ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Ιουλίου 2022

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΚΥΛΟΥΣ, ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΗΚΟΥΣ; Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ. Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ;

 


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΗΒΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ: Αυτοτραυματισμοί, κατάθλιψη, απόπειρες αυτοκτονίας. Ανεπαρκής σωματική άσκηση για το 85% των εφήβων στην Ελλάδα. Tο ποσοστό των ανεπαρκώς ασκούμενων εφήβων και των δύο φύλων σταδιακά μειώνεται διεθνώς ενώ στην Ελλάδα, το ποσοστό των νέων που δεν ασκούνται όσο χρειάζεται, αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, αντί να μειώνεται.



Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας, ήρε την απαγόρευση, που είχε επιβληθεί στο παρελθόν, ώστε να μην καταβροχθίζουν σκύλους και γάτες οι πάσης φύσεως λαθρομετανάστες απο την Άπω Ανατολή.
Ο λόγος είναι ότι οι Βρετανοί δεν θέλουν να προσβάλλουν τους εκλεκτούς καλεσμένους τους από Ασία μεριά…







Περί τα 30 εκατομμύρια σκύλοι σφάζονται ετησίως, για να καταναλωθούν, σε ολόκληρη την Κίνα, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, το Λάος, το Βιετνάμ και την Καμπότζη, ενώ περίπου 100.000 σκυλιά σφαγιάζονται στο φεστιβάλ κρέατος σκυλιών του Yulin, στην Κίνα.
Τα περισσότερα έχουν αρπαχτεί από τους δρόμους.




 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει επίσης μια ανερχόμενη αγορά κρέατος και βουτύρου, μεταξύ των κοινοτήτων που κατάγονται από τη Δυτική Αφρική, με το κρέας χιμπατζή να πωλείται σε υπαίθριες αγορές - παρά το παράνομο καθεστώς του.




 

Ο ίδιος ο βουλευτής που μπήκε μπροστάρης στον αγώνα των άγγλων ώστε να έχουν οι άνθρωποι στο τραπέζι τους παϊδάκια από σκύλους, τόνισε ότι δεν μπορεί η Βρετανική κυβέρνηση να απαγορεύσει ή να υποδείξει σε άλλα έθνη τι θα φάνε!

Αναμένεται ο Ρότσιλντ να διατάξει τον Δένδια και τον Κούλη να αρχίσει και στην Ελλάδα η προοδευτική συνήθεια διατροφής με σκύλους, γάτες και πιθήκους. Ήδη τα τυριά κυκλοφορούν σαν χαλάλ.









Οι σκύλοι στις  ασιατικές  χώρες.


Από κουτάβια συνωστίζονται μέσα σε πολύ μικρά, μεταλλικά κλουβιά. Πολλές φορές πεθαίνουν από ασφυξία. Φανταστείτε λοιπόν μικρά κουταβάκια, να προσπαθούν να βγάλουν τη μουσούδα τους ανάμεσα από τα κάγκελα και απλά να κοιτούν λυπημένα γύρω τους και να μη μπορούν να εξηγήσουν «τι συμβαίνει».  Τα κλουβιά μεταφέρονται σε διάφορες αγορές ή μέρη μαζικής σφαγής.  Οι μεταφορείς δε νοιάζονται να ακουμπήσουν απαλά το κλουβί με τις 10αδες ψυχούλες κάτω. Αντιθέτως πετάνε τα κλουβιά από ύψος. Από το φορτηγό, κάτω στο έδαφος.  Πολλά σκυλάκια που γαυγίζουν ή κλαίνε τα χτυπάνε με κάποιο αντικείμενο μέχρι να σταματήσουν.  Οι πατούσες τους ματώνουν από το πολύ ξύσιμο πάνω στα κάγκελα των κλουβιών, τα οποία προσπαθούν μάταια να ανοίξουν. Κανείς δεν αισθάνεται λύπη για αυτά. Δεν υπάρχει συμπόνια. Είναι απλά προϊόν.

Αργότερα θα σφαχτούν. Μία λεπίδα θα τους κόψει το λαιμό και η ζωή του «πιστού φίλου του ανθρώπου» θα ολοκληρωθεί.




