ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Ιουλίου 2022

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΑΥΙΔ ΧΑΡΙΣ (ΚΑΪΑΦΑΣ;) ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ, ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ 50 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΜΕ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΤΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΨΕΛΛΙΣΑΝ ΚΑΤΙ.

 

 

 

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

 

 

 






 

ΞΕΡΕΙ, ΑΡΑΓΕ, Ο «ΝΕΟΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ» ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΥΙΝΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

Το AJC ξαναβράβευσε τον Α. Σαμαρά επειδή φυλάκισε τους Χρυσαυγίτες!..

Του Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ

Θάφτηκε» ακόμη κι από τα πατριωτικά ιστολόγια, γι’ αυτό και το καταγράφω εγώ: Το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουλίου, το πανίσχυρο Εβραϊκό Λόμπυ των ΗΠΑ, «American Jewish Committee» (= Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή), βράβευσε τον Αντώνη Σαμαρά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, επειδή έβαλε στην Φυλακή σύσσωμη την Ηγεσία της Χρυσής Αυγής!..


Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 σε γνωστο αθηναϊκό ξενοδοχείο: Ο απερχόμενος εκτελεστικός διευθυντής του ισχυρότερου Εβραϊκού Λόμπυ των ΗΠΑ, «American Jewish Committee», David Harris, βραβεύει για πολλοστή φορά τον Αντώνη Σαμαρά γιατί έκλεισε στην Φυλακή τους φουκαράδες τους χρυσαυγίτες

  


Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον πανευτυχή Σαμαρά ο ίδιος ο απερχόμενος Πρόεδρος του AJC, David Harris, επιβεβαιώνοντας πόθεν εδόθη η εντολή για το «μάντρωμα» των φουκαράδων των Χρυσαυγιτών στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Δομοκού.

Στο κείμενο που αναγράφεται στην τιμητική πλακέτα, την οποία το AJC χορήγησε στον πρώην Πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς συγκρίνεται με τον «Πατέρα της Νίκης» Ουΐνστων Τσώρτσιλ!.. Μεταφέρω επί λέξει για να κάνετε νέο συκώτι από τα γέλια:

«To Antonis Samaras, who embodies Churchill’s extraordinary leadership skills and courage, and who helped bring Athens and Jerusalem closer together. In abiding friendship, David Harris, CEO, American Jewish Committee»

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η πλακέτα (βλέπε φωτό) του βραβείου που έδωσε ο David Harris στον Αντώνη Σαμαρά ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ τον πρώην Πρωθυπουργό με τον Ουίνστων Τσώρτσιλ, επειδή κατάφερε να χώσει στην Φυλακή σύσσωμη την Ηγεσία της Χρυσής Αυγής!..

 

ΜΕΤΑΦΡΑΖΩ: «Στον Αντώνη Σαμαρά, που ενσαρκώνει τις εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες και το θάρρος του Τσώρτσιλ, και που βοήθησε να έρθουν πιο κοντά η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ. Σε διαρκή φιλία, ο David Harris, Διευθύνων Σύμβουλος, Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή»

ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ; Άμα χώσεις στην φυλακή 54  φουκαράδες επειδή δήλωναν Έλληνες Εθνικιστές, φέρνεις κοντύτερα την Ιερουσαλήμ με την Αθήνα και ενσαρκώνεις τις εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες + το θάρρος του Ουΐνστων Τσώρτσιλ, σύμφωνα με τους πανίσχυρους Εβραίους!...

1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 7ης Ιουλίου 2022

 

 

 

Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ" ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ...

 

 


ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ» ΘΑ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ;

Ρατσιστικότατο απεδείχθη το 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Του Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω κορωνοϊού, το Παρασκευο-Σαββατοκύριακο 1 έως 3 Ιουλίου έγινε στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων το 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από διάφορες ανθρωπιστικές ΜΚΟ και Οργανώσεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Το παρακολούθησα και τις 3 ημέρες επί δύο ολόκληρες ώρες ημερησίως, καθώς γυμνάζομαι τα βράδια στην εν λόγω Πανεπιστημιούπολη. Θα κάνω μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις:

