ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Φεβρουαρίου 2022

Μηταράκης: ««Πανηγυρίζουμε για τη συμφωνία με το Πακιστάν. Συμφώνησα με Πακιστάν και Μπαγκλαντές να μας στείλουν άντρες μετανάστες - Χρειαζόμαστε 144.000». ΜΗΤΑΡΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ 144.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ; Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο (ΠΡΟΣΗΛΥΤΟΣ) Ιουδαίος Μηταράκης είπε αυτόν ειδικά τον αριθμό τυχαία; ΕΔΙΩΞΑΝ 700.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.

 

 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ 144.000 ΕΒΡΑΙΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΟΛΥΝΘΗΣΑΝ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ. "Γέροντας, νέους, και παρθένους, και νήπια, και γυναίκας, φονεύσατε μέχρις εξαλείψεως".

 

ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ: ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ (ΤΟΥ ΚΚΕΣ - ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ) ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΘΕ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ "ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ"; ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΑΣΤΥΝΟΜΙΑ".

 


 Μηταράκης: «Συμφώνησα με Πακιστάν και Μπαγκλαντές να μας στείλουν άντρες μετανάστες - Χρειαζόμαστε 144.000».

  


Απίστευτα πράγματα δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για την επίσκεψη του στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές και τα όσα συμφώνησε με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.
Ο Ν.Μηταράκης συμφώνησε να έρθουν «νόμιμοι» μετανάστες από τις δύο ασιατικές χώρες, οι οποίοι θα πάρουν βίζα για 5 χρόνια και θα περνούν εννέα μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και τρεις μήνες στο Πακιστάν.
Όπως είπε ο υπουργός θα έρθουν στη χώρα μας άντρες, χωρίς τις οικογένειες τους και ο σκοπός είναι αυτοί να εργαστούν στα χωράφια, αλλά και στον τουρισμό και στις κατασκευές.
«Ο στόχος μου και στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν ήταν να μιλήσω με τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών και ένας στόχος ήταν η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Η χώρα μας δεν χρειάζεται μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπών, χρειαζόμαστε όμως εποχικούς εργαζόμενους. Η αγροτική οικονομία μας έχει ζητήσει φέτος επίσημα 144.000 εργαζόμενους για αγροτικές εργασίες και παράλληλα και στον τουρισμό και στις κατασκευές υπάρχει πρόβλημα για εργατικά χέρια», είπε αρχικά ο Ν.Μηταράκης.
Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας «θέλουμε λοιπόν πολλές χώρες, όχι μόνο γι' αυτές που αναφέρατε, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να στείλουν εποχικούς εργαζόμενους, χωρίς τις οικογένειες τους, οι οποίοι δεν θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα, θα έρθουν μόνο εάν έχουν σύμβαση με συγκεκριμένο εργοδότη».
Ο Νότης Μηταράκης ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του τονίζοντας ότι «νομοθετήσαμε πριν λίγους μήνες πενταετής άδεια αλλά για 9μηνη παραμονή ανά έτος. Αυτές οι άδειες δεν επιτρέπουν στην οικογένεια του να έρθει, δεν οδηγούν σε μόνιμη διαμονή, ούτε σε υπηκοότητα. Άρα αυτός θα έχει κάθε κίνητρο να επιτρέψει και νόμιμα να ξαναμπεί στο αεροπλάνο την επόμενη χρονιά».
Όμως η υπάρχουν ξεκάθαρα ερωτήματα πάνω σε αυτά που είπε ο υπουργός.
Αρχικά στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί που δεν εργάζονται, αλλά και αρκετοί που βρίσκονται στις δομές αλλοδαπών. Αν όντως η Ελλάδα χρειάζεται εργατικά χέρια, γιατί δεν δίνει την ευκαιρία στους συγκεκριμένους αλλοδαπούς να εργαστούν;
Ο Νότης Μηταράκης μίλησε για πάνω από 144.000 εργαζομένους, δηλαδή αναφερόμαστε σε μια ολόκληρη πόλη! Αυτοί, όπως ο ίδιος είπε, θα έρθουν χωρίς τις οικογένειες τους και θα είναι άντρες. Αρχικά πολλοί απ' αυτούς δεν θα είναι παντρεμένοι και άρα θα έρθουν στην Ελλάδα για να βρουν... και τον έρωτα, ενώ πολλοί απ' αυτούς θα προσπαθήσουν να κάνουν οικογένεια στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν θα γίνει η «ανανέωση» του ελληνικού; Φέρνοντας ασιατικής καταγωγής άντρες στη χώρα μας;
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από την ανάρτηση του υπουργού έχουν σχολιάσει πολλοί αλλοδαποί, οι οποίοι είτε πανηγυρίζουν γιατί θα έρθουν στην Ελλάδα, είτε διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι θα δοθούν οι δουλειές σε νέους μετανάστες και όχι σε αυτούς που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας.

 

ΜΗΤΑΡΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ 144.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ; Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο (ΠΡΟΣΗΛΥΤΟΣ) Ιουδαίος Μηταράκης είπε αυτόν ειδικά τον αριθμό τυχαία;


ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Ο αριθμός 144.000 (εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες) είναι φυσικός αριθμός. Είναι γνωστός κυρίως για την συμβολική και εσχατολογική του σημασία σε διάφορες θρησκείες και πεποιθήσεις.


