ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Ιουλίου 2022

Η ΠΛΗΡΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2018 ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (nativism).

 

Ένας Ινδός, ο Ρίσι Σούνακ, πρώτευσε στον Α΄ γύρο των εκλογών για τη θέση του πρωθυπουργού της… Μεγάλης Βρετανίας. Μετά τον εβραιότουρκο πρωθυπουργό Τζόνσον και τον Πακιστανό δήμαρχο του Λονδίνου. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΗΣ ΡΑΤΣΑΣ. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΓΛΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Alex Henshaw.


Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ;



 ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : «ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ. ΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

 

                                       
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ,  ΣΕ  ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ  ΙΟΥΔΑΙΩΝ,  ΤΟΝ  ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ,  ΤΗΝ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ,  ΤΗΝ  ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ.

 Η  ομιλία του Μητσοτάκη της  οικογενειοκρατίας στο American Jewish Committee.


   



 
 

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προς όλους ότι θα εφαρμόσει την προδοσία των Πρεσπών».

 «Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μία πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε». 
Νατιβισμός  (Nativism) λέει στους ιουδαίους  ο  Μητσοτάκης της  οικογενειοκρατίας,  "εθνικισμός" το μεταφράζει το τουρκοκάναλο.  Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το «Νατιβισμό»,  δηλαδή  πρέπει να καταπολεμηθεί η άποψη ότι στην Ελλάδα πρέπει να κατοικούν απόγονοι Ελλήνων.
 

Πρέπει  να  πάψουν  να υφίστανται αυτόχθονες  λαοί.  Με  υποχρεωτικές  διασταυρώσεις  σε  όλους  τους  Γκοΐμ,  όπως  κάνουν  οι  κτηνίατροι  στα  ζώα, με φυλετικές επιμειξίες,  θα  επικρατήσει  ένας φυλετικός τύπος μιγάδων, που δεν θα έχει ρίζες πουθενά,  θα νιώθει "πολίτης του κόσμου" και θα μεταναστεύει όπου  θέλει  κατά περίσταση.  Η ηγεσία  του  κόσμου  (οι  κτηνίατροι)  θα  προέρχονται  μόνο  από  την  ιουδαϊκή  ράτσα.  Από τον "ρατσισμό", την "ξενοφοβία", τον "εθνολαϊκισμό" και τους  άλλους νεολογισμούς για Γκοΐμ  υπανθρώπους, περνάμε στον "νατιβισμό"  (Nativism = αυτοχθονισμός).  H  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΩΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ  ΛΑΩΝ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΜΕΘΟΔΟ  ΚΑΛΛΕΡΓΗ  ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ.  

«Είσαι χειρότερος από τον Τσίπρα», φώναξαν οι Έλληνες  Μακεδόνες  στον Κυρ. Μητσοτάκη, στη Βέροια.

Ο   προδότης  Τσίπρας  και  η  συμμορία  του  γνωρίζουν  καλά  σε  ποιο  σημείο  βρίσκεται  η  καρδιά  της  Ελλάδος.  Γνωρίζουν  πού  πονάει  ιδιαίτερα  η  πατρίδα.  Έτσι  χτύπησαν  αριστοτεχνικά  και  θανατηφόρα  στην  καρδιά  του  Έθνους, στην  Μακεδονία, στο  σημείο  εκείνο  που  πιστεύουν  οι  προδότες  ότι,  με  ένα  καίριο  χτύπημα,  θα  σκοτώσουν  την  Ελλάδα,  την  χώρα,  την  ιδέα  που  μισούν  περισσότερο  από  όλα  στην  άθλια  ζωή  τους. Οι  κομμουνιστές  του  Τσίπρα  παρέδωσαν  τον  Ιούνιο  του  2018  το όνομα  και  την  ψυχή  της  Μακεδονίας μας  στους βουλγάρους   και  το έκαναν με χαιρεκακία  και  σαδιστική ικανοποίηση,  ανάλογης  εκείνης,  όταν  έσφαζαν  με  κονσερβοκούτια  ανήμπορους  Έλληνες.  Αρκεί  να  πρόσεχε  κανείς  τα  γυαλισμένα  από  μίσος  και  σαδισμό  μάτια  του  Τσίπρα  και  του  Κοτζιά,  όταν  υπέγραφαν  την  συμφωνία  με  τους βουλγάρους  στις  Πρέσπες.  Κυριολεκτικά  ήταν  αφιονισμένοι,  εισέπνεαν,  ρουφούσαν,  απολάμβαναν  τον  σαδισμό  εναντίον  της  φτωχής  πατρίδας  μας.  Όλη  η  βρωμερή  μορφή  τους,  όλο  το  προσωπείο  τους  εξέπεμπε  μίσος  και  κακία  στο  στυλ  «βρωμοέλληνες,  επιτέλους  σας  την  φέραμε.  Πετάξαμε  την  Μακεδονία  σας  στα  σκυλιά».  


