ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιουλίου 2022

Ώδινεν Κούγια και έτεκεν Πλεύρην

 


Η κατάντια του να σε λυπούνται οι αριστεροί...



Ώδινεν Κούγια και έτεκεν Πλεύρην [Τα μυστήρια του εφετείου] | Λευτερης Πανουσης (panusis.blogspot.com)


Δεν μπορώ αδερφε μου Ελληνόπουλε - θα την πω τη μαύρη αλήθεια μου...
Έχω μπερδευτεί. Έχω μπουρδουκλωθεί, έχω βραχυκυκλωθεί, τα έχω ψιλοχαμένα.
Τι γίνεται ρε παιδιά μ' αυτό το εφετείο της Χρυσής Αυγής;

Και προπαντός, τι γίνεται από την "Τραγική πλευρά" της όλης ιστορίας. Δηλαδή, από την πλευρά των Ελληνων εθνικιστών, που μάχονται για την αξιοπρέπεια τους, το δίκιο τους και την ελευθερία τους.
Μερικοί μάλιστα, σε τέτοιο σημείο ένδειας μετα από 5+ χρονια που διηρκεσε η πρωτη δικη, ώστε να μην έχουν ούτε σεντ για δικηγόρους και να ζητάνε από το δικαστήριο, να τους διορίσει κάποιον!
Και στο μεταξύ, αυτοί οι άνθρωποι έχουν απεναντι τους το συνολο των καθεστωτικων μηχανισμών εξουσίας [και όχι μονο τη δικαιοσύνη] αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες αφιονισμένους αριστερούς, που ζητάνε αίμα. Περισσότερο αίμα...
Ναι, τόσο καλά...
 

Κι όμως, όσο και να το παλεύω το πράγμα, άκρη δεν βγάζω...
Οι πληροφορίες από την πλευρά των κατηγορουμενων είναι ελάχιστες και ενίοτε αποδεικνύονται παραπλανητικές - ή έστω αμφίβολες.
Δηλαδή, φτάνουμε στο σημείο όλοι εμείς που θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις των πρωτοδίκως καταδικασθέντων χρυσαυγιτών στο κοινό, να καταφεύγουμε σε αριστερά [και ακραία αριστερά] ιστολόγια, ώστε να ενημερωσουμε τους αναγνωστες μας. Όσον αφορά δε τυχόν αναλύσεις ή απόψεις ή εκτιμήσεις ή άρθρα γνώμης για το εφετείο, από την πλευρα των κατηγορουμενων δεν παίζει τίποτα!
Τσιμουδιά. Ομερτά. Βαριά σιωπή. Σε αντίθεση με τους κατηγόρους τους, που είναι λαλίστατοι!

Ο μονος που μίλησε μεχρι τώρα ανοιχτά, ακριβώς για το θέμα της πληροφόρησης, είναι ο κ. Γιαννης Λαγός, ο οποίος μαλιστα υποσχεθηκε ότι θα ενημερωνει διαρκως, απο την πλευρα του, για την εξελιξη της δικης.

Επιπλέον [και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία] στο 1ο βιντεο του που κυκλοφορησε, σχετικό με τα οσα συνεβησαν την 1η ημερα του εφετείου, αναγνωρισε ότι στην προηγουμενη δικη, υπηρξε γενικοτερη στρατηγικη αποφαση, να μην ενημερωνονται οι πολιτες, απο πλευρας εθνικιστών, παρα μονον απο τα ολιγολογα και αραιά δελτια τυπου του κομματος.
Ολεθριο σφαλμα, το οποιο ο κ. Λαγος δεσμευθηκε ότι δεν θα το επαναλαβει.

Κι ακομα πιο ολεθριο σφαλμα φαινεται ότι ηταν η "αρχη της κοινης υπερασπιστικης γραμμης για όλους τους κατηγορούμενους", η οποία - βασει των λεγομενων του κ. Λαγου - δεν προκειται να τηρηθεί αυτη τη φορά.