Χριστιανισμός και Ιουδαϊσμός
Ο αριθμός 144.000 έχει συνδεθεί με τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ οι οποίες κατά την Παλαιά Διαθήκη διέθεταν η κάθε μια από 12.000 μέλη (12.000 x 12 = 144.000), ενώ αναφέρονται και σε εδάφια της Αποκάλυψης.
Κάποιοι πιστοί αντιμετωπίζουν τον αριθμό ως συμβολικό και πως αναπαριστά όλο το μέγα πλήθος των ανθρώπων του θεού στην επουράνια εκκλησία καθ'όλη την ιστορία, ενώ άλλοι θεωρούν πως οι αριθμοί 12.000 και 144.000 κυριολεκτικά αποτελούν είτε τους απογόνους του Ιακώβ (πατριάρχης του Ισραήλ) είτε τα άτομα τα οποία προορίζονται να έχουν ξεχωριστό ρόλο στο τέλος του κόσμου. 


Μάρτυρες του Ιεχωβά
Κατά τους μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρείται πως ακριβώς 144.000 πιστοί άντρες και γυναίκες, από την Πεντηκοστή του 33 μ.Χ. έως και την παρούσα ημέρα, θα ανασταθούν και θα ανέλθουν στον ουρανό ως αθάνατα πνεύματα για να περάσουν την αιωνιότητα με τον Θεό και τον Χριστό, και πως αυτοί οι άνθρωποι είναι χρισμένοι από τον Θεό ώστε να αποτελέσουν μέλη του πνευματικού βασιλείου του. Η διαδικασία της χρίσεως γίνεται με την λήψη του άρτου και του οίνου κατά το Πάσχα ως επέτειο της Σταύρωσης.


Μορμόνοι
Οι Μορμόνοι (Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών) θεωρούν πως οι 144.000 αποτελούν αρχιερείες ορισμένοι από τον Θεό έτσι ώστε να διδάξουν το αιώνιο ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη, φυλές και γλώσσες και έχουν την καθοδήγηση των αγγέλων στο έργο τους αυτό. 


Σκόπτζι, «Λευκά Περιστέρια». Μεσσιανική χριστιανική αίρεση στην Ρωσία που τα μέλη της αυτοευνουχίζονταν.
Το ακραίο θρησκευτικό κίνημα των Σκόπτζι του 18ου έως τα μέσα του 20ού αιώνα στην Ρωσία και μετέπειτα ΕΣΣΔ, πίστευε πως ο Μεσσίας θα έρθει όταν θα υπήρχαν 144.000 πιστοί στις τάξεις τους, βάσει της ανάγνωσης τους στο βιβλίο της  Αποκάλυψης.
 

ΩΡΙΓΕΝΗΣ, ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ. ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΤΗΚΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.


Ισλάμ
Ο αριθμός 144.000 θεωρείται πως είναι ο αριθμός των μελών της οικογενείας και γενικότερα των κοντινών προσώπων (Σαχάμπα) του Μωάμεθ, ωστόσο έχουν προταθεί και άλλοι αριθμοί. Εναλλακτικά ο αριθμός χρησιμοποιείται και ως το σύνολο όλων των προφητών του Ισλάμ, αν και αυτός ο αριθμός έχει αναφερθεί με διαφορετικά νούμερα ως 124.000 ή 244.000. 


Νεοεποχικά κινήματα
Ο αριθμός 144.000 έχει επίσης απήχηση στα πνευματικά κινήματα τύπου Νέας Εποχής:
• η εκκλησία με την ονομασία Church Universal and Triumphant (Εκκλησία Παγκόσμια και Θριαμβεύουσα) διδάσκει πως η Σανάτ Κουμάρα (εξελιγμένο ον του πνευματικού υπερπέραντος επί της Γης κατά το κίνημα) και οι Άρχοντες της Φλόγας θα φέρουν μαζί τους 144.000 ψυχές από τον πλανήτη Αφροδίτη.
• οι ακόλουθοι του Ραελισμού (εκκλησία με πίστη στα ΑΤΙΑ ως εξωγήινους επισκέπτες) θεωρούν πως υπάρχουν 144.000 επιλεγμένοι άνθρωποι οι οποίοι θα συνεχίσουν την ανθρωπότητα σε περίπτωση όπου συμβεί γενική καταστροφή.
• η σατιρική εκκλησία Church of the Subgenius (Εκκλησία της Υποδιάνοιας) διδάσκει πως 144 με 144.000 άνθρωποι θα παρθούν από τους Ξίστες επί των ιπτάμενων δίσκων απολαύσεων.  

 

 

 

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ. «Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ. Mitarachi ή Μηταράκης». ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΡΟΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΟΡΟΣ – ΜΗΤΑΡΑΚΗ;

 

 

Ο ΣΟΡΟΣ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ: «ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΟΛΗ». Ο ΔΑΡΕΙΟΣ, Ο ΞΕΡΞΗΣ, Η ΕΣΘΗΡ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ.

 

 


Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΧΤΙΖΟΥΝ HOT SPOT ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. Στην αρχαία Λέπιδα της Λέρου, θα γίνει κλειστό hot spot «μεταναστών»!

