ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Δεκεμβρίου 2021

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕΪΧΑΤΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 22ου ΑΙΩΝΑ. Ο ΓΑΠ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. Ένας Παπανδρέου φεύγει - Δύο Παπανδρέου έρχονται. Ν.Ανδρουλάκης: Ο νέος πρόεδρος του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ με καταθέσεις 846.486 ευρώ σε τοκογλύφους στο Βέλγιο (!)και 18 ακίνητα. 42 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ…

 

ΓΑΛΛΙΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΟΜΟ...

 

ΓΑΛΛΙΑ: Ο ΜΑΡΞ (=ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ ΚΕΣΙΛΕ) "ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ" ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ.




 


    






 

Εκλογή Ν.Ανδρουλάκη στο ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ: Ένας Παπανδρέου φεύγει - Δύο Παπανδρέου έρχονται. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ:  ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕΪΧΑΤΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να έχασε από τον Νίκο Ανδρουλάκη και να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ, παρόλα αυτά οι πολιτικές εξελίξεις της χώρας στέλνουν τον Νίκο Παπανδρέου στην Ευρωβουλή.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής προκειμένου να εγκατασταθεί αποκλειστικά στη Χαριλάου Τρικούπη.
Με δεδομένο, όμως, ότι οι επόμενες ευρωεκλογές θα γίνουν το 2024, θεωρείται δεδομένο ότι οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα θα τρέξουν νωρίτερα οπότε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες.
Η παραίτησή του από ευρωβουλευτής θα ανοίξει την πόρτα των Βρυξελλών στον Νίκο Παπανδρέου, αδερφό του Γιώργου.
Ο Νίκος Παπανδρέου, είχε πάρει την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές του 2019 με 140.00 ψήφους, πίσω από τον πρώτο Νίκο Ανδρουλάκη και την δεύτερη Εύα Καϊλή, τους δυο υποψηφίους που εκλέχθηκαν.

Ο ΓΑΠ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕΪΧΑΤΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.


Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα που προεξοφλούσαν την ήττα του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ο ΓΑΠ μετέβη στο Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», απ’ όπου και τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη και έκανε τη δήλωσή του.
Στη συνέχεια, και χωρίς να είναι κάτι προσχεδιασμένο, ο Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από την κόρη του Μαργαρίτα, αλλά και από τη σύντροφό του Γουέντι Κόνελι και την κόρη της, πήγε μαζί με τους συνεργάτες του στο μεζεδοπωλείο «ΤΡΑΤΑ» της οδού Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια.
Το «παρών» στο κάλεσμά του έδωσαν πολλοί συνεργάτες του όπως και οι Δημήτρης Ρέππας, Πωλίνα Λάμψα, Εφη Χαλάτση, Τόνια Αντωνίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιαννης Παναγόπουλος, Γιώργος Ελενόπουλος, ο Φίλιππος Σαχινίδης με το γιο του, Σωτήρης Μάνεσης, Θανάσης Σερέπας, Αφροδίτη Παπαθανάση, Αποστόλης Ραφτόπουλος, Κώστας Κουλούρης, Δημήτρης Οικονόμου, Απόστολος Πόντας, Νίκος Ιωσήφ, Ασπα Παπαηλιού, Νίκος Ζιώγας, Λευτέρης Πλασκοβίτης, Ελένη Σταύρου, Δήμητρα Γότη, Βασίλης Νούσιος, Γιώργος Αποστολόπουλος, Βασίλης Κίτσιος, Δημήτρης Σκουρόγιωργας, Λεονάρντο Χριστοδούλου κ.α.
Η «Μαργαρώ» του ΓΑΠ έκανε ηγετική κίνηση και… άναψε φωτιές στο ΚΙΝ.ΑΛ.!
Ρίχνει ξανά το όνομα Παπανδρέου στην πολιτική πιάτσα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου;
Η κόρη του Γιώργου και της Άντας (μετά το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές της στο Imperial College του Λονδίνου, κάνοντας και διδακτορικό στη Βιολογία) ήταν επί τουλάχιστον μία τετραετία ερωτευμένη με τον τενίστα και φοιτητή της Ιατρικής Χάρη Καπόγιαννη, με τον οποίο μάλιστα συζούσε στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Εκεί, όμως, που όλοι περίμεναν γάμο, η Μαργαρίτα Έλενα ανέτρεψε τα πάντα κι ερωτεύτηκε άλλον. Μάλιστα, πέρσι τον Οκτώβριο έκανε την πρώτη κοινή δημόσια εμφάνιση με τον νέο σύντροφό της Νίκο, στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Ηρώδειο.

Ν.Ανδρουλάκης: Ο νέος πρόεδρος του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ με καταθέσεις 846.486 ευρώ σε τοκογλύφους στο Βέλγιο (!)και 18 ακίνητα.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ…
Το σύνθημα του: «Είμαι ένας από εσάς».


Ο 42χρονος που έρχεται να φέρει την «ανανέωση» στο κόμμα είναι «παιδί του κομματικού σωλήνα» του ΠΑΣΟΚ: Δεν έχει εργαστεί ποτέ, αλλά έχει μάθει άριστα να ελίσσεται και να κερδίζει στα εσωκομματικά παιχνίδια.

Η θητεία του στις Βρυξέλλες τον έφερε ακόμα πιο κοντά με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρεσβεύει η γραφειοκρατία της Ενωσης: Αποεθνοτικός, λάτρης της άχρωμων πολιτικών τοποθετήσεων, «περιβαλλοντιστής», με ότι αυτό συνεπάγεται, μακριά από οτιδήποτε έχει να κάνει με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, οπαδός των ΜΚΟ και του ρόλου των και άσχετος με την πραγματική οικονομία-άλλωστε ούτε αυτός, ούτε και ο Α.Τσίπρας έχουν εργαστεί ποτέ στην ζωή τους (ο Κ.Μητσοτάκης είχε διοριστεί (από τον ...Γεννηματά)  μετά τις σπουδές του στην Alpha Bank, την Εθνική Τράπεζα και μία θυγατρική της).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει τη Βουλή το 2020 (αφορά το έτος 2019), ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετρά 18 ακίνητα και καταθέσεις που ξεπερνούν τα 848 χιλιάδες ευρώ.
Ως ευρωβουλευτής προτιμάει να διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του σε ξένη τράπεζα και να μην τις μεταφέρει σε ελληνικές. Στην τράπεζα ING Belgium S.A. διατηρεί πέντε λογαριασμού με συνολικό ποσό 846.486 ευρώ. Σε ότι αφορά τις ελληνικές τράπεζες το μεγαλύτερο ποσό μόλις 2.139 ευρώ είναι κατατεθειμένο σε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα.
Από τη βελγική τράπεζα έχει λάβει και ένα δάνειο 80.000 ευρώ το υπόλοιπο του οποίου είναι μόλις 11.314 ευρώ.
Επίσης είναι μέτοχος στην εταιρεία ΜΑΝΙ ΑΕΒΕ.
Να θυμίσουμε ότι το σύνθημα του με το οποίο εκλέχθηκε στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν το «είμαι ένας από εσάς».
Συγκεκριμένα σε ομιλία του είχε πει: «Είμαι ένας από εσάς, δεν εκμεταλλεύθηκα ποτέ, καμία μορφή πελατειακού κράτους, δε μπήκα ποτέ στα ασανσέρ της εγχώριας ολιγαρχίας.
Όλη μου η πορεία είναι αυτή ενός απλού Έλληνα, όπως όλων εσάς».
«Ένας από εμάς» λοιπόν, με 18 ακίνητα, χωρίς να έχει εργαστεί μια ώρα στη ζωή του και με καταθέσεις που φτάνουν κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Δεν το λες και άσχημα...


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

52 σχόλια:

  1. Η ΡΗΧΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
    Γιατρός Τράγκα: «μου έλεγε ότι ο κορωνοϊός είναι γρίπη. Τον εκλιπαρούσα να εμβολιαστεί, καθημερινά έβρισκε δικαιολογίες».
    https://www.protothema.gr/greece/article/1191360/giatros-giorgou-traga-ton-ekliparousa-na-emvoliastei-kathimerina-evriske-dikaiologies/

    Ο δημοσιογράφος πίστευε ότι θα περνούσε τον κορωνοϊο ως μια απλή γρίπη, είπε ο γιατρός του.
    Για τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό ο Γιώργος Τράγκα, μίλησε ο γιατρός του Χρήστος Ζούπας.

    «Προσπαθούσα να τον πείσω να εμβολιαστεί», είπε μιλώντας στον ΕΡΤ.
    Όπως είπε ο γιατρός του, ο Γιώργος Τράγκας, αλλά και το περιβάλλον του δεν πίστευαν στα εμβόλια. «Και η παρέα του ήταν ανεμβολίαστη», είπε. Την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι και οι δύο γιοι του Γιώργου Τράγκα, κατά πληροφορίες, είναι εμβολιασμένοι κατά της νόσου Covid.

    «Ήταν μία παρέα δημοσιογράφων που κόλλησαν. Και μετά γελάγανε. Το πήραν αστεία! Την ημέρα που νόσησε, με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε εάν πρέπει να πάρουμε μονοκλωνικά. Επιπολαιότητες ανθρώπων που δεν είχαν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα. Το περιβάλλον φταίει που δεν πίστευε στον κορωνοϊό», ανέφερε.

    Ο Χρήστος Ζούπας είπε ότι ο δημοσιογράφος πίστευε ότι θα περνούσε τον κορωνοϊό ως μια απλή γρίπη.

    «Το αντιπαράδειγμα του Τράγκα να γίνει μήνυμα για όλους. Εμβολιαστείτε για να σωθείτε!», τόνισε.

