ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Μαρτίου 2023

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; «Καμπανάκι» από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – «Σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό».

 



ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΜΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑΣ 92 (ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ), ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Με το VIP αεροσκάφος (που πληρώνουν οι φορολογούμενοι) ο Κ.Μητσοτάκης πέταξε στις ΗΠΑ για να δει αγώνα μπάσκετ NBA. Σε αγώνα των Boston Celtics «εντοπίστηκε» ο Κ.Μητσοτάκης.

 


ΑΠΘ – 12 φοιτητές νεκροί στα Τέμπη. «Καλό παράδεισο στα παιδιά μας, στους κόλπους του Αβραάμ»... Ούτε οι κομμουνιστές στον κόκκινο Δεκέμβρη δεν σκότωσαν τόσους Έλληνες φοιτητές όσους ο Μητσοθάφτης.

 





Διευθυντής γαλλικών σιδηροδρόμων: «Χωρίς σύστημα τηλεδιοίκησης είναι σαν  να αγοράζεις αυτοκίνητο χωρίς φρένα»! 

 «Ούτε καν θα ζητούσαμε άδεια λειτουργίας»!


Αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει 110 άτομα για τα 40 αεροδρόμια της χώρας.

Συναγερμός για την ασφάλεια πτήσεων σε 15 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.


Η ΕΕΕΚΕ επισημαίνει τις διαχρονικές σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό στον τομέα της εναέριας κυκλοφορίας. 

 

Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, εκφράζει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος και εύχεται στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.

Παράλληλα, η ΕΕΕΚΕ επισημαίνει τις διαχρονικές σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό στον τομέα της εναέριας κυκλοφορίας, χτυπώντας ένα ηχηρό «καμπανάκι» και ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους υπεύθυνους (σ.σ. αναβαθμίσεις των κρίσιμων συστημάτων και προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας), προκειμένου «να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον».



Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΕΚΕ:

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βύθισε σε βαρύ πένθος όλη τη χώρα. Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.  

 Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, σε οποιονδήποτε φορέα και ειδικότερα στον χώρο των μεταφορών, μπορούν να αποβούν καταστροφικές.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης για τη διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της ασφάλειας, έχουμε επισημάνει πολλές φορές, σε όλους τους αρμόδιους τις σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό που ταλανίζουν την εναέρια κυκλοφορία διαχρονικά.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι απαραίτητες αναβαθμίσεις των κρίσιμων συστημάτων και η πρόσληψη ικανού αριθμού ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης αεροπορικής κίνησης.

Ελπίζουμε το τελευταίο θλιβερό δυστύχημα να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάληψη των απαιτούμενων πρωτοβουλιών εκ μέρους των υπευθύνων, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον.




Αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει 110 άτομα για τα 40 αεροδρόμια της χώρας.

Συναγερμός για την ασφάλεια πτήσεων σε 15 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

 

Το επιβατικό κοινό αντιμετωπίζει σοβαρότατους κινδύνους και στις πτήσεις, καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών (FISO) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργος Κωνσταντινάκης, λίγες ημέρες μετά το «καμπανάκι» της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

«Οι καταγγελίες μας είναι γενικότερα για την υποστελέχωση του κλάδου μας και όχι μόνο για τα μικρά αεροδρόμια, αλλά και για τα υπόλοιπα αεροδρόμια στα οποία δραστηριοποιείται ο κλάδος μας. Εκεί που φαίνεται περισσότερο, είναι στα 15 περιφερειακά αεροδρόμια», είπε αρχικά στην ΕΡΤ.

Και εξήγησε ποια είναι η δουλειά του κλάδου του: Στα συγκεκριμένα αεροδρόμια παρέχεται η υπηρεσία πληροφοριών πτήσης, μια υπηρεσία εφάμιλλη του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Ο αρμόδιος υπάλληλος βρίσκεται σε πύργο ελέγχου και επικοινωνεί με το αεροσκάφος μέσω συχνότητας, δίνοντας πληροφορίες για τη μετεωρολογική κατάσταση της περιοχής, της κατάστασης του διαδρόμου, της πίστας, των κινήσεων άλλων αεροσκαφών στην περιοχή κλπ.

Και συνέχισε λέγοντας: «Από τα 15 μικρά αεροδρόμια στα οποία δραστηριοποιείται ο κλάδος μας, στα δέκα υπηρετεί ένα άτομο μόνο και είναι stand by 24 ώρες το 24ωρο, για να εξυπηρετεί όλες τις πτήσεις».

Σε ερώτηση για την καλοκαιρινή περίοδο, που είναι περίοδος αιχμής και το αν παραμένει ο ένας υπάλληλος, ο Κωνσταντινάκης απάντησε με στοιχεία:

«Στο προσωπικό το πολύ να προστεθεί άλλος ένας άνθρωπος. Θα σας πω συγκεκριμένα ότι το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, η Πάρος είχε 1.541 κινήσεις κατά μέσο όρο μηνιαίως, η Νάξος 1.089, η Κάρπαθος 562, η Μήλος 531, η Σύρος 468. Και αυτό το χρονικό διάστημα η Πάρος είχε δύο άτομα για όλο αυτό το πλήθος των κινήσεων και από τα μέσα Ιουλίου και μετά προστέθηκε άλλο ένα άτομο και έγιναν τρεις. Η Νάξος δύο άτομα και από τον Αύγουστο τρία, η Κάρπαθος τρία άτομα, η Μήλος ένα άτομο και σε κάποιο χρονικό διάστημα έγιναν δύο και η Σύρος το περισσότερο διάστημα ήταν με ένα άτομο. Εκεί, στη Σύρο είχαμε και φαινόμενα λιποθυμιών και απώλεια περιβάλλοντος από τον συνάδελφο ο οποίος δούλευε 24 ώρες το 24ωρο».

Σε ερώτηση για το τι γίνεται αν ο ένας άνθρωπος που εργάζεται σε αυτό το πόστο χρειαστεί να λείψει λίγη ώρα λόγω κάποιου θέματος υγείας, σαν αυτό που προανέφερε για τη Σύρο, ο κ. Κωνσταντινάκης ήταν σαφής: «Κλείνει το αεροδρόμιο!»

Και τι γίνεται αν πρέπει τότε να προσγειωθεί ένα αεροπλάνο; Απαντά ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών (FISO) της ΥΠΑ:

«Εκεί υπάρχει το πρόβλημα, εγείρεται πρόβλημα ασφάλειας πτήσεων. Γι΄ αυτό κι εμείς προσπαθούμε με τη δημοσιοποίηση του προβλήματός μας να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους για να αποφύγουμε νέο συμβάν όπως στα Τέμπη. Εμείς εδώ και δύο χρόνια, αλλά και οι προηγούμενοι συνάδελφοι, έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο Μεταφορών και τη διοίκησή μας για την υποστελέχωση, η οποία χρόνο με το χρόνο μειώνεται λόγω της συνταξιοδότησης. Αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει 110 άτομα για τα 40 αεροδρόμια της χώρας».

 

 



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 

 

70 σχόλια:

  1. Οι φανατικότεροι φιλοϊσραηλινοί είναι οι ακροδεξιοί Τραμπ, Πούτιν (που έχει αγοράσει και σπίτι στο Τελ Αβίβ), Όρμπαν, ακόμη καο ο δολοφόνος Μπρέιβικ.

