ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Ιουλίου 2022

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: «ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ».

 


«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ» ΚΑΙ «ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑ». ΔΥΟ ΑYΘΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΟ 1912.

 





 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,  ΕΤΣΙ  ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ  Η  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ. 
Ι. Θ. ΜΑΖΗΣ: "ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΤΟΥ 1913".
 Προδότης  Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προς όλους ότι θα εφαρμόσει την προδοσία των Πρεσπών».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη  δήλωσε ανοιχτά πως επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποκαλούνται τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία».  Ο Ζάεφ, σε νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών τον Μάιο του 2018 σημειώνει ότι είχε μία ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη Μαρία Σπυράκη, που του μετέφερε τα χαιρετίσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της ΝΔ λέγοντας ότι «έχουμε πρόβλημα» με μερίδα ψηφοφόρων.  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: “Είμαστε κατά της Συμφωνίας, αλλά σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής που θα αναλάβω εγώ τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα αναθεωρήσω αυτήν την απόφαση”.

 

ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΧΘΕΣ: «MHTΣOTAKH, ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΣΑΙ».

Άνετος και γελαστός πήγε ο Κούλης στην Μακεδονία, να καπηλευθεί εκ του ασφαλούς τις αγωνίες και τους αγώνες των Ελλήνων πατριωτών, αλλά του κόπηκαν τα γέλια!
Μιλώντας, λοιπόν, στην Βέροια καταφέρθηκε δήθεν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (την οποία έχει δηλώσει χίλιες φορές πως θα… σεβαστεί ως πρωθυπουργός), αλλά στο σημείο αυτό πατριώτες που είχαν μπει στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν: «κι εσύ να υπερασπίζεις τη Συμφωνία», «γιατί δεν άφησες τον κόσμο να ψηφίσει;», «προδότες σαν τον Τσίπρα είστε», «γιατί δεν παραιτηθήκατε;» και άλλα πολλά, απολύτως αληθινά.
Τότε, ο αμήχανος υποκριτής απάντησε στους πατριώτες με το εξής αμίμητο: «Εσείς που ήσασταν; Πού ήταν αυτοί, την ώρα που εμείς στη Βουλή δίναμε τον αγώνα μας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών;», προκαλώντας τα γέλια των πατριωτών.
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, με τα κομματόσκυλα να χειροκροτούν λυσσασμένα για να καλύψουν τις διαμαρτυρίες των πατριωτών!
Κούλη πονηρούλη, σε γελάσανε αν νομίζεις πως θα κάνεις ψηφαλάκια την οργή των Ελλήνων πατριωτών της Μακεδονίας! Η κοροϊδία του «είμαστε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ως κυβέρνηση θα την… σεβαστούμε», δε θα περάσει!

Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.
ΧΘΕΣΙΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ Ν.Δ. ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ:

"Στην οδό Πειραιώς δεν επιθυμούν ν’ αξιοποιήσει πολιτικά η κυβέρνηση τυχόν έντονες αντιδράσεις ή ακόμη και έκτροπα, ενώ υπογραμμίζουν πως είναι αντίθετοι στη λογική που ακολουθεί συστηματικά η κυβέρνηση να «τσουβαλιάζει» τις αυθόρμητες αντιδράσεις, την οργή και την εύλογη, κατά τους ίδιους, αγανάκτηση του κόσμου με προβοκάτσιες ή βίαιες εκδηλώσεις. Άλλωστε, ειδικά τα περιστατικά βίας που συνέβησαν ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν και την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, έχουν καταδικαστεί χωρίς αστερίσκους από τη ΝΔ, παρά τα όσα διαφορετικά ισχυρίζονται στην κυβέρνηση...
Ούτε αποδέχονται, βέβαια, την ταύτιση της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή κι εθνικιστικούς κύκλους, αφού, όπως λένε από την οδό Πειραιώς, αν κάτι πιστώνεται ως θετικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς τη στάση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι κατάφερε μ’ αυτήν να περιορίσει τη δράση ακραίων κι εθνικιστικών κύκλων που θα επιχειρούσαν να καρπωθούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη συμφωνία.
Από την άλλη πλευρά, βέβαια, στη ΝΔ υπάρχει η άποψη πως στην περίπτωση των αντιδράσεων και των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά κυβερνητικών στελεχών που δεν υπερβαίνουν τα εσκαμμένα ισχύει η γνωστή ρήση «ό,τι έσπειρες, θα θερίσεις»."

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ: «ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ». ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ.

Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες το απόγευμα με αφορμή την περιοδεία του στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα του προγράμματός του ενώ μίλησε και για τις πολιτικές που θα υλοποιήσει για την μειονότητα σε συνέχεια των όσων είχε πράξει ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Μάλιστα αποκάλυψε πως θα δημιουργήσει «Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ. Ώστε η μειονότητα να μπορέσει να έχει επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και ο διάλογος αυτός κεντρικής πολιτείας με μειονότητα, να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά».
«Η Θράκη είναι ένα υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Και αυτό το υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, και στις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια, είναι ένα κεκτημένο το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί και να υποστηριχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ήταν πάντα απόλυτα επιτυχημένη και σίγουρα θα υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, τον εκσυγχρονισμό και την εφαρμογή του νόμου για τα Βακούφια, με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ειδικά τοπικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης, ειδικά στους νομούς, στις περιφερειακές ενότητες της Ροδόπης και της Ξάνθης» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όσον αφορά την εκπαίδευση της μειονότητας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα τουρκικά να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα: «η δίγλωσση παιδεία να αποκτήσει πραγματικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Και νομίζω ότι υπάρχουν προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση τις οποίες θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, προχωρώντας στο δημοτικό, πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Κατά το πόσο, παραδείγματος χάρη στο δημόσιο σχολείο, θα μπορεί να διδάσκεται η Τουρκική ως ξένη γλώσσα, ώστε τα παιδιά της μειονότητας, τα οποία επιλέγουν τελικά το ελληνικό δημόσιο σχολείο, όπως ολοένα και περισσότερα ή αρκετά εν πάση περιπτώσει το κάνουν, να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν την επαφή τους με τη μητρική τους γλώσσα, τη γλώσσα που έμαθαν και ομιλείται μέσα στο σπίτι τους.

Πρέπει να δείξουμε ανοιχτό πνεύμα σε αυτή τη συζήτηση.

Και βέβαια τα ελλείμματα και μειονεκτήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές της μειονοτικής εκπαίδευσης θα πρέπει και αυτά να αντιμετωπιστούν».


Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΟΡΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ: "ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ".

Ο Μητσοτάκης επικύρωσε την προδοσία της Μακεδονίας: "θα σεβαστώ την συμφωνία των Πρεσπών".
Η
 χθεσινή δήλωση του προέδρου της ΝΔΚυριάκου Μητσοτάκη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Σόρος δήλωσε στα αγγλικά: "What i have said very clearly is that we have an international agreement that i did not like, it's a ratified international agreement and i am going to respect this agreement".


"Αυτό που είπα ΞΕΚΑΘΑΡΑ είναι ότι έχουμε μια ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ που δεν μου άρεσε, είναι μια επικυρωμένη διεθνής συμφωνία και ΘΑ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΩ".


 Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΣΤΗΝ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ  ΠΡΕΣΒΕΙΑ: "ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ".

