα παιδιά του και τους φίλους του και να πηγαίνανε στα Τέμπη να καούν».

Την Δευτέρα οι κηδείες των δύο Κύπριων φοιτητών που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών.
Η σορός του άτυχου Κυπριανού καταφθάνει στην Κύπρο μαζί με εκείνη της άτυχης Αναστασίας, αύριο το απόγευμα.
Στην Κύπρο καταφθάνει αύριο το απόγευμα η σορός της άτυχης Αναστασίας Αδαμίδη και του Κυπριανού που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών.
Θερμή παράκληση της οικογένειάς της προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ είναι να μην καλύψουν δημοσιογραφικά ούτε τη νεκρώσιμο ακολουθία, ούτε την ταφή της.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:
«Την πολυαγαπημένη μας κόρη και αδελφή Αναστασία Αδαμίδη, κηδεύουμε την Δευτέρα 06/03/2023 και ώρα 14:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη της να παραστούν. Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.
Οι τεθλιμμένοι: γονείς, αδέλφια και λοιποί συγγενείς. Αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η οικογένεια θα ήθελε δημόσια να παρακαλέσει τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όπως σεβαστούν την επιθυμία της να μην καλύψουν δημοσιογραφικά την νεκρώσιμο ακολουθία και ταφή. Αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο ενδιαφέρον, θερμή παράκλησή μας όμως είναι αυτές οι πολύ ευαίσθητες προσωπικές στιγμές να μην τύχουν προβολής και δημοσιότητας.
Ειλικρινά σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την αμέριστη συμπαράσταση».
Την Δευτέρα 6/3/2023 στις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου οδηγείται στην τελευταία του κατοικία και ο αδικοχαμένος φοιτητής στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, Κυπριανός Παπαϊωάννου.
Παράκληση της οικογένειας, όπως στην εξόδιο ακολουθία παραστούν όλοι με λευκά ρούχα και αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εις μνήμη της Ψυχής του Κυπριανού.

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Γιάννη Τζοβάρα, ελεγκτή του μοιραίου τρένου.
Ταυτοποιήθηκε ο 55χρονος Γιάννης Τζοβάρας από τη Στυλίδα, που είχε βάρδια ως ελεγκτής, στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ήταν μέσα στη λίστα των αγνοουμένων, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής που ταυτοποιήθηκε η σορός του και ενημερώθηκαν οι δικοί του άνθρωποι, ότι ο ελεγκτής ήταν μέσα στα θύματα του «Intercity 62».
«Οι φόβοι όλων για το δικό μας παιδί, τον Γιάννη, δυστυχώς σήμερα επιβεβαιώθηκαν….», έγραψε σε ανάρτησή της η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.
«Ο Αθλητικός Όμιλος Στυλίδας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του συμπολίτης μας Γιάννη Τζοβάρα που τόσο άδικα χάθηκε στο πολύνεκρο ατύχημα με το τρένο. Καλό παράδεισο να έχει και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», έγραψε ο Αθλητικός Όμιλος Στυλίδας.

Ταυτοποιήθηκε η σορός της Μαίρης που εργαζόταν στο κυλικείο του τρένου στα Τέμπη.
Το κορίτσι εργαζόταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Μαίρης που σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν στο κυλικείο του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη.
Το κορίτσι εργαζόταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συγκεκριμένα εκείνο το βράδυ δούλευε στο κυλικείο του μοιραίου τρένου.
Η Μαίρη μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου δεν βρισκόταν ανάμεσα στους νεκρούς. Η οικογένειά της από την Κρήτη έφτασε στη Λάρισα για να δώσει δείγμα DNA. Ο αδερφός της και η κόρη της έφυγαν από το χωριό για να δώσουν δείγμα προς εξέταση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook η ίδια έμενε στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτοποιήθηκε η 28χρονη Ελπίδα που επέβαινε στο τρένο που συγκρούστηκε – Ξέσπασε ο αδερφός της.
«Το κοριτσάκι μου θα το πάρω στο κουτί, τεμαχισμένο…» έλεγε νωρίτερα ο πατέρας της.
Άλλη μια αγνοούμενη από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ταυτοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.
Πρόκειται για την 28χρονη Ελπίδα η οποία ήταν φοιτήτρια στο ΑΠΘ την ταυτοποίηση της οποίας ανακοίνωσε ο αδερφός της κατόπιν επικοινωνίας που είχαν μαζί του αρμόδιοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.
«Είναι νεκρή, με πήρε η αστυνομία» είπε ο αδερφός της άτυχης 28χρονης. Σύμφωνα με τον ίδιο στην οικογένεια δόθηκε «ρητή εντολή να μην ανοιχθεί το τρένο γιατί το πτώμα είναι σε άσχημη κατάσταση».
«Όποιος και αν αναλάβει την ευθύνη ό,τι αποζημίωση και να πάρω η Ελπίδα δεν θα επιστρέψει» ξέσπασε ο αδερφός της αδικοχαμένης 28χρονης.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο πατέρας της 28χρονης έλεγε ότι είχε χάσει τις ελπίδες να τη βρει ζωντανή προσθέτοντας ότι «το κοριτσάκι μου θα το πάρω στο κουτί, τεμαχισμένο…»
Με αφορμή το γεγονός ότι έχει άλλα δύο παιδιά, δύο αγόρια, τα οποία έμεναν με την 28χρονη αδερφή τους, ο τραγικός πατέρας έλεγε «θα ανοίξουν την πόρτα να μπουν μέσα, θα ανοίξουν την ντουλάπα και θα δουν τα ρούχα της αδερφής τους. Δεν εύχομαι ένα τέτοιο συναίσθημα ούτε στον χειρότερο εχθρό μου».
«Το κορίτσι μου το ανέθρεψα με τις καλύτερες προοπτικές, όχι να μου το σκοτώσει οποιοσδήποτε αλήτης. Τι να μου πείτε. Δίνω κουράγιο στον εαυτό μου για να στηρίξω την οικογένεια. Θα έρθει το Πάσχα και θα έχω σερβίτσιο στο τραπέζι άδειο και την καρέκλα της» πρόσθεσε ο τραγικός πατέρας.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ












29 σχόλια:

  1. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 23ΧΡΟΝΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΝΙΚΗΤΑ, ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: «ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…»

    «Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και το Πυροσβεστικό Σώμα. Όταν πήρα τον διοικητή για την κηδεία, μου είπε ότι δυσκολεύεται να βρει άτομα για τη βάρδια, γιατί όλοι ήθελαν να πάνε», είπε αρχικά ο πατέρας του Νικήτα, για τον οποίο χθες πλήθος εποχικών πυροσβεστών διαδήλωσε στο Σύνταγμα, με μαύρα περιβραχιόνια.
    Ο Νικήτας μπήκε στο μοιραίο τρένο μαζί με την αγαπημένη του προκειμένου να επισκεφθούν τους γονείς του και να την γνωρίσει στην οικογένειά του. Το ζευγάρι δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο σπίτι.
    Μιλώντας για το αδικοχαμένο παλικάρι του, ο πατέρας του Νικήτα ανέφερε πως «ήταν άνθρωπος της προσφοράς, ήταν ένα παιδί που ευχαριστιόταν να βοηθάει». Μάλιστα, η τελευταία φορά που μίλησε με τους γονείς του, ήταν όταν το αργά το βράδυ, λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, έστειλε μήνυμα στη μητέρα του ότι θα καθυστερούσε να φτάσει και ότι ένας φίλος τους θα πήγαινε να τους παραλάβει από τον σταθμό.
    «Θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όχι μόνο ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Δεν τρέφω και πολλές ελπίδες, θα περιμένω να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου» ανέφερε ο πατέρας και πρόσθεσε ότι στο μέλλον θα κινηθούν νομικά, διεκδικώντας τη δίωξη των υπευθύνων για αυτό το έγκλημα: «Κάποια στιγμή οι υψηλά ιστάμενοι να φοβούνται να αναλαμβάνουν τις ευθύνες του. Τώρα που έρχονται εκλογές, να ψηφίσουμε αυτούς που είναι άξιοι, όχι όποιον μας βολέψει» ανέφερε ο πατέρας και έκλεισε παραθέτοντας την φράση του Τζωρτζ Όργουελ «ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα! Είναι συνεργός τους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ρωμιοί είναι ανίκανοι να ξύσουν το μολύβι τους. Ανίκανοι να τοποθετήσουν μια απλή βίδα. Ανίκανοι να βιδώσουν μία λάμπα. Ανίκανοι να στήσουν μία απλή βιοτεχνία. Και όμως είμαστε ένας τεχνολογικός πολιτισμός. Ατελείωτη πάρλα, μπουρδολογία, θεωρητικολογία, ασχετοσύνη και κενή ανοησία. Αρκεί να παρακολουθήσει κανένας τα ελληνικά σήριαλ που βλέπουν οι ρωμιοί. Μετά 10 λεπτά θέλεις να σπάσεις την τηλεόραση και να δείρεις σκηνοθέτες, σεναριογράφους και ηθοποιούς. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς τα ΜΜΕ και τα ιστολόγια - ιδίως τα "πατριωτικά". Θεωρίες και ανοησίες περί παντός του επιστητού εκτός από τα δύο βασικά: την αναπαραγωγή ανθρώπων και το φτιάξιμο μηχανών. Πρώτοι σε παραγωγή δικηγόρων παγκοσμίως.

    ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/09/2010-2021-4-4-8-2-2021.html


    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Σε πιάνει ακραία συναισθηματική θλίψη και κατάθλιψη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΘΥΜΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΡΕΙΕΣ (ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ), ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΚΕΡΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΚΟΛΛΥΒΑ. 2.000 ΧΡΟΝΙΑ ΡΩΜΙΟΙ.
    Καμία ενέργεια για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι, καμία σοβαρή (σοβαρή) δουλειά να μην ξαναγίνουν πάλι τα ίδια. Μία χώρα τελευταία στο διάβασμα βιβλίων, τελευταία στην έρευνα και καινοτομία, τελευταία στην κατάθεση ευρεσιτεχνιών. Ο λαός των ποιητών έγινε λαός των θεατών.
    .
    ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/09/2010-2021-4-4-8-2-2021.html
    Ζ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Τα Τέμπη είναι τιμωρία από τον Ιεχωβά για το Καρναβάλι».
      Η ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟ ΚΟΣΜΟΥ.
      Στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη αναφέρεται ο ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος δεν διστάζει να αναφέρει σε κείμενό του ότι το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν τιμωρία από τον Θεό για το καρναβάλι.
      Ο πρώην Μητροπολίτης έγραψε ένα άρθρο, κάνοντας εκτενή αναφορά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και επιχειρώντας να δώσει απάντηση στο ερώτημα «Γιατί, Θεέ μου;», που «ανεβαίνει στη σκέψη των περισσοτέρων» μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όπως αναφέρει
      Ο Αμβρόσιος επιχειρεί να συνδέσει το δυστύχημα… με το καρναβάλι, το οποίο χαρακτηρίζει ως «γιορτή του Διαβόλου».
      «Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού;», σημειώνει χαρακτηριστικά.
      «Το ερώτημα «Γιατί, Θεέ μου;» έπειτα από την τραγωδία των Τεμπών ανεβαίνει στη σκέψη των περισσοτέρων. Γιατί, άραγε να συμβαίνουν τέτοιες δοκιμασίες στην καθημερινή μας ζωή; Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαϊές, καταποντισμοί, τροχαία ομαδικά ατυχήματα, και μάλιστα μέ τον σιδηρόδρομο, όπως έγινε στα Τέμπη; Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να δώσουμε εμείς απάντηση με το σημερινό σημείωμά μας», αναφέρει αρχικά στο άρθρο του.
      Στη συνέχεια, τονίζει ότι θα πρέπει να διερευνήσουμε «μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;».
      Σύμφωνα με τον πρώην Μητροπολίτη, το καρναβάλι είναι η γιορτή του διαβόλου και παραθέτει σχετικά δημοσιεύματα για να… ενισχύσει τα επιχειρήματά του. «Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ. Ανεπίσημα, με την μορφή του κουτσομπολιού, κυκλοφορεί η είδησις, ότι πολλά προφυλακτικά από την σεξουαλική ικανοποίηση ευρέθη-σαν ακόμη και στους δρόμους των Πατρών!», τονίζει στο άρθρο του.
      «Η Ελλάδα μεταβάλλεται αργά-αργά, πλήν όμως σταθερά, σε μια Χώρα ΑΘΕΩΝ και ΜΑΓΩΝ!!! Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στις ημέρες μας. Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού! Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;», συμπληρώνει ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ο Μ.Νετανιάχου θέλει να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από την Ιταλία.
      Παράλληλα, ο Νετανιάχου προσφέρει φυσικό αέριο στην Ιταλία.
      Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιθυμεί να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ιταλία, όπως δήλωσε ο ίδιος ενόψει επίσκεψής του στη χώρα εγείροντας το ενδεχόμενο να προμηθεύει τη Ρώμη με φυσικό αέριο.
      “Θα ήθελα να δω περισσότερη οικονομική συνεργασία (μεταξύ του Ισραήλ και της Ιταλίας) … Πιστεύω ότι μια στενότερη σχέση με τις εταιρείες σας θα είναι θετική και για τις δύο πλευρές“, είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Repubblica που δημοσιεύεται σήμερα.
      “Και έπειτα υπάρχει το φυσικό αέριο: έχουμε πολύ από αυτό και θα ήθελα να συζητήσω με ποιόν τρόπο να το μεταφέρω στην Ιταλία για να στηρίξω την οικονομική σας ανάπτυξη”.
      Η Ιταλία έχει δεσμευτεί να αντικαταστήσει τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία στον απόηχο της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο.
      Τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου το Ισραήλ και η Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία με την ΕΕ με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
      Τον Νοέμβριο το Ισραήλ υπέγραψε επίσης μια κατ’ αρχήν συμφωνία με τις TotalEnergies και Eni, η οποία επιτρέπει στις ενεργειακές εταιρείες να ξεκινήσουν την αναζήτηση φυσικού αερίου εντός του πλαισίου μιας συμφωνίας-ορόσημο για τα θαλάσσια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.
      Ο Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με διαδηλώσεις στη χώρα του κατά του κυβερνητικού του σχεδίου για μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, φθάνει σήμερα στην Ιταλία για τριήμερη επίσκεψη.
      Όπως είπε ο ίδιος στην Repubblica, θα ζητήσει από την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
      “Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα η Ρώμη να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την προγονική πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού εδώ και 3.000 χρόνια, όπως έκαναν οι ΗΠΑ με μια κίνηση στενής φιλίας“, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Δυτική Όχθη: Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές δυνάμεις. ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ;
      Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, με τις ισραηλινές αρχές να κατηγορούν τους τρεις άνδρες ότι «άνοιξαν πυρ».
      Το παλαιστινιακό υπουργείο επεσήμανε ότι οι τρεις άνδρες σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Τζάμπα, μια μικρή πόλη νότια της Τζενίν.
      Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν- Γκβιρ χαιρέτισε τις ενέργειες της αστυνομίας, η οποία «εξουδετέρωσε απαίσιους τρομοκράτες που άνοιξαν πυρ εναντίον των υπερασπιστών μας».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Ισραήλ: Η Γαλλία καταδικάζει τους Παλαιστίνιους.
      Η Γαλλία καταδικάζει «με τον πλέον σθεναρό τρόπο» την επίθεση που διαπράχθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο του Τελ Αβίβ, η οποία είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, τόνισε μέσω Twitter το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
      Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας ανακοίνωσε πως ένα από τα θύματα της επίθεσης υπέκυψε στα τραύματά του, προτού διορθώσει τη δήλωση αυτή, διαβεβαιώνοντας πως και οι τρεις τραυματίες παραμένουν στη ζωή.
      Ο δράστης της επίθεσης, ηλικίας 23 ετών, μέλος του ένοπλου βραχίονα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών αστυνομικών μετά την επίθεση.
      Ζ.Π..

      Διαγραφή
  4. Συνελήφθη 36χρονος Πακιστανός που βίασε 9χρονο αγόρι και για «επιβράβευση» του έδωσε να καπνίσει κάνναβη.
    Ένας 36χρονος Πακιστανός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, καθώς προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός 9χρονου αγοριού και για να το «επιβραβεύσει» του έδωσε να καπνίσει κάνναβη.
    Οι πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν τον Μάρτιο του 2021, στον Εύοσμο, και καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, όταν ο ανήλικος (11 ετών σήμερα) εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του όσα είχαν συμβεί.
    Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, ο ανήλικος εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία του.
    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το θύμα είναι ανιψιός της (πρώην) συντρόφου του 36χρονου (με καταγωγή από το Πακιστάν) και λόγω αυτή της συγγενικής σχέσης μπαινόβγαινε συχνά στο σπίτι της θείας του.
    Όλο αυτόν τον καιρό, ο κατηγορούμενος παρέμενε άφαντος. Αναζητείτο -στο μεταξύ- ήδη για εμπλοκή σε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών, έχοντας καταδικαστεί από το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πολυετή ποινή κάθειρξης. Στη δίκη όμως δεν είχε εμφανιστεί και δικάστηκε διά πληρεξούσιου δικηγόρου.
    Τελικά εντοπίστηκε τα προηγούμενα 24ωρα από αστυνομικούς του Τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης που του πέρασαν χειροπέδες.
    Κρατείται τόσο για την υπόθεση με τον ανήλικο, για την οποία παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, όσο και για την καταδικαστική απόφαση, την οποία -ούτως ή άλλως- θα πρέπει να εκτίσει.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πρώτα ωάρια από αρσενικά κύτταρα ποντικιών δημιούργησε Ιάπωνας ερευνητής.
    Ένας Ιάπωνας ερευνητής ανακοίνωσε ότι δημιούργησε βιώσιμα ωάρια από τα κύτταρα αρσενικών ποντικιών. Πρόκειται για την πρώτη δημιουργία στο εργαστήριο ωοκυττάρων θηλαστικού από αρσενικά κύτταρα.
    Το επόμενο – καθόλου εύκολο- βήμα θα είναι να επιδιωχθεί κάτι ανάλογο με ανθρώπινα κύτταρα, καθώς ελλοχεύει, μεταξύ άλλων, ο κίνδυνος πρόκλησης ανεπιθύμητων γενετικών αλλαγών.
