ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Ιουλίου 2022

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΗΒΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ: Αυτοτραυματισμοί, κατάθλιψη, απόπειρες αυτοκτονίας. Ανεπαρκής σωματική άσκηση για το 85% των εφήβων στην Ελλάδα. Tο ποσοστό των ανεπαρκώς ασκούμενων εφήβων και των δύο φύλων σταδιακά μειώνεται διεθνώς ενώ στην Ελλάδα, το ποσοστό των νέων που δεν ασκούνται όσο χρειάζεται, αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, αντί να μειώνεται.

 

 ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.«Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;»

 

 

 

 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΑΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΪΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.


Αίσθηση και μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των εφήβων στη χώρα μας, όπως αυτά προκύπτουν από τις ανακοινώσεις του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας (ΕΠΙΨΥ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2019 την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019.

  


Όσον αφορά την ικανοποίησή τους από τη ζωή, προκύπτει πως περισσότεροι από δύο στους πέντε εφήβους (43,2%) δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους – τα κορίτσια σε υψηλότερο ποσοστό από τα αγόρια (48,0% και 38,4%, αντίστοιχα). Η χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή αυξάνεται στη διάρκεια της εφηβείας, από 23,6% στην ηλικία των 11 ετών, σε 49,9% στην ηλικία των 13 και 55,0% στην ηλικία των 15 ετών. Διαχρονικές συγκρίσεις με τα αντίστοιχα ευρήματα προηγούμενων ερευνών δείχνουν αύξηση του ποσοστού χαμηλής ικανοποίησης από τη ζωή από το 2002 στο 2018 (από 30,3% σε 43,2%).
Όσον αφορά την αυτοαξιολόγηση που κάνουν για την υγεία τους, 1 στους 12 εφήβους (8,1%) αξιολογεί την υγεία του ως «μέτρια» ή «κακή», με τα κορίτσια και πάλι να είναι σε δυσμενέστερη θέση (9,5% έναντι 6,7% των αγοριών). Όπως και για την ικανοποίηση από τη ζωή έτσι και για την αξιολόγηση της υγείας, οι αναφορές για μέτρια/κακή υγεία αυξάνονται με την ηλικία από τα 11 (5,1%) και 13 (7,5%) στα 15 έτη (11,5%).
Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας των εφήβων σχετίζεται με την ικανοποίησή τους
Η ικανοποίηση από τη ζωή και την υγεία φαίνεται να συνδέονται με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας των εφήβων. Έτσι, περισσότεροι από τους μισούς εφήβους (51,7%) των οποίων η οικογένειά ανήκει στο κατώτερο οικονομικό στρώμα, αναφέρουν χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή, έναντι των δύο στους πέντε (43,3%) των οποίων η οικογένεια ανήκει στο μεσαίο οικονομικό στρώμα και ενός στους τρεις (37,5%) των οποίων η οικογένεια ανήκει στο ανώτερο. Αντίστοιχα, ένας στους εννέα εφήβους (10,6%) των οποίων η οικογένειά ανήκει στο κατώτερο οικονομικό στρώμα, αξιολογεί την υγεία του ως «κακή» ή «μέτρια», έναντι ενός στους δεκατρείς (7,9%) όσων η οικογένειά ανήκει στο μεσαίο οικονομικό στρώμα και ενός στους δεκαπέντε (6,8%) των οποίων η οικογένεια ανήκει στο ανώτερο στρώμα.

 

 

Ανεπαρκής σωματική άσκηση για το 85% των εφήβων στην Ελλάδα. Tο ποσοστό των ανεπαρκώς ασκούμενων εφήβων και των δύο φύλων σταδιακά μειώνεται διεθνώς ενώ στην Ελλάδα, το ποσοστό των νέων που δεν ασκούνται όσο χρειάζεται, αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, αντί να μειώνεται.

 

Η μεγάλη πλειονότητα των εφήβων δεν ασκείται σωματικά όσο πρέπει. Το 81% των μαθητών 11 έως 17 ετών στον κόσμο δεν φθάνουν τη συνιστώμενη τουλάχιστον μία ώρα άσκησης μέτριας έως μεγάλης έντασης κάθε μέρα, σύμφωνα με μια νέα παγκόσμια μελέτη επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), την πρώτη του είδους της σε τέτοια διεθνή κλίμακα.

Η κατάσταση στην Ελλάδα, όσον αφορά το επίπεδο σωματικής άσκησης των εφήβων, είναι χειρότερη από το μέσο παγκόσμιο όρο και μάλιστα επιδεινώνεται διαχρονικά. Ενώ το 2001 η χώρα μας βρισκόταν -μεταξύ 146 χωρών- στην 59η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με ποσοστό 83,6% ανεπαρκώς ασκούμενων μαθητών, το 2016 είχε πέσει στη 87η θέση με ποσοστό 84,5%.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet Child and Adolescent Health» και περιέλαβε πληροφορίες μόνο για τους μαθητές και όχι για εφήβους εκτός σχολικού συστήματος, βρήκε ότι το ποσοστό των ανεπαρκώς ασκούμενων εφήβων και των δύο φύλων σταδιακά μειώνεται διεθνώς: ήταν 82,5% το 2001, υποχώρησε στο 81,6% το 2010 και μειώθηκε περαιτέρω στο 81% το 2016.