1)Το χρήμα ρέει άφθονο στους Αντιρατσιστές. Όλα αυτά τα χρόνια, έχω παρακολουθήσει δεκάδες Φεστιβάλ της Αριστεράς στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων, του Φεστιβάλ της ΚΝΕ συμπεριλαμβανομένου. Οι φουκαράδες οι κουκουέδες ετοιμάζουν επί πολλές ημέρες τον χώρο, καθώς βασίζονται κυρίως σε εθελοντές συντρόφους για λόγους οικονομίας. Οι οργανωτές του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ πληρώνουν αδρά ιδιωτικές εταιρείες για το στήσιμο όλου του σκηνικού, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μόνο δύο μέρες για το στήσιμο και μόνο μερικές ώρες για το ξεστήσιμο των εγκαταστάσεων! Οι οποίες εγκαταστάσεις είναι πανάκριβες για τα δεδομένα ενός υπαίθριου Φεστιβάλ. Μέχρι και οι χημικές τουαλέτες ήσαν τελευταίας τεχνολογίας που δεν έχω δεί πουθενά αλλού…

ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΖΑΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!..

2) Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ήταν εξ ορισμού ρατσιστικό για τους Έλληνες. Το εισιτήριο κάθε ημέρας ήταν 5 ευρώ (10 ευρώ και για τις 3 ημέρες) για τους Έλληνες και δωρεάν για τους αλλοδαπούς!.. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του Ρατσισμού, ελάτε εσείς να μού πείτε τι είναι… Ποιός δεν θυμάται ότι τραβολογούσαν την φουκαριάρα την Χρυσή Αυγή στα δικαστήρια, επειδή έδινε συσσίτιο μόνο σε Έλληνες; ΚΙ ΟΜΩΣ: Ουδείς απ’ όλους αυτούς τους «ανθρωπιστές» ενοχλείται που το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ βάζει κάθε χρόνο εισιτήριο για τους Έλληνες και δωρεάν είσοδο για τους αλλοδαπούς!..

3) Και μια απλή βόλτα να έκανες γύρω από τον περιφραγμένο χώρο της Πανεπιστημιουπόλεως όπου διεξαγόταν το Φεστιβάλ (τα κάγκελα έχουν περίμετρο 1.100 μέτρων) καταλάβαινες ότι το Χρήμα ρέει άφθονο στους Αντιρατσιστές: Ο χώρος είχε γεμίσει με εκατοντάδες πανάκριβα ιδιωτικά αυτοκίνητα, καίτοι ο μέσος όρος της ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν πολύ κάτω από τα 30 έτη!.. Σίγουρα κάποιοι από αυτούς τους ευκατάστατους νεολαίους εργάζονται ως υπάλληλοι διαφόρων ΜΚΟ και έχουν κάνει επάγγελμα τον Αντιρατσισμό . Ωστόσο, η πλειοψηφία των κοριτσιών και των αγοριών που είδα εγώ,  ξόδεψαν το Παρασκευο-Σαββατοκύριακό τους στα Ιλίσια μόνο και μόνο για να συμπαρασταθούν στους εισβολείς λαθροπρόσφυγες και να βροντοφωνάξουν την απέχθειά τους προς εμάς τους Πατριώτες!..

Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΑΓΗΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

…4) Μιλάμε για πολυπληθή Νεολαία των Βορείων Προαστείων, με πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ που πήγε να βροντοφωνάξει στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ των Ιλισίων ότι οι Πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, κι ότι αυτοί που πρέπει να απελαθούν είναι οι Έλληνες Πατριώτες!.. Αν και είμαι τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος βλέποντας πόσα πολλά ωραία κορίτσια κάτω από 25 χρονών πήγαιναν κάθε βράδυ στο 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ για να συμπαρασταθούν στους λαθροπρόσφυγες εισβολείς, απαιτώντας από το Ελληνικό Κράτος να τους δώσει τζάμπα σπίτια και διαμερίσματα, να τους ταΐζει ισοβίως και δωρεάν, να τους χορηγεί κάθε μήνα χαρτζηλίκι 400 ευρώ το άτομο για τις αγορές τους κλπ- κλπ!

5) ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ εμείς οι Πατριώτες: Τα Πατριωτικά Ιδεώδη δεν είναι καθόλου δημοφιλή στην Νεολαία του Ρωμέικου. Αντιθέτως, βοηθούσης της μπολσεβικοκρατούμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα Διεθνιστικά Ιδανικά της Προδοτικής Αριστεράς έχουν τεράστια πέραση ακόμη και στα πάμπλουτα κοριτσόπουλα των Βορείων Προαστίων.