Ο Κ.Μητσοτάκης (ξανα)ομολογεί στους σιωνιστές από τις ΗΠΑ ότι θα σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών μόλις τον κάνουν πρωθυπουργό. Το χρίσμα βέβαια το πήρε από τον Κίσσιγκερ τον Ιούνιο του 2016 στη Γερμανία στη λέσχη Bilderberg.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ.Μητσοτάκης αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι... θα σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς ερωτηθείς τη χαρακτήρισε ως μια «κακή συμφωνία» αλλά... δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
Τόνισε ότι καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν διατεθειμένη να επιτρέψει στη γειτονική χώρα να μονοπωλήσει μια ταυτότητα την οποία οι Έλληνες θεωρούν ως μέλος της εθνικής τους κληρονομιάς.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαχειρίστηκε το εθνικό θέμα με όρους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, γεγονός που δεν επέτρεψε να οικοδομηθεί μια εθνική συναίνεση που θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.
Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως πλέον η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία, καθώς η προάσπιση του διεθνούς δικαίου αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ασπίδα προστασίας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα.
Παρ’ όλα, όμως, αυτά υπενθύμισε τη θέση του ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ.
«Πρέπει, λοιπόν, να εργαστούμε για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή της συμφωνίας. Και, βέβαια, το έχω πει δημόσια ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαιώματά της να θέσει βέτο στην πιθανή διαδικασία ένταξης του βόρειου γείτονα μας στην ΕΕ εάν θεωρήσει ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά της συμφέροντα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δηλώσεις περί «σεβασμού» της Συμφωνίας τις έκανε και πριν 5 ημέρες από το Φόρουμ των Δελφών.
«Το 70% των Ελλήνων πιστεύουν ότι είναι κακή συμφωνία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα, όταν προέκυψε το θέμα, ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε τη ΝΔ στον διάλογο και ξαφνικά κατέληξε σε μία συμφωνία που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί, καθώς περιλαμβάνει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. …
Κανείς δεν εξήγησε γιατί δεν έχουν την εθνικότητα της Βόρειας Μακεδονίας. … Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες των Μακεδόνων, όποιον διαφωνεί του λένε ότι είναι φασίστας ή ακροδεξιός. … Με τη Συμφωνία είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Θέλω συμφωνία άλλα όχι μία συμφωνία που θα αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποσταθεροποίησης από τα αισθήματα που κυριαρχούν στην Βόρειο Ελλάδα. … Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη προστασία των εμπορικών σημάτων των εταιριών».
«Είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ, αν υπάρχουν περιθώρια να την βελτιώσω προς όφελος της χώρας μου θα τα εκμεταλλευτώ. … Επίσης η Ελλάδα επιφυλάσσεται όλων των συμφερόντων της αναφορικά με την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ».
Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν πείθει η προσέγγιση αυτή. Αν τόσο χαλαρά η ΝΔ διατίθεται να «σεβαστεί» την καταστροφική αυτή συμφωνία τότε με τι εγγυήσεις θα μπορέσει να αντέξει στις πιέσεις που θα της ασκηθούν όταν θα είναι κυβέρνηση ώστε να μην ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ;
Διότι εάν όντως η ΝΔ ήθελε να μην φτάσει προς κύρωση στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών είχε τρόπους για να το κάνει.
To απλούστερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να δώσει εντολή στους βουλευτές της να παραιτηθούν και το ίδιο να ζητήσει και από τους επιλαχόντες. Έτσι αναγκαστικά η χώρα θα οδηγούνταν σε εκλογές.
Μην ισχυριστεί κάποιος ότι θα κατηγορούνταν για πολιτική εκτροπή, διότι εδώ έχουμε σοβαρότατο εθνικό ζήτημα που θα έχει συνέπειες στην μετέπειτα πορεία του Ελληνισμού.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
19/02/2019

Τις παραιτήσεις τους από βουλευτές κατέθεσαν αρχικά όλοι οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας (του κόμματος του Σαλί Μπερίσα) και εν συνεχεία ακολούθησαν και οι βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές ανατροπής της διεφθαρμένης κυβέρνησης Ράμα!

Οι παραιτήσεις ήρθαν μετά από την επεισοδιακή διαδήλωση του προηγουμένου Σαββάτου και την άγρια καταστολή της από την κυβέρνηση του Ράμα, ενώ νέα αντικυβερνητική διαδήλωση θα γίνει την προσεχή Πέμπτη…

(ΥΓ): Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία έκαναν αυτό που αρνήθηκαν να κάνουν στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, για να προκληθούν πρόωρες εκλογές πριν εγκριθεί από τη βουλή η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!


ΕΒΡΑΙΟΓΕΡΜΑΝΟΙ: «ΣΥΝΕΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ».

Ο πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ, με συνέντευξη του στα «Νέα» είπε: Δεν είναι μόνον ο Τσίπρας που έλυσε τη διένεξη για το όνομα. Η ιδιαίτερα συνετή και έξυπνη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνέβαλε σίγουρα στην επίλυση αυτής της διένεξης»
«Ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος λέει ότι σε περίπτωση εκλογής του, ως πρωθυπουργός δεν θα ακυρώσει αυτήν την απόφαση, αλλά θα την ακολουθήσει ακόμη και αν έχει διαφορετική γνώμη, συμβάλλει εξίσου σημαντικά στην διατήρηση της εσωτερικής ειρήνης σε μια χώρα».


ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: “Είμαστε κατά της Συμφωνίας, αλλά σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής που θα αναλάβω εγώ τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα αναθεωρήσω αυτήν την απόφαση”.


ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΠΙΟ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. Ο ΟΡΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επιτέθηκε στον Ούγγρο πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «με τις πράξεις και τις ιδέες του έχει διαφοροποιηθεί από το ιδεολογικό πλαίσιο που έχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και κύρίως η Νέα Δημοκρατία».

«Το ΕΛΚ πρέπει να κρατήσει αποστάσεις από συμπεριφορές, ιδέες και νοοτροπίες που δε δίνουν την αίσθηση πως κινούνται στο πλαίσιο του πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ο κ. Ορμπάν έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην Ε.Ε. Έχουμε ανελεύθερη δημοκρατία σε Πολωνία και περισσότερο στην Ουγγαρία».
Τι θα δούμε άραγε ακόμη, όταν το κόμμα της μασονίας και της οικογενειοκρατίας γίνει κυβέρνηση χάρη στην ψήφο του πανέξυπνου λαού;
Η επιστολή Μητσοτάκη για την «έξωση» του Β.Ορμπαν από το ΕΛΚ: «Διώξτε τον, γιατί έχει κλείσει τα σύνορα στους μετανάστες».

Επειδή ο Β.Ορμπάν θέλει να προστατέψει την χώρα του από τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης κλείνοντας τα σύνορα της Ουγγαρίας, την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του στο ΕΛΚ ζήτησε με επιστολή που απέστειλε χθες το βράδυ προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μία κίνηση που είχε προαναγγείλει ήδη από την περασμένη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης ζητεί να κινηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες, ώστε να ανασταλεί η συμμετοχή του Fidesz στο ΕΛΚ.
Ο Βικτόρ Ορμπάν και εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου σφοδρή επίθεση κατά του Τ.Σόρος, της Α.Μέρκελ και κατ' επέκταση του Κ.Μητσοτάκη ο οποίος τάχτηκε υπέρ της αποπομπής του από το ΕΛΚ.
Η επίθεση του Β.Ορμπάν έχει την πλήρη στήριξη του Ν.Τραμπ καθώς ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υιοθέτησε την "γραμμή" του Αμερικανού προέδρου κατά της μετανάστευσης, της εγκληματικότητας, των ανοιχτών συνόρων και κατ επέκταση κατά του Τ.Σόρος!
Ενα προς ένα τα σημεία της ομιλίας του Β.Ορμπάν αποτελούν επανάληψη του διαγγέλματος Ν.Τραμπ για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή στα εθνοκεντρικά κράτη!
Μερικά σημεία της ομιλίας του Β.Ορμπάν:
"Πριν λίγες ημέρες η Α.Μέρκελ και οι συμπαραστάτες της στην Ευρώπη γιόρταζαν και πανηγύριζαν την πτώση του κομμουνισμού. Ομως τι βλέπουμε; Το τέλος των Εθνών και να διαφημίζουν μια διεθνοποίηση.
Φαίνεται πώς κάναμε λάθος. Το διακύβευμα δεκαετίες μετά είναι το ίδιο!
Διαφημίζουν έναν κόσμο χωρίς Έθνη.
Θέλουν "ανοιχτές κοινωνίες". Παλεύουν για μια παγκόσμια Κυβέρνηση. Οπότε βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο.
Θέλουν την εξάλειψη των παραδόσεων μας και να "πλημμυρίσουν" οι χώρες μας με ξένη κουλτούρα.
30 χρόνια μετά την αλλαγή του συστήματος, και την δημιουργία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η Ευρώπη έχει καταλήξει σε ένα κράτος που πρέπει να παλέψουμε για να είμαστε Ούγγροι, για να είμαστε Χριστιανοί.
Πρέπει να προστατέψουμε τις οικογένειες, τις κοινότητες μας, την ελευθερίας μας.
Γνωρίζω ότι οι Βρυξέλλες έχουν έτοιμο σχέδιο και μετά τις εκλογές θα μετατρέψουν την Ευρώπη σε μια ήπειρο μεταναστών με εγκληματικότητα και ανθρώπινες απώλειες".
Επιπλέον ο Β.Ορμπάν χαρακτήρισε ως «χρήσιμους ηλίθιους», που υπηρετούν την Αριστερά όσους τον επικρίνουν στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Στην Ουγγαρία κλείνουν τα σύνορα στις λαθροκατσαρίδες κι εδώ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου (ΤΑΑΕ) γίνεται πάρτυ με τους αλλοδαπούς όπου μοιράζουν άδειες χρήσης αγροτικής γης κι επιδόματα. Οι 9 στους 10 που κάνουν τα χαρτιά τους, μέσα από κυκλώματα γραφείων μελετών που τα έχουν γεωπόνοι-λαμόγια , είναι αλλοδαποί. Αυτοί φυσικά θα είναι και ψηφοφόροι της σάπιας ανθελληνικής κυβέρνησης. Οι εισαγγελείς;

Η «ΔΥΣΚΟΛΗ» ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Για δύο μυστικές συναντήσεις του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ με την Μαρία Σπυράκη, την οποία χαρακτηρίζει μάλιστα ως «απεσταλμένη» του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία αποκαλύπτει έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, η πρώτη συνάντηση έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 με τον Ζάεφ σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τον Ιανουάριο του 2018 να σημειώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για τον λόγο αυτό αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας».
Ο Ζάεφ, σε νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών τον Μάιο του 2018 σημειώνει ότι είχε μία ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη Μαρία Σπυράκη, που του μετέφερε τα χαιρετίσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της ΝΔ λέγοντας ότι «έχουμε πρόβλημα» με μερίδα ψηφοφόρων.
«Όπως δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που επικαλείται η FAZ, ο κ. Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της διαμάχης για την ονομασία».