    Η έρευνα, που βρίσκεται σε αρχικά στάδια ακόμη, αφορά την μετατροπή των αρσενικών χρωμοσωμάτων ΧΥ σε θηλυκά ΧΧ. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο σε ζευγάρια ανδρών να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά και όχι πια με υιοθεσία.
    Η ανακοίνωση έγινε από τον καθηγητή Κατσουχίκο Χαγιάσι του Πανεπιστημίου της Οσάκα, ο οποίος απολαμβάνει διεθνούς κύρους στο πεδίο του, σε συνέδριο του Ινστιτούτου Γενετικής Φράνσις Κρικ στο Λονδίνο, σύμφωνα με το BBC και τη “Γκάρντιαν”. ‘Αλλοι επιστήμονες εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί. Ο καθηγητής Τζορτζ Ντέιλι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, επεσήμανε πώς θα περάσει πολύς χρόνος εωσότου η κοινωνία βρεθεί αντιμέτωπη στην πράξη με την επιλογή μωρών από δύο πατέρες.
    Ο ίδιος ο Χαγιάσι ανέφερε πως η εργασία του βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο. Τα ωάρια που δημιούργησε, έχουν χαμηλή ποιότητα και η τεχνική προς το παρόν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στους ανθρώπους. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι οι σημερινές δυσκολίες μπορεί να έχουν ξεπεραστεί σε δέκα χρόνια και ότι τελικά θα καταστεί διαθέσιμη μια τεχνική αναπαραγωγής για ζευγάρια ίδιου φύλου.
    «Αν οι άνθρωποι τη θέλουν και η κοινωνία αποδεχτεί μια τέτοια τεχνολογία, εγώ συναινώ», δήλωσε ο Ιάπωνας επιστήμονας. Εμφανίστηκε πάντως διστακτικός η μέθοδος του να χρησιμοποιηθεί από έναν άνδρα για να δημιουργήσει ένα μωρό από το δικό του σπέρμα και από τεχνητά δημιουργημένα ωάρια. «Τεχνικά αυτό είναι δυνατό», είπε. «Δεν είμαι όμως βέβαιος αν σε αυτό το στάδιο είναι κάτι ασφαλές ή αποδεκτό από την κοινωνία».
    Η μέθοδος περιλαμβάνει τη λήψη δερματικού κυττάρου από αρσενικό τρωκτικό και την μετατροπή του σε πολυδύναμο βλαστικό κύτταρο που μπορεί να μετατραπεί σε άλλα είδη κυττάρων. Τα κύτταρα αυτά ως αρσενικά έχουν χρωμοσώματα ΧΥ. Μετά οι ερευνητές διαγράφουν το Υ χρωμόσωμα αυτών των κυττάρων, διπλασιάζουν το Χ και τελικά «κολλάνε» μαζί τα δύο Χ. Αυτό επιτρέπει στο βλαστοκύτταρο να αναπρογραμματιστεί για να γίνει ωάριο.
    Τα κύτταρα στη συνέχεια αναπτύσσονται σε ένα οργανοειδές ωοθήκης που μιμείται τις συνθήκες στις ωοθήκες του ποντικιού. Όταν τα ωάρια γονιμοποιήθηκαν με σπερματοζωάρια, δημιουργήθηκαν 600 έμβρυα, από τα οποία τελικά γεννήθηκαν επτά ποντικάκια (χαμηλό ποσοστό επιτυχίας περίπου 1%). Πάντως τα τρωκτικά αυτά φαίνονταν υγιή και είχαν φυσιολογική διάρκεια ζωής, ενώ και τα ίδια απέκτησαν απογόνους.
    Η τεχνική μπορεί επίσης να βοηθήσει υπογόνιμα ζευγάρια διαφορετικού φύλου, στα οποία η γυναίκα δεν μπορεί να παράγει τα δικά της ωάρια λόγω σοβαρού προβλήματος όπως το σύνδρομο Τέρνερ (όπου λείπει το ένα αντίγραφο του χρωμοσώματος Χ).
    Όμως θα περάσουν χρόνια εωσότου (και εάν) καταστεί διαθέσιμη μια τέτοια νέα θεραπεία υπογονιμότητας. ‘Αλλοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο χρονικός ορίζοντας της δεκαετίας είναι υπερβολικά αισιόδοξος, αν ληφθεί υπόψη ότι ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο βιώσιμα ανθρώπινα ωάρια από θηλυκά κύτταρα…
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοιτήτρια από την Μεσοποταμία Καστοριάς στους νεκρούς στα Τέμπη.
    Η 22χρονη Αγάπη Τσακλίδου (με καταγωγή από την Μεσοποταμία Καστοριάς) είναι ένα ακόμη θύμα της τραγωδίας στα Τέμπη. Η μοναχοκόρη των καθηγητών Βιολογίας και Μαθηματικού του ΑΠΘ, Γιώργου Τσακλίδη και Ελένης Βασάρα, ήταν φοιτήτρια του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ.
    Η κηδεία της έγινε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 16:00 στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Καλό παράδεισο, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καβάλα: Εργαζόμενος σκοτώθηκε σε λατομείο της περιοχής – “Έχουν γίνει καθημερινότητα τα εργατικά ατυχήματα”
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο εργαζόμενου από εργατικό ατύχημα σε λατομείο στο Δήμο Νέστου, καθώς και τα «βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη» στην οικογένεια και τους οικείους του.
    «Ακόμη ένας εργαζόμενος που πήγε για το μεροκάματο το πρωί,δε γύρισε σπίτι του. Ακόμη ένας Συνάδελφος προστίθεται στη μεγάλη μακάβρια λίστα όσων χάσανε τη ζωή τους εν ώρα εργασίας. Μας κάνει να νιώθουμε οργή ότι παρά τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις μας χρόνια τώρα, συνεχίζει και αυξάνει ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων, ειδικά στα λατομεία της περιοχής», σημειώνεται στην ανακοίνωση του σωματείου.
    Με αφορμή τη θλιβερή είδηση, ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Δράμας καθώς ο χειριστής που έχασε τη ζωή του πέφτοντας με το τάμπερ από ύψος 150 μέτρων, ήταν Δραμινός.
    «Δυστυχώς, στα λατομεία της περιοχής μας έχει γίνει καθημερινότητα η αναγγελία εργατικών ατυχημάτων και συχνά δυστυχημάτων, πολλές φορές απόρροια της μεγάλης πίεσης που δημιουργεί η εργοδοσία στους εργαζόμενούς της καθώς και των πολλών ωρών απασχόλησης. Η έλλειψη προληπτικών μέτρων είναι φανερή. Όπως φανερή είναι και η ατιμωρισία… Τα εργατικά δυστυχήματα που καταλήγουν στα δικαστήρια σπάνια έχουν ως απόφαση τη δικαίωση του νεκρού και την τιμωρία των ιθυνόντων», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΚΑΪΛΗ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;
    Εύα Καϊλή: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι Τούρκος δικηγόρος «κοντά» στον Ερντογάν έδωσε 75.000 ευρώ στον σύντροφό της .
    Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι έδωσε τα χρήματα για «ηθικές υπηρεσίες λόμπινγκ».
    Δημοσιεύματα των Financial Times και της Corriere della Serra υποστηρίζουν ότι Τούρκος δικηγόρος με στενούς δεσμούς με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε χρήματα στον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.
    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Χακάν Καμούζ, όπως είναι το όνομα του Τούρκου δικηγόρου, κατέβαλε από το 2019 έως το 2021 το ποσό των 75.000 ευρώ στον Τζόρτζι. Ο ίδιος ο Τούρκος δικηγόρος υποστήριξε ότι έδωσε τα χρήματα για «ηθικές υπηρεσίες λόμπινγκ» όσον αφορά τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και τα εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη.

    Τα χρήματα, σύμφωνα με τον δικηγόρο ο οποίος έχει έδρα στο Λονδίνο, τα χρήματα δόθηκαν στην εταιρεία Equality consultancy με έδρα το Μιλάνο με επικεφαλής τον Αντόνιο Παντσέρι και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Κατά τα δημοσιεύματα στην εταιρεία του συντρόφου της Εύας Καϊλή καταβλήθηκαν άλλα 200.000 ευρώ από τουρκική εταιρεία, το 2018, όταν, δηλαδή, ο Παντσέρι ήταν ακόμα ευρωβουλευτής.
    Σημειώνεται ότι η εταιρεία Equality consultancy, η οποία έκλεισε το 2021, έχει μπει στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών του Μιλάνο ο οποίος ερευνά «ξέπλυμα χρήματος» σε μια ξεχωριστή έρευνα από αυτή των βελγικών αρχών που οδήγησε στη σύλληψη του Παντσέρι, του Τζόρτζι και της Καϊλή.
    Η Corriere della Sera αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ότι η εν λόγω εταιρεία είχε λάβει 300.000 ευρώ από Αγγλία και Τουρκία.
    Ο Τούρκος δικηγόρος δεν εξήγησε στους Financial Times γιατί δεν επέλεξε την ΜΚΟ Fight Impunity που είχε ιδρύσει το 2019 ο Παντσέρι αλλά αντίθετα διάλεξε την Equality consultancy, εταιρεία η οποια θεωρείται ότι αποτέλεσε τη «βιτρίνα» για να εισπράττονται χρήματα από το Κατάρ.
    Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του ενώπιων των βελγικών αρχών ο σύντροφος της Εύας Καϊλή είχε αναφερθεί σε κάποιον «Χακάν» από την Αγγλία για τον οποίο είχε υποστηρίξει ότι ήταν «παλαιστίνιος». Όπως φέρεται να έχει πει ο Τζόρτζι στους Βέλγους εισαγγελείς ο ίδιος ήταν επιφορτισμένος με το να έχει τις επαφές ανάμεσα στον «Χακάν», τον Παντσέρι, την κόρη του Σίλβια και τη λογίστριά του, Μόνικα Μπελίνι, επειδή ήταν ο μόνος που μιλούσε αγγλικά.
    Ο Καμούζ, πάντως, αρνήθηκε στους Financial Times ότι γνώριζε την Μπελίνι και την Σίλβια Παντσέρι.

    Σύμφωνα με τους Financial Times το 2019 η εταιρία The Radiant Trust, στην οποία ο Καμούζ ήταν διαχειριστής, κατέβαλε 50.000 ευρώ στην Equality ενώ άλλα 25.000 ευρώ έδωσε το 2021 η Pronesis, μια δεύτερη εταιρεία του Καμούζ. Ο ίδιος χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της συνεργασίας με τους Παντσέρι και Τζόρτζι ως «πολύ φτωχά» και δήλωσε «συγκλονισμένος» από τις αποκαλύψεις για την πραγματική φύση της Equality consultancy.
    «Πιστεύαμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια νόμιμη οντότητα που θα μας βοηθούσε να προκαλέσουμε ενδιαφέρον για συγκεκριμένες υποθέσεις» προσθέτοντας ότι ήταν ο Τζόρτζι που τον πλησίασε.
    Μυστήριο, πάντως, παραμένει η ταυτότητα της τουρκικής εταιρείας που έδωσε 200.000 ευρώ στα τέλη του 2018 στην Equality consultancy όταν, δηλαδή, ο Παντσέρι ήταν ακόμη ευρωβουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κοινοβουλίου της ΕΕ
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΕΝΝΟΒΟΛΑΝΕ, ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. Πατέρας ο Ατζούν Ιλίτζαλί για πέμπτη φορά.
    Το ζευγάρι έχει μάθει και το φύλο του μωρού καθώς η 23χρονη θα φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι.
    Έγκυος στο πέμπτο τους παιδί είναι η σύζυγος του Ατζούν Ιλιτζαλί, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής ιστοσελίδας Sabah.
    Το ζευγάρι έχει μάθει και το φύλο του μωρού καθώς η 23χρονη θα φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι.
    Ο Τούρκος παραγωγός έχει αποκτήσει άλλες τέσσερις κόρες από τους προηγούμενους γάμους του, ενώ έχει και μια εγγονή.
    Η μεγαλύτερη κόρη του είναι η 33χρονη Μπανού, την οποία απέκτησε από τον γάμο του με τη Σεντά Μπασμπούγ. Από τον γάμο του με την Ζεϊνέπ, απέκτησε τη 19χρονη Λεϊλά και τη 16χρονη Γιασμίν από. Τέλος από τον γάμο του με την Σεϊμα Σουμπασί απέκτησε την 9χρονη Μελίσα.
    Ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση της εγκυμοσύνης, παρά το γεγονός ότι τα νέα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρδίτσα: Νεκρή 20χρονη σε τροχαίο – Καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητο.
      Τραυματίας ένας 25χρονος.
      Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 9 Μαρτίου στην περιοχή του Βλοχού Καρδίτσας.
      Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος άνδρας με συνοδηγό μια 20χρονη περί τις 03.00 π.μ. για άγνωστη εξετράπη του δρόμου και εν συνεχεία ανετράπη.
      Αποτέλεσμα ήταν τα δύο άτομα να βρεθούν εκτός οχήματος με την 20χρονη να καταπλακώνεται από το όχημα και να απεγκλωβίζεται από τους πυροσβέστες της Π.Υ. Παλαμά χωρίς τις αισθήσεις της.
      Ο 25χρονος μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο Γ.Ν. Καρδίτσας για τις πρώτες βοήθειες.
      Τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου διερευνά η Τροχαία Καρδίτσας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Μεσσηνία: Νεκρός 42χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στη Μάνη.
      Ο 42χρονος, που ήταν και πατέρας 2 ανήλικων παιδιών, ήταν οδηγός του υπεραστικού λεωφορείου Μεσσηνίας.
      Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης (9/3) στο δρόμο Καλαμάτας – Αρεόπολης λίγο πριν το Προσήλιο.
      Σύμφωνα με πληροφορίες του messinialive, αυτοκίνητο που οδηγούσε Γερμανός τουρίστας έκανε αναστροφή στη μέση του δρόμου με αποτέλεσμα να χτυπήσει μετωπικά τον 42χρονο που εκείνη την ώρα περνούσε με τη μηχανή του απ’ το σημείο.
      Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο 42χρονος να βρει ακαριαίο θάνατο.
      Ο 42χρονος που ήταν και πατέρας 2 ανήλικων παιδιών, ήταν οδηγός του υπεραστικού λεωφορείου Μεσσηνίας, και επέστρεφε στην Καλαμάτα με τη μηχανή του.
      Έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο διεξάγει το Α.Τ. Δυτικής Μάνης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Εύβοια: Σχολικό αστικό λεωφορείο γεμάτο παιδιά συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στη Χαλκίδα – Ο οδηγός παραβίασε το STOP.
      «Το κατήγγειλα στα Αστικά ΚΤΕΛ και μου απάντησαν “Ναι εντάξει κυρία μου έγινε ένα ατύχημα”!»
      Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:30 το πρωί της Πέμπτης 9 Μαρτίου, στο Πάρκο Ελευθερίας Χαλκίδας.
      Σύμφωνα με μαρτυρίες, σχολικό αστικό λεωφορείο γεμάτο με μαθητές εκ των οποίων οι περισσότεροι επέβαιναν σε αυτό όρθιοι συγκρούστηκε με ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο αφού ο οδηγός παραβίασε σήμανση STOP με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της οδηγού του ΙΧ.
      Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Ένα λεωφορείο γεμάτο παιδιά τα πιο πολλά όρθια που με την σύγκρουση έφυγαν μπροστά!!! Επαναλαμβάνω σχολικό λεωφορείο παραβίασε STOP!!!!
      Το κατήγγειλα στα Αστικά ΚΤΕΛ και μου απάντησαν “Ναι εντάξει κυρία μου έγινε ένα ατύχημα”!!!Έφυγα 1 ώρα μετά από το τόπο του ατυχήματος και τροχαία δεν είχε έρθει ακόμα!!! Σχολικό λεωφορείο παραβίασε STOP!!!Ελλάδα 2023».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΕ ΚΑΜΠΙΕΣ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ. Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά ξηρούς καρπούς – «Διαπιστώθηκε η παρουσία νεκρών προνυμφών μέσα στη συσκευασία».
    «Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν».
    Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με σημερινή του ανακοίνωση, γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει άμεσα από την αγορά ένα προϊόν συσκευασμένων ξηρών καρπών «μετά από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία νεκρών προνυμφών και υφών τους μέσα στη συσκευασία».
    Πρόκειται για το προϊόν «Go Nutz- KARAGIANNIS, Πίνατς-Ψημένα και αλατισμένα με υποκατάστατο άλατος» των 220g με στοιχεία: ημερομηνία λήξης: 10/12/23 και LOT 221210.

    Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το «Go Nutz- KARAGIANNIS, Πίνατς-Ψημένα και αλατισμένα με υποκατάστατο άλατος»
    Ενημέρωση Ανάκλησης Πίνατς
    Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Go Nutz- KARAGIANNIS, Πίνατς-Ψημένα και αλατισμένα με υποκατάστατο άλατος» των 220g με στοιχεία: ημερομηνία λήξης: 10/12/23 και LOT 221210. To προϊόν επεξεργάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την «ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε», (ΞΗΡΟΚΑΡΠ), 4ο χλμ Αμφιλοχίας
    Αγρινίου και διακινείται από τη ΜΕΤΡΟ (My Market). Μετά από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία νεκρών προνυμφών και υφών τους μέσα στη συσκευασία.
    Η επιχείρηση έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την ανάκληση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εποπτεύει τη διαδικασία ανάκλησης ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
    Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τo ανωτέρω προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μία μερίδα πράσινα λαχανικά την ημέρα ξανανιώνει τον εγκέφαλο κατά 4 χρόνια.
    Σε σύγκριση με όσους τρώνε σαλάτα 1 φορά την εβδομάδα ή σπανιότερα, η διαφορά φτάνει τα 19 χρόνια.
    Μία μερίδα σκουροπράσινα λαχανικά την ημέρα δεν τροφοδοτεί απλώς τον οργανισμό με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, αλλά ξανανιώνει τον εγκέφαλο και μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για άνοια, αναφέρουν επιστήμονες από το Σικάγο.
    Εξετάζοντας τον εγκέφαλο εκατοντάδων ηλικιωμένων που τον είχαν δωρίσει μετά θάνατον στην επιστήμη, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν καθημερινά πράσινα λαχανικά είχαν λιγότερες αλλοιώσεις χαρακτηριστικές της νόσου Αλτσχάιμερ.
    Επιπλέον, ο εγκέφαλός τους ήταν κατά μέσον όρο 4 χρόνια νεότερος απ’ ό,τι των συνομηλίκων τους που έτρωγαν λιγότερο συχνά σαλάτες.
