ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Ιουλίου 2022

Ο πραγματικός οικονομικά ενεργός πληθυσμός θα σημειώσει καθίζηση και θα μειωθεί κατά 1-1,7 εκατ. άτομα, από 4,7 εκατ. σήμερα στα 3-3,7 εκατ. το 2050! Πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούν να εργαστούν για να καλύψουν τις ανάγκες μιας ολόκληρης χώρας.

 

ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Σήμερα, ο πληθυσμός της χώρας που είναι μεταξύ 20-69 ετών είναι 7,1 εκατ. και ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός είναι 4,7 εκατ. Το ποσοστό είναι μικρό, καθώς πολλοί έχουν αποθαρρυνθεί από τη μεγάλη ανεργία και δεν αναζητούν καν εργασία. Το 2050 εκτιμάται πως στις ηλικίες 20-69 θα βρίσκονται 4,8-5,5 εκατ. άτομα, με αποτέλεσμα οι οικονομικά ενεργοί να είναι μόλις 3-3,7 εκατ. Δηλαδή, το ποσοστό τους θα πέσει κάτω από το 40% στο σύνολο του πληθυσμού! Κι αυτό γιατί πέρα από τη γενική μείωση του πληθυσμού, θα έχει αυξηθεί το ποσοστό των άνω των 69 ετών.

 
  ΜΙΑ  ΧΩΡΑ  ΧΩΡΙΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΤΟ  2050.

  
 
Τα προνήπια (3-4 ετών) είναι σήμερα 214.480 παιδιά, το 2050 εκτιμούνται σε 127.730.
Τα νήπια (5 ετών) είναι σήμερα 113.890 και θα είναι 66.110  το  2050.
Το Δημοτικό σήμερα παρακολουθούν 644.860 μαθητές, ενώ το 2050 υπολογίζονται στο 413.350.
Στο Γυμνάσιο βρίσκονται 319.730 μαθητές σήμερα, το 2050 θα κινούνται στο 210.150.
Τέλος, το Λύκειο σήμερα έχει 321.360 μαθητές, ενώ το 2050 θα  είναι  μόνο 212.230.
 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

2 σχόλια:

  1. Έλληνες δικηγόροι απο την Ορεστιάδα συνελήφθησαν για διακίνηση λαθρομεταναστών.
    Δυο δικηγόροι από την Ορεστιάδα συνελήφθησαν χθες (11-7-2022) το πρωί, σε αγροτική περιοχή πλησίον του χωριού Πύθιο Διδυμοτείχου, γιατί προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.
    Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν αναφέρει πάντως την ιδιότητα των δύο συλληφθέντων, από τους οποίους ο ένας είναι πολύ γνωστός δικηγόρος στην Ορεστιάδα αλλά και το νομό Έβρου γενικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβιβάζουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες με σκοπό την μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Οι 5 ήταν Τούρκοι και οι δύο Ιρακινοί.
    Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.
    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Μάλιστα από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η απόφαση αν θα προφυλακιστούν ή όχι, αφού η κατηγορία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
    Η είδηση της σύλληψης τους διέρρευσε από χθες ήδη στην πόλη της Ορεστιάδας, προκαλώντας… σοκ σε όσους γνώριζαν τους συγκεκριμένους δικηγόρους, εκ των οποίων ο ένας είναι νέος στο επάγγελμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης συρρικνώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, ενώ η περιοχή έχει κλονιστεί από τους δύο εκατομμύρια και πλέον θανάτους λόγω του κορονοϊού.
    Σύμφωνα με τη Eurostat, ο πληθυσμός των 27 χωρών που αποτελούν την ΕΕ μειώθηκε σχεδόν κατά 172.000 από τον περασμένο χρόνο και πάνω από 656.000 από τον Ιανουάριο του 2020.
    «Το 2020 και το 20221, η θετική καθαρή μετανάστευση δεν αντιστάθμισε πλέον την αρνητική φυσική αλλαγή στην ΕΕ και κατά συνέπεια, ο συνολικός πληθυσμός της ΕΕ μειώνεται», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία, καταδεικνύοντας τον αντίκτυπο από την πανδημία.
    Ο αριθμός των θανάτων άρχισε να υπερβαίνει τις γεννήσεις στην ΕΕ πριν από μία δεκαετία, αλλά η μετανάστευση από χώρες εκτός της ΕΕ βοήθησαν να αντισταθμιστεί η διαφορά έως τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.
    Την προηγούμενη φορά που η ΕΕ κατέγραψε μείωση στον πληθυσμό ήταν το 2011 –η μοναδική άλλη φορά από το 1960– αλλά σημειώθηκε αύξηση με ταχείς ρυθμούς λόγω της καθαρής μετανάστευσης.
    Δεδομένης της πανδημίας, της γήρανσης του πληθυσμού και των σχετικά χαμηλών ποσοστών γεννητικότητας, η Eurostat ανέφερε ότι οι θάνατοι θα συνεχίσουν να ξεπερνούν τις γεννήσεις τα επόμενα χρόνια.
    «Εάν ισχύσει αυτό», ανέφερε η Eurostat, «η μείωση ή η αύξηση του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ στο μέλλον πιθανόν να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεισφορά που έχει η καθαρή μετανάστευση».
    Ενώ η Ιταλία, η Πολωνία και η Ρουμανία κατέγραψαν τις μεγαλύτερες μειώσεις πληθυσμού, πάνω από τις μισές χώρες-μέλη της ΕΕ είδαν τους πληθυσμούς τους να αυξάνονται, με τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία να είναι στην κορυφή της κατάταξης.
    Σύμφωνα με τη Eurostat, 446,8 εκατ. άνθρωποι κατοικούσαν εντός της ΕΕ τον Ιανουάριο του 2022.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...