ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Φεβρουαρίου 2022

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΕΝΕΤ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ". Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον Bennett.

 


"ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΡΩΜΙΟΙ. ΟΥΡΛΙΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΙΒΕΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Αθήνα γεμίζει με γυναίκες από το Αφγανιστάν σε συνεργασία με ΜΚΟ».

 

O Ερντογάν ελπίζει για μια "νέα εποχή" στις σχέσεις με το Ισραήλ.

 

Ναφτάλι Μπένετ: Ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε δηλώσει ότι έχει σκοτώσει πολλούς Άραβες…

Το 2013 είχε δηλώσει την υποστήριξή του προς τη δολοφονία Παλαιστινίων κρατουμένων, αντί να τους οδηγήσει σε δίκη. 

https://www.capital.gr/diethni/3550248/naftali-mpenet-o-neos-prothupourgos-tou-israil-eixe-dilosei-oti-exei-skotosei-pollous-arabes

Πέτρος Κράνιας

 


ΜΠΕΝΕΤ:  Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ.

Ο Σάββας Κωφίδης, ένας «μεγάλος» ποδοσφαιριστής, με νοημοσύνη καρότου, δήλωσε: «Ο πλανήτης γη δεν ανήκει σε κανέναν. Επειδή η ελληνική γλώσσα είναι τεράστια, αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι σημαίνει «μετανάστης», τι «πρόσφυγας», τι «Γερμανός» και τι « Έλληνας». Εγώ δεν γνωρίζω αυτές τις έννοιες. Το μόνο που ξέρω και θέλω να ανακαλύπτω καθημερινά είναι ο «άνθρωπος».

Αυτή η Γη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχω το δικαίωμα να πάω σε οποιοδήποτε μέρος θέλω και να ζήσω, γιατί αναγκάζομαι να φύγω από τον τόπο μου όπως έφυγαν οι Έλληνες και συνεχίζουν να το κάνουν. Για μένα πατρίδα δεν είναι το μέρος καταγωγής μου, αλλά είναι όλη η Γη».


Δυστυχώς τέτοιες σκέψεις είναι πολύ συνηθισμένες στον ηλίθιο βαλκανικό ανθυπολαό (με μέσο δείκτη Νοημοσύνης 92), γιαυτό αρχίζει να εξαφανίζεται σιγά σιγά από την γη.

Ένας λαός με δείκτη νοημοσύνης στα επίπεδα της καθαρής βλακείας. Πως θα επιβιώσει ένας τέτοιος λαός;

Αλλοίμονο, πολλοί «έλληνες» νομίζουν ότι η γη είναι ένα απέραντο πράσινο λιβάδι, όπου βόσκουν ήσυχα καθυστερημένες αγελάδες με γλαρά μάτια.

Δεν καταλαβαίνουν ότι η γη είναι ένας ανταγωνιστικός, βίαιος, θανατερός και επικίνδυνος κόσμος, όπου μόνο με συμμαχίες με ομοειδή, ομόαιμα όντα έχεις ελπίδες να επιβιώσεις και να αποκτήσεις απογόνους. Όταν αποκοπείς από το κοπάδι σου, από την αγέλη σου, σε τρώει ο λύκος.

Τέτοια ηλίθια όντα σαν τον Κωφίδη εξαφανίζονται αργά ή γρήγορα στην ανελέητη διαδικασία της φυσικής επιλογής. Το δυναμικό επιβίωσης που διαθέτουν είναι μηδέν.

Το θέμα όμως είναι να μην πάρουν μαζί τους στον όλεθρο και τον λαό μας.


Εργαζόμενος επιτυχημένος επιχειρηματίας, με τέσσερα παιδιά και αρχηγός λόχου στον στρατό του Ισραήλ, (σύγκριση με τους δειλούς, απόλεμους, άεργους κηφήνες, τους "έλληνες πολιτικούς"). 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον Bennett

Ο 49χρονο Μπένετ, γεννήθηκε στη Χάιφα του Ισραήλ από Αμερικανούς Εβραίους μετανάστες το 1972. Έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες για μικρό χρονικό διάστημα ως παιδί και όπως ο Νετανιάχου, μιλά άπταιστα Αγγλικά, σύμφωνα με το Reuters.

  

 Όπως και οι περισσότεροι Ισραηλινοί, ο Μπένετ υπηρέτησε στον στρατό, σε μονάδα αναγνώρισης ως αρχηγός διμοιρίας και λόχου. 

Μέχρι το 1999 υπήρξε συνιδρυτής της Cyota, εταιρείας λογισμικού καταπολέμησης της απάτης και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Αργότερα πούλησε την επιχείρηση σε μια αμερικανική εταιρεία για 145 εκατομμύρια δολάρια. Υπηρέτησε επίσης ως Διευθύνων Σύμβουλος της Soluto, μιας εταιρείας προστασίας συσκευών, την