    Ωστόσο ο εγκέφαλος όσων έτρωγαν τουλάχιστον 7 μερίδες πράσινα λαχανικά την εβδομάδα ήταν κατά σχεδόν 19 χρόνια νεότερος απ’ ό,τι εκείνων που κατανάλωναν 1 μερίδα ή λιγότερη την εβδομάδα!
    Η νόσος Αλτσχάιμερ πιστεύεται ότι προκαλείται από τη συσσώρευση μίας πρωτεΐνης στον εγκέφαλο. Η πρωτεΐνη λέγεται β-αμυλοειδές και δημιουργεί χαρακτηριστικές πλάκες. Οι πλάκες αυτές καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και οδηγούν στην άνοια.
    Οι ερευνητές αποδίδουν τις διαφορές που παρατήρησαν στα προστατευτικά συστατικά που περιέχουν τα λαχανικά.
    «Τα ευρήματα αυτά είναι συναρπαστικά. Η βελτίωση της διατροφής έστω και σε ένα τομέα (όπως το να τρώνε πάνω από έξι μερίδες πράσινα λαχανικά την εβδομάδα) συσχετίστηκε με λιγότερες πλάκες β-αμυλοειδούς, σαν να είναι ο εγκέφαλος 4 χρόνια νεότερος», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Puja Agarwal, επίκουρη καθηγήτρια Εσωτερικής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Rush του Σικάγου.
    Ανάλογο όφελος παρείχε και η αποφυγή των τηγανητών φαγητών, πρόσθεσε.
    Αυτοψίες εγκεφάλου
    Η νέα έρευνα δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Neurology. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αυτοψίες εγκεφάλου σε 581 άτομα που είχαν μέση ηλικία 84 ετών. Οι άνθρωποι αυτοί συμμετείχαν σε μεγάλη μελέτη για την άνοια. Όλοι τους είχαν δωρίσει τον εγκέφαλό τους μετά θάνατον για να προοδεύσει η έρευνα για τη νόσο.
    Έως τον θάνατό τους, οι ηλικιωμένοι συμπλήρωναν κάθε χρόνο αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής. Σε αυτά ανέφεραν όλες τις κατηγορίες τροφίμων που κατανάλωναν. Το 39% από αυτούς είχαν διαγνωστεί με άνοια πριν τον θάνατό τους.
    Στην παρούσα έρευνα εξετάστηκε η διατροφή τους τα τελευταία 6-7 χρόνια πριν πεθάνουν. Ύστερα συγκρίθηκε με τις πλάκες β-αμυλοειδούς και με τις εναποθέσεις της πρωτεΐνης ταυ (tau) που επίσης συμβάλλει στη νόσο Αλτσχάιμερ.
    Και οι δύο πρωτεΐνες, όμως, ανευρίσκονται στον εγκέφαλο και των ανθρώπων με υγιείς νοητικές λειτουργίες.
    Οι ερευνητές βαθμολόγησαν τη διατροφή των ηλικιωμένων με βάση τις επιταγές:
    • Της μεσογειακής διατροφής
    • Του διατροφικού προγράμματος MIND που είναι μία παραλλαγή της μεσογειακής διατροφής για υγιή εγκέφαλο
    Και τα δύο προγράμματα συνιστούν άφθονα φυτικής προελεύσεως τρόφιμα και περιορισμένα ζωικής. Από τα ζωικής συνιστούν κυρίως ψάρια και πουλερικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δικηγόρος οικογενειών θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών: «Η ανακρίτρια έχει συγγενική σχέση με πρώην υπουργό».
    «Ο γιος του κ. Ντογιάκου ήταν μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Μεταφορών».
    Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε πως κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης για την ανακρίτρια, καθώς έχει συγγενική σχέση με πρώην υπουργό.
    Φυσικά, τίθεται το ερώτημα ποιος είναι ο πρώην υπουργός;
    Επίσης τίθεται το εύλογο ερώτημα αυτοί που διόρισαν την συγκεκριμένη ανακρίτρια για να ερευνήσει το έγκλημα των Τεμπών δεν γνώριζαν ότι λόγω συγγένειας υπάρχει κώλυμα;
    Συγκεκριμένα, στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας αναφέρεται:
    «Άρθρο 7
    Αμεροληψία των διοικητικών οργάνων
    1. Τα διοικητικά όργανα, μονομελή ή συλλογικά, πρέπει να παρέχουν εγγυήσεις αμερόληπτης κρίσης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.
    2. Τα μονομελή όργανα, καθώς και τα μέλη των συλλογικών οργάνων, οφείλουν να απέχουν από κάθε ενέργεια ή διαδικασία που συνιστά συμμετοχή σε λήψη απόφασης ή διατύπωση γνώμης ή πρότασης εφόσον:
    α) η ικανοποίηση προσωπικού συμφέροντός τους συνδέεται με την έκβαση της υπόθεσης, ή
    β) είναι σύζυγοι ή συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, κατ ́ ευθεία μεν γραμμή απεριορίστως, εκ πλαγίου δε έως και τέταρτου βαθμού, με κάποιον από τους ενδιαφερομένους, ή
    γ) έχουν ιδιαίτερο δεσμό ή ιδιάζουσα σχέση ή εχθρότητα με τους ενδιαφερομένους.»
    Από την στιγμή μάλιστα που δεν είναι γνωστό και το όνομα του πρώην υπουργού κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως η συγγενική σχέση της ανακρίτριας επηρεάζει την διερευνητική διαδικασία.
    Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι οι συγγενείς ζητούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε όλες τις πτυχές.
    «Πρέπει να ψάξουμε γιατί κανένας από τους συνηγόρους που βγαίνει δεν λένε κάποια πράγματα. Πρώτον η ανακρίτρια έχει συγγενική σχέση με πρώην υπουργό της νυν κυβέρνησης.
    Έχω καταθέσει αίτηση εξαίρεσης για να μπορεί να υπάρξει η ελεύθερη και ανεξάρτητη δικαστική διερεύνηση του θέματος».
    Ο δικηγόρος σημείωσε, επίσης, ότι «η συγγενική σχέση της ανακρίτριας δεσμεύει την ανάκριση».
    Στην συνέχεια, ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ότι για να μην υπάρχουν αμφιβολίες θα πρέπει να εξαιρεθεί η κυρία Ανακρίτρια.
    «Υπάρχει εισαγγελική λειτουργός η οποία ήταν το 2017 στην υπόθεση στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης, και έχει οριστεί πάλι, ενώ έχει θέσει στο αρχείο την υπόθεση με τους τρεις νεκρούς», συμπλήρωσε.
    Σχετικά με τον κ. Ντογιάκο, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «ο γιος του κ. Ντογιάκου ήταν μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Μεταφορών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αντίρρηση των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη όσον αφορά στην αντικατάσταση της Τακτικής Ανακρίτριας Λαρίσης, κ. Σούρλα και του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαρίσης, κ. Τζάμαλη με Εφέτη Ανακριτή και τον Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης αντιστοίχως, εκφράζει με ανακοίνωσή του, ο Αλέξης Κούγιας.
      Στη σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των συγγενών 9 εκ των θυμάτων της πολύνεκρης σύγκρουσης των δύο τρένων αναφέρεται:
      «Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι συγγενείς των θυμάτων έχουμε ευθεία αντίρρηση για την αντικατάσταση των συγκεκριμένων Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών με Εφέτη Ανακριτή και Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος θα γνωμοδοτεί επί όλων των διαδικαστικών θεμάτων.
      Σήμερα, ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λαρίσης κου Δασκαλοπούλου θα καταθέσουμε δικόγραφο, με το οποίο αφενός μεν θα δηλώνουμε την ευθεία αντίρρησή μας για το ενδεχόμενο της αντικαταστάσεως των ως άνω Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών που επιμελούνται μέχρι τώρα της ανακρίσεως και ταχύτατα έχουν προβεί σε εξαιρετικές ανακριτικές πράξεις, όπως διαπιστώσαμε από τη μελέτη της μέχρι τώρα σχηματισθείσης δικογραφίας, και συγχρόνως ζητούμε αντί της αντικαταστάσεως της κας Σούρλα και του κου Τζαμαλή, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Λαρίσης να αποφασίσει άμεσα τον διορισμό και δεύτερου τακτικού Ανακριτού για την όσο δυνατόν ταχύτερη διεξαγωγή και ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας».
      Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από το επίσημο δικόγραφο της δηλώσεως και του αιτήματος που κατατέθηκε από τον Αλέξη Κούγια, με την ιδιότητα του πληρεξούσιου δικηγόρου, στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο και κοινοποιήθηκε και στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Λάρισας, Απόστολο Τζαμαλή.
      «Κε Εισαγγελεύ, Εκπροσωπώ τους ανωτέρω συγγενείς των ανωτέρω θυμάτων και τους ανωτέρω τραυματίες εκ του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, το οποίο συνέβη την 28/2/2023 και περί ώρα 23:20 στην περιοχή του Ευαγγελισμού του νομού Λαρίσης.
