ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Ιουλίου 2022

ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Bloomberg: "Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΝΕΙ 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ". Η ρωσική εταιρεία Rosatom, σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι το εργοτάξιο είναι το μεγαλύτερο του είδους του παγκοσμίως. ΤΕΛΙΚΑ Ο "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ" ΠΟΥΤΙΝ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.


ΦΥΣΙΚΟΣ Tony Rothman: «Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΖΕΝΕΡΛ ΤΟΥ 1904 ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟ 1905».

 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;


 
 

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ «ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΘΕΛΟΥΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ. ΑΛΒΑΝΟΣ ΡΑΜΑ: «Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ».

 


Ο Ερντογάν δεν ασχολείται με ανεμιστήρες στα βουνά καίγοντας πριν τα δάση.
Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ.

 Οι πληρωμές γίνονται σε δολάριο. Η Rosatom, η οποία ελέγχει το 100% της εταιρείας διαχείρισης του εργοστασίου, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής πώλησης του 49% των μετοχών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μόλις μπουν σε λειτουργία και οι τέσσερις πυρηνικοί αντιδραστήρες, το εργοστάσιο θα καλύπτει έως και το 10% της συνολικής  τουρκικής εγχώριας ζήτησης. 

Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη εβδομάδα η Rosatom Corp έστειλε στην Akkuyu Nuclear JSC έμβασμα 5 δισ. δολαρίων, σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις ανησυχίες της Άγκυρας εξαιτίας των καθυστερήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και των δυτικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας έχουν δρομολογηθεί  άλλες δύο μεταφορές χρημάτων. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πληρωμές γίνονται σε δολάριο.

  

Η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω των υψηλών εισαγόμενων τιμών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μόλις μπουν σε λειτουργία και οι τέσσερις πυρηνικοί αντιδραστήρες, το εργοστάσιο θα καλύπτει έως και το 10% της συνολικής εγχώριας ζήτησης.

Η χρηματοδότηση του εν λόγω project γίνεται από την Sberbank που είναι η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα καθώς και από την Sovcombank (ρωσική τράπεζα). Μάλιστα και οι δύο βρίσκονται στη λίστα των κυρώσεων τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ε.Ε. Πάντως από την Άγκυρα τονίζεται ότι η μέχρι στιγμής ρευστότητα καλύπτει όλες τις αναγκαίες εργασίες για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η κατασκευή των πυρηνικών αντιδραστήρων ξεκίνησε το 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το 2026. Η Rosatom, η οποία ελέγχει το 100% της εταιρείας διαχείρισης του εργοστασίου, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής πώλησης του 49% των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι Μόσχα και Άγκυρα διατηρούν στενούς οικονομικούς δεσμούς εδώ και χρόνια, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι έχει επανειλημμένως καταδικάσει τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.


Κρίσιμος σταθμός για την Τουρκία
Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής θεωρείται κρίσιμος για την Τουρκία, εάν θέλει να ικανοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες ενεργειακές της ανάγκες και αναμένεται να καλύψει το 10% της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας μόλις τεθούν σε λειτουργία και οι τέσσερις αντιδραστήρες.

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν οικονομικούς δεσμούς που χρονολογούνται δεκαετίες πίσω και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να μην αποξενώσει το Κρεμλίνο παρά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το έργο έχει λάβει χρηματοδότηση από τη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, τη Sberbank PJSC, η οποία είναι στον κατάλογο των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από τη Sovcombank, η οποία επίσης βρίσκεται σε καθεστώς κυρώσεων.

Η Rosatom, η μοναδική ιδιοκτήτρια του τουρκικού έργου και η θυγατρική της που κατασκευάζει το εργοστάσιο, δεν έχουν υποβληθεί σε κυρώσεις. Εκπρόσωπος της Akkuyu Nuclear JSC δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα, όπως και το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας.

Η χρηματοδότηση θα καλύψει όλες τις ανάγκες προμηθειών για το έργο τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσαν οι τούρκοι αξιωματούχοι, ζητώντας να μην κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Χειρονομία καλής θέλησης;
Οι εργασίες για τον πρώτο αντιδραστήρα, γνωστό ως Akkuyu 1, ξεκίνησαν το 2018, με τους μηχανικούς να ξεκινούν στο Akkuyu 2 δύο χρόνια αργότερα. Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως το 2026.