    Η Ουγγαρία μεταφέρει τον επόμενο μήνα στην Ιερουσαλήμ την πρεσβεία της στο Ισραήλ.
    Θα γίνει η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που ανοίγει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.
    Τον επόμενο μήνα θα μεταφέρει η Ουγγαρία στην Ιερουσαλήμ την πρεσβεία της στο Ισραήλ, σε μια κίνηση στήριξης από τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν προς τον ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Times of Israel.
    Αν επιβεβαιωθεί αυτή η είδηση, η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που ανοίγει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, την οποία το Ισραήλ θεωρεί πρωτεύουσά του όμως δεν αναγνωρίζεται ως τέτοια από τις περισσότερες χώρες καθώς το καθεστώς της είναι αμφιλεγόμενο βάσει του διεθνούς δικαίου.
    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας και πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει για οποιαδήποτε αλλαγή στην πρεσβεία.
    «Μεταφέραμε πριν από χρόνια το εμπορικό τμήμα της πρεσβείας μας στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ», απάντησε ο Μάτε Πατζολάι, εκπρόσωπος του υπουργείου, σε ερώτημα του Reuters σχετικά με τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
    Οι ΗΠΑ, επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, μετέφεραν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ το 2018, αλλά πολύ λίγες χώρες έχουν κάνει το ίδιο.
    Το 1980 το ισραηλινό κοινοβούλιο υιοθέτησε νομοθεσία η οποία κηρύσσει «ολόκληρη και ενωμένη» την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της χώρας.
    Ο ΟΗΕ θεωρεί την Ανατολική Ιερουσαλήμ κατεχόμενη, ενώ το καθεστώς της πόλης παραμένει αμφιλεγόμενο μέχρι να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων οι οποίοι επιθυμούν η Ανατολική Ιερουσαλήμ να αποτελέσει την πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιτετμημένος Βασιλιάς Κάρολος: Καθαγιάστηκε στα Ιεροσόλυμα το μύρο για τη στέψη του.
    Με αυτό ο βασιλιάς Κάρολος θα λάβει το χρίσμα κατά την τελετή στέψης του.
    Το μύρο που θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ της Βρετανίας καθαγιάστηκε στα Ιεροσόλυμα, αντικατοπτρίζοντας τους δεσμούς του βρετανού μονάρχη με τους Αγίους Τόπους, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή τ’ Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
    Θα αλείψει χέρια, κεφαλή και στήθος
    Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ και ο αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας στο Ισραήλ Χοσάμ Ναούμ καθαγίασαν το μύρο στον ναό της Αναστάσεως, αναφέρει η ανακοίνωση.
    Με το άγιο μύρο ο βασιλιάς Κάρολος θα λάβει το χρίσμα κατά την τελετή στέψης του στο αβαείο του Ουέστμινστερ την 6η Μαΐου. Οπως προβλέπει το τελετουργικό, ο βρετανός μονάρχης θα αλείψει το μύρο στα χέρια, την κεφαλή και το στήθος του.
    Για την παρασκευή του μύρου συλλέχθηκαν έλαια από δύο ελαιώνες στο Ορος των Ελαιών: στη Μονή της Αναλήψεως και στην Εκκλησία της Μαρίας Μαγδαληνής (όπου βρίσκονται τα λείψανα της γιαγιάς του Καρόλου, της πριγκίπισσας Αλίκης).
    Ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι, που θα χοροστατήσει στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, δήλωσε ότι η προέλευση του μύρου αντικατοπτρίζει τον «ιστορικό δεσμό μεταξύ της τελετής στέψης, της Βίβλου και των Αγίων Τόπων».
    Με αιθέρια έλαια
    «Από τους αρχαίους βασιλείς μέχρι σήμερα, οι μονάρχες έλαβαν το χρίσμα με μύρο από τους Αγίους Τόπους», υπογράμμισε.
    Το μύρο – με αιθέρια έλαια τριανταφυλλιάς, γιασεμιού, νεραντζιάς, πορτοκαλιάς, μοσχολίβανου, σησαμιού και κανέλας – είναι ανάλογο μ’ αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην τελετής στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ πριν 71 χρόνια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς οι στατίνες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ανθεκτικής κατάθλιψης. Η ανθεκτική κατάθλιψη συνεπάγεται πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στη θεραπεία των ασθενών.
    Η ανθεκτική στη θεραπεία κατάθλιψη ορίζεται ως η κατάθλιψη που δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία με τουλάχιστον δύο διαφορετικά αντικαταθλιπτικά.
    Η ανθεκτική κατάθλιψη συνεπάγεται πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στη θεραπεία των ασθενών.
    Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 1/3 των ενηλίκων ασθενών με μείζονα κατάθλιψη έχουν συμπτώματα που δεν υποχωρούν με τη θεραπεία. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ άλλοι δεν ανταποκρίνονται ποτέ στα τυπικά αντικαταθλιπτικά.
    Νέα τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη, θέλησε να εξετάσει αν η χορήγηση σιμβαστατίνης μπορεί να προσφέρει οφέλη στους ασθενείς με ανθεκτική κατάθλιψη.
    Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι ασθενείς που είχαν λάβει 20mg σιμβαστατίνη καθημερινά ως συμπληρωματική θεραπεία, δεν είχαν σημαντικές διαφορές στους διάφορους δείκτες της κατάθλιψης συγκριτικά με αυτούς που δεν είχαν πάρει το συγκεκριμένο φάρμακο.
    Συγκεκριμένα, στην κλίμακα 24 σημείων Hamilton Rating Scale for Depression (HamD-24), οι εθελοντές που πήραν το φάρμακο είχαν μέσο σκορ 15,5, ενώ οι εθελοντές της ομάδας ελέγχου είχαν 17,2.
    Σε δύο ακόμα κλίμακες και συγκεκριμένα στην κλίμακα 7 σημείων Generalized Anxiety Disorder Scale (GAD-7) και στην κλίμακα 4 σημείων Morisky Medication Adherence Scale, επίσης δεν παρατηρήθηκαν διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες.
    Αφού έλαβαν υπόψη διάφορους παράγοντες μεταξύ των οποίων ο δείκτης μάζας σώματος, τα επίπεδα της CRP και τα επίπεδα των λιπιδίων (εκτός της LDL), διαπίστωσαν ότι κανένας από αυτούς δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.
    «Η χορήγηση σιμβαστατίνης δεν προσέφερε οφέλη για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
    Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι ορισμένα αντιλιπιδικά φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της νόσου χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες που προστατεύουν την υγεία των νεύρων. Ωστόσο, στην έρευνά μας δεν παρατηρήσαμε κάτι τέτοιο», ανέφεραν οι επιστήμονες.
    Οι συγγραφείς αναφέρθηκαν επίσης σε μετα-ανάλυση του 2021 που είχε διαπιστώσει οφέλη από τη χορήγηση στατινών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Καμία ωστόσο από τις μελέτες ππου αναλύθηκαν δεν είχε εξετάσει ασθενείς με ανθεκτική κατάθλιψη.
    Οι επιστήμονες αποφάσισαν να ασχοληθούν στη νέα μελέτη αποκλειστικά με τη σιμβαστατίνη, καθώς το μόριο αυτό έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να διαπεράσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.
    Η έρευνα διεξήχθη στο Πακιστάν και εξέτασε ασθενείς από αρκετές ψυχιατρικές κλινικές σε πέντε μεγάλες πόλεις. Οι 150 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη (77 στην ομάδα σιμβαστατίνης και 73 στην ομάδα ελέγχου) ήταν ηλικίας 18-75 ετών.
    Όλοι είχαν διάγνωση μείζονος κατάθλιψης στο παρελθόν και αντιμετώπισαν ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο στην αρχή της μελέτης. Επιπλέον, κάθε εθελοντής έπρεπε να είχε πάρει τουλάχιστον 2 αντικαταθλιπτικά στο παρελθόν, τα οποία δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τα συμπτώματά του.
    Οι επιστήμονες είπαν στους ασθενείς να συνεχίσουν τη θεραπεία που έπαιρναν για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και να μην ξεκινήσουν κάποιο νέο φάρμακο.
    «Είναι σίγουρο ότι θα πρέπει σύντομα να γίνουν και νέες μελέτες οι οποίες θα εξετάσουν ξεχωριστά διάφορους φαινοτύπους της κατάθλιψης προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος φαινότυπος που μπορεί να έχει οφέλη από τις στατίνες», καταλήγει η μελέτη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε μελλοντικούς πολέμους τα drones θα έχουν τον κύριο λόγο- ισραηλινό δημοσίευμα.
    Κατά κάποιο τρόπο, ο πόλεμος στην Ουκρανία ανήκει στο παρελθόν – στήλες από τανκς από μια χώρα εισβάλλουν σε ένα γειτονικό έθνος, κατακτώντας εδάφη, υψώνοντας ακόμη και σημαίες. Εικόνες που έρχονται από το παρελθόν…
    Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά UAV – που κάποτε χρησιμοποιούνταν αυστηρά για συλλογή πληροφοριών και αναγνώρισης, αποτελούν πλέον βασικά χαρακτηριστικά ενός επιθετικού οπλοστασίου. Κι αν αυτά, παλαιότερα, χρησιμοποιούνταν για επιθετικούς σκοπούς, συνήθως, αυτό ήταν ‘στρατιωτικό μυστικό’.
    Με άλλα λόγια, σε έναν πόλεμο του μέλλοντος μάλλον θα καταργηθούν όσα όπλα χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν και θα αντικατασταθούν από τα τηλεχειριζόμενα όπλα στις μάχες «γραφείου».
    Τέτοια όπλα περιλάμβαναν τα πρόσφατα drones και UAV, που χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους, όπως βλέπουμε και στην Ουκρανία στη ρωσική εισβολή, ακόμη και από εξωτερικούς παράγοντες.
    Η ακρίβεια του στόχου
    «Τα drones βοηθούν για καλύτερη στρατηγική και καλύτερη χρήση του τρόπου επίλυσης του προβλήματος στο πεδίο της μάχης της ακρίβειας και της επίθεσης», δήλωσε ο Αλόν Ούνγκερ, ιδρυτής και πρόεδρος του συνεδρίου «UVID Dronetech» στο Ισραήλ.
    Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι τα χρησιμοποιούσε ως επιθετικά. Η Ρωσία, ωστόσο, δεν κρύβει το γεγονός ότι τα drones είναι υψίστης σημασίας στον τρέχοντα πόλεμο της στην Ουκρανία.
    «Στο άμεσο μέλλον, η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει ένα εθνικό project για να διασφαλίσει την ευρεία χρήση των drones μαζί με υψηλό επίπεδο εντοπισμού και κατασκευής και εκπαίδευσης προσωπικού για την Μη Επανδρωμένη Αεροπορία», προέτρεψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Δεν είναι μόνο οι Ρώσοι. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί εκτενώς drones για να χτυπήσει μεγάλες και ανυπεράσπιστες ρωσικές συνοδείες, ακόμη και εντός της ίδιας της Ρωσίας.
    Μεγάλο μέρος της ανατροπής που παρατηρήθηκε στο πεδίο της μάχης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του περασμένου έτους αποδόθηκε στη χρήση επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
    Γιατί τα drones είναι πιο χρήσιμα από τους συμβατικούς πύραυλους που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες;
    Η απάντηση είναι η ακρίβεια.
    Μόλις εκτοξευθεί ένας πύραυλος, συνήθως δεν υπάρχει έλεγχος στην πορεία του. Αλλά ένα UAV ή drone γεμάτο με εκρηκτικά και ελεγχόμενο από το έδαφος μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο με ακρίβεια χωρίς να βάλει τις μπότες στο έδαφος ή τους πιλότους στον αέρα, εκθέτοντάς τους σε κίνδυνο.
    «Υπάρχει διαφορετικό αποτέλεσμα από μια τεράστια βόμβα όσον αφορά την ακρίβεια», εξήγησε ο Ούνγκερ.
    «Τα drones δίνουν ακρίβεια και βοηθούν τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να μην κάνουν μεγάλα λάθη».
    Το Ιράν είδε πιο νωρίς την αξία των drones
    Έτσι, τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία τα χρησιμοποιούν συνεχώς, αλλά η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την τοπική προσφορά.
    Το Κίεβο υπολογίζει στη Δύση, αλλά είναι μια διαφορετική ιστορία για τη Μόσχα – ένας άλλος παίκτης έχει συμμετάσχει στη μάχη με μη επανδρωμένα οχήματα, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό για το Ισραήλ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. «Έχουμε προειδοποιήσει από τον Ιούλιο ότι το Ιράν σχεδίαζε να πουλήσει UAV στη Ρωσία για χρήση εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βεντάντ Πατέλ τον περασμένο Οκτώβριο.
      «Επίσης, εκθέσαμε δημόσια ότι η Ρωσία έχει λάβει drones από το Ιράν », συνέχισε. «Αυτό είναι μέρος των σχεδίων της Ρωσίας να εισάγει εκατοντάδες ιρανικά UAV διαφόρων τύπων και ότι οι Ρώσοι χειριστές συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στο Ιράν για το πώς να χρησιμοποιούν αυτά τα συστήματα».
      Τόσο η Μόσχα όσο και η Τεχεράνη αρνούνται συνεχώς κατηγορίες όπως του Πατέλ, αλλά τα γεγονότα στο πεδίο λένε μια διαφορετική ιστορία.
      «Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο εχθρός (Ρωσία) χρησιμοποίησε 24 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed 136. Όλα τους καταστράφηκαν από τις αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας», δήλωσε ο στρατηγός Ολεξάντγερ Στούπουν, εκπρόσωπος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
      Τα περισσότερα από τα drones έχουν καταστραφεί αυτήν τη στιγμή, αλλά ο ουρανός της Ουκρανίας είναι η τέλεια παιδική χαρά για το Ιράν για να παρατηρήσει και να μάθει.
      «Χρησιμοποιούμε νέες τακτικές και νέα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας, τόσο κοντινούς όσο και μακρινούς», δήλωσε ο Αλιρέζα Τανγκσίρι, διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Ιρανικής Φρουράς της Επανάστασης.
      Πρέπει να περιμένουμε από το Ιράν, ή οποιοδήποτε άλλο έθνος, να χρησιμοποιήσει επιθετικά drones σε οποιονδήποτε μελλοντικό πόλεμο;
      Οι ειδικοί που παρακολουθούν αυτό το θέμα δεν έχουν καμία αμφιβολία.
      «Ο αυτοματισμός και τα μη επανδρωμένα συστήματα θα είναι ακόμα πιο ολοκληρωμένα καθώς προχωράμε προς το μέλλον», τόνισε ο Δρ Άντριου Σέφερντ, εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής επιστήμονας στο Εθνικό Κέντρο UAS στις Ηνωμένες Πολιτείες.
      «Η τεχνολογία είναι διατομεακή και γίνεται επίσης πιο φιλική προς τον χρήστη», πρόσθεσε.
      Το πεζικό και τα τεθωρακισμένα οχήματα εξακολουθούν να είναι απαραίτητα στοιχεία για τη νίκη στο πεδίο της μάχης, αλλά τώρα τα drones και τα UAV είναι επίσης βασικά χαρακτηριστικά ενός επιθετικού οπλοστασίου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Όσο πιο πρόθυμος είναι κάποιος να μοιραστεί ειδήσεις, τόσο πιο απρόθυμος να τις διασταυρώσει.
    Όσο πιο πρόθυμος είναι ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) να μοιραστεί με άλλους ειδήσεις και λοιπό περιεχόμενο, τόσο λιγότερη προθυμία έχει να νοιαστεί για την ακρίβεια αυτού που θέλει να προωθήσει.
    Αυτό δείχνει μια νέα αμερικανική έρευνα του πανεπιστημίου ΜΙΤ που βασίστηκε σε πειράματα, σύμφωνα με την οποία πολλοί άνθρωποι είναι απρόθυμοι να σκεφτούν προηγουμένως κατά πόσο είναι αληθινό ή όχι το περιεχόμενο που θέλουν να μοιραστούν – αρκεί να τους τραβάει την προσοχή και να “τους κάνει”.
    Αρκεί μάλιστα, προτού καν το αποφασίσει, να αναρωτηθεί κανείς κατά πόσο θα μοιραστεί κάτι στα social media, για να μειωθεί η ικανότητα του να κρίνει και να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα. Κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε διάχυση περισσότερων ψευδών ειδήσεων (fake news).
    Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό “Science Advances“, ζήτησαν από 3.157 ανθρώπους να αξιολογήσουν μέσω διαδικτύου κατά πόσο ήσαν ακριβείς μια σειρά από ειδήσεις σχετικά με την πολιτική και την πανδημία. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες.
    Στη δεύτερη μόνο ομάδα οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναρωτηθούν αν θα μοιράζονταν κάποια είδηση μέσω Twitter ή Facebook.
    Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί ήσαν 35% χειρότεροι στο να ξεχωρίσουν την αληθινή είδηση από την ψευδή, σε σχέση με τα μέλη της πρώτης ομάδας, που ποτέ δεν τους ζητήθηκε να αναρωτηθούν αν θα μοιράζονταν την είδηση με άλλους.
    “Ρωτώντας απλώς τους ανθρώπους αν θέλουν να μοιραστούν κάποια πράγματα, τους κάνει πιο πιθανό να πιστέψουν τίτλους ειδήσεων που αλλιώς δεν θα πίστευαν και λιγότερο πιθανό να πιστέψουν τίτλους που θα έπρεπε να πιστέψουν”, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής του ΜΙΤ Ντέηβιντ Ραντ.
    Οι ερευνητές έκαναν λόγο για “μια ουσιαστική ένταση ανάμεσα στο μοίρασμα και στην ακρίβεια στο πεδίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης”, καθώς “αυτά τα δύο πράγματα δεν ενισχύουν το ένα άλλο με θετικό τρόπο”.
    Όπως είπαν, “αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο να πιστέψουν ψευδείς ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεδομένου ότι το μοίρασμα είναι βασικό συστατικό αυτού που κάνει κοινωνικά τα social media”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΣΕ: Αιτία για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων οι κλοπές σε υλικά από Γύφτους.
    Ετησίως, το ύψος της ζημίας εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 5-10 εκατ. Ευρώ.
    Όλο και διαιωνίζεται το φαινόμενο των κλοπών καλωδίων ηλεκτροκίνησης από διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, το οποίο απασχολεί εδώ και δεκαετίες όλες τις διοικήσεις του ΟΣΕ, καθώς έχουν ως αποτέλεσμα εκτός από την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, να βάζουν «φρένο», δημιουργώντας σημαντικές καθυστερήσεις, στην ολοκλήρωση των έργων που εδώ και χρόνια έχουν εξαγγελθεί και αποφασιστεί.
    Το ακριβές ύψος της ζημίας μπορεί να μην έχει αποτιμηθεί, ωστόσο εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 εκατ. ευρώ ετησίως, ανάλογα με τη συχνότητα και την έκταση των περιστατικών σε αυτό συνυπολογίζεται και το κόστος της επανατοποθέτησης των καλωδίων.
    Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα κομμένα καλώδια που κρέμονται στο δίκτυο του ΟΣΕ έχουν κατά καιρούς σπάσει τα τζάμια της καμπίνας των μηχανοδηγών, προκαλώντας ακόμη και τραυματισμούς εργαζομένων.
    Ως κίνητρο της κλοπής καλωδίων αποτελεί πάντα η μεταπώληση του χαλκού.
    Αφαιρούν καλώδια και τα πωλούν σε χυτήρια
    Ήταν πριν από ένα χρόνο όταν είχε αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση μιας ομάδας Ρομά στις σιδηροδρομικές ράγες της Θήβας, όπου ξανά και ξανά έκλεβαν είτε τις βίδες στις ράγες, είτε τα καλώδια χαλκού. Σύμφωνα με τις καταγγελίες περίπου 10 Ρομά, με μάρτυρες να αναφέρουν πως ανάμεσά τους ήταν και αρκετοί ανήλικοι, έκοψαν καλώδια στις ράγες των τραίνων και στη συνέχεια τα έκλεψαν.
    Τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Θήβα μια ομάδα Ρομά είχε κλέψει τις βίδες που ενώνουν τις ράγες των τρένων. Ευτυχώς σε τυχαίο έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία διαπιστώθηκε η κλοπή, διαφορετικά θα μπορούσε να υπάρξει ένα σοβαρό ατύχημα όταν κάποιο τρένο περνούσε από το σημείο.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οργανωμένα κυκλώματα αφαιρούν από το σιδηροδρομικό δίκτυο εναέρια και επίγεια χάλκινα καλώδια ηλεκτροκίνησης, καλώδια μετασχηματιστών της ΔΕΗ, μαντεμένιες σχάρες κ.λπ. και τα πωλούν σε χυτήρια στην Ελλάδα, κυρίως όμως στη Βουλγαρία, όπου τα μεταφέρουν με νταλίκες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύκλωμα μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι του ΟΣΕ
      Από τις πιο τρανταχτές υποθέσεις, όπου ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν μέχρι και υπάλληλοι του ΟΣΕ, με ενεργό μέχρι τότε ρόλο, αποκαλύφθηκε το 2017 από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ.
      Συγκεκριμένα, στο κύκλωμα συμμετείχαν 30 άτομα με οχτώ από αυτά να είναι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Η ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από την εγκληματική οργάνωση που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 7 εκατ. ευρώ.
      Η σπείρα είτε έκλεβε προς εκποίηση υλικό του ΟΣΕ και το πωλούσε ως σκραπ είτε «έστηνε» διαγωνισμούς για την πώληση υλικών του ΟΣΕ προχωρώντας σε αγορές σε τιμές χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες.
      Στη σπείρα μετείχαν και Έλληνες Ρομά που εμπλέκονται στο εμπόριο σκραπ.
      «Πάρτι» εκατ. και το 2013
      Εκτός όμως από το 2017 και τον Φεβρουάριο του 2013 είχε εξαρθρωθεί πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. και υλικού από το ηλεκτροκίνητο δίκτυο του Ο.Σ.Ε. στα Μέγαρα.
      Τα έσοδα από τα κλοπιμαία είχαν υπολογιστεί στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
      Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση είχαν συλληφθεί αρχικά 11 άτομα, τρεις Έλληνες και οχτώ αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής, για την πραγματοποίηση μεταφοράς, παράδοσης και παραλαβής κλεμμένων υλικών scrap.
      Στη συνέχεια, ακολούθησαν έρευνες σε σημεία και σπίτια, όπου είχαν εντοπιστεί να κινούνται μέλη της οργάνωσης και συνελήφθησαν ακόμα τέσσερις αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής.
      Συνελήφθησαν επίσης, ο συντονιστής και στρατολόγος της οργάνωσης και η υπεύθυνη της μάντρας με τα κλεμμένα υλικά.
      Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε φορολογικό βιβλίο της επιχείρησης, όπου προέκυπτε ο χαρακτηρισμός του παράνομα αφαιρεθέντος χαλκού ως παλαιού χαλκού Α΄ και Β΄ ποιότητας και η κίνησή του σε άλλη επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων. Το βιβλίο παρέλαβε η Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να πραγματοποιήσει τον απαραίτητο φορολογικό έλεγχο.
      Επιπλέον κατασχέθηκαν:
      • Εννέα πηνία- ελάσματα μετασχηματιστών,
      • Χάλκινες περιελίξεις τριών μετασχηματιστών,
      • Πλήθος από καλώδια χαλκού μέσης τάσης με ακροδέκτες,
      • Εκατό (100) περίπου μέτρα καλώδιο διατομής 4×10 του ΟΣΕ βάρους τριακοσίων κιλών περίπου,
      • 16 τμήματα από ράγες ΟΣΕ συνολικού μήκους 30 μέτρων,
      • Ένα πλήρες σύστημα κοπής μετάλλων,
      • Εργαλεία κοπής και διάρρηξης μετασχηματιστών και καλωδίων ΟΣΕ,
      • Ένας κοφτής βαρέου τύπου (γίγας) κοπής μετάλλων,
      • 4.350 ευρώ μετρητά,
      • Ένα βιβλιάριο καταθέσεων του εγκεφάλου της οργάνωσης με καταθέσεις εντός τριών μηνών περίπου 17.100 ευρώ,
      • Έντεκα κινητά τηλέφωνα,
      • Εφτά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
      • Ένας τράκτορας με επικαθήμενο που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των κλεμμένων υλικών σε άλλη εταιρεία scap,
      • Έγγραφα από τιμολόγια πώλησης αγαθών του εν λόγω scrap που αποδεικνύουν τη διαδρομή νομιμοποίησης του χαλκού που αφαιρέθηκε παράνομα.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  7. Διευθυντής γαλλικών σιδηροδρόμων: «Χωρίς σύστημα τηλεδιοίκησης είναι σα να αγοράζεις αυτοκίνητο χωρίς φρένα»!