 

 

 

 ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΜΗΤΑΡΑΚΗ. ΣΤΗΝ ΧΙΟ, ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΕΚΑΨΑΝ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ ΜΗΤΑΡΑΚΗ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

 

 

 

 

 

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΧΤΙΖΟΥΝ HOT SPOT ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. Στην αρχαία Λέπιδα της Λέρου, θα γίνει κλειστό hot spot «μεταναστών»!

 Στην αρχαία Λέπιδα της Λέρου,  θα γίνει κλειστό hot spot  μεταναστών»!

Ένα στρατηγικό σημείο,
απ όπου μπορείς να ελέγξεις
το λιμάνι του Λακκίου!!! 
ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.11.2020.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του Frantsesko DiPierro

Πόση συζήτηση και πόσος πολύς κόσμος επισκέπτεται αυτήν την περιοχή τον τελευταίο καιρό! Ο κάθε ένας δηλώνει την παρουσία του εκεί για διαφορετικούς λόγους. Δικηγόροι, μηχανικοί, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην και νυν αξιωματούχοι, εργολάβοι, εργάτες και μπουλντόζες, βοσκοί, ιδιοκτήτες, και καταπατητές, μαζευτήκαν στην γύρω περιοχή προς αναγνώρισή της. Πολλοί άνθρωποι στον ίδιο τόπο, συζητήσεις και σχόλια με λόγια πολλά… φτωχά και πλούσια. 

 

Όλοι σπεύδουν στην νέα γη που μυρίζει χρυσό, σαν τους παλιούς Αμερικάνους χρυσοθήρες στα βουνά της Αλάσκας! Σε έναν τόπο που βγήκε στην επιφάνεια μετά από 77 χρόνια…

Ελάτε να κάνουμε μαζί ένα περίπατο!

Εξ άλλου δικαιούμαστε και εμείς να γνωρίσουμε τα άγνωστα μέχρι τώρα Πιενα / Piena / Piana!

Τα Πίενα είναι μια πανέμορφη περιοχή που ανήκει στον ορεινό όγκο του βουνού Σκουμπάρδα. Οι χαρτογράφοι που είχαν περάσει από αυτήν την περιοχή από το 1400 έως το 1600 μ.Χ., το παρουσίαζαν στους χάρτες σαν ένα άλλο νησί, με την ονομασία Λέπιδα, που ήταν πλησίον της νήσου Λέρου.

[σημ. Γ. Λεκάκη: Λέπιδα ή Λεπίδα ή Λεπιθα, ή Λεψίδα, μικρονήσι της Λέρου, όπου ιερόν της Σίβυλλας ή της Κυβέλης (δείτε το στον επάνω χάρτη). Ιερός τόπος, γεμάτος αρχαία τεμένη, εξ ων και η περιοχή γύρω ελέγετο Τεμένια (δείτε το στον κάτω χάρτη) - ΠΗΓΗ: Γ. Λεκάκης "Σύγχρονης Ελλάδος Περιήγησις".].
Εμείς οι μεταγενέστεροι έχουμε χαρτογραφήσει και χρωματίσει αυτό το βουνό με πορτοκαλί χρώμα δείχνοντας ότι είναι βοσκότοπος. Σε αυτόν όπως και σε άλλους πρόχειρα χαρακτηρισμένους βοσκότοπους, δημόσιοι υπάλληλοι και μη, βγάζουν τα προς το ζην!

 Ο τόπος αυτός που διατηρεί την ονομασία Πίενα εδώ και πολλούς αιώνες, είναι το μέρος στο όποιο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς κατόπιν υποδείξεως, αποφάσισε να φτιάξει το νέο κλειστό Hot spot των μεταναστών. Είναι ένα στρατηγικό σημείο από όπου μπορείς να ελέγξεις όλο το Λιμάνι του Λακκίου. - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΛΕΡΟ, ΕΔΩ.

Στην πρόσφατη ιστορία αυτού του νησιού, δηλαδή από το 1912 και για 31 χρόνια, η Λέρος και τα Δωδεκάνησα έγιναν κτίση των Ιταλών. Ήταν η εποχή που αλλάξαμε φρουρά στο νησί, εκδιώχτηκαν μετά από 390 χρόνια οι Τούρκοι κατακτητές και επικρατήσαν οι Ιταλοί. Σε εκείνο το σημείο οι Ιταλοί είχαν τοποθετήσει την αντιαεροπορική άμυνα, που θα κάλυπτε από τις επιθέσεις των αεροπλάνων την μαρίνα του Αγ. Γεωργίου, καθώς και το υδατοδρόμιο των Λεπίδων. Στον ίδιο ιστορικό λόφο είχαν στήσει ένα κάστρο κάποιοι προκάτοχοι τους πριν από χιλιάδες χρόνια… άρα γε ποιοι ήταν αυτοί; Είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε μάλλον ποτέ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΕΔΩ.

Εκεί υπάρχουν κάποια «ορφανά κτίσματα» για τα οποία δεν έγινε ποτέ καμμία επίσημη έρευνα. Μάλλον δεν ήταν γνωστά σε καμμία υπηρεσία. Τα κτίσματα αυτά, θα ισοπεδωθούν από τις ερπύστριες των εργολάβων….