Κι επειδη κρινω ότι το βιντεο αυτό του κ. Λαγου, έχει καίρια σημασία για τη συνεχεια της δικης, σας το δινω εδω, να το ακουσετε...   

Ο κ. Γιαννης Λαγος δινει πληροφοριες και αναλυει, για τα οσα συνεβησαν 
στην 1η ημερα του εφετειου

https://youtu.be/cisQjoRPbvk

Και παλι ομως κυρια Ελληνοπούλου μου, άκρη δεν βγαζω! Και να σου εξηγήσω γιατί...
Προ ολίγων μόλις ημερών, είχα αναδημοσιεύσει από την εφημεριδα των συντακτων, αρθρο στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ο ίδιος ο κ. Αλέξης Κουγιας, ειχε πει πως αναλαμβανε την υπερασπιση του Γ. Λαγου, στο εφετείο.

Εγραφε συγκεκριμενα η ΕΦΣΥΝ

"...Κατά τη χθεσινή δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε κώλυμα για συνεδρίαση στις 15 Ιουνίου, λέγοντας ότι εκείνη τη μέρα αρχίζει η δευτεροβάθμια δίκη της Χρυσής Αυγής και θα υπερασπίζεται τον Γιάννη Λαγό.

ΕΦΣΥΝ

Τελικα, όχι μονο δεν φαίνεται να ανελαβε ο κ. Κουγιας την υπερασπιση του κ. Λαγου [πραγμα που θα εδινε αλλον τονο στη δικη] αλλα αντιθετως ο κ. Γιαννης Λαγός εκαμε τη μεγαλη εκπληξη να εμφανισει στο εφετειο ως δικηγορο του τον κ. Κωνσταντινο Πλευρη, για τον οποιο ομως ο ιδιος ο κ,. Λαγος ειχε αφησει να υπονοηθουν τα χειροτερα, σε παλιοτερο δημοσιευμα του στο τουιτερ [ο δευτερος δικηγορος του κ. Λαγου θα ειναι ο κ Γιαννης Ζωγραφος]

Σημειώνω ότι ο κ. Πλεύρης είχε οριστεί συνηγορος του  κ. Λαγου στα τελειώματα της πρωτης δικης.
Αργοτερα όμως ο κ. Λαγός τον "φωτογραφισε" σε σημειωμα του στο τουιτερ, αφηνοντας πολλα υπονοούμενα.... 
Τελικά δηλαδή, ο κ. Λαγός "ώδινεν Κούγια* αλλά έτεκεν Πλεύρην"

*[Σ.τ.Δ. Για να ειμαι ακριβης, ουδεποτε ο ιδιος ο κ. Λαγος ανακοινωσε οτι οριζε τον κ. Κουγια ως συνηγορο του! Εγινε ομως τοσος ντορος στο διαδικτυο, ωστε και η απουσια διαψευσης ή καποιων επεξηγησεων, να λογιζεται ως επιβεβαίωση...] 


 Το περιφημο τιτιβισμα του Γ. Λαγου, που υπονοεί τον κ. Πλευρη.
Ωστοσο σημερα ο κ. Λαγός επαναπροσλαμβανει τον κ. Πλευρη ως συνηγορο του, 
παρα τα οσα ειχε γραψει τοτε. Και φυσικα χωρις καμια εξηγηση...
Κι αειντε τωρα εσυ, που θες να "επικοινωνησεις" τις θεσεις των Ελληνων εθνικιστών, 
να ενημερωσεις σωστα το κοινο σου...
Θα λενε ότι τους δουλευεις και με το δικιο τους...

Και δεν είναι μονον η αξιοπιστία των Ελλήνων εθνικιστων που αμφισβητείται [αλλα και η δική μας, που θελουμε να τους δωσουμε δημοσιο βήμα], με τετοιου ειδους χειρισμούς, αλλα ειδικα για τον κ. Κ. Πλευρη, τιθενται πολλα ερωτηματα...

Και θα γινω πιο σαφης...