    Ο γενικός δευθυντής της γαλλικής Línea Figueras Perpignan εταιρείας που διαχειρίζεται τη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας 44,4 χιλιομέτρων που συνδέει Γαλλία και Ισπανία, Πέτρος Παπαγιαννάκης, απαντώντας στην ερώτηση, αν η γαλλική ρυθμιστική αρχή θα επέτρεπε να λειτουργούν οι σιδηρόδρομοι χωρίς… τηλεδιοίκηση απάντησε με σαφήνεια:
    «Αν δεν υπήρχε σύστημα ασφαλείας ούτε καν θα είχαμε διανοηθεί να ζητήσουμε άδεια λειτουργίας»!
    Με λίγα λόγια ο Έλληνας γενικός διευθυντής γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων είπε το αυτονόητο: Πώς είναι δυνατόν τόσα χρόνια τα τρένα στην Ελλάδα να μεταφέρουν χιλιάδες επιβάτες που δεν έχουν ιδέα για το πόσο κινδυνεύουν γιατί θεωρούσαν πως τηρούνταν τα αυτονόητα όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
    Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Είναι σα να σας λέω να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο χωρίς φρένα».
    Δυστυχώς όμως οι Έλληνες πολίτες όλα αυτά δεν τα γνώριζαν. Φυσικά τίθεται το εύλογο ερώτημα: Χωρίς φρένα θα κυκλοφορούσε ένα αυτοκίνητο; Με τα τρένα λοιπόν τι θα γίνει; Θα συνεχίσουν τα δρομολόγια του τρόμου;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νεκρή η μητέρα του ηθοποιού Θοδωρή Ελευθεριάδη στην τραγωδία στα Τέμπη.
    «Ήταν στο πρώτο βαγόνι, που μόνο ένας άνθρωπος κατάφερε να μείνει ζωντανός».
    Ανάμεσα στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη είναι και η μητέρα του ηθοποιού Θοδωρή Ελευθεριάδη.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η 55χρονη υπάλληλος του ΑΧΕΠΑ είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για να περάσει το τριήμερο με τον γιο της και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη.
    “Ήταν στο πρώτο βαγόνι, που μόνο ένας άνθρωπος κατάφερε να μείνει ζωντανός. Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης μοιραζόταν από την πρώτη στιγμή την αγωνία του με τους διαδικτυακούς του φίλους είχε βάλει μία ανάρτηση ότι “μέσα στο τρένο είναι και η μητέρα μου και δεν έχω νέα της” είπε η ρεπόρτερ του δελτίου ειδήσεων.
    Το απόγευμα της Πέμπτης (2/3), ο Θοδωρής Ελευθεριάδης έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, στην οποία έγραψε “Άδειο σπίτι”, ενώ έβαλε μαύρο στη φωτογραφία προφίλ του, όπως και στο Instagram.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νεκρός στα θύματα της φονικής σύγκρουσης ο ανιψιός του ηθοποιού Νίκου Σταυρακούδη.
    Ένα από τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη είναι ο 29χρονος Δημήτρης, ανιψιός του ηθοποιού Νίκου Σταυρακούδη.
    Ο 29χρονος δεν κατάφερε να βγει ζωντανός από το τρένο. Ο ηθοποιός συγκινεί με την ανάρτησή του για τον ανιψιό του που έφυγε από τη ζωή τόσο νωρίς.
    «Μισό σε βρήκανε στα συντρίμμια Δημήτρη. Ήσουν μόνο 29. Είχες μόνο ζωή και όνειρα. Καλό σου “ταξίδι” ανιψιέ», έγραψε χαρακτηριστικά αναρτώντας παράλληλα μια φωτογραφία του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγνοείται η 31χρονη ανιψιά του δημάρχου Λαγκαδά – Επέβαινε στο μοιραίο τρένο της σύγκρουσης.
    Συνεχίζουν να αγνοούνται περισσότεροι από 50 επιβάτες που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη, ενώ οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 57.
    Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και η ανιψιά του δημάρχου Λαγκαδά, Σοφία Ταχμαζίδου.
    Πρόκειται για την 31χρονη Σοφία Ταχμαζίδου, που βρισκόταν στα πρώτα βαγόνια του μοιραίου τρένου το οποίο συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.
    Η οικογένειά της δεν έχει νέα της από τη στιγμή της τραγωδία
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ατελείωτος πόνος σε Γιαννιτσά και Τύρναβο – Κηδεύονται η 23χρονη Ιφιγένεια και η 42χρονη Βάγια.
    Οι άτυχες κοπέλες ταξίδευαν στην μοιραία αμαξοστοιχία Intercity 62.
    Πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στην Ιφιγένεια Μήτσκα και στην Βάγια Μπλέκα Καρακώστα, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
    Στα Γιαννιτσά, τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειας της Ιφιγένειας αλλά και πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο «τελευταίο αντίο» της 23χρονης κοπέλας στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου.

    Η άτυχη κοπέλα ταξίδευε μαζί με τον σύντροφό της ο οποίος διασώθηκε τραυματισμένος στο 3ο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 και επέστρεφε από την Αθήνα, όπου είχαν πάει για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
    Ανείπωτος πόνος στην κηδεία της Βάγιας
    Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Σάββατο 4 Μαρτίου στον Τύρναβο συγγενείς και φίλοι της 42χρονης Βάγιας Μπλέκα Καρακώστα.

    Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλλεται στο μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο στις 12 το μεσημέρι.
    Η 42χρονη άφησε πίσω τον σύζυγό της Γεώργιο Καρακώστα και τα δύο τους παιδιά, Αθανασία και Λευτέρη.
    Κλειστά σε ένδειξη πένθους τα καταστήματα στον Τύρναβο
    Κλειστά σε ένδειξη πένθους τα καταστήματα τον Τύρναβο. Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου και ως ελάχιστη ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, προτείνεται στα μέλη του συλλόγου και σε όλους τους επαγγελματίες της πόλης να κλείσουν τα καταστήματά τους στις 12.00 μ.μ., την ώρα που θα τελείται η κηδεία της αδικοχαμένης Βάγιας.
    Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την ολοκλήρωση της τελετής, ενώ την ίδια ώρα τα καταστήματα εστίασης θα κλείσουν τη μουσική.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Χαμηλά το κεφάλι Μητσοθάφτη, χαμηλά, για να δείχνεις στενοχωρημένος…»
      Ο αμερικανός επικοινωνιολόγος στον Μητσοθάφτη στα Τέμπη.

      Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΜΗΤΣΟΘΑΦΤΗΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  13. Οι αριστεροί ορθόδοξοι ρωμιοί στέλνουν από συνήθεια αριστερά το τραίνο. Θα δούμε τι θα κάνουν με τα αεροπλάνα...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Ερντογάν λέει στους τούρκους ότι ο θάνατος 50.000 τούρκων από σεισμό ήταν θέλημα Αλλάχ.
    Το ίδιο λένε οι ορθόδοξοι ρωμιοί μετά μια συμφορά: «ο Ιεχωβά μας στέλνει δοκιμασίες για να μας δοκιμάσει»…
    Το ίδιο και ο Άρης Πορτοσάλτε: «Τα δυστυχήματα είναι θυσίες για να βελτιωθούμε»…

    Τα ίδια και οι καθηγητές του ΑΠΘ: «Καλό παράδεισο στα παιδιά μας, στους κόλπους του Αβραάμ»...
    Είναι βαθιά, βαθιά, η ιουδαϊκή μεσσιανική παθητική ιδεολογία που διαπότισε τους Γκοΐμ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ 1941 ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΙΝΩΝ. ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
    Ο σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, ο οποίος μετά από 40 συναπτά έτη βγήκε στη σύνταξη, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή»:
    «Εμείς οι σιδηροδρομικοί γνωρίζουμε πώς έγινε, το θέμα, όμως, είναι ότι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν η πολιτεία είχε σταθεί κυρία απέναντι στον σιδηρόδρομο. Γιατί δεν φταίει μόνο ο ανθρώπινος παράγοντας. Δεν είναι δυνατόν μόνο από έναν υπάλληλο να κρίνεται η ασφαλής κυκλοφορία των τρένων».
    «Και στο εξωτερικό βλέπεις δεκάδες τρένα να περνούν από κάθε σταθμό, στην Ελλάδα κυκλοφορούν μόλις 5 Intercity μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης όλο το 24ωρο».
    «Όταν μετατέθηκα στον Βόλο, βρήκα στον σταθμό εποπτικό πίνακα της κυκλοφορίας των τρένων, τον οποίο είχαν εγκαταστήσει οι Γερμανοί το ’41 (εκτίθεται στο Σιδηροδρομικό Μουσείο της πόλης), σήμερα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ξέρουμε πότε ο ντελιβεράς είναι στα 200 μέτρα από το σπίτι μας, αλλά όχι πού βρίσκονται τα τρένα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ταυτοποιήθηκε η σορός της σοπράνο Ελισάβετ Χατζηβασιλείου. Τραγικός επίλογος και για την Ελισάβετ Χατζηβασιλείου καθώς την Κυριακή ταυτοποιήθηκε η σορός της. Η 26χρονη ηθοποιός και σοπράνο είναι και επίσημα ένα από τα θύματα της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.
    Η Ελισάβετ η οποία έκανε τακτικά το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη λόγω δουλειάς ήταν στους αγνοούμενους, ωστόσο η σορός της ταυτοποιήθηκε μέσω της μεθόδου DNA βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της.
    Την είδηση για την ταυτοποίηση της σορού της Ελισάβετ έκανε γνωστή η φίλη της, Αλεξία Κούβελα, η οποία από την πρώτη στιγμή την αναζητούσε και έκανε έκκληση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όποιον γνώριζε κάτι.
    «Η Ελισάβετ δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Σας ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια και στήριξη. Ελισάβετ μου σου εύχομαι να βρεις το ροζ σπίτι με την αυλή και το ντιζάιν με παλ χρώματα και καμπύλες και κρασιά και γουρουνάκια στη φάρμα σου, ακριβώς όπως είχαμε συζητήσει στην άλλη πλευρά. Θα μας λείψεις», έγραψε η Αλεξία Κούβελα στη θλιβερή ανάρτησή της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΗΤΣΟΘΑΦΤΗΣ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ: Μετά από διαφορες τετριμμένες δικαιολογίες τελειώνει: «Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, ανάβουμε όλοι ένα κερί στη μνήμη αυτών που έφυγαν τόσο άδικα και τόσο πρόωρα». ΝΑΙ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από τρεις οικογένειες είχαμε οκτώ πρωθυπουργούς, ενώ άλλοι δύο γόνοι αυτών «ράβουν» κοστούμια για το αξίωμα.
    Σάββας Καλεντερίδης: Οι παθογένειες που μας έφτασαν έως εδώ.
    Η Ελλάδα βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία. Απέραντη θλίψη έχει καταβάλει τον ελληνικό λαό για τα παιδιά που χάθηκαν και για την τραγική κατάσταση στην οποία διαπιστώνεται ότι βρίσκεται το κράτος και η Ελλάδα.
    Ομως, αλήθεια, πώς φθάσαμε ως εδώ; Ποια είναι τα κύρια στοιχεία της παθογένειας που χαρακτηρίζει αυτήν τη χώρα;
    Οικογενειοκρατία: Από τρεις οικογένειες είχαμε οκτώ πρωθυπουργούς, ενώ άλλοι δύο γόνοι των οικογενειών αυτών «ράβουν» κοστούμια για το πρωθυπουργικό αξίωμα.
    Παρεοκρατία: Συμμαθητές από συγκεκριμένα «ευαγή» εκπαιδευτικά ιδρύματα εναλλάσσονται σε κρίσιμες πολιτικές και κρατικές θέσεις, με αποκλειστικό κριτήριο τις προσωπικές τους σχέσεις (ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.: ΕΤΕΡΟΦΥΛΙΚΕΣ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΒΑΤΙΚΕΣ), και όχι το δημόσιο συμφέρον.
    Κομματοκρατία: Από τις χειρότερες μάστιγες της ελληνικής πραγματικότητας. Η κομματοκρατία και ο κομματισμός του κράτους το έχουν οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί σωστά και υπέρ των πολιτών.
    Διαφθορά: Η διαφθορά είναι «φυσιολογικό» αποτέλεσμα των παραπάνω. Ο λαός μας λέει ότι «το ψάρι βρομάει απ’ το κεφάλι». Οταν είναι διεφθαρμένοι οι προϊστάμενοι, δεν μπορούν να ελέγξουν τους υφισταμένους και έτσι η διαφθορά φθάνει μέχρι και τον… κλητήρα.
    Διάκριση των εξουσιών: Εχει καταπατηθεί βάναυσα αυτή η βασική αρχή λειτουργίας του πολιτεύματος, με πλήρη επιβολή και χειραγώγηση της εκτελεστικής εξουσίας έναντι της νομοθετικής και της δικαστικής. Αυτό έχει αποτέλεσμα να μην υπάρχει έλεγχος της νομοθετικής επί της εκτελεστικής ούτε της δικαστικής εξουσίας έναντι των άλλων δύο.
    Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Η λεγόμενη «τέταρτη εξουσία» έχει χάσει προ πολλού τον ρόλο της. Τα ΜΜΕ σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται από την κυβέρνηση και τα κόμματα και, πολύ απλά, δεν ελέγχουν την εξουσία, αλλά είναι συνένοχοί της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββας Καλεντερίδης: Οι παθογένειες που μας έφτασαν έως εδώ. Από τρεις οικογένειες είχαμε οκτώ πρωθυπουργούς, ενώ άλλοι δύο γόνοι αυτών «ράβουν» κοστούμια για το αξίωμα.

      Αποτελέσματα της κατάστασης που περιγράφηκε παραπάνω:
      Δημόσιο χρέος: Από το 1974 έως σήμερα έχει συνεχώς ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει εκτοξευτεί στα 400 δισ. ευρώ και η Ελλάδα να έχει καταστεί αποικία χρέους. Καμία κυβέρνηση όλα αυτά τα σχεδόν 50 χρόνια δεν είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό θυσίες για να τιθασευτεί αυτό το «θηρίο», που απειλεί την κοινωνία και την ίδια την Ελλάδα.
      Σύστημα Υγείας: Καμία κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να βάλει τις βάσεις για ένα λειτουργικό σύστημα Υγείας, χωρίς ράντσα και χωρίς «φακελάκια». Εχουμε καταντήσει η ντροπή της Ευρώπης με τα «φακελάκια» στους γιατρούς.
      Παιδεία: Δανείζομαι αυτά που είπε η κυρία Ευθυμίου για το θέμα: «Στην Ελλάδα αλλάζουμε, υποτίθεται, το εκπαιδευτικό σύστημα πολύ συχνά. Κάτι που, προφανώς, δεν έχει νόημα. Πρόκειται για εθνική κωμωδία, γιατί όλοι γνωρίζουν πως κάθε “εκπαιδευτική μεταρρύθμιση” είναι τραγικά εφήμερη. Και, εξ αυτού, άνευ ουσίας. Και στο εξωτερικό, πάντως, τα εκπαιδευτικά δεδομένα επανεξετάζονται – κατά καιρούς. Σε εμάς, βέβαια, όλα είναι δραματικά εφήμερα. Το μόνο σταθερό είναι η διαρκής πτώση. Αλλά έχουμε, πλέον, συνηθίσει ως κοινωνία να ωθούμαστε προς όλο και μεγαλύτερο χάος και καταστροφή. Και είμαστε, μάλιστα, ήρεμοι μπροστά στο κακό αυτό. Σαν έτοιμοι από καιρό… Ο απόφοιτος δημοτικού του σχολείου της γειτονιάς πριν από 40 χρόνια ήξερε πολλά περισσότερα από πολλούς αποφοίτους λυκείου σήμερα».
      Δημογραφία: Το ελληνικό έθνος φθίνει και γερνάει επικίνδυνα. Καμία κυβέρνηση και καμία παρεούλα δεν έχει πάρει μέτρα για το θέμα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε στον γκρεμό.
      Ενοπλες Δυνάμεις: Επί σχεδόν είκοσι χρόνια απαξίωσαν τις Ενοπλες Δυνάμεις και διέλυσαν στην κυριολεξία την αξιόλογη αμυντική βιομηχανία που είχε η Ελλάδα. Ξύπνησαν και άρχισαν να αγοράζουν οπλικά συστήματα μόνον όταν είδαν το «Ορούτς Ρέις» να παραβιάζει επί 92 ημέρες τα κυριαρχικά μας δικαιώματα – με βάση το Διεθνές Δίκαιο, δυνητική υφαλοκρηπίδα – ΑΟΖ της Ελλάδας.
      Σιδηρόδρομοι: Για το θέμα αυτό δεν θα πούμε τίποτα. Είδαμε τα τραγικά αποτελέσματα στα Τέμπη.
      Περιμένουμε τώρα τα κόμματα να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και να μας παρουσιάσουν τα προγράμματά τους για τα παραπάνω ζητήματα και για το μέλλον αυτού του δύσμοιρου τόπου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π (!)
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  19. ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ.
    Θαυμασμός των Τούρκων για την αρχαία ελληνική πόλη «Αλεξάνδρεια κατά Ισσόν» ή Μικρή Αλεξάνδρεια στο επίκεντρο του σεισμού στο Χατάι που δεν έπαθε τίποτα ενώ δίπλα τα σύγχρονα σπίτια των Τούρκων έγιναν ερείπια.

    Μεγάλη έκταση έχει πάρει στην Τουρκία το ρεπορτάζ που θέλει την αρχαία ελληνικό πόλη της Ισσού να μένει ανέγγιχτη από τους δύο δολοφονικούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή του Χατάι της Τουρκίας, οπου και βρίσκεται η αρχαιοελληνική πόλη.

    Το θέατρο, το υδραγωγείο και οι κίονες στον δρόμο δεν έχουν παθει τίποτα από τους καταστροφικούς σεισμους, την ώρα που λίγο πιο δίπλα, σύγχρονα σπίτια και πολυκατοικίες έχουν γίνει ερείπια.

    Πενήντα σπίτια δίπλα από τα αρχαία έχουν καταστραφεί όμως τα αρχαία κτίσματα δεν έχουν πάθει τίποτα παρά χιλιάδες χρόνια που έχουν κατασκευαστεί.

    «Ο λόγος είναι ότι τα κτίρια εκείνης της περιόδου χτίστηκαν γερά και όμορφα. Έχοντας μια δομή που συγκρατεί το ίδιο το θεμέλιο κάτω από το έδαφος καθώς και στην επιφάνεια του εδάφους. Αν δεν υπάρχει ρίζα σε ένα δέντρο, θα ανατραπεί», ανέφερε ο Καντίρ Κουρτούλ, αξιωματούχος της περιοχής.