 Στις δικές μας συγκεντρώσεις το 90% είναι άνδρες, με το κυάλι σταμπάρεις κανένα κοριτσόπουλο, που κι αυτό βρέθηκε εκεί «από σπόντα». Στα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ της Αριστεράς υπάρχει συνωστισμός πανέμορφων κοριτσιών, που δεν είναι όλες έμμισθοι υπάλληλοι ΜΚΟ, όπως μού είπε ένας φίλος. Πιστεύουν φανατικά στον Αντιρατσισμό και ηδονίζονται βλέποντας την καθημερινή «Αντικατάσταση Πληθυσμού» με Μαύρους και Ασιάτες που λαμβάνει χώρα με ταχύτατους ρυθμούς στο χρεοκοπημένο Ρωμέικο…

6) Με κίνδυνο να παρεξηγηθώ, ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ: Αν αύριο γίνει Πόλεμος με την Τουρκία, θα υπάρξουν άραγε αρκετοί κρετίνοι Πατριώτες που θα πάνε στα σύνορα να θυσιαστούν, για να ξεχαρμανιάζουν στα μετόπισθεν τα πάμπλουτα κοριτσόπουλα της Ρωμέικης Μπουρζουαζίας με τους Αφρικανούς και τους Ασιάτες λαθροπρόσφυγες;

Μιλάμε για τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟ: Εμείς οι Πατριώτες θα θυσιαζόμαστε στα Σύνορα για να μη μπουκάρει μέσα η Τουρκιά, κι οι ισλαμιστές λαθροπρόσφυγες που μπούκαραν στην Ελλάδα με το «έτσι θέλω» προκειμένου να μάς αντικαταστήσουν, θα τα έχουν όλα δωρεάν, θα γλεντοκοπάνε με τα κοριτσόπουλα και θα προσφέρουν τις έμμισθες υπηρεσίες τους στους εκατοντάδες χιλιάδες κιναίδους του Ρωμέικου. Και πολύ σύντομα θα μάς επιβάλουν το Ισλάμ γιατί θα έχουνε γίνει πλειοψηφία στην Ελλάδα…

1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 7ης Ιουλίου 2022

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

14 σχόλια:

  1. ΧΑΡΕΙΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΝΟΗΜΑ. ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
    Χαιρετισμός του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επ΄ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων του.
    http://dikastis.blogspot.com/2022/07/blog-post_53.html
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
    Αθήνα, 6 Ιουλίου 2022
    Αρ. Πρωτ. 5941
    Προς Όλους τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χώρας δια των
    Διευθυνόντων τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της Χώρας
    Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον. Όμως, ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος. Πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα.
    Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, προσωπικά, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη βοήθεια άξιων και ικανών συναδέλφων που υπηρετούν σε όλη την Επικράτεια. Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο. Ο Έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων.
    Το ενιαίο και αδιαίρετο της ανεξάρτητης Εισαγγελικής Αρχής με κάνει να πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα όλων των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας. Άλλωστε η ιστορία του Εισαγγελικού Σώματος και η χορεία των παλαιών και άξιων συναδέλφων, αυτό επιτάσσουν, αυτό απαιτούν.

    Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
    Ισίδωρος Ε. Ντογιάκος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.
      Στις 13 Νοεμβρίου 2018 έγινε μία βομβιστική απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντογιάκου. Η αστυνομία, από τον τρόπο της απόπειρας και την συνδεσμολογία της βόμβας, είναι σίγουρη, ότι την έφτιαξαν κομμουνιστές, αυτοί που σκότωναν και σκοτώνουν μαζικά και άνανδρα τους Έλληνες.

      (Η ακτινογραφία του μηχανισμού που βρέθηκε άθικτος έξω από το σπίτι του Αντεισαγγελέα Ντογιάκου, φωτογραφίζει συνδεσμολογία της πρώτης γενιάς των Πυρήνων της Φωτιάς, ή κάποιας νέας ομάδας που αντέγραψε τα κόλπα των Πυρήνων. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο, πίσω από την ενέργεια να κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που έχει πραγματοποιήσει χτυπήματα με βόμβες και μάλιστα σε δικαστικούς στόχους με τελευταίο στις 22 Δεκεμβρίου του 2017 στο Εφετείο, ενώ έχει στο ενεργητικό της και μια αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια στις 12 Δεκεμβρίου 2016, στο υπουργείο Εργασίας, όπου ο μηχανισμός δεν εξερράγη. Όλα δείχνουν πως ο κατασκευαστής, είναι πιθανότατα άπειρος, που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και για το λόγο αυτό η βόμβα που περιείχε περισσότερο από ένα κιλό πυρίτιδα, δεν εξερράγη. Αυτό που προβληματίζει τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, είναι το ενδεχόμενο ο κατασκευαστής να έχει φτιάξει και άλλες βόμβες - αντίγραφα στα πρότυπα των φακέλων- βομβών οι οποίες θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε άλλους στόχους καθώς διανύουμε την εβδομάδα πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.)