      Όπως είναι γνωστό, χάρη στα εξαιρετικά εισαγγελικά αντανακλαστικά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαρίσης κου Τζαμαλή, ενεργοποιήθηκε η αυτόφωρος διαδικασία εις βάρος ενός εκ των σταθμαρχών του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης B. Σ. ο οποίος άμεσα συνελήφθη και ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, εκ του οποίου επήλθαν πολλαπλοί θάνατοι, του πλημμελήματος της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά συρροή για 57 περιπτώσεις Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους, και του πλημμελήματος της σωματικής βλάβης εξ αμελείας κατά συρροή για όσους τραυματίστηκαν από τις κακουργηματικές συμπεριφορές του κου κατηγορουμένου αλλά και άλλων αυτουργών και συνεργών, τους οποίους αναμένουμε να αναδείξει η ανακριτική διαδικασία, την οποία επελέγη να διενεργήσει η Πρωτοδίκης Λαρίσης, Γ΄ Τακτική Ανακρίτρια κα Σούρλα, η οποία με ταχύτατες διαδικασίες κάλεσε σε απολογία τον κατηγορούμενο και μετά από πολύωρη ανακριτική διαδικασία, με τη σύμφωνη γνώμη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαρίσης κου Τζαμαλή, αποφάσισε όπως κρατηθεί προσωρινά.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    2. Ενώ οι εντολείς μου κι εγώ προσωπικώς πιστέψαμε ότι για πρώτη φορά σε πολύνεκρη τραγωδία η ανακριτική διαδικασία θα οδηγήσει στην ταχεία απόδοση ευθυνών στους αυτουργούς και συνεργούς αυτής της τραγωδίας, εν αντιθέσει με την υπόθεση των σεισμών στην Αθήνα (υποθέσεις Ρικομέξ και άλλες όπου την ανάκριση διεξήγαγε Εφέτης Ανακριτής), την γνωστή υπόθεση του ναυαγίου του Express Σάμινα (η ανακριτική διαδικασία διεξήχθη στη Σύρο από Εφέτη Ανακριτή), του πνιγμού 24 συνανθρώπων μας στη Μάνδρα (η ανακριτική διαδικασία διεξήχθη στο Πρωτοδικείο Αθηνών) και της τραγωδίας με τους 104 νεκρούς στο Μάτι, (η ανακριτική διαδικασία διεξήχθη στο Πρωτοδικείο Αθηνών), όπου οι ανακριτικές διαδικασίες διήρκεσαν από 3 έως και 4 χρόνια, αλλά και εν αντιθέσει με τη γνωστή υπόθεση της διαφθοράς με τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο (την ανάκριση επελέγη να την διεξαγάγει Εφέτης Ανακριτής των Αθηνών, ο οποίος ουδέποτε την ολοκλήρωσε και μάλιστα μετά από 5 χρόνια συνταξιοδοτήθηκε), χωρίς έστω και ένας από τους δράστες αυτών των εγκλημάτων να κρατηθεί προσωρινά (εκτός δύο κατηγορουμένων της υπόθεσης του ποδοσφαίρου που κρατηθήκαν επί 18 μήνες), εντελώς αιφνιδιαστικά, και αναιτιολόγητα, ενώ ο κος Τζαμαλής και η κα Σούρλα με υπεράνθρωπες προσπάθειες ξεκίνησαν άμεσα την ανάκριση και την απόδοση ευθυνών, οι εντολείς μου πληροφορήθηκαν ότι το ανακριτικό έργο αφαιρείται από αυτούς τους δύο λειτουργούς και θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή με γνωμοδοτούντα Εισαγγελέα είτε τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κο Δασκαλόπουλο, ο οποίος συνταξιοδοτείται σε 3 μήνες, είτε κάποιον άλλο Εισαγγελέα Εφετών και ότι οι ελπίδες τους για την ταχύτατη ανακριτική διερεύνηση της υποθέσεως και την ταχύτατη απόδοση ευθυνών σε αυτούς που πρέπει να αποδοθούν, εξανεμίζονται, αφού κάθε φορά που η Δικαιοσύνη ανέθεσε την ανάκριση σε Εφέτες Ανακριτές, με λίγες εξαιρέσεις (όπως στην υπόθεση αυτοκαθάρσεως της Δικαιοσύνης, όπου την ανάκριση διεξήγαγαν δυο Εφέτες Ανακριτές, οι μετέπειτα Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου κ.κ. Σίδερης και Μπαλτάς), οι ανακρίσεις βάλτωσαν χρονικά και δυστυχώς με την μετατροπή των κακουργημάτων σε πλημμελήματα τα εγκλήματα παραγράφηκαν, χωρίς ποτέ κανένας να τιμωρηθεί.
      Ενόψει των ως άνω, οι ως άνω εντολείς μου (σ.σ. αναφέρονται τα ονόματα τους) με εξουσιοδότησαν όπως καταθέσω ενώπιόν Σας την παρούσα αίτηση, με την οποίαν Σάς δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την αντικατάσταση ούτε της Πρωτοδίκη κας Σούρλα, ούτε του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαρίσης κου Τζαμαλή από Εφέτη Ανακριτή και γνωμοδοτούντα Εισαγγελέα Εφετών αντίστοιχα και συγχρόνως αιτούνται όπως την ανακριτική διαδικασία, εκτός της κας Σούρλα και μόνο για λόγους ταχύτητος στην απονομή της Δικαιοσύνης, δια της ταχυτάτης διεξαγωγής του ανακριτικού έργου, ορισθεί να διενεργήσει και δεύτερος Ανακριτής ή Ανακρίτρια από το Πρωτοδικείο Λαρίσης».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  13. «Αν ήξερε ο υπουργός ότι έλεγε ψέματα για τα τρένα η ευθύνη του είναι ποινική».
    Ο σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ», Σωτήρης Τσαφούλιας αναφερόμενος στη «σφαγή» των Τεμπών μίλησε για έγκλημα συλλογικής ευθύνης.
    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή.
    «Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν ανέδειξε τίποτα άλλο από την παθογένεια και την ανικανότητα της ελληνικής πολιτείας τα τελευταία 23 χρόνια. Για μένα το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης και δεν είναι συλλογικής ευθύνης μόνο της πολιτικής εξουσίας», δήλωσε ο σκηνοθέτης.
    «Είναι για μένα ένα δυστύχημα το οποίο έχει νεκρούς. Το μόνο χειρότερο από αυτό είναι να έχεις νέους νεκρούς. Αυτό είναι κάτι που ξεπερνιέται πολύ δύσκολα. Οι νέοι άνθρωποι από 15 χρονών, 20 και 25. Πιστεύω ότι πλήρωσαν τις παθογένειες αυτού του κράτους και όλων μας», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.
    Αναφερόμενος στην ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή για το ΟΣΕ είπε: «Αν αυτός ο άνθρωπος όταν τα έλεγε ήξερε ότι λέει ψέμματα, άρα η ευθύνη του είναι ποινική… Αν δεν το ήξερε, ήταν ένας διακοσμητικός υπουργός ο οποίος εμπιστεύτηκε τους συνεργάτες του και οι συνεργάτες του τον εξέθεσαν. Σε αυτή την περίπτωση δεν παραιτείσαι: Λες ποιοι σε ενημέρωσαν και παραιτείσαι μετά. Θα έπρεπε να παραιτηθεί όταν η Ευρώπη μας παρέπεμψε στο δικαστήριο για την ασφάλεια των τρένων».
    «Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας»
    Ο Σωτήρης Τσαφούλιας συνέχισε λέγοντας «Είναι μια στιγμή που για μένα χρειάζεται να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Δηλαδή, όποιος ποτέ χρησιμοποίησε γνωστό για να σβήσει μια κλήση, για να βάλει το παιδί του κάπου καλά στον στρατό, για να πάρει μια θέση, έχει ευθύνη».
    «Ζούμε σε μια χώρα που δυστυχώς τη λέξη φιλότιμο, ενώ την καμαρώνουμε ότι είμαστε οι μόνοι που την έχουμε, την κρατάμε μόνο στα λεξικά μας, δεν την βάζουμε καθόλου στην πολιτική ζωή. Όρος, πολιτική ευθύνη ή ευθιξία απέχει κατά πολύ», τόνισε και συνέχισε: «Αυτό που βλέπω τώρα εγώ είναι -μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση- πόσο γρήγορα μπήκαν στο παιχνίδι «Εσύ φταις, εγώ φταίω». Περίμενα ότι θα το άφηναν λίγο παραπάνω. Η ταχύτητα που μπήκαν σε αυτή τη στιχομυθία ήταν εντυπωσιακή».
    «(…) Όλοι μας βλέπουμε την ένταση των ανθρώπων στους δρόμους, στην οδήγηση, στο περπάτημα, στις καθημερινές επαφές.
    Ο κόσμος είναι εξαιρετικά πιεσμένος και πιέζεται ακόμα παραπάνω όταν του υποτιμούν τη νοημοσύνη και το τελευταίο διάστημα και σε επίπεδο πληροφορίας και σε επίπεδο πολιτικής. Βλέπουμε αυτό: μια προσπάθεια, λες και μιλάνε σε ανθρώπους που πραγματικά δεν σκέφτονται», κατέληξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Αυτό που ζήσαμε με τα τρένα θα το ζήσουμε και με την οικονομία».