    Η αρχαία πόλη της Ισσού ήταν γνωστή για τη Μάχης της Ισσού το 333 π.Χ. μεταξύ του Πέρση ηγεμόνα Δαρείου του 3ου και του Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρου όπου ο Έλληνας ηγεμόνας, με τη νίκη του εδραίωσε την παρουσία του στην περιοχή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  20. Ουρλιάζιντας Αλλάχου Άκμπαρ μαχαίρωσε πολλές φορές την 10χρονη Ολλανδή στην μέση του δρόμου.
    Μια 10χρονη Ολλανδή που μαχαιρώθηκε στο στομάχι στο κέντρο της πόλης του Γκέτεμποργκ το απόγευμα της Πέμπτης είναι σε «σοβαρή αλλά σταθερή» κατάσταση, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία.

    Η αστυνομία δεν έχει βρει καμία σχέση μεταξύ του 35χρονου που κρατείται για τις μαχαιριές και του νεαρού θύματος ή της οικογένειάς της. Ο ύποπτος έχει ποινικό μητρώο και προβλήματα ψυχικής υγείας, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το κορίτσι από το Άμστερνταμ βρισκόταν στη σουηδική πόλη για να επισκεφτεί τον παππού και τη γιαγιά της.

    Το παιδί και η γιαγιά του περπατούσαν στο Brunnsparken, μια από τις πιο πολυσύχναστες κεντρικές περιοχές της πόλης, όταν ο άνδρας της επιτέθηκε γύρω στις 12:35 μ.μ. την Πέμπτη. Ο άνδρας μαχαίρωσε το παιδί πολλές φορές, μεταξύ των οποίων και στο στομάχι της.