Ο Μητσοτάκης δήλωσε διατεθειμένος να πολεμήσει τον νατιβισμό, δηλαδή τους αυτόχθονες  (τους  ντόπιους)  Έλληνες.
Χρησμοποιώντας  επίτηδες   ξένους  όρους  στις  δηλώσεις  του  πιστεύει  ότι  τα  ζώα,  όπως θεωρεί  τους  ψηφοφόρους  του,  δεν  θα  καταλάβουν  τίποτε. 
ΑΠΟ  ΤΟ  ΛΕΞΙΚΟ  "ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΣ":
1. (κοινων.) κίνημα που αναπτύσσεται μέσα στις κοινωνίες με σκοπό την εκ νέου καθιέρωση αυτόχθονων πολιτιστικών συνθηκών, σε αντίδραση προς τις πιέσεις τής ξενικής πολιτιστικής διείσδυσης
2. (πολιτειολ.) πολιτική που ευνοεί τους αυτόχθονες κατοίκους μιας χώρας εις βάρος τών μεταναστών είτε γενικά είτε από ορισμένη χώρα.
[ΕΤΥΜΟΛ. Μεταφορά στην ελλ. ξεν. όρου, πρβλ. αγγλ. nativism < αγγλ. native «αυτόχθονος, γηγενής», (< λατ. nativus < λατ. natus < nascor «γεννιέμαι») + κατάλ. -ισμός].
ΕΠΙΠΛΕΟΝ,  νατιβισμός:
Η  τάση στο εσωτερικό κοινωνίας για τη διατήρηση των τοπικών ηθών, εθίμων κτλ.
Η τάση κάποιου να αξιολογεί άλλα έθνη με γνώμονα τους κανόνες και τις αξίες του δικού του έθνους  (εθνοκεντρισμός), το να είναι κανείς αποκλειστικά προσηλωμένος στα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Η συναίσθηση κάποιου ότι ανήκει σε ένα έθνος και το αίσθημα ευθύνης του, που προκύπτει από αυτή.

Ο νατιβισμός υποστηρίζει το  αυτονόητο  για  όλους  τους  νουνεχείς  ανθρώπους  (Σωκράτης): τα κράτη πρέπει να κατοικούνται αποκλειστικά από μέλη της αυτόχθονος ομάδας («το έθνος»), και ότι οι μη αυτόχθονες πολίτες και ιδέες απειλούν ριζικά το ομοιογενές έθνος-κράτος.



ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ Ο ΛΑΟΣ: «MHTΣOTAKH, ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΣΑΝ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ  ΕΙΣΑΙ».


 

«Είσαι χειρότερος από τον Τσίπρα», φώναξαν  Έλληνες  Μακεδόνες  στον Κυρ. Μητσοτάκη, στη Βέροια.



Άνετος και γελαστός πήγε ο Κούλης στην Μακεδονία, να καπηλευθεί εκ του ασφαλούς τις αγωνίες και τους αγώνες των Ελλήνων πατριωτών, αλλά του κόπηκαν τα γέλια!
Μιλώντας, λοιπόν, στην Βέροια καταφέρθηκε δήθεν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (την οποία έχει δηλώσει χίλιες φορές πως θα… σεβαστεί ως πρωθυπουργός), αλλά στο σημείο αυτό πατριώτες που είχαν μπει στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν: «κι εσύ να υπερασπίζεις τη Συμφωνία», «γιατί δεν άφησες τον κόσμο να ψηφίσει;», «προδότες σαν τον Τσίπρα είστε», «γιατί δεν παραιτηθήκατε;» και άλλα πολλά, απολύτως αληθινά.
Τότε, ο αμήχανος υποκριτής απάντησε στους πατριώτες με το εξής αμίμητο: «Εσείς που ήσασταν; Πού ήταν αυτοί, την ώρα που εμείς στη Βουλή δίναμε τον αγώνα μας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών;», προκαλώντας τα γέλια των πατριωτών.
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, με τα κομματόσκυλα να χειροκροτούν λυσσασμένα για να καλύψουν τις διαμαρτυρίες των πατριωτών!
Κούλη πονηρούλη, σε γελάσανε αν νομίζεις πως θα κάνεις ψηφαλάκια την οργή των Ελλήνων πατριωτών της Μακεδονίας!  

 Η κοροϊδία του «είμαστε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ως κυβέρνηση θα την… σεβαστούμε», δε θα περάσει!



  

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 
«ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ».

Ο πρόεδρος του προδοτικού «Ποταμιού», το οποίο εξαϋλώθηκε λόγω της προδοσίας των Πρεσπών, αποκάλυψε πως Βουλευτές της ΝΔ τον παρακαλούσαν να ψηφίσει την προδοτική συμφωνία, για να μην έχουν αυτοί στα χέρια τους την "καυτή πατάτα".
Συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική του συνέντευξή δήλωσε:

"Δημοσιογράφος: Λέω μας είχε πει κ Θεοδωράκη ο κ Μαυρωτάς εδώ στην εκπομπή, ο αντιπρόεδρός σας, ότι κάποιοι από την Νέα Δημοκρατία λέγαν «βάστα Ποτάμι για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών». Είναι αλήθεια;
Θεοδωράκης: Μα έτσι ακριβώς, επειδή δεν θέλουν να κάνουν τώρα...
Δ: Μα είναι αλήθεια;
Θ: Προφανώς είναι αλήθεια. Προφανώς υπήρχανε…Τώρα δεν είναι της στιγμής γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι διχαστικός, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν τώρα στις πλατείες και λένε «μα τι είναι τώρα αυτό που έγινε με την Μακεδονία» και «ποιοι το κάναν; Ποιοι κακοί το κάναν;», οι ίδιοι άνθρωποι μας έλεγαν «μην τυχόν και πάτε πίσω, μην τυχόν και δεν το κάνετε και πάρουμε εμείς την καυτή πατάτα». Αυτή ήταν η συμπεριφορά τους. Θα τους κρίνει η ιστορία, γιατί νομίζω ο λαός έχει αρχίσει να βγάζει τα συμπεράσματά του."













