ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιουλίου 2022

Η Κοινή Λογική του Ηλία Κασιδιάρη και το "Μητσοτάκειο αίσχος"

 


Είμαστε πρώτα Χριστιανοί και μετά Έλληνες;

 


Η ευφορία των Ελλήνων εθνικιστών...

 

Για τη χαμένη τιμή του εθνικιστικού χώρου



 

Λίγο μετά τη δημοσίευση του άρθρου μου, για την "ρεαλιστική και διόλου μεγαλοϊδεατική πολιτικη του Ηλία Κασιδιαρη, έναντι του Μητσοτάκειου αίσχους, ελαβα την ακολουθη e-επιστολη απο τον φιλο και τακτικότατο αναγνωστη Δευκαλίωνα...

Τη δημοσιευω ως εχει, προσυπογραφοντας καθε λεξη του κειμενου του...

Απο Δευκαλιωνα...

Αγαπητέ κ. Πανούση,

Στο άρθρο σας:  Ηλίας Κασιδιάρης: Μεγαλοϊδεατισμός και αδιαλλαξία ή απλώς κοινή λογική;  γράφετε:

 


«Θα πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για εναν πολεμο, που δεν θα τον διεξαγουν γνησιοι Ελληνες, οπως διεξαγουν τον δικο τους πολεμο γνησιοι Ουκρανοι στην Ουκρανια αλλα ελληνοποιημενοι αλβανελληνες, με μπολικες προσμειξεις αφροασιατων γονων λαθρεποικων! Δηλαδη η γενια του Τικ-Τοκ και του Ζακ Κωστοπουλου.

Και φυσικα αν μου πεις οτι μια τετοια γενια απλως δεν ειναι ικανη να πολεμησει για τιποτα, δεν θα πω ότι έχεις και άδικο!».

https://panusis.blogspot.com/2022/05/blog-post_2.html


 

Στις 29 Μαΐου 1453  έπεσε η Βασιλεύουσα. Είχαν οι Βυζαντινοί τότε καμιά ομοιότητα με τον σημερινό Ελληνικό λαό; Τι έπραξαν τότε οι Έλληνες του Βυζαντίου;  Ό,τι και οι σημερινοί!

Ξέχασαν την στρατιωτική ζωή. Άρχισαν να εξαγοράζουν την υποχρεωτική θητεία τους. Τον στρατό τον συγκροτούσαν μισθοφόροι. Η Πόλη στα απόρθητα τείχη της περιέκλειε τα 2/3 του παγκόσμιου πλούτου, είναι άλλωστε το αρχέτυπο όλων των σημερινών πρωτευουσών. 


Όταν χάνεις μάχες, συρρικνώνεσαι εδαφικά και οικονομικά, αφού χάνεις πλούτο. Οι ανίκανοι άρχοντες της εποχής (σαν τους σημερινούς), κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα. Αυλική καμαρίλα, δολοπλοκίες, εμφύλιες διαμάχες για την εξουσία, ονομαστοί αντίπαλοι Κατακουζηνοί εναντίον των Παλαιολόγων, ανίερες συμμαχίες με τους Τούρκους. Ο τότε πρωθυπουργός Νοταράς, βροντοφωνάζει «Κρειττότερον εστίν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν», «Καλύτερα τούρκικο φέσι, παρά Παπική Τιάρα». 


Ο Παλαιολόγος μαχόταν για τα ιερά και τα όσια στα Τείχη της Πόλης και άλλοι τον έφτυναν και τον καταριόντουσαν, που είχε μαγαρίσει την Αγιά Σοφιά τον προηγούμενο χρόνο με συλλείτουργο με τους Παπικούς. Πάνω στην Αγία Τράπεζα ήταν το επίσημο ανάθεμα του Πατριάρχη. Γι αυτό και δεν ανακηρύχθηκε ποτέ Άγιος.