    Ο Απόστολος Βακάκης αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία των Τεμπών στη Γενική Συνέλευση:
    «Μια εβδομάδα πριν λέγαμε ότι θα είναι πολύ καλό το 2023 και τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εάν έφευγα από αυτή τη Γενική Συνέλευση, το μήνυμα που θέλω να πάρω μαζί μου είναι ότι μάλλον τα σκατ@σαμε και ότι εάν αυτά που βάζουμε σήμερα ως προσδοκίες, θα πρέπει να λέμε δόξα τω Θεώ»
    Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, πριν λίγες μέρες όλοι έλεγαν πως στη χώρα όλα έβαιναν καλώς αλλά με το πρόσφατο σιδηροδρομικό συμβάν, που προκάλεσε τη διακοπή των σιδηροδρομικών μεταφορών, η Ελλάδα δείχνει προς τα έξω αδυναμίες.
    Κατόπιν σημείωσε ότι στην Ελλάδα πρέπει ως λαός να απαιτήσουμε θετικές αλλαγές και έκανε τον συσχετισμό με το επιχειρηματικό μοντέλο της Jumbo στις διάφορες χώρες.
    «Από την ευτυχία στη δυστυχία, μια μέρα διαφορά. Το ζήσαμε με τα τρένα θα το ζήσουμε και με την οικονομία», κατέληξε ο επικεφαλής της Jumbo και προέβλεψε αβεβαιότητες και το 2024.
    Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, ο όμιλος θα «δυσκολευτεί να πετύχει ανάπτυξη 15%, όπως έχει στοχεύσει».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταγγελία «κόλαφος» του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών για την ασφάλεια στα αεροδρόμια.
    «Δυστυχώς, η εικόνα απαξίωσης και πλημμελούς εφαρμογής πολιτικών ασφαλείας στον σιδηρόδρομο δεν είναι η μοναδική».
    Ομοιότητες με τα όσα βγαίνουν στο φως για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου βλέπουν οι αερολιμενικοί και για τις αερομεταφορές, ενώ σημειώνουν ότι πολλές φορές έχουν ενημερώσει το υπουργείο Μεταφορών το οποίο κωφεύει όλα αυτά τα χρόνια.
    Ειδικότερα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι μετά τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων της χώρας «το ελληνικό κράτος αποφάσισε ότι ουσιαστικά δεν χρειάζεται κανενός είδος in situ εποπτείας για τα πλείστα ζητήματα ασφαλείας που ανακύπτουν», ενώ κατηγορούν τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ότι κατήργησε όλες τις αεροπορικές Αρχές, δηλαδή τα όργανα του κράτους που ήταν επιφορτισμένα να ελέγχουν την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας της εθνικής και ευρωπαϊκής αεροπορικής νομοθεσίας στα αεροδρόμια.
    «Η απουσία κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού στα αεροδρόμια είναι αντίθετη με την ασφάλεια του πολίτη, των αερομεταφορών και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών.
    «Δυστυχώς, η εικόνα απαξίωσης και πλημμελούς εφαρμογής πολιτικών ασφαλείας στον σιδηρόδρομο δεν είναι η μοναδική. Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και χρόνια αντίστοιχη παράλληλη πορεία ακολουθείται και στον χώρο τον αερομεταφορών».
    Η απουσία κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού στα αεροδρόμια είναι αντίθετη με την ασφάλεια του πολίτη, των αερομεταφορών και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος και ασφαλώς είναι σίγουρο ότι δεν εξυπηρετεί τους επιβάτες και τους εργαζόμενους, ούτε και το καλό της χώρας μας. Αυτό έγινε, όμως, παρά την εντονότατη αντίδραση σύσσωμης όλης της αντιπολίτευσης και του συλλόγου μας και μάλιστα με τόσο απόλυτο και ατεκμηρίωτο τρόπο που δημιουργεί απορία τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούνται».
    Έτσι, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αερολιμενικών, η επίβλεψη της ασφάλειας και της νομιμότητας στα αεροδρόμια «από πραγματική και επιτόπου μετάπεσε σε οιωνοί εκ του μακρόθεν και ανατέθηκε σε ένα γραφείο στην Αθήνα που ονομάστηκε Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Έκτοτε έχουν συμβεί πλείστα συμβάντα στα αεροδρόμια, τα οποία έχουν αναδειχθεί. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε» σημειώνει.
      Ο σύλλογος υπογραμμίζει πως «έκανε ό,τι μπορούσε για να ενημερώσει και να σταματήσει τον κατήφορο της ασφάλειας του πολίτη και της επικίνδυνης και καταστροφικής πολιτικής του υπουργού κου Καραμανλή»:
      1. Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (21/10/2022)
      2. Τουλάχιστον 15 επιστολές-έγγραφα-μελέτες που έχουν αποσταλεί τόσο στο υπουργείο, στη διοίκηση της ΥΠΑ, σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου, στον πρωθυπουργό, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στον σημερινό υπουργό Μεταφορών με την ιδιότητα του ως υπουργού Επικρατείας.
      3. Πάνω από 50 Δελτία Τύπου – άρθρα – δημοσιεύματα στον Τύπο.
      4. Έχουν γίνει συναντήσεις για ενημέρωση όλων των κομμάτων της Βουλής, αποτέλεσμα των οποίων είναι 18 ερωτήσεις κατατιθέμενες στη Βουλή από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πολλές απαντήσεις δεν δόθηκαν και όποια απαντήθηκε, ήταν κυρίως στο πνεύμα που ταιριάζει σε μια ανύπαρκτη, απομακρυσμένη εποπτεία στα αεροδρόμια του τύπου “…ρωτήσαμε τον ιδιώτη διαχειριστή του αερολιμένα και μας ανέφερε ότι τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αλλά…». Λες και θα παραδεχόταν ποτέ ο ιδιώτης τις ευθύνες του… Εποπτεία, όχι αστεία…
      5. Δύο παρεμβάσεις επί νομοθετημάτων στη Βουλή.
      6. Συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
      Αυτό που δεν έχει γίνει βέβαια τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι συνάντηση με τον υπουργό κο Καραμανλή. Δεν δέχτηκε ποτέ να συζητήσουμε, παρόλο που είμαστε το εξειδικευμένο προσωπικό για την ασφάλεια αεροδρομίων και πτήσεων. Δεν τον απασχολούσαν καθόλου τα ζητήματα ασφάλειας των αερολιμένων; Ήταν όλα έτοιμα και προσχεδιασμένα και τόσο καλά φτιαγμένα που δεν επιδέχονταν βελτίωση. Ο ιδιώτης πρέπει να δρα ανεξέλεγκτα, χωρίς υποχρεώσεις. Θυμίζει κάτι αυτή η τακτική;» διερωτάται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών, ου συμπληρώνει:
      «Πέρα λοιπόν από συντετριμμένοι, είμαστε και εξοργισμένοι με όσα ακούγονται και γράφονται. Διαπιστώνουμε ομοιότητες σε όλα τα επίπεδα. Έχει γίνει κατανοητό πόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν τα πράγματα, αν όλα αφεθούν στην τύχη τους ή ακόμα;
      Το μοντέλο Καραμανλή, μιας πολύ περιορισμένης «αθηνοκεντρικής δομής» της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), αντί για το μοντέλο ενός αποκεντρωμένου πραγματικού συστήματος ελέγχου, είναι αποδεδειγμένα αποτυχημένο. Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, οι οποίες σημειωτέον δεν έχουν τον νησιωτικό χαρακτήρα της Ελλάδας, έχουν θεσπιστεί οι απαραίτητες περιφερειακές εποπτικές μονάδες εντός των αερολιμένων. Ξέρουμε κάτι που δεν ξέρουν;».
      Για τους αερολιμενικούς, «είναι κατεπείγουσας σημασίας το έργο της ΑΠΑ να γίνει ουσιαστικό με την επέκταση της εποπτείας της εντός των αεροδρομίων και όχι εξ αποστάσεως. Οι κρατικές αεροπορικές Αρχές των αεροδρομίων είναι ουσιώδες τμήμα της, χωρίς αυτό δεν νοείται πραγματική εποπτεία. Αν θέλουμε επιτέλους να μιλάμε σοβαρά για πολιτική ασφάλειας στις μεταφορές, πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα η δομή της ΑΠΑ. Η πραγματικότητα δεν περιμένει.
      Η χαλαρή απομακρυσμένη και ανεπαρκώς στελεχωμένη εποπτεία δεν είναι υπεύθυνος τρόπος σκέψης και σε καμία περίπτωση δεν θα ωφελήσει κράτος-πολίτες-εταιρίες. Αν έχουμε συμβάντα ασφαλείας στα αεροδρόμια, η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη, όχι μόνο για τις αερομεταφορές της χώρας μας, αλλά και για την ήδη εύθραυστη οικονομία μας και δεν αποσβένεται εύκολα. Πόσο μάλλον, εάν τα συμβάντα είναι και θανατηφόρα…», τονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. Πόση Αξία έχει ένας δολοφονημένος Έλληνας νέος για τον Μωυσή Μητσοθάφτη;
    Της Λέττας Καλαμαρά
    Κ.Μητσοτάκης: “Ξεκινώ λοιπόν παρουσιάζοντας το πλαίσιο των παρεμβάσεών μας. Με προτεραιότητα πάντα την στήριξη των συγγενών των θυμάτων, την οικονομική στήριξη αλλά και την ηθική και την ψυχολογική στήριξη.”
    Άθλια η επικοινωνιακή αναφορά του πολιτικού υπευθύνου της τραγωδίας των Τεμπών στην οικονομική παράμετρο της δολοφονίας των νέων εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη επί 4 έτη.