  

Η  ΠΛΗΡΗΣ  ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΣΤΙΣ  11  ΙΟΥΝΙΟΥ  ΤΟΥ  2018  ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ,  ΣΤΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΤΩΝ  ΙΟΥΔΑΙΩΝ,  ΕΝΑ  ΧΡΟΝΟ  ΠΡΙΝ  ΤΟΝ  ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,  ΟΠΟΥ  ΚΑΡΑΚΑΛΕΣΕ  ΝΑ  ΤΟΝ  ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ  ΓΙΑ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ  ΟΤΙ  ΘΑ  ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ  ΤΟΥΣ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  (nativism).  

 

Διατεθειμένος να πολεμήσει τον «νατιβισμό» (nativism), δηλαδή τους αυτόχθονες, τους ντόπιους Έλληνες, είχε δηλώσει έμμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11 Ιουνίου του 2018, έναν περίπου χρόνο πριν ο ελληνικός λαός τον εκλέξει πρωθυπουργό της χώρας!

Ευρισκόμενος στο Ισραήλ και μιλώντας στο Ιουδαϊκό Συνέδριο, είχε ευθέως τοποθετηθεί, πως είναι αναγκαίο να ληφθούν δραστικά μέτρα για την εξάλειψη της εντοπιότητας, του γηγενισμού (nativism) και όχι εθνικισμού (nationalism) όπως μεταφράζεται από τον ΑΝΤ1 στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός πρωθυπουργός στις 11/6/2018, είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), ενώ στη συνέχεια είχε μιλήσει στο Global Forum το οποίο τίμησε την σημαντική προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- Ισραήλ. Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:


Ακολουθεί το βίντεο από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη και το μεταφρασμένο κείμενο της ομιλίας του: 

 

 

                    

 

«Πρόεδρε Χάρις,

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή που τίμησε τη συμβολή του αείμνηστου πατέρα μου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση της σχέσης Ελλάδος - Ισραήλ. Είναι μία μεγάλη τιμή για την οικογένεια μας.

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε πριν από ένα χρόνο σε ηλικία 99 ετών. Αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη έχοντας υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Ένας άνθρωπος με όραμα, ακεραιότητα και αρχές, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν ήταν μόνο ένας πολιτικός ισχυρών πεποιθήσεων, αλλά ένας άνθρωπος που ηγούνταν με πείσμα και αποφασιστικότητα.

 

Μόλις δέκα μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός, τον Μάιο του 1990, η Ελληνική Δημοκρατία αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ. Η Ελλάδα ήταν μέχρι τότε το μόνο μέλος της τότε Ε.Ο.Κ. που δεν το είχε κάνει. Ένα μήνα αργότερα, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη ως πρωθυπουργός στο Ισραήλ. Όσο προφανής και αν φαίνεται αυτή του η απόφαση τώρα,  δεν ήταν καθόλου αυτονόητη πριν από 28 χρόνια. Η ελληνική κοινή γνώμη τότε ήταν σταθερά φιλοαραβική και αντι-ισραηλινή. Όμως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήγε κόντρα στο ρεύμα και έκανε ό,τι ήταν σωστό για το συμφέρον της χώρας. Ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρές πεποιθήσεις, ένας άνθρωπος που κρατούσε τον λόγο του. Είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογική του εκστρατείας ότι η πρώτη του απόφαση εξωτερικής πολιτικής μετά την εκλογή του θα ήταν η αναγνώριση του Ισραήλ. Και αυτό ακριβώς έκανε.

 

Από τότε, η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ωριμάσει προοδευτικά και σταθερά σε κάθε επίπεδο: πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό και γεωπολιτικό. Είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω για όλα αυτά με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου. Κατά τη συνάντηση μας επαναβεβαιώσαμε τη σημασία που έχει η εμβάθυνση της στρατηγικής μας σχέσης.

 

Η στρατηγική φύση και η σημασία της σχέσης μεταξύ των δύο κρατών αναγνωρίστηκε άλλωστε μετά το 1990 από κάθε ελληνική κυβέρνηση. Υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, αλλά κυρίως από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και είναι προσωπική μου δέσμευση να την ενισχύσω περαιτέρω στο μέλλον, εάν ο ελληνικός λαός μου δώσει την ευκαιρία να ηγηθώ της χώρας.

 

Ο Ελληνικός και ο Ισραηλινός λαός έχουν τόσο πολλά κοινά, που κάτι τέτοιο πραγματικά δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Και οι δύο λαοί έχουν σημαντικότατη Ιστορία, που ορίζεται από τη θρησκεία, τη γλώσσα και την εγγύτητα μας στη Μεσόγειο. Οι ισχυρές οικογενειακές δομές μας βρίσκονται στον πυρήνα των δύο λαών αλλά και οι κοινότητες που ζουν στο εξωτερικό έχουν συνδιαμορφώσει τον χαρακτήρα των εθνών μας.

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταλάβαινε πολύ καλά ότι έχουμε τόσα πολλά να μοιραστούμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και τόσα πολλά να προσφέρουμε ο ένας στον άλλο. Ο πατέρας μου είπε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του στο Ισραήλ το 1988: ”Οι μοίρες των δύο λαών μας έχει συναντηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της υπερχιλιετούς ιστορίας τους. Έχουμε ζήσει χρόνους δόξας και εποχές καταστροφής”.

 

"Αλλά η πρόσφατη ιστορία μας χαρακτηρίστηκε από μια κοινή καταστροφή για την οποία και οι δύο θρηνούν. Την καταστροφή της ευημερούσας εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης από τις ναζιστικές δυνάμεις κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο." Ο πατέρας μου θα ήταν πολύ περήφανος που πριν από λίγες ημέρες, στις 7 Ιουνίου, το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε μια τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Μια τροπολογία που η Νέα Δημoκρατία, το κόμμα του οποίου ηγήθηκε κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και που σήμερα έχω το προνόμιο να είμαι Πρόεδρός του, υποστήριξε ασμένως.