Ένας από τους αξιωματούχους περιέγραψε τις μεταφορές ως χειρονομία καλής θέλησης του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον ρόλο του Ταγίπ Ερντογάν σε μια συμφωνία – ορόσημο που αναμένεται να ξεκλειδώσει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία και να αμβλύνει τις ανησυχίες για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες πρόκειται να έχουν συνομιλίες στο Σότσι στις 5 Αυγούστου.

Τον Μάρτιο, η Rosatom είχε ανακοινώσει πως έχει το δικαίωμα να πουλήσει έως και το 49% στο Akkuyu σε επενδυτές, διευκρινίζοντας πάντως ότι διαθέτει όλους τους απαραίτητους πόρους και εργαλεία για την επιτυχή παράδοση του έργου, ακόμη και αν χρηματοδοτεί μόνη της την κατασκευή. «Η παραγωγή και η παράδοση εξοπλισμού» για το εργοστάσιο είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, ανέφερε.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια:

  1. ΠΩΣ ΨΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

    Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίον ψάλλουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (Ρωμηοί) στους Ναούς, κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών. Από τους δύο χορούς (δεξιό και αριστερό) ο ένας ψάλλει τα τροπάρια στην ελληνική γλώσσα, έστω κι αν δεν καταλαβαίνουν όλοι ελληνικά, γιατί γι’ αυτούς το γεγονός αυτό ήταν έκφραση της ταυτότητάς τους, ότι είναι απόγονοι της Ελληνικής Χριστιανικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και συνδέονταν με την Κωνσταντινούπολη. Αυτό το γεγονός τους έδινε την δυνατότητα να υποστηρίζουν, όπως και το έλεγαν στους Μουσουλμάνους, ότι ήταν αυτόχθονες κάτοικοι των περιοχών αυτών, ενώ εκείνοι (οι Άραβες Μουσουλμάνοι) ήλθαν τον 7ο αιώνα ως κατακτητές. Έτσι, το να ψάλλουν στην ελληνική γλώσσα στην λατρεία, μαζί με την αραβική γλώσσα, αφ’ ενός μεν είναι ιδιαίτερο γνώρισμα της ταυτότητάς τους, αφ’ ετέρου δε είναι μια αντίδραση στην θρησκευτική κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αντιόχεια της Συρίας ονομαζόταν «Συριάδες Αθήναι».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Μασόνος Παυλόπουλος: «Η Χριστιανική Διδασκαλία ειναι ο τρίτος πυλώνας του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».
    Σε εισήγησή του, στην Συνεδριακή Εκδήλωση που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Καρπενησίου στα Βραγγιανά του Νομού Ευρυτανίας, η οποία είχε ως θέμα την «“Συμπόρευση” της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας με βασικές αρχές της Χριστιανικής Διδασκαλίας», ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Σεβάσμιος της Μασονικής Στοάς κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα λάθη της Δύσης στην προσπάθεια επιβολής της σε κράτη με έντονη ισλαμική επιρροή.

    Μεταξύ άλλων είπε:

    «Την καθιέρωση της Χριστιανικής Διδασκαλίας ως τρίτου πυλώνα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού διευκόλυνε, τα μέγιστα, το γεγονός ότι στην διαδρομή προς την εμπέδωσή της η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία βρήκε έναν, prima faciae «απροσδόκητο», σύμμαχο: Την Χριστιανική Διδασκαλία, μέσω θεμελιωδών αρχών και αξιών της, κατ’ εξοχήν δε μέσω της Ελευθερίας, έστω και αν αυτή, στο συγκεκριμένο θρησκευτικό πεδίο, ξεκινά από εντελώς διαφορετική αφετηρία. Δηλαδή αφετηρία που απέχει ουσιωδώς από την θεσμική και πολιτική σύλληψη της Ελευθερίας, την οποία υπηρετεί η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία. Πέραν τούτου, όπως εξηγείται στην συνέχεια, η Χριστιανική Διδασκαλία είναι εκ φύσεως εξοικειωμένη και με την έννοια της Αντιπροσώπευσης, η οποία συνιστά θεμελιώδη αντηρίδα της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

    Α. Υπό τα ως άνω, λοιπόν, δεδομένα, και αν ακόμη γίνει δεκτό -και πρέπει, για λόγους ιστορικούς και θεσμικούς, να γίνει δεκτό- ότι οι ευθείες θρησκευτικές προεκτάσεις της πορείας εμπέδωσης της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας είναι από ασθενείς έως ανύπαρκτες, θα ήταν μάλλον αυθαίρετο, πάλι από ιστορική και πολιτική έποψη, να υποβαθμισθεί και, πολύ περισσότερο ν’ αγνοηθεί, η σημασία της οιονεί αγαστής «συμπόρευσης» της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας με τις αρχές της Χριστιανικής Διδασκαλίας.