      Η δήλωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου για το γεγονός αυτό έχει ως εξής :

      «Σήμερα, ένα μέλος της εισαγγελίας μας, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η οικογένειά του αλλά και ο ανυποψίαστος πολίτης που πέρασε δίπλα από την παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό μοτοσικλέτα κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν το δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο.
      Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια (sic) είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει.
      Μόνο με ειρηνικούς αγώνες σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ...

      Όπως καταλαβαίνει κάθε Έλληνας πολίτης, με Δείκτη Νοημοσύνης άνω του 100, η αξιοζήλευτη αυτή δήλωση προσφέρεται για πολυεπίπεδη ανάλυση, τόσο γι αυτά που λέει, όσο, κυρίως, για τον πλούτο των νοημάτων που κρύβει. Η σημασιολογική επιστήμη είναι ενθουσιασμένη με την δήλωση, και για τον πρόσθετο λόγο ότι αυτή (η δήλωση) προέρχεται από την κορυφή της Δικαιοσύνης της Ελλάδος. Φαντάζεται κανείς τι ενδιαφέρουσες δηλώσεις μπορεί να γίνουν από κατώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης…

      Η παραπάνω ανακοίνωση της κ. Δημητρίου έγινε για να "καταδικάσει" μια άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, που απείλησε την ζωή ενός συναδέλφου της εισαγγελέα, την οικογένειά του και τους άτυχους περαστικούς.
      Αναλύοντας τα συμφραζόμενα της εισαγγελέως βλέπουμε ότι κατά την κ. Δημητρίου οι άνανδροι τρομοκράτες βαδίζουν στο λάθος δρόμο, της ωμής βίας, για να αλλάξουν τον κόσμο. Κατά την κ. εισαγγελέα, αυτά τα δειλά και δολοφονικά αποβράσματα, που σκοτώνουν μαζικά κόσμο εκ του ασφαλούς, θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Δηλαδή έχουν επιλέξει τον λάθος, καταδικαστέο, αντιδημοκρατικό δρόμο, για να φτάσουν στο σωστό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Δηλαδή οι άνθρωποι έχουν αγαθά κίνητρα στον δολοφονικό οίστρο τους.

      Κ. Δημητρίου, το σύνταγμα σας έχει αναθέσει ένα σπουδαίο θεσμικό ρόλο. Άραγε έχετε το δικαίωμα ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να απευθύνετε διαγγέλματα - επιστολές - προτροπές προς εγκληματίες τρομοκράτες; Έχετε το δικαίωμα να συνδιαλέγεστε, έμμεσα, με εκείνους των οποίων την ποινική δίωξη σας έχει αναθέσει το Σύνταγμα τού Κράτους;
      Έχει το δικαίωμα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με τέτοια πρωτοφανή και ανάρμοστη για την ιδιότητά της κίνηση, να κατέρχεται από την Εισαγγελική έδρα, να απεκδύεται την θεσμική τήβεννό της και να σέρνεται στον βούρκο του πεζοδρομίου με άνανδρους εγκληματίες, συνομιλώντας μαζί τους σαν νηπιαγωγός προς άτακτα νήπια. Δεν καταλαβαίνει ότι ουσιαστικά συνομιλεί με άνανδρους φονιάδες, κρυμμένους βομβιστές εγκληματίες, που έβαλαν, εκ του ασφαλούς, βόμβα σε ένα δικό της συνάδελφο;

      Τα προσεκτικά λόγια και οι εκφράσεις που έπρεπε να εκστομίσει η ηγεσία της Δικαιοσύνης, μπροστά σε μια άνανδρη δολοφονική πράξη, θα είχαν να κάνουν με την ζωηρή επιθυμία της να εξιχνιαστεί το έγκλημα και να εμπεδωθεί ένα αίσθημα ασφαλείας στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και στον λαό.
      Η κ. Δημητρίου έχει άλλη άποψη. Εύχεται «ειρήνη στον κόσμο», μιλώντας σαν σε ακαδημαϊκό συνέδριο, υπέρ των ειρηνικών αγώνων «για να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων»!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ο Γενικός ποινικός εισαγγελέας σε κάθε ευνομούμενη χώρα της γης, είναι o εκφραστής, το σύμβολο, ο θεσμικός φύλακας της εφαρμογής του νόμου, ο άτεγκτος αλλά δίκαιος τιμωρός, αυτός που κυνηγάει επίμονα και συστηματικά κάθε παραβάτη της νομιμότητας.

