ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιουλίου 2022

Η [κατα;]δίκη της Χρυσής Αυγής, βάσει απλής λογικής

 


Μήπως τελικά ο Δαβίδ δεν σκότωσε τον Γολιάθ;

 



Η [κατα;]δίκη της Χρυσής Αυγής, βάσει απλής λογικης [Του Δευκαλιωνα] | Λευτερης Πανουσης (panusis.blogspot.com)


Λοιπον, αν η "ελληνική δικαιοσύνη" ήταν κυρία και ζουσε σε καμια επαρχιακή πολίχνη, δεν θα τολμούσε να βγει παραέξω, ούτε για να φρεσκαρει το μαλλί στο τοπικό κομμωτήριο.
Τόση μούντζα θα έτρωγε απο μια μερίδα των συγχωριανών της...

Ευτυχως όμως η "ελληνική δικαιοσύνη" δεν είναι κυρία!

Και έχει μούτρα να κυκλοφορεί για ψωνια στα μαγαζιά, αδιαφορώντας εντελώς αν σε όλη την Ευρώπη λογίζεται ως η "πλέον αναξιόπιστη του χωριου".
Τι να πεις;
Υπαρχουν βεβαιως δικαστες στο Βερολινο.
Μονο που το Βερολινο κειται μακραν...
 

Το αρθρο που μας στελνει σημερα ο Δευκαλιων επιδεικνυει την αντιληψη που εχει μια μεριδα των Ελληνων, για την ελληνικη δικαιοσύνη... 


Γραφει ο Δευκαλίων 

"...Αγαπητέ κ. Πανούση,

Λίγες απλές σκέψεις για την «δίκη» της Χρυσής Αυγής.

Οι χρυσαυγίτες, τώρα με το εφετείο,  περιμένουν δίκαιη δίκη και αθώωση ή τουλάχιστον σημαντικές μειώσεις στις ποινές. Όπως πίστευαν, πριν την καταδίκη τους πρωτόδικα,  ότι θα αθωωθούν πανηγυρικά, γιατί εκτός του ότι είναι όντως αθώοι, είχαν και την λαμπρή  και εμπεριστατωμένη - δεκάωρη (!) - απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας  (εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου) αλλά και την εξαιρετική,  από  νομική γνώση, απαλλακτική  πρόταση του εισηγητή του δικαστικού συμβουλίου εφέτη  Νικολάου Σαλάτα (ανιψιού του τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλείου Κόκκινου)– τις οποίες οι ίδιοι και οι ανεπαρκείς νομικοί τους σύμβουλοι άφησαν ανεκμετάλλευτες. (Την πρόεδρο του δικαστικού συμβουλίου, Πρόεδρο εφετών μάλιστα, που δεν δέχθηκε την νομικά ορθή,  απαλλακτική πρόταση του εφέτη Σαλάτα –όπως είθισται  πάντα - και προχώρησε σε εισαγωγή των χρυσαυγιτών σε δίκη, ο Άρειος Πάγος την επόμενη χρονιά την απέλυσε για υπηρεσιακή ανεπάρκεια – δεν έγραφε αποφάσεις. Η πρόεδρος Εφετών κ.Ισιδώρα Πόγκα απολύθηκε από το δικαστικό σώμα με απόφαση του συλλογικού Πειθαρχικού Οργάνου του Αρείου Πάγου για καθυστερήσεις στον χειρισμό υποθέσεων). 

 Και  να  φανταστεί κανείς ότι παντού, σε όλο τον κόσμο, η άποψη του εισαγγελέα εκφράζει την βούληση του κράτους  και της κυβέρνησης. Στο αγγλοσαξωνικό μάλιστα νομικό σύστημα κανένας δικαστής δεν πάει  κόντρα στην θέληση του εισαγγελέα,  για το απλό και απόλυτα λογικό  σκεπτικό  ότι, αν το κράτος και η κυβέρνηση δεν κατηγορούν κάποιον  (δια του εισαγγελέως)  εισάγοντάς τον σε δίκη,  αυτός ή πρέπει να είναι αθώος ή να λείπουν τα στοιχεία, οπότε όχι μόνο απολύεται αλλά ούτε καν κατηγορείται. Δεν μπορεί να πάει κάποιος σε δίκη με απόφαση δικαστή. Πρέπει να κατηγορηθεί από το υπεύθυνο όργανο του κράτους, τον εισαγγελέα.  Ο εισαγγελέας κατηγορεί, ο δικαστής αποφασίζει, Αυτή είναι η λογική σειρά. Εδώ βέβαια, εάν ο εισαγγελέας απαλλάσσει  κάποιον, μη κατηγορώντας τον, στην ψωροκώσταινα αναλαμβάνουν άλλα κλιμάκια.  