Ένα από τα πλέον αποτρόπαια φεστιβάλ του κόσμου διοργανώνεται στην Κίνα. Για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο οι Κινέζοι κάτοικοι της πόλης Γιούλιν διοργανώνουν φεστιβάλ στο οποίο τρώνε σκύλους. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι συγκεκριμένη. Δηλαδή, πρώτα συγκεντρώνουν τους σκύλους και τους τοποθετούν σε κλουβιά, μετά τους γδέρνουν, τους σφάζουν και στη συνέχεια τους ψήνουν. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων τονίζουν ότι –πέραν όλων των άλλων- το φεστιβάλ αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διότι οι σκύλοι δεν περνούν από υγειονομικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν πάσχουν από κάποια ασθένεια, αφού πολλοί από αυτούς είναι αδέσποτοι και άλλοι έχουν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους. Kάποιες φορές τα σκυλιά δηλητηριάζονται με τοξικά χημικά, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Οι ίδιοι οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι τρώγοντας τους σκύλους το καλοκαίρι καταφέρνουν να διατηρούνται υγιείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αυτός είναι ο λόγος που το κάνουν. 



Στο Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπεται η κατανάλωση κρέατος σκύλου και τώρα βουλευτές ζητούν να σταματήσει.

https://www.lifo.gr/now/world/sto-inomeno-basileio-epitrepetai-i-katanalosi-kreatos-skyloy-kai-tora-boyleytes-zitoyn-na

 

Την απαγόρευση κατανάλωσης κρέατος σκύλου ζητούν οργανώσεις και βουλευτές στη Μεγάλη Βρετανία. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει νόμος ο οποίος δεν επιτρέπει το εμπόριο κρέατος σκύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο κανείς δεν απαγορεύει από το αφεντικό ενός σκύλου να το σκοτώσει και να το καταναλώσει. 

Αρκετοί βουλευτές, λοιπόν, καλούν την κυβέρνηση να αλλάξει τη διάταξη και να απαγορεύσει πλήρως την κατανάλωση κρέατος σκύλου στη χώρα.

Μεταξύ αυτών και η βουλευτής, Λίσα Κάμερον: «δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει κόμμα στο κοινοβούλιο που θα σταθεί εναντίον της απαγόρευσης» παραδέχτηκε στο Newsbeat. 

Το αίτημα για πλήρη απαγόρευση φαίνεται να στηρίζει επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζέρεμι Χαντ. 

Η κ. Κάμερον ανέφερε ότι έχει αυξηθεί η κατανάλωση κρέατος σκύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο εκπρόσωποι δύο φιλοζωικών οργανώσεων που μίλησαν στο Newsbeat, δήλωσαν πως δεν έχουν επίσημα στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν.  

Το κάλεσμα για απαγόρευση επικροτεί και η Παγκόσμια Ένωση για τα σκυλιά, η οποία ωστόσο υποστηρίζει πως δε γνωρίζει αν υπάρχουν άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο που τρώνε κρέας σκύλου.

Σε αρκετές χώρες της Ασίας αρκετοί είναι εκείνοι που τρώνε ακόμη, ενώ λέγεται πως συμβαίνει το ίδιο και στην Ελβετία, χωρίς ωστόσο να είναι διαδεδομένο. 

Οργανώσεις ζώων υποστηρίζουν ότι σ' αυτές τις χώρες συνηθισμένη είναι η πρακτική να κλέβουν κατοικίδια σκυλιά, να τα κρατούν σε άθλιες συνθήκες και να τα βασανίζουν πριν τα σκοτώσουν.

Ο Kike Yuen είναι εκτελεστικό μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης για τα σκυλιά, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία προσπαθεί να προωθήσει νόμους για την απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου σε όλο τον κόσμο.

Η οργάνωση ασκεί πιέσεις για τη θέσπιση νόμου και στις ΗΠΑ. Ήδη έχουν καταγγελθεί ορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων που τρώγανε σκύλους στη χώρα.

Αυτή την περίοδο, το αμερικανικό κογκρέσο περνά νόμο για τη θέσπιση του μέτρου.

«Ο λόγος για τον οποίο εφαρμόσαμε τη νομοθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι επειδή διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν μετανάστες από την Ασία που τρώνε σκυλιά. Ανησυχούμε μη συμβεί κάτι τέτοιο και στο Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε ο Kike Yuen στο Newsbeat.