ΠΡΩΤΟΣ - ΠΡΩΤΟΣ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.

Το είχε άλλωστε υποσχεθεί στην αφέντρα ιουδαία Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επισκέψεώς της στην Αθήνα.
Έτσι, αμέσως μετά την Ντόρα Μπακογιάννη, βγήκε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και δήλωσε ανοιχτά πως επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποκαλούνται τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία».
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Προφανώς όταν αναφερόμαστε επισήμως στην γειτονική χώρα, αν έρθει αύριο ο κ. Ντιμιτρόφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα του απευθυνθώ ως τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας».

 
ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΥΦΤΟΚΟΣΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.


ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,  ΕΤΣΙ  ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ  Η  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ.


1/4/19
Άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών
Του Μιχάλη Παπαδόπουλου
Σημερινή
Ι. Θ. ΜΑΖΗΣ: "ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΤΟΥ 1913".
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; 
ΝΑΙ, ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ι. Θ. ΜΑΖΗΣ, ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Καταπατάται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, εφόσον Ελλάδα και Σερβία δεν έχουν εισέτι καταγγείλει ή αποκηρύξει i) το Πρωτόκολλο των Αθηνών και ii) την Ελληνο-σερβική Συνθήκη Φιλίας και Αμυντικής Συμφωνίας, η οποία προβλέπει ρητώς κοινά σύνορα, όπως και το συνοδό Πρακτικό Υπογραφής των συγκεκριμένων κοινών συνόρων
Η συμφωνία των Πρεσπών, παρά την επικύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων, είναι δυνατόν να ακυρωθεί, επισημαίνει στη «Σημερινή» της Κυριακής ο Καθηγητής Ι. Θ. Μάζης (Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Πρόεδρος Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), αφού αντίκειται ευθέως στη Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου του 1913, διευκρινίζοντας πως, προς τούτο, απαιτείται σθεναρή πολιτική απόφαση από την επόμενη ελληνική Κυβέρνηση (δυνητικώς της ΝΔ σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ), ενεργός και σύντονη διπλωματική δράση, πίστη στη στόχευση και αξιοποίηση κάποιων σημαντικών παραλείψεων και σφαλμάτων που εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαπραγμάτευσης - υπογραφής, αλλά και στα στάδια της κύρωσης και επικύρωσής της.
Ο Ι. Θ. Μάζης προτάσσει κάποια σημαντικά ιστορικο-διπλωματικά σημεία ακυρότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι ο βασικότερος λόγος νομικής ακυρότητας, ab initio (εξ αρχής), της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνίσταται στο ότι οι προβλέψεις της αντίκεινται ευθέως στη Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου του 1913 μεταξύ των Βασιλείων της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, και του Μαυροβουνίου, αφενός, και της Βουλγαρίας αφετέρου, η οποία τελεί ακόμη εν ισχύι, και των Συμφωνητικών που την συνοδεύουν.
Ήτοι, οι παραβιάσεις που έχουν γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι οι εξής:
Πρώτον, καταπατάται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, εφόσον Ελλάδα και Σερβία δεν έχουν εισέτι καταγγείλει ή αποκηρύξει i) το Πρωτόκολλο των Αθηνών και ii) την Ελληνο-σερβική Συνθήκη Φιλίας και Αμυντικής Συμφωνίας, η οποία προβλέπει ρητώς κοινά σύνορα, όπως και το συνοδό Πρακτικό Υπογραφής των συγκεκριμένων κοινών συνόρων.
Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει, «σιωπηρώς, έχει καταπατηθεί από τρίτους η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, διά της δημιουργίας ενδιαμέσου κράτους (της ΠΓΔΜ).
Δεύτερον, τα σύνορα του παρεμβληθέντος κράτους της ΠΓΔΜ δεν δύνανται να θεωρηθούν έγκυρα άνευ αναγνωρίσεως και προσυπογραφής των από την αρμόδια Διμερή Ελληνο-Σερβική Επιτροπή. Για να πραγματοποιηθεί, όμως, αυτή η πράξη, τα Σκόπια οφείλουν να αποκηρύξουν την ονομασία «Μακεδονία», διότι τοιαύτη επαρχία ή περιοχή δεν υφίστατο προ της υπογραφής της Συνθήκης του Βουκουρεστίου στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη γεωγραφική εδαφική περιοχή όπου ευρίσκονται οι σημερινές βαλκανικές χώρες. Καθότι, «οι μόνες διοικητικές ενότητες, οι οποίες υφίσταντο στην περιοχή επί οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ήσαν: 1) το βιλαέτι του Κοσσόβου και Μετοχίων, 2) το βιλαέτι του Μοναστηρίου, και 3) το βιλαέτι της Θεσσαλονίκης.
Τρίτον, βάσει των πέντε Πρωτοκόλλων και Συμφωνιών, Ελλάδα και Σερβία (άρθρα 4, 5 και του υπ. αριθμ. 9 Πρωτοκόλλου της 25ης Ιουλίου/7 Αυγούστου 1913 Συνδιασκέψεως του Βουκουρεστίου), έχουν έννομο συμφέρον να καθορίσουν το όνομα και τα σύνορα του ενδιαμέσου κράτους, εάν αποφασίσουν, τελικώς, για την ύπαρξή του. «Αυτό», εξηγεί, «έγινε παρεμβατικώς από τη Σερβία, και γίνεται τώρα με την Συμφωνία των Πρεσπών από την Ελλάδα, αλλά ως προσύμφωνο.
Η Σερβία και η Ελλάδα, όμως, έχουν έννομο συμφέρον να απαιτήσουν i) όχι μόνον να γίνει ουδέτερη μία βλαπτική προς αυτές ονομασία (π.χ. μια ονομασία που θα περιλαμβάνει όρους όπως Σερβία ή Μακεδονία), αλλά και: ii) τροποποίηση των συνόρων, iii) τροποποίηση του Συντάγματος, iv) ελεύθερη διέλευση/Διάδρομο-Ζώνη Ελλάδος-Σερβίας, v) μέτρα προστασίας δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, όπως και αντιστοίχως της σερβικής μειονότητας, που διαβιούν στο έδαφος του νέου αυτού κράτους, και vi) ρύθμιση των εκκλησιαστικών ζητημάτων.
Τέταρτον, τα Σκόπια δεν έχουν νόμιμη ονομασία, ούτε νόμιμα σύνορα, εφόσον αυτά είναι αποτέλεσμα κεκτημένου των στρατευμάτων της Ελλάδας και της Σερβίας, το 1913 (βάσει των άρθρων 1, 2, 3 της Συνθήκης του Βουκουρεστίου 1913).
Πέμπτον, υπάρχει θέμα προστασίας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, όπως και προστασίας της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στα Σκόπια, όπου, μετά την απόσυρση των σερβικών στρατευμάτων, η Ελλάδα παραμένει διαθέτουσα ισχυρά συμβατικά δικαιώματα επί των περιοχών της Αχρίδος, Μοναστηρίου, επί των περιχώρων Κιτσέβου, Κρουσόβου, Πριλάπου (Περλεπές), Καβάρτατσι, Στρώμνιτσας, Γευγελής».
Συνεπώς, τονίζει, η δημιουργία του κρατιδιακού τεχνήματος των Σκοπίων είναι αντίθετη προς: i) το Πρωτόκολλον των Αθηνών της 5-5-1913, ii) την Ελληνο-Σερβικήν Συμφωνία της 1-6-1913, iii) το Οριοθετικόν Πρακτικό της 21-7-1913 και την Συνθήκην του Βουκουρεστίου της 28-7-1913.
Εξόχως ενδιαφέρον, δε, είναι ότι τα εν λόγω κείμενα, από διεθνοδικαϊκής πλευράς, ισχύουν μέχρι σήμερα, καθώς ουδέποτε κατηγγέλθησαν από την ελληνική ή/και τη σερβική πλευρά. Και όπως σημειώνει ο κ. Μάζης, «η ΝΑΤΟϊκή διάλυση της Γουγκοσλαβίας και η βίαιη απότοκος δημιουργία της FYROM δεν αναιρούν, ούτε κατ' ελάχιστον, την ισχύ των ανωτέρω συμφωνιών». Ως εκ τούτου, «η ανυπαρξία καταγγελίας από τα υπογράψαντα αυτές μέρη, καθιστά τις συμφωνίες εισέτι ισχυρές».
Συμπέρασμα
Συμπερασματικά: «1. Η δημιουργία των Σκοπίων παραβιάζει το Πρωτόκολλον των Αθηνών, την Ελληνο-Σερβικήν Συμφωνία και το Οριοθετικόν Πρακτικόν Βενιζέλου - Πάσιτς του 1913.
2. Η ύπαρξη και δημιουργία των Σκοπίων κινείται εις απολύτως αντίθετη τροχιά από τα οριζόμενα από τη Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913.
3. Τα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα δεν έχουν την δέουσα νομική κατοχύρωση.
4. Η Ελλάδα έχει ιστορικά, εδαφικά και μειονοτικά δικαιώματα επί του Νοτίου Τμήματος των κρατογενετικού τεχνήματος Σκοπίων, το οποίο αποτελεί την αλύτρωτη, ελληνική, Βόρεια Μακεδονία.
5. Η οιαδήποτε νομιμοποίηση ή αναγνώριση ή ονομασία όπως και τα όρια των συνόρων του εκ τεχνηματικής κρατογενέσεως προκύψαντος αυτού κρατιδίου πρέπει να καθορισθούν μέσω Βαλκανικού Συμφώνου, με την υπογραφή Σερβίας και Ελλάδας και την προσυπογραφή του από τα Σκόπια. Άλλωστε, η Βουλγαρία έσπευσε ήδη να υπογράψει Συνθήκη Φιλίας με το κρατίδιο, επιλύοντας προς όφελός της διμερή θέματα, όπως το θέμα της Μακεδονικής Εθνικότητας, την οποίαν δεν αναγνωρίζει ως πραγματικώς υφισταμένην.
6. Οιαδήποτε πιθανή νέα διαπραγμάτευση, θα πρέπει να λάβει σοβαρώς υπ’ όψιν τα ανωτέρω και να τα τοποθετήσει εις την τράπεζα των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. Μόνον έτσι θα υπάρξει κοινώς αποδεκτή λύση για τους λαούς των δύο πλευρών, αλλά κυρίως για τον ελληνικό λαό, ο οποίος μέχρι στιγμής ουδέποτε ρωτήθηκε».