Τώρα, τι μπορεί να σκεφτεί  ένας μέσος ρωμιός  δικαστής  που αναλαμβάνει να δικάσει τους χρυσαυγίτες; Μα, διαθέτει την προηγούμενη εικόνα.  Οι δικαστές που καταδίκασαν πρωτόδικα τους χρυσαυγίτες προβιβάστηκαν, άρα είναι προφανές  τι πρέπει να πράξουν κι αυτοί  για το συμφέρον τους. Είναι μια πολύ απλή και ανθρώπινη αντίδραση. Προχθές μάλιστα δημοσιεύτηκε ότι ο γνωστός παναθηναϊκάκιας εισαγγελέας (πασίγνωστος για το: να γ… τους χρυσαυγίτες), είναι πρώτος στις προτιμήσεις του Μητσοτάκη για  προαγωγή  στην θέση  του  νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου φέτος στις 30 Ιουνίου. Έχει  άλλωστε και στενές οικογενειακές και επαγγελματικές σχέσεις (κουμπάρος κλπ) με τις κεφαλές της Ν.Δ, όπως δημοσιεύθηκε και φωτογραφήθηκε επανειλημμένα στον τύπο.

Συμπέρασμα: το μυαλό του ρωμιού πελαγοδρομεί σε απίστευτα βάθη μωρίας  και συνωμοσίας και σκέφτεται ένα σωρό ανοησίες εκτός από τα προφανή:  

εάν οι δικαστές καταδικάσουν τους χρυσαυγίτες σε μεγαλύτερες ποινές, θα έχουν την επιδοκιμασία του 70, πιθανόν του 80 ή και του 90 % του ευφυούς ελληνικού λαού;  Ναι.

Θα προωθήσουν έτσι και την καριέρα τους;  Ναι.

Αυτά τα δύο επαρκούν.

Η απόφαση ήδη ελήφθη.

Aν όλα τα παραπάνω  τα συνδυάσουμε με τις ακροαριστερές πολιτικές θέσεις που έχει σημαντική μερίδα δικαστών, όπως είδαμε και από τις  τελευταίες συνδικαλιστικές εκλογές των δικαστών και κοντά  σ΄αυτά  προσθέσουμε και το συνέδριο που έγινε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη για να επιμορφωθούν οι δικαστές για "ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ", ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ»

βγάζουμε το συμπέρασμα ότι τίποτε καλό δεν πρέπει να περιμένουμε από το εφετείο για τους χρυσαυγίτες. Μόνο τίμια δίκη δεν πρόκειται να δούμε και πιθανόν, αντί για μείωση ποινών,  θα εισπράξουν 10 χρόνια φυλακή παραπάνω.

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ..."

 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο:

  1. O γιος του Ντογιάκου μετακλητός στο γραφείο Καραμανλή. Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    Συνεχίζονται οι προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο γιος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.
    Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ (αρ. φύλλου 810) «με την 71008/25-09-2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, προσλαμβάνεται ο δικηγόρος Ευάγγελος Ντογιάκος του Ισιδώρου, σε θέση μετακλητού συνεργάτη, στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή»
    Η οικογένεια Ντογιάκου διαθέτει όπως φαίνεται άριστες σχέσεις με την οικογένεια Καραμανλή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν ο κουμπάρος της κόρης του κ. Ντογιάκου στο γάμο της με το δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.
    Υπενθυμίζεται ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε κάνει το 2014 ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ως ο «Παναθηναϊκάκιας» σε ηχητικού που είχε κυκλοφορήσει με πρωταγωνιστή έναν άνδρα που η φωνή του έμοιαζε με αυτή του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες Κασιδιάρη ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, φέρεται να έπαιρνε εντολή από τον Σαμαρά να προφυλακίσει τους χρυσαυγίτες Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...