 

Πάρα πολλοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες, δεν γνωρίζουν ότι το ποσοστό των Ελλήνων Εβραίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης εξοντώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου. Είμαι περήφανος που οι νεότερες γενιές Ελλήνων αλλά και πολλοί επισκέπτες της Θεσσαλονίκης σύντομα θα μπορέσουν να επισκεφθούν ένα μουσείο που θα αποτελέσει το ιστορικό σημείο αναφοράς της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας. Είναι ένας φόρος τιμής σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο μεγαλύτερο έγκλημα που ο κόσμος έχει δει ποτέ. Αλλά, επίσης, και ένας χώρος μάθησης και προβληματισμού για τα παιδιά μας όσον αφορά  τους κινδύνους που τα αυταρχικά καθεστώτα μπορούν να επιβάλλουν στις κοινωνίες.

 

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, καθώς οι αυταρχικές και λαϊκιστικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μία πραγματικότητα στην Ευρώπη την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε.  Καθώς μια γενιά ηγετών -στην οποία ανήκει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης- που γνώρισαν την οδύνη και τα δεινά του πολέμου φεύγει, η ευθύνη για τη διατήρηση της κληρονομιάς τους περνά σε εμάς.

 

Δεν έχουμε πλέον το περιθώριο να είμαστε άτολμοι. Πρέπει να πούμε την αλήθεια, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Πρέπει να αγωνιστούμε για τις αξίες μας. Ελευθερία, ισότητα, ανοχή, κράτος δικαίου. Αυτά είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομούνται οι κοινωνίες μας. Είναι καθήκον μας, το καθήκον και των δύο λαών, όχι μόνο να τα προστατεύσουμε αλλά και να τα ενισχύσουμε.

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξήγησε καλύτερα το γιατί: "Οι δύο μας λαοί έχουν το προνόμιο και την ευθύνη να είναι οι συνεχιστές δύο εκ των αρχαιότερων πολιτισμών του κόσμου. Ενώ ισχυρές αυτοκρατορίες και πολυπληθή έθνη στην περιοχή μας κατέρρευσαν και εξαφανίστηκαν από την ιστορία, οι δύο λαοί μας κατόρθωσαν να επιβιώσουν επειδή η ύπαρξή τους βασιζόταν σε κοινές αρχές και ιδεώδη: την ανύψωση του ανθρώπου ως απόλυτης αξίας, την εγκαθίδρυση  και υπεράσπιση της δημοκρατίας καθώς και τον συνεχή αγώνα για την ελευθερία”.

 

Εκ μέρους της οικογένειάς μου, σας ευχαριστώ για αυτή τη μεγάλη τιμή».

 

 

  Η  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ  ΕΞΑΛΕΙΨΗ  ΤΩΝ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ  ΒΟΗΘΟΥΣ  ΤΟΥ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

 Ο  καθηγητής Στάθης Καλύβας που είναι μέλος της περίφημης Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση, έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του στην «Καθημερινή»:

«Η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό τόπο και στο κοντινό μέλλον θα τραβήξει ανθρώπους τόσο από πλούσιες χώρες που θα θέλουν να ζήσουν σ’ αυτή για την ποιότητα ζωής που μπορεί να προσφέρει, όσο και από φτωχές χώρες, οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια και ελευθερία. Είναι, δηλαδή, εντελώς απίθανο η Ελλάδα να αδειάσει από ανθρώπους. Θεωρώ επομένως πως εμείς, οι σημερινοί Έλληνες, έχουμε την ιστορική αποστολή, ως ένας κρίκος σε μια μακρά ανθρώπινη αλυσίδα που έζησε στον τόπο αυτόν, να μεταδώσουμε κάποιες πολύ σημαντικές αξίες μας στους ανθρώπους που θα μας διαδεχθούν στον τόπο αυτό, είτε συνδεόμαστε γονιδιακά μαζί τους είτε όχι».

 

 

 

 





    Διαβάστε  και  τα  άρθρα:

 

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.




ΟΡΓΙΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. Πόλεμος εναντίον του Ελληνισμού. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: «ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ». ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ : «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΧΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ».









Ο ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΕΨΑΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ (ο Κωστάκης, ο Τζέφρυ, ο Αντωνάκης, ο Προδότης, ο Κούλης) ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΙΣΟΒΙΩΣ ΘΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΑΕΡΓΟΙ (αυτοί και τα παιδιά τους) ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, (ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ), ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ.




Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑ. ΙΣΟΒΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Δεν γνωρίζουν άλλη δουλειά. Δεν ξέρουν τι θα πει τίμιος ιδρώτας. Το μόνο που ξέρουν είναι να αρπάζουν ξένα λεφτά. Με το ένα χέρι αρπάζουν τα χρήματα του Ελληνικού λαού και με το άλλο αρπάζουν συνάλλαγμα από τις ξένες πρεσβείες.




