ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουλίου 2022

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1958. Στην Κύπρο οι Άγγλοι εξαπέλυσαν κύμα μαζικών συλλήψεων. Μέχρι τις 20 Αυγούστου συνελήφθησαν 1.952 Έλληνες.

 


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1946, Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΡΓΚΟΥΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «King David Hotel» ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΟΤΑΝ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ. 91 ΝΕΚΡΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.

 


ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. «HTAN ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΩΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ».


 Στις 3 Νοεμβρίου 2012 το ίδρυμα της Ιερουσαλήμ προέβη μετά τυμπανοκρουσιών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Τσώρτσιλ. Στο δελτίο Τύπου που ακολούθησε την τελετή, ο εκπρόσωπος του ιδρύματος φρόντισε να απολογηθεί για την ιστορική καθυστέρηση της κατασκευής του αγάλματος του «πλέον εξέχοντος, αφοσιωμένου και ακλόνητου υποστηρικτή του εβραϊκού ζητήματος και του κράτους του Ισραήλ», προσθέτοντας πως ο «ρόλος του Τσώρτσιλ ως παθιασμένου σιωνιστή δεν έχει αναγνωριστεί επαρκώς». Η τραγική ειρωνεία της όλης υπόθεσης έγκειται στο ότι το άγαλμα του «παθιασμένου σιωνιστή» Τσώρτσιλ στήθηκε απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο «Κινγκ Ντέιβιντ», στο οποίο στεγαζόταν το Βρετανικό Στρατιωτικό Αρχηγείο της Παλαιστίνης  και το  οποίο ανατινάχτηκε από την εβραϊκή τρομοκρατική οργάνωση Ιργκούν το 1946  με  αποτέλεσμα  να  σκοτωθούν 91  - αναλώσιμοι - άγγλοι.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1958. Στην Κύπρο οι Άγγλοι εξαπέλυσαν κύμα μαζικών συλλήψεων. Μέχρι τις 20 Αυγούστου συνελήφθησαν 1.952 Έλληνες και ο αριθμός των κρατουμένων χωρίς δίκη σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ξεπέρασε τις 2.500. Στη Λευκωσία σκοτώθηκε από ρίψη βόμβας από τουρκοκυπρίους, ο Χαράλαμπος Κυριάκου 31 ετών από το Σαράντι. Στη Σίντα δολοφονήθηκε ενώ έβοσκε τα πρόβατα του, ο Θεοχάρης Χατζηγιάννης 60 ετών από τη Βατυλή. Εσφαγιάσθη από τουρκοκυπρίους κοντά στην Αθηαίνου, ο Μιχαήλ Ταπής 40 ετών από την Αθηαίνου. 


ΤΟ 1958 ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΤΟΥΦΕΚΙΖΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ  ΣΤΙΓΜΗ  ΕΦΟΔΙΑΖΑΝ ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΤΟΝΟΥΣ ΒΑΡΕΟΣ ΥΔΑΤΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ.

Οι Βρετανοί βοήθησαν μυστικά το Ισραήλ να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο, το οποίο αποκαλύφθηκε από το BBC. H εκπομπή του βρετανικού δικτύου, που μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, απέδειξε πως το Λονδίνο είχε μεταφέρει είκοσι τόνους βαρύ ύδωρ στο Ισραήλ το 1959. H εκπομπή υπογράμμισε ότι το βαρύ ύδωρ είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή πλουτωνίου στον μυστικό πυρηνικό αντιδραστήρα Νταϊμόνα στην έρημο Νεγκέφ. 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. 9 Αυγούστου 1956. Με την υπογραφή της αιμοδιψούς βασίλισσας της Αγγλίας, απαγχονίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας , οι πατριώτες αγωνιστές της ΕΟΚΑ, Ανδρέας Ζάκος, (25 χρονών), Χαρίλαος Μιχαήλ, (21 χρονών), και Ιάκωβος Πατάτσος, (22 χρονών).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...