ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Ιουλίου 2022

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ 2021: 10.432.481 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2011 ΚΑΤΑ 3,5%. ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ.

 

 

TOGG: Η πρώτη τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία ανοίγει μεγάλο εργοστάσιο στην Γερμανία! Ο Ερντογάν στηρίζει την τουρκική εταιρεία με φορολογικές ελαφρύνσεις. ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΥΡΑΛ ΕΖΕΛ: «Θα ολοκληρώσουμε αυτό που άρχισε ο Σουλεϊμάν µε την πολιορκία της Βιέννης το 1529. Θα κατακλύσουμε την Ευρώπη χάρη στους καρπερούς άνδρες µας και στις υγιείς γυναίκες µας. Το 2100 στη Γερμανία θα ζουν 35 εκατομμύρια Τούρκοι και 20 εκατομμύρια Γερμανοί».

 

 

 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ. Κόρινθος: Μια 18χρονη και ένας 16χρονος νεκροί – Το ΙΧ οδηγούσε ο 15χρονος αδερφός της. Φωκίδα: Δύο νεκροί από θανατηφόρο τροχαίο στην Ιτέας-Ναύπακτου. Θάνατος 23χρονου λουόμενου στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Κατά 384.005 μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας  (παρ’ όλη την άφιξη λαθρομεταναστών).


Οι Έλληνες οδεύουν προς «αντικατάσταση».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της «Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021», της πρώτης ψηφιακής απογραφής που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στα 10.432.481 άτομα ανέρχεται ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας.

 

Ο αριθμός των ανδρών διαμορφώνεται στα 5,075 εκατομμύρια και των γυναικών στα 5,357 εκατομμύρια.

Ο συνολικός μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας το 2021 σε σχέση με το 2011 είναι μειωμένος κατά 3,5%.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Θάνος Θανόπουλος ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της απογραφής δήλωσε πως η απογραφή του 2021 είναι «ορόσημο» καθώς έγινε ψηφιακά.

Εμείς όμως ένα ορόσημο κρατάμε κι αυτό είναι πως ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται και οι Έλληνες που «φεύγουν» αντικαθίστανται από αλλοδαπούς που ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε τους έχει χαρακτηρίσει ως τους «Έλληνες του μέλλοντος».

Γιατί κατά την κυβέρνηση είναι πιο εύκολο να γεμίσει η χώρα από μετανάστες από το να δοθεί στήριξη και παιδεία στους νέους Έλληνες να κάνουν παιδιά.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:

  1. Το 1980 το ΑΕΠ της Ελλάδας και της Νότιας Κορέας αριθμητικά ήταν περίπου ίσα. H Νότια Κορέα είναι μία χώρα με 5πλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα και αυτό έχει τη σημασία του.
    Σήμερα το ΑEΠ της Ελλάδας είναι περίπου 190 δισεκατομμύρια $ ενώ αντίθετα το ΑΕΠ της νότιας Κορέας είναι πάνω από 1,6 τρισεκατομμύρια $.
    Δηλαδή μιλάμε για ένα ΑΕΠ οκταπλάσιο του ελληνικού. Ακόμα και την πληθυσμιακή διαφορά να λάβουμε υπόψη είναι σαφές ότι η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια οπισθοχώρησε ενώ αντίθετα η Νότια Κορέα εκτοξεύτηκε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. N.Ανδρουλάκης: Η μείωση του ελληνικού πληθυσμού είναι αποτέλεσμα της χρόνιας δημογραφικής παρακμής.
      Με γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζει τα στοιχεία για την απογραφή του πληθυσμού.
      Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης, «το Δημογραφικό είναι το μείζον θέμα που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε ως χώρα. Η μείωση του ελληνικού πληθυσμού κατά 3,5%, σε σχέση με μια δεκαετία πριν, είναι αποτέλεσμα της χρόνιας δημογραφικής παρακμής και της μεγάλης φυγής των νέων στο εξωτερικό.
      Η δεκαετία των αλλεπάλληλων κρίσεων δημιούργησε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και μια νέα γένια παγιδευμένη σε αβέβαιο μέλλον.
      Οι συνέπειες από το εθνικό αυτό πρόβλημα είναι πολύπλευρες. Επηρεάζουν την οικονομία, το ασφαλιστικό αλλά επίσης τη γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας, τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού και τις μακροπρόθεσμες προτεραιότητες της κοινωνίας. Η ουσιαστική αντιμετώπιση του Δημογραφικού, απαιτεί γενναίες πολιτικές αποφάσεις και ένα συνολικό πλαίσιο μακροχρόνιου σχεδιασμού», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.
      Οι προτάσεις Ανδρουλάκη για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού
      Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τονίζει πως στον μακροχρόνιο σχεδιασμό θα περιλαμβάνεται:
      «Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε οι νέες γενιές να αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση σε φτηνή και ποιοτική κατοικία.
      Η δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό και μια σειρά από εργασιακές διευκολύνεις, ώστε η δημιουργία οικογένειας να μην αποτελεί αντικίνητρο απασχόλησης ή επαγγελματικής εξέλιξης.
      Ο εκσυγχρονισμός και διεύρυνση των δικαιούχων των επιδομάτων τέκνων, όπως επίσης και με την καθιέρωση Εθνικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού για κάθε παιδί με συμμετοχή τόσο του γονέα όσο και της Πολιτείας.
      Η αντιμετώπιση του Δημογραφικού δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά οφείλει να είναι εθνική επιδίωξη για μια πατρίδα ευημερίας, ασφάλειας και προόδου».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. Μπάιντεν: Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας – Σκοπίων… ΓΙΑΤΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΑΪΝΤΕΝ ΓΙ ΑΥΤΟ;
      Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χαιρέτισε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία και τα Σκόπια
      Μάλιστα, ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ότι η ρωσική επιθετικότητα έχει καταστήσει την ολοκλήρωση της Ευρώπης «πιο σημαντική από ποτέ».
      «Μια δημοκρατική, ασφαλής και ευημερούσα περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων είναι ζωτικής σημασίας για αυτό το όραμα», συμπλήρωσε σχετικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...