    Ο Αμερικάνος επικοινωνιακός σύμβουλος του κ.Μητσοτάκη Stan Greenberg που κινεί τα νήματα της στοχευμένης ενημέρωσης των Ελλήνων έκανε τραγικό λάθος να μιλήσει για χρήμα πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα και χαθούν οι στάχτες των παιδιών.
    Δηλαδή, κ.Μητσοτάκη, πόσα ευρώ στοιχίζει το πτώμα του παράλυτου Κράτους σας; 1.000, 10.000, 1.000.000 ευρώ; Πόσα θα δίνατε αν ήταν το παιδί σας μέσα στο τρένο του θανάτου;

    Να μας πείτε να ξέρουμε πόσο αξίζει ένας νέος στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που πληρώνει τοις μετρητοίς για να μείνει στην εξουσία γατζωμένος όσο περισσότερο μπορεί να τελειώσει τις δουλειές του, τις επιχειρηματικές, τις δικαστικές, τις αποικιοκρατικές.
    Πόσο τον βόλεψε το τρένο πολιτικά, τελικά…;
    Πολιτικός δολοφόνος αμετανόητος απειλεί να τελειώσει τις δουλειές “πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, ξεκινώντας άμεσα“.
    Καλώς να ορίσετε. Κάποιοι δεν γεννήθηκαν ραγιάδες και ας στήνετε δικαστήρια και ας βιάζεται το μέλλον των παιδιών μας στη ναρκωμένη Ελλάδα σας…
    Ενωμένος θα είστε μόνο με τους ομοϊδεάτες σας ανεξαρτήτως ιδεολογίας με κοινό τόπο καταγωγής τη διάλυση της χώρας, την εξόντωση καθετί υγιούς σε κοινωνία, άμυνα, δικαιοσύνη, δημοσιογραφία και νεολαία.
    Φύγετε για να σωθείτε πριν να είναι αργά.
    Θα σας βρουν και θα σας δικάσουν οι χαμένες ψυχές των Τεμπών…
    πηγή: thedayaftergr.blogspot.com
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Κομισιόν λέει μπράβο στην Τουρκία που κάνει πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου με την βοήθεια της Ρωσίας.
    Είναι «κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας να κατασκευάσει τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου», σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απάντησε στον Κύπριο ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη, που εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι το πυρηνικό εργοστάσιο κατασκευάζεται σε σεισμογενή περιοχή.
    Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ (S&D), Δημήτρης Παπαδάκης, με αφορμή και τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου, εξέθετε από τις 7 Φεβρουαρίου τις εύλογες ανησυχίες για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου σε σεισμογενή περιοχή.
    Ωστόσο, σύμφωνα με όσα επισημαίνει και ο ίδιος με ανακοίνωσή του, η αρμόδια επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμπσον, απάντησε ότι «η Επιτροπή παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την ανάπτυξη του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Άκουγιου της Τουρκίας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση των υψηλότερων προτύπων πυρηνικής ασφάλειας, τόσο εντός όσο και εκτός της Ε.Ε., ιδιαίτερα μεταξύ των γειτόνων της».
    Τονίζει δε ότι «η Τουρκία έχει κυριαρχικό δικαίωμα να αποφασίζει εάν θα κατασκευάσει πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην επικράτειά της», σημειώνοντας ότι μια σειρά από αξιολογήσεις κινδύνων και ασφάλειας διενεργούνται από την Επιτροπή και την Ομάδα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών σε θέματα πυρηνικής ασφάλειας (ENSREG), στις οποίες συμμετέχει και η Τουρκία.
    Σύμφωνα με την επίτροπο Ενέργειας, «οι δοκιμές προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων είναι στοχευμένες αξιολογήσεις των σχεδιαστικών βάσεων και των περιθωρίων ασφαλείας των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και, στο πλαίσιο τούτο, συμπληρώνουν τις υποχρεωτικές επιθεωρήσεις ασφάλειας που απαιτούνται βάσει της εθνικής νομοθεσίας. Οι αξιολογήσεις καλύπτουν ακραίους φυσικούς κινδύνους, όπως σεισμούς και πλημμύρες, καθώς και τις συνέπειες οποιωνδήποτε άλλων γενεσιουργών συμβάντων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε πολλαπλές απώλειες λειτουργιών ασφαλείας και απαιτούν τη διαχείριση που επιφυλάσσεται σε σοβαρά ατυχήματα».
    Η Κάντρι Σίμπσον επισημαίνει ότι «το 2021, η ENSREG δρομολόγησε αξιολόγηση από ομότιμους της επικαιροποιημένης εθνικής έκθεσης της Τουρκίας για τη δοκιμή προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, η οποία καλύπτει σεισμικά ζητήματα» και στο πλαίσιο αυτό «διεξάγονται λεπτομερείς συζητήσεις σχετικά με τους σεισμικούς κινδύνους, λαμβανομένων υπόψη των ιστορικών και πρόσφατων σεισμικών γεγονότων στην περιοχή. Η αξιολόγηση από ομότιμους προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2023 και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν».
    Πάντως, η επίτροπος Ενέργειας αναφέρει και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, η οποία, όπως λέει, «ως υποψήφια χώρα, υποχρεούται να ευθυγραμμίσει τη νομοθεσία της με τη νομοθεσία της ΕΕ και της Ευρατόμ, συμπεριλαμβανομένης της ευθυγράμμισης όσον αφορά την πυρηνική ασφάλεια και τις πυρηνικές διασφαλίσεις, και ιδίως με τις διατάξεις, οι οποίες απαιτούν να σχεδιάζονται, να χωροθετούνται, να κατασκευάζονται, να τίθενται σε λειτουργία και να λειτουργούν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις κατά τρόπον ώστε να προλαμβάνονται τυχόν ατυχήματα και να μετριάζονται οι συνέπειες τους. Η τρέχουσα κατάσταση προόδου όσον αφορά την προαναφερθείσα ευθυγράμμιση είναι διαθέσιμη στην έκθεση της Τουρκίας του 2022».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. Άνδρας πωλούσε οστά ισχυριζόμενος ότι ανήκαν σε Αγίους. ΠΩΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΡΑΙΝΑ;
    Στην σύλληψη ενός ημεδαπού που κατηγορείται για απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, «στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας αρχαιοτήτων και την εν γένει προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης ο ημεδαπός, ο οποίος διέθετε έναντι αμοιβής προθήκες περιέχουσες -κατά τα λεγόμενά του- τμήματα οστών αποδιδόμενα σε Αγίους της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εικόνες και ιερατικά αντικείμενα».
    Όπως αναφέρει η αστυνομική ανακοίνωση, «για τον τερματισμό της δράσης του, οργανώθηκε κεκαλυμμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία ο ανωτέρω συνελήφθη όταν παρέδωσε σε υποψήφιο αγοραστή 7 προθήκες και θήκες που περιείχαν συνολικά 17 οστά, τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ήταν λείψανα Αγίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ».
    Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 προθήκες που περιείχαν λείψανα, οστά, μέρη οστών, πιστόλι, δύο γεμιστήρες και 207 φυσίγγια, εικόνες Αγίων, ιερατικά κοσμήματα και σταυρός.
    Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ).
    Αμβούργο: Οκτώ οι νεκροί από την επίθεση σε κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά
    Ο δράστης φαίνεται να ήταν πρώην μέλος του κέντρου
    Οκτώ είναι οι νεκροί από την χθεσινοβραδινή επίθεση σε χώρο λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο Αμβούργο, στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία
    Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης της επίθεσης
    Αυτός «άνοιξε πυρ στους μετέχοντες σε τελετή» που είχε διοργανωθεί από την κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από αυτούς που τραυματίστηκαν από την επίθεση είναι σε σοβαρή κατάσταση.
    Ο δράστης της επίθεσης σε χώρο λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο στη Γερμανία πιστεύεται ότι ήταν πρώην μέλος της κοινότητάς τους, ανέφερε σήμερα παράλληλα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
    Ο δράστης ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών και δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής, σημείωσε το γερμανικό έντυπο, το οποίο επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει.
    Το Der Spiegel διευκρινίζει επίσης ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με πιστόλι.
    Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές και δήλωσε ότι συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί στις 13:00 ώρα Ελλάδος.
    Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά εκφράζουν «βαθιά θλίψη» για την επίθεση «εναντίον των μελών» τους στο Αμβούργο
    Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απηύθυνε τις «σκέψεις» του στα θύματα «μιας βάναυσης, βίαιης πράξης» και η κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά θλίψη» της για τη φονική επίθεση που διαπράχθηκε «εναντίον των μελών» της έπειτα από θρησκευτική τελετή χθες, Πέμπτη, το βράδυ σε κέντρο της οργάνωσης στο Αμβούργο.
    «Η θρησκευτική κοινότητα είναι βαθιά θλιμμένη για το τρομερό φονικό που διαπράχθηκε εναντίον των μελών της σε μια Αίθουσα του Βασιλείου στο Αμβούργο έπειτα από θρησκευτική τελετή», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της. «Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίσθηκαν σοβαρά», προστίθεται στο κείμενο, ενώ ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.
    Η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ αντέδρασε επίσης μέσω του Twitter δηλώνοντας «συγκλονισμένη από την τρομερή πράξη βίας που διαπράχθηκε εναντίον κοινότητας Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...