Εξαπατήθηκε ο ελληνικός λαός
Επιπρόσθετα, ο Ι. Θ. Μάζης χαρακτηρίζει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εξόχως προβληματική και για τον λόγον ότι δεν έτυχε της εγκρίσεως του ελληνικού λαού, ο οποίος εκλήθη να επωμιστεί ένα άκρως αρνητικό, εθνικώς, τετελεσμένο χωρίς την επικύρωση της λαϊκής ψήφου, και γι’ αυτό, δικαίως «αισθάνεται εξαπατημένος», στην πλειονότητά του τουλάχιστον.
Ο Καθηγητής αποδομεί, ταυτόχρονα, την καταστροφολογική ρητορική από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης και υποστηρικτών της Συμφωνίας, υπενθυμίζοντας την αντίστοιχη καταστροφολογία για την Κυπριακή Δημοκρατία, όταν ο κυπριακός λαός εκλήθη να ψηφίσει υπέρ ή εναντίον του Σχεδίου Ανάν. «Τότε, όπως ενθυμείστε, ακούστηκαν τα πλέον φρικτά και απαίσια δεινά, τα οποία θα επέπιπτον επί της κεφαλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριπτε το Σχέδιο Ανάν. Τίποτε, όμως, τέτοιο δεν συνέβη.
Απεναντίας, έκτοτε η Κυπριακή Δημοκρατία 1) έγινε πλήρες μέλος της ΕΕ, 2) οριοθέτησε ΑΟΖ, 3) απέκτησε ισχυρούς οικονομικούς και πολιτικούς συμμάχους (Ισραήλ, Αίγυπτος) και αναβάθμισε τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, 4) ξεχώρισε βυθοτεμάχια της ΑΟΖ της προς εκμετάλλευσιν σε ενεργειακούς κολοσσούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα λειτουργούν και ως στρατηγική της ασπίδα εναντίον των τουρκικών προκλήσεων, όπως απέδειξε και η τελευταία τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ υπό την παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο, η οποία δήλωσε σημειολογικώς, διπλωματικώς αλλά και expressis verbis (ρητώς) την προστασία των ΗΠΑ και του Ισραήλ στα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας επί της εκμεταλλεύσεως των κοιτασμάτων της ΑΟΖ της».

Αντίθετη σε διατάξεις δημοσίου διεθνούς δικαίου
Εξάλλου, ο Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής, ΕΚΠΑ, Γ. Κασιμάτης, επισημαίνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη, ως αντίθετη σε διατάξεις δημοσίου διεθνούς δικαίου, καθώς και σε συνταγματικές διατάξεις. Όπως αναφέρει, η συμφωνία είναι άκυρη, επειδή δεν πληροί τους όρους της διαφάνειας, της αλήθειας και της ακρίβειας του δημοσίου διεθνούς δικαίου, «αλλά και διότι δεν μπορεί να υπάρξει έγκυρη συμφωνία, με την οποία να αναγνωρίζονται εθνότητα και γλώσσα, που δεν έχουν αναγνωριστεί διεθνώς».
Επισημαίνει, ταυτόχρονα, ότι, «ανεξαρτήτως των λοιπών νομικών κωλυμάτων, δεν μπορεί να ισχύσει οποιαδήποτε συμφωνία που αναγνωρίζει μη υφιστάμενη εθνότητα, στηριζόμενη σε αποδεδειγμένα ιστορικά ψεύδη και αντεπιστημονική απόπειρα σφετερισμού της ιστορικής κληρονομίας άλλου κράτους, καθώς και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά ένα βήμα επιβολής των σχεδίων των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας».


Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προς όλους ότι θα εφαρμόσει την προδοσία των Πρεσπών».
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας από τα Σκόπια στη συνάντηση που είχε με τον Ζαέφ αναφορικά με τον ρόλο του Μητσοτάκη στην προδοσία των Πρεσπών.
Στις κοινές του δηλώσεις με τον σκοπιανό πρωθυπουργό ο Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προς όλους ως μελλοντικός πρωθυπουργός να εφαρμόσει κατά γράμμα την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: "Δύο κυρίαρχα κοινοβούλια επικύρωσαν αυτήν την συμφωνία, ήδη και ο ίδιος ο Αρχηγός της αντιπολίτευσης (Κυριάκος Μητσοτάκης) παρά τη διαφορετική του θέση και στάση έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να την αμφισβητήσει στο μέλλον αυτήν την συμφωνία, από όποια θέση και αν βρεθεί και αυτό νομίζω ότι μας αρκεί όλους".
Ήταν επόμενο λοιπόν ο πρόεδρος της μασονικής ΝΔ του Ρότσιλντ να αποδοκιμαστεί από τους Μακεδόνες στην Βέροια, καθώς όλοι έχουν πια αντιληφθεί την ύπουλη και υποκριτική του στάση στην επικύρωση της προδοσίας των Πρεσπών.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ






 

Υ.Γ.  

  Ορισμένοι  αποκαλούν  την  Ν.Δ.  ως  κόμμα  των  ελλήνων  μασόνων    παιδόφιλων.  
Διαβάστε  και   το  παρακάτω  άρθρο  του  Λευτέρη  Πανούση.


ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΛΕΥΤΕΡΗ  ΠΑΝΟΥΣΗ


Δεν φαντάζομαι να υπάρχει Έλληνας [ακόμα και απλώς ελληνόφωνος], που να μην έχει δει το ιστορικό βιντεάκι, όπου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο επονομαζόμενος και Εθνάρχης[;] δακρύζει, μιλώντας για τη Μακεδονία μας.

Γιατί όμως συγκινείται έως δακρύων, ένας πολιτικός που σημάδεψε όσο ελάχιστοι την σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού, προτού οι επίγονοι του, προκάμουν να μετατρέψουν την παλιά Ελλάδα, σε Ινδογρεκία της Ευρώπης;
Ήξερε ή προέβλεπε το τι θα επακολουθούσε;
Αντιλαμβάνονταν ότι έτσι όπως είχαν δρομολογηθεί οι καταστάσεις [και αυτός είχε συμβάλει τα μέγιστα στη δρομολόγηση τους] θα γίνονταν πραγματικότητα το όνειρο των κομμουνιστών, για τη δημιουργία ενός σλαβομακεδονικού κράτους, που θα εκτόπιζε αργότερα τον Ελληνισμό, από την κυριαρχία στα Βαλκάνια;

Ή μήπως απλά, έκλαψε από τύψεις;

Προφανώς, δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Εκείνο όμως που ενδεχομένως να μάθουμε κάποτε [όταν θα επιτραπεί ξανά η ελεύθερη συζήτηση περί ιστορίας στην πρώην Ελλάδα] είναι το γεγονός ότι η λεγόμενη "δεξιά", δηλαδή η ευρωαμερικάνικη πολιτική συμμορία, που αναδύθηκε στην εγχώρια πολιτική σκηνή, μετά την πτώση του Παπαδόπουλου, προκειμένου να διαχειριστεί τα συμφέροντα των παγκόσμιων νονών [από κοινού φυσικά με τον καθεστωτικό εταίρο της, την πράσινη ή τη ροζοκόκκινη αριστερή πολιτική συμμορία] είχε βάνει πρώτη το χεράκι της, για να ξεκινήσει αυτή η θλιβερή διαδικασία διαμελισμού της Ελλάδος και η παραχώρηση της Μακεδονίας, στα αλβανοσλαβικά ανδρείκελα των σιωνιστικών, αμερικανικών και ευρωγερμανικών συμφερόντων.