    «Καθημερινά έβρισκε δικαιολογίες. Όλο προσπαθούσε να μου ζητήσει έναν τρόπο να καθυστερήσει το εμβόλιο. Του έλεγα γιατί βρε αγόρι μου; Ήταν επισήμως άνθρωπος με σακχαρώδη διαβήτη, μορφώνοντας και διδάσκοντας τον κόσμο για το πρόβλημά σου, φτάνεις σε ένα σημείο να αρνείσαι αυτό που σου προσφέρει η επιστήμη», είπε ο κ. Ζούπας στον ΑΝΤ1.
    Όπως σημείωσε ο διαβητολόγος, ο Γιώργος Τράγκας του έλεγε ότι έπρεπε να διορθώσει το ζάχαρό του για να κάνει το εμβόλιο. «Δικαιολογίες, αδικαιολόγητες. Όσο το σκέφτομαι μου έρχεται να τρελαθώ. 35 χρόνια με άκουγε κι αυτή τη στιγμή… Τι να πω Θεέ μου. Δε μπορώ να φανταστώ ότι ο Γιώργος Τράγκας την πάτησε τόσο πολύ», είπε ο κ. Ζούπας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέρρες: Χορηγήθηκαν τα πρώτα μονοκλωνικά αντισώματα σε έγκυο που νόσησε.
    Αυτό ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και Μαιευτήρας κ. Δημήτρης Μπαλαξής για την χορήγηση των οποίων ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία.
    Η εγκυμονούσα παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα και ακολουθεί την θεραπεία της στο σπίτι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΗΠΑ:Παραγγελία 10 εκατομμυρίων «αντιιικών» χαπιών της Pfizer από την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν.
      Η Pfizer ανακοίνωσε ότι το αντιιικό χάπι της συνεχίζει να εμφανίζει αποτελεσματικότητα 89% στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων
      Με νέα «όπλα» πολεμούν την πανδημία οι ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι αισθάνεται ενθαρρυμένος από τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Inc για το αντιιικό φάρμακό της για την Covid-19 και αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του έχει παραγγείλει χάπια για τη θεραπεία 10 εκατομμυρίων Αμερικανών.
      «Ο εμβολιασμός και το αναμνηστικό εμβόλιο παραμένουν τα σημαντικότερα εργαλεία που διαθέτουμε για να σώσουμε ζωές. Αλλά αν αυτή η θεραπεία εγκριθεί, και από τη στιγμή που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα τα χάπια, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στην πορεία μας για να βγούμε από την πανδημία», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Αμύνταιο: Δύο οραματιστές δημιουργούν ένα από τα 25 καλύτερα κρασιά του κόσμου.
    Ο χημικός οινολόγος Άγγελος Ιατρίδης, μαζί με τον συνέταιρό του, τον αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη, μεγαλώνουν ένα από τα 25 καλύτερα κρασιά του κόσμου για το 2021 -κι ένα από τα 50 καλύτερα του 2020. Να είναι καλά, να ευχαριστιόμαστε τις γουλιές τους.
    Συναντάμε τον Άγγελο Ιατρίδη ένα Σάββατο πρωί στο γραφείο του στο Αμύνταιο, στο οινοποιείο του Κτήματος Άλφα. Το μεγάλο παράθυρο έχει θέα στη λίμνη Χειμαδίτιδα, την οποία μόλις ξεσκεπάζει η ομίχλη.
    https://www.travel.gr/food_and_drink/apostoli-sto-amyntaio-dyo-oramatiste/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «130 θάνατοι από κορωνοιό σε ένα 24ωρο. Κάθε πολιτική κρίνεται με βάση το αποτέλεσμα. Το συμπέρασμα προφανές» έγραψε ο Γιώργος Κύρτσος στο Twitter, δείχνοντας ως υπεύθυνους για την τραγική εξέλιξη στη χώρα μας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της οικογενειοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ. Billie Eilish: Έβλεπα πορνό από 11 ετών – «Μου κατέστρεψε το μυαλό».
    Η 19χρονη Billie Eilish κατακεραύνωσε τη βιομηχανία πορνό, χαρακτηρίζοντάς την «ντροπιαστική». Η τραγουδίστρια αποκάλυψε με συγκλονιστικό τρόπο ότι άρχισε να παρακολουθεί διαδικτυακό πορνό σε ηλικία 11 ετών, το οποίο, όπως λέει, «κατέστρεψε» το μυαλό της, σε ξομολόγηση κατά τη διάρκεια του «The Howard Stern Show» τη Δευτέρα.
    «Ως γυναίκα, πιστεύω ότι το πορνό είναι ντροπή – Συνήθιζα να βλέπω πολύ πορνό, για να είμαι ειλικρινής. Άρχισα να βλέπω πορνό όταν ήμουν περίπου 11 ετών», δήλωσε η Eilish στη συνέντευξη.
    Η τραγουδίστρια του «Ocean Eyes» συνέχισε: «Νομίζω ότι πραγματικά κατέστρεψε το μυαλό μου και νιώθω απίστευτα συντετριμμένη που εκτέθηκα σε τόσο πολύ πορνό».
    Ενώ παραδέχτηκε επίσης ότι άρχισε να παρακολουθεί όλο και πιο σκληρά είδη πορνογραφίας, γεγονός που στρέβλωσε τις ιδέες της για το σεξ και τις σχέσεις. «Έφτασα σε ένα σημείο που δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τίποτα άλλο, αν δεν ήταν βίαιο, δεν το θεωρούσα ελκυστικό» εξομολογήθηκε.
    «Ήμουν παρθένα. Δεν είχα κάνει ποτέ τίποτα. Και έτσι, αυτό οδήγησε σε προβλήματα … Τις πρώτες φορές που έκανα σεξ, δεν έλεγα όχι σε πράγματα που δεν ήταν εντάξει. Ήταν επειδή πίστευα ότι αυτό υποτίθεται ότι με έλκυε» συνέχισε η ίδια.
    Η τραγουδίστρια είπε ότι άρχισε να παρακολουθεί σκληρό BDSM πορνό, το οποίο, όπως ανέφερε, την κάνει να υποφέρει τώρα από εφιάλτες. «Είμαι τόσο θυμωμένη που το πορνό είναι τόσο αγαπητό – Και είμαι τόσο θυμωμένη με τον εαυτό μου που νόμιζα ότι ήταν εντάξει» συμπλήρωσε.
    Η Β. Eilish κατηγόρησε επίσης τη βιομηχανία πορνό για τη δημιουργία μη ρεαλιστικών προσδοκιών για τα γυναικεία σώματα. «Ο τρόπος με τον οποίο φαίνονται οι κόλποι στο πορνό είναι εντελώς τρελός – Κανένας κόλπος δεν μοιάζει έτσι. Τα σώματα των γυναικών δεν μοιάζουν έτσι. Δεν είμαστε έτσι», σχολίασε η τραγουδίστρια.
    Οι ψυχολόγοι προειδοποιούν εδώ και καιρό για τους κινδύνους που εγκυμονεί η έκθεση των παιδιών στη πορνογραφία πριν γίνουν σεξουαλικά ενεργά, λέγοντας ότι διαμορφώνει αρνητικά τις ιδέες και τις προσδοκίες τους για το σεξ. Ο Αυστραλός ειδικός Joe Tucci δήλωσε το 2016 ότι υπάρχει «αύξηση του αριθμού των παιδιών που εμπλέκονται σε προβληματική σεξουαλική συμπεριφορά, σεξουαλικά επιθετική ή επιβλαβή συμπεριφορά» που συνδέεται άμεσα με το πορνό.
    Εν τω μεταξύ, η Eilish δήλωσε ότι θέλει να κρατήσει τη προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ενώ ήταν ειλικρινής για τις εμπειρίες της με το πορνό, η τραγουδίστρια ήταν πολύ πιο ντροπαλή όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της σχέσης της. «Δεν πηγαίνω σε πράγματα και δεν φλερτάρω με ανθρώπους» δήλωσε η Eilish.
    «Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίσεις ανθρώπους όταν οι άνθρωποι είτε σε φοβούνται είτε πιστεύουν ότι είσαι έξω από τα νερά τους – Πέρυσι, πίστευα ότι θα ήμουν μόνη για το υπόλοιπο της ζωής μου. Ειλικρινά δεν μπορούσα καν να φανταστώ τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε σχέση» κατέληξε η τραγουδίστρια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΡΑΓΚΑΣ (ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ) ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    «Ο ΤΣΑΓΚΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ». Άρθρο στου Μανώλη Κοττάκη στην σημερινή «Εστία 15/12/2021».
    «Κληρονόμησε από τον πατέρα του γνωριμίες που θα τον προστάτευαν μία ζωή. Καθημερινά καλημέριζε τα τοπικά κλιμάκια της Μ16 στην Αθήνα».
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/07/blog-post_9.html
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/11/pronews-cia.html
    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/cia_23.html
    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/e-eoo-cia-h-paul-craig-roberts.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μελέτη για τη θνητότητα και τις ΜΕΘ Covid με πρωτοστάτη τον Σωτήρη Τσιόδρα.
    Αυξημένη θνητότητα από 57% έως και 87%, καταγράφεται κατά περιόδους στους διασωληνωμένους ασθενείς στην Ελλάδα.
    Το θλιβερό αυτό ποσοστό εξαρτάται από την πληρότητα των ΜΕΘ και το εάν ο ασθενής βρίσκεται εντός ή εκτός μονάδας.
    Περισσότερες από 1.500 ζωές ασθενών θα μπορούσαν να έχουν σωθεί το διάστημα Σεπτέμβριος του 2020 έως Μάιος του 2021, εάν το σύστημα Υγείας λειτουργούσε σε συνθήκες χαμηλότερης πίεσης.
    Τα στοιχεία – σοκ περιλαμβάνονται σε μελέτη που υπογράφουν ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Θεόδωρος Λύτρας.
    Αίσθηση προκαλούν τα σχόλια του κ. Λύτρα, σύμφωνα με τα οποία τα στοιχεία έχουν γνωστοποιηθεί σε όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις σε “ανώτατο επίπεδο“.
    Όπως αναφέρει : “Η ανάλυση αυτή έγινε τέλος Μαϊου, και ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο “ανώτατο’ επίπεδο“”.
    Επισημαίνει πως το εάν θα επιβιώσει ένας διασωληνωμένος ασθενής, εξαρτάται από το που ζει και σε ποια περίοδο (με τι φόρτο στο ΕΣΥ) τύχει να αρρωστήσει.
    “Το αν αυτό είναι αποδεκτό, ας το κρίνει ο κάθε πολίτης και ας βγάλει τα όποια συμπεράσματα”, τονίζει.
    Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο κ. Λύτρας διευκρινίζει πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο:
    “Με περισσότερους από 400 διασωληνωμένους, χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιπλέον, έχουμε κραυγαλέα και απαράδεκτη ‘υγειονομική ανισότητα’ μεταξύ Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας“.
      Για το εάν ενισχύθηκε το ΕΣΥ ή όχι, παραπέμπει στους συναδέλφους του που εργάζονται σε αυτό, στους ασθενείς που το ζούν και στους δημοσιογράφους, οι οποίοι οφείλουν να κάνουν αντικειμενικό ρεπορτάζ από το πεδίο.
      “Εγώ δείχνω τι λένε τα επιδημιολογικά δεδομένα”, αναφέρει, ενώ διευκρινίζει:
      “Από τους 3.988 θανάτους διασωληνωμένων που αναλύθηκαν, 1.535 αποδίδονται αθροιστικά στους 3 αυτούς παράγοντες.
      Δηλαδή, εκτιμάται πως τόσοι θα γλίτωναν, αν όλοι νοσηλεύονταν με χαμηλό φόρτο στο ΕΣΥ (κάτω από 200 διασωληνωμένους), σε νοσοκομεία Αττικής και εντός ΜΕΘ”.
      Όπως αναφέρει, νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετιζόταν με 87% αυξημένη θνητότητα – παρ’ ότι αυτό αφορούσε λίγους ασθενείς, μόνο περίπου το 5% των διασωληνωμένων (οι υπόλοιποι ήταν εντός ΜΕΘ), και “εν μέρει” ίσως αφορά διαλογή των πιο βαριά πασχόντων ασθενών, άρα μη αιτιακή σχέση, άρα πρέπει να ερμηνευθεί με προσοχή.
      Ο κ. Λύτρας σχολιάζει:
      “Όσο περισσότεροι είναι οι διασωληνωμένοι στο ΕΣΥ, τόσο αυξάνει “κλιμακωτά” η πιθανότητα θανάτου ανά μέρα νοσηλείας: αύξηση 25% για άνω των 400 ασθενών, έως +57% για άνω των 800 ασθενών.
      Διασωλήνωση σε νοσοκομείο ‘εκτός Αττικής’ σχετιζόταν με αύξηση θνητότητας 35% έως 40%”.
      Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η ιδέα για την ανάλυση ανήκει στον Σωτήρη Τσιόδρα:
      “Εγώ βοήθησα με την υλοποίηση.
      Αυτό το τονίζω για τους κακεντρεχείς που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας και εγώ είμαστε μόνον επιστήμονες, με αποκλειστικό μέλημα τη Δημόσια Υγεία“, τόνισε, για να προσθέσει: ”
      “Εφόσον εξακολουθούμε να έχουμε πρόσβαση στα σχετικά στοιχεία, είναι αυτονόητο πως η ανάλυση θα επαναληφθεί επικαιροποιηθεί στο μέλλον, ώστε να δούμε πως ανταπεξέρχεται το σύστημα Υγείας και στο τρέχον πανδημικό κύμα”.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΓΝΑΔΗ…

      «Η μελέτη που έκανε ο Σ.Τσιόδρας δεν παραδόθηκε ποτέ στον πρωθυπουργό» ισχυρίζεται ο Γ.Οικονόμου.
      Η μελέτη δεν ήταν σε γνώση των συνεργατών του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
      Με τρόπο που προσβάλει την νοημοσύνη των πολιτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε πως η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα για τις ΜΕΘ και την θνητότητα κατά την πανδημία δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, ούτε και σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου.
      Μιλώντας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η μετάλλαξη Όμικρον οδήγησε τη χώρα στη λήψη έκτακτων μέτρων όσον αφορά τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Η χώρα θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή.
      Αναφερόμενος στην μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, είπε πως η κυβέρνηση από την αρχή αξιοποίηση την επιστήμη για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως κανιβαλίζει την επιστήμη, κάνοντας τοξική αντιπολίτευση.
      Στην συνέχεια ο Οικονόμου είπε:
      1. Η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί στον ίδιο και σε κανέναν συνεργάτη στο Μαξίμου.
      2. Επαναλαμβάνει γνωστές αδυναμίες όταν δέχεται πίεση το ΕΣΥ. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΕΣΥ και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Αττικής και της περιφέρειας.
      3. Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη, μέχρι να καταστεί εφικτή η μεταφορά στην ΜΕΘ. Προφανώς υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση εντός ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός, δεν ισχυρίστηκε ποτέ το αντίθετο.
      4. Σκόπιμα, με χυδαίο τρόπο ο κ. Τσίπρας επικεντρώνεται στις ΜΕΘ. Οι πολίτες γνωρίζουν τι παρέδωσε. Σημαντικό είναι το πώς δεν θα φτάνουμε στη διασωλήνωση. Το ζητούμενο είναι να έχουμε λιγότερες διασωληνώσεις τις οποίες έχουμε όταν έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς.
      Στην συνέχεια είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:
      «Να σας θυμίσω τι έκανε ο κ. Τσίπρας
      1/12/2021 καταψήφισε τους άνω των
      8/12 καταψήφισε τις ποξνές αντιεμβολιαστές
      καταψήφισε τα αυστηρά πρόστιμα στα πλαστά
      22/07 καταψήφισε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς»
      Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα πως ευτελίζει για κομματικά συμφέροντα τις επιστημονικές έρευνες και δείχνει πως δεν κατανοεί, ούτε σέβεται, αντίθετα κανιβαλίζει μια μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα. Για τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί, απάντησε με σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι «θέλει πολύ θράσος να μιλά για παραίτηση αυτός που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη, για ένα ζήτημα τόσο σημαντικό».
      «Ο κ. Τσίπρας στέρησε από τη χώρα το ενιαίο μέτωπο που χρειαζόμασταν για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Οι θάνατοι είναι ως ένα βαθμό αντανάκλαση της ασύνετης συμπεριφοράς του κ. Τσίπρα. Αρνείται την αξία της επιστήμης συντασσόμενος με τον Πολάκη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
      Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Ο κ. Τσιόδρας είναι ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας» και συμπλήρωσε πως παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού».
      Νωρίτερα, με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
      Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στις συζητήσεις που αφορούν και το μεταναστευτικό με τα γεγονότα στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας να είναι στο επίκεντρο, ενώ ενημέρωσε τους εταίρους για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
      Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου μίλησε για την υπερψήφιση από την ολομέλεια της Γερουσίας του νομοσχεδίου για τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) και την αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα. Όπως είπε αναγνωρίζει την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Ο συνδυασμός Δέλτα και Όμικρον μπορεί να δημιουργήσει μια υπερμετάλλαξη - Τι λέει ο επικεφαλής ιατρός της Moderna.
    Μπροστά σε μια νέα «απειλή» ενδέχεται να βρεθεί η ανθρωπότητα σύμφωνα με τον επικεφαλή ιατρό της Moderna, Πολ Μπάρτον, αφού δεν αποκλείει να υπάρξει συνδυασμός της μετάλλαξης Όμικρον και της Δέλτα και να δημιουργηθεί μια υπερμετάλλαξη.
    Όπως αναφέρει ο Π. Μπάρτον είναι σπάνιο το συγκεκριμένο ενδεχόμενο αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν τα δυο στελέχη προσβάλλουν έναν οργανισμό ταυτόχρονα.
    Συνήθως οι λοιμώξεις που προκαλεί ο κορωνοϊός περιλαμβάνουν ένα μεταλλαγμένο στέλεχος, σύμφωνα με τον επιστήμονα, και αν προέλθει από δυο διαφορετικές πηγές μπορεί να μολυνθεί ένας άνθρωπος ταυτόχρονα. Αν μολυνθεί το ίδιο κύτταρο τότε δεν αποκλείεται να ανταλλάξουν DNA και να δημιουργηθεί μια νέα μετάλλαξη.
    Το συγκεκριμένο συμβάν ονομάζεται «γεγονός ανασυνδυασμού» και μπορεί να δημιουργηθεί κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες.
    «Σίγουρα υπάρχουν δεδομένα. Έχουν δημοσιευθεί και μελέτες από τη Νότια Αφρική που λένε ότι οι άνθρωποι και σίγουρα οι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι- μπορούν να φιλοξενήσουν και τους δύο ιούς. Αυτό θα ήταν δυνατό εδώ, ιδιαίτερα δεδομένου του αριθμού των μολύνσεων που βλέπαμε», αναφέρει ο Π. Μπάρτον.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ: φανταστείτε κυβέρνηση Κούλη και Προδότη μαζί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Συζητάει όλη η Ελλάδα την έκθεση Λύτρα – Τσιόδρα. Ο Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι δεν τη γνώριζε. Εκτός από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουμε τώρα και τα ακραία ψέματα. Αλλά και αλήθεια να ήταν, τι θα σήμαινε αυτό; Ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, τρομάρα του, δεν έχει τη στοιχειώδη πληροφόρηση που απαιτείται, και μάλιστα από τον ίδιο τον δικό του σύμβουλο, για το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα!
      Κάποτε μας δούλευαν ότι θα γίνουμε Ευρώπη, τώρα μας λένε να μη ζητάμε τίποτα διότι είμαστε Βαλκάνιοι!»
      Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Παπαδημούλης σε Ανδρουλάκη: Τι θα κάνετε με τα 254 εκ. που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ.
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ.
    Ερώτημα για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε στον Νίκο Ανδρουλάκη ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
    Το στενό πολιτικό μαρκάρισμα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη άρχισε με ένα δημόσιο ερώτημα που του απηύθυνε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω Twitter.
    Γράφει λοιπόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: "Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την άνετη εκλογή του, οφείλει πλέον καθαρές απαντήσεις σε όλα.
    Ερώτημα: Αφού προαναγγέλλει την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, τι θα κάνει για την αποπληρωμή των 254 εκατομμυρίων Ευρώ που χρωστά το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο ταμείο; Η ΝΔ που χρωστά 330, τηρεί σιγήν ιχθύος!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νέα Υόρκη: Aναμένεται να ψηφίσει την απαγόρευση της χρήσης φυσικού αερίου στα νεόδμητα κτήρια.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της Νέας Υόρκης αναμένεται να ψηφίσει την Τετάρτη την απαγόρευση της χρήσης φυσικού αερίου στα νεόδμητα κτήρια, ακολουθώντας τα βήματα μικρότερων πόλεων που εγκαταλείπουν τα ορυκτά καύσιμα.
    Εφόσον ψηφιστεί το μέτρο, τα νέα κτήρια στην πόλη των 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων θα πρέπει να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για θέρμανση και μαγείρεμα.
    Ο νέος νόμος κατά της κλιματικής αλλαγής θα ισχύει για κτήρια κάτω των επτά ορόφων από τα τέλη του 2023 και για ψηλότερα κτήρια από το 2027. Μέχρι σήμερα, η πολυπληθέστερη αμερικανική πόλη που είχε απαγορεύσει το φυσικό αέριο στα νέα κτήρια ήταν το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου.
    Βραχυπρόθεσμα, η απαγόρευση δεν θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα, δεδομένο ότι τα παλιά κτήρια δεν επηρεάζονται, ενώ τα νεόδμητα θα καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα. Μακροπρόθεσμα, όμως, η αμερικανική μητρόπολη σχεδιάζει να κλείσει τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς που καίνε λιθάνθρακα ή φυσικό αέριο.
    Το ενεργειακό κόστος θα είναι πάντως αυξημένο για τα κτήρια της Νέας Υόρκης που θερμαίνονται με ρεύμα. Τον φετινό χειμώνα, το κόστος της ηλεκτρικής θέρμανσης για το μέσο νοικοκυριό στις βορειοανατολικές ΗΠΑ κυμαινόταν γύρω στα 1.500 δολάρια, συγκριτικά με 865 δολάρια για τα σπίτια που θερμαίνονται με φυσικό αέριο.
    Περισσότερο από το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκς προέρχεται σήμερα από ορυκτά καύσιμα. Το 29% αντιστοιχεί στην πυρηνική ενέργεια και το 22% σε υδροηλεκτρικές μονάδες.
    Οι εκπομπές της βιομηχανίας ενέργειας στη Νέα Υόρκη αναμένεται να μειωθεί στο μέλλον, καθώς νόμος που ψηφίστηκε στην πολιτεία το 2018 προβλέπει πλήρη κατάργηση των ορυκτών καυσίμων το 2040.
    «Η χρήση φυσικού αερίου για την ηλεκτροδότηση των κτηρίων είναι κύριος παράγοντας της κλιματικής αλλαγής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κάτι που οδηγεί σε καταστροφικά κλιματικά φαινόμενα και τον πρόωρο θάνατο χιλίων κατοίκων της πόλης της Νέας Υόρκης κάθε χρόνο» επισήμαναν σε ανακοίνωσή τους η Food & Water Watch και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις.
    Αντίθετα, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου,τάχθηκε κατά της πρότασης απαγόρευσης, υποστηρίζοντας ότι η θέρμανση με φυσικό αέριο κρατά χαμηλά το κόστος για τα νοικοκυριά και είναι συμβατή με τους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα.
    Ακόμα, η Βρετανία σχεδιάζει να απαγορεύσει τις πωλήσεις λεβήτων αερίου το 2035 και επιδοτεί την αντικατάστασή τους με αντλίες θερμότητας. Στην Ευρώπη, όπου η έλλειψη φυσικού αερίου εκτοξεύει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκέφτεται να χαρακτηρίσει «πράσινη επένδυση» τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με φυσικό αέριο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγάλες ποσότητες νερού κάτω από την επιφάνειά του πλανήτη Άρη.