Ο ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»;















 

 






ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

10 σχόλια:

  1. Τέλος η ΝΔ. Ένα «νέο» κόμμα δημιουργεί ο Μητσοτάκης. Ο Χ. Βερελής στα ψηφοδέλτιά της
    July 14, 2022 The Flag Report


    Ο Σημιτικός Χρίστος Βερελής του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ θα κατέβει μαζί με την ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, δίνοντας επίσημο τέλος σε αυτό που γνώριζε ο κόσμος, ως Νέα Δημοκρατία. Όλο το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ με ένα συνονθύλευμα πρώην Κομμουνιστών και Ποταμίσιων συγκροτούν πλέον την Νέα Δημοκρατία, που δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ιδεολογικό και πολιτικό πυρήνα της.

    Ο Μητσοτάκης, χωρίς κανέναν ηθικό και ιδεολογικό δισταγμό, προχωρά στην αντικατάσταση του πολιτικού πληθυσμού του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρέτησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, αποδείχθηκε φονικός πολέμιος του πολιτικού νατιβισμού της παλαιάς Νέας Δημοκρατίας, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την έμφυτη δειλία,την ψευδοαστική τσουλοσύνη, τη διαφθορά και ασπονδυλοσύνη που διαχρονικά σκιαγραφεί το πολιτικό DNA του κομματικού προσωπικού της. Ο Killer, τους καθαρίζει σαν τα κοτότουλα χωρίς να ανοίξει «μύτη» μέσα στο κόμμα του.

    Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες που εκφράζονται πολιτικά από το πρόσωπο του Κώστα Σημίτη, μαζί με ανακυκλωμένους Αριστερούς, πρώην Κνίτες, που τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Πειραιώς, ελέγχουν το πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι στη χώρα.

    Είναι τόσο γελοίο αυτό που συμβαίνει σε αυτό το κόμμα και ευρύτερα στο πολιτικό μας σύστημα με την κατάντια του, που η ίδια του η γελοιότητα και ο δοσιλογισμός, θα είναι το σχοινί, με το οποίο θα τους κρεμάσει ο λαός και η ιστορία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάντηση Μητσοτάκη με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου.
    Συνάντηση με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μέγαρο Μαξίμου ο οποίος σε ανάρτησή του στο instagram έκανε λόγο για ανοιχτή και ανθρώπινη συζήτηση όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η πρόοδος στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+.

    «Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

    «Με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου. Είχαμε μια ανοιχτή, ανθρώπινη συζήτηση με δύο ανθρώπους που βιώνουν μια τραγική απώλεια. Με ενημέρωσαν για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Συζητήσαμε για την πρόοδο που σημειώνεται στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, οι ομοφυλόφιλοι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

      Με ανάρτησή της σχολίασε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ.

      Ο Μητσοτάκης δεν βρήκε χρόνο:
      -Να δει τη μητέρα της Μυρτούς.
      -Να δει τη μητέρα του Αξαρλιάν, στη σημερινή επέτειο δολοφονίας του.
      -Να δει τον Έλληνα μαθητή που πεινούσε αλλά αρίστευσε στις πανελλήνιες.


      Βρήκε όμως ΣΗΜΕΡΑ χρόνο να δει τους γονείς του Ζακ και να πουν για τα προβλήματα των λοατκι!
      Ο αλητήριος είχε (στις 14.7.2022 και ώρα 13.00΄) προγραμματισμένο ραντεβού με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, πλην όμως δεν τους δέχτηκε διότι, προφανώς, η κοινότητα λοατκι (ούτε το 0,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας) είχε “σοβαρότερα” προβλήματα από τα προβλήματα 3.000.000 ανθρώπων που λιμοκτονούν και υποφέρουν από τα ανάλγητες πρακτικές του …
      Ζ.Π.

      Διαγραφή


  3. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


    Εκτός ελέγχου ο αφελληνισμός της χώρας.
    Μπλε κάρτες μοιράζει το ελληνικό κράτος προκειμένου να… αντιμετωπίσει την έλλειψη “ειδικευμένου” προσωπικού στην περίφημη αγορά εργασίας του.

    Στο βίντεο φαίνονται αλλοδαποί μουσουλμάνοι κρατώντας περιχαρείς την μπλε κάρτα, οι οποίοι δεν μιλούν καν ελληνικά φωνάζοντας “Ι love you Yunan”, δηλαδή δεν γνωρίζουν καν πως λέγεται η χώρα μας στα ελληνικά.

    Η «μπλε κάρτα» αποτελεί ένα σχέδιο της ΕΕ φυσικά, με στόχο να «προσελκύσουν περισσότερους ειδικευμένους ξένους εργάτες στην ευρωπαϊκή αγορά»(!).

    Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν πλήρη άγνοια των πραγματικών κινδύνων που ελλοχεύουν, ελπίζουν ότι με το πρόγραμμα, που τέθηκε σε εφαρμογή η Ε.Ε. θα καταφέρει να ανταγωνιστεί κυρίως τις ΗΠΑ στην προσπάθεια να προσελκύσει εργάτες με υψηλή κατάρτιση σε τεχνολογικούς τομείς, (όπως αυτοί που απεικονίζονται στο βίντεο) αλλά και στον τομέα της υγείας.

    Θεωρητικά, η «Μπλε Κάρτα», η οποία θα έχει διάρκεια τέσσερα χρόνια, θα καθιστά ακόμη πιο πολύ ελκυστικότερη την Ε.Ε. στα μάτια ενός ξένου εργάτη, κάνοντας ευκολότερη τη διαβίωσή του σε ένα κράτος-μέλος.

    Με άλλα λόγια η Ελλάδα δεν είναι ακόμη ελκυστική στους αλλοδαπούς αλλά πρέπει να γίνει ακόμη πιο πολύ.