Οργανώσεις επίσης εκτελούν εκστρατείες για να τερματιστεί το εμπόριο κρέατος σκύλου σε χώρες όπως η Ινδονησία, η Κίνα και η Νότια Κορέα, όπου και είναι ακόμη διαδεδομένο. 

«Δε βλέπω πολλούς Ασιάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν επηρεαστεί από αυτή την παράδοση. Οι περισσότεροι είναι ενωμένοι και θέλουν να σταματήσει το εμπόριο κρέατος σκύλων» παραδέχτηκε η εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα ζώα, Humane Society International, Γουέντι Χίγκινς

Μπορεί να μην υπάρχει ακόμη κάποια ένδειξη ότι άνθρωποι τρώνε σκυλιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βουλευτής Λίσα Κάμερον, όμως δηλώνει πως «η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση για να το τελειώσει πριν αρχίσει». 

Στο κάλεσμα απάντησε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. «Το εμπορικό εμπόριο κρέατος σκύλων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι παράνομο, αλλά θα εξετάσουμε προσεκτικά την απόφαση που ελήφθη στις ΗΠΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Η Βρετανία είναι ένα έθνος που αγαπά τα ζώα και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανάμεσα στα κράτη με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης γι αυτά» κατέληξε ο εκπρόσωπος. 

Με πληροφορίες από το BBC


Υπάρχουν Ελβετοί που τρώνε σκύλους και γάτες.

«Εκατοντάδες χιλιάδες Ελβετοί τρώνε» κρέας γάτας και σκύλου, υποστηρίζουν φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες ζητούν η πρακτική αυτή να γίνει παράνομη. 

 https://www.in.gr/2014/11/27/go-fun/perierga/yparxoyn-elbetoi-poy-trwne-skyloys-kai-gates/

Από την Κίνα το περιμέναμε, από την Ελβετία μας προέκυψε: Ένας ελβετικός φιλοζωικός σύλλογος υποστηρίζει πως το 3% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή περίπου 240.000 άνθρωποι, τρώει γάτες και σκύλους. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, οι φιλόζωοι ελβετοί ακτιβιστές θέλουν να ποινικοποιήσουν την εν λόγω πρακτική.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της φιλοζωικής οργάνωσης SOS Chats Noiraigue, αρκετά χριστουγεννιάτικα τραπέζια στην Ελβετία περιλαμβάνουν και κρέας γάτας που μαγειρεύεται συχνά κατά τον ίδιο τρόπο όπως τα κουνέλια, δηλαδή με λευκό κρασί και σκόρδο. Επίσης, πολλοί χρησιμοποιούν κρέας σκύλου για να παρασκευάσουν λουκάνικα, αλλά και ως βασικό συστατικό ενός τοπικού πιάτου που θεωρείται θεραπευτικό για τους ρευματισμούς! Η οργάνωση υπολογίζει πως η πρακτική αυτή ειναι συνηθισμένη σε περίπου 240.000 Ελβετούς, ήτοι το 3% του συνολικού πληθυσμού.

«Το φαινόμενο παρατηρείται ιδιαίτερα στις πόλεις Βέρνη, Λουκέρνη και Γιούρα», τονίζει ο Τόμι Τόμεκ, ιδρυτής και πρόεδρος της SOS Chats Noiraigue, η οποία, μετά από συλλογή 16.000 υπογραφών, υπέβαλλε στην κυβέρνηση της Ελβετίας σχετικό αίτημα απαγόρευσης κατανάλωσης κατοικίδιων ζώων –μάλιστα, μια από τις 16.000 υπογραφές είναι κι αυτή της γαλλίδας ηθοποιού Μπριζίτ Μπαρντό.

«Αυτά τα ζώα είναι οικόσιτα και δεν πρέπει επ’ ουδενί να καταλήγουν στο τραπέζι μας», καταλήγει ο Τόμεκ. «Δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο στην κατανάλωση γάτας και σκύλου. Έτσι όπως το μαγειρεύουμε εμείς, έχει γεύση σαν οποιοδήποτε άλλο κρέας», είπε, ανώνυμα, στην εφημερίδα Le Matin ένας ελβετός αγρότης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...