    Υπό την έννοια, ότι από την μια πλευρά η Χριστιανική Διδασκαλία δεν βρήκε -το αντίθετο μάλιστα- στην Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία μια μορφή πολιτειακής οργάνωσης «εχθρική» προς τις βασικές της αρχές. Και, από την άλλη πλευρά, η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, έχοντας στο θεσμικό και πολιτικό της «οπλοστάσιο» ως εμβληματικό μέσο ανάπτυξης της προσωπικότητας του Ανθρώπου και την απόλυτη Θρησκευτική Ελευθερία, δεν χρειάσθηκε ν’ αντιμετωπίσει την Χριστιανική Διδασκαλία ως ένα είδος «εσωτερικού εχθρού». Όλως αντιθέτως, λοιπόν, «συμπορεύθηκε» με αυτήν για την υπεράσπιση των θεσμών τόσο της Ελευθερίας όσο και της Αντιπροσώπευσης.

    Β. Κατ’ αρχάς, η ιστορική έρευνα αποδεικνύει, με αμάχητα τεκμήρια,ότι η Χριστιανική Θρησκεία ξεπήδησε και μπόρεσε να επιβιώσει, στα πρώτα βήματα των πιστών της, μέσω της διεκδίκησης της Θρησκευτικής Ελευθερίας και της αντίστοιχης άμυνας απέναντι στους απηνείς διωγμούς πολλών ύστερων Ρωμαίων Αυτοκρατόρων. Κατά τους διωγμούς αυτούς οι πρώτοι Χριστιανοί έδειξαν την πρωτοφανή, για τα δεδομένα της εποχής, αφοσίωσή τους στα θρησκευτικά τους «πιστεύω» αλλά και την απαράμιλλη αντοχή τους έναντι των βαρβάρων μεθόδων των διωκτών τους. Άλλωστε, η ίδια η διδασκαλία του Χριστού, όπως έχει καταγραφεί στα Ευαγγέλια, υπονοεί -ή και διακηρύσσει ευθέως- την Ελευθερία, και μάλιστα υπό διάφορες, πλην όμως συμπληρωματικές μεταξύ τους, εκδοχές. Έτσι π.χ.:


    1. Στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (8, 32) καταγράφεται το ρητό του Χριστού, σχετικά με το θεμελιώδες πρόταγμα της Ελευθερίας και την σύνδεσή της με την αναζήτηση της Γνώσης και της Αλήθειας: «Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς». Και ναι μεν ο Χριστός δεν έδωσε -φυσικά «ἐν πλήρει συνειδήσει» των παγίδων της σχετικότητας- απάντηση στο ερώτημα του Ποντίου Πιλάτου «τί ἐστίν ἀλήθεια» ( Ιωάν. 18,38).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Πλην όμως, και μόνο το γεγονός ότι θεωρεί πως η αναζήτηση της Αλήθειας οδηγεί στην απελευθέρωση του Ανθρώπου, και συγκεκριμένα στην απελευθέρωση από τις διαβρωτικές για την αξία του δοξασίες και προκαταλήψεις, αναδεικνύει το πόσο η Χριστιανική Διδασκαλία βασίζεται στην Ελευθερία, ως μέσο ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας. Και στο σημείο αυτό η Χριστιανική Διδασκαλία «συναντά», κατά κάποιο τρόπο, το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, το Ελεύθερο Πνεύμα της αμφισβήτησης της «κατεστημένης» γνώσης, το Πνεύμα της διαρκούς αναζήτησης της Αλήθειας και της, μέσω αυτής της αναζήτησης, θεμελίωσης της «Σοφίας», ήτοι της Επιστήμης.

      2. Στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο (8, 34), ο Χριστός διακηρύσσει: «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν, καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι». Και μόνον η ρήση αυτή, ως μια από τις βάσεις της Χριστιανικής Διδασκαλίας, αποδεικνύει ότι η Χριστιανική Θρησκεία, εκ καταγωγής, κινείται, έναντι των μελλοντικών πιστών, στον αντίποδα του προσηλυτισμού και, πολύ περισσότερο, του καταναγκασμού.