    Το σκάφος Exo Mars Trace Gas Orbiter (ΤGO), μια κοινή αποστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roscosmos), το οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια σε τροχιά γύρω από τον 'Αρη, εντόπισε σημαντικές ποσότητες κρυμμένου νερού στην καρδιά του μεγάλου συστήματος φαραγγιών Valles Marineris. Σύμφωνα με την ESA, η πλούσια σε νερό περιοχή έχει περίπου το μέγεθος της Ολλανδίας.
    Το νερό, που είναι κρυμμένο λίγο κάτω από την επιφάνεια του γειτονικού πλανήτη, ανακαλύφθηκε από το όργανο FREND της διαστημοσυσκευής, το οποίο χαρτογραφεί το υδρογόνο στο ανώτερο στρώμα του εδάφους του 'Αρη. Ενώ ήταν γνωστό ότι υπάρχει νερό στον «κόκκινο» πλανήτη, το περισσότερο είχε βρεθεί στις παγωμένες πολικές περιοχές του με τη μορφή πάγου. Σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη μέχρι σήμερα είχαν βρεθεί μικρές μόνο ποσότητες.
    Ο Ιγκόρ Μιτροφάνοφ του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στη Μόσχα, επικεφαλής της νέας έρευνας, δήλωσε ότι «το όργανο FREND αποκάλυψε μια περιοχή με ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα υδρογόνου στο κολοσσιαίο σύστημα φαραγγιών Valles Marineris. Υποθέτοντας ότι το υδρογόνο αυτό είναι δεσμευμένο σε μόρια νερού, εκτιμάμε ότι έως το 40% της έκτασης λίγο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους σε αυτή την περιοχή φαίνεται να είναι νερό».
    «Βρήκαμε ότι ένα κεντρικό τμήμα της Valles Marineris είναι γεμάτο νερό, πολύ περισσότερο νερό από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο ερευνητής Αλεξέι Μαλάκοφ, επίσης του ρωσικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών. Το νερό μπορεί να βρίσκεται σε μορφή πάγου ή να είναι χημικά δεσμευμένο με ορυκτά στο υπέδαφος, αν και σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πιθανότερο ότι το νερό αυτό υπάρχει σε μορφή πάγου». Παραμένει άγνωστο ποιες είναι οι συνθήκες στο Μεγάλο Φαράγγι του 'Αρη που επιτρέπουν να διατηρείται τόσο νερό και να ανανεώνεται, με δεδομένο ότι συνήθως το αρειανό νερό εξατμίζεται.
    «Το εν λόγω εύρημα είναι ένα εκπληκτικό πρώτο βήμα, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες παρατηρήσεις για να ξέρουμε με σιγουριά με τι ακριβώς μορφή νερού έχουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Χάκαν Σβέντχεμ της ESA.
    Σε κάθε περίπτωση, καθώς οι περισσότερες μελλοντικές αποστολές στον 'Αρη σχεδιάζουν να προσεδαφιστούν σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη, ο εντοπισμός ενός τέτοιου «ρεζερβουάρ» νερού ανοίγει μια σημαντική προοπτική για την εξερεύνηση του πλανήτη. Το νερό που είχε ανιχνεύσει παλαιότερα το σκάφος Mars Express στον 'Αρη, βρίσκεται είτε κάτω από το νότιο πόλο του πλανήτη είτε σε μεσαίο γεωγραφικό πλάτος αλλά σε βάθος μερικών χιλιομέτρων, συνεπώς και στις δύο περιπτώσεις είναι πιο δύσκολα αξιοποιήσιμο σε σχέση με το πολύ πιο επιφανειακό νερό στη Valles Marineris. Αυτό καθιστά το σύστημα φαραγγιών του 'Αρη -το μεγαλύτερο στο ηλιακό μας σύστημα (δεκαπλάσιο σε μήκος και πενταπλάσιο σε βάθος σε σχέση με το Μεγάλο Φαράγγι στις ΗΠΑ)- ακόμη πιο πολλά υποσχόμενο στόχο για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές εξερεύνησης.
    Το σκάφος Exo Mars Trace Gas Orbiter εκτοξεύθηκε το 2016 και το 2022 θα ακολουθήσουν, επίσης στο πλαίσιο της αποστολής Exo Mars, το ευρωπαϊκό ρόβερ Rosalind Franklin και η ρωσική συσκευή προσεδάφισης Kazachok, που θα συνεργαστούν για να βρουν πιθανά ίχνη ζωής στον 'Αρη.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στις σελίδες 476-478 της «Οικονομίας της Ελλάδος», ο Νικόλαος Μακαρέζος γράφει σχετικά με την πολιτική ἀναθέσεως τῆς ἔρευνας για την ἀνεύρεση πετρελαίων σε μεγάλες και κυρίως αμερικανικές ἐταιρίες, ἡ Κυβέρνηση Παπαδόπουλου: «εἶχε πετύχει να ἀντιπαρατάξει τα συμφέροντα του ἀμερικανικοῦ παράγοντα προς τις τουρκι-κές ἐπεκτατικές βουλιμίες και διεκδικήσεις για τον ὑποθαλάσσιο χῶρο τοῦ Αἰγαίου και να ἰσχυροποιήσει ἔτσι ἀκόμα περισσότερο την ἀμυντική θωράκιση τού ἑλληνικοῦ θαλασσίου χώρου τοῦ Αἰγαίου».

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν αλλάζει τίποτε στην Ελλάδα. Η στρατιωτική δικτατορία και η «κοινοβουλευτική δημοκρατία» έχουν ακριβώς το ίδιο πνεύμα και τις ίδιες τακτικές. Επιδιώκουν άλλοι να πολεμήσουν για τα δικά μας συμφέροντα. Θέλουν οι ξένοι να υπερασπιστούν το δικό μας σπίτι γιατί εμείς είμαστε ανίκανοι και απόλεμοι να παλέψουμε γι αυτό.
    Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ «εἶχε πετύχει να ἀντιπαρατάξει τα συμφέροντα τού ἀμερικανικοῦ παράγοντα πρός τίς τουρκικές ἐπεκτατικές βουλιμίες».

    Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» του Κούλη μετέτρεψε την πατρίδα μας σε μια τεράστια αμερικανική και ισραηλινή βάση πιστεύοντας ότι αμερικανοί και εβραίοι θα πολεμήσουν τους τούρκους για τα ελληνικά συμφέροντα.
    Δεν διδάχθηκαν τίποτε από τον Ιωαννίδη: «Μας εξαπατήσατε»…
    Και ο λαός με την μικρότερη νοημοσύνη στην Ευρώπη και την ασθενέστερη θέληση να επιβιώσει με τα δικά του μπράτσα, παρακαλεί τους ξένους να πολεμήσουν γι αυτόν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΚ Γερμανίας Γ.Γκίσι: «Όσοι δεν εμβολιάζονται να φυλακίζονται»!
    Πρεσβεύει τη δημιουργία κινήτρων για εμβολιασμό.