      Σε καμιά περίπτωση, με την φρασεολογία και συμπεριφορά του, ο Γενικός Εισαγγελέας δεν πρέπει να ξεπέφτει με παρακλητικό ύφος απέναντι σε φονιάδες, να εκδηλώνει αδυναμία, να "συμφωνεί με αυτούς τους ανθρώπους, ότι ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει σε πολλά επίπεδα", να εξ υπονοεί συγκατάβαση και συμπάθεια, σε στόχους και ενέργειες παρανόμων και εγκληματιών (και μάλιστα δειλούς βομβιστές μαζικών δολοφονιών). Ένας Γενικός εισαγγελέας δεν επιτρέπεται να παρουσιάζει την εικόνα ενός καλοκάγαθου ευτραφή Αγιοβασίλη, που χαϊδεύει τα κεφάλια των άτακτων παιδιών, εκπέμποντας κηρύγματα του στυλ «ειρήνη υμίν».

      Η ανακοίνωση της κ. Δημητρίου για την βομβιστική ενέργεια των άνανδρων καθαρμάτων μοιάζει περίπου με ένα ιδεολογικό - πολιτικό μανιφέστο του στυλ: «εμπρός στο δρόμο, που χάραξε ο Νοέμβρης».

      Ας συνεχίσουμε την σκέψη μας με σημασιολογικό τρόπο:

      Με ελάχιστη διεύρυνση της οπτικής, βασανίζοντας λίγο την δήλωση, ουσιαστικά το κεντρικό νόημα της ανακοίνωσης της κ. Δημητρίου είναι: «αγαπημένα μου παιδιά αυτό που κάνατε στον Ντογιάκο, ήταν δίκαιο, αλλά ακραίο, βίαιο. Ναι, βέβαια, μπορεί να είναι πολύ κακός άνθρωπος ο Ντογιάκος. Ίσως κάτι τέτοιο του χρειαζότανε. Αλλά αγαπητά μου άτακτα παιδιά από σας περιμένω να φανείτε ανώτεροι στο ήθος. Μην κάνετε βίαιες πράξεις. Όπως, αγαπητά μου παιδιά, σας γράφω επί λέξει: «Σε αυτό που διαφωνώ μαζί σας, κάθετα και οριζόντια, είναι ο τρόπος, που αυτό πρέπει να γίνει». Δηλαδή δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...
      Θα αλλάξουμε μαζί τον κόσμο ειρηνικά. Θα τιμωρήσουμε τον Ντογιάκο και τον κάθε Ντογιάκο με την ανώτερη συμπεριφορά μας. Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο».


      "Αν το άλας μωρανθεί..." όπως θα έλεγε και ένας ιουδαίος προφήτης στην Παλαιστίνη τον 1ο αιώνα μ.Χ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Oι Συνωμόται - του Μιχάλη Αρβανίτη

    Ο περιβόητος Ισίδωρος Ντογιάκος ανήλθεν επί της ανωτάτης βαθμίδος της κλίμακος του Εισαγγελικού κλάδου. Είναι ήδη προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (Α.Π.). Επελέγη δια την κρίσιμον ταύτην θέσιν, κυβερνώσης, κατά… σύμπτωσιν, της Ν.Δ.

    Προ εννέα (9) ετών (2013) – και τότε επί Ν.Δ. – απεδείχθη ο πλέον κατάλληλος δια την θέσιν του δημίου των Ελλήνων εθνικιστών, αφού προηγουμένως, ο φίλος του Σαμαράς προητοίμαζεν, επί εν έτος το έδαφος, μετά της συνωμοτικής του ομάδος και μετά τινων πρακτόρων αλλοεθνούς Υπηρεσίας, οίτινες εφρόντισαν δια την αφορμήν.

    Δοθείσης (σ.σ. προσφερθείσης το ορθότερον) της αφορμής, δύο (2) υπουργοί της κυβερνήσεως Σαμαρά (Δένδιας και Αθανασίου) Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης αντιστοίχως και μέλη της συνωμοτικής ομάδος έσπευσαν και έπεισαν με ψεύδη και άνευ στοιχείων την Εισαγγελέα του Α.Π. αφελεστάτην και ευκολόπιστον καν Γκουτζαμάνην, να διατάξη την διεξαγωγήν κατεπειγούσης προκαταρκτικής εξετάσεως, χωρίς να συντρέχη εν προκειμένω ο λόγος του «κατεπείγοντος», ει μη μόνον δια τον Σαμαράν.