Τα δάκρυα του Κωνσταντίνου Καραμανλή [του αληθινου, όχι του Βούδα] ήσαν κροκοδείλια.
Αυτός και ο βαλκανιος κολλητός του ο Τίτο ήσαν οι πρώτοι πολιτικοί μαστόροι, που έθεσαν τα θεμέλια για την σημερνή τραγωδία, στην οποία [ω ειρωνεία της ιστορίας] έλαχε να πρωταγωνιστεί μία από τις πιο γελοίες φιγούρες της νεότερης Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Σας ξεπατικώνω εδώ ένα πολύ σύντομο αλλά περιεκτικό απόσπασμα, από το ιστολόγιο Makedonia.org, για να θυμηθούμε ποιος και πότε ονόμασε πρώτος την παλιά Βαρδαρία "Μακεδονία", δρομολογώντας μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του Νέου Ελληνισμού, που κατά μία απογοητευτικη ειρωνεία της ιστορίας, ολοκλήρωσε ένας πολιτικός καραγκιόζης...

"...Μέχρι και το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο η περιοχή της ΠΓΔΜ άνηκε στη σύνθεση του Σερβικού κράτους και ονομαζόταν Παλιά Σερβία, Νότια Σερβία ή Vardarska Banovina δηλ. διοίκηση του Βαρδάρη και οι κάτοικοι Νότιοι Σέρβοι και κανένας μέχρι τότε από τους μετέπειτα δημιουργούς της Λαϊκής Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» δεν είχε μιλήσει για Μακεδονικό έθνος και Μακεδόνες. Όλα αυτά όμως μέχρι τη σύνοδο στο Jajce, όταν την 29η Νοεμβρίου του 1943 στην ομώνυμη πόλη της Βοσνίας το Αντιφασιστικό Συμβούλιο Εθνικής Απελευθέρωσης της Γιουγκοσλαβίας ( Τίτο - Παρτιζάνοι) αποφάσισε την οργάνωση της χώρας σε ομοσπονδιακή βάση. Μία από τις ομοσπονδίες ήταν και η Λαϊκή Δημοκρατία της «Μακεδονίας».

Σ’ εκείνη τη χρονική στιγμή, ρίχτηκε ο σπόρος μιας τεχνητής προσπάθειας εθνογένεσης, που βάφτιζε με ελληνικό όνομα και χάριζε ελληνικά σύμβολα. Η ανακάλυψη της ΠΓΔΜ ανήκει στο Στρατάρχη Τίτο και τις επεκτατικές ορέξεις του. Με το Μακεδονικό ο Τίτο απέβλεπε: Ως ελάχιστο στόχο του εξ’ αρχής, τη συγκράτηση και αφομοίωση της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας εντός της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας (φόβος γιατί οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ήταν βουλγαρικής αυτοσυνειδησίας) και κατά δεύτερον, την επέκταση της Γιουγκοσλαβίας στην βουλγαρική και ελληνική Μακεδονία. Για το σκοπό αυτό εργάστηκαν συστηματικά παραχωρώντας στη Λαϊκή Δημοκρατία της «Μακεδονίας» χωριστή κρατική οργάνωση, ιδιαίτερη γλώσσα στην οποία έπρεπε να μειωθεί και να συγκαλυφθεί με κάθε τρόπο η μεγάλη συγγένεια του ιδιώματος με τη βουλγαρική, και κατασκεύασαν μια νέα Μακεδονική ιστορία. 

Το σύνθημα όλη αυτή την περίοδο ήταν ότι μετά το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο απελευθερώθηκε μόνο το ένα κομμάτι της Μακεδονίας, το γιουγκοσλαβικό.
Από το 1950 όπου έχουμε την αποκατάσταση των ελληνο-γιουγκοσλαβικών σχέσεων μέχρι και τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας (1991) κάθε φορά που υπήρχε αναφορά στο Μακεδονικό από τους Σκοπιανούς η κεντρική κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας προσπαθούσε να μας πείσει ότι τα Σκόπια ενεργούσαν ανεξάρτητα από αυτούς..."

Η Μεγάλη Προδοσία της Μακεδονίας λοιπόν δεν ξεκίνησε ούτε από τον σύντροφο Κοτζιά, ούτε από τον σύντροφο Τσίπρα, ούτε καν από τη νεοσυντρόφισσα κυρία Κουντουρά.
Ξεκίνησε από τον κομμουνιστή Τίτο, μεσούντος του Παγκοσμίου Πολέμου, πέρασε ως διαχείριση εντός του ελληνικού εδάφους, από τους κουκουέδες και μετά το τέλος του συμμοριτοπολέμου, ανελαβαν να την προωθήσουν, κατόπιν άμεσων εντολών από τα αφεντικά τους, οι τότε εντόπιοι πολιτικοί εργολάβοι των ευρωεβραιοαμερικανών, το παλάτι και οι καπεταναίοι της ΕΡΕ, ήγουν της συντηρητικής παρατάξεως [που στο μεταξύ κρατούσε εκτός νόμου το ΚΚΕ, λες και οι ίδιοι θα διέπραταν λιγότερες προδοσίες απ ότι οι κόκκινοι σφαγείς...]

Δεν χρειάζεται να πάει μακριά κανείς για να διαπιστώσει τον ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμανλη στην προώθηση των αμερικανοσιωνιστικών συμφερόντων.
Αρκεί να δει το περίφημο φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως [ΦΕΚ], στο οποίο η τότε κυβέρνηση της ΕΡΕ, αναγνωρίζει ντε φάκτο την παλιά Βαρδαρία, ως Μακεδονία!
Δια χειρός Κωνσταντίνου Καραμανλή
Και φυσικά να συνυπολογίσει τις πολύ καλές σχέσεις του αλαζονικού Καραμανλή, με τον ακόμα πιο αλαζόνα Τίτο... 