Πάνε χρόνια που κάνω εκκλήσεις να δούνε οι ειδικοί αυτόν τον τόπο, όμως ποτέ δεν έγινε καμμία επίσκεψη από κανέναν μεγαλόσχημο.

Ας ελπίσουμε ότι θα επιτραπεί η παρουσία αρχαιολόγου κατά την κατεδάφιση, έτσι ώστε να μαζέψουμε από τα μπάζα τον πολιτισμό που μας άφησαν οι προκάτοχοι μας!

Τώρα όλοι μαζί ξαφνικά φωνάζουμε και χτυπιόμαστε, ο κάθε ένας βέβαια για τον δικό του λόγο. Νομίζω ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας… Ένα ακόμα μνημείο σε λίγο καιρό θα καταστραφεί χωρίς να μάθουμε ποτέ τι ήταν και σε ποιο αιώνα ανήκε.

Κάθε μέρα χάνεται και μια μάχη η ιστορίας μας! Κάθε μέρα αυτός ο τόπος μπαίνει πιο βαθειά στο σκοτάδι της ανικανότητάς μας. Δεν καταφέραμε να διασώσουμε και να διατηρήσουμε τα κτίσματα που μας άφησαν πριν από χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοι μας…

Ελάτε τώρα σε μια θεατρική παράσταση, όπου θα θρηνήσουμε όλοι μαζί την καταστροφή αυτού του κτίσματος, που δεν γνωρίσαμε ποτέ! Εξ άλλου ένας τοίχος με άσπρο αμμοκονίαμα είχε απομείνει! Τι να τον κάνουμε; Τόσα και τόσα καταστρέψαμε αυτός μας μάρανε;

Λείψανα αρχαίας φρυκτωρίας;

Ένας τοίχος που κάποτε οι χαρτογράφοι τον έβλεπαν και τον κατέγραψαν σαν ένα διώροφο μεγάλο κάστρο! Θα μου πεις ήταν όλοι τους φαντασιόπληκτοι που έβλεπαν δυο νησιά και στην γύρω περιοχή κάστρα, φρυκτωρίες και πύργους. Όχι κύριοι! Οι χαρτογράφοι τότε έβλεπαν και χαρτογραφούσαν τον πολιτισμό που είχε εκείνη την εποχή ο τόπος μας! Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη επί γης τα απομεινάρια τους και έτσι όλοι εμείς δεν μπορούμε να τους διαψεύσουμε… κάτι είναι και αυτό!

 

Οι χάρτες που παραθέτω σε φωτογραφίες μαρτυρούν την ιστορία του τόπου που γεννήθηκα. Σήμερα θλίβομαι διότι τον βλέπω να καταστρέφεται, μη μπορώντας να κάνω κάτι περισσότερο από το να καταγράφω, για να μείνουν έστω στο χαρτί και στις φωτογραφίες για τις επόμενες γενεές.

 

Κάνω έκκληση σε όλους όσους κινούν τα νήματα. Βοηθήστε σας παρακαλώ να σώσουμε τον πολιτισμό μας!!!

 

 

 

ΕΔΙΩΞΑΝ 700.000 ΕΛΛΗΝΙΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.

Μηταράκης: «Πανηγυρίζουμε για τη συμφωνία με το Πακιστάν» - Έδιωξαν τους Έλληνες και φέρνουν μουσουλμάνους για εργασία.

Μεγάλα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τα κρίσιμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας και ένα από αυτά είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Η έλλειψε εργατικού δυναμικού που εν πολλοίς δημιουργήθηκε από τις ίδιες κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) τα δώδεκα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου μέχρι σήμερα και οδήγησαν σε έξοδο από τη χώρα περισσότερους από 500.000 νέους Έλληνες. 

Χθες ο Ν.Μηταράκης μιλώντας στην εκπομπή του Στέλιου Καλόγηρου στο «Βεργίνα TV» αποκάλυψε ότι έκλεισε συμφωνία με το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές για να έρθουν «νόμιμοι» μετανάστες για να δουλέψουν στην Ελλάδα. 

Όπως ο ίδιος είπε η χώρα χρειάζεται περίπου 144.000 εποχικούς εργάτες. 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κατοικούν 26.000 νόμιμοι μετανάστες από το Πακιστάν και 5.000 αιτούντες άσυλο. Όσον αφορά τους παράνομους μετανάστες ο κ. Μηταράκης είπε ότι με την ενίσχυση της εποχικής εργασίας θα μειωθεί ο αριθμός τους, καθώς θα έρχεται στην Ελλάδα μόνος του, χωρίς την οικογένειά του ο μετανάστης για να εργαστεί εποχικά και θα επιστρέφει όταν ολοκληρώνεται η εργασία του.

«Αν δεν επιστρέψει μόνος του, τότε θα γίνεται απέλαση και θα ακυρώνεται η άδεια εργασίας. Τέτοιου είδους εποχικές άδειες εργασίες θα δίνονται 4.000 το χρόνο σε υπηκόους Μπαγκλαντές, αφού πρώτα έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τον εκάστοτε εργοδότη», είπε ο Ν.Μηταράκης.  

Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία ο κάθε εργοδότης μπορεί να υπογράψει συμβόλαια με υπηκόους όλων των χωρών.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συμφωνία -ακόμη- με το Πακιστάν, παρόλα αυτά ο Σ.Καλόγηρος του είπε ότι οι Πακιστανοί πανηγυρίζουν για τη συμφωνία, με τον υπουργό να απαντά «και εμείς πανηγυρίζουμε». 