Λιγες μολις μερες πριν, αναδημοσιευσα απο την ΕΦΣΥΝ αρθρο του κ. Δημητρη Ψαρρα, για το οποίο μαλιστα εφιστουσα την προσοχη σε ολους τους πατριωτες, να το διαβασουν με ιδιαιτερη προσοχη, διότι αποκαλυπτε το τι προκειται να ειπωθει στο εφετείο, απο την πλευρα του χρυσαυγιτοφαγου δημοσιογραφου...
Το αρθρο τιτλοφορειται: "Η Κρυφη Ομολογια της Χρυσης Αυγης" και αφορα το πως μπορει να χρησιμοποιηθει ο κ. Πλευρης, ως πολιορκητικος κριος κατα της Χρυσης Αυγης!
Εγραφα λοιπον εκεί...

"...Ο πολιτικός αυτισμός, η επανάπαυση και η αυτάρεσκη ραστώνη που έδερνε την καμαρίλα Μιχαλολιάκου, με συνέπεια σήμερα Έλληνες εθνικιστές να βρίσκονται στις φυλακές, ενώ οι κάργες του καθεστώτος προετοιμάζουν φιέστες και πογκρόμ έξω από τα δικαστηρια, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει και πολύ...

Όπως και στην πρώτη δίκη, έτσι και τώρα, σημαντικότατο ρόλο θα παίξει ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, τον οποίο αμφιβάλλω αν διαβάζουν εν γένει οι Ελληνες ριζοσπαστες εθνικιστές ή απλώς τον έχουν κατατάξει στους "ανεπιθύμητους" μαζί με την Εφημεριδα των Συντακτών κι όταν τυχαίνει να πέσουν σε άρθρο του, κάμουν 3 κύκλους γυρω απο τον  εαυτό τους, προκειμενου να ξορκισουν το κακό μάτι... 

Κι όμως - αν θα έπρεπε να μελετανε μετά σχολαστικής επιμέλειας έναν δημοσιογράφο, είναι ακριβώς ο κ. Δ. Ψαρράς. Διότι απο αυτόν είναι πολύ πιθανόν να μάθουν το τι  τους περιμενει και σε ποια "περιεργα" καναλια θα κινηθούν οι δικαστες τους [και οι καταδικαστές τους]

Να λοιπον τώρα, που ο κ. Ψαρρας επανεμφανίζεται στο προσκήνιο [και στην ηγεσία] του νέου κυνηγιου μαγισσών, με ένα άρθρο το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη εκτυπώσει οι δικηγόροι των κατηγορουμενων και να το ξεψαχνίζουν μέχρι και την τελευταία τελεία.

Διότι σε αυτό το άρθρο ο κ. Ψαρρας, εισάγει μια νέα γραμμή στο κατηγορητήριο κατα της Χρυσης Αυγης - αναθέτοντας στον "Δασκαλο" του ελληνικου παραδοσιακού εθνικισμού, τον ρόλο του πολιορκητικού κριου, που συντρίβει τις [έτσι κι αλλιώς] ξεχαρβαλωμένες θύρες του κάστρου, από τα μέσα!  
Τον κ. Κωνσταντίνο Πλεύρη!..."


Σ΄αυτό το αρθρο λοιπον, ο κ.Ψαρρας γραφει για τον ρολο του κ. Πλευρη στο εφετειο [προτου ανακοινωθεί οτι θα ειναι παλι συνηγορος του κ. Λαγου]

"...Με τις δηλώσεις του ο Πλεύρης αποκαθήλωσε το κεντρικό υπερασπιστικό επιχείρημα του ηγετικού πυρήνα των ναζιστών, ότι δηλαδή οι δολοφονικές επιθέσεις ήταν έργο μεμονωμένων μελών ή οπαδών. Ο Πλεύρης επέμενε συνεχώς ότι αυτά είναι έργο της οργάνωσης, δηλαδή της ηγεσίας της.