Σχεδόν σε όλες τις χώρες τα κορίτσια ασκούνται λιγότερο από τα αγόρια και η «ψαλίδα» τείνει να διευρυνθεί στις περισσότερες χώρες (στο 73%). Το 2016 ανεπαρκή σωματική άσκηση έκαναν το 77,6% το αγοριών και το 84,7% των κοριτσιών, ενώ το 2001 τα αντίστοιχα ποσοστά ήσαν 80,1% και 85,1%.

Αντίθετα στην Ελλάδα, το ποσοστό των νέων που δεν ασκούνται όσο χρειάζεται, αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, αντί να μειώνεται. Το 2016 στην Ελλάδα δεν ασκούνταν επαρκώς το 89,1% των κοριτσιών (θέση 104 στην παγκόσμια κατάταξη) και το 80% των αγοριών (θέση 76). Το 2001 στη χώρα μας δεν ασκούνταν επαρκώς το 88,3% των κοριτσιών (θέση 93 στη διεθνή κατάταξη) και το 79,2% των αγοριών (θέση 47), συνεπώς παρατηρείται μια μικρή αύξηση στα ποσοστά μεταξύ 2001-2016.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η ανεπαρκής καθημερινή σωματική δραστηριότητα υποσκάπτει την τωρινή και τη μελλοντική υγεία των νέων και τονίζουν ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί πιο αποφασιστικά, ιδίως όσον αφορά τα κορίτσια. Η τακτική και επαρκής σωματική άσκηση ευνοεί την καρδιαγγειακή, πνευμονική και μυϊκή υγεία, καθώς επίσης τη νοητική κατάσταση, αλλά και την ομαλή κοινωνικοποίηση, οφέλη που συνεχίζονται και μετά την εφηβεία.

Η σωματική δραστηριότητα περιλαμβάνει, πέρα από την άσκηση σε σπορ και παιγνίδια, τις δουλειές του νοικοκυριού, το περπάτημα (π.χ. μέχρι το σχολείο), το ποδήλατο κ.α. Στόχος του ΠΟΥ είναι έως το 2030 να έχει μειωθεί κάτω από το 70% των ποσοστό των ανεπαρκώς ασκούμενων εφήβων και των δύο φύλων, κάτι που δεν φαίνεται εύκολο.

Οι χώρες με τους πιο…τεμπέληδες μαθητές είναι οι Φιλιππίνες (ποσοστό 93% στα αγόρια) και η Νότια Κορέα (94% στα κορίτσια), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν δύο χώρες-έκπληξη, το Μπαγκλαντές και η Ινδία, όπου μόνο το 63% και το 72% αντίστοιχα των αγοριών δεν γυμνάζονται αρκετά, κάτι που η μελέτη αποδίδει κυρίως στο ότι οι έφηβοι εκεί παίζουν πολλά σπορ όπως το…κρίκετ. Ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκονται και οι ΗΠΑ λόγω της συστηματικής σωματικής άσκησης που κάνουν οι μαθητές στα αμερικανικά σχολεία.

Η μελέτη δείχνει ότι η ψηφιακή επανάσταση που έχει κάνει τις οθόνες αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητας, έχει αντίκτυπο στη ζωή των εφήβων, ωθώντας τους να κάνουν περισσότερη καθιστική ζωή. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι κοιμούνται ολοένα λιγότερο, ενέχει κινδύνους για την υγεία τους.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

9 σχόλια:

 1. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ 51,2 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΣΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
   https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/04/512-1-2.html
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η ΕΛΛΑΔΑ EINAI H ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
   https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/09/einai-h.html
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. ΟΟΣΑ: ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Η Ελλάδα, η τελευταία χώρα στην Ευρώπη στην εθελοντική αιμοδοσία και στην δωρεά οργάνων σώματος.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
   https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/09/2010-2021-4-4-8-2-2021.html
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Η Γερμανία αγόρασε 20.000 συστήματα νυκτερινής όρασης από την ΘΕΩΝ Αισθητήρες.
  Η μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική επιτυχία.
  Στην σημερινή 20χρονη επέτειο του διακρατικού ευρωπαϊκού φορέα OCCAR που γιορτάστηκε στο ιστορικό Steigenberger Grand Hotel Petersberg στη Βόννη, επιλέχθηκε η ελληνική εταιρεία ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ (THEON SENSORS) σε κοινοπραξία με την γερμανική HENSOLDT και υπέγραψαν συμφωνία-μαμούθ, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που αφορά την προμήθεια επιπλέον 20.000 δίκυαλων νυκτερινής όρασης για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις!
  Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγωγική ελληνική επιτυχία στην Γερμανία στην ιστορία των ελληνο-γερμανικών σχέσεων.

  Είναι χαρακτηριστικό της σημασίας της σύμβασης ότι είναι οι μόνες εταιρείες που έβαλαν υπογραφή στην επέτειο του OCCAR μια μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και την ελληνική πολεμική βιομηχανία αφού να είναι η μόνη χώρα που επιλέχθηκε να υπογράψει μια τόσο σημαντική συμφωνία στην επίσημη επετειακή σύνοδο του OCCAR.