Ο πρόεδρος της ενιαίας τότε Γιουγκοσλαβίας, στρατάρχης Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, είχε φτάσει στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου 1954, κομίζοντας ως δώρο προς τον τότε βασιλιά Παύλο δύο άλογα. Κι αφού του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας και επιθεώρησε τον ελληνικό πολεμικό στόλο, δύο μέρες αργότερα, στις 5 Ιουνίου 1954, επιβαίνοντας του καταδρομικού «Έλλη», έφτασε στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε προς τιμήν του μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο αεροδρόμιο του Σέδες. Σε εκείνη την επίσημη επίσκεψη υπήρξε έντονο παρασκήνιο, καθώς η τότε πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, στην κυριολεξία «κατάπιε» μπροστά στον γιουγκοσλάβο στρατάρχη το θέμα του Μακεδονικού ζητήματος, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αμερικανικές αξιώσεις για σύσφιγξη των ελληνογιουγκοσλαβικών σχέσεων. Για να θυμηθούμε, ήταν η περίοδος που ο Τίτο, λίγα χρόνια πριν είχε έρθει σε πλήρη ρήξη με τον Στάλιν, με συνέπεια την αποπομπή της Γιουγκοσλαβίας από την Κομινφόρμ. Και οι Αμερικανοί, προσπαθώντας να ρυμουλκήσουν τον Τίτο και τη χώρα του στο άρμα τους, είχαν βάλει την Ελλάδα να εξαπολύσει «επίθεση φιλίας» προς τη γιουγκοσλαβική πλευρά, παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε ανεβάσει στα ύψη την προπαγάνδα κατά της χώρας μας, ανακαλύπτοντας «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και υποστηρίζοντας την υπερεθνικιστική στάση των υποστηρικτών της σοβινιστικής ιδέας περί «Μεγάλης Μακεδονίας» Ενδιαφέροντα στοιχεία για το παρασκήνιο εκείνης της επίσκεψης του Τίτο στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Κατσάνου «Βελιγράδι-Σκόπια και Θεσσαλονίκη-Αθήνα για τη Μακεδονία, Τεκμήρια και απόρρητα έγγραφα 1950-1960», το οποίο εκδόθηκε από την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών το 2009. Οι εμπρηστικές αξιώσεις της Γιουγκοσλαβίας Η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Γιουγκοσλαβία ξεκίνησε στις αρχές του 1950 και ολοκληρώθηκε στα τέλη του ίδιου έτους με την τοποθέτηση πρεσβευτών στο Βελιγράδι και την Αθήνα, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι δύο πλευρές επιδόθηκαν σε μία διελκυστίνδα σχετικά με το Μακεδονικό Ζήτημα: Η γιουγκοσλαβική πλευρά επιχείρησε να θέσει ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων την αναγνώριση της ανύπαρκτης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και τη χορήγηση σε αυτήν μειονοτικών δικαιωμάτων. Αντίθετα, η ελληνική πλευρά προσπάθησε να εκμαιεύσει δήλωση της κυβέρνησης του Βελιγραδίου ότι «δεν πρόκειται στο μέλλον να ανακινήσει το ζήτημα του καθεστώτος της μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. Τελικά, η πλήρης αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων πραγματοποιήθηκε χωρίς οι δύο πλευρές να υπαναχωρήσουν από τις αρχικές τους θέσεις. Στο διάστημα που ακολούθησε την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων η ελληνική κυβέρνηση συνέχισε να προβάλλει την άποψη περί ανύπαρκτου Μακεδονικού Ζητήματος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο και τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι όσοι Σλαβόφωνοι παρέμειναν εντός της ελληνικής επικράτειας είχαν ελληνική συνείδηση. Νόμος της κυβέρνησης της ΕΡΕ, στις 27-10-1959, με υπογραφές Κ. Καραμανλή, Κανελλόπουλου, Καλλία, Στράτου, Αβέρωφ, Μάρτη, Τσάτσου, Κεφαλογιάννη, ανέφερε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» Η Γιουγκοσλαβία, αντιμετωπίζοντας τις έντονες επικρίσεις της Σοβιετικής Ένωσης και των υπολοίπων ανατολικοευρωπαϊκών κρατών, αλλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, απέσυρε προσωρινά το μειονοτικό ζήτημα από την ατζέντα των συνομιλιών. Συνέχισε, ωστόσο, να το θεωρεί ως «ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα» στις διμερείς σχέσεις. Το «εύκρατο κλίμα» που επικράτησε στις σχέσεις Αθηνών και Βελιγραδίου από τα τέλη του 1950 και εξής είχε ως αποτέλεσμα οι διπλωματικοί και πολιτικοί κύκλοι της Γιουγκοσλαβίας να αποφεύγουν πλέον να θέτουν το ζήτημα αυτό στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων. Το στίγμα της νέας πολιτικής εκφράστηκε μέσα από το περιεχόμενο της πρώτης συνέντευξης του γιουγκοσλάβου πρεσβευτή στην Αθήνα Ράντος Γιοβάνοβιτς στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Ερωτηθείς για το ζήτημα της «μακεδονικής» μειονότητας, απάντησε ότι «πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις σχέσεις των δύο χωρών». Όλα αυτά την ώρα που η γιουγκοσλαβική ηγεσία, ανέχονταν και υποδαύλιζε την αλυτρωτική προπαγάνδα που αναπτύσσονταν στα Σκόπια από τη λεγόμενη «Λαϊκή Δημοκρατία Μακεδονίας» περί «Μακεδονικού ζητήματος». Ενώ ουδέποτε παραιτήθηκε από την προσπάθειά της να κηδεμονεύσει τους σλαβόφωνους πληθυσμούς που είχαν παραμείνει στην Ελλάδα μετά τα «δίσεκτα» χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου. Μέσα στο κλίμα αυτό, λίγο πριν φτάσει ο Τίτο στην Ελλάδα, ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), Αλέξανδρος Λέτσας, επισκέφθηκε τον υπουργό Βόρειας Ελλάδας, Ανδρέα Στράτο και ζήτησε στο επίσημο πρόγραμμα να ενταχθεί και η επίσκεψη του Στρατάρχη στην ΕΜΣ. Ο υπουργός όμως, προφανώς μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση της Αθήνας, απέρριψε το αίτημα με το πρόσχημα της έλλειψης χρόνου του γιουγκοσλάβου ηγέτη. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία του συμβολισμού μιας επίσκεψης του Τίτο στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Η επίσκεψη του Τίτο στη Θεσσαλονίκη Όπως μετέδιδε ο τότε Γενικός Πρόξενος της Γιουγκοσλαβίας στη Θεσσαλονίκη, Πόποβιτς, ακόμη και αν υπήρχε στο πρόγραμμα ανάλογη πρόβλεψη, δεν φαίνεται ότι θα γινόταν αποδεκτή από τη γιουγκοσλαβική πλευρά, λόγω των διαστάσεων που θεωρούσε η ίδια ότι θα σηματοδοτούσε μια τέτοια ενέργεια. Κατά τον γιουγκοσλάβο διπλωμάτη, ενδεχόμενη επίσκεψη του Τίτο στην ΕΜΣ θα μπορούσε πράγματι να ερμηνευθεί ως απόδοση αναγνώρισης στο ίδρυμα και παράλληλα ως σιωπηρή έλλειψη ενδιαφέροντος από τη Γιουγκοσλαβία για το ζήτημα της μακεδονικής μειονότητας. Λίγο αργότερα, στην έκθεσή του προς το Υπουργείο Εξωτερικών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τίτο στη Θεσσαλονίκη, ο Πόποβιτς αναφερόμενος στα διάφορα επικριτικά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Θεσσαλονίκης για τη γιουγκοσλαβική πολιτική έναντι της Ελλάδας που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Ιουνίου, τα απέδωσε σε «αλυτρωτικούς κύκλους προσκείμενους στην ΕΜΣ». Οι φιλοφρονήσεις της τότε ελληνικής κυβέρνησης προς τον Τίτο, οι επιθεωρήσεις του στόλου μας και οι παρελάσεις των ενόπλων μας δυνάμεων ενώπιον του, ήταν που τα κατοπινά χρόνια αποθράσυναν τόσο την γιουγκοσλαβική ηγεσία όσο και τους υπερεθνικιστικούς αλυτρωτικούς κύκλους των Σκοπίων. Την ίδια ώρα, η ελληνική πλευρά διαλαλούσε σε όλους τους τόνους «ότι δεν υφίσταται Μακεδονικό ζήτημα». Για να φτάσουμε εδώ που έφτασε το πρόβλημα με ευθύνη των μεταπολεμικών κυβερνήσεων του τόπου. Και κάτι τελευταίο: επειδή ήταν διαταραγμένες οι σχέσεις του Τίτο με τους σοβιετικούς και καθώς το ΚΚΕ ήταν συντεταγμένο με τη Μόσχα, οι κυβερνώντες στην Ελλάδα και τα σαϊνια των υπηρεσιών ασφαλείας, κατέληξαν δια της εις άτοπον απαγωγής στο συμπέρασμα ότι ο γιουγκοσλάβος ηγέτης κινδύνευε από τους έλληνες αριστερούς. Έτσι, μερικές ημέρες πριν από την άφιξη του Τίτο στην πόλη μας, είχαν συλληφθεί και κρατηθεί στα αστυνομικά τμήματα εκατοντάδες μέλη και στελέχη της ΕΔΑ. Κι όχι μόνο εδώ στη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμη στον Έβρο ή τη Φλώρινα και την Καστοριά!!. Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στο βιβλίο του Σπύρου Κουζινόπουλου «Τα παρασκήνια του Μακεδονικού ζητήματος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης....



Ιδού και ένα περιεκτικό άρθρο, που καταδείχνει τις πολύ καλές σχέσεις Καραμανλή-Τίτο

Η επίσκεψη του Τίτο στην Αθήνα

Σημαντική αναφορά κάνει στο βιβλίο του ο Σπύρος Κουζινόπουλος «Τα παρασκήνια του Μακεδονικού ζητήματος», όπου αναφέρει ότι όταν ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, επισκέφθηκε την Ελλάδα στις 3 Ιουνίου 1954, υπήρξε έντονο παρασκήνιο, αφού όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα, δεν έθεσαν θέμα για το Μακεδονικό λόγω και των αμερικανικών βλέψεων και εντολών για σύσφιγξη των ελληνογιουγκοσλαβικών σχέσεων αφού ο Τίτο είχε ήδη αρχίσει να έχει σοβαρά ζητήματα με τον Στάλιν από το 1948 και οι ΗΠΑ ήθελαν να διατηρήσουν το υπάρχον Status quo των «κόκκινων» Βαλκανίων.

Η Ελλάδα, λοιπόν, ως η μόνη μαζί με την Τουρκία μη κομμουνιστική χώρα των Βαλκανίων τίθεται επικεφαλής για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη Γιουγκοσλαβία.
Την ίδια περίοδο η γιουγκοσλαβική πλευρά, θέτει ζήτημα για την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα – εννοώντας τους σλαβόφωνους και ζητώντας να τους αναγνωριστούν μειονοτικά δικαιώματα.

Με άλλα λόγια ο Τίτο αρχίζει να διεκδικεί και την υπόλοιπη γεωγραφικά Μακεδονία τη στιγμή που η Ελλάδα εξαναγκάζεται να σωπάσει.