      Και τούτο, γιατί το «όστις θέλει» σημαίνει, υφ’ οιανδήποτε ερμηνευτική εκδοχή, ευρεία ελευθερία επιλογής θρησκευτικής κατεύθυνσης: Ο Χριστός θέτει ως βάση της ένταξης των πιστών στην χορεία των Χριστιανών την ελεύθερη θέλησή τους να το πράξουν, άρα την ελεύθερη δυνατότητά τους να διαλογισθούν και να επιλέξουν, υποδεικνύοντας, επιπροσθέτως, τα μέσα που διευκολύνουν μια τέτοια συμπόρευση.

      Γ. Η κατά τ’ ανωτέρω ευθεία σύνδεση της Χριστιανικής Διδασκαλίας με την Ελευθερία, υπό τις επιμέρους εκφάνσεις της, φέρνει στο φως και την μεγάλη διαφορά της Χριστιανικής Θρησκείας με άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες, κατ’ εξοχήν δε μ’ εκείνη του Ισλάμ -με μεγαλύτερες ή μικρότερες διακυμάνσεις, ανάλογα με τις επιμέρους εκδοχές του- όπου κυριαρχεί ο άμεσος ή ο έμμεσος καταναγκασμός υποταγής στα κελεύσματά του. Σε αυτό το θρησκευτικό πεδίο η ελευθερία επιλογής θρησκευτικού προσανατολισμού απουσιάζει επιδεικτικώς και, μεταξύ άλλων συνεπειών, η αναζήτηση της αλήθειας αντικαθίσταται, σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, από την άνευ όρων υποταγή στα κελεύσματα -κυρίως μέσω της διδασκαλίας των «προφητών»- του ενός και μοναδικού θεού. A fortiori, όταν το Ισλάμ προσλαμβάνει -σύνηθες φαινόμενο εκεί όπου επικρατεί γενικώς- «πολιτικές» διαστάσεις ως προς την αντίστοιχη κρατική οργάνωση, τότε αυτή η εγγενής έλλειψη Ελευθερίας μετατρέπεται και σε πλήρη συρρίκνωση ή και εξαφάνισή της κατά την άσκηση πλειάδας συναφών δικαιωμάτων.


      Δ. Εκτός από την Ελευθερία, την «συμπόρευση» της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας με την Χριστιανική Διδασκαλία -και, επέκεινα, με τον Χριστιανισμό εν γένει, υφ’ όλες του τις δογματικές εκφάνσεις, από την Ορθοδοξία και τον Καθολικισμό ως τον Προτεσταντισμό, εν συνόλω- διευκόλυνε και το γεγονός ότι η Διδασκαλία αυτή είναι επαρκώς εξοικειωμένη και με την έννοια της Αντιπροσώπευσης, αντίθετα προς άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες, με κυριότερο παράδειγμα και πάλι εκείνο του Ισλάμ. Πραγματικά, πολλές περικοπές των Ευαγγελίων, όπως αναπτύχθηκαν και εξειδικεύθηκαν στην συνέχεια από την Χριστιανική Διδασκαλία, αποδεικνύουν εμφατικώς ότι κατά την Διδασκαλία αυτή ο Χριστός ήλθε στην Γη ως εκπρόσωπος και αντιπρόσωπος του Θεού, «διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Όταν, λοιπόν, εμφανίσθηκε και εμπεδώθηκε η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία -η οποία, από πλευράς οργανωτικής, είναι πρωτίστως πολίτευμα που λειτουργεί υπό όρους αντιπροσώπευσης- η Χριστιανική Διδασκαλία είχε προ πολλού ολοκληρωθεί και στην βάση των ως άνω ευαγγελικών περικοπών, ώστε η Αντιπροσώπευση να μην της είναι εχθρική ή και απλώς ξένη, ως μέθοδος δημοκρατικής διακυβέρνησης των πολιτών. Όλως αντιθέτως, η Αντιπροσώπευση της ήταν τόσο «οικεία εκ των έσω», ώστε να την αποδέχεται, a fortiori, και δια της οδού του προμνημονευόμενου «ἀπόδοτε τά τοῦ Καίσαρος τῷ Καίσαρι».

      Ε. Όπως προεκτέθηκε και για την έννοια της Ελευθερίας, ουδεμία άλλη, πέραν της Χριστιανικής, μονοθεϊστική θρησκεία γνωρίζει και «ενστερνίζεται», στο πλαίσιο της δογματικής της θεμελίωσης, την έννοια της Αντιπροσώπευσης, στο σύνολό της. Σε όλες, ανεξαιρέτως, «ο ένας και μοναδικός θεός» εκφράζεται είτε eo ipso -υπό την εκδοχή ενός είδους «θρησκευτικού σολιψισμού»- είτε μέσω θρησκευτικών αξιωματούχων, οι οποίοι όμως δεν εκλαμβάνονται ως «εκπρόσωποι» του θεού, αλλ’ απλώς ως «πεφωτισμένοι» επί Γης λειτουργοί του.