    Έρχονται και οι οικογένειες

    Έτσι, ο κάτοχός της θα λαμβάνει γρηγορότερα και ευκολότερα άδεια εργασίας, κατοικία και άδεια παραμονής και στη συνέχεια θα μπορεί να μεταφέρει φυσικά και την οικογένειά του για να γίνει η χώρα ακόμη πιο ελκυστική.
    Το πρόβλημα, όπως λένε στις Βρυξέλλες της έλλειψης υψηλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού εντείνεται στην Ευρώπη από τη γήρανση του πληθυσμού και συνεπώς στο μέλλον θα επιδεινωθεί.

    Ωστόσο αναλυτές επισημαίνουν ότι το σχέδιο έχει σημαντικές ελλείψεις και μάλλον δεν θα προσελκύσει τους εργάτες που θέλει η Ε.Ε. Για παράδειγμα, ο κάτοχος «Μπλε Κάρτας» θα αποκτά πρόσβαση μόνο σε μια χώρα της Ενωσης και δεν θα μπορεί να κινηθεί ελεύθερα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά, δηλαδή όσοι λαμβάνουν μπλε κάρτα στην Ελλάδα, δεν θα φεύγουν, αντίθετα θα εγκαθίσταται εδώ με τις οικογένειές τους!

    Μόνο αφότου έχει εργαστεί 18 μήνες με «Μπλε Κάρτα» ένας «μετανάστης» θα έχει το δικαίωμα να μετακινηθεί με την οικογένεια του, ώστε να δουλέψει σε διαφορετική χώρα-μέλος, όπου πάλι θα πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση για «Μπλε Κάρτα.

    Με λίγα λόγια το ελληνικό κράτος μοιράζει μπλε κάρτες σε «ειδικευμένους» εργάτες που δε μιλούν καν την ελληνική προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα γήρανσης του πληθυσμού.

    Την ίδια ώρα στον Έβρο τα κύματα των λαθραίων ειδικευμένων μεταναστών έρχονται για την μπλε κάρτα.

    Το πέρασμα των λαθρομεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα άρχισαν και πάλι να έρχονται μέσω Βουλγαρίας με την βοήθεια διακινητών από την γειτονική χώρα.
    https://youtu.be/g-u9m8mrNhE
    Όπως αναφέρει το Evroσ News ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Θεοχαρίδη, τέσσερις λαθρομετανάστες ξυπόλητοι και ξεγυμνωμένοι, υποστήριξαν ότι οι Βούλγαροι τους έστειλαν έτσι, κάνουν βόλτα σήμερα το πρωί σε χωριό του Τριγώνου, όπου η παρουσία είναι δυστυχώς συχνή.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε - ΜΕ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΛΥΣΣΑ - στο Προεδρικό Μέγαρο Ουκρανούς πρόσφυγες.

    Μια ξεχωριστή εκδήλωση ελπίδας, αλληλεγγύης και στήριξης προς τιμήν των Ουκρανών πολιτών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε απόψε (15/7) στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε περισσότερους από 120 Ουκρανούς πολίτες, κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται στη χώρα μας, καθώς και Έλληνες δημοσιογράφους που κάλυψαν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Οι εν λόγω πρόσφυγες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Ουκρανία λόγω του πολέμου, που εξαπέλυσε η Ρωσία και φιλοξενούνται στη χώρα μας, κυρίως σε δομές των οργανώσεων «Κιβωτός του Κόσμου», «Παιδικά χωριά SOS» και «OPORA», με τους υπόλοιπους να βρίσκονται διάσπαρτοι στην Ελλάδα, ως φιλοξενούμενοι ευαισθητοποιημένων πολιτών και οργανισμών.

    Κατά τον χαιρετισμό της, η κυρία Σακελλαροπούλου διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας, να απαλύνουμε την οδύνη σας και να σας στηρίζουμε με κάθε τρόπο» και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα, από την αρχή του πολέμου, στάθηκε στο πλάι τους και μαζί με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδειξε έμπρακτα αλληλεγγύη στην αγωνία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

    Όπως είπε «η Ελλάδα καταδίκασε ευθύς εξαρχής και με τον πιο ρητό τρόπο τη ρωσική εισβολή. Συνέβαλε ώστε να εξασφαλισθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία. Δέχεται και φιλοξενεί πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να ξεφύγουν από τα δεινά του πολέμου».

    Απευθυνόμενη στις Ουκρανές μητέρες και τα παιδιά τους, τόνισε συγκινημένη, ότι «τους υποδέχεται με την καρδιά γεμάτη θλίψη για τα δεινά που υφίσταται η Ουκρανία, για τον ανυπόφορο πόνο των ανθρώπων, για την καταστροφή και τον ζόφο που κύκλωσε τη χώρα. Αλλά και με την ελπίδα που γεννά η γενναιότητα, το σθένος, η αποφασιστικότητα των Ουκρανών». Πρόσθεσε, επίσης, ότι:

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Όλους τους μήνες που μεσολάβησαν από τη ρωσική εισβολή, είδαμε με θαυμασμό έναν ολόκληρο λαό – νέους, γέρους, γυναίκες, ακόμη και παιδιά -, να αντιστέκεται ηρωικά, να δίνει τον υπέρτατο πατριωτικό αγώνα αψηφώντας την υπεροπλία του εχθρού, δαμάζοντας τον φόβο του θανάτου. Να μάχεται με θυσιαστική αυταπάρνηση για την εδαφική του ακεραιότητα, για τη διασφάλιση του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού του, για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του».

      Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «σήμερα, είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όλους εκείνους που συνεχίζουν να μάχονται θαρραλέα στις διακεκαυμένες ζώνες του πολέμου, όλους εκείνους που χάθηκαν, μαχητές και άμαχους, που βίωσαν τη βαρβαρότητα, τις εν ψυχρώ εκτελέσεις, τους εκτοπισμούς. Όλους όσους είδαν τη ζωή τους να θρυμματίζεται όπως εσείς, φίλοι Ουκρανοί. Βρίσκεστε εδώ, ξεριζωμένοι από τις εστίες σας, μετρώντας απώλειες, βλέπω όμως στα μάτια σας, παρά την αγωνία και τον σπαραγμό, τη δύναμη που δίνει η βεβαιότητα ότι ο αγώνας σας θα δικαιωθεί».

      Παράλληλα, υπενθύμισε, ότι «είμαστε κι εμείς ένας λαός που έζησε την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Έχουμε κοινά ιστορικά βιώματα» και τόνισε ότι «η αλληλεγγύη που αισθανόμαστε για σας δυναμώνει, κάθε μέρα που περνάει, γίνεται βαθύς σεβασμός για το σθένος με το οποίο αντιστέκεστε σε μια τυφλή, ολοκληρωτική μηχανή, για το ήθος της συλλογικής σας αντίστασης στον εισβολέα».

      Τέλος, υποστήριξε ότι «σε μια εποχή γενικού εφησυχασμού, εσείς θυμίζετε τι σημαίνει υπερασπίζομαι τον τόπο μου από τον κατακτητή, υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμή βία και τη συμπυκνωμένη σκληρότητα, διεκδικώ κάτι ανώτερο από την ίδια τη ζωή μου» και ευχήθηκε «να επικρατήσει το δίκαιο και η βάναυση αυτή σύγκρουση στην καρδιά της Ευρώπης να τελειώσει όπως ταιριάζει σε όσους διαπράττουν ύβρη απέναντι στους λαούς και στην Ιστορία».

      Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έλαβαν τον λόγο άμεσα πληγέντες από την τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία, μεταφέροντας τις εμπειρίες τους και περιγράφοντας το δράμα που εκτυλίσσεται στη χώρα τους.

      Για την φρίκη του πολέμου, την βίαιη απομάκρυνση από τις εστίες τους και την ανάγκη άμεσου τερματισμού των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και επιστροφή των προσφύγων μίλησαν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, κ. Αλεξάνδρα Προτσένκο, η Μαργαρίτα Αρατζιώνη, επιστήμονας από την Κριμαία, αλλά και η Οleksandra Shilina-Goncharuk, ζωγράφος από την Χερσώνα και νέα μητέρα, που φιλοξενείται στη χώρα μας, από την «Κιβωτό του Κόσμου».

      Επίσης και οι τρεις ευχαρίστησαν θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την στήριξη, που παρείχε από την πρώτη στιγμή, στον αγώνα του Ουκρανικού λαού και μίλησαν με θερμά λόγια για την βοήθεια της Ελλάδας και την ελληνική φιλοξενία.

      Μετά το πέρας τον χαιρετισμών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αρκετές από τις Ουκρανές παρευρισκόμενες στην εκδήλωση, καθώς και με τους Έλληνες δημοσιογράφους, που με αυταπάρνηση ενημέρωναν το ελληνικό κοινό για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, υπό δύσκολες και συχνά εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

      Μεταξύ των προσκεκλημένων συγκαταλέγονταν επίσης δασκάλες του Ουκρανικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Κέντρου «Μπερεγίνια» στην Αθήνα, επιχειρηματίες, εθελοντές, καλλιτέχνες, επαγγελματίες, φοιτητές, επικεφαλής ομογενειακών και άλλων Συλλόγων και οικογένειες με παιδιά.

      Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά απόφοιτοι του Ωδείου Αθηνών, που πρόσφατα πραγματοποίησαν συναυλία στο Άμστερνταμ και παραχώρησαν τα έσοδα στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, ενώ τα εδέσματα για τους προσκεκλημένους, επιμελήθηκαν η ιδιοκτήτρια του ουκρανικού εστιατορίου “Café Bar 67” στα Εξάρχεια, σε συνεργασία με τον σεφ της Προεδρίας Βασίλη Μπέκα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Μεσούτ Χακκί Τζασίν: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να βρουν ούτε 15.000 στρατιώτες». https://youtu.be/xt2x4RLOxpk
    Ο Τούρκος απόστρατος Μεσούτ Χακκί Τζασίν μαζί με τους Τζιχάτ Γιαϊτζί και Ερντογάν Καρακούς είναι ο σημαντικότερος στρατιωτικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

    Σε εκπομπή του CNNTURK με παρουσιάστρια την Χαντέ Φιράτ λοιδορούσε το μέγεθος του Ελληνικού Στρατού.