    . Η γιαγιά της μαχαιρώθηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια του περιστατικού, πιθανώς καθώς προσπάθησε να προστατεύσει το κορίτσι. Τα τραύματα της γιαγιάς δεν ήταν σοβαρά και δεν είναι πλέον στο νοσοκομείο. Οι περαστικοί εξουδετέρωσαν τον 35χρονο και οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό κράτηση. Οι ανακριτές βρήκαν δύο μαχαίρια στον τόπο του εγκλήματος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αμερικανικά ΜΜΕ: Μυστική συμφωνία Ρωσίας και Ιράν για εμπλουτισμένο ουράνιο.
    Ο Πούτιν δεσμεύτηκε στην Τεχεράνη να τις παραδώσει ικανές ποσότητες.
    Εν μέσω της αποκάλυψης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας αυτή την εβδομάδα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν συσσώρευσε σχεδόν εμπλουτισμένο ουράνιο για το φερόμενο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της, το Fox News έμαθε ότι το Ιράν φέρεται να έχει εξασφαλίσει μυστικές συμφωνίες με τη Ρωσία η οποία εγγυάται τις παραδόσεις ουρανίου.
    Σε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια σημαντική οπισθοδρόμηση σε μια νέα πυρηνική συμφωνία του Ιράν, ξένες πηγές που μιλούν υπό τον όρο της ανωνυμίας και που είναι εξοικειωμένες με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης σχετικά με το αναφερόμενο παράνομο έργο πυρηνικών όπλων του Ιράν, δήλωσαν στο Fox News ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει συμφωνήσει να επιστρέψει το εμπλουτισμένο ουράνιο που έλαβε από το Ιράν εάν καταρρεύσει μια πιθανή συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια.
    Ένα σημαντικό στοιχείο της προσπάθειας των ΗΠΑ και άλλων παγκόσμιων δυνάμεων να αναβιώσουν το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA), το επίσημο όνομα της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, είναι να αποθηκεύσει η Ρωσία το εμπλουτισμένο ουράνιο της Τεχεράνης.
    Το σκεπτικό για την αποθήκευση του ουρανίου από τη Ρωσία ήταν να εμποδίσει το καθεστώς να χρησιμοποιήσει το υλικό για την κατασκευή μιας ατομικής βόμβας.
    Οι ξένες πηγές πληροφοριών υποστηρίζουν, «Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η Ρωσία δεσμεύτηκε να επιστρέψει όλο το εμπλουτισμένο ουράνιο στο Ιράν το συντομότερο δυνατό, εάν, για οποιονδήποτε λόγο, οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από τη συμφωνία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βουλγαρία: Ξεκινά πρόγραμμα υποχρεωτικής στρατιωτικής εκπαίδευσης σε μαθητές.
    Υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση για μαθητές της 10ης και της 11ης τάξης από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, προβλέπεται σε σχέδιο κανονισμού για την εκπαίδευση των Βούλγαρων πολιτών για την υπεράσπιση της πατρίδας, γράφει η βουλγαρική Novinite.
    Βασικά σημεία της στρατιωτικής εκπαίδευσης θα αποτελέσουν η γνώση των όπλων, τα είδη του στρατιωτικού εξοπλισμού, της αρωγής σε καταστροφές και κρίσεις κλπ.
    Η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται από στρατιωτικούς ή υπαλλήλους του υπουργείου Άμυνας παρουσία του καθηγητή. Πέντε ώρες μελέτης έχουν προγραμματιστεί για ολόκληρο το έτος.
    «Δεν νομίζω ότι είναι αρκετό, αλλά είναι μια καλή αρχή και πιστεύω ότι θα είναι καλή αρχή, αλλά θα είναι πρακτικά μαθήματα. Πιστεύω ότι θα είναι καλό για τους νέους να γνωρίζουν πως να αντιδράσουν σε κατάσταση κρίσης. Τουλάχιστον, να σώσουν τη ζωή τους και τις ζωές των άλλων», σχολίασε ο Ιβάν Μαλάμοφ, επικεφαλής του Εθνικού Γυμνασίου «Βασίλ Λέφσκι- του Βέλικο Τάρνοβο.
    Το σχέδιο νόμου έχει δημοσιευθεί για δημόσια συζήτηση, αναμένεται να εγκριθεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ αποχαιρετά τους δύο φοιτητές του που έχασαν τη ζωή τους στη «σφαγή» του Μητσοθάφτη.
    Η Αναστασία Παπαγγελή και ο Τάσος Κουτσόπουλος θα κηδευτούν τη Δευτέρα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
    Δύο από τους φοιτητές του που χάθηκαν στην πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη αποχαιρετά το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.
    Η Αναστασία Παπαγγελή και ο Τάσος Κουτσόπουλος θα κηδευτούν τη Δευτέρα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
    «Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ν’αλλάξουμε και να διορθώσουμε όλα όσα οδήγησαν στον πρόωρο χαμό σας, σαν ύστατο φόρο τιμής», τονίζει μεταξύ άλλων η ανάρτηση του τμήματος, την οποία υπογράφουν οι φοιτητές και οι καθηγητές του.
    Η ανάρτηση του τμήματος
    Αποχαιρετισμός του Τμήματος Γεωπονίας στους εκλιπόντες φοιτητές του
    Το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ αποχαιρετά τους εκλιπόντες φοιτητές του, Αναστασία Παπαγγελή και Αναστάσιο Κουτσόπουλο. Ο χρόνος σταμάτησε απότομα και άδικα για τα δύο αγαπημένα μας παιδιά στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που συγκλόνισε το πανελλήνιο, βυθίζοντας σε βαθιά θλίψη τις οικογένειές τους αλλά κι εμάς, την «πανεπιστημιακή» τους οικογένεια, τους συμφοιτητές και καθηγητές τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και κυρίως στο Τμήμα Γεωπονίας.
    Αγαπημένοι μας Αναστασία και Τάσο, το Τμήμα μας είναι φτωχότερο χωρίς εσάς, το κενό που αφήσατε πίσω σας μεγάλο. Εμείς οι συμφοιτητές και οι καθηγητές σας δεν θα αφήσουμε να ξεχαστείτε, θα είστε πάντα μέλη της μεγάλης γεωπονικής μας οικογένειας. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ν’αλλάξουμε και να διορθώσουμε όλα όσα οδήγησαν στον πρόωρο χαμό σας, σαν ύστατο φόρο τιμής.
    Ας ελπίσουμε ο χρόνος να παρηγορήσει τις οικογένειές σας.
    Καλό ταξίδι.
    Οι συμφοιτητές και οι καθηγητές σας.
    Η κηδεία της Αναστασίας Παπαγγελή θα τελεστεί τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00, στη Λυκούρια Καλαβρύτων.
    Η κηδεία του Αναστάσιου Κουτσόπουλου θα τελεστεί τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 13:00, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εκλογές στο βάθος του καλοκαιριού προσανατολίζεται η κυβέρνηση καθώς η κοινωνία «βράζει» εναντίον της.
    H 9η Απριλίου ως ημερομηνία εκλογών φαντάζει αδύνατη μετά την τραγωδία των Τεμπών για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για τον ίδιο βασικά λόγο φαντάζει αδύνατη ως ημερομηνία και η 23η Απριλίου καθώς οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν έχοντας μεγάλη οργή μέσα τους.
    Το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι οι κάλπες να στηθούν τον Μάιο.
    Πιθανότατα στις 21 Μαΐου (ή μια εβδομάδα πριν, στις 14), ενώ αν απαιτηθούν και δεύτερες θα διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου.
    Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πάντως οι εκλογές να γίνουν και στο βάθος του καλοκαιριού.
    Αυτά που συνέβησαν χθες στα ελληνικά γήπεδα δείχνουν ένα κύμα οργής κατά της κυβέρνησης που τρομάζει το επιτελείο του Μαξίμου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδιαίτερη ανησυχία στο Μαξίμου προκαλεί το «κίνημα των νέων» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάτι που φάνηκε χθες στο Σύνταγμα.
      Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν εισηγήσεις για εκλογές τον Ιούλιο ακόμα και στις 13 Αυγούστου αν κριθεί σκόπιμο, όταν όλοι οι νέοι θα έχουν κανονίσει τις διακοπές τους και θα βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  25. Μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων ξεκίνησε χθες (4/3/2023) να αναζητά εξωγήινη ζωή.
    Εξωγήινη ζωή σε χιλιάδες πλανήτες μέσα στα επόμενα δέκα έως 20 χρόνια πιστεύουν ότι θα βρουν οι ερευνητές στο διάστημα.
    Μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ελβετία, με την ονομασία Origins Federation, ξεκίνησε χθες (04/03) να αναζητά εξωγήινη ζωή.
    Λένε ότι τα σύγχρονα τηλεσκόπια μπορούν να ανιχνεύσουν ατμόσφαιρες σε μακρινούς κόσμους με αέρια που εκπέμπονται από έμβια όντα, όπως το οξυγόνο. Η Δρ Έμιλι Μίτσελ, από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, δήλωσε: «Προς το παρόν έχουμε μόνο ένα βιοσημάδι, εδώ στη Γη».
    «Αλλά σε δέκα έως 20 χρόνια μπορεί να έχουμε χιλιάδες», είπε.
    Η Ομοσπονδία Origins Federation, που ιδρύθηκε στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι ελπίζει επίσης να «αρχίσει να βρίσκει απαντήσεις για την προέλευση της ζωής». Οι επιστήμονες έχουν ήδη εντοπίσει 5.000 πλανήτες σε τροχιά γύρω από ήλιους μέσα στον γαλαξία μας.
    Ο Δρ Μίτσελ δήλωσε: «Αν έχεις οξυγόνο, νερό και μεθάνιο, θα μπορούσες να πεις, ναι, αυτά είναι σίγουρα σημάδια ζωής».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τεράστια κενά ασφαλείας και σε μετρό, προαστιακό και ηλεκτρικό!
    Έλλειψη σταθμαρχών και εξάντληση προσωπικού - Το περιστατικό με θάνατο ηλικιωμένου στον σταθμό του Αλίμου.
    Μετά το έγκλημα των Τεμπών, πέραν του ΟΣΕ, αποκαλύπτεται πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα ασφάλειας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό!
    Την άκρως ανησυχητική κατάσταση φέρνει στο φως η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα Data Journalists κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.
    Σύμφωνα με την έρευνα υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με την έλλειψη σταθμαρχών, την εξάντληση προσωπικού και τα ζητήματα ασφαλείας ειδικά στην περιοχή της Κάντζας.
    Μάλιστα πρόσφατα έλαβε χώρα ένα περίεργο περιστατικό στις 16 Φεβρουαρίου, στον σταθμό Μετρό του Αλίμου.
    Σύμφωνα με τους εργαζομένους, ένας ηλικιωμένος άνδρας μπήκε από πόρτα ασφαλείας στο τούνελ, δίχως να γίνει αντιληπτός από κανέναν. Βρέθηκε νεκρός ώρες αργότερα και ενώ είχαν περάσει από πάνω του 8-10 συρμοί.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που η ΣΤΑΣΥ κάνει ελάχιστες προσλήψεις σε καίριες θέσεις, όπως των σταθμαρχών, και έχει τους εργαζομένους στα όρια της εξάντλησης λόγω έλλειψης προσωπικού, σκορπά χιλιάδες ευρώ σε απευθείας αναθέσεις για προβολή στο Instagram και για μπλοκάρισμα κακόβουλων σχολίων και γκρουπ στο Facebook.
    Να σημειωθεί ότι διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ είναι από τον περασμένο Ιούνιο ο Αθανάσιος Κοτταράς. Από το 2020 ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).
    Μάλιστα, ο κ. Κοτταράς παραμένει μέχρι και σήμερα στη διοίκηση του ΟΣΕ, ως μέλος του Δ.Σ. Ο ΟΣΕ έχει τεράστιες ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη.
    Στις 2 Μαρτίου 2023, αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ στέλνει επιστολή, που πρωτοκολλήθηκε, προς τον κ. Κοτταρά για τη μακροχρόνια έλλειψη συστήματος σηματοδότησης στην περιοχή Κάντζας, της γραμμής Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
    «Με αφορμή τα γεγονότα στα Τέμπη, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε το πρόβλημα σηματοδότησης στην περιοχή Κάντζας. Οι σηματοδότες είναι σβηστοί, ήτοι εισόδου και εξόδου του σταθμού “Κάντζα”, με συμπαρασυρόμενα τα γειτονικά φωτοσήματα των σταθμών ΔΠΛ, Παλλήνη, Κορωπί, τα οποία αναγκαζόμαστε να περνάμε παρόλο που είναι κόκκινα».
    Υπήξαν προειδοποιητικές ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων όπου αναφέρουν ξεκάθαρα ότι:
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Στις 24/2/23, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Αυτή τη στιγμή, Φεβρουάριος 2023, οι εργαζόμενοι με σταθερή σχέση είμαστε μείον 847. Η εταιρία μπορεί και εξυπηρετεί σήμερα μόνο με υπερωρίες, κάνοντας δεδουλευμένα ρεπό χωρίς ανάπαυση, μη δίνοντας άδειες ξεκούρασης και κάθε είδους άλλη άδεια σε μεγάλη μερίδα του προσωπικού».
      -Στις 17/2/23, ένα άλλο σωματείο εργαζομένων, αυτό των Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ, θέτει ζήτημα έλλειψης σταθμαρχών. «Οι σταθμάρχες που απαιτούνται για να καλύψουν τα κενά των γραμμών 1, 2 και 3 (μετρό και π. ΗΣΑΠ) είναι μόνο 33; Προφανώς τα μυαλά που σχεδίασαν και προώθησαν τη συγκεκριμένη προκήρυξη θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ στερούνται βασικής νοημοσύνης και θα θεωρήσουν ικανοποιητικό τον αριθμό αυτόν;»
      -Στις 28 Φεβρουαρίου 2023, λίγες ώρες πριν από το δυστύχημα των Τεμπών, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας στο μετρό Αθηνών εκδίδουν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: «Μόνο λούσα, κόκκινα χαλιά και φιέστες για εγκαίνια σταθμών, ενώ ταυτόχρονα πίσω από τους γυαλισμένους γρανίτες το προσωπικό ασφυκτιά χωρίς ρεπό, δουλεύοντας τουλάχιστον 27 μέρες τον μήνα, χωρίς άδειες και χωρίς υλικοτεχνική υποδομή».
      Η ερευνητική ομάδα κατέθεσε εγγράφως ερωτήματα προς τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, αλλά μέχρι και χθες δεν είχε λάβει απαντήσεις.
      Ένα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου, στον σταθμό του μετρό Αλίμου. Σύμφωνα με όσα λένε εργαζόμενοι που έχουν γνώση του συμβάντος, ηλικιωμένος άνοιξε την πόρτα ασφαλείας που οδηγεί προς το τούνελ δίχως να γίνει αντιληπτός από κανέναν.
      Ύστερα από ώρα βρέθηκε νεκρός μέσα στο τούνελ και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, «από πάνω του είχαν ήδη περάσει 8-10 συρμοί, δίχως κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό».
      Εντοπίστηκε μόνο έπειτα από αρκετό διάστημα, από έναν οδηγό του αντίθετου συρμού, που κατάφερε να δει ότι ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στις γραμμές. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο άνθρωπος αυτός σκόπευε να αυτοκτονήσει ή είχε κάποια ασθένεια, π.χ. άνοια, και βρέθηκε τυχαία μέσα στο τούνελ. Ένα δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι άνοιξε μια πόρτα, με ασφαλιστικές δικλίδες και προειδοποιήσεις, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς.
      Στο μεταξύ στην ΣΤΑΣΥ μπορεί να μην υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις σταθμαρχών και ελεγκτών, όμως χρήματα για απευθείας αναθέσεις υπάρχουν αρκετά, απ’ ό,τι φαίνεται.
      Στις 26 Αυγούστου 2022, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αποφασίζει να δώσει 29.500 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για έξι μήνες στην εταιρία Narrative, που έχει έδρα στο Μαρούσι. Όπως αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια, η ανάθεση έγινε «για την παροχή συµβουλευτικών υ̟πηρεσιών σε θέµατα ε̟πικοινωνίας για την ̟προβολή του έργου και της δραστηριότητας της ΣΤΑΣΥ». Επίσης θα ασχολείται με το… Instagram. Η σύμβαση είναι για 6 μήνες και την υπογράφει ο κ. Κοτταράς.
      Ακολούθησε μία ακόμα ακατανόητη ενέργεια. Στις 23/1/23, η ΣΤΑΣΥ καλεί συγκεκριμένα την εταιρία ΝΕΚΥΑ, με έδρα το Κολωνάκι, για «υποβολή προσφοράς για υπηρεσίες καταπολέμησης κακόβουλων ομάδων».
      Η δαπάνη ορίστηκε στα 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Η εταιρία υπόσχεται ότι θα κάνει ενέργειες στο facebook «για τον εντοπισμό των ομάδων που ενημερώνουν τα μέλη τους για τους ελέγχους των εισιτηρίων ΣΤΑΣΥ σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό».
      Η ΣΤΑΣΥ, θα μπορούσε πολύ απλά να προσλάβει περισσότερους ελεγκτές, αφού, όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αποψιλωθεί, με συνέπεια το Δημόσιο να χάνει έσοδα καθημερινά.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  27. Πρόκειται για μαζική δολοφονία παιδιών. Μητσοθάφτης, η αρσενική (;) Πισπιρίγκου σε γιγαντιαία κλίμακα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «ΜΗΤΣΟΘΑΦΤΗ: ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ». Την φυλάκιση του Κούλη ζήτησαν ΚΑΙ οι φίλοι του Παναθηναϊκού.
      Τα ελληνικά γήπεδα γέμισαν το Σαββατοκύριακο από πόνο, θλίψη και οργή! Μέσα από τα πανό και τα συνθήματα εδειξαν τις διαθέσεις τους απέναντι στη στάση της κυβέρνησης για το δυστύχημα στα Τέμπη.
      Χαρακακτηριστικό και το πανό των φίλων του Παναθηναϊκού, που ζητούν τη φυλάκιση του Μητσοτάκη
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  28. Σήμερα η κηδεία του Νικήτα και της Καλλιόπης στην Καλαμαριά – Ταξίδευαν για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους.
    Αυτή την ώρα γίνεται στην ίδια εκκλησία η κηδεία του Νικήτα Καραθεοδώρου και της Καλλιόπης Πορφυρίδου που επέβαιναν στο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Ο 23χρονος και η φίλη του ταξίδευαν προς τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους, ενώ φαίνεται να βρίσκονταν στο βαγόνι – εστιατόριο.
    Η κηδεία των δύο άτυχων νέων θα γίνει στις 13:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος στην Καλαμαριά.
    Φοιτητής και πυροσβέστης ο Νικήτας
    Ο 23χρονος Νικήτας ήταν δημότης Λαγκαδά, πυροσβέστης στο επάγγελμα, υπηρετούσε στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, ενώ ήταν και σπουδαστής στο τμήμα Ψυχολογίας.
    Συνάδελφος του 23χρονου τον αποχαιρετά με μια σπαρακτική ανάρτηση: «Σχόλαγες το μεσημέρι, είχες ρεπό, μου είπες βιάζεσαι να πας να ετοιμαστείς για να πάρεις το τρένο να πας να δεις την οικογένειά σου στη Θεσσαλονίκη, σε χτύπησα στον ώμο και σου είπα άντε δρόμο, τα λέμε με το καλό όταν γυρίσεις! Πού να φανταστώ ότι δεν θα τα λέγαμε ποτέ ξανά. Καλό σου ταξίδι μικρέ…».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το τελευταίο αντίο στην Θώμη, την Χρύσα και την Αναστασία.
    Κορυφώθηκε το δράμα της απώλειας των τριών νέων κοριτσιών, Θώμης, Χρύσας και Αναστασίας Πλακιά στο Καστράκι Καλαμπάκας, όπου σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Τrikalanews.gr πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο η νεκρώσιμη ακολουθία στο εκκλησάκι του Κοιμητηρίου Καστρακίου.
    Μέλημα και θέληση της οικογένειας που έγινε σεβαστή από συμπολίτες, ΜΜΕ και όσους παρακολουθούν την τελευταία εβδομάδα σοκαρισμένοι το δράμα της οικογένειας, ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός των τριών κοριτσιών, να γίνει χωρίς την παρουσία παρά μόνο των στενών συγγενών.
    Όλοι βέβαια παραμένουν στο πλευρό της οικογένειας που μέσα σε ένα βράδυ, έχασε τα τρία αγγελούδια της, και θα παραμείνουν, δεδομένου ότι συνεχίζει ο Γολγοθάς και ο μακρύς δρόμος της απόδοσης ευθυνών, ώστε ποτέ ξανά να μη θρηνήσουμε θύματα.
    Το κλίμα στο χωριό βαρύ. Για τα νιάτα, την ομορφιά, τα χαμόγελα, τα όνειρα που σε ένα βράδυ έσβησαν. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν θα ξανά δει τα τρία αγγελούδια που χάριζαν ζωή στις οικογένειές τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  30. Εκτός ελέγχου ο Φλώρος.
    Εκτός ελέγχου είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα μετά την ανανέωση της θητείας του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές.
    Η αρχή έγινε με την απόφασή του να οδηγηθούν με συνοπτικές διαδικασίες σε απόταξη δύο ανθυπολοχαγοί, με την κατηγορία της κατοχής μικρής ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, χωρίς να έχει προηγηθεί η καταδίκη τους από τη Δικαιοσύνη, ακυρώνοντας έτσι το τεκμήριο της αθωότητας των δύο νεαρών. Ακολούθησε η «εκστρατεία» του στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του στρατεύματος, καρατομώντας, μεταξύ άλλων, και τον αρχιπλοίαρχο οικονομικών Παναγιώτη Σταθόπουλο, ο οποίος υπηρετούσε στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και έχαιρε της εμπιστοσύνης όλων των υπουργών Εθνικής Αμυνας από το 2011. Την ίδια στιγμή, σοκ προκάλεσε η εν πλω αποστρατεία του διοικητή της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Δύναμης που εκτελεί την επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ στη Μεσόγειο, αρχιπλοιάρχου Στυλιανού Δημόπουλου.
    Ολες αυτές οι κινήσεις του κ. Φλώρου φαίνεται να σχετίζονται με ισορροπίες εντός της ευρύτερης «οικογένειας» του υπουργείου…
    Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός έχει εκνευριστεί με την «αυθάδεια» της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ), η οποία ζητά από την κυβέρνηση βιομηχανική συμμετοχή στην κατασκευή του F-35A μέσω της συμφωνίας SSI, μια συμφωνία που είναι άγνωστο εάν τελικά υπογραφεί. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών και την απόκτηση του εξειδικευμένου εξοπλισμού που χρειάζεται για την υποστήριξη των μαχητικών, καθώς και τη συμμετοχή της ΕΑΒΙ στη συμπαραγωγή του F-35A. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός φαίνεται να είναι έξω φρενών (!) με την ΕΑΒΙ, η οποία τόλμησε να ζητήσει από το υπουργείο τη συμμετοχή της στο βιομηχανικό αυτό πρόγραμμα!
    Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός της ΕΑΒΙ και η συνεργασία της με ξένες αμυντικές βιομηχανίες θα έπρεπε να αποτελεί θεμελιώδη και βασική πολιτική θέση της κυβέρνησης, του υπουργού Εθνικής Αμυνας και, φυσικά, του ιδίου του πρωθυπουργού! Δεν είναι λίγες οι φορές που προσωπικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε δημόσιες ομιλίες του έχει επισημάνει τη βούληση της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της ΕΑΒΙ. Στο διά ταύτα, όμως, τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Και, βέβαια, η περίπλοκη σχέση ενός πρωθυπουργού που παρακολουθεί όλη την ηγεσία των Ε.Δ. αλλά και ενός αρχηγού που είναι οιονεί εκβιαζόμενος (…) από τον οποιονδήποτε, καθιστά την κατάσταση έκρυθμη!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Επιστολή Μητσοθάφτη σε Ντογιάκο για το δυστύχημα στα Τέμπη – Ο καρνάβαλος και ο επίορκος.
    Επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το δυστύχημα στα Τέμπη.
    O κ. Μητσοτάκης, αναφέρει ότι αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και ζητάει «εκ μέρους της κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο».
    Ο πρωθυπουργός σημειώνει ακόμη ότι «ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη».
    Ο κ. Μητσοτάκης, καταλήγει στην επιστολή προς τον κ. Ντογιάκο, ότι με την ολοκλήρωση της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας.
    Δεν είναι αυτονόητο ότι ο ανώτατος δικαστικός, κ. Ντογιάκος πρέπει να πράξει στο ακέραιο το καθήκον του για την ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ στα Τέμπη; Χρειάζεται την έμμεση εντολή του Πρωθυπουργού γι αυτό; Ή μήπως η επιστολή αυτή παρά τα όσα γράφει εννοεί τα ακριβώς αντίθετα, ήτοι : Κουκούλωσε Ντογιάκο, ως συνήθως…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΘΑΦΤΗ, ΕΝΟΣ ΝΟΣΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ.
    Πριν από λίγο ο Μητσοτάκης κοινοποίησε επιστολή την οποία έστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώνει ότι θα στείλει το πόρισμα της επιτροπής που ο ίδιος συνέστησε, προκειμένου να ενσωματωθεί στην δικογραφία!
    Πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο. Η συγκεκριμένη επιτροπή Μητσοτάκη για την δήθεν διερεύνηση της τραγωδίας, δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για να εμπλακεί στην παράλληλη έρευνα που έχει διατάξει η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη οφείλει να ορίσει τους δικούς τους πραγματογνώμονες για την διερεύνηση του φρικτού δυστυχήματος και εάν θέλει επιπλέον βοήθεια, να απαιτήσει την ενεργοποίηση της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων, την οποία ο ίδιος ο Μητσοτάκης ψήφισε, αλλά τώρα την ακυρώνει.
    Είναι πλέον προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει την έρευνα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, καταργώντας ακόμα και την ανεξάρτητη αρχή που ο ίδιος και κυβέρνηση του ψήφισε τον Ιανουάριο του 2023.
    Δεν υπάρχει προηγούμενο για υπόθεση που έχει ήδη επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη, να συγκροτείται εκ των υστέρων επιτροπή με το ίδιο αντικείμενο.
    Εδώ και ενάμιση μήνα, στις 21.1.2023, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν. 5014/2023 που με το άρθρο 3 του νόμου αυτού συστήθηκε ως Ανεξάρτητη Αρχή ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.
    Η ανεξάρτητη αυτή αρχή θα ήταν αρμόδια για να ελέγξει τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών. Με νόμο του κράτους, που ψηφίστηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη.
    Εντελώς πραξικοπηματικά όμως με απόφαση του πρωθυπουργού, έπειτα από την τοποθέτηση Γεραπετρίτη την θέση του παραιτηθέντος Κώστα Καραμανλή, το πανελλήνιο ενημερώθηκε ότι θα συσταθεί από το πουθενά μία τριμελής επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας.
    Στην επιτροπή μάλιστα συμμετέχει ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος διετέλεσε από το 2010 έως το 2015 διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είναι η περίοδος που σύμφωνα με το σύνολο εργαζομένων και στελεχών, ακόμα και εν ενεργεία, απαξιώθηκε πλήρως ο Ελληνικός σιδηρόδρομος. Τοποθετούν δηλαδή έναν άνθρωπο ο οποίος θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενος, στη θέση του ελεγκτή. Αφού ακυρώνουν σκανδαλωδώς την ανεξάρτητη αρχή την οποία οι ίδιοι ψήφισαν!
    Αυτή η προκλητική και σκανδαλώδης ενέργεια Μητσοτάκη έχει ως μοναδικό στόχο την παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η οποία ήδη διενεργεί έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, προς πάσα κατεύθυνση! Πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη τριμελής επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και οι εργασίες της καθώς και τα οποία πορίσματα της, δεν έχουν καμία αξία στην δικαστική έρευνα!
    Και όμως, αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της δημιουργίας της. Ο Μητσοτάκης θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης του με έρευνα – εξπρές, από μία επιτροπή η οποία υποκαθιστά παράνομα νόμο του κράτους.
    Οι εργασίες της μάλιστα αναμένεται να τελειώσουν σε χρόνο – ρεκόρ, ώστε ο πρωθυπουργός, έχοντας αναβάλει την ημερομηνία των εκλογών, να έχει κλείσει το φάκελο των ευθυνών, πριν από τον Ιούνιο. Κρατήστε την ημερομηνία, διότι έως τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είναι ο κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος. Έπειτα όμως, θα πρέπει να αντικατασταθεί.
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν θα επιχειρήσει να προκαταβάλει την έρευνα της δικαιοσύνης, να ξεπλύνει τις ευθύνες του, να μην ελέγξει τα οικονομικά σκάνδαλα τα οποία έχουν προκύψει από την σύμβαση που υπέγραψε κυβέρνηση του τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου να αποφύγει την ποινική του εμπλοκή. Όχι μόνο για τον θάνατο δεκάδων Ελλήνων, αλλά και για την οικονομική ζημιά του Δημοσίου που υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια από την σκανδαλώδη σύμβαση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόεδρος Δικηγορικού συλλόγου Αιγίου: «Δεν νομιμοποιείται ο Παναθηναϊκάκιας να αναλάβει την έρευνα για το έγκλημα στα Τέμπη».
      Επειδή ο γιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
      O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος ζητά την παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου μετά το έγκλημα των Τεμπών καθώς δεν νομιμοποιείται να αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας αφού ο γιος του είναι μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θα βρεθεί στο επίκεντρο της διερεύνησης.
      «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να κάνει το αυτονόητο, όπως έκανε και ο υπουργός Υποδομών στον οποίο υπηρετούσε ως μετακλητός σύμβουλος ο γιος του.
      Όταν διατάσσει εισαγγελική παραγγελία για διερεύνηση ποινικών ευθυνών, όσο ψηλά και αν είναι, όπως ανέφερε για την τραγωδία που ζούμε, που υπάρχει ενδεχόμενο πέρα από πολιτικών και ποινικών ευθυνών σε στελέχη πολιτικά ή μη του υπουργείου Υποδομών, η σχέση που είχε το συγγενικό του πρόσωπο με τον εν λόγω υπουργό (σχέση μετακλητού του) δίνει λαβές για σχόλια και κρίσεις που δεν συνάδουν με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ενδεχομένως να δημιουργούν στους πολίτες αμφιβολίες σχετικά με την πορεία της ποινικής διερεύνησης στην οποία έχει εκ της θέσεώς του και την ανώτατη εποπτεία», αναφέρει μεταξύ άλλων.
      Να κάνει το αυτονόητο
      «Ως πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και ως δικηγόρος, θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχει καμιά υπόνοια σε αυτή την έρευνα και οφείλει να κάνει το αυτονόητο.
      Άλλωστε όταν υπηρετείς αυτόν τον ανώτατο θεσμό, οφείλεις να διαφυλάττεις το κύρος και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να μην υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή και σχέση με πολιτικά πρόσωπα του ίδιου του εισαγγελέα ή πρώτου βαθμού συγγενικών του προσώπων.
      Και εδώ δυστυχώς υπήρχε…
      Η πράξη σας αυτή θα αποτελέσει μια αρχή και ένα παράδειγμα για να αλλάξει η αντίληψη των νέων ανθρώπων για “κακιά χώρα”.
      Άλλωστε η Δικαιοσύνη είναι ο βασικότερος πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος και το καταφύγιο για κάθε δοκιμαζόμενο πολίτη, ειδικά σε αυτή την τραγωδία», σημειώνει ο κ. Μπέσκος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  33. Πέντε μέρες διήρκεσε η «ευθιξία» της κυβέρνησης και του Κ.Α.Καραμανλή: Θα είναι κανονικά υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές…
    ΕΜΠΡΟΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.
    Ο Οικονόμου αποκάλυψε ότι η “αντικειμενική ευθύνη” Καραμανλή έχει ημερομηνία λήξης, αφού σε λίγες ημέρες θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.
    Στημένες δηλώσεις, υποκριτικές συγγνώμες, ψεύτικες παραιτήσεις. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοθάφτη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η πρεσβεία του Μπαγκλαντές άνοιξε γραφείο στη Μανωλάδα. Το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας έχει «τιναχτεί» αρκετά στον αέρα.
    Στο πλαίσιο νομιμοποίησης των πάντων μετά απο την συμφωνία Μητσοτάκη-Μπαγκλαντές, η πρεσβεία άνοιξε γραφείο στη Μανωλάδα.
    Η κοινότητα διεξήγαγε εκλογές και εκατοντάδες προσήλθαν να ψηφίσουν με ενθουσιασμό κρατώντας αφίσες υποψηφίων.
    Εστάλησαν φυσικά οι απαραίτητες ανταποκρίσεις στο Μπαγκλαντές των 170 εκατομμυρίων.
    Εκτός των νομιμοποιητικών εγγράφων και των αδειών εργασίας, το γραφείο της πρεσβείας στη Μανωλάδα εξυπηρετεί και στην απευθείας μεταφορά χρημάτων από τους εργάτες, στο Μπαγκλαντές.
    Διότι το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας δεν έχει τιναχτεί αρκετά στον αέρα…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου τελέστηκε η κηδεία της 50χρονης Μαίρης, ενός από τα 57 θύματα του μοιραίου τρένου στα Τέμπη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μόλις εμφανίστηκε το φέρετρο όπου βρίσκεται μέσα η σορός της 50χρονης Μαίρης οι συγγενείς της λύγισαν ενώ τα ουρλιαχτά τους έσπασαν την σιωπή που επικρατούσε μέχρι τότε.