    Σύμφωνα με τον βουλευτή της Αριστεράς της Bundestag, Γκρέγκορ Γκίσι, εάν εισαχθεί ο καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Γερμανία, όσοι δεν εμβολιάζονται ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης.
    Αυτή είναι η συνέπεια εάν προβλεφθεί πρόστιμο για παραβιάσεις της απαίτησης εμβολιασμού «και τα χρήματα δεν μπορούν να εισπραχθούν», εξήγησε ο δικηγόρος μιλώντας με τον επικεφαλής της πανεπιστημιακής κλινικής του Έσσεν, Γιόχεν Βέρνερ.
    Ωστόσο, ο ίδιος πρεσβεύει τη δημιουργία κινήτρων για εμβολιασμό, όπως τα 50 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονταν και αναδρομικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Πούτιν ανακοίνωσε: «Δεν είναι δυνατόν να ανακοπεί η διασπορά της Όμικρον στη Ρωσία».
    Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωσθεί ως φορείς της μετάλλαξης Όμικρον 25 άνθρωποι στην Μόσχα και την περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας, στην Αγία Πετρούπολη και στο Ροστόβ επι του Ντον, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, κατά την διάρκεια συνεδρίασης στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή), η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.
    Επισήμανε, δε, πως όλοι οι νοσήσαντες βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
    Επιπλέον, η κα Γκόλικοβα τόνισε ότι δεν θεωρείται δυνατόν να ανακοπεί στην Ρωσία η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον, δεδομένων των μεγάλων διακρατικών μετακινήσεων κατά την περίοδο των εορτών.
    Σύμφωνα με καταμέτρηση του worldometers.info, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 10.131.646 ενώ οι θάνατοι λόγω της Covid-19 είναι 294.024 (βάσει στοιχείων που αντλήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης).
    Υπενθυμίζεται, τέλος, πως οι Ρώσοι ειδικοί έχουν ανακοινώσει πως το εμβόλιο Sputnik-V θα τροποποιηθεί ώστε να «καλύπτει» την Όμικρον αποτελεσματικά, αν χρειαστεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σύμφωνα με την YeniSafak το Ισραήλ ετοιμάζεται για άσκηση με σενάριο επίθεσης κατά του Ιράν στον ελληνικό εναέριο χώρο στην Μεσόγειο την άνοιξη του επόμενου έτους. Η άσκηση, η οποία περιλαμβάνει σενάριο επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις του Ισραήλ. Αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή οι ορεινές περιοχές της Ελλάδας είναι παρόμοιες με την ιρανική τοπογραφία σε ορισμένα σημεία.
    Σύμφωνα με το δίκτυο Times of Israel, με βάση στρατιωτικές αναφορές, ο ισραηλινός στρατός θα πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία του, στο πλαίσιο ενός πιθανού σεναρίου επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Στην έκθεση αναφέρεται ότι στην άσκηση θα συμμετάσχουν δεκάδες αεροσκάφη F-35, F-16 και F-15 καθώς και κατασκοπευτικά αεροσκάφη Gulfstream G550 και αεροπλάνα ανεφοδιασμού. Αναφέρθηκε ότι τα αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν την άσκηση ανοιχτά της Μεσογείου για να προσομοιώσουν τις αποστάσεις (περισσότερα από χίλια χιλιόμετρα) που θα έπρεπε να διανύσουν σε μια επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
    Στρατιωτικές ασκήσεις στους ουρανούς της Ελλάδας και της Κύπρου πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες η ισραηλινή αεροπορία. Τα τελευταία χρόνια Ελλάδα και Ισραήλ έχουν αυξήσει τη στρατιωτική τους συνεργασία με τις κοινές ασκήσεις που διοργανώνουν. Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός προτιμά ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές της Κύπρου και της Ελλάδας γιατί μοιάζουν με την τοπογραφία του Ιράν. Από την άλλη, το Reuters σημείωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχουν και αυτές στην άσκηση.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ο Μητσοτάκης μόλις ανήλθε στην εξουσία υπέγραψε με το Ισραήλ συμφωνία παροχής στρατευμάτων (όχι μόνο ''πλοίων υποστήριξης'' όπως έγινε στην Λιβύη και τον Κόλπο) σε περίπτωση εισβολής στο Ιράν.
    Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε με την εκλογή του.
    Πριν την εκλογή του έγινε ο περιβόητος λόγος στο ιουδαϊκό συνέδριο, μπροστά στον πιο νατιβιστή λαό του κόσμου, ότι αν του δώσουν την εξουσία, θα συντρίψει τους νατιβιστές Έλληνες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Μία ομάδα άθλιων οι οποίοι διαχειρίζονται την εξουσία».
    «Πρωτοφανή» χαρακτήρισε τα όσα εκτυλίσσονται στο χώρο της υγείας ο χειρουργός, Δημήτρης Γάκης, μιλώντας στον ρ/σ Focus και στον δημοσιογράφο Στ. Δαμιανίδη. Αποκάλυψε δε, ότι ο ίδιος γνώριζε για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα από τον περασμένο Μάιο.
    «Μία ομάδα άθλιων οι οποίοι διαχειρίζονται την εξουσία θεώρησε ότι μπορεί να δημιουργήσει εικονική πραγματικότητα και να κρύψει κάτω από το χαλί όλες τις ανεπάρκειες, την εγκατάλειψη και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης την οποία δημιούργησε στα ελληνικά νοσοκομεία» σχολίασε ο κος Γάκης.
    «Και είναι τόσο εμμονικά στημένη αυτή η ομάδα, που τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει ενδιαφερθεί για τίποτε άλλο, εκτός από το να ενισχύσει με ελάχιστο προσωπικό. Φρόντισαν να “δημιουργήσουν” μονάδες εντατικής θεραπείας-ξέρετε αρέσκεται η εξουσία στην αγορά εξοπλισμών διότι “μιζάρεται” – χωρίς να εξασφαλίσουν το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία αυτών των μονάδων.» Είπε.
    Αναφορικά με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα στην οποία καταγράφεται ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ αυξάνει κατά πολύ τη θνητότητα, ο κος Γάκης αποκάλυψε ότι τη γνώριζε σαν προδημοσίευση ήδη από το Μάιο και προειδοποίησε τον ελληνικό λαό να διαισθανθεί τον κίνδυνο.
    «Ξέρω το θέμα της μονάδας εντατικής θεραπείας από την έναρξη της ειδικότητάς μου, πάρα πολύ καλά Και ξέρω τις παθογένειες της. Αυτό απέδειξε και η έρευνα η οποία δημοσιοποιήθηκε, την οποία τη γνώριζα σαν pre-p (προδημοσίευση) από τον Μάιο. Διότι αυτές οι έρευνες πρώτα αναρτώνται σαν προδημοσιεύσεις, συγκεντρώνονται οι σχολιασμοί, εντοπίζονται λάθη, μεθοδολογικές ακρότητες και λοιπά. Οι ίδιοι οι συγγραφείς ενημέρωσαν ότι την είχαν στείλει στο Μαξίμου από τον Μάιο” συνέχισε ο κος Γάκης. “Θα μπορούσαν να τη γνωρίζουν όλοι στην κυβέρνηση και όχι μόνο. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο γενικός αρχίατρος της Ελλάδος, ο κύριος Τσιόδρας, δεν είναι κανένας τυχαίος. Και όλοι ξέρουν τις παθογένειες των μονάδων εντατικής θεραπείας».
    Με αφορμή τη νοσηλεία συγγενικού του προσώπου στη Φλώρινα ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ σχολίασε, ότι παρά την ελαχιστότατη ενίσχυση τα νοσοκομεία της περιφέρειας, έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τις οργανωμένες ΜΕΘ. «Ξέρουμε την τεράστια απόσταση που χωρίζει τον εξοπλισμό των μονάδων εντατικής θεραπείας του λεκανοπεδίου, σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη και κυρίως σε σχέση με τις υπηρεσιακές μονάδες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Στη Φλώρινα για παράδειγμα, δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας και είναι οι ήρωες οι γιατροί και σας πληροφορώ ότι έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τις οργανωμένες ΜΕΘ. Διότι εκείνο το οποίο προέχει είναι να κάτσει ο γιατρός και η νοσηλεύτρια πάνω από το κεφάλι του ασθενούς, να “παίξουνε” με την περιεκτικότητα οξυγόνου, με όλες τις ρυθμίσεις των αναπνευστήρων και να μπορέσουν να εξασφαλίσουν εξατομικευμένα την καλύτερη παροχή για το συγκεκριμένο άτομο.
    Και σας πληροφορώ ότι η θνητότητα στο φτωχό, στο εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο στην πάμπτωχη περιοχή της Φλώρινας, που είναι ξεχασμένη από το κέντρο και που μόνον να αρμέγουν τους φόρους ξέρουν από αυτή την περιοχή, είναι πολύ καλύτερη,από ότι στο κέντρο. Έχω τον πεθερό μου ο οποίος είναι στα όρια της διασωλήνωσης, δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη και η επιβίωση του εκεί πέρα, είναι πολύ πιο επισφαλής» εξήγησε ο κος Γάκης
    «‘Έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εάν χρειαστεί διασωλήνωση θα παραμείνει στη Φλώρινα με έναν παλιό αναπνευστήρα διότι, αυτά τα παιδιά, αυτοί οι νεαροί συνάδελφοι, δίνουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στον ηλικιωμένο πεθερό μου. Αν μπορεί να φτάσει αυτό στα αυτιά των Ελλήνων, αν μπορούν να αισθανθούν τον κίνδυνο τον οποίο τους έχει εξασφαλίσει αυτή ανίκανη κυβέρνηση, τότε θα έχω κερδίσει κάτι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΑΚΗΣ: «Ο Μητσοτάκης, η εγκληματική προσωπικότητα, ο πανέξυπνος άνθρωπος που βγήκε λαδώνοντας τα μέσα ενημέρωσης…»
      «Κανένας γιατρός δεν έχει στόχο να κάνει ζημιά στον άρρωστο. Από την άλλη μεριά δεν μπορώ να μην καυτηριάσω τη στάση της κας Κοτανίδου , όταν πέρυσι το Νοέμβριο που καιγόταν η Βόρεια Ελλάδα που είχα σηκώσει θόρυβο και ήγειρα ερωτηματικά για το ποσοστό επιβίωσης των μονάδων εντατικής θεραπείας, είχε βγει και είχε πει ανερυθρίαστα, ότι η θνητότητα είναι της τάξης του 35% και αυτό είναι εξαιρετικό. Εξαιρετικό δεν ήταν. Διότι ο μέσος όρος της θνητότητας στις ευρωπαϊκές μονάδες, ήταν κάτω από 30 %.»σημείωσε.
      «Ο κύριος Τσιόδρας πηδάει από τη βάρκα στη κυριολεξία διότι προφανώς έχει απογοητευτεί, από την ανικανότητα, τον εμμονισμό των πολιτικών» υπογράμμισε.
      «Έβγαινε ο πρωθυπουργός της χώρας αυτός ο πανιατρός, αυτός ο πανέξυπνος άνθρωπος και έλεγε ότι είναι κάτω του 1% οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ. Και γελούσαν και οι πέτρες. Όπως γελάνε και με την πρόσφατη δήλωση ότι “δεν υπάρχει σε γνώση μου διαφορά θνητότητας αυτών που νοσηλεύονται όντος ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ”. Και έρχεται η μελέτη Τσιόδρα και δείχνει ότι το 88% των ασθενών που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν» συνέχισε ο κος Γάκης.
      «Ένας άνθρωπος εγωιστής, ο οποίος νομίζει ότι λαδώνοντας τα μέσα ενημέρωσης, με την προπαγάνδα τύπου Γκαίμπελς μπορεί να κυριαρχήσει και έχει χρεώσει 20.000 νεκρούς – μέχρι και το καλοκαίρι θα φτάσουμε τις 25.000,-αυτός ο άνθρωπος αυτή η εγκληματική προσωπικότητα για μένα με τον εμμονισμό του, με τον αυταρχισμό του, έχει το θράσος να υποκαθιστά τους γιατρούς στη Βουλή; Για να μη μιλήσω και για το οικτρό φαινόμενο της αντιπολίτευσης; Όλοι μαζί στρέφονται κατά του ενός, μία φωνή υπάρχει εκεί μέσα, η οποία λέει τα πράγματα αληθή. Ένας Βελόπουλος και έχουν ξαμολήσει το το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο να τον σβήσει. Αυτή τη στιγμή η δημοκρατία μας κινδυνεύει, χειραγωγείται υπάρχει Γκεμπελική προπαγάνδα» , είπε.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΓΑΚΗΣ: «Ο προδότης Πρωθυπουργός, ο οποίος μεγάλωσε μέσα στη χλίδα, θα έπρεπε να εκτελεστεί επί τόπου» !
      Αναφορικά με την υπόθεση των μονοκλωνικών φαρμάκων που ζήτησε ο Γιώργος Τράγκας, ο κος Δημήτρης Γάκης ανέφερε ότι έχει στείλει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον οποίο ζητά να διερευνηθεί το γιατί δε χορηγήθηκαν μονοκλωνικά στην περίπτωση του γνωστού δημοσιογράφου, Γιώργου Τράγκα, ο οποίος πήγε έγκαιρα στο νοσοκομείο.
      «Έχω την αίσθηση ότι δεν ενεκρίθησαν, διότι η τελευταία του ανάρτηση αναφερόταν πάνω σε αυτό το θέμα. Ο ορισμός του υψηλού κινδύνου ασθενούς ήταν ο Τράγκας. Όταν έχεις έναν άνθρωπο στον οποίο έχεις κλείσει όλες τις πόρτες, τα ραδιόφωνα στα οποία υπηρετούσε, και ο οποίος υποστήριζε ,ότι όλα αυτά γίνονταν κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, είναι γνωστό το μίσος, μεταξύ των δύο πλευρών. Όταν απεργάζεσαι την εργασιακή εξόντωσή του, πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος να μη φροντίσεις να τηρήσεις μέχρι κεραίας όλες τις δυνατότητες να τον στηρίξεις βιολογικά. Για να μην κατηγορηθείς. Εδώ λοιπόν, μιλάμε για καθεστώς. Το οποίο δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα Οποιαδήποτε δικαιολογία να υπήρχε στο ότι δεν εγκρίθηκαν μονοκλωνικά, ειδικά σε αυτόν έπρεπε να είχαν δοθεί».
      Αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης VIP ΜΕΘ, ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, ήταν κατηγορηματικός.
      «Η υποστήριξη της αναπνευστικής ανεπάρκειας είναι το δυσκολότερο πεδίο, οι δυσκολότεροι ασθενείς που μπορεί να τύχουν στις ΜΕΘ. Πρέπει να υπάρχει πλήρης εξοπλισμός και όλη η γραμμή στήριξης της οξυγόνωσης του ασθενή. Πόσες ΜΕΘ πιστεύετε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα που έχουν τέτοιες δυνατότητες; Που μπορούν να καλύψουν όλο το εύρος της ανεπάρκειας; Δεν είναι ούτε 5.Η ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση να κρατούν τέτοιες ΜΕΘ για επιφανείς ασθενείς, είναι αυταπάντητη. Θυμηθείτε ποιοι νοσηλευτήκαν στην πανεπιστημιακή ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, η οποία φυσικά έχει και τον καλύτερο εξοπλισμό. Όλοι οι επώνυμοι. Γνωρίζετε πόσο προσωπικό χρειάζεται μια μονάδα για να μπορεί να στηρίξει αναπνευστική ανεπάρκεια; 7 νοσηλευτές ανά κλίνη. Τώρα είναι 2,2 Την ίδια ώρα που 7.500 ετοιμοπόλεμοι υγειονομικοί είναι στο δρόμο. Και δεν είναι απλά εκτός, αλλά τους έχουν στερήσει και το ψωμί» υποστήριξε.
      «Διότι ο εμμονικός Πρωθυπουργός , ο οποίος μεγάλωσε μέσα στη χλίδα ,αποφάσισε να καταργήσει αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα. Αδιαφορεί για συνταγματικά δικαιώματα , για νομοθεσίες, επάγει ότι νομοθεσία κρίνει ο ίδιος και φτάνει στο σημείο να αποδυναμώνει 7.000 μάχιμους που σήκωσαν όλη την μπόρα, όταν η ανικανότητά του δεν είχε τη δυνατότητα να προμηθευτεί μάσκες και υλικά προστασίας, όταν ανεχόταν τη Γερμανία να κάνει ρεσάλτο στο ελληνικό αεροπλάνο που μετέφερε μάσκες από την Κίνα. Και φτάνει αυτούς τους ανθρώπους, να τους βάλει σε αργία. Αυτό λέγεται εθνική προδοσία. Και σε καιρό πολέμου έναν τέτοιο αξιωματικό που θα στείλει στα μετόπισθεν ανθρώπους που μπορούσαν να είναι στην πρώτη γραμμή, τον εκτελείς επί τόπου.», κατέληξε.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  17. O «ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΤΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ. ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ. ΜΙΑ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/05/o.html
    Όταν έπεσε η "Χούντα", το 1974, άφησε μία Ελλάδα σε πλήρη βιομηχανική ανάπτυξη.

    Η χώρα είχε ισχυρότατη εξαγωγική τσιμεντοβιομηχανία, που ανταγωνιζόταν επάξια τις αντίστοιχες της Αγγλίας και της Γαλλίας. Η ελληνική χαλυβουργία με το ισχυρό νικέλιο συναγωνιζόταν την αντίστοιχη αγγλική και ιταλική.
    Το ελληνικό αλουμίνιο, τα ελληνικά ναυπηγεία (που εδώ και χρόνια είναι κλειστά), η ελληνική χαρτοβιομηχανία (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), η βιομηχανία ελαστικών της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας (πριν φύγουν για την Τουρκία), οι καινοτόμοι πλαστικοί σωλήνες του εργοστασίου Πετζετάκη, τα ελληνικά αμυντικά συστήματα και ατελείωτοι άλλοι τομείς της βιομηχανικής παραγωγικής μας ζωής καθιστούσαν την πατρίδα μας μία χώρα, όχι μόνον αυτάρκη αλλά και εξαγωγική. Ο σχεδιασμός του 1972 προέβλεπε ότι το 1987 στην Ελλάδα θα λειτουργούσε το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
    Δυστυχώς η Μασονία το 1974 είχε άλλα σχέδια. Το μόνο υγιές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, η ελληνική βιομηχανία, κρατικοποιήθηκε, "εθνικοποιήθηκε". Ο Ανδρέας Παπανδρέου σε 4 χρόνια «κοινωνικοποίησε», δηλαδή χρεωκόπησε, 45 εργοστασιακά συγκροτήματα. Σε ερώτηση γνωστού οικονομολόγου της εποχής (και του συνταγματολόγου Κασιμάτη, του διευθυντού του νομικού του γραφείου), για την αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδας ως συνέπεια αυτής της πολιτικής, ο Ανδρέας Παπανδρέου απάντησε: «ναι, αλλά εγώ δε θα ζω τότε».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Αρτέμης Γιατζόγλου παντρεύτηκε την αλβανίδα Ραζία Κώτση, έκαναν μία κόρη και δήλωσε: «Η κόρη μου θα μεγαλώσει σαν Ελληνίδα»..
    http://panusis.blogspot.com/2021/12/blog-post_26.html
    Πίστευε ότι η κόρη του Τζινα θα γινονταν μια γνησια Ελληνιδα, παρά το ότι το ένα της μισό ειχε προκυψει απο Αλβανικο κυτταρο...
    Στο κατω-κατω οι ανθρωπος ειναι προϊον των περιβαλλοντικων, των κοινωνικων και των οικονομικων συνθηκων στις οποιες εταχθη να ζησει και οχι καποιας αοριστης φυλετικης ή εθνικής ή μεταφυσικης συλλογικης κληρονομιας, οπως ισχυριζονται οι φασιστες.
    Η ιδια η ζωη απεδειχνε όμως πως ο μισος αλβανος, θα εξελισσονταν, με πολυ μεγαλη ποθανοτητα, σε ολοκληρωμενον Αλβανο και μάλιστα γιομάτον μίσος για καθε τι το Ελληνικό... Όλοι οι συμμαθητες της που ησαν μπασταρδακια σαν κι αυτην, ειχαν αχισει να βγανουν την αλβανιλα απο μεσα τους, αμεσως μετα την εμφανιση της εφηβειας.
    Τον λογοθεραπευτή Ομηριαδη επισκεφθηκε ο Αρτεμης, στην προσπαθεια του να καταλαβει γιατι και πως η κορη του, εγειρε προς τοα αλβανικο της μισο.
    - Η ειδηση αγαπητε, του απαντησε κοφτα ο Ομηριαδης, θα ηταν αν ειχε συμβει τα αντιθετο. Οι 99 στους εκατο αλβανελληνες, εξελισσονται σε πληρεις Αλβανους, μετα την εφηβεια. Το ιδιο ισχυει και για τους ημιαιμους με αφρικανικό, με αραβικο ή με σλαβικο αιμα...
    Οι ελαχιστοι που πανε αντιθετα και εγκολπωνονται το Ελληνικο συμπαν, απλως επιβεβαιωνουν τον κανονα...

    Σύμφωνα με τη θεωρια που του ανεπτυξε εν ταχει ο Ομηριαδης, αυτή η μετατόπιση προς το άλλο μισό αφορούσε μοναχά τις επιμειξίες με ορισμένες φυλές, που υστερούσαν πολιτισμικά έναντι των Ελλήνων - όχι όμως και για τα παιδιά που γενιόντουσαν από γάμους μεταξύ Ελλήνων και ξένων, ανώτερης όμως πολιτισμικης στάθμης.