Η υψηλή φορολογία στους αγρότες εξώθησε πολλούς να εγκαταλείψουν την γη και να πάνε στα μοναστήρια να γίνουν καλόγεροι. Τα μοναστήρια δεν πλήρωναν φόρο, οι μοναχοί απείχαν από την στρατιωτική ζωή και έτσι τα μοναστήρια γέμισαν με άνδρες παραγωγικής ηλικίας. Όλοι ήθελαν να γίνουν κληρικοί και καλόγεροι, ζωή με ανέσεις και χωρίς κόπους.
Ο Μιχαήλ Ψελλός διαμαρτύρεται στα γραφτά του «θυρωροί, εργάτες στα αμπέλια, ζωέμποροι, μανάβηδες, φουρνάρηδες, σιδεράδες, κηπουροί, τσαγκάρηδες, γυρολόγοι, όλοι θέλουν να γίνουν κληρικοί». Όλοι τους, λέει ο Ψελλός, αναλφάβητοι και άσχετοι με την εκκλησία, οι δεισιδαιμονίες και οι απατεωνιές ο κανόνας. Τα μοναστήρια και οι καλόγεροι γινόντουσαν πλούσιοι, βάζοντας σε προσκύνημα επί πληρωμή λείψανα «αγίων». Τα μοναστήρια μετετράπησαν σε ολόκληρες πόλεις, την Πόλη υπεράσπισαν 7.000 άνδρες και στα μοναστήρια ζούσαν 100.000 αμέτοχοι θεατές των εξελίξεων.


Ο  Φαλμεράυερ έγραφε με λύπη:

“…Εδώ βρίσκεται το μυστικό της νίκης της ημισελήνου πάνω στο χριστιανισμό της Ανατολής.
Ο Έλληνας είχε ξεχάσει τελείως την πολεμική τέχνη.
Και ο αγροίκος Τούρκος, όταν ξεσπάθωσε να κατακτήσει την κληρονομιά των Παλαιολόγων και των Κομνηνών, βρήκε μπροστά του έναν τρέμοντα, αλλά ελπίζοντα σε μια από θαύμα σωτηρία φοβισμένο αντίπαλο.
Στο πέρασμα του χρόνου τα πράγματα είχαν αλλάξει τόσο πολύ, που οι εγγονοί των αρχαίων εκείνων ανδρών, οι οποίοι κάποτε στις Πλαταιές και στη Σαλαμίνα διαπληκτίζονταν ποιοι θα πρωτοπολεμήσουν για την ελευθερία του ανθρώπινου γένους, τώρα είχαν καταντήσει να πιστεύουν ότι θα σπιλωθούν αν έπιαναν τα όπλα για να επιδιώξουν να υπερασπιστούν μ’ αυτά την πατρίδα ενάντια στους βαρβάρους…”


ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ





ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Σημείωσις του Διαχειριστη του ιστολογίου


Το "Μητσοτάκειο αίσχος" που διεφάνη καθαρότερα από την ύπουλη και μουλωχτή αποδοχή [και συνεπως συνενοχή] της παραχωρησης του "ιστορικου εδάφους" της Μακεδονίας μας [η αριστερα δεν κρινεται διότι ειχε προαναγγείλει την προδοσια της, πανω από εναν αιωνα πριν...] θα έχει συνεχεια.


Το show στο αμερικανικό κογκρέσο, ηταν μόνο μια πρώτη δόση του πως θα περασει ο "βελουδινος ακρωτηριασμος" ενος παρηκμασμενου εθνους, που δεν είναι πλέον ικανό να υπερασπιστεί τη γη, τους ταφους και την πνευματικη κληρονομια των προγονων του...

  

Όπως παραχωρείται η ελληνική ιθαγένεια στον πάσα ενα αλλοδαπό, με την ίδια ευκολία και ξετσιπωσιά θα παραχωρηθεί [έχει ήδη παραχωρηθεί, απλως δεν το ξερουμε] και ελληνικη κληρονομιά [πολιτισμική, ιστορική, εδαφική ή  οικονομική]

Και οι νομιμοι δικαιουχοι της Ελληνικης κληρονομιάς, θα χειροκροτανε εκεινους που τους γλίτωσαν απο τα χειρότερα...


Λευτερης Πανουσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...