    Μάλιστα, η μητέρα της εμφανίστηκε απαρηγόρητη και δάκρυα στα μάτια έλεγε «παιδάκι μου, παιδάκι μου».

    Η θλίψη είναι ανείπωτη, οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η 50χρονη Μαίρη δεν βρίσκεται πια στη ζωή ενώ η οργή είναι έκδηλη ως προς το σιδηροδρομικό δυστύχημα που άφησε πίσω δεκάδες νεκρούς, κυρίως νέους και νέες.

    Μάλιστα, στη κηδεία της 50χρονης Μαίρης, βρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι που δεν την γνώριζαν προσωπικά για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη τους αλλά και σε όλα τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

    Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη Μαίρη, εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στο τρένο και εκείνο το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στο πόστο της, στο καφενείο του Intercity.



    Από την πρώτη στιγμή η 50χρονη είχε δηλωθεί αγνοούμενη ενώ το περασμένο Σάββατο ταυτοποιήθηκε μέσω dna που είχαν δώσει οι συγγενείς της.

    Στη συνέχεια, η σορός της αδικοχαμένης γυναίκας μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο για να τελεστεί η κηδεία της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οι συμμορίες των Ρομά που πλιατσικολογούν τους σιδηροδρόμους και οι πολιτικοί που τους καλύπτουν σκότωσαν τα νέα παιδιά στα Τέμπη.
    Οι κλέφτες καλωδίων είναι φονιάδες
    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

    Γιατί βρέθηκε το μοιραίο τρένο στο ρεύμα καθόδου και συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία; Επειδή άλλαξε ρεύμα στο Παλαιοφάρσαλο, όπου οι γνωστές συμμορίες είχαν πάλι κλέψει καλώδια. Γιατί δεν δουλεύει στην περιοχή το σύστημα τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης, που λειτουργούσε μέχρι το 2011; Διότι οι ίδιες συμμορίες το λεηλάτησαν.
    Τις αποκαλύψεις έκανε περίπου στη 1 τη νύχτα της Παρασκευής, στο δελτίο του Οpen, ο Χρήστος Ρετσινάς, πρώην διευθυντής Ασφαλείας Αμαξοστοιχιών και Κυκλοφορίας ΟΣΕ. Ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του δελτίου: «Αλλοι μηχανοδηγοί ή άλλοι σταθμάρχες που βρίσκονται εκεί κοντά μπορούν να δουν από κάποιον πίνακα ότι δύο τρένα βρίσκονται πολύ κοντά;» Ο κ. Ρετσινάς απάντησε: «Οχι. Μόνο ο σταθμάρχης της Λάρισας το βλέπει, αλλά μόνο μέχρι εκεί, γύρω στα 5,5 χιλιόμετρα (σ.σ.: εννοεί 5,5 χλμ. απόσταση από τον σταθμό).
    Μετά τα 5,5 χλμ. δεν δουλεύει το σύστημα τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης. Δούλευε μέχρι το τέλος του 2011, κάπου εκεί, και (σ.σ.: έπαψε να λειτουργεί) λόγω δολιοφθορών από τους γνωστούς δολιοφθορείς, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους. Γιατί και προχθές κόπηκε…
    Γιατί υπήρχε μονοδρόμηση; Το μοιραίο τρένο γιατί το στείλανε από το Παλαιοφάρσαλο μέχρι τη Λάρισα από τη γραμμή καθόδου; Από τη γραμμή καθόδου ανέβηκε στη Λάρισα. Γιατί στη γραμμή ανόδου ήταν κομμένα τα καλώδια της ηλεκτροκίνησης από δολιοφθορείς. […] Και προχθές πάλι κλέψανε -μου το έλεγε άλλος συνάδελφος- καλώδια στην Αλίαρτο, που γίνονται για να φτιαχτεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης, που τα φυλάγανε και φύλακες. Και πήγαν οι δολιοφθορείς και κλέψανε και καλώδια. Και εδώ πρέπει η ελληνική Πολιτεία να σκύψει επάνω και αυτά να μην είναι πλημμελήματα. Να είναι κακουργήματα. Οταν κλέβεις την κρατική υποδομή, την υποδομή της χώρας, να θεωρείται κακούργημα και όχι πλημμέλημα. Εδώ, βλέπεις, σε κλέβουνε και την άλλη μέρα περνάνε και γελάνε».

    Τέμπη: Η μεγάλη ληστεία από Ρομά στα τρένα και η φύλαξη με drones – Εως και 10 εκατ. ευρώ ετησίως η ζημιά
    https://ellas2.wordpress.com/2023/03/07/%cf%84%ce%ad%ce%bc%cf%80%ce%b7-%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%bb%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%ad/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. H γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): «Ο βασικός υπεύθυνος για την τραγωδία είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
    «Οι πολιτικοί στα Βαλκάνια πετούν ή οδηγούν και δεν παίρνουν τρένο οπότε δεν ξέρουν τίποτε για το χάλι των σιδηροδρόμων τους».
    H γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) καθιστά ως κύριο υπεύθυνο για το έγκλημα των Τεμπών τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά πως οι δικαιολογίες του περί ανθρώπινου λάθους είναι απλά ένας αντιπερισπασμός ενόψει εκλογών.
    «Εάν τώρα μετά από σχεδόν 4 χρόνια στην εξουσία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να υποβαθμίσει το δυστύχημα με σχεδόν 60 νεκρούς ως ένα ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη Λάρισας, αυτό είναι πάνω από όλα ένας ελιγμός αντιπερισπασμού ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών» τονίζει ο αρθρογράφος της FAZ, Μίχαελ Μάρτενς.
    Ο Γερμανός αρθρογράφος επισημαίνει, παραπέμποντας στο ρεπορτάζ της DW, ότι πολλές φορές στο παρελθόν επισημάνθηκαν δημόσια οι ελλείψεις και έγιναν προειδοποιήσεις.
    Οι πρώτες διαδηλώσεις δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης μάλλον δεν θα ξεφύγει και τόσο εύκολα με τέτοιες δικαιολογίες. Η αποτυχία είναι συστημική και κρατά χρόνια» αναφέρει ο Μάρτενς.
    «Οι πολιτικοί στα Βαλκάνια πετούν ή οδηγούν, δεν παίρνουν τρένο, κι έτσι δεν παρατηρούν την άθλια κατάσταση των σιδηροτροχιών και πολλών σταθμών στις χώρες τους.
    Στην Ελλάδα η Κίνα δείχνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου επιδιώκοντας καλύτερη σύνδεση ανάμεσα στο λιμάνι του Πειραιά, που ακμάζει, και την Πράγα. Πρόσφατα μάλιστα έγινε γνωστό ότι προωθεί τον εκσυγχρονισμό της γραμμής Βελιγράδι – Νις» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης: «Αποδεικνύεται ότι όλοι στον ΟΣΕ ήταν εγκληματίες. Ήταν μία βαριά καταγγελία για ένα δημόσιο οργανισμό. Μόνο μία λέξη υπάρχει: Όνειδος. Η ραχοκοκαλιά της ιεραρχίας είναι τόσο σάπια, που δεν μπορείτε να φανταστείτε»…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;
    Η διεφθαρμένη μαφιόζικη πολιτική οικογενειοκρατία. Καλά, η μειωμένη νοημοσύνη των ρωμιών δεν βλέπει το μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως, οι 150 τουλάχιστον από τους βουλευτές της βουλής συνδέονται με σχέσεις συγγενείας μεταξύ τους και εξ αιτίας τους δολοφονούνται καθημερινά οι Έλληνες;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πατέρας που έχασε τον 26χρονο γιο του κάνει μήνυση και αγωγή στον Κώστα Αχ. Καραμανλή.
    Ο 26χρονος είχε πάει στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα του.
    Ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που βρήκε τραγικό θάνατο στο έγκλημα των Τεμπών, θα καταθέσει μήνυση και αγωγή στον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.
    Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, «ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος μου έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου».
    Όπως είπε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, «θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι΄ αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε είναι πολιτικά πρόσωπα είτε είναι από τον ΟΣΕ ακόμη και από την ιταλική εταιρεία που έχει τη διαχείριση».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το σύμπαν ξεκίνησε με ένα σκοτεινό Big Bang;
    Μόλις 20 λεπτά μετά το Big Bang, ξεκίνησε η ύπαρξη των πρώτων πρωτονίων και φωτονίων.
    Το καθιερωμένο μοντέλο του σύμπαντος αναφέρει πως ξεκίνησε με ένα Big Bang, περνώντας σε μία σύντομη περίοδο ταχείας επέκτασης.
    Μόλις 20 λεπτά μετά το Big Bang, ξεκίνησε η ύπαρξη των πρώτων πρωτονίων και φωτονίων σε μία διαδικασία που ονομάζουμε νουκλεοσύνθεση.
    Παρόλο όμως το γεγονός πως το μοντέλο αυτό μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το ποσό του υδρογόνου και του ηλίου στο σύμπαν, ακόμα δεν καταλαβαίνουμε τη σκοτεινή ύλη, αυτή τη μυστηριώδη και αόρατη μορφή ύλης που καταλαμβάνει την πλειονότητα της μάζας του σύμπαντος.
    Μία ομάδα ερευνητών προτείνει τώρα μία νέα ιδέα, όπου η εποχή της ταχείας επέκτασης του σύμπαντος και της νουκλεοσύνθεσης δεν ήταν μόνες τους.
    Σύμφωνα με τη νέα υπόθεση, η σκοτεινή ύλη εξελίχθηκε ταυτόχρονα αλλά σε μία εντελώς διαφορετική τροχιά.
    Σε αυτό το σενάριο, όταν σταμάτησε η αρχική ταχεία επέκταση και το σύμπαν γέμισε με σωματίδια και ακτινοβολία, η σκοτεινή ύλη συνέχισε να παραμένει σε κάποιου είδους κβαντικού πεδίου.
    Καθώς το σύμπαν επεκτεινόταν και ψύχραινε, αυτό το κβαντικό πεδίο άλλαξε, οδηγώντας στο σχηματισμό της σκοτεινής ύλης.
    Το πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι καταρχάς πως αποδεσμεύει την εξέλιξη της σκοτεινής ύλης από την κανονική ύλη. Έτσι, η κατανόηση της νουκλεοσύνθεσης του Big Bang όπως την ξέρουμε δεν αλλάζει, ενώ η σκοτεινή ύλη εξελίσσεται σε ένα διαφορετικό μονοπάτι.
    Επιπλέον, η νέα υπόθεση ανοίγει νέες οδούς εξερεύνησης σε μία ποικιλία θεωρητικών μοντέλων της σκοτεινής ύλης, λόγω του ξεχωριστού εξελικτικού μονοπατιού της, κάνοντας ευκολότερους τους υπολογισμούς και γενικότερα το πώς αντιμετωπίζουμε τη σκοτεινή ύλη σε σχέση με τις παρατηρήσεις μας.
    Για παράδειγμα, η ομάδα των ερευνητών υπολόγισε πως αν όντως υπήρξε ένα Σκοτεινό Big Bang, αυτό έγινε όταν το σύμπαν μας ήταν μόλις ενός μηνός σε ηλικία.
    Οι επιστήμονες θεωρούν πως μπορούν να εντοπίσουν το Σκοτεινό Big Bang μέσω των βαρυτικών κυμάτων, αφού αν όντως υπήρξε, θα απελευθέρωσε ισχυρά βαρυτικά κύματα με μοναδική υπογραφή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρωμιός ορθόδοξος ασπάστηκε το Ισλάμ (παλιά τους τέχνη) για να παντρευτεί την πριγκίπισσα της Ιορδανίας. Ο πατέρας του ήταν ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες της Βενεζουέλας.
    Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, ανακοίνωσε μέσα από ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ότι η κόρη της πριγκίπισσα Ιμάν, θα παντρευτεί σε μια εβδομάδα τον ελληνικής καταγωγής σύντροφό της, Δημήτρη Θερμιώτη.
    «Την πρώτη φορά που κράτησα το κοριτσάκι μου, ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν ποτέ η ίδια. Σε μια βδομάδα θα γίνει νύφη. Πολύτιμη μου Ιμάν, είμαι τόσο χαρούμενη για σένα και τόσο περήφανη για όλα όσα είσαι. Ευχαριστώ την πολύ ταλαντούχα Elissa και τον λαμπρό Marwan Khoury για αυτό το υπέροχο δώρο και για την εκπληκτική σας ικανότητα να αιχμαλωτίζετε τα συναισθήματα», έγραψε η Ράνια, Βασίλισσα της Ιορδανίας κοινοποιώντας ένα βίντεο με στιγμές της κόρης της από τη γέννηση της μέχρι σήμερα, ανακοινώνοτας παράλληλα πως ο γάμος θα γίνει στις 12 Μαρτίου.
    Ο Δημήτρης Θερμιώτης γεννήθηκε το 1994 στο Καράκας της Βενεζουέλας και είναι γιος του Αλέξανδρου Θερμιώτη, που κατάγεται από την Άνδρο και της Corina Hernández, ενώ έχει και δυο μικρότερα αδέλφια, την Αλέξια και τον Αλεχάνδρο. Ο πατέρας του ήταν ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες της Βενεζουέλας.
    Ο Δημήτρης Θερμιώτης έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Florida International University, όπου έλαβε και Bachelor of Science in Business. Είναι συνιδρυτής της Outbound Ventures LLC, μιας εταιρείας ιδιωτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη που ιδρύθηκε το 2015 και έχει έσοδα 1,1 εκατομμύρια δολάρια.
    Ο Δημήτρης Θερμιώτης εξισλαμίστηκε για να παντρευτεί την σύντροφό του και πλέον λέγεται Τζαμίλ και έτσι τον αποκάλεσε και η μέλλουσα πεθερά του Βασίλισσα Ράνια στη λεζάντα του βίντεο που ανέβασε για να ανακοινώσει το γάμο της κόρης της.
    Το ζευγάρι είμαι μαζί εδώ και τρία χρόνια. Γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη και η σχέση τους αποτέλεσε έκπληξη. Οι δυο τους κράτησαν κρυφό τον ερωτά τους μέχρι τη στιγμή που ο Δημήτρης Θερμιώτης της έκανε πρόταση γάμου προσφέροντας στην Ιμάν παρουσία της οικογένειας του και της οικογένειας της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ο γιατρός Ν.Χαυτούρας που έδωσε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ.
    Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.
    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη «η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.
    Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.
    Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.
    Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ακινητοποιήθηκε λεωφορείο και οι επιβάτες βγήκαν σπάζοντας τα τζάμια.
    ΣΚΗΝΕΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΘΑΦΤΗ.
    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν αστικό λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς, με τους επιβάτες να σπάνε τα παράθυρα προκειμένου να πηδήξουν.
    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, περίπου στις 19:00 το απόγευμα, το αστικό λεωφορείο της γραμμής 83Β, εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λαγκαδάς.
    Την στιγμή που το όχημα βρισκόταν στο ύψος Λαγυνών, το αστικό παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα να βγαίνουν καπνοί από το πίσω μέρος του οχήματος, και τότε ο οδηγός το ακινητοποίησε.
    Οι επιβάτες, σε κατάσταση πανικού, έσπασαν τα παράθυρα προκειμένου να βγουν έξω από το λεωφορείο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο σταθμάρχης Θεσσαλονίκης: «Συστήματα απαρχαιωμένα σε ένα ρετρό κτίριο τίγκα στα ποντίκια».
    Το φρικιαστικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αποτέλεσε την αφορμή για να ανοίξει… ο ασκός του Αιόλου αναφορικά με τα μυριάδες προβλήματα στις ελληνικές συγκοινωνίες, τα οποία τόσα χρόνια παρέμεναν, δυστυχώς, κρυμμένα «κάτω από το χαλί».
    Ο σταθμάρχης Θεσσαλονίκης Παύλος Πετσάβας είναι ένας εκ των ανθρώπων που αποφάσισε να βγει να μιλήσει, εστιάζοντας στα κακώς κείμενα των σιδηροδρόμων της χώρας, καθώς καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, τα απαρχαιωμένα συστήματα και τις άθλιες συνθήκες εργασίας στον σιδηροδρομικό κόμβο ΤΧ1 όπου δουλεύει. Ο κ. Πετσάβας επισημαίνει ότι μέσα στο παλαιωμένο κτίριο, όπου γίνεται ο έλεγχος διέλευσης των τρένων υπάρχουν ποντίκια, τα οποία μάλιστα, τρυπώνουν μέσα στον πίνακα ελέγχου κυκλοφορίας και… ροκανίζουν τα καλώδια!
    Οπως σημειώνει σε δηλώσεις του στο politic.gr, στον σταθμό ΤΧ1 της Θεσσαλονίκης τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, ούτε καν η φωτοσήμανση. «Έχουν γίνει άπειρες αναφορές για τα προβλήματα που έχει το δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς, όμως, να έχει γίνει κάποια κίνηση για να διορθωθούν», αναφέρει σχετικά.
    Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που πρέπει να γίνει και άμεσα, είναι να φτιαχτεί η φωτοσήμανση και να δοθεί σε λειτουργία το σύστημα ασφαλείας ATCS, για να υπάρξει το επιθυμητό επίπεδο ασφαλείας. Ένα άλλο κομμάτι, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η σωστή εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού, ώστε να διαχειριστεί αυτά τα εργαλεία.
    Η πενταετής εμπειρία του ενίοτε δεν αρκεί
    Ακόμα και ο ίδιος, όπως αναφέρει, παρά την πενταετή εμπειρία του στα συστήματα, υπάρχουν φορές που δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και το άγχος που δημιουργείται από τη διαχείριση των συστημάτων αυτών.
    Ο κ. Πετσάβας σημειώνει πως όλα σήμερα λειτουργούν χειροκίνητα και κανονιστικά, δηλαδή με τους κανονισμούς που ίσχυαν πριν από τριάντα και σαράντα χρόνια. Πολλές είναι οι φορές που, ενώ δίνεται εντολή από το ηλεκτρονικό σύστημα, δεν είναι σαφές αν έχει πραγματοποιηθεί ή όχι και απαιτείται η παρουσία ανθρώπου που θα πρέπει να διενεργήσει την εντολή αυτή χειροκίνητα.
    Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός κόμβος κι αυτό επειδή ενώνονται οι γραμμές Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, αλλά και η γραμμή με κατεύθυνση την Αθήνα και τη Φλώρινα, καταλήγει ο σταθμάρχης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΣΕ.
    Η εθνική τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν η προηγμένη τεχνολογία σιδηροδρομικής ασφάλειας που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είχε εφαρμοστεί και στο δικό μας σιδηροδρομικό δίκτυο. Η τηλεδιοικηση συρμών, με τη βοήθεια των συστημάτων ελέγχου των σιδηροδρόμων, θα είχε αποτρέψει το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε 57 ανθρώπους στο θάνατο.
    Όπως αποκάλυψε ο FocusFmκαι ο δημοσιογράφος Στέφανος Δαμιανίδης,τα συστήματα ελέγχου των σιδηροδρόμων που σχεδιάστηκαν ειδικά για το δίκτυο της Λάρισας,σαπίζουν δυστυχώς στο μουσείο του ΟΣΕ στον Πειραιά.
    Το μουσείο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος εγκαινιάστηκε το 2019 από την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, χωρίς ποτέ να λειτουργήσει για το κοινό. Στις φωτογραφίες διακρίνονται τα ηλεκτρονικά μηχανήματα, ακόμα με τις ζελατίνες τους, η λέξη “ΛΑΡΙΣΑ” πρόχειρα γραμμένη ενώ το εσωτερικό της συσκευασίας φέρει την ένδειξη:”ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ” .
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο ΜΗΤΣΟΘΑΦΤΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ.

    ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.
    Το τελευταίο αντίο στον 35χρονο μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας Σπύρο Βούλγαρη που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη λένε φίλοι και συγγενείς.
    Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, συντετριμμένοι οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι αποχαιρετούν τον 35χρονο μηχανοδηγό, ενώ δεν σταματούν να ψελλίζουν ότι ο αγαπημένος τους Σπύρος έφυγε τόσο άδικα και αναπάντεχα από τη ζωή.
    Το «παρών» στην κηδεία δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως τόνισε ο μηχανοδηγός “ήταν φίλος μου”, καθώς και οι Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Οικονόμου.
    Σπύρος έμενε στην Αθήνα και πέρασε το τριήμερο στον τόπο καταγωγής του, το Λιανοκλάδι.
    Αρχικά λεγόταν ότι ο Σπύρος Βούλγαρης μηχανοδηγός μεν, επέβαινε ως επιβάτης δε, στην επιβατική αμαξοστοιχία. Ο πατέρας του στη συνέχεια εξήγησε ότι το παιδί του ήταν ένας από τους δυο μηχανοδηγούς του εμπορικού τρένου και έκανε το δρομολόγιο προς Αθήνα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκος ζήτησε την δικογραφία ενός ατυχήματος του ΟΣΕ πριν από… επτά χρόνια!
    Αναμόχλευση της δικογραφίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017.
    Την στιγμή που που βρισκόμαστε εν αναμονή της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών που ζητήθηκε χθες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο, προκειμένου η υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, ο Ι.Ντογιάκος δρώντας ως… “κυβέρνηση” ζητά ύστερα πόα 7 χρόνια αναμόχλευση της υπόθεσης του δυστυχήματος στο Άδενδρο .
    O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017, προκειμένου να διαπιστώσει αν είχαν διαπραχθεί αδικήματα από υπηρεσιακούς ή άλλους παράγοντες, σχετικά με την τότε κατάσταση του δικτύου, οι οποίες περιγράφηκαν ως τραγικές.
    Παράλληλα, ο κ. Ντογιάκος θα εξετάσει, αν κριθεί αναγκαίο, να ανοίξει νέα έρευνα για το τραγικό συμβάν του 2017 μετά τα νέα δεδομένα της τραγωδίας στα Τέμπη. Ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ζήτησε τη δικογραφία για να μελετήσει το σκέλος εκείνο που αφορά τη διάπραξη τυχόν άλλων αδικημάτων από υπηρεσιακούς ή άλλους παράγοντες.
    Κι αυτό γιατί, οι καταγγελίες τότε μιλούσαν για άθλια συνθήκες στον σιδηροδρομικό δίκτυο, οι οποίες τότε το 2017 δεν ερευνήθηκαν και ίσως κριθεί σκόπιμο κάτι τέτοιο να γίνει τώρα.
    Το δυστύχημα είχε γίνει στις 13 Μαΐου 2017, όταν το απογευματινό Intercity από Αθήνα εκτροχιάστηκε έξω από το Άδενδρο, ένα χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανάμεσα τους και ο ένας μηχανοδηγός του τρένου και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν. Παράλληλα, ένας μηχανοδηγός παραπέμφθηκε σε δίκη ως υπεύθυνος του δυστυχήματος αλλά τελικά αθωώθηκε. Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
    Στις 10.10.2022 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τον μηχανοδηγό, ενώ το μοναδικό αδίκημα που ερευνήθηκε ήταν η ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
    Το τρένο σύρθηκε για περίπου 250 μέτρα, ενώ η μηχανή αποκόπηκε και προσέκρουσε με δύναμη πάνω σε παρακείμενο κτίσμα. Μετά το δυστύχημα έξω από το Άδενδρο τρία υπηρεσιακά στελέχη του σιδηροδρόμου παρέδωσαν σε οκτώ σελίδες μια «προκαταρκτική έκθεση εκτίμησης». Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι έφταιγε ο μηχανοδηγός, που είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι το δυστύχημα οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος: «Η επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα στοιχεία και με την επιφύλαξη των επιπλέον στοιχείων που ενδεχομένως να προκύψουν όσον αφορά στην έκταση και το μέγεθος των ζημιών, εκτιμά ότι το αίτιο εκτροχίασης της αμαξοστοιχίας 58 είναι η ταχύτητα που είχε αναπτύξει». Από την ανάλυση του ταχογράφου του τρένου, που έκανε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προέκυψε ότι την ώρα του εκτροχιασμού η ταχύτητα του τρένου ήταν 144 χλμ/ώρα, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο το επιτρεπόμενο όριο είναι τα 60 χλμ/ώρα».
    Και συνεχίζει το πόρισμα: «Με την προσωρινή, ορθή μεν κανονιστικά, αλλά επιβαρυμένη λειτουργικά, κατάσταση του δικτύου, θα πρέπει να εξεταστούν μέτρα που θα απέτρεπαν ή θα μείωναν δραστικά την υπέρβαση του εκάστοτε ορίου ταχύτητας». Οι συντάκτες του πορίσματος ζητούσαν, επιπλέον, να εξεταστεί η αντοχή της σιδηροτροχιάς από πιστοποιημένο πανεπιστημιακό εργαστήριο, το ίδιο και τα χαρακτηριστικά της θραύσης της.
    Τότε τα μέλη της επιτροπής, είχαν επισκεφτεί και τραυματίες σιδηροδρομικούς στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», παίρνοντας άτυπες καταθέσεις. «Μηχανοδήγησα από Αθήνα μέχρι Λάρισα. Το τροχαίο υλικό εμφάνισε κάποιες μικρές ανωμαλίες και είχε μειωμένη έλξη. Πριν από το Πλατύ πήγα στον πίσω θάλαμο για να φέρω το Επισκευολόγιο, προκειμένου να καταγράψω τις τεχνικές παρατηρήσεις μου», είπε ένας εξ αυτών. «Την ώρα του συμβάντος ήμουν στις θέσεις των επιβατών. Κατάλαβα πως το τρένο έφυγε στο κλειδί (αλλαγή)», είπε μια συνάδερφός του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δείξει ο Παναθηναϊκάκιας την ίδια επιμέλεια και θα ερευνήσει και τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα;
      Γιατί ο Ντογιάκος δεν έχει διατάξει ακόμη έρευνες στα γραφεία των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train;
      ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ.
      «Ο Παναθηναϊκάκιας διέταξε έρευνα για το δυστύχημα του 2017 στο Άδενδρο και ασφαλώς και να γίνει. Θα επιδείξει την ίδια επιμέλεια και να διατάξει αντίστοιχες έρευνες και για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020 έως το 2023;»
      «Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει μεριμνήσει προκειμένου να γίνουν επιτόπιες έρευνες στα γραφεία στην Αθήνα του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της εταιρίας Hellenic Train προκειμένου να κατασχεθεί κάθε έγγραφο, αλληλογραφία, εξώδικο, ηχογραφημένες συνομιλίες και κάθε στοιχείο που είναι κρίσιμο για την αποκάλυψη της αλήθειας». «Τώρα, όχι 6 χρόνια μετά».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Κύρτσος: «Η θεωρία (Ντογιάκου) των προηγούμενων που φταίνε, δεν διασώζει την κυβέρνηση Μητσοθάφτη».
      Τη μάταια προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιρρίψει ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών σε προηγούμενες κυβερνήσεις αναδεικνύει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος με ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «ρεκόρ Γκίνες των ακροβατισμών».
      «Αυτή η θεωρία των προηγούμενων που φταίνε, δεν διασώζει την κυβέρνηση» επισημαίνει συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής και συμπληρώνει: «Άλλωστε στην περίπτωση της ΝΔ, προηγούμενη είναι η ίδια. Εκτός εάν θεωρούν ότι η τετραετία Τσίπρα διαγράφει και όλες τις προηγούμενες τετραετίες της ΝΔ. Οπότε μπαίνουν στα ρεκόρ Γκίνες των ακροβατισμών».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  49. Γαλλία: Τρεις αλεπούδες πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών κοντά στο Παρίσι.
    Η γρίπη των πτηνών εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο τον περασμένο χρόνο και σκότωσε περισσότερα από 200 εκατομμύρια πουλιά.
    Οι γαλλικές αρχές εντόπισαν κρούσματα της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών Η5Ν1 σε κόκκινες αλεπούδες, στα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (WOAH), εκφράζοντας ανησυχία για την εξάπλωση του ιού αυτού σε θηλαστικά.
    Τρεις αλεπούδες βρέθηκαν νεκρές σε έναν δρυμό στο Μο, κοντά στο σημείο όπου είχαν βρεθεί νεκροί γλάροι. Μία από αυτές συλλέχθηκε και εξετάστηκε, ανέφερε ο WOAH, επικαλούμενος τις τοπικές γαλλικές αρχές.
    Τον περασμένο μήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε «ανησυχητική» την κατάσταση με την επιδημία της γρίπης των πτηνών επειδή έχουν αυξηθεί τα κρούσματα μεταξύ πουλιών και θηλαστικών.
    Ανέφερε επίσης ότι επανεξετάζει την εκτίμηση κινδύνου υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων και αφού καταγράφηκαν περιπτώσεις μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο, στην Καμπότζη.
    Η γρίπη των πτηνών εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο τον περασμένο χρόνο και σκότωσε περισσότερα από 200 εκατομμύρια πουλιά, εκτοξεύοντας στα ύψη την τιμή των αυγών αλλά και τις ανησυχίες για μετάδοση του ιού στους ανθρώπους.
    Μια γάτα μολύνθηκε από τον ιό αυτόν στη Γαλλία, στα τέλη Δεκεμβρίου. Έχει επίσης εντοπιστεί σε βιζόν στην Ισπανία, σε αλεπούδες και ενυδρίδες στη Βρετανία, σε θαλάσσια λιοντάρια στο Περού και σε αρκούδες γκρίζλι στις ΗΠΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΠΟΥ: Ανησυχία ξανά για την γρίπη των πτηνών – Εξαπλώνεται και στα ζώα.
    Ανέφερε επίσης ότι επανεξετάζει την εκτίμηση κινδύνου υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.
    «Ανησυχητική» χαρακτήρισε τον περασμένο μήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την κατάσταση με την επιδημία της γρίπης των πτηνών επειδή έχουν αυξηθεί τα κρούσματα μεταξύ πουλιών και θηλαστικών.
    Ανέφερε επίσης ότι επανεξετάζει την εκτίμηση κινδύνου υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων και αφού καταγράφηκαν περιπτώσεις μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο, στην Καμπότζη.
    Στο τελευταίο περιστατικό, οι γαλλικές αρχές εντόπισαν κρούσματα της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών Η5Ν1 σε κόκκινες αλεπούδες, στα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (WOAH), εκφράζοντας ανησυχία για την εξάπλωση του ιού αυτού σε θηλαστικά.
    Τρεις αλεπούδες βρέθηκαν νεκρές σε έναν δρυμό στο Μο, κοντά στο σημείο όπου είχαν βρεθεί νεκροί γλάροι. Μία από αυτές συλλέχθηκε και εξετάστηκε, ανέφερε ο WOAH, επικαλούμενος τις τοπικές γαλλικές αρχές.
    Μια γάτα μολύνθηκε από τον ιό αυτόν στη Γαλλία, στα τέλη Δεκεμβρίου. Έχει επίσης εντοπιστεί σε βιζόν στην Ισπανία, σε αλεπούδες και ενυδρίδες στη Βρετανία, σε θαλάσσια λιοντάρια στο Περού και σε αρκούδες γκρίζλι στις ΗΠΑ.
    Η γρίπη των πτηνών εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο τον περασμένο χρόνο και σκότωσε περισσότερα από 200 εκατομμύρια πουλιά, εκτοξεύοντας στα ύψη την τιμή των αυγών αλλά και τις ανησυχίες για μετάδοση του ιού στους ανθρώπους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καρκίνος: 25 τρισεκατομμύρια δολάρια θα κοστίζει στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα 30 χρόνια.
    Από αυτές τις μορφές καρκίνου, το ήμισυ αυτού του ποσού θα δαπανάται για πέντε συγκεκριμένους τύπους.
    Σχεδόν 30 τρισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να φτάσει το κόστος για την αντιμετώπιση του καρκίνου στην παγκόσμια οικονομία μεταξύ του 2020 και του 2050, σύμφωνα με ανάλυση στην οποία προέβησαν ερευνητές συνοψίζοντας δεδομένα από 29 μορφές καρκίνου σε 204 χώρες.
    Από αυτές τις μορφές καρκίνου, το ήμισυ αυτού του ποσού θα δαπανάται για πέντε συγκεκριμένους τύπους.
    Το συνολικό κόστος του καρκίνου για την παγκόσμια οικονομία θα φτάσει τα 25,2 τρισεκατομμύρια διεθνή δολάρια μεταξύ 2020 και 2050, σύμφωνα με ανάλυση 29 μορφών καρκίνου σε 204 χώρες. Από αυτό, πέντε τύποι καρκίνου θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ αυτού του κόστους.
    Τα διεθνή δολάρια είναι ένα τεχνητό νόμισμα που χρησιμοποιείται συχνά σε οικονομικές αναλύσεις και συγκρίσεις σε κόστη μεταξύ των χωρών.
    Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Oncology τον περασμένο μήνα, διαπιστώνει ότι ο καρκίνος της τραχείας, των βρόγχων και του πνεύμονα θα είναι ο πιο κοστοβόρος ως προς την αντιμετώπιση του, με τον καρκίνο του παχέος εντέρου του ορθού, του μαστού, του καρκίνο του ήπατος και τη λευχαιμία, να ακολουθούν ως οι ακριβότερες ασθένειες ως προς την θεραπεία τους.
    Αυτοί οι τύποι καρκίνου θα κοστίσουν περίπου 12 τρισεκατομμύρια δολάρια, τα επόμενα 30 χρόνια.
    «Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να νοσείς από καρκίνο μπορεί να εκπλαγούν βλέποντας το εύρος του οικονομικού κόστους του», λέει ο André Ilbawi, τεχνικός επικεφαλής στον έλεγχο για τον καρκίνο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη Γενεύη της Ελβετίας.
    Αυτού του είδους οι μελέτες δείχνουν ότι «το οικονομικό κόστος του καρκίνου είναι αναμφισβήτητο», λέει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Συνελήφθησαν Κροάτες στα σερβικά σύνορα για μεταφορά «ραδιενεργού υλικού».
    ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΑΚΑΡΙΩΣ.
    Τρεις Κροάτες υπήκοοι συνελήφθησαν στα σύνορα με τη Σερβία αφού ανακαλύφθηκε ραδιενεργό υλικό στο αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Επρόκειτο να εισέλθουν στην Κροατία το Σάββατο όταν οι σαρωτές εντόπισαν «σοβαρή ποσότητα» ακτινοβολίας.
    Κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στο αυτοκίνητο Audi στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε η κεφαλή ενός ραδιενεργού αλεξικέραυνου μέσα στη ρεζέρβα, σύμφωνα με πληροφορίες. Σέρβοι αξιωματούχοι ανέκριναν τους τρεις υπόπτους.
    Το περιστατικό σημειώθηκε στο συνοριακό πέρασμα Bezdan κοντά στην πόλη Sombor το Σάββατο στις 20:30 (τοπική ώρα).
    Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με την ποσότητα ραδιενεργού υλικού που κατασχέθηκε ή τον πιθανό αντίκτυπό του, αλλά οι εργαζόμενοι στη συνοριακή διάβαση έλαβαν εντολή να πετάξουν τα ρούχα τους και να υποβληθούν σε ιατρικούς ελέγχους προληπτικά, αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ.
    Ειδικοί από το ινστιτούτο πυρηνικής έρευνας Vinca της Σερβίας φέρεται να μετέφεραν την ραδιενεργό κεφαλή του αλεξικέραυνου σε ασφαλές μέρος αγνώστου τοποθεσίας.
    Εκατοντάδες χιλιάδες ραδιενεργά αλεξικέραυνα έχουν εγκατασταθεί παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), με την πεποίθηση ότι ο αριθμός των ραδιενεργών ράβδων αυξάνει αναλογικά τις πιθανότητες να χτυπήσουν οι κεραυνοί κάποιο από αυτά αντί για ανεπιθυμήτα σημεία, όπως κρίσιμες υποδομές.
    Σε έκθεσή του πέρυσι, ο ΔΟΑΕ ανέφερε ότι «δεν έχουν παραχθεί πειστικά επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν αυξημένη αποτελεσματικότητα» και πολλές χώρες αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή αυτών των συσκευών. Κάποιοι έχουν αρχίσει να αφαιρούν τις ραδιενεργές ράβδους από τα αλεξικέραυνα που έχουν ήδη τοποθετηθεί.
    Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι οι περισσότερες ράβδοι εγκαταστάθηκαν πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, όταν δεν είχαν εισαχθεί τα πρότυπα πυρηνικής ασφάλειας.
    Δεν υπήρχαν αξιόπιστα δεδομένα για τον συνολικό αριθμό ή τη θέση τους, πόσο μάλλον για την κατάσταση φθοράς ή αποσύνθεσης των προστατευτικών θηκών ή του ραδιενεργού υλικού που περιέχεται μέσα, συμπλήρωσε ο ΔΟΑΕ. Αναφορά κάνει επίσης σε περιπτώσεις όπου κεφαλές ραδιενεργών ράβδων πωλούνταν ως παλιοσίδερα από εμπόρους που δεν γνώριζαν την ύπαρξη ραδιενέργειας σε αυτές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αντώναρος: «Να συλληφθούν οι Ιταλοί της Hellenic Train και τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ»
    Αναφερόμενος στο παράδοξο της ιταλικής εταιρείας Hellenic Train η οποία απλώς… εισπράττει τα έσοδα από τις σιδηροδρομικές διαδρομές και δεν εμφανίζεται πουθενά μετά την τραγωδία στα Τέμπη και είναι παντελώς αόρατη είπε:
    «Μόλις έγινε το δυστύχημα μπήκα στην ιστοσελίδα της Hellenic Train, διαπίστωσα λοιπόν ότι η εταιρεία αυτή, διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο, όπου όλα τα μέλη είναι Ιταλοί με ιταλικά ονόματα.
    Μου κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας η μία Ελληνίδα στο Διοικητικό Συμβούλιο.
    Που αυτό γίνεται σε όλες τις εταιρείες όπως στην περίπτωση της Cosmote που ελέγχεται από την Deusche Telecom.
    Παρόλα ταύτα η διοίκηση της είναι ελληνική και τα μέλη του συμβουλίου είναι Έλληνες.
    Δεύτερον, όταν γίνεται ένα τέτοιο γεγονός, λένε ποιος είναι ο διαχειριστής; Τι κάνουμε; για λόγους δικαστικής πρόληψης πας και τον πιάνεις. Και το απαγορεύεις ταυτόχρονα και την έξοδο από τη χώρα. Μέχρι να διαλευκανθεί αν έχει ευθύνη ή όχι.
    Αυτό δεν έχει γίνει. Δεν αναφέρεται πουθενά η έλλειψη ελληνικής συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιό της και τρίτον, η εταιρεία αυτή εκτός από μία αρχική ανακοίνωση είναι αόρατη!
    Δεν αναφέρεται πουθενά. Σα να τη προστατεύει κάποιος από το άγγιγμα του ελληνικού νόμου.
    Δεν μπορούν όμως να μας λένε ότι πιάνουν τον ανεπαρκή σταθμάρχη και να περιοριστούν όλα σε αυτόν.
    Υπάρχουν κι άλλα επίπεδα ευθύνης.
    Για να το απλοποιήσουμε: Πάμε χαμηλά, αυτός που πατάει τα κουμπιά για να αλλάξουν οι ράγες. Δεύτερον η εταιρεία η οποία επιβλέπει το σύνολο και εισπράττει τα λεφτά.
    Εδώ μαθαίνουμε ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να μας πει πόσα εισιτήρια είχαν εκδοθεί στην συγκεκριμένη αμαξοστοιχία. Μάλιστα μου έχουν πει πως αντίθετα με όσα λένε μπήκανε πολλοί στο σταθμό της Λάρισας χωρίς να έχουν βγει τα εισιτήρια από το εκδοτήριο.
    Είναι δυνατόν να μην ξέρεις; Πόσοι άνθρωποι βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε μία αμαξοστοιχία;
    «Αυτό που συνέβη στα Τέμπη είναι αδιανόητο. Αν είχαν εφαρμοστεί οι κανόνες που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες χώρες της ευρωπαΐκής ένωσης αυτό το πράγμα δεν θα έχει συμβεί. Είναι σα να μου λέτε ότι ένα μεγάλο επιβατικό αεροπλάνο πετάει χωρίς δεύτερο πιλότο. Μπορούμε το διανοηθούμε; Αδιανόητο.
    Ή αλλιώς είναι σα να λέμε ότι το αεροπλάνο αυτό θα πετούσε χωρίς ελεγκτή ενέργειας κυκλοφορίας ή χωρίς τα απαραίτητα τεχνικά συστήματα.
    Και επέτρεψαν λοιπόν σε δύο τρένα ένα από το Βορρά και ένα από το Νότο να κινούνται με έναν μηχανοδηγό το καθένα ή όποιος άλλος υπήρχε εκεί και είχε την ευθύνη.
    Και ξαφνικά όλοι λένε πως για όλα φταίει ο σταθμάρχης. Ο σταθμάρχης έκανε όπως φαίνεται ένα μοιραίο ανθρώπινο λάθος. Αλλά για το μοιραίο ανθρώπινο λάθος πρέπει να υπάρχει ένας άλλος μηχανισμός που να το ελέγχει.
    Όσοι έχουν πάει σε χώρες της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης ξέρουν ότι εκεί τα σιδηροδρομικά δρομολόγια είναι πυκνά. Εδώ έχουμε δυο τρεις γραμμές και δεν μπορέσαμε τα τελευταία χρόνια να εφαρμόσουμε τα αυτονόητα όπως η αυτοματοποίηση».
    «Με την παραίτηση λοιπόν ενός υπουργού δεν λύνεται το θέμα. Γιατί εδώ πρέπει να δούμε ποια δικαιώματα θίγονται;
    Θίγεται το δικαίωμα της ζωής. Αυτό που χάθηκε είναι το μεγαλύτερο δικαίωμα. Το κράτος έχει υποχρέωση φροντίδας των πολιτών και όχι μόνο να τους «πετσοκόβει» σε φόρους.
    Βλέποντας όλα αυτά τα πράγματα, αναρωτιέται κανείς, τι γίνεται στον τομέα των δημόσιων μεταφορών. Ποιος τα ελέγχει; Έχουν αφεθεί στην τύχη τους;
    Με την μέθοδο των ιδιωτικοποιήσεων μήπως το κράτος επιχειρεί να διώξει από πάνω του την ευθύνη φροντίδας των πολιτών;».
    Εν συνεχεία ο Ευάγγελος Αντώναρος είπε πολύ σημαντικά πράγματα για τον σταθμάρχη της Λάρισας ο οποίος όπως έχει αποκαλυφθεί έγινε πρόσφατα σταθμάρχης και ενώ πριν ήταν σε διαφορετικές θέσεις όπως, αχθοφόρος στον ΟΣΕ, ή υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, με λίγα λόγια ανεπαρκώς εκπαιδευμένος και σε ηλικία 60 ετών όπου απαγορεύεται να προσληφθεί σε αυτή την θέση.
    «Διαβάσαμε ακούστηκε και δεν διαψεύστηκε, ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν μετακλητός υπάλληλος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΓΙΟΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ.
      Τι σημαίνει μετακλητός υπάλληλος; Είναι αυτοί οι οποίοι προσλαμβάνονται, με πρόταση, θέληση ενός πολιτικού προσώπου, για να δουλέψουν στο πολιτικό του γραφείο. Και μένουν σε αυτή την θέση, όσο το πρόσωπο αυτό μένει σε αυτήν την θέση.
      Όταν φύγει, φεύγουν μαζί του. Ποιο λοιπόν είναι το πρόσωπο αυτό; Πρέπει να βγει στην επιφάνεια.»
      Αναφερόμενος στον επίσης μετακλητό υπάλληλο στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, τον υιό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, είπε:
      «Είναι απαράδεκτο για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος δέχεται ο γιος του, να συμβουλεύει έναν υπουργό ο οποίος βρε αδερφέ, μπορεί να ελεγχθεί και ποινικά.
      Μαθαίνω τώρα ότι σε μία από τις εταιρείες στο πλέγμα των σιδηροδρόμων είναι επίσης σύμβουλος.
      Δεν θα έπρεπε τώρα που ο πατέρας Ντογιάκος κινεί δικαστική διαδικασία στο θέμα, να πει ο γιος, εγώ αναστέλλω την δραστηριότητα μου για αυτή την εταιρεία; τι θα γίνει θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πατέρα του ή με τους εισαγγελείς οι οποίοι είναι υφιστάμενη του πατέρα του; »
      Σε ερώτημα σχετικά με την διαπλοκή των τριών εξουσιών στην Ελλάδα (της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής) που θα έπρεπε να είναι διακριτές, ο Ε.Αντώναρος είπε:
      «Αυτό είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την παρουσία οικογενειών στα πλέγματα εξουσίας, και με τον μη σεβασμό βασικών κανόνων δεοντολογίας».
      Σχετικά με τις εκλογές που έρχονται οσονούπω, ο Ε.Αντώναρος σχετικά με τον χρόνο των εκλογών είπε ότι είμαστε κοντά και μέχρι τα τέλη Ιουνίου ο Κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να προκηρύξει εκλογές.
      Πιστεύει μάλιστα πως δεν αποκλείεται να τις κάνει ακόμα και Αύγουστο (έχει το δικαίωμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη να τις πραγματοποιήσει ακόμα και στις 13 Αυγούστου).
      «Για μένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τραβήξει τις εκλογές όσο το δυνατόν αργότερα. Η τραγωδία στα Τέμπη προφανώς και επιβεβαιώνει την αντίληψη ότι θα έχουμε εκλογές πιο αργά από την ημερομηνία της 9ης Απριλίου.
      Είναι δικό του όμως το δικαίωμα αλλά μου φαίνεται δύσκολο να κάνει εκλογές στις 9 Απριλίου όταν θα έχουμε τα σαράντα, το μνημόσυνο των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα σε αυτή την τραγωδία».