      1. Η ιστορική και θρησκευτική αυτή πραγματικότητα ισχύει πολύ περισσότερο για το Ισλάμ, ανεξαρτήτως των εντός αυτού διαφοροποιήσεων. Ιδίως δε ανεξαρτήτως της κυρίαρχης διάκρισης μεταξύ σιιτών και σουνιτών. Με την διευκρίνιση, ότι στο πεδίο των φονταμενταλιστικών τάσεων του Ισλάμ η δυσχέρεια σύλληψης της Αντιπροσώπευσης μεταξύ θεού και ανθρώπων είναι πολύ πιο έντονη, έως ανυπέρβλητη. Συγκεκριμένα δε στο Ισλάμ, εν γένει, ο Αλάχ κατ’ ουδένα τρόπο εκπροσωπείται επί Γης από τους προφήτες, συμπεριλαμβανομένου του Μωάμεθ. Διόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι ο όρος «μωαμεθανός» ισοδυναμεί με ευθεία θρησκευτική υποτίμηση των αυθεντικών πιστών του Ισλάμ. Συνακόλουθα, οι προφήτες του Ισλάμ είναι αποκλειστικώς και μόνο λειτουργοί του Αλάχ, και εκτελούν τις εντολές του με τελικούς αποδέκτες τους πιστούς Μουσουλμάνους.

      2. Εν τέλει, λοιπόν, η σχέση μεταξύ Αλλάχ και πιστών είναι «κάθετη» και ευθεία, δίχως την καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρεμβολή των εκπροσώπων του επί γης. Συνοπτικώς, στο πεδίο του Χριστιανισμού ο Χριστός είναι το θεμέλιο της Εκκλησίας. Ενώ στο Ισλάμ αρχή και τέλος του «πληρώματος των πιστών» είναι ο Αλλάχ, και μόνο. Επομένως, και όπως προεκτέθηκε, όπου το Ισλάμ ασκεί ευθεία επιρροή στον τρόπο πολιτειακής οργάνωσης συγκεκριμένων Κρατών, είναι εξαιρετικά δυσχερής -ίσως δε και αδύνατη ως προς την στοιχειώδη εξοικείωση των πολιτών των ως άνω Κρατών με τα συστατικά, τουλάχιστον, στοιχεία της αντιπροσώπευσης εν γένει- η εμπέδωση των θεσμών της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

      Την ως άνω ιδιομορφία του Ισλάμ δυστυχώς αγνόησαν, με τεράστιες και επώδυνες συνέπειες, όσοι πολιτικοί εκπρόσωποι της Δύσης επιχείρησαν να επέμβουν σε Κράτη έντονης ισλαμικής επιρροής, με πρόθεση την «εκ των άνω» επιβολή άκρως «ευαίσθητων», από πλευράς δυνατότητας ουσιαστικής τους αφομοίωσης, θεσμών και πρακτικών της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Κατά τούτο, ακόμη και σήμερα βιώνουμε τις καταστροφικές συνέπειες των «εμπνευστών» και των «εκτελεστών» της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης», η οποία ήλθε σ’ ευθεία αντίθεση με τις ως άνω θεμελιώδεις ιδιομορφίες του Ισλάμ.

      Γι’ αυτό και στις ισλαμικού προσανατολισμού Χώρες, στις οποίες στόχευε η «Αραβική Άνοιξη», η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία ουδέποτε εφαρμόσθηκε, έστω και στοιχειωδώς, ακόμη και αν προβλέφθηκε σε συνταγματικό επίπεδο. Όλως αντιθέτως, η προσπάθεια «άνωθεν επιβολής» της επέφερε «τερατογενέσεις» ακραίων ισλαμικών φονταμενταλιστικών κινημάτων, απροκαλύπτως εχθρικών προς κάθε έννοια και μορφή Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Το Ισραήλ απείλησε τη Μόσχα για συνέπειες εάν προχωρήσει στο κλείσιμο του Εβραϊκού Πρακτορείου στη Ρωσία.