    Για δείτε τι είπαν μεταξύ των άλλων :

    Τζασίν: Εξετάζοντας το ΝΑΤΟ και το στρατηγικό σχέδιο του για το 2030, διακρίνεται πως η Ρωσία και η Κίνα είναι οι βασικοί στόχοι και απειλές. Η Ελλάδα λοιπόν δεν μπορεί να βρει 15.000 στρατιώτες, ενώ η συμμαχία έχει ως στόχο μία δύναμη ενίσχυσης 300 χιλιάδων αντρών. Τι θα κάνουν οι Έλληνες, θα πάρουν τους ψαράδες από εδώ και θα τους στείλουν εκεί ; Ο τουρκικός στρατός θα πάει

    Χαντέ Φιράτ : Που μπορούν να βρουν άραγε τους περισσότερους από τους 300.000 στρατιώτες ; Για να το ρωτήσω καλύτερα, ποιος είναι ο πολυπληθέστερος και πιο ισχυρός στράτος του ΝΑΤΟ ;

    Τζασίν : Αυτό είναι κάτι που πρέπει να τον ρωτήσουμε στα αδέρφια μας τους Έλληνες στον Γιώργο και στον Μητσοτάκη

    Χαντέ Φιράτ : Αλήθεια ; Χαχαχαχαχα

    Τζασίν : Εγώ από εδώ το λέω στον Μητσοτάκη . Εσύ δεν μπορείς να αναμετρηθείς με την Τουρκία, κάτσε εκεί και χόρευε συρτάκι...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: "ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕΤΟΙΚΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ".
    Η ΤΑΖ βάζει στο μικροσκόπιο την ανοιχτή πρόσκληση του υπ.Τουρισμού Βασίλη Κικίλια προς Γερμανούς συνταξιούχους για μετοίκηση στην Κρήτη.

    «Ο Έλληνας υπ. Τουρισμού έχει μεγάλη καρδιά για τους Γερμανούς. Περασμένη, ξεχασμένη η διαμάχη για την ελληνική κρίση χρέους, για τα ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης και τα μέτρα λιτότητας. Περασμένη, ξεχασμένη η αλαζονεία των Γερμανών (…) Τώρα η χώρα τους απειλείται με ενεργειακή κρίση, με μια κρίση θέρμανσης. Πρόσφυγες που αναζητούν ζεστασιά θα μπορούν να κατευθυνθούν προς το Νότο (…)» σημειώνει η TAZ του Βερολίνου, αναφερόμενη σε σχετικό δημοσίευμα της Bild και στις προτροπές των υπ. Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και δημάρχου Χανίων Βασίλη Σημανδηράκη προς Γερμανούς συνταξιούχους.

    Το όνειρο του Νότου, παρατηρεί η ΤΑΖ, ήταν ανέκαθεν δέλεαρ για πολλούς Βορειοευρωπαίους, που ήθελαν να ζήσουν μια άλλη ζωή, όπως οι χίπηδες πριν από πενήντα χρόνια, που μετακόμιζαν από την Κρήτη και την Ίμπιζα μέχρι την Γκόα στην Ινδία.

    «Εκεί, ονειρεύτηκαν ότι δεν θα επέστρεφαν ποτέ στην κρύα, υλιστική Γερμανία. Μετρούσαν νευρικά τα ταξιδιωτικά τσεκ επιταγών που τελείωναν και δεν ήταν ακριβώς γενναιόδωροι σε φιλοδωρήματα στην τοπική γαστρονομία (…) Επωφελήθηκαν πάρα πολύ από τις χαμηλές τιμές και δημιούργησαν την ψευδαίσθηση ότι, για κάποιο λόγο, οι άνθρωποι στις φτωχές χώρες κινούνταν σε ανώτερες πνευματικές σφαίρες. Οι ντόπιοι, από την άλλη πλευρά, έβλεπαν τους χίπηδες περισσότερο ως τεμπέληδες και τσιγκούνηδες», γράφει η ΤΑΖ.

    «Δεν υπάρχει διέξοδος προς νότο ή βορρά»

    «Σήμερα η πεποίθηση ότι η ευτυχία είναι συνυφασμένη με τον ατέρμονο ήλιο είναι απαρχαιωμένη, σαν ένα ξεθωριασμένο καπέλο (…) Στην Κρήτη η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς υπό σκιά ή ακόμη και τους 44, σύμφωνα με το δελτίο καιρού. Στην Ισπανία δεν είναι καλύτερα. Και στη Γερμανία έχουμε πλέον τέτοιες θερμοκρασίες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής».


    Τον δε Δεκέμβριο προβλέπονται 17 βαθμοί, βροχή… αλλά και απουσία θέρμανσης στην Κρήτη, σημειώνει σκωπτικά η ΤΑΖ.

    Ούτε πάντως, κάνοντας απλά μαθηματικά, φαίνεται ότι συμφέρει οικονομικά να ξενιτευθεί ένας Γερμανός στην Κρήτη: «Ο ύπνος σε ξενώνα με κοινόχρηστο δωμάτιο στα Χανιά κοστίζει 20 ευρώ στο διαδίκτυο. Σύνολο 600 ευρώ το μήνα, χωρίς όμως φαγητό, χωρίς τα αεροπορικά, τίποτα.»

    «Άρα ουσιαστικά δεν εξοικονομείς τίποτα σε σχέση με μερικές εκατοντάδες ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου. Η αλήθεια είναι: Δεν υπάρχει έξοδος ούτε προς τον Νότο ούτε προς τον Βορρά. Πρέπει να αντέξουμε και να αλλάξουμε την πραγματικότητα. Γιατί και αλλού δεν θα είναι όντως καλύτερα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 16 Ιουλίου 1906. Πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Φιλιππούπολης. Καταστροφές ελληνικών ιδρυμάτων και εκκλησιών στην Φιλιππούπολη. Πολλοί Έλληνες εγκατέλειψαν την Ανατολική Ρωμυλία και κατέφυγαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 16 Ιουλίου 1914. Το ελληνικό Ολοκαύτωμα στον Πόντο. Σύμφωνα με τον Γερμανό πρόξενο ολόκληρος ο ελληνικός λαός από την Σινώπη και την παραθαλάσσια περιοχή της Κασταμονής στάλθηκε σε εξορία και εξοντώθηκε από την πείνα και τις ασθένειες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...