Η ελληνική πλευρά το μόνο που έκανε κατά την περίοδο «φιλίας» με τους Σλάβους ήταν να υποστηρίζει ότι μετά το Β΄ Παγκόσμιο και τον ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο οι Σλαβόφωνοι που παρέμειναν εντός του ελληνικού κράτους δεν ήταν μειονότητα αλλά Έλληνες.
Κάτι που εμπόδισε τις βλέψεις του Τίτο στη Μακεδονία αλλά δεν έλυσε και το ζήτημα των Σκοπίων…

Οι συναντήσεις Καραμανλή-Τίτο το 1956 φέρνουν μιαν πολιτική μορφή σύγκλισης η οποία είναι καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ που θέλουν να οξύνουν την κόντρα του γιουγκοσλάβου ηγέτη με την ΕΣΣΔ...


Ωστόσο το εθνικό έγκλημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν ήταν μόνο ότι είχε αφήσει τον Τίτο να αλωνίζει διεθνώς, προβάλλοντας τις αξιώσεις του επί της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας. Ήταν και ένα άλλο ακόμα χειρότερο [εξόν φυσικά από το ότι έχρισε δελφίνο της εξουσίας έναν τύπο σαν τον ανιψιό του, τον επονομαζόμενο και Βούδα ή Μπούρδα]

Το μεγάλο εθνικό έγκλημα του Καραμανλή αδέρφια μου ήταν ότι προσπάθησε λυσαλέα να εξαφανίσει από το πολιτικό προσκήνιο κάθε ίχνος του Ελληνικού νεοεθνικισμού!

Το τι κυνήγι, το τι βία, το τι κοινωνικοί αποκλεισμοί το τι οικονομικός πόλεμος, το τι φυλακίσεις, το τι μαρτύρια, το τι συκοφαντίες, το τι προπαγάνδα ξαπολύθηκε στα πρώτα χρόνια της λεγόμενης "μεταπολιτευτικής" περιόδου, εναντίον των ανθρώπων που επέμεναν να πιστευουν στο έθνος και να ομιλούν ακόμα για φυλετικούς και εθνοτικούς συλλογικούς προσδιορισμούς, δεν λέγεται.
Αυτά που έκαμε ο αξιότιμος και αξιέπαινος [για τα αφεντικά του] κ. Σαμαράς εναντίον των Ελλήνων εθνικιστών της Χρυσής Αυγής, με συνέπεια να έχει εγκλωβίσει σήμερα το μόνο λαϊκό κίνημα του νεοεθνικισμου στην Ελλάδα, σε μια κατάσταση "διαρκούς δαμόκλειας σπάθης", δεν είναι παρά πιστή αντιγραφή των όσων είχε διαπράξει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, προκειμένου να σβήσει ακόμα και τη μνήμη των Ελλήνων νεοεθνικιστών από το συλλογικό ασύνειδο των ελληνόφωνων μαζών.

Έτσι μεγάλωσε, εξιδανικεύθηκε και ηρωοποιήθηκε ο εφιάλτης της αριστεράς στην Ελλάδα, έτσι αναδύθηκαν οι παπανδρέοι και οι τσιπρουλίνοι, έτσι προβάλανε στο προσκήνιο οι θλιβερές φιγούρες τραγουδιάρηδων, καλλιτέχνιδων, μαστρωπών, σούργελων, πρεζέμπορων, χασικλήδων και ψυχανώμαλων, που κουμαντάρουν σήμερα τη χώρα.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο επιλεγόμενος και σοσιαλμανής, ο άνθρωπος που εύχονταν να κερδίσει τις εκλογές του 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να αποδείξει τάχα μου, ότι ο ίδιος είχε στήσει μια "σωστή" δημοκρατία, όπου διαφορετικά κόμματα μπορούσαν να εναλλάσσονται στην εξουσία [τρομάρα του] ήταν ακριβώς ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου και η Ελλάδα γιόμισε πολιτικούς συμμορίτες, προδότες και ξέκωλα.
Εξαρθρώνοντας δια πυρός και δικαστικών, κάθε υγιή φωνή στην Ελλάδα, καθιστώντας σχεδόν "παράνομη" κάθε είδους αντίσταση στον εφιάλτη της αριστεράς, μετατρέποντας σε αδίκημα την πίστη σε συλλογικές αξίες, στο Κοινό Πεπρωμένο του Γένους και στην υπεροχή του Ελληνισμού, απέναντι στο κίβδηλο μόρφωμα της τάχα μου "Ενωμένης Ευρώπης", κατάφερε μια χαρά, να στεριώσει την κοινωνική υπεροχή της αριστεράς και των μητσοτακούληδων, προ-ετοιμάζοντας  έτσι τον θανατο της Μακεδονίας μας και τον επερχόμενο διαμελισμό της παλιάς Ελλάδας.

Πολύ αργά για δάκρυα, πρόεδρε
Οι επίγονοι σου και το φίδι που εσύ επώασες, δαγκώνουν πλέον το ημιθανές σώμα του Ελληνισμού, δηλητηριάζοντας το μέχρι γενοκτονίας...           