Δεν έχει καμιά σημασία για ποιον λόγο το έκανε αυτό ο παλαίμαχος ναζιστής. Είναι εντελώς αδιάφορο αν το κίνητρό του πήγαζε από τον φθόνο του προς μια ομάδα «μαθητών» του που έκαναν πράξη τα δικά του πιστεύω. Το σημαντικό είναι ότι, με την αποδοχή του Πλεύρη ως βασικού της υπερασπιστή, η ηγεσία της οργάνωσης απ’ την πλευρά της φάνηκε να μην ενοχλείται καθόλου από τις δηλώσεις του. Κι έτσι, άθελά της, προχώρησε σε μια έμμεση, αλλά σαφή ομολογία για τον ρόλο της στις εγκληματικές αυτές ενέργειες.

Ασφαλώς στα «αναγνωστέα» του Εφετείου πρέπει να συμπεριληφθούν και όλες αυτές οι καταγγελίες του επίσημου «συνηγόρου» των κατηγορουμένων ηγετών της ναζιστικής οργάνωσης..."




Και να τωρα, που ο διορισμος Πλευρη ως συνηγορου του κ. Λαγού, 
μπορει να λειτουργησει ως βουτυρο στο ψωμι του κ. Ψαρρα, κατα τη διαρκεια του εφετειου!
Ήξερε αραγε ο Δ. Ψαρρας ότι ο κ. Λαγός θα "εφερνε πισω" στη νομικη του υπερασπιση 
τον ανθρωπο που ειχε φωτογραφισει ότι τον "προδωσε"; 
Και γι αυτό εριξαν απο την εφσυν το δολωμα Κουγια;
Αγνωστο...
Όσα ξερετε εσεις, άλλα τοσα ξερω κι εγω...
Το προβλημα ειναι ότι όλα αυτα που ισχυριζεται στο αρθρο του ο κ. Ψαρρας, 
θα τα βρει μπροστα του ο κ. Λαγος και οι υπολοιποι Ελληνες εθνικιστες...


Βεβαίως απανω σ΄αυτό το ζητημα, υπαρχει και αλλη μια αναγνωση, πολυ πιο πονηρη, την οποια θα σας δωκω ευθυς αμεσως...

Ειναι λοιπον πολυ πιθανόν ο κ. Δ. Ψαρρας και ο κυκλος των χρυσαυγιτοφαγων της ΕΦΣΥΝ, να θελουν εκ των προτερων να αποδομησουν τον κ. Πλευρη, ακριβως επειδη τον φοβουνται ως αντιπαλο τους, στο εφετείο!
Γι αυτό και δημοσιευσαν το εν λογω αρθρο, ωστε να προκαταλαβουν την αποφαση του κ. Λαγου, και να μην ορισει τελικα ως δικηγορο του τον κ. Πλευρη!

Αν ετσι εχουν τα πραγματα, τοτε πολυ καλα έκαμε κι ο κ. Λαγος και τον διορισε ξανα συνηγορο του κι ας κλονιζεται η δικη του αξιοπιστια, επειδη τον ειχε κατηγορησει για "κακους χειρισμους"!

Το προβλημα αδερφια μου ειναι ότι εμείς οι μπλογκερινοι και οι δημοσιογραφουντες, δεν ξερουμε που πανε τα τεσσερα! Δυστυχως, κινουμαστε σε βαθια σκοταδια και αφηνουμε και τους αναγνωστες μας, με την αισθηση ότι δεν τους τα "λεμε καλά" ή ότι δεν τους τα λεμε όλα!

Συνεπως, εχω καταμπερδευτεί!
Και δεν νομιζω οτι θα καταφερω να ξεμπερδευτω απολυτως, στο μακρυ διαστημα που θα κρατησει κι αυτή η δικη...
Γι αυτο ζητώ απο τώρα την επιείκεια σας, για τα οσα θα γραψω ή δεν θα γραψω στη συνεχεια, για τουτη την ακατανοητη δικη, στην οποία καθως φαινεται, δεκαδες ανθρωποι εχουν στερηθεί την ελευθερια τους και εχουν καταστραφει κοινωνικα και οικονομικα, χωρις ωστοσο να ειναι σαφες αν τελικα [κατα]δικαστηκαν για τις ιδεες τους ή για τις πραξεις τους [πραγμα που θα ξανασυζητησουμε δια μακρων...] 



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...