    Ο προς ον ανετέθη η διεξαγωγή κατεπειγούσης προκαταρκτικής εξετάσεως αντεισαγγελεύς του Α.Π. Βουρλιώτης έσπευσεν αμέσως, με πρωτοφανή ταχύτηταν, συνέταξεν πόρισμα, με τα ληφθέντα εκ του αρχείου του πεζοδρομιακού οχλοδικείου «στοιχεία» και ήσκησεν αστραπιαίως ποινικήν δίωξιν δια παράβασιν του άρθρου 187 Π.Κ., κατ’ εντολήν των συνωμοτών του Σαμαρά.

    Ακολούθως ήρχισαν συλλήψεις και εξονυχιστικαί έρευναι εις τας οικίας γραφεία και καταστήματα των εθνικιστών, με αποτέλεσμα να ευρεθούν… άνθρακες αντί «θησαυρού». Ως κοινοί τρομοκράται την 1-11- 2013 εξετέλεσαν ανενόχλητοι δυο νέους Έλληνας εθνικιστάς και ετραυμάτισαν βαρύτατα έναν τρίτον εις το Ν. Ηράκλειον Αττικής.

    Τον έλεγχον και την ενορχήστρωσιν των λοιπών χειρισμών της προδικασίας ανέλαβεν ο…αμερόληπτος Ντογιάκος.

    Εις την πρότασιν την οποίαν συνέταξεν ο εν λόγω εισαγγελεύς επιχείρησεν προκρούστειον ερμηνείαν του άρθρου 187 Π.Κ. ταυτίσας εμμέσως πλην σαφώς την υποκειμενικήν του υπόστασιν με την υποκειμενική υπόστασιν του άρθρου 187 Α (περί τρομοκρατίας). Στηριχθείς δε και επί της αστόχου εμβαλωματικής διατάξεως της παρ. 6 του άρθρου 187 Π.Κ. δι’ ης καθιερώθη υπούλως ως «επιβαρυντική περίπτωση» η υποκειμενική υπόστασις του ν. 3875/2010 (περί εγκληματικής οργανώσεως) έκρινεν αυθαιρέτως ως μη εφαρμόσιμον - in concreto – τον συγκεκριμένον νόμον, τυχόν εφαρμογή του οποίου, θα απέκλειεν την άσκησιν ποινικής διώξεως κατά των Ελλήνων Εθνικιστών με την κατηγορίαν εγκληματικής οργανώσεως. Την πρότασιν Ντογιάκου αντέγραψεν (ανεφέρθη εξ’ ολοκλήρου) το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών και παρέπεμψεν εις το Δικαστήριον τους Έλληνας εθνικιστάς, με το υπ. αριθμ. 215/2015 Βούλευμα, κατά πλειονοψηφίαν, παρά την αντίθετον, νόμιμον και απολύτως εμπεριστατωμένην εισήγησιν του καταξιωμένου εφέτου – εισηγητού.

    Επί της προτάσεως Ντογιάκου εβασίσθη και η πρωτόδικος απόφασις. (σ.σ. η απολύτως θεμελιωμένη, νομικώς τε και πραγματικώς απαλλακτική πρότασις της κας Εισαγγελέως της έδρας ηγνοήθη, ως ανεμένετο). Η εν λόγω υπ. αριθμ. 2425/2020 πρωτόδικος απόφασις ελήφθη προ της ενάρξεως της δίκης, κατ’ εντολήν Σαμαρά, κυρίως δια την ικανοποίησιν απαιτήσεως των εντολέων του, οίτινες εσχάτως τον εβράβευσαν με ειδικόν παράσημον δια την προδοσίαν του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος εκατηγορήθη, δια τους χειρισμούς του εις άλλην υπόθεσιν, δια μεροληψίαν και του επεβλήθη πειθαρχική ποινή. Τον Οκτώβριον του 2016 υπεχρεώθη να αποχωρήση από την θέσιν του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με απόφασιν Πειθαρχικού Συμβουλίου του Α.Π. δι’ ης του επεβλήθη στέρησις αποδοχών τεσσαράκοντα (40) ημερών. Συμφώνως προς την εν λόγω απόφασιν, η συμπεριφορά του Ντογιάκου εχαρακτηρίσθηως «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως Εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρησιν εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελίαν Εφετών Αθηνών».