Σε ερώτηση αναφορικά με το γιατί δεν έγιναν παρόμοιες συμφωνίες με ομόθρησκες χώρες ο υπουργός απάντησε ότι ήδη γίνονται αντίστοιχες συζητήσεις με την Ινδία, την Αίγυπτο, αλλά και τις βαλκανικές χώρες, ενώ ο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί και εκεί. Συνολικά η χώρα χρειάζεται περίπου 144.000 εποχικούς εργάτες, συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε επίσης πως «οι ροές είναι μειωμένες κατά 90% σε σχέση με το 2019, ενώ οι δομές έχουν αποσυμφορηθεί, καθώς από τις 121 δομές έχουν κλείσει οι 87», γεγονός που αποδεικνύει σύμφωνα με το Ν. Μηταράκη ότι η χώρα μας ξεπερνά τη μεταναστευτική κρίση. «Στόχος είναι», τόνισε ο υπουργός, «μέσα στο 2022 να ενισχυθούν οι απελάσεις όσον μπαίνουν παράνομα στη χώρα. Μέχρι στιγμής απελαύνονται από την Ελλάδα περίπου 10.000 – 12.000 παράνομοι μετανάστες κάθε χρόνο».

Για το λόγο αυτό ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές προκειμένου να υπάρξει συνεργασία με αυτές τις χώρες ώστε να αυξηθούν οι απελάσεις.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κατοικούν 26.000 νόμιμοι μετανάστες από το Πακιστάν και 5.000 αιτούντες άσυλο. Όσον αφορά τους παράνομους μετανάστες ο Μηταράκης είπε ότι με την ενίσχυση της εποχικής εργασίας θα μειωθεί ο αριθμός τους, καθώς θα έρχεται στην Ελλάδα μόνος του, χωρίς την οικογένειά του ο μετανάστης για να εργαστεί εποχικά και θα επιστρέφει όταν ολοκληρώνεται η εργασία του.

Ο κ. Μηταράκης είπε ότι η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με το Κατάρ σε περίπτωση ενός κύματος μετανάστευσης από το Αφγανιστάν, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία ότι έχει ευθύνες για τους μετανάστες που έρχονται από τη Σομαλία. Επιπλέον, ο Ν. Μηταράκης επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται στο μέγιστο επίπεδο ετοιμότητας για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο μαζικό κύμα μεταναστών τόσο στα χερσαία, όσο και στα θαλάσσια σύνορά της.

Σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών «Εστία» ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι θέσεις έχουν μειωθεί από 25.000 σε 13.000 και σε ένα με δυο χρόνια το πρόγραμμα αυτό θα κλείσει τελείως. Για το θέμα των ΜΚΟ ο υπουργός Μετανάστευσης υπογράμμισε ότι κάποιες από αυτές είναι στη Δικαιοσύνη και ερευνώνται για παράνομες πράξεις και πρόσθεσε ότι μετά τη δημιουργία του πολλές οργανώσεις έκλεισαν και έφυγαν από τη χώρα, ειδικά στη Μυτιλήνη. Για τη δομή στη Χίο, ο Νότης Μηταράκης είπε ότι φιλοξενεί 6.000 άτομα και θα κλείσει δίνοντας τη θέση της σε μια καινούρια δομή εκτός αστικού ιστού για 1.240 θέσεις. Για το ΚΥΤ του Έβρου, όπου σήμερα κρατούνται 178 άτομα, είπε ότι η επέκταση θα αφορά στην αύξηση μόνο 100 θέσεων και μια γενική υλικοτεχνική αναβάθμιση.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι στην Ελλάδα μένουν νόμιμα με άδεια παραμονής 265.000 άνθρωποι.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

7 σχόλια:

  1. Ρόδος: Εντοπίστηκε σάκος από το Λιμενικό με 88.880 «χάπια των τζιχαντιστών».
    Σάκος που περιείχε 44 πλαστικές συσκευασίες με δισκία ναρκωτικών ουσιών, τύπου «CAPTAGON», εντοπίστηκε στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στελεχών της Λιμενικής Αρχής Λίνδου, στην παραλιακή περιοχή «ΚΙΟΤΑΡΙ» της Ρόδου.
    Το περιστατικό, σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος σημειώθηκε απογευματινές ώρες στις 14/02.
    Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ
    Τα δισκία παραδόθηκαν σε στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, όπου καταμετρήθηκαν και βρέθηκαν τα κάτωθι:
    -δώδεκα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ναρκωτικών ουσιών, τύπου «CAPTAGON», ορισμένα εκ των οποίων αλλοιωμένα λόγω εισροής θαλασσινού ύδατος, συνολικού μεικτού βάρους δεκατριών κιλών και διακοσίων εξήντα γραμμαρίων (13,260 γρ.).
    -είκοσι επτά πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ναρκωτικών ουσιών τύπου «CAPTAGON», κατεστραμμένου περιεχομένου σχεδόν πολτοποιημένου, λόγω εισροής θαλασσινού ύδατος, συνολικού μεικτού βάρους τεσσάρων κιλών και πεντακοσίων ενενήντα γραμμαρίων (4,590 γρ.).
    -πέντε πλαστικές συσκευασίες κενές, άνευ περιεχόμενου.
    Επιπροσθέτως, από δειγματοληπτική καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε σε πλαστική συσκευασία, η οποία ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση και αεροστεγώς κλεισμένη, καταμετρήθηκε να περιέχει δύο χιλιάδες είκοσι(2.020) δισκία.
    Η εκτιμώμενη συνολική ποσότητα των δισκίων για τις σαράντα τέσσερις συσκευασίες ανέρχεται στα ογδόντα οκτώ χιλιάδες οκτακόσια ογδόντα (88.880) δισκία.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και πρόκειται να προωθηθούν στη Χημική Υπηρεσία Ρόδου προς περαιτέρω ανάλυση.
    Ονομάζεται επίσης φαινεθυλλίνη και φενεθυλλίνη (INN)- άλλες ονομασίες της είναι αμφεταμινοαιθυλοθεοφυλλίνη και αμφετιλίνη. Το φάρμακο διατέθηκε στην αγορά για χρήση ως ψυχοδιεγερτικό με τις εμπορικές ονομασίες Captagon, Biocapton και Fitton πηγή: https://en.wikipedia.org/wi...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο με 19.90 ευρώ και αγιασμένο θυμίαμα και Άγιο Χώμα από την Ιερουσαλήμ. ENDYMION
    Μόνο με 19.90 ευρώ και τα έχετε όλα.
    1) Και αγιασμένο θυμίαμα από την Ιερουσαλήμ.
    2) Και Άγιο Χώμα από την Ιερουσαλήμ, «το χώμα που πάτησε και περπάτησε ο Χριστός μας».
    3) Και ευλογημένο λάδι από τους Ελαιώνες της Βηθλεέμ. Είναι ιερό καθαγιασμένο έλαιο.
    4) Και νερό από τον Ιορδάνη ποταμό. Ευλογημένο, εννοείται.
    Όλα τα παραπάνω σε μπουκαλάκια.
    Επίσης:
    5) Έναν ξύλινο σταυρό από τα ιερά δέντρα της Ιερουσαλήμ.
    Όλο αυτό το πακέτο πίστης μόνο με 19.90 ευρώ χωρίς τα έξοδα αποστολής.
    Αν αγοράσετε δύο πακέτα, προφανώς η πίστη μεγαλώνει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ περιέγραφε σεξουαλικές συνευρέσεις με παιδιά! Παραμένει επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών;