      Διαγραφή
  54. Νότια Κορέα: Το νέο μαχητικό KF-21 Boramae ενσωματώνει πλέον ραντάρ τεχνολογίας AESA.
    Συνολικά θα κατασκευαστούν έξι πρωτότυπα ενώ οι πτητικές δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2026.
    Η νοτιοκορεατική υπηρεσία εξοπλισμών DAPA (Defense Acquisition Program Administration) ανακοίνωσε ότι το νέο μαχητικό αεροσκάφος KF-21 Boramae ενσωματώνει πλέον ραντάρ τεχνολογίας AESA (Active Electronically Scanned Array) εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης.
    Επίσης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν και οι σχετικές δοκιμές.
    Συνολικά θα κατασκευαστούν έξι πρωτότυπα (μονοθέσια και διθέσια), ενώ οι πτητικές δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2026.
    Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Ινδονησία. Η ανάπτυξη του KF-21 ξεκίνησε το 2011.
    Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, το 2026, αναμένεται να ξεκινήσει η μαζική του παραγωγή. Η Νότια Κορέα θέλει να αποκτήσει 40 KF-21 έως το 2028 και συνολικά 120 έως το 2032.
    Τα KF-21 θα αντικαταστήσουν τα F-5E/F Tiger και KF-16 της χώρας. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το 65% του αεροσκάφους παράγεται με εγχώρια συστήματα.
    Το αεροσκάφος διαθέτει 10 σταθμούς ανάρτησης για όπλα, ατρακτίδια και εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. «ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΩΛΟΤΡΕΝΟ».
    ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ.
    Αυτά που ακούστηκαν στο space της Άννας Μαρίας Λογοθέτη παρουσία του διορισμένου στο Μέγαρο Μαξίμου Γρηγόρη Ψαριανού και του Άρη Πορτοσάλτε, προκαλούν ανατριχίλα.
    Ο κρατικοδίαιτος Ψαριανός, προτείνει να γίνουν οι εκλογές το Σεπτέμβρη, προκειμένου να έχουν γεμίσει τα ταμεία από τον τουρισμό και να μην χάσει ο Μητσοτάκης.
    Θαυμαστής του Πορτοσάλτε παρεμβαίνει και ισχυρίζεται πως δεν μπορεί για ένα «κωλοτρένο» να πέσει ο Μητσοτάκης, προκαλώντας οργή στο πανελλήνιο που θρηνεί.
    https://twitter.com/i/status/1632859064618057729
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: «Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τον Μητσοτάκη υπεύθυνο της τραγωδίας. Μετά την αναξιοπιστία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για παραβίαση βασικών ελευθεριών, τώρα έρχονται φρικτές κατηγορίες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το έχω ξαναπεί. Ο Μητσοτάκης είναι χειρότερος χαρακτήρας από όσο μπορούμε να φανταστούμε στους πιο σκοτεινούς εφιάλτες μας. Αδίστακτος. Κι επικίνδυνος. Ειδικά τώρα που πιέζεται. Ικανός για τα πάντα. Ακόμη και σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Νεκρός ένας 25χρονος εργάτης στην ΒΙΠΕ Τρίπολης. Σκοτώνουν την νεολαία.
    Ο 25χρονος εκτελούσε οικοδομικές εργασίες σε εργοτάξιο νεοαναγειρόμενων κτιρίων
    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, ο άτυχος 25χρονος εκτελούσε οικοδομικές εργασίες σε εργοτάξιο, νεοαναγειρόμενων κτιρίων, φαρμακοβιομηχανίας, στη Βιομηχανκή Περιοχή Τρίπολης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο Γεωργιάδης είπε ότι οι υπουργοί πρέπει να λένε ψέματα για να μην ανησυχούν οι πολίτες.
    Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το ΕΓΚΛΗΜΑ στα Τέμπη, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...