  «Θέλουμε ο OCCAR να γίνει η ανεξάρτητη αρχή όλων των ευρωπαϊκών προμηθειών για την άμυνα στην ΕΕ» δήλωσε η Christine Lambrecht, Ομοσπονδιακή υπουργός Άμυνας της Γερμανίας στον Κρίστιαν Χατζημηνά CEO THEON SENSORS και τον Andreas Hülle, CEO της HENSOLDT Optronics GmbH (φωτό κάτω):
  Κατά τη διάρκεια μάλιστα της υπογραφής η ΤΗΕΟΝ SENSORS παρουσίασε το τελικό προϊόν νυχτερινής όρασης MIKRON σε όλους τους Ευρωπαίους Διευθυντές Εξοπλισμών της Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία).
  Εκπρόσωποι του OCCAR σχολίασαν το άριστο επίπεδο συνεργασίας τους με τη ΤΗΕΟΝ, την ταχύτητα στις παραδόσεις, και ότι ειδικά οι τελικοί χρήστες, εν προκειμένου οι Ειδικές Δυνάμεις του Βελγίου και της Γερμανίας έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένες με την αντοχή και τις επιδόσεις του Mikron.
  Χαριτολογώντας μάλιστα ανέφεραν «Όσο κι αν “προσπάθησαν” κατά την εκτέλεση αποστολών και ασκήσεων, δεν κατάφεραν να το σπάσουν!»
  Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω συμφωνία η THEON έχει ήδη έτοιμο προϊόν να παραδώσει, όταν είθισται σε ανάλογες συμβάσεις τα προϊόντα να μην έχουν καν ξεκινήσει να κατασκευάζονται.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 η «δίκη» της Χρυσής Αυγής.
  Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού συνηγόρων υπεράσπισης σε κατηγορούμενους που δεν έχουν δικηγόρο και της νομιμοποίησης της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής.
  Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν 54 κατηγορούμενοι, με τους 50 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
  Μόνο 16 έδωσαν το «παρών» κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ανάμεσά τους οι πρώην βουλευτές του κόμματος Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Αντώνης Γρέγος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ενώ δεν εμφανίστηκε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς.
  Τι υποστηρίζει η πλευρά Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής για την υγεία του
  Η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου με την έναρξη της προηγούμενης συνεδρίασης υπέβαλε αίτημα αναβολής, το οποίο εκκρεμεί προς κρίση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
  Ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ανέφερε στην έδρα ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με covid επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.
  Ανέφερε μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος «δεν ξέρει γιατί δικάζεται, κλητεύθη ενώ ήταν στη ΜΕΘ με απώλεια συνείδησης και οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις».
  Αίτημα αποφυλάκισης από τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής
  «Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός, όταν η πρόεδρος Σοφία Πανουτσακοπούλου εκφώνησε το όνομά του και στη συνέχεια υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης μαζί με ακόμα τρεις κατηγορούμενους.
  Η εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου έχει προτείνει την απόρριψη των αιτημάτων με την έδρα να έχει επιφυλαχθεί να αποφασίσει σε επόμενη δικάσιμο.
  Οι μάρτυρες κατηγορίας φτάνουν τους 146. Πρώτοι στον κατάλογο είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως πρωτόδικα, καταδίκη», δήλωσε η μητέρα του 34χρονου μουσικού κατά την προσέλευσή της στο δικαστήριο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΖΕΣΤΗ.

  ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΣΦΑΞΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.
  Ακόμη ένα νέο έγκλημα καταγράφηκε στη χώρα μας, καθώς ο γιος μιας 75χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη τη βρήκε νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός της 75χρονης που φορούσε τα ρούχα της ήταν σε προχωρημένη σήψη γεγονός που επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση της αστυνομίας σύμφωνα με την οποία πρόκειται για δολοφονία η οποία είχε σημειωθεί πριν από πέντε ημέρες.
  Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δράστης της δολοφονίας είναι ο 50χρονος δεύτερος γιος της άτυχης 79χρονης ο οποίος την χτύπησε με «νύσσον και τέμνον όργανο στην δεξιά τραχηλική χώρα».
  Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν από τον γιο της 79χρονης που τη βρήκε νεκρή αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 50χρονο για τον οποίο ο εισαγγελέας έκρινε απαραίτητο τον εγκλεισμό του και μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
  Να σημειωθεί πως στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκαν μαχαίρια.
  Ένα νέο έγκλημα συγκλονίζει την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς ένας άνδρας σκότωσε τη μητέρα του.
  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα συνέβησαν τα ξημερώματα σε γειτονιά στο κέντρο του Ηρακλείου όταν ένας 42χρονος άνδρας πήρε ένα ξύλινο αντικείμενο και χτύπησε τη μητέρα του με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.
  Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες όμως να μην μπορούν να προσφέρουν καμία απολύτως βοήθεια στην άτυχη γυναίκα.
  Την ίδια ώρα, αστυνομικοί που κλήθηκαν εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο δράστη, ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...