    Η ηγετική φυσιογνωμία των Ευρωπαίων Πρασίνων και πρωτεργάτης του Μάη του ’68, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ή «κόκκινος Ντάνι», ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2012 αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρέπει να ένιωσε πολύ άβολα όταν ένα χρόνο αργότερα, το 2013 πήγε στη Στουτγάρδη για να παραλάβει το βραβείο Theodor Heuss Prize.
    Έξω από το κτίριο όπου θα γινόταν η απονομή, διαδήλωναν ομάδες για την προστασία των παιδιών κατηγορώντας τον για παιδεραστία. Ο βασικός ομιλητής, ο Andreas Vosskuhle – πρόεδρος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου αρνήθηκε να συμμετάσχει και το παράδειγμά του ακολούθησαν και άλλοι ομιλητές.
    Η αιτία ήταν το αυτοβιογραφικό βιβλίο που είχε γράψει ο Κον Μπεντίτ το 1975 με τίτλο «Το Μεγάλο Παζάρι» (Der grosse Basar), στο οποίο περιγράφει ερωτικές συνευρέσεις με παιδιά πέντε ετών την εποχή που ήταν δάσκαλος σε ένα αντι-αυταρχικό νηπιαγωγείο στη Φραγκφούρτη.
    «Μερικά παιδιά άνοιγαν το φερμουάρ μου και άρχιζαν να με χαϊδεύουν. Αντιδρούσα διαφορετικά, ανάλογα με την περίπτωση (…) Αλλά αν επέμεναν, τα χάιδευα».
    Μερικά χρόνια αργότερα, στις 23 Απριλίου 1982, ο Κον Μπεντίτ δήλωνε ανερυθρίαστα: «Στις εννέα το πρωί, υποδέχομαι τα οκτώ νήπια ηλικίας μεταξύ 16 μηνών και 2 ετών. Πλένω τον ποπό τους, τα γαργαλάω, με γαργαλούν και αγκαλιαζόμαστε… Ξέρετε, η σεξουαλικότητα ενός παιδιού είναι φανταστικό πράγμα. Πρέπει να είσαι ειλικρινής… Με τα πολύ μικρά παιδιά, δεν είναι το ίδιο όπως με αυτά των τεσσάρων έως έξι ετών. Όταν ένα μικρό κορίτσι, πέντε ετών, αρχίζει να γδύνεται, είναι υπέροχο, επειδή είναι ένα παιχνίδι. Είναι ένα απίστευτα ερωτικό παιχνίδι».
    Ο Κον Μπεντίτ εκείνη την ημέρα στη Στουτγάρδη υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως επρόκειτο για γεγονότα τα οποία επινόησε ο ίδιος χαρακτηρίζοντας τα ως προϊόντα «ανυπόφορης ασυνειδησίας», ισχυριζόμενος παράλληλα ότι με τον τρόπο αυτό ήθελε να προκαλέσει τους αστούς.
    «Γνωρίζοντας σήμερα τι είναι οι σεξουαλικές κακοποιήσεις, έχω τύψεις που τα έγραψα όλα αυτά» δήλωσε.
    Βέβαια την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης ο κ. Κον Μπεντίτ και πολλοί άλλοι Γάλλοι, αλλά και Γερμανοί διανοούμενοι τάσσονταν υπέρ της παιδεραστίας, θεωρώντας πως η απαγόρευσή της ήταν και αυτή μια κοινωνική κατασκευή που έπρεπε να καταρριφθεί για το καλό πάντα των παιδιών.
    Υποστήριζαν σθεναρά την αποποινικοποίηση της παιδοφιλίας όταν υπάρχει συναίνεση και από τα δύο μέρη.
    Ενδεικτικό παράδειγμα ήταν όταν το 1977 τρεις άντρες καταδικάστηκαν σε τριετή φυλάκιση για ανάρμοστες σχέσεις με παιδιά 13 και 14 ετών, γνωστοί διανοούμενοι αντέδρασαν λέγοντας «αρκετά» και με επιστολή τους στην Liberation, η οποία αναδημοσιεύθηκε και από την Le Monde, ζητούσαν την αποποινικοποίηση της παιδεραστίας όταν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των δύο μερών.
    Το κείμενο υπέγραψαν οι Ζαν-Πολ Σαρτρ, Σιμόν ντε Μποβουάρ, Ρολάν Μπαρτ, Μισέλ Φουκό, Λουί Αραγκόν, οι μετέπειτα υπουργοί Ζακ Λανγκ, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ζήτησε συγγνώμη, ο Μπερνάρ Κουσνέρ, η γνωστή ψυχολόγος Φρανσουά Ντολντό, ο Ντεριντά, ο βραβευμένος συγγραφέας του «Οι μικρότεροι των 16», όπου περιέγραφε τις εμπειρίες του με ανήλικους, Γκαμπριέλ Ματζνέφ και δεκάδες άλλοι.
    Η λογική που επικρατούσε τότε ήταν ότι η σεξουαλική απελευθέρωση θα άλλαζε την κοινωνία, θα διέλυε τα ταμπού, την πατριαρχία, την δικτατορία της οικογένειας και θα απέτρεπε πιθανή εγκαθίδρυση απολυταρχικών καθεστώτων.
    Ο Ζακ Λανγκ πρόσφατα ζήτησε και αυτός συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως εκείνα τα χρόνια υπέγραφαν κάθε βλακώδες αίτημα που έπεφτε στα χέρια τους.
    Όμως η ελαφρότητα με την οποία αρκετοί από αυτούς εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το ζήτημα της παιδεραστίας με την αιτιολογία της συναίνεσης δεν απαλύνει και τον πόνο των θυμάτων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 9 Μαρτίου 2022 θα επισκεφτεί ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ την Τουρκία.
    Tα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για την Ελλάδα καθώς ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ προετοιμάζει επίσκεψη στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του χωρίς να προσδιορίσει ημερομηνία, γεγονός σπάνιο που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσέγγισης των δύο χωρών, οι σχέσεις των οποίων υπήρξαν τεταμένες κατά τα τελευταία δέκα χρόνια.
    «Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Τουρκίας θα φθάσει στο Ισραήλ αυτήν την εβδομάδα στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ με αντικείμενο την συζήτηση των σχέσεων των δύο χωρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του γραφείο του προέδρου του Ισραήλ.
    Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό δίκτυο TRT, η επίσκεψη αυτή είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Μαρτίου.
    Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι ο Ισαάκ Χέρτζογκ θα επισκεπτόταν την Τουρκία «στις αρχές του Φεβρουαρίου» εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επίσκεψη αυτή θα ανοίξει έναν νέο δρόμο στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Το Ισραήλ δεν είχε τότε επιβεβαιώσει τις δηλώσεις Ερντογάν.
    Ο Τούρκος πρόεδρος είχε επίσης δηλώσει έτοιμος να συνεργασθεί με το Ισραήλ επί σχεδίου αγωγού φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, σηματοδοτώντας έτσι την πρόθεση της Άγκυρας για την ανανέωση των σχέσεών της με το Ισραήλ.
    Το νέο σχέδιο αγωγού θα επέτρεπε την μεταφορά φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Η Τουρκία υπήρξε προηγουμένως κατηγορηματικά αντίθετη στο αντίστοιχο σχέδιο του αγωγού EastMed, στο οποίο συμμετείχαν το Ισραήλ και η Ελλάδα.