      Sic rebus stantibus, ευλόγως και βασίμως πιθανολογώ, ότι ο εν λόγω εισαγγελεύς θα επιχειρήση να επηρεάση εκ πλαγίου το δευτεροβάθμιον Δικαστήριον (Α΄5μελές Εφετείον κακ/των Αθηνών) ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η έφεσις των καταδικασθέντων Ελλήνων εθνικιστών, επί τω τέλει διατηρήσεως της de facto ante καταστάσεως (εις ην περιήγαγον τούτους οι άθλιοι συνωμόται και προκατειλημμένοι δικασταί) και αναγνωρίσεως ταύτης «de ure», δια τελεσιδίκου αποφάσεως.

      Συνελόντι ειπείν, ο κύριος αντικειμενικός σκοπός των εντολέων και εντολοδόχων Εθνοκτόνων ήτο και παραμένει η κήρυξις εκτός νόμου του Ελληνικού εθνικισμού.

      Δεν υποτασσόμεθα, δεν συμβιβαζόμεθα!

      Τήδε ιστάμεθα τοις των Πατέρων ημών ρήμασι πειθόμενοι!

      Μιχάλης Αρβανίτης

      Δικηγόρος

      τ. βουλευτής Αχαΐας

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ; Γιατί ο Μητσοτάκης προωθεί στον δημόσιο βίο τέτοιους ανθρώπους "για λόγους δημοσίου συμφέροντος;"
    Όσο για την ανεπαρκή, υποταγμένη και διεφθαρμένη δικαιοσύνη (του Ευστρατίου της κοκαΐνης), τι να πει κανείς. Έχει περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩ Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Η Παλιοσπύρου λέει για την δικαιοσύνη του Λιγνάδη: «Κλειδώστε τα ανήλικα σπίτι».

      Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Λιγνάδης απελευθερώνεται μέχρι να γίνει το εφετείο, οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν μεγάλες. Όπως μεγάλη είναι και η αμφισβήτηση που υπάρχει πλέον για την δικαιοσύνη στην χώρα.

      Κάτι που αποτελεί αποτέλεσμα, των τεράστιων και εξωφρενικών αντιφάσεων, στις οποίες υπέπεσε κατά την διάρκεια της υπόθεσης του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

      Διάσημοι και μη, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στα social media για την απόφαση αυτή, όμως αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε μία ανάρτηση, αυτή θα ήταν της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

      Το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι με ένα ποστάρισμα 50 λέξεων, έριξε γροθιά στην δικαιοσύνη Μητσοτάκη…

      Αναλυτικά η ανάρτησή της…

      Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου (μέσα) που ο θύτης μου δεν ήταν «γνωστός σκηνοθέτης», «γνωστός ηθοποιός» και αποδόθηκε δικαιοσύνη. (Έστω και αυτή που έχουμε τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα, συγγνώμη και ντροπή. Οι υπόλοιποι κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά στο σπίτι για να γλιτώσετε. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Β.Χαραλαμπόπουλος: «Τώρα που διαπίστωσε η δικαιοσύνη ότι ήταν βιαστής, τον άφησε ελεύθερο».
      Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, τοποθετήθηκε σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης.
      Σε story του στο Instagram έγραψε χαρακτηριστικά: «Τώρα που διαπιστώθηκε ότι ο Λιγνάδης ήταν βιαστής αφέθηκε ελεύθερος. Δεν ήταν θέμα δικαιοσύνης… Ήταν θέμα περιέργειας».

      ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ, ΜΕΣΑ ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ (ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ή ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ).

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Με τον καταδικασθέντα από την Γαλλική Δικαιοσύνη Ν.Σαρκοζί συναντήθηκε χθες ο Κ.Μητσοτάκης. Αρκεί που είναι εβραίος. Στην Ελλάδα για διακοπές ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.
    Δεν πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Σαρκοζί στην Αθήνα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές, και γνωρίζει αρκετά καλά.

    Όπως πάντα ο Νικολά Σαρκοζί προτιμά να μένει στο κέντρο της πόλης και να απολαμβάνει τις βόλτες του στα υπέροχα σποτ της ελληνικής πρωτεύουσας.

    Επ’ ευκαιρίας της διαμονής του στην Αθήνα, χθες, ο Νικολά Σαρκοζί είχε συνάντηση και με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ: η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει τα ακόλουθα:

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρείται, έντονα, το φαινόμενο της επίκλησης του κοινού περί δικαίου αισθήματος. Η επίκληση και αξιοποίηση του γενικού αισθήματος Δικαιοσύνης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, γιατί πολύ εύκολα μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκτροπή προς τα λαϊκά δικαστήρια και την πυρά για τις «μάγισσες» της κάθε εποχής.

    Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και παράλληλα την υποχρέωση της έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών. Συνεπώς, οι «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ» των τηλε- δικαστών και των τηλε-εισαγγελέων, που «εκδίδονται» με φήμες, εικασίες και σχόλια της καθημερινότητας, παραβιάζοντας κάθε έννοια του τεκμηρίου αθωότητας και προηγούνται των αποφάσεων των Δικαστηρίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνες σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

    Μόνη σταθερή εγγύηση προστασίας έναντι των άνω φαινομένων αποτελεί το Κράτος Δικαίου και οι θεσμοί του, μεταξύ αυτών δε η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, η οποία εκδίδει τις αποφάσεις της με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και τα νόμιμα αποδεικτικά μέσα, που αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι και όπως επιτάσσουν οι θεμελιώδεις αρχές της Δίκαιης Δίκης και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποφυλακίζουν τον βιαστή Λιγνάδη και «ρίχνουν» στη φυλακή 60χρονο που έκλεψε μπουγάτσα από το σούπερ μάρκετ. ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΡΘΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ.

      Τη στιγμή που η ελληνική δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερο τον καταδικασθέντα σε 12 έτη κάθειρξη βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, «ρίχνει» ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και δέκα ημερών, με τριετή αναστολή σε έναν 60χρονο επειδή έκλεψε… κατεψυγμένες μπουγάτσες από σούπερ – μάρκετ.


      Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κλοπή και βία κατά υπαλλήλων, δεχόμενο ότι τέλεσε τις πράξεις με μειωμένο καταλογισμό.

      Το περιστατικό καταγγέλθηκε την περασμένη Παρασκευή σε σούπερ – μάρκετ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, επρόκειτο για επτά συσκευασίες μπουγάτσας, συνολικής αξίας 15,26 ευρώ, εκ των οποίων μία βρέθηκε κάτω από τα ρούχα του και οι υπόλοιπες μέσα σε σακούλα.

      Υπάλληλος της επιχείρησης είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δράση και στο σημείο έφτασαν δύο αστυνομικοί. Καθώς ο 60χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, «έσπρωχνε και δεν δέχθηκε να τον ελέγξουμε […] λέγοντας ακατάληπτα πράγματα», όπως κατέθεσε μάρτυρας – αστυνομικός, κλήθηκαν για ενίσχυση άλλοι δύο αστυνομικοί και ακολούθησε η σύλληψή του.
      Η υπεράσπιση του 60χρονου ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις τελέστηκαν με μειωμένο καταλογισμό και επικαλέστηκε πρόβλημα που του παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια στο κεφάλι, εξαιτίας του οποίου έχει ελαττωμένη αντίληψη. Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσαν συγγενικό του πρόσωπο και ο εργοδότης του που εξετάστηκαν ως μάρτυρες. Ανέφεραν δε, ότι ο κατηγορούμενος εργάζεται πάνω από 25 χρόνια σε τυροκομείο, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και αμείβεται ικανοποιητικά.

      Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι θα πλήρωνε, ενώ μιλούσε για τον «πόλεμο στην Ευρώπη…», μεταφέροντας στους δικαστές ότι «η ελληνική φέτα είναι η καλύτερη».
      Κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος με μειωμένο καταλογισμό, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού ενώ απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης περί απόπειρας κλοπής αντικειμένων μικρής αξίας. Ο 60χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. 14 Ιουλίου 1907. Έπεσαν μαχόμενοι με τους Τούρκους μέσα στις Σέρρες οι μακεδονομάχοι Δημήτριος Γκογκολάκης, Μιχάλης Ουζούνης και Θεόδωρος Τουρλεντές που είχαν οχυρωθεί στο καμπαναριό της εκκλησίας. Μετά από πεντάωρη μάχη, σκοτώθηκε ο Θεόδωρος Τουρλεντές. Ο Καπετάν Μητρούσης με το Μιχάλη Ουζούνη συνέχισαν τη μάχη, ώσπου τελείωσαν οι σφαίρες. Την τελευταία σφαίρα ο Δημήτριος Γκογκολάκης την χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον ανιψιό του Μιχαήλ Ουζούνη και στη συνέχεια ο ίδιος αυτοκτόνησε με μαχαίρι, προκειμένου να μην συλληφθεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 14 Ιουλίου 1920. Ο Ελληνικός στρατός απελευθέρωσε τις Σαράντα Εκκλησιές στην Ανατολική Θράκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...