Ο πρόεδρος της ενιαίας τότε Γιουγκοσλαβίας, στρατάρχης Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, είχε φτάσει στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου 1954, κομίζοντας ως δώρο προς τον τότε βασιλιά Παύλο δύο άλογα. Κι αφού του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας και επιθεώρησε τον ελληνικό πολεμικό στόλο, δύο μέρες αργότερα, στις 5 Ιουνίου 1954, επιβαίνοντας του καταδρομικού «Έλλη», έφτασε στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε προς τιμήν του μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο αεροδρόμιο του Σέδες. Σε εκείνη την επίσημη επίσκεψη υπήρξε έντονο παρασκήνιο, καθώς η τότε πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, στην κυριολεξία «κατάπιε» μπροστά στον γιουγκοσλάβο στρατάρχη το θέμα του Μακεδονικού ζητήματος, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αμερικανικές αξιώσεις για σύσφιγξη των ελληνογιουγκοσλαβικών σχέσεων. Για να θυμηθούμε, ήταν η περίοδος που ο Τίτο, λίγα χρόνια πριν είχε έρθει σε πλήρη ρήξη με τον Στάλιν, με συνέπεια την αποπομπή της Γιουγκοσλαβίας από την Κομινφόρμ. Και οι Αμερικανοί, προσπαθώντας να ρυμουλκήσουν τον Τίτο και τη χώρα του στο άρμα τους, είχαν βάλει την Ελλάδα να εξαπολύσει «επίθεση φιλίας» προς τη γιουγκοσλαβική πλευρά, παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε ανεβάσει στα ύψη την προπαγάνδα κατά της χώρας μας, ανακαλύπτοντας «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και υποστηρίζοντας την υπερεθνικιστική στάση των υποστηρικτών της σοβινιστικής ιδέας περί «Μεγάλης Μακεδονίας» Ενδιαφέροντα στοιχεία για το παρασκήνιο εκείνης της επίσκεψης του Τίτο στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Κατσάνου «Βελιγράδι-Σκόπια και Θεσσαλονίκη-Αθήνα για τη Μακεδονία, Τεκμήρια και απόρρητα έγγραφα 1950-1960», το οποίο εκδόθηκε από την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών το 2009. Οι εμπρηστικές αξιώσεις της Γιουγκοσλαβίας Η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Γιουγκοσλαβία ξεκίνησε στις αρχές του 1950 και ολοκληρώθηκε στα τέλη του ίδιου έτους με την τοποθέτηση πρεσβευτών στο Βελιγράδι και την Αθήνα, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι δύο πλευρές επιδόθηκαν σε μία διελκυστίνδα σχετικά με το Μακεδονικό Ζήτημα: Η γιουγκοσλαβική πλευρά επιχείρησε να θέσει ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων την αναγνώριση της ανύπαρκτης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και τη χορήγηση σε αυτήν μειονοτικών δικαιωμάτων. Αντίθετα, η ελληνική πλευρά προσπάθησε να εκμαιεύσει δήλωση της κυβέρνησης του Βελιγραδίου ότι «δεν πρόκειται στο μέλλον να ανακινήσει το ζήτημα του καθεστώτος της μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. Τελικά, η πλήρης αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων πραγματοποιήθηκε χωρίς οι δύο πλευρές να υπαναχωρήσουν από τις αρχικές τους θέσεις. Στο διάστημα που ακολούθησε την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων η ελληνική κυβέρνηση συνέχισε να προβάλλει την άποψη περί ανύπαρκτου Μακεδονικού Ζητήματος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο και τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι όσοι Σλαβόφωνοι παρέμειναν εντός της ελληνικής επικράτειας είχαν ελληνική συνείδηση. Νόμος της κυβέρνησης της ΕΡΕ, στις 27-10-1959, με υπογραφές Κ. Καραμανλή, Κανελλόπουλου, Καλλία, Στράτου, Αβέρωφ, Μάρτη, Τσάτσου, Κεφαλογιάννη, ανέφερε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» Η Γιουγκοσλαβία, αντιμετωπίζοντας τις έντονες επικρίσεις της Σοβιετικής Ένωσης και των υπολοίπων ανατολικοευρωπαϊκών κρατών, αλλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, απέσυρε προσωρινά το μειονοτικό ζήτημα από την ατζέντα των συνομιλιών. Συνέχισε, ωστόσο, να το θεωρεί ως «ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα» στις διμερείς σχέσεις. Το «εύκρατο κλίμα» που επικράτησε στις σχέσεις Αθηνών και Βελιγραδίου από τα τέλη του 1950 και εξής είχε ως αποτέλεσμα οι διπλωματικοί και πολιτικοί κύκλοι της Γιουγκοσλαβίας να αποφεύγουν πλέον να θέτουν το ζήτημα αυτό στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων. Το στίγμα της νέας πολιτικής εκφράστηκε μέσα από το περιεχόμενο της πρώτης συνέντευξης του γιουγκοσλάβου πρεσβευτή στην Αθήνα Ράντος Γιοβάνοβιτς στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Ερωτηθείς για το ζήτημα της «μακεδονικής» μειονότητας, απάντησε ότι «πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις σχέσεις των δύο χωρών». Όλα αυτά την ώρα που η γιουγκοσλαβική ηγεσία, ανέχονταν και υποδαύλιζε την αλυτρωτική προπαγάνδα που αναπτύσσονταν στα Σκόπια από τη λεγόμενη «Λαϊκή Δημοκρατία Μακεδονίας» περί «Μακεδονικού ζητήματος». Ενώ ουδέποτε παραιτήθηκε από την προσπάθειά της να κηδεμονεύσει τους σλαβόφωνους πληθυσμούς που είχαν παραμείνει στην Ελλάδα μετά τα «δίσεκτα» χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου. Μέσα στο κλίμα αυτό, λίγο πριν φτάσει ο Τίτο στην Ελλάδα, ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), Αλέξανδρος Λέτσας, επισκέφθηκε τον υπουργό Βόρειας Ελλάδας, Ανδρέα Στράτο και ζήτησε στο επίσημο πρόγραμμα να ενταχθεί και η επίσκεψη του Στρατάρχη στην ΕΜΣ. Ο υπουργός όμως, προφανώς μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση της Αθήνας, απέρριψε το αίτημα με το πρόσχημα της έλλειψης χρόνου του γιουγκοσλάβου ηγέτη. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία του συμβολισμού μιας επίσκεψης του Τίτο στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Η επίσκεψη του Τίτο στη Θεσσαλονίκη Όπως μετέδιδε ο τότε Γενικός Πρόξενος της Γιουγκοσλαβίας στη Θεσσαλονίκη, Πόποβιτς, ακόμη και αν υπήρχε στο πρόγραμμα ανάλογη πρόβλεψη, δεν φαίνεται ότι θα γινόταν αποδεκτή από τη γιουγκοσλαβική πλευρά, λόγω των διαστάσεων που θεωρούσε η ίδια ότι θα σηματοδοτούσε μια τέτοια ενέργεια. Κατά τον γιουγκοσλάβο διπλωμάτη, ενδεχόμενη επίσκεψη του Τίτο στην ΕΜΣ θα μπορούσε πράγματι να ερμηνευθεί ως απόδοση αναγνώρισης στο ίδρυμα και παράλληλα ως σιωπηρή έλλειψη ενδιαφέροντος από τη Γιουγκοσλαβία για το ζήτημα της μακεδονικής μειονότητας. Λίγο αργότερα, στην έκθεσή του προς το Υπουργείο Εξωτερικών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τίτο στη Θεσσαλονίκη, ο Πόποβιτς αναφερόμενος στα διάφορα επικριτικά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Θεσσαλονίκης για τη γιουγκοσλαβική πολιτική έναντι της Ελλάδας που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Ιουνίου, τα απέδωσε σε «αλυτρωτικούς κύκλους προσκείμενους στην ΕΜΣ». Οι φιλοφρονήσεις της τότε ελληνικής κυβέρνησης προς τον Τίτο, οι επιθεωρήσεις του στόλου μας και οι παρελάσεις των ενόπλων μας δυνάμεων ενώπιον του, ήταν που τα κατοπινά χρόνια αποθράσυναν τόσο την γιουγκοσλαβική ηγεσία όσο και τους υπερεθνικιστικούς αλυτρωτικούς κύκλους των Σκοπίων. Την ίδια ώρα, η ελληνική πλευρά διαλαλούσε σε όλους τους τόνους «ότι δεν υφίσταται Μακεδονικό ζήτημα». Για να φτάσουμε εδώ που έφτασε το πρόβλημα με ευθύνη των μεταπολεμικών κυβερνήσεων του τόπου. Και κάτι τελευταίο: επειδή ήταν διαταραγμένες οι σχέσεις του Τίτο με τους σοβιετικούς και καθώς το ΚΚΕ ήταν συντεταγμένο με τη Μόσχα, οι κυβερνώντες στην Ελλάδα και τα σαϊνια των υπηρεσιών ασφαλείας, κατέληξαν δια της εις άτοπον απαγωγής στο συμπέρασμα ότι ο γιουγκοσλάβος ηγέτης κινδύνευε από τους έλληνες αριστερούς. Έτσι, μερικές ημέρες πριν από την άφιξη του Τίτο στην πόλη μας, είχαν συλληφθεί και κρατηθεί στα αστυνομικά τμήματα εκατοντάδες μέλη και στελέχη της ΕΔΑ. Κι όχι μόνο εδώ στη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμη στον Έβρο ή τη Φλώρινα και την Καστοριά!!. Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στο βιβλίο του Σπύρου Κουζινόπουλου «Τα παρασκήνια του Μακεδονικού ζητήματος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης....

   ΣΧΟΛΙΑ:

Κίναιδος από τους λίγους ο πούστης. Μισούσε θανάσιμα το σώμα των Ελλήνων αξιωματικών.
Άλλωστε δεν υπηρέτησε και στον στρατό.
Απάλλαξε τον Μέρντεν για τον πόλεμο.
Υπέγραψε την συμφωνία της Ζυρίχης,είπε η Κύπρος κοίτα μακράν,νόμιμοποίησε το ΚΚΕ,κράτησε στις φυλακές ισοβίως τους Απριλιανούς, διάλυσε την οικονομία και αποβιομηχανοποίησε την χώρα ο σκατόψυχος.
Όταν έρθουν Εκείνοι που πρέπει το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να ξεθάψουν τον σκελετό του βρωμερού προδότη και να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα για παραδειγματισμό. ...




Δεν πολεμησε το 1940-1, επικαλουμενος κωφοτητα.
Υπαρχουν φημες για την σταση του κατα την διαρκεια της κατοχης.
Εγινε πρωθυπουργος, μετα τον θανατο του Παπαγου, ενω ηταν δευτερεον στελεχος του "Συναγερμου", αντι των αντιπροεδρων του κομματος Στ. Στεφανοπουλου και Σπ. Μαρκεζινη. Οι φημες μιλουν για ευνοια των Ανακτορων και φιλια με τον Λαμπρο Ευταξια.
Εδωσε εντολη για βιαια διαλυση του Εθνικου συλλαλητηριου της 9-5-1956, κατα του απαγχονισμου των Καραολη-Δημητριου, με αποτελεσμα 4 νεκρους και εκατονταδες τραυματιες.
Υπεγραψε την Συμφωνια της Ζυριχης, με την οποια ξεπουλιθηκε η Ενωση της Κυπρου και ανοιξε η πορτα για την τουρκοποιηση του νησιου.
Ακουστηκαν πολλά για νοθεια στις εκλογες του 1961.
Εγκατελειψε το κομμα του το 1963 και εφυγε στο Λονδινο, με ψευδωνυμο.
Παριστανε τον αντιστασιακο κατα το 1967-74, αλλά εισεπραττε την συνταξη που του απεστελε εκει το Στρατιωτικο καθεστως.
Επεστρεψε το 1974, αλλά διεπιστωσε οτι "η Κυπρος κειται μακράν", δεν μπορουσε να την βοηθησει και επομενως διευκολυνε τον Αττιλα 2 που κατελαβε το 40% του νησιου.
Εισηγαγε, παρανομως, σε δικη τους πρωταιτιους της 21-4-1967, τους κατεδικασε και εξαπελυσε τεραστια εκστρατεια "αποχουντοποιησης" του Στρατευματος, της Παιδειας, του Δημοσιου και γενικα παντος υγειους στοιχειου της Κοινωνιας.
Παρεδωσε τα παντα στους κομμουνιστες, αφου τους νομιμοποιησε ανευ ορων.
Κατεστρεψε την Ελληνικη γλωσσα, δια της "εκπαιδευτικιας μεταρρυθμισης" του κολλητου του Γεωργιου Ραλλη, υιου του κατοχικου πρωθυπουργου.

ΥΓ. Το τερας Τιτο και το κομμουνιστικο εκτρωματικο κρατος Γιουγκοσλαυϊα, ηταν, κατα τον αειμνηστο Θεοφυλακτο Παπακωνστατινου, το μόνο κρατος παγκοσμιως, που ηγειρε διεκδικησεις κατα ΟΛΩΝ των γειτονικων του κρατων (Ελλαδα, Ιταλια, Αλβανια, Βουλγαρια, Ουγγαρια, Αυστρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...