    Στα μέσα του Νοεμβρίου, ο Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε με τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ – στην πρώτη συνομιλία ανάμεσα σε έναν πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Ταγίπ Ερντογάν από το 2013, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση και την επιστροφή στην χώρα τους του ζεύγους των Ισραηλινών τουριστών που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία κατηγορούμενοι για κατασκοπεία.
    Οι σχέσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και το Ισραήλ υπήρξαν τεταμένες από την υπόθεση του Μαβί Μάρμαρα το 2010, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις επέδραμαν κατά του τουρκικού πλοίου που προσπαθούσε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς τον παλαιστινιακό θύλακα.
    Οι δύο χώρες ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους το 2018 μετά τον θάνατο παλαιστίνιων διαδηλωτών στην Γάζα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ισραηλινοί είναι ρεαλιστές και σκέφτονται μόνο (και ορθώς) τα συμφέροντά τους. Τα βρήκαν με τους Άραβες Αιγύπτιους, (ακόμη και με την Σαουδική Αραβία), που είχαν και μεταξύ τους αιματηρούς πολέμους, γιατί να μην τα βρουν με τους Τούρκους, που στο κάτω κάτω ήταν οι καλύτεροι φίλοι στο παρελθόν. Το Ισραήλ ενίσχυσε στρατιωτικά τους τουρκογενείς μουσουλμάνους Αζέρους εις βάρος των Αρμενίων και ποτέ δεν καταδίκασε τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους τούρκους.
      Αυτό το κάνει προφανώς για να αλλάξει συμμαχία όποτε το κρίνει σκόπιμο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Τουρκική αντιπροσωπεία στο Ισραήλ ενόψει της επίσκεψης του προέδρου Χέρτζογκ.
      Με δύο επίσημες επισκέψεις Τουρκία και Ισραήλ προσπαθούν να «έρθουν πιο κοντά», αποκαθιστώντας τις σχέσεις μεταξύ τους που τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξαν τεταμένες.
      Αρχικά, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ προετοιμάζει επίσκεψη στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του χωρίς να προσδιορίσει ημερομηνία. «Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Τουρκίας θα φθάσει στο Ισραήλ αυτήν την εβδομάδα στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ με αντικείμενο την συζήτηση των σχέσεων των δύο χωρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του γραφείο του προέδρου του Ισραήλ. Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό δίκτυο TRT, η επίσκεψη αυτή είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Μαρτίου.
      Επιπλέον, ομάδα ανώτατων αξιωματούχων από την Τουρκία θα ταξιδέψει στο Ισραήλ. δήλωσε την Τρίτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο επικεφαλής σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ, θα ηγηθούν της αντιπροσωπείας στις 16-17 Φεβρουαρίου, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν επίσης με τις παλαιστινιακές αρχές.
      Το Ισραήλ και η Τουρκία απέλασαν πρεσβευτές το 2018 και οι σχέσεις μεταξύ τους παρέμειναν τεταμένες. Από τότε η Άγκυρα προσπαθεί να επιδιορθώσει τους δεσμούς της με αρκετές περιφερειακές χώρες- οπως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- σε μια επίθεση γοητείας που ξεκίνησε το 2020. Η Άγκυρα, η οποία υποστηρίζει τη λύση δύο κρατών για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, καταδίκασε την κατοχή της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ και την πολιτική έναντι των Παλαιστινίων. Το Ισραήλ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την υποστήριξή της στην οργάνωσης Χαμά, η οποία διοικεί τη Γάζα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να δηλώνει ότι η Άγκυρα δεν θα οπισθοχωρήσει στην υποστήριξη προς τους Παλαιστίνιους.
      Η προεδρία και το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανέφεραν ότι ο Καλίν και ο Ονάλ θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη για να συντονίσουν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Χέρτζογκ και να συνομιλήσουν με αξιωματούχους μετά τις συζητήσεις στην Τουρκία τον Δεκέμβριο.
      Οι δύο χώρες βρίσκονται επίσης σε αντιπαράθεση σχετικά με τις πολιτικές στην ανατολική Μεσόγειο, συγκεκριμένα για τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή. Ενώ όμως συχνά επιδίδονται κατηγορίες, οι εμπορικοί δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ έχουν παραμείνει άθικτοι, με τον Ερντογάν να δηλώνει ότι η ενεργειακή συνεργασία θα μπορούσε να συζητηθεί κατά την επίσκεψη του Χέρτζογκ.
      Ο Ερντογάν έχει μιλήσει στο παρελθόν με τον Χέρτζογκ εν μέσω εντάσεων, αν και η ισραηλινή προεδρία διαθέτει σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικό ρόλο. Τον Νοέμβριο, μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, στο πρώτο τηλεφώνημα μεταξύ ηγετών των δύο χωρών εδώ και χρόνια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΙΝΑΙΔΟΣ.
    Όπως γράφει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου για την αυτοκτονία ενός πατέρα σε νησί των Δωδεκανήσων:
    «Η είδηση προκαλεί, μοιάζει μαχαιριά στο στήθος. Πατέρας αυτοκτόνησε χθες από την ντροπή του.
    Αιτία βίντεο από κινητό τηλέφωνο που διέρρευσαν στο μικρό νησί που δείχνουν τον γιο του σε ερωτικές περιπτύξεις με άλλον άνδρα.
    Τα καφενεία σχολιάζουν και γελούν. Η μικρή κοινωνία αντιγράφει όλα όσα βλέπει στις οθόνες της τηλεόρασης, χασκογελά και θαρρεί πως είναι παιχνίδι.
    Ντροπή και συνάμα πόνος, ανείπωτος πόνος για τον άνθρωπο που χάθηκε μα και για μια κοινωνία που έχασε τον προσανατολισμό της.
    Η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις, ενώ προανάκριση διενεργεί το οικείο Αστυνομικό Τμήμα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...