    - Θα δείτε αγαπητέ ότι τα ημίαιμα με ελληνικά και ρώσικα κύτταρα ή με ελληνικά και γαλλικά κύτταρα, σπανιότατα οδηγούνται σ' αυτό το ανθελληνικό μένος, που βγάνουν οι αλβανέλληνες ή οι αφρικανέλληνες...
    Άλλωστε εμείς πάντα αναμειγνυόμαστε με άλλες φυλές, ως λαός της θάλασσας. Δεν ειχε συμβεί στο παρελθον το παιδι μιας Ιταλιδας και ενος Ελληνα λογου χαριν, να βγει στους δρομους και να καιει ελληνικες σημαιες, ουτε το παιδι μιας Ελληνιδας και ενος Βρετανου να ανοιγει τη βρετανική σημαια μεσα στο σχολειο του.
    Αυτα άρχισαν να εμφανίζονται όταν οι ηδη εκφυλισμενοι βιολογικα και πολιτισμικα ελληνοφωνοι παραδόθηκαν αμαχητι στη σκυθοαφροασιατικη βαρβαροτητα.
    Βλεπεις κυριε Γιατζογλου, για την κορη σας αλλα ακομα και για τα γνησια Ελληνακια, ο δρομος του αλβαναριου, ειναι ο ευκολοτερος. Κι ειναι νομος στις κοινωνιες, οι μαζες να ακολουθουν τον ευκολοτερο δρομο για να εγκαταστησουν εντος τους ενα απλοϊκο μοντελο του κοσμου, ωστε να αφεθουν κατοπιν στις προσταγες των αφεντικων τους, που διαχειριζονται, ως προνομιακα, αυτα τα χυδην μοντελα.
    Εσυ προσπαθησες να βαλεις στην Τζινα σε εναν δυσκολο και επωδυνο δρομο αυτογνωσιας, καταλληλον μονο για ορισμενους ανθρωπους, ανωτερης ποιοτητας.
    Δεν ειναι ευκολο ομως στον καθεναν να ανακαλυψει μεσα του τη μουσική του Μοτσαρτ, οταν γυρω του ηχουν εκωφαντικα τα κλαμπατσιμπανα της γιουροβιζιον.
    Η Τζινα ουσιαστικα δεν επελεξε τιποτα για τον εαυτο της. Αφεθηκε να παρασυρθει στο πανισχυρο ρευμα της βαρβαροτητας, που διατρεχει τις συγχρονες ευρωπαϊκες κοινωνιες. Της ηταν πιο ευκολο, απο το να μαθει να κολυμπα μοναχη της αντιθετα στο ρευμα, οπως της ζηταγες εσυ...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.
    Οι πιο απαισιόδοξοι κοινωνικοί μελετητές της εποχής μας, όπως ο Robert Heilbroner και ο Robert Nisbet, ισχυρίζονται πως ο Δυτικός πολιτισμός και, σε τελευταία ανάλυση, ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.
    Η συλλογι¬στική τους οδηγεί εύκολα στις μετα-ιδεολογικές κοινωνίες των οποίων τα μέλη παλινδρομούν σταθερά προς την αυτο-εκπλήρωση.
    Ο Gunther Stent, στο βιβλίο του «The Coming o f the Golden Age», γρά¬φει: «Η επιθυμία για ισχύ δεν έχει εξαφανισθεί πλήρως, αλλά η κατανομή του μεγέθους της θα αλλάξει δραστικά. Στο ένα άκρο της κατανομής θα υπάρχει η μειονότητα των ανθρώπων που η δουλειά τους θα διατηρεί άθικτη την υψηλή τεχνολογία και θα προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης. Στη μέση της κατανομής θα υπάρχουν οι κυρίως άνεργοι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δέκα χαρακτηριστικά που έχουν οι ευφυείς άνθρωποι.
    Η ιστοσελίδα Reddit πραγματοποίησε έρευνα και κατέληξε στο ποια είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που έχουν όλοι οι ευφυείς άνθρωποι.
    1. Η περιέργεια. Ένας άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίσει ότι δεν γνωρίζει κάτι και αναζητά περισσότερες πληροφορίες για αυτό, είναι έξυπνος. Οι ευφυείς άνθρωποι γνωρίζουν ότι πάντα υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθουν.
    2. Με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τα πράγματα που δεν καταλαβαίνουν. Εάν έχουν ακραία αντίδραση, αρνoύμενοι να ακούσουν τον συνομιλητή τους, τότε ίσως να μην είναι τόσο έξυπνοι.
    3. Τα πιο ήσυχα άτομα στις συγκεντρώσεις είναι συνήθως και τα πιο έξυπνα, διότι δεν έχουν καμία ανάγκη να αποδείξουν τί αξίζουν.
    4. Η ικανότητά τους να σκέφτονται κριτικά.
    5. H αυτοσυγκράτηση: Οι λιγότερο ευφυείς άνθρωποι συνήθως προδίδονται και πιο εύκολα, ενώ οι έξυπνοι παραμένουν σιωπηλοί και επεξεργάζονται τα πάντα προτού ξεστομίσουν μία πρόταση.
    6. Αναγνωρίζουν όλα αυτά που δεν γνωρίζουν.
    7. Θέτουν σωστές ερωτήσεις.
    8. Οι απόψεις τους είναι περισσότερο ενημερωμένες και μπορούν να τις υποστηρίξουν.
    9. Ψάξτε σε μία εταιρεία το πρόσωπο που ζητά απαντήσεις και λύσεις σε τυχαία προβλήματα.
    10. Στα μάτια. Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά όταν ένας άνθρωπος καταλήγει σε μία ιδέα, η λάμψη είναι ορατή στα μάτια του.
    Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος έδειξε ότι οι πιο ευφυείς άνθρωποι έχουν τρομερό πρόβλημα συγκέντρωσης στην εργασία, διότι συνεχώς «κατεβάζουν» έξυπνες ιδέες μέσα στο μυαλό τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικεντρωθούν σε ένα μόνο project.
    «Οι εργοδότες συνεχώς αναζητούν τους πιο λαμπρούς ανθρώπους, ωστόσο η αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων σε συνδυασμό με το πρόβλημα συγκέντρωσης επηρεάζει τόσο έξυπνους ανθρώπους, όσο και τους ευφυείς», σημειώνει ο Bostjan Ljubic, αντιπρόεδρος της Steelcase, που δημοσίευσε τη μελέτη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ στέκεται μαζί με τους μετανάστες».
    Τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών επισκέφθηκε την Παρασκευή (17/12) ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
    Η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Υπηρεσία, όπως και η συνάντηση με τον διευθυντή της, Ηλία Χρονόπουλο, έγινε με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας μίλησε σε σύσκεψη με εργαζόμενους και εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών.
    Μιλώντας στη σύσκεψη, ο γ.γ. του ΚΚΕ στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες τονίζοντας πως «οι μετανάστες όπως και οι πρόσφυγες, όλοι οι άνθρωποι που έχουν φύγει απ' τις χώρες τους και περιπλανώνται λόγω της φτώχειας και των πολέμων, είναι ταξικά μας αδέρφια. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, είμαστε όλοι εργαζόμενοι, καταπιεσμένοι, είτε θύματα εκμετάλλευσης είτε ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, των ανταγωνισμών των ισχυρών.
    »Και το μεταναστευτικό, το οποίο θα διογκώνεται, γιατί οι ανταγωνισμοί των μεγάλων, ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, οι αντιθέσεις μεγαλώνουν και τα διαφορετικά τους συμφέροντα για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο πίτας απ' την εκμετάλλευση χωρών, αγορών και λαών τους οδηγεί σε πολέμους, σε συρράξεις, επεμβάσεις, αλλά και στη μεγαλύτερη εκμετάλλευση του εργαζόμενου, πολύ περισσότερο αν είναι μετανάστης».
    Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις ελλείψεις που υπάρχουν στην Υπηρεσία, τονίζοντας πως «θα διεκδικήσουμε η Υπηρεσία Μετανάστευσης να στελεχωθεί, γιατί λείπει προσωπικό και οι προσλήψεις να γίνουν με όρους μόνιμης και σταθερής εργασίας για να μπορεί τελικά να λειτουργήσει αποδοτικά η Υπηρεσία και να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες συμπολίτες μας μετανάστες, παίρνοντας έγκαιρα τα χαρτιά τους, την άδεια διαμονής κλπ. Μάλιστα αρκετοί μετανάστες δεν έχουν άδεια, δεν έχουν χαρτιά και γίνονται διπλά και τριπλά θύματα εκμετάλλευσης από μεγάλους εργοδότες και άλλους που τους εκμεταλλεύονται αφήνοντας τους απλήρωτους ή τους δίνουν ψίχουλα αντί για τον μισθό που δικαιούνται.
    »Σαν ένας άνθρωπος, μια γροθιά, όλοι μαζί, Έλληνες και μετανάστες να παλέψουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας εδώ στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στα σωματεία, στους συλλόγους. Τα σωματεία πρέπει να γράφουν τους μετανάστες, να τους αγκαλιάζουν, να υπάρχει αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη γιατί βιώνουν περισσότερες δυσκολίες».
    Τέλος, ο επικεφαλής του ΚΚΕ επισήμανε: «Ο άνθρωπος που έρχεται από άλλη χώρα με την οικογένειά του ή μόνος του και ψάχνει στον “ήλιο μοίρα” χρειάζεται πολύ περισσότερο συμπαράσταση και βοήθεια από το πιο απλά πράγματα μέχρι τα μεγάλα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι ενάντια σε φασιστικά ρατσιστικά φαινόμενα και πρέπει όλοι μαζί αυτά να τα παλέψουμε, αλληλέγγυος ο ένας με τον άλλο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την απονιά, το ρατσισμό, τα αισχρά φαινόμενα που ζήσαμε και ζούμε να υπάρχουν μέσα στην κοινωνία. Πρέπει όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος να τα πολεμήσουμε».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουτσούμπας: γεννημένος σε φιλοβασιλική οικογένεια έγινε αρχηγός του ΚΚΕ. Σαν τον Ανδρουλάκη, τον Τσίπρα κλπ δεν εργάστηκε ποτέ στην ζωή του και τώρα λέει να «εργαζόμαστε μαζί με τους μετανάστες»…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  22. Μηταράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Από τους στόχους σας στο μεταναστευτικό απουσίαζαν η Ελλάδα και οι Έλληνες» !
    Πόλεμος» ξέσπασε στη Βουλή για το μεταναστευτικό ανάμεσα στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσας.
    Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Θ. Δρίτσας σημείωσε πως στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό η χώρα είχε τρεις στόχος οι οποίοι κανένας δεν θα έπρεπε να είναι πάνω από τον άλλον.
    «Το μεταναστευτικό είναι δυναμικό ζήτημα, αλλά χρειάζεται τρία πράγματα. Ανθρώπινα δικαιώματα με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη στον ανθρώπινο πόνο, τήρηση διεθνούς δημοκρατικής νομιμότητας και σεβασμός στα γεωπολιτικά δεδομένα, γιατί ξέραμε ότι το μεταναστευτικό ταράζει τις κρατικές αντιθέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Δρίτσας.
    Από πλευράς του, ο Ν. Μηταράκης τόνισε πως οι μεγάλες διαφορές της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων της Αριστεράς είναι παραπάνω από εμφανείς και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Θ. Δρίτσας. «Μίλησε όχι για ιδεολογικές διαφορές αλλά για πολιτικές που οφείλουμε, στη χώρα μας. Αναφερθήκατε στους τρεις στόχους που είχατε θέσει τότε με τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα. Μιλήσατε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας και για τα γεωπολιτικά δεδομένα. Απουσιάζει η Ελλάδα και οι Έλληνες από τους στόχους σας», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Μηταράκης.
    Ο υπουργός Μετανάστευσης συνέχισε λέγοντας πως απουσιάζει, από τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, η προστασία των νησιών μας, οι επιπτώσεις του μεταναστευτικού στη χώρα μας, όλα αυτά που βίωσε η Μυτιλήνη, η Χίος, η Κως, η Λέρος, η Ειδομένη, η Αθήνα, άρα απουσιάζει η επίπτωση στη χώρα μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι συμβαίνει με την σάρωση των QR κωδικών;

    « Βάσει της επαγγελματικής μου εμπειρίας θα ήθελα να ενημερώσω όσους δεν το γνωρίζετε ότι σε κάθε σκανάρισμα κορονόχαρτου που σας κάνουν σε μαγαζιά, χώρους εστίασης και διασκέδασης κ.α., το κράτος ενημερώνεται και καταχωρεί (σε log files ή databases) το πού πήγατε (από την ip του μαγαζιού), τι ώρα (από την ακριβή ώρα σκαναρίσματος/εισόδου στο gov.gr) και με τι συχνότητα επίσκεψης (από την ανάλυση διαχρονικών δεδομένων).

    Επίσης γνωρίζει real time από τη διασύνδεση των φορολογικών συστημάτων με το myData αν ψωνίσατε και τι ψωνίσατε στην περίπτωση μετρητών όταν το μαγαζί δεν έχει μεγάλη κίνηση και σε κάθε περίπτωση όταν πληρώνετε με κάρτα. Αν πάλι κάθεστε σε ένα καφέ ή εστιατόριο, το κράτος γνωρίζει με ποιους κάθεστε καθώς π.χ. μια τετράδα διαδοχικών σκαναρισμάτων υποδηλώνει μια παρέα σε ένα συγκεκριμένο τραπέζι και συνεπαγωγικά μπορεί να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό προφίλ ατόμων και παρεών όταν συσσωρεύονται δεδομένα μηνών και ετών τα οποία μπορούν να διασταυρωθούν.

    Παράλληλα το κράτος γνωρίζει την κίνηση σε καταστήματα και επιχειρήσεις και βάσει αλγορίθμων μπορεί να κρίνει την πιθανότητα φοροδιαφυγής μιας επιχείρησης συγκρίνοντας την κίνηση στον φυσικό χώρο με τα εκδιδόμενα παραστατικά. Το κράτος θα μπορούσε επίσης να κρίνει ότι ένας απασχολούμενος σε μια επιχείρηση που εδρεύει στο Α μέρος είναι παράλογο να βγαίνει για καφέ συνέχεια σε άλλη πόλη στο Β μέρος, άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εικονικότητας απασχόλησης ή ότι ένας άπορος ή πτωχευμένος δεν μπορεί να πηγαίνει 2 φορές τη βδομάδα σε εστιατόριο, άρα υπάρχουν τεκμήρια μαύρων εσόδων. Φυσικά το κράτος μπορεί να κάνει και χιλιάδες άλλες «κρίσεις» και υποθέσεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε από τώρα με ακρίβεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανταστείτε, λοιπόν, τώρα ότι όλα τα παραπάνω δεδομένα μπορούν να είναι προσβάσιμα σε πληθώρα κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι μέσα στο αχανές δημόσιο θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν ανθρώπους και καταστάσεις ανά πάσα στιγμή. Από έναν απλό εκβιασμό στην περίπτωση που κάποιος πολίτης για δικούς του λόγους δεν θα ήθελε να μαθευτεί ότι έχει επισκεφθεί ένα συγκεκριμένο μέρος, μέχρι διαρροή δεδομένων προς εγκληματικές οργανώσεις πάσης φύσεως ειδικά όταν υπάρχει οικονομικό κίνητρο.

      Δεν φαντάζεστε τι ασκό Αιόλου έχετε ανοίξει οι πάσης φύσεως υποστηρικτές των μέτρων, όπως κάποιος που δεν γνωρίζει τεχνικά θέματα δεν μπορεί να φανταστεί όλα τα παραπάνω που γράφω. Μάθετε λοιπόν να προσαρμόζετε τη συμπεριφορά σας εν γένει στη νέα εποχή που έφεραν οι θεματοφύλακες της «υγείας» μας. Για το καλό μας πάντα.

      Το QR code ανοίγει έναν διαδικτυακό σύνδεσμο (url) που αναφέρει το ονοματεπώνυμό σας και το εμβολιαστικό σας status σε ένα μηχάνημα (server) του υπουργείου. Η κλήση του συνδέσμου γίνεται από την ip (τη μοναδική διαδικτυακή ταυτότητα) του μαγαζιού ή του φυσικού χώρου όπου σας σκανάρουν. Ο server του υπουργείου καταγράφει αυτοματοποιημένα ότι την τάδε στιγμή, η τάδε ip (μαγαζί) επισκέφθηκε αυτόν τον σύνδεσμο (url) όπου αναφέρεται αυτό το συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο και αυτό το συγκεκριμένο εμβολιαστικό status.
      Η τήρηση των αρχείων καταγραφής των παραπάνω κινήσεων (log files ή databases) για ένα άλφα χρονικό διάστημα δεν είναι προαιρετική. Είναι υποχρεωτική βάσει νομοθεσίας ώστε να μπορούν να ανατρέχουν οι αρχές σε περιστάσεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Επομένως αν το κράτος διατείνεται ότι διαγράφει αυτά τα δεδομένα, απλά παρανομεί.

      Εδώ σημειώνω ότι Log files δεν κρατάει μόνο ο server του υπουργείου αλλά ΚΑΙ ο server του Internet provider (παρόχου σύνδεσης) του μαγαζιού/φυσικού χώρου. Η COSMOTE για παράδειγμα, αν είναι ο Internet provider του εν λόγω μαγαζιού, καταγράφει ότι η τάδε ip (υπάλληλος μαγαζιού) επισκέφθηκε την τάδε στιγμή αυτή τη συγκεκριμένη σελίδα του υπουργείου όπου αναγράφεται το συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο και το συγκεκριμένο εμβολιαστικό status.

      Όλα αυτά τα δεδομένα είναι υπέρ-ευαίσθητα και όποιος δεν κατανοεί τη σημαντικότητά τους είναι υπέρ-αναίσθητος. Επίσης όσα αναφέρω παραπάνω αποτελούν κοινό τόπο και αυτονόητες παραδοχές ακόμη και σε αρχάριους τεχνικούς δικτύων ή διαδικτυακούς προγραμματιστές που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους. Τίποτα το συνωμοσιολογικό ή παράξενο. Έτσι λειτουργούν τα συστήματα.

      Παναγιώτης Πέρρος,
      Δρ. Φιλοσοφίας και Web Developer »
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2021/12/s-o-s.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  24. Νέο τουρκικό δορυφόρο Turksat θα εκτοξεύσει απόψε η αμερικανική Space X.
    Ο δορυφόρος κατασκευάστηκε στην Αγγλία και στη Γαλλία από την εταιρεία Airbus Defense and Space.
    Η αμερικανική εταιρεία Space X του Ίλον Μασκ προγραμματίζει να εκτοξεύσει το βράδυ του Σαββάτου έναν ακόμη τηλεπικοινωνιακό τουρκικό δορυφόρο Turksat.
    Η εκτόξευση του Turksat 5B θα γίνει με πύραυλο Falcon 9 από το Διαστημικό Κέντρο στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.
    Ο δορυφόρος κατασκευάστηκε στην Αγγλία και στη Γαλλία από την εταιρεία Airbus Defense and Space, με σημαντική τουρκική συμβολή. Ο νέος Turksat θα παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεόρασης πάνω από την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αφρική.
    Ένας παρόμοιος δορυφόρος, ο Turksat 5A, είχε τεθεί σε τροχιά επίσης από την Space X τον Ιανουάριο του 2021.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ.
    ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ ΒΡΥΩΝΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ…

    Λόγω του «ανθρωπισμού» των ειρηνιστών εξισλαμίστηκε η Μικρά Ασία!..

    Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ

    Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, πέθανε στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας ο κορυφαίος Έλληνας Βυζαντινολόγος του 20ού αιώνα, Σπύρος Βρυώνης. Ήταν 91 ετών, γεννημένος στις 18 Ιουλίου 1928 στην Μέμφιδα του Τένεσσι των ΗΠΑ από Κεφαλλονίτες γονείς που είχαν μεταναστεύσει στην Αμερική. Ο Βρυώνης ήταν ιδιαίτερα προσφιλής στον «Στόχο»: Όλα αυτά τα χρόνια, κάθε φορά που κάποιος εκκλησιαστικός ή πολιτικός μάς συνιστούσε να αγκαλιάσουμε το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους λαθροπρόσφυγες, εμείς τον καλούσαμε να διαβάσει το κορυφαίο έργο του Βρυώνη «Η παρακμή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού στην Μικρά Ασία και η διαδικασία του εξισλαμισμού, 11ος – 15ος αιώνας» (1η έκδοση στα αγγλικά το 1971 και 1η ελληνική μετάφραση στις εκδόσεις ΜΙΕΤ το 1996)…

    Στο εκπληκτικό αυτό σύγγραμμα, που οι πάντες αποσιωπούν για να μη ξυπνήσουν οι Έλληνες και αντιληφθούν πόσο ταχύτατα εξελίσσεται στις μέρες μας ο Εξισλαμισμός της Ελλάδος, ο Βρυώνης αναλύει λεπτομερώς πώς εκτουρκίστηκε η ελληνικώτατη Μικρά Ασία μετά τον θάνατο του Βασιλείου Βουλγαροκτόνου: Δεσποτάδες σαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Λιάπη, τον Άνθιμο Κουκουρίδη του Έβρου και τον Ιγνάτιο Γεωργακόπουλο του Βόλου έκαναν «αγαπητικά» ανοίγματα στους μουσουλμάνους Οθωμανούς και για αντάλλαγμα τους παραχωρούσαν τις εκκλησίες να τις κάνουν Τζαμιά. Και στο τέλος, ο τοπικός ορθόδοξος παπάς ασπαζόταν κι αυτός το Ισλάμ μαζί με όλο του το ποίμνιο, με αποτέλεσμα να τουρκέψουν δεκάδες εκατομμύρια Ελληνικού Πληθυσμού μέσα σε 300 μόλις χρόνια!..

    ΠΩΣ ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ» ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

    Με μαεστρικό τρόπο, ο Βρυώνης αποκαλύπτει το εξής παράδοξο: Η κατάρρευση του Βυζαντίου και η παράδοσή του στην Ισλαμική Λαίλαπα, συνέβη στα μέσα του 11ου αιώνα, έπειτα από το θάνατο του Βασιλείου Β΄ του Βουλγαροκτόνου (βασίλευσε το 976-1025), όταν δεν υπήρχε πλέον επίφοβος εχθρός στα σύνορα. Οι Βυζαντινοί μας πρόγονοι έγιναν «ειρηνιστές» και αφοσιώθηκαν στις μεταρρυθμίσεις και στον… Ανθρωπισμό: Έπαψαν να ξοδεύουν χρήματα για την αναδιοργάνωση του Στρατού και κατήργησαν το ένδοξο Βυζαντινό Ναυτικό, με το αφελές επιχείρημα ότι μάς… προστατεύει η Παναγία και δεν είναι ανάγκη να ξοδεύουμε τόσα χρήματα για την συντήρησή του!.. Είναι χριστιανικότερο να δίνουμε αυτά τα χρήματα στους φτωχούς!.. Δηλαδή ό,τι ακριβώς κάνουμε και σήμερα, που στερούμαι χρήματα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Εξοπλισμό τους για να ταΐσουμε τους εισβολείς ισλαμιστές!..

    Συγχρόνως, οι μετά τον Βουλγαροκτόνο «ανθρωπιστές» αυτοκράτορες άδειασαν το δημόσιο ταμείο με το επιχείρημα ότι κάνουν… «χριστιανικές φιλανθρωπίες», με αποτέλεσμα την μοιραία πανωλεθρία στο Ματζικέρτ το 1071. Σύμφωνα με τον ειδήμονα Σπύρο Βρυώνη, συνέβη ακριβώς το αντίθετο από το υποστηριζόμενο: Το Βυζάντιο κατέρρευσε όταν και επειδή εξέλιπε η εξωτερική απειλή, μετά τους νικηφόρους πολέμους του Βουλγαροκτόνου!...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΘΑΛΠΕΤΕ!
      Σε άλλο σημείο του μνημειώδους βιβλίου του, ο Βρυώνης αναλύει το πώς η τουρκική εισβολή στη Μικρά Ασία συνάντησε, σε μεγάλο ποσοστό, την ειρηνική προσχώρηση και τον εθελοντικό εξισλαμισμό μεγάλων ελληνικών πληθυσμών της Μικρασίας. Είναι κακό που το λέμε, αλλά ούτε ένα Μάρτυρα δεν έχει να αναφέρει η Εκκλησία για την πρώιμη Τουρκοκρατία μετά το Μαντζικέρτ. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί οι μικρασιατικοί ελληνικοί πληθυσμοί έφτασαν στο σημείο να ξεπουλήσουν την ταυτότητα τους; Πώς ερμηνεύεται η εθνική τους μετάλλαξη; Το ερώτημα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον: Μήπως λειτουργεί «κάτι», στο εσωτερικό του Ελληνισμού, που σε ορισμένες συνθήκες του αλλάζει την πίστη και κάνει τον Έλληνα να γίνεται Τούρκος, στο όνομα της «Ειρήνης» και του «Ανθρωπισμού»; Μήπως ζούμε ανάλογες καταστάσεις και σήμερα, με αποτέλεσμα να έχουν εισβάλει στην χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι; Το πιο φοβερό είναι ότι, όπως και τότε, οι Ηγέτες της Εκκλησίας συμφωνούν με τους Πολιτικάντηδες ότι πρέπει να περιθάλψουμε τους μουσουλμάνους, για να σώσουμε την Ψυχή μας και τον… Νομικό μας Πολιτισμό!..
      Από το εκπληκτικό βιβλίο του Σπύρου Βρυώνη προκύπτει και κάτι άλλο που πρέπει να μάθουν όλοι οι ισλαμολάγνοι Δεσποτάδες: Η Ορθόδοξη Εκκλησία, παρά την αντίσταση που προέβαλε μέσω των επισκόπων και των άλλων ιεραρχών της, συρρικνώθηκε και περιέπεσε σε απελπιστική ένδεια με την κατάσχεση του μεγαλύτερου μέρους της περιουσίας, των εσόδων και των κτιρίων της που πέρασαν στην κατοχή των νικητών Τούρκων. Το Ισλάμ ενισχύθηκε με τους πόρους που ανήκαν προηγουμένως στις χριστιανικές κοινότητες και επέδειξε μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της διαδόσεως της θρησκείας και της τονώσεως του θρησκευτικού αισθήματος των Μουσουλμάνων. Έτσι εξαφανίστηκε ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας: Από τον βλακώδη «ανθρωπισμό» κάποιων Ιεραρχών, που πίστευαν ότι μπορούν να κάνουν νιτερέσια με τους Ισλαμιστές!..
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Για παράδειγμα, όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Βρυώνης, το 1400 επιβίωναν μόνο 17 μητροπόλεις καί 3 επισκοπές στην ελληνικότατη Μικρά Ασία, όταν κάποτε υπήρχαν 50 μητροπόλεις καί 400 επισκοπές. Ή οικονομική δύναμη των βυζαντινών θρησκευτικών δομών κατασχέθηκε άπό τούς Τούρκους καί έγινε ή οικονομική βάση του Ίσλάμ στήν ’Ανατολή. Οί χριστιανοί τής ’Ανατολής άναζήτησαν τα αίτια για τις μεγάλες στρατιωτικές καταστροφές. ’Άλλοι θεώρησαν ότι οί νίκες τών Τούρκων άποδείκνυαν τή θρησκευτική άνωτερότητα του Ίσλάμ άπέναντι στον Χριστιανισμό, άλλοι ερμήνευσαν τήν ήττα τών χριστιανών ως θεία τιμωρία μιας κοινωνίας στερημένης άπό πίστη, ή άκόμη ότι ή προέλαση τού Ίσλάμ σήμαινε το τέλος τής άνθρώπινης ιστορίας. Ή επί αιώνες ένδοξη χριστιανική κοινωνία της Μικράς Ασίας μεταμορφώθηκεμέ τήν άντικατάσταση τής χριστιανικής θρησκείας άπό τον ισλαμισμό καί τής έλληνικής γλώσσας άπό τήν τουρκική.

      ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ…

      Ο Βρυώνης αναφέρει πώς στις παραμονές τής ήττας του Μαντζικέρτ (1071), ό ιστορικός καί αύτόπτης μάρτυρας Άτταλειάτης περιγράφει τήν παρακμή τού βυζαντινού στρατού. Διαλυμένος στρατός, άνυπάκουοι μισθοφόροι καί εθνικιστικές αντιπαραθέσεις άνάμεσα σέ "Ελληνες, Σύρους καί ’Αρμένιους, διευκόλυναν τά τουρκομανικά φύλα στή διείσδυσή τους στις κεντρικές περιοχές της Μικράς Ασίας και σε λίγα χρόνια εκατομμύρια ελληνικής καταγωγής πληθυσμοί έγιναν Τούρκοι και Μουσουλμάνοι!..
      Εκτός από το αριστουργηματικό αυτό βιβλίο για το πώς έγινε ο εξισλαμισμός της Μικράς Ασίας, ο αείμνηστος Σπύρος Βρυώνης έχει γράψει και το καλύτερο μέχρι τώρα βιβλίο για τα Σεπτεμβριανά του 1955, με τίτλο… «Ο μηχανισμός της καταστροφής. Το τουρκικό πογκρόμ της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου 1955 και ο αφανισμός της Ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης», (μτφρ. Λευτέρης Γιαννουδάκης, εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Αθήνα, 2007). Κι αυτό αποσιωπημένο από τα μπολσεβικοκρατούμενα ΜΜΕ, για να μη ξυπνήσουν οι Έλληνες και αντιληφθούν πόσο εγκληματικό κράτος υπήρξε ανέκαθεν η Τουρκία. Και πόσο δίκιο έχουν αυτοί που υποστηρίζουν, μαζί με τον «Στόχο», ότι η Τουρκία δεν έχει Ιστορία, αλλά μόνο Ποινικό Μητρώο…

      1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 14ης Μαρτίου 2019
      http://panusis.blogspot.com/2021/12/blog-post_95.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  26. Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες και την Πολιτεία εξέδωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση τζακιού σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η καύση ξύλου εκλύει στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον μεγάλες ποσότητες αιωρούμενων σωματιδίων(PM 2,5μm) οι οποίες σύμφωνα με όλες τις μελέτες και τις διαπιστώσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, προκαλούν πολλαπλασιασμό της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου (σε όσους είναι εκτεθειμένοι σε αυτά), αλλά και πληθώρα άλλων ασθενειών.
    Το γεγονός μπορεί και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Πολιτεία, την ώρα μάλιστα που έχει επισημανθεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, με τον πιο επίσημο τρόπο από αρμόδιους επιστημονικούς φορείς. Όπως είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» της ΒΕΡΓΙΝΑ TV, στις 5.1.2018, ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, «η κρίση άλλαξε το προφίλ της ρύπανσης με την καύση της ξυλείας για θέρμανση στα αστικά κέντρα», κάτι που συμβαίνει όπως επισήμανε και στην Ευρώπη (στο Μιλάνο, στο Παρίσι, στη Φινλανδία). «Σε μας όμως, όχι μόνο αυξάνονται τα επίπεδα ρύπανσης, αλλά και η σχετική τοξικότητα των συγκεκριμένων σωματιδίων είναι ακόμη μεγαλύτερη από ότι συμβαίνει με τις εκπομπές καυσαερίων από τα αυτοκίνητα». Όπως εξηγεί ο κ. Σαρηγιάννης, έρευνα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες πόλεις αποδεικνύει ότι η ρύπανση από την καύση ξυλείας είναι πιο τοξική κυρίως επειδή η καύση γίνεται συχνά «ατελώς», δε γίνεται δηλαδή πλήρης καύση. Γι αυτό και «μπουκώνει» το τζάκι, κι έχουμε πολύ καπνό, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα ρύπανσης και τοξικότητας.
    Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης σοβαρών ασθενειών
    Όσοι πάσχουν από άσθμα και βρεθούν σε περιβάλλον όπου καίγονται ξύλα μπορεί άμεσα να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Για τον υπόλοιπο πληθυσμό όμως αυτό που είναι σημαντικό όπως επισημαίνει ο κ. Σαρηγιάννης είναι «να μην έχουμε συνεχείς υπερβάσεις του ανωτάτου ορίου των σωματιδίων, ώστε να έχουμε χρόνια έκθεση και σωρευτικά προβλήματα». Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη μακροπρόθεσμα οδηγεί στην αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, καρδιαγγειακών νοσημάτων ακόμη και προβλημάτων αναπαραγωγής.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΞΥΛΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΗΖΕΛ.
      Οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH) σε μικρά σωματίδια ρύπανσης παράγονται από την καύση καυσίμων και είναι γνωστό ότι έχουν καρκινογόνες επιδράσεις. Η νέα μελέτη εξέτασε τις πηγές των PAH και διαπίστωσε ότι η καύση ξύλου παράγει περισσότερο από το ντίζελ ή τη βενζίνη που χρησιμοποιείται στα οχήματα.
      Η ανάλυση έγινε στην Αθήνα, Ελλάδα, αλλά οι ερευνητές ήταν ξεκάθαροι ότι αυτό δεν ήταν ασυνήθιστο. καίγοντας ξύλα στο σπίτι Ευρώπη Είπαν ότι είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την ποιότητα του αέρα των πόλεων σε ολόκληρη τη χώρα και ότι η υπερβολική έκθεση στον καπνό του ξύλου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
      «Η Αθήνα δεν αποτελεί εξαίρεση – πιο αντιπροσωπευτική του κανόνα», είπε ο Αθανάσιος Νένες, στο Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας Ελλάς στην Πάτρα και στην École Polytechnique Fédérale de Lausanne στην Ελβετία, και μία από τις ομάδες πίσω από το νέο σύστημα. Ερευνα. «Από τη μια πλευρά, έλεγα, «Θεέ μου, αυτό είναι τρομερό». Αλλά από την άλλη πλευρά, δείχνει κάτι που οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να κάνουν για να μειώσουν αυτόν τον κίνδυνο χωρίς υπερβολική προσπάθεια. Βασικά σταματάτε να καίτε ξύλα. Αυτή είναι η ουσία».
      Έρευνα που δημοσιεύτηκε πέρυσι διαπίστωσε ότι μόνο το 8% του πληθυσμού χρησιμοποιεί καυστήρα ξύλου. Η καύση ξύλου στα σπίτια είναι η μεγαλύτερη πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης από μικρά σωματίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και έδειξε ότι παρήγαγε τρεις φορές περισσότερο από την οδική κυκλοφορία.
      Ακόμη και οι νέες σόμπες ξύλου που πληρούν το πρότυπο «οικολογικού σχεδιασμού» είναι καλύτερες από ένα σύγχρονο φορτηγό HGV. 750 φορές περισσότερη ρύπανση από μικρά σωματίδια εκπέμπει . Σύμφωνα με τους επιστήμονες, καυστήρες ξύλου επίσης Τριπλασιασμός του επιπέδου επιβλαβούς ρύπανσης στα σπίτια και πρέπει να πωλείται με προειδοποίηση υγείας.
      πολύ πιο τοξικό
      Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Atmospheric Chemistry and Physics. Η νέα έρευνα έπαιρνε δείγματα ιστορικού του καιρού στην Αθήνα κάθε μέρα για ένα χρόνο. Αυτά αναλύθηκαν για 31 PAH και μια μεγάλη ποικιλία άλλων χημικών δεικτών.
      Συγκεκριμένες ενώσεις συνδέονται με διαφορετικές πηγές ρύπανσης και αυτές επέτρεψαν στους επιστήμονες να υπολογίσουν την αναλογία των PAH που παράγονται από κάθε πηγή. Διαπίστωσαν ότι το 31% των ετήσιων PAH προέρχονταν από καύση ξύλου κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, 33% από ντίζελ και πετρέλαιο και 29% από βενζίνη (βενζίνη).
      Ωστόσο, ορισμένοι PAH είναι πιο καρκινογόνοι από άλλους και λαμβάνοντας αυτό υπόψη, ο κίνδυνος καρκίνου για τον άνθρωπο ως αποτέλεσμα της καύσης ξύλου αυξάνεται στο 43%, ενώ το ντίζελ και η βενζίνη είναι 36% και η βενζίνη είναι 17%.
      «Γνωρίζουμε ότι ο καπνός από την καύση ξύλου είναι πολύ πιο τοξικός από άλλους τύπους σωματιδίων», είπε ο Nenes και τα αποτελέσματα υπογράμμισαν ξεκάθαρα την καύση ξύλου ως τον κύριο παράγοντα του μακροπρόθεσμου καρκινογόνου κινδύνου.
      Το επίπεδο της ρύπανσης με PAH στην Αθήνα ήταν της ίδιας τάξης μεγέθους με αυτό που βρέθηκε σε μελέτες από άλλες ευρωπαϊκές και βορειοαμερικανικές πόλεις, με πολύ υψηλότερα επίπεδα να αναφέρονται συχνά για πόλεις στην Κίνα, είπαν οι ερευνητές.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. 5 επιπλέον περιπτώσεις καρκίνου ανά 100.000 άτομα.
      Η μέση ετήσια συγκέντρωση των PAH στη μελέτη της Αθήνας ήταν κάτω από τα όρια της ΕΕ, αλλά παγκοσμίως Υγεία Ήταν διπλάσιο από το επίπεδο αναφοράς του οργανισμού του. Με βάση τα δεδομένα του ΠΟΥ, οι ΠΑΥ στην Αθήνα αναμένεται να προκαλέσουν 5 επιπλέον περιπτώσεις καρκίνου για κάθε 100.000 άτομα, ανέφεραν οι ερευνητές.
      «Σε όλη την Ευρώπη, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, [kanserojene maruz kalma] και [odun] Λαμβάνοντας υπόψη τη μακροχρόνια χρήση της αποτέφρωσης, [odun] Απαιτούνται επειγόντως οι ευρωπαϊκές ενέργειες και πολιτικές για τη ρύθμιση των εκπομπών καύσης, εφόσον είναι δυνατόν. επιστήμονες, παρέχοντας σημαντικά οφέλη για τη δημόσια υγεία», είπε.
      Ο Nenes είπε ότι η PAH δεν είναι η μόνη καρκινογόνος ουσία στον καπνό του ξύλου και υπάρχουν επίσης πολλές άλλες βλαβερές για την υγεία ενώσεις. «Ο καπνός του ξύλου είναι ιδιαίτερα ισχυρός και προκαλεί όλων των ειδών τις ασθένειες, από καρκίνο έως οξειδωτικό στρες, που οδηγεί σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά, παχυσαρκία, πρόωρη γήρανση, διαβήτη – οτιδήποτε σχετίζεται με φλεγμονή στο σώμα. Γενικά, ανησυχώ πολύ για το κάψιμο των ξύλων».
      Ο Gary Fuller του Imperial College του Λονδίνου, ο οποίος δεν ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας, είπε: «Πιστεύουμε ότι η καύση ξύλου είναι κατά κάποιο τρόπο ακίνδυνη επειδή το ξύλο είναι ένα φυσικό προϊόν. Αυτές οι μετρήσεις μας υπενθυμίζουν ότι η καύση ξύλου είναι απαλλαγμένη από ρύπανση. Τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου για τις εκπομπές βενζο(α)πυρενίου, ενός από τους κύριους PAH, δείχνουν αύξηση 16% από το 2000 λόγω της καύσης οικιακής ξυλείας».
      Η καθηγήτρια Άλισον Τόμλιν από το Πανεπιστήμιο του Λιντς, στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μειώσει την έκθεση σε ΠΑΥ από την κυκλοφορία. «Ωστόσο, θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία, εκτός εάν αναπτυχθούν κατάλληλες μέθοδοι μείωσης για τη μείωση των εκπομπών PAH από οικιακούς καυστήρες ξύλου και λέβητες». είπε.
      Ευρύτεροι περιορισμοί
      Η μελέτη της Αθήνας έδειξε ότι το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης σε ΠΑΥ συνέβη σε μέρες με χαμηλό άνεμο και βροχερές χειμερινές ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι ο καπνός του ξύλου δεν διαχέεται. Ο Tomlin είπε ότι σε στιγμές όπως αυτές, η εφαρμογή “μη εγκαυμάτων ημερών” μπορεί να είναι ένα χρήσιμο βραχυπρόθεσμο μέτρο. «Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική ή να επιβληθούν ευρύτεροι περιορισμοί στην καύση ξύλου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές», είπε.
      Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο δήμος της Ουτρέχτης στην Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα ενθαρρύνει τον κόσμο να αντικαταστήσει ξυλόσομπες και τζάκια για να καθαρίσει τον αέρα της πόλης. 2.000 ευρώ (1.700 £) μέχρι και επιδοτήσεις ανακοινώθηκε.
      Προηγούμενη έρευνα από τον Nenes και τους συνεργάτες του ο νυχτερινός καπνός από ξύλο σε πιο επιβλαβείς ενώσεις πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο το βρήκε οξειδωμένο . Αυτό σημαίνει ότι η ρύπανση γίνεται πιο επικίνδυνη για την υγεία καθώς συγκεντρώνεται κοντά στην πηγή, αντί να οξειδώνεται μέσα σε λίγες μέρες καθώς διασκορπίζεται.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  27. Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ

    Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, καταθέτει άμεσα ο Ηλίας Κασιδιάρης με αφορμή τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Η μελέτη που είχε παρουσιάσει το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ τον Αύγουστο του 2020 απέδειξε πως μόνο τα χρήματα που μοιράστηκαν με την πρώτη λίστα Πέτσα επαρκούσαν για τη θωράκιση του ΕΣΥ με ικανό αριθμό νέων κλινών ΜΕΘ. Η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα κατέρριψε τα ψέματα Μητσοτάκη και τεκμηρίωσε τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για το δράμα που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεώργιος Λουδοβίκος φὸν Μάουρερ (Maurer) στὸ βιβλίο τοῦ «Das Griechische Volk» (Ὁ Ἑλληνικὸς Λαός) ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1840 (!):
    «Ἡ Ἑλλάδα διαθέτει μεγάλες πλουτοπαραγωγικὲς πηγές, ποὺ ἂν γίνει ἡ κατάλληλη ἐκμετάλλευσή τους, θὰ μπορεῖ νὰ ἐξασφαλίσει μία σημαντικὴ οἰκονομικὴ ἄνοδο. […] Γιὰ τὴν ἐκμετάλλευση ὅμως ὅλου αὐτοῦ τοῦ πλούτου, τίποτα δὲν ἔχει γίνει.[…]. Ὅλη γενικὰ ἡ ὀργάνωση ἔμεινε ἐλαττωματική, ἔτσι ποὺ ὄχι μονάχα καμμιὰ οἰκονομικὴ πράξη δὲν μπορεῖ νὰ ἐλεγχθεῖ, ἀλλὰ οὔτε καὶ προϋπολογισμὸς νὰ καταστρωθεῖ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΟΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΗΓΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ 400 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ.
    Έως το 1974 η χώρα μας παρουσίαζε μηδενικό χρέος, το οποίο, ωστόσο, άρχιζε να αυξάνεται, δειλά στην αρχή, εντονότερα στη συνέχεια, από τον πρώτο ήδη χρόνο της μεταπολίτευσης, μολονότι η ελληνική οικονομία είχε δοκιμαστεί εφιαλτικά από δύο ενεργειακές κρίσεις (1972 και 1972) και είχε μετατραπεί, παρ’ ολίγον, σε πολεμική (γεγονότα του 1974).
    Κατά την πρώτη περίοδο (1975-1981) διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αρχικά από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τα δύο τελευταία χρόνια (1980-1981) από τον Γεώργιο Ράλλη, το δημόσιο χρέος ανήλθε (από το 1975 έως το 1981) σε 852 δις. δραχμές ή (με αναγωγή) σε 2,4 δις. ευρώ ή στο 34,5% του ΑΕΠ.
    Σημειώνεται ότι από αυτό το χρέος των 2,4 δισ. ευρώ, ένα ακριβώς δις. ευρώ προστέθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια της περιόδου αυτής, δηλαδή το 1980 και το 1981, με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Ράλλη, ο οποίος είχε εγκαινιάσει τον πρώτο μακροοικονομικό λαϊκισμό με προεκλογικές παροχές για ως «ανάχωμα» στην ορμή της «Αλλαγής» που υποσχόταν το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    Ολέθριος μακροοικονομικός λαϊκισμός
    Αυτόν τον ολέθριο «μακροοικονομικό λαϊκισμό» περιέγραψε σε άρθρο του που έγραψε αποκλειστικά για τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» (δημοσιεύθηκε στο τεύχος 22 Ιουνίου του 1995) ο καθηγητής τότε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Χριστοδουλάκης για τη δεκαπενταετή περίοδο 1980 – 1994, αλλά έκανε σχεδόν τα αντίθετα αργότερα ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επί κυβερνήσεως Σημίτη (2001-2004), όταν το χρέος αυξήθηκε κατά 70 δις. ευρώ!
    Συγκεκριμένα, στο άρθρο αυτό ο Νίκος Χριστοδουλάκης τόνιζε, μεταξύ πολλών άλλων πολύ άλλων, τα ακόλουθα:
    «Δεκαπέντε χρόνια μετά όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να έχει ακολουθηθεί μία βαθμιαία ικανοποίηση αυτών των στόχων με προϋπόθεση την παράλληλη αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας. Αυτό όμως δεν έγινε. Οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις, οι φορείς και τα συνδικάτα είχαν κυριευθεί από μία καλπάζουσα ανυπομονησία εκπ λήρωσης «εδώ και τώρα» των αυξημένων καταναλωτικών αναγκών των στρωμάτων που κατά καιρούς εκπροσωπούσαν ή υποστήριζαν, μετακυλίοντας στο μέλλον την απαιτούμενη προσπάθεια εξεύρεσης των πόρων που θα τις χρηματοδοτούσαν.
    Με ελάχιστες εξαιρέσεις, ολόκληρη η δεκαπενταετής περίοδος 1980-94 χαρακτηρίζεται από το φαινόμενο που ο Rüdiger Dornbusch αποκάλεσε «μακροοικονομικό λαϊκισμό».
    Σύμφωνα με αυτόν, κυβερνήσεις που θέλουν να γίνουν αρεστές σε ορισμένα στρώματα για μια συγκεκριμένη και σύντομη χρονική περίοδο, καταφεύγουν σε καταναλωτικές παροχές χωρίς παράλληλα να εξασφαλίζουν τη χρηματοδότησή τους από τη χρονικώς προηγούμενη ή τουλάχιστον ταυτόχρονη αύξηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων.
    Όταν συμβεί αυτό, η κυβέρνηση αναγκάζεται να δανειστεί και, για να αποπληρώσει το χρέος που δημιουργείται, προβαίνει σε αύξηση της φορολογίας σε μελλοντικές χρονικές περιόδους επιβαρύνονται τις επερχόμενες γενεές. Ανάλογα με το ποια στρώματα επιβαρύνονται περισσότερο την εξοικονόμηση των μελλοντικών φορολογικών εσόδων, μπορεί κανείς να διακρίνει τρεις τουλάχιστον τρόπους οι οποίοι έχουν σημαντικά διαφορετικές επιπτώσεις στην κατανομή εισοδήματος, τα κίνητρα οικονομικής δραστηριότητας…»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΗΓΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ 400 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ.

      Μετά την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981 ο μακροοικονομικός λαϊκισμός για άλλους λόγους άρχισε να σαρώνει ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία με αποτέλεσμα αμέσως μετά τις εκλογές του 1985 «για ακόμα καλύτερες μέρες» ανακοινώθηκε στις 14 Οκτωβρίου του ίδιους έτους το πιο σκληρό πακέτο λιτότητας που είχαν γνωρίσει εργαζόμενοι και φορολογούμενοι έως τότε.
      Τότε, το 1985, το χρέος σχεδόν τριπλασιάστηκε, αφού 2,4 δις. ευρώ έφτασε στα 8,6 δις. ευρώ για να εκτοξευθεί στο 21,5 δις. ευρώ το μοιραίο προεκλογικό έτος του «Τσοβόλα δώστ΄όλα», το 1989!
      Από το έτος αυτό κι ενώ η χώρα μας είχε ήδη ενταχθεί από το 1981 στην ΕΟΚ ο άφρων μακροοικονομικός λαϊκισμός συνεχίστηκε με το χρέος να καλπάζει συνεχώς και να φτάσει στα 60,5 δις. ευρώ και να σπάσει το φράγμα του 100% του ΑΕΠ (111,6% του ΑΕΠ) το 1993.
      Δυστυχώς, κι όλα τα επόμενα χρόνια και ιδιαίτερα επί πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη, μολονότι εξασφαλίσθηκαν τότε ικανοποιητικοί ρυθμοί ανάπτυξης, το χρέος αντί ανάλογης δραστικής μείωσης διογκωνόταν συνεχώς (αυξήθηκε κατά 70 δις. ευρώ) με ρεκόρ αύξησης εκείνο του Κώστα Καραμανλή κατά 131,9%, το οποίο το μοιραίο, λόγω της σοβούσης τότε διεθνούς νομισματοπιστωτικής αναταραχής 2009, έφτασε στα 299,7 δις. ευρώ ή στο 129,85 του ΑΕΠ. Τότε το χρέος αυτό χαρακτηρίστηκες ως μη βιώσιμο και η χώρα, η ελληνική οικονομία παραδόθηκε, όπως και το 1897 (Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος που διήρκεσε ως το 1977!) στους δανειστές, στην «τρόικα» (Ευρωπαϊκή Κεντρική Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικός Ταμείο) το 2010.
      Έτσι, το χρέος το δεύτερο (το 2011) μόλις έτος ένταξης της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο έφτασε στο ιλιγγιώδες επίπεδο των 355,7 δις. ευρώ, αλλά χαρακτηριζόταν τότε ως… «βιώσιμο»!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΗΓΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ 400 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ.

      «Κούρεμα» 2012: Η άγρια επίθεση κατά της ιδιωτικής περιουσίας
      Αποτέλεσμα αυτής της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης το 2011 ήταν η απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής στις 26 Οκτωβρίου 2011 για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, δηλαδή για ένα νέο πρόγραμμα με αύξηση της βοήθειας των 109 δισ. ευρώ του Ιουλίου σε 130 δισ. ευρώ, το οποίο μαζί με το υπόλοιπο του πρώτου προγράμματος έφτανε στο ιλιγγιώδες ποσό των 167 δις. ευρώ!
      Το πρόγραμμα όμως αυτό περιελάμβανε την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων που διακρατούσε ο ιδιωτικός τομέας με νέα ομόλογα, με παράλληλη περικοπή της ονομαστικής αξίας κατά 50%! Πρόκειται, δηλαδή, για το γνωστό «κούρεμα» ή PSI, που αποτελεί την αγριότερη παρέμβαση σε οικονομία και την εφιαλτικότερη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας, των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.
      Αλλά, η απογοήτευση και η αγανάκτηση αυτή διατρανώνεται και από τη μελαγχολική διαπίστωση ότι πήγε στράφι και η τεράστια αυτή θυσία του ελληνικού λαού, όπως και όλες στη συνέχεια.
      Το πρώτο δίμηνο του 2012 ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα αυτό, για το «κούρεμα», δηλαδή.
      Όπως προκύπτει από την έκδοση της Τράπεζας της Ελλάδος «Το Χρονικό της Κρίσης: 2010-2013», το συνολικό καθαρό όφελος (μείωση του χρέους) των 137,9 δις. ευρώ που προέκυψε από το «κούρεμα» μετριάστηκε σημαντικά λόγω: α) της ανάγκης για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με έκδοση νέου χρέους ύψους 41 δις. ευρώ εντός του 2012, β) του δανεισμού ύψους 11,3 δις. ευρώ για την επαναγορά χρέους το Δεκέμβριο, γ) του γεγονότος ότι η μείωση της αξίας των ομολόγων που διακρατούσαν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία ή άλλοι φορείς, ύψους 16,2 δις. ευρώ, δεν οδήγησε σε μείωση του χρέους, επειδή επρόκειτο για ενδοκυβερνητικό χρέος, δ) του δανεισμού 4,5 δις. ευρώ για την παροχή ομολόγων του ΕΦΣΕ στα ασφαλιστικά ταμεία ως αντισταθμικού οφέλους έναντι της μείωσης των απαιτήσεων που υπέστησαν, ε) της ανάγκης δανεισμού 11,9 δισ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος του 2012 και στ) λοιπών υποχρεώσεων του Δημοσίου (π.χ. πληρωμές στον ΕΜΣ, πληρωμές παλαιών οφειλών κλπ) συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ.
      Δηλαδή, ενώ το «κούρεμα» αυτό έγινε για αντίστοιχη μείωση του χρέους, το καθαρό αποτέλεσμα, μετά τις συναλλαγές αυτές για αλλότριους σκοπούς, ήταν η μείωση του χρέους εντός του 2012 να περιοριστεί μόνο κατά 51,8 δισ. ευρώ.
      Πράγματι, το χρέος που το 2011 είχε διαμορφωθεί σε 355,7 δισ. ευρώ το 2011 (από 329,4 δισ. ευρώ το 2010!!!), το 2012 συρρικνώθηκε στα 303,9 δισ. ευρώ, δηλαδή μειώθηκε κατά 51,8 δισ. ευρώ, αλλά την επόμενη χρονιά (2013) αυξήθηκε κατά 16 περίπου δισ. ευρώ, δηλαδή στα 319,9 δισ. ευρώ.
      Και η άνοδος συνεχιζόταν με αποτέλεσμα να … εξαφανιστεί όλο σχεδόν και το ποσό (51,8 δις. ευρώ) που τελικά πήγε για μείωση του χρέους, αφού τα επόμενα χρόνια αυξήθηκε σχεδόν ισόποσα για να φτάσει σήμερα (2021) στα 355 δις. ευρώ (χωρίς το κούρεμα θα ήταν πάνω από 400 δις. ευρώ.
      Από τον Δημήτρη Στεργίου
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  30. Έκλεψαν το όπλο του υπεύθυνου ασφαλείας της ΕΒΡΑΪΚΗΣ κοινότητας.
    Πέπλο μυστηρίου καλύπτει διάρρηξη που σημειώθηκε σε διαμέρισμα στα Πατήσια.
    Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και στη συνέχεια από εκεί κατέβηκαν στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου. Αφού έσπασαν τα κάγκελα των παραθύρων, μπήκαν στο διαμέρισμα και το έκαναν «φύλλο και φτερό». Πληροφορίες αναφέρουν ότι άρπαξαν μια μαύρη τσάντα που περιείχε ένα Glock, φυσίγγια και έγγραφα.
    H τσάντα ανήκει στον υπεύθυνο ασφαλείας της ισραηλινής κοινότητας, ο οποίος διαμένει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βελόπουλος: «Αντί να παράγετε πλούτο, παράγετε ελλείμματα. Όταν το δημόσιο χρέος μας είναι 387 δισ. και το κόκκινο ιδιωτικό πάνω από 250 δισ.; Έχετε σκεφτεί τι θα κάνετε αν γίνει αυτό; Αν σταματήσουν να μας δίνουν δανεικά; Αν ξαφνικά ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων; Τι θα κάνετε; Αν δεν παράξετε πλούτο θα δημιουργείτε μόνο χρέη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: «Διαβάζω για νέα μέτρα που δήθεν έχει σκοπό να ανακοινώσει σήμερα στη Βουλή ο Μητσοτάκης. Ακόμη και τα 36 ακίνητα που έχει (σύμφωνα με το πόθεν έσχες) στην ιδιοκτησία του ο πρωθυπουργός να χαρίσει στον λαό δεν μπορεί να αντιστρέψει την εξέλιξη των γεγονότων.
    Το θλιβερό τέλος της πιο ανίκανης και φαύλης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης είναι προδιαγεγραμμένο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΣΧΟΛΗ ΑΘHΝΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.
    Πήγε κάποιος να «σπουδάσει» δημοσιογράφος σε μια ελληνική σχολή δημοσιογραφίας στην Αθήνα και εκεί άκουσε τα βασικά:
    «Τρία πράγματα πρέπει να προσέχουν οι σημερινοί δημοσιογράφοι για να ανέλθουν επαγγελματικά , κοινωνικά και οικονομικά.
    1) Να διαστρεβλώνουν ΠΑΝΤΑ την Αλήθεια κατά τα συμφέροντα του εργοδότη τους.
    2) Να προστατεύουν τους εβραίους ως κόρην οφθαλμού.
    3) Όταν σας ρωτούν για την θρησκεία σας, θα τους απαντάτε: «Ολοκαύτωμα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.
    Ένα προφητικό κείμενο είχε επιδώσει ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Δεκέμβριο του 1975. Το 16σέλιδο δακτυλογραφημένο σημείωμα του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο επέδωσε στον τότε πρωθυπουργό, περιελάμβανε υποδείξεις και παρατηρήσεις για την κυβερνητική πολιτική, με αναφορές στην κατάσταση στα Πανεπιστήμια και τον Τύπο μεταξύ άλλων.μΤο έγγραφο εντοπίστηκε στο Αρχείο Καραμανλή. «Απογραφή δυνάμεων στο τέλος του 1975».
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του στα βιβλιοπωλεία και στην προσπάθεια της αριστεράς να τα ελέγξει.
    ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ
    Γράφει λοιπόν τον Δεκέμβριο του 1975 ο Κωνσταντίνος Τσάτσος: “Το 80% των Βιβλιοπωλείων διευθύνονται από αριστερούς. Και όταν πουλούν [μη] αριστερά βιβλία δεν τα προβάλλουν στις προθήκες. Σχεδόν τα κρύβουν. Πολλά βιβλιοπωλεία γύρω από το Παν/μιο (τα θεωρούμενα φοιτητικά βιβλιοπωλεία) διαθέτουν κατά τα 90% αριστερά βιβλία. Σωρηδόν μεταφράζονται αριστερά βιβλία και με αυτά τρέφονται οι νέοι. Αφήνω ότι οι Τράπεζες δίνουν διαφημίσεις κυρίως στα αριστερά περιοδικά.”
    Οι επισημάνσεις αυτές του Κωνσταντίνου Τσάτσου επαληθεύησαν πλήρως στον χρόνο και σήμερα όλοι σχεδόν οι εκδοτικοί οίκοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ελέγχονται από τους αριστερούς.
    Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
    Στην συνέχεια του κειμένου του ο Κωνσταντίνος Τσάτσος τονίζει: “Ο διευθύνων τις δημόσιες σχέσεις στην Εθνική Τράπεζα και σε όλα τα παρακλάδια της είναι σαρξ εκ σαρκός του Βήματος.
    Αντιθέτως το καλλίτερο ανωτέρου επιπέδου περιοδικό που κυκλοφορεί από 5 ετών στην Ελλάδα ζη από ψιχία, ενώ θα μπορούσε να γίνη το βασικό όργανο αντιστάσεως κατά του αριστερισμού. Ο χειρισμός σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ δύσκολος. Διότι δεν μπορούν να αγνοηθούν οι καλοί αριστεροί. Αλλά δεν πρέπει να αγνοούνται και οι μη αριστεροί που, δυστυχώς, είτε είναι αδιάφοροι, μοναχικοί και υπερόπτες, είτε κιοτεμένοι.”

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ UH-60 ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ, ΤΟΥ 1970… ΤΑ OH-58D.
    Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ η πώληση στην Τσεχία επιθετικών ελικοπτέρων τύπου ΑΗ-1Ζ στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της κεντροευρωπαϊκής χώρας.
    Η πιθανή πώληση αφορά συνολικά τέσσερα ελικόπτερα ΑΗ-1Ζ οκτώ κινητήρες T700-GE-701D, οκτώ συστήματα GPS/INS/PPS της εταιρείας Honeywell και 14 αντιαρματικούς πυραύλους AGM-114 Hellfire. Η συνολική αξία του προγράμματος θα φτάσει τα 205 εκατ. δολάρια.
    Εκτός από τα τέσσερα ελικόπτερα ΑΗ-1Ζ η Τσεχία πρόκειται να αγοράσει από τις ΗΠΑ με χρηματοδότηση FMS και 12 μεταφορικά ελικόπτερα τύπου UH-60M Black Hawk συνολικής αξίας 800 εκατ. δολαρίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φαντάζεστε γερμανικό στρατό στο Ισραήλ για να κρατάει τους λαθρομετανάστες μέσα;
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΝΟΠΛΟ ΤΜΗΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΘΑ «ΦΥΛΑΓΕΙ» ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ).
    Καμία διαμαρτυρία από τον λαό - αφασία. Η Ελληνική χαβούζα δεν έχει πάτο.
    Γερμανοί αστυνομικοί θα φυλάνε την ελληνική μεθόριο. Φυλάγω βέβαια θα πει αποτρέπω. Δεν θα πει καταγράφω και φιλοξενώ σε «κατάλληλες δομές» στην Ελλάδα τους εισερχόμενους, για να μην πάνε στην Γερμανία.
    Δεν πρόκειται να μεταφερθεί κανένας από αυτούς τους συνοριοφύλακες στον Έβρο ή στα νησιά. Ο διπλασιασμός των συνοριοφυλάκων αφορά τα σύνορα Ελλάδος – Σκοπίων. Μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποθήκη λαθρομεταναστών και διπλασιάζουν την ευρωπαϊκή δύναμη, που διασφαλίζει ότι κανείς δεν θα φύγει από την χαβούζα, το Ελλαδιστάν του Μητσοτάκη και του Προδότη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ 13.000 ΟΣΤΡΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ.
    Αίγυπτος : Ανακαλύφθηκε αποθέτης 13.000 Οστράκων σε σχολείο για τη διδασκαλία της δημοτικής, ιερατικής, ιερογλυφικής και ελληνικής γραφής.
    https://ellinondiktyo.blogspot.com/2021/12/13000.html

    Μια γερμανοαιγυπτιακή αποστολή στον αρχαιολογικό χώρο Al-Sheikh Hamad στο Tel Atribis στο Sohag ανακάλυψε μια συλλογή από 13.000 όστρακα (θραύσματα πήλινων αγγείων) που φέρουν χαραγμένο κείμενο σε δημοτικά, ιερατικά, κοπτικά, ελληνικά και αραβικά.

    Αποθέτης 13.000 Οστράκων σε σχολείο για τη διδασκαλία της δημοτικής, ιερατικής, ιερογλυφικής και ελληνικής γραφής ανακαλύφθηκε στην Άνω Αίγυπτο

    «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη γιατί ρίχνει φως στην οικονομία και το εμπόριο στο Atribi σε όλη την ιστορία της. Το κείμενο αποκαλύπτει τις οικονομικές συναλλαγές των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αγόραζαν και πουλούσαν προμήθειες όπως σιτάρι και ψωμί», δήλωσε ο Mostafa Waziri, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων του υπουργείου Αρχαιοτήτων.


    Ο Christian Latis, επικεφαλής της γερμανικής αποστολής, εξηγεί ότι οι αρχαιολόγοι μελετούν τώρα την όστρακα για να μάθουν περισσότερα για τις δραστηριότητες των κατοίκων του παρελθόντος της περιοχής.

    Ο Latis προτείνει ότι το κείμενο που γράφτηκε στην όστρακα υποδηλώνει ότι η περιοχή μπορεί να στέγαζε σχολείο για τη διδασκαλία της δημοτικής, ιερατικής, ιερογλυφικής και ελληνικής γραφής.

    Ο Mohamed Abdel-Badia, επικεφαλής του κεντρικού τμήματος για την Άνω Αίγυπτο, αποκάλυψε ότι η αποστολή βρήκε επίσης μια συλλογή από όστρακα που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή ή τη βυζαντινή εποχή.

    Η Ατρίπις ήταν μια από τις αρχαίες πόλεις των εννέα νομών της αρχαίας Αιγύπτου. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου νοτιοδυτικά της πόλης Sohag.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 37.750 Έλληνες στρατιώτες (36.000 οπλίτες και 1.750 αξιωματικοί) βρήκαν τον θάνατο πολεμώντας για την απελευθέρωση της πανάρχαιας Ελληνικής Μικράς Ασίας το 1920 - 1922.
    Για σύγκριση ο ελληνοϊταλικός και ελληνογερμανικός πόλεμος του 1940-41 δεν είχε παραπάνω από 20.000 νεκρούς Έλληνες στρατιώτες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...