    Το κλείσιμο του Εβραϊκού Πρακτορείου στη Ρωσία του «Sokhnut», που ασχολείται με τον επαναπατρισμό στο Ισραήλ και τη βοήθεια σε μετανάστες, θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ.
    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το απειλούμενο κλείσιμο του Πρακτορείου υπό την προεδρία του, ο Λαπίντ είπε ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι σημαντικές για το Ισραήλ και τόνισε, οτι η εβραϊκή κοινότητα στη Ρωσία είναι μεγάλη και τα προβλήματά της συζητούνται σε όλες τις επίσημες διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα. Το Ισραήλ σκοπεύει επίσης να στείλει αντιπροσωπεία στη Ρωσία για διαπραγματεύσεις σχετικά με το θέμα του "Sokhnut".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ. Δεκάδες κενές θέσεις στις Πανελλήνιες σε ΣΣΕ, ΣΜΥ & ΣΝΔ. Η ΕΚΠΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
    Άραγε έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος στην "κυβέρνηση";

    Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από τις βάσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές καθώς φαίνεται ότι οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στις ένοπλες δυνάμεις ως επαγγελματικό προσανατολισμό.


    Έτσι στην Σχολή Ευελπίδων έμειναν 139 κενές θέσεις πρωτοετών έναντι 87 που εισάγονται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βάσεων 2022.

    Σύμφωνα με τις Βάσεις 2022 που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τα Γενικά Λύκεια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις:

    Στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – ΣΣΕ από τις 226 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (146 αρχικές) οι κενές θέσεις είναι 139 ενώ καλύπτονται 87.



    Υψηλότερος βαθμός εισαγωγής: 17,595. Βαθμός τελευταίου: 14,025

    Στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών – ΣΜΥ από τις 197 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (122 αρχικές) οι κενές θέσεις είναι 42 ενώ καλύπτονται 155.


    Υψηλότερος βαθμός εισαγωγής: 14,470. Βαθμός τελευταίου: 11,610

    Ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι ο πρώτος της ΣΜΥ μπορούσε να εισαχθεί στην ΣΣΕ.

    Στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων – ΣΝΔ (Μάχιμοι) από τις 41 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (26 αρχικές) οι κενές θέσεις είναι 16 ενώ καλύπτονται 25.

    Υψηλότερος βαθμός εισαγωγής: 18,985. Βαθμός τελευταίου: 14,525


    Κάτι αντίστοιχο δεν παρατηρείται στις Αστυνομικές Σχολές καθώς επίσης στις Σχολές της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τεράστιες οι τουρκικές εξαγωγές αγαθών στην Ρωσία: 791 εκατ. δολάρια μόνο τον Ιούνιο.
    31% περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
    Το συνολικό ποσό των εξαγωγών αγαθών από την Τουρκία στη Ρωσία τον Ιούνιο ανήλθε σε 791 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 31% περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δημοσιεύει στοιχεία η εμπορική βάση του ΟΗΕ.


    Διαβάζουμε επίσης στο ρωσικό μέσο Readovka τα εξής:


    «Αυξήθηκαν οι εξαγωγές βερίκοκων, κερασιών, ροδάκινων και ξηρών καρπών (+48%), καθώς και διαφόρων εξοπλισμών και μηχανολογικών συσκευών (+30%).

    Με τέτοια ταχεία ανάπτυξη, η Τουρκία έχει όλες τις πιθανότητες να γίνει ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους εξαγωγείς αγαθών στη Ρωσία, πίσω από την Κίνα, τη Λευκορωσία, τη Γερμανία και το Καζακστάν. Πέρυσι, η χώρα ήταν στη 10η θέση αυτής της λίστας.

    Τα κέρδη από τις εξαγωγές σώζουν την Τουρκία από την υπερπαραγωγή και την οικονομική ύφεση».

    Επιπλέον, η Τουρκία είναι ένας αρκετά μεγάλος κατασκευαστής εξαρτημάτων αυτοκινήτου και ποικιλίας προϊόντων μηχανικής, τα οποία παραμένουν σε μεγάλη ζήτηση στη Ρωσία.


    Τέλος το όφελος ακόμα και από τον τουρισμό είναι τεράστιο. Οι Ρώσοι τουρίστες επέλεξαν φέτος τα τουρκικά παράλια για τις διακοπές τους από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλήρης εκτουρκισμός της Λιβύης: «Συνεργασία λιβυκής και τουρκικής Βουλής προς όφελος της Α.Μεσογείου».
    «Για το καλό των δύο λαών και των δύο χωρών» δηλώνουν και οι δύο πλευρές.
    Σε πλήρη εκτουρκισμό οδηγείται η Λιβύη κάτι που θα έχει απρόοπτα αποτελέσματα στην περιοχή της Αν.Μεσογείου και ειδικότερα τα ελληνικά συμφέροντα.


    Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Λιβύης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τις Βαλκανικές Χώρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιουσούφ αλ Ακοούρι, επιβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό και συνεργασία με την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, «για το καλό. των δύο λαών και των δύο χωρών, και προς όφελος της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

    Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του αλ Ακοούρι, μέσω διαδικτύου, με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Λιβύης-Τουρκίας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, Αχμέτ Γιλντίζ.



    Ο Αλ Ακοούρι επεσήμανε τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, «με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και το ενδιαφέρον για τα αμοιβαία συμφέροντα», τονίζοντας την ανάγκη εντατικοποίησης των εργασιών για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε εμπορικές και επιστημονικές πτυχές και ενθάρρυνση των εταιρικών σχέσεων μεταξύ πανεπιστημίων και δήμων, καθώς και στον πολιτισμό.

    Ανανέωσε την έκκλησή του προς τις τουρκικές εταιρείες να ξαναρχίσουν τα έργα τους στη Λιβύη, εκφράζοντας το καλωσόρισμα του στις τουρκικές εταιρείες να συμβάλουν στις επενδύσεις στη Λιβύη.


    Από την πλευρά του, ο Γιλντίζ επιβεβαίωσε τη θέληση της χώρας του για σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Λιβύη σε όλους τους τομείς, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την επανέναρξη των πτήσεων της Turkish Airlines προς τη Λιβύη και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την ενίσχυση των τομέων κοινού ενδιαφέροντος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πούτιν κάνει ό,τι του λέει ο τσουμπάις. Υπαλληλακι των σιωνιστών τραπεζιτών ειναι κι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 31 Ιουλίου 1920. Στις 31 Ιουλίου ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε με εντολή του Εμμανουήλ Μπενάκη από άνδρες του βενιζελικού παρακρατικού Παύλου Γύπαρη. Ο Ίων Δραγούμης συνελήφθη ενώ πήγαινε στο γραφείου του περιοδικού που εξέδιδε τότε της «Πολιτικής Επιθεώρησης». Επικεφαλής του αποσπάσματος που τον συνέλαβε και τον εκτέλεσε στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαμαντοπούλου ήταν ο λοχίας Σαρτζέτης. Κυβερνητικό ανακοινωθέν της 1ης/14ης Αυγούστου 1920 για τα έκτροπα που ακολούθησαν τη γνωστοποίηση της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι, ανέφερε: «Οι πλείστοι των Αρχηγών της Αντιπολιτεύσεως συνελήφθησαν, καθ' όσον υπάρχουσι σοβαραί ενδείξεις, ότι ενέχονται εις την δολοφονικήν απόπειραν. Ο εκ των Αρχηγών της συνεργαζόμενης αντιπολιτεύσεως Ιωάν. Δραγούμης, συλληφθείς επίσης, απεπειράθη να διαφύγη. Εφ' ω, πυροβοληθείς, εφονεύθη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 31 Ιουλίου 1963. Ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος βρίσκονταν στη σοβιετική πρωτεύουσα για να τιμηθεί με το βραβείο Λένιν, μετά τη συνάντησή του με τον Νικίτα Χρουστσόφ στο Κρεμλίνο είπε στη συνέντευξη του ότι το πρόβλημα των μακεδονικών μειονοτήτων πρέπει να λυθεί με τριμερείς διαπραγματεύσεις Ελλάδας, Βουλγαρίας και Γιουγκοσλαβίας, και αναγέρθηκε σε «αυτόνομη Μακεδονία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Handelsblatt: «Η Τουρκία γίνεται στρατιωτικά αυτάρκης».

    Τι αναφέρει ο Τουρκο-γερμανός δημοσιογράφος.
    Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έγραψε μια ανάλυση στην οποία αναφέρεται λεπτομερώς ο τρόπος παραγωγής όπλων της Τουρκίας.


    Στο δημοσίευμα τονίζεται τα στρατιωτικά UAV που παράγονται στην Τουρκία άλλαξαν την πορεία των πολέμων.

    «Έχει γίνει περιφερειακή δύναμη με τις κινήσεις που έχει κάνει η Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία, ειδικά στα UAV και επιθετικά UAV, εγχώριας παραγωγής τα τελευταία χρόνια».

    Η Τουρκία άλλαξε την πορεία των πολέμων
    Η Handelsblatt, στο αφιέρωμά της με τίτλο «Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θωρηκτά, αεροπλανοφόρα – Η Τουρκία γίνεται στρατιωτικά αυτάρκης», αναφέρεται στα βήματα που έκανε η Τουρκία, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειές της να αυξήσει το ποσοστό της εγχώριας παραγωγής χωρίς διακοπή εδώ και πολλά χρόνια.

    Επισημαίνει ότι η ζήτηση για γερμανικά, γαλλικά και αμερικανικά όπλα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στα «Bayraktar TB2 SİHA», και αναφέρει ότι η Τουρκία άλλαξε την πορεία των πολέμων.

    Στο δημοσίευμα σημειώνεται «πώλησαν περισσότερα από 20 UAV στην Ουκρανία πριν ξεκινήσουν οι ρωσικές επιθέσεις. Προηγμένες συσκευές προκαλούν σοβαρά πλήγματα στις ρωσικές δυνάμεις, καταστρέφοντας τις γραμμές εφοδιασμού τους. Όπως και στο Νησί των Φιδιών της Ουκρανίας στον Εύξεινο Πόντο, η ρωσική προέλαση αποτρέπεται».


    «Σχετικά οικονομικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από την Ανατολία μπορούν να καθορίσουν την πορεία του πολέμου», ανέφερε.

    Μια αξιοσημείωτη σύγκριση έγινε επίσης στο γερμανικό αφιέρωμα.

    Συγκρίνοντας τη Γερμανία και την Τουρκία, η εφημερίδα ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 100 δισ. ευρώ για να προμηθεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με σύγχρονα όπλα, ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία ακολούθησε μια πολύ διαφορετική διαδρομή πριν από χρόνια.


    Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «Η Τουρκία είναι πλέον σε θέση να τροφοδοτεί μόνη της σχεδόν όλες τις ανάγκες της σε όπλα και έχει γίνει σημαντικός παράγοντας στις διεθνείς παραδόσεις όπλων».

    Αναφέρεται ότι η Τουρκία ξόδεψε 1,6 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων πέρυσι, με αποτέλεσμα να παρήγαγε όπλα που ξεπέρασαν τα 10 δισ. δολάρια, ενώ ο τζίρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας τριπλασιάστηκε.


    Αύξηση του τουρκικού όγκου παραγωγής
    Η Handelsblatt ανέφερε επίσης το φορητό σύστημα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), καθώς και τα SİHA που παράγονται από την Baykar. «Αυτά τα UAV, αρκετά μεγάλα για να τα αγοράσουν ιδιώτες, φέρουν φορητά όπλα και μπορεί να συντονιστούν σε δεκάδες χωρίς να καθοδηγούνται από τον πιλότο», γράφει χαρακτηριστικά.

    Στην ανάλυση, δημοσιεύθηκαν και οι λεπτομέρειες του μεγάλου όγκου παραγωγής της Τουρκίας.

    «Η Τουρκία δεν παράγει μόνο αυτόνομα αεροσκάφη. Εκτός από διάφορα τεθωρακισμένα και οπλισμένα οχήματα, η χώρα έχει αναπτύξει το πολεμικό πλοίο MİLGEM και το κύριο άρμα μάχης Altay. Υπάρχουν επίσης ελικόπτερα Atak, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş και δορυφορικό σύστημα Göktürk. Τουρκική εταιρεία όπλων η Roketsan ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι παρέδωσε ένα φορητό πυραυλικό σύστημα που μπορεί επίσης να χτυπήσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για αεράμυνα.


    Κατασκευάζεται το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο που μεταφέρει επιθετικά UAV καθώς και ελικόπτερα και τεθωρακισμένα αμφίβια οχήματα.

    Τα τελευταία 10 χρόνια, ο κύκλος εργασιών της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας όχι μόνο έχει τριπλασιαστεί με 11 δισ. δολάρια, αποκαλύφθηκε επίσης ότι τα βήματα που ακολουθεί η Τουρκία.

    Αναφέροντας ότι το 2002, όταν ανέλαβε την εξουσία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τέθηκαν σε δημοπρασία αμυντικά έργα προϋπολογισμού περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η εφημερίδα συμπεριέλαβε επίσης ότι ο όγκος των έργων αυξήθηκε περίπου 10 φορές.


    «Σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο επενδύσεων, το ποσό αυτό εκτιμάται επί του παρόντος σε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια, λαμβάνοντας υπόψη τα έργα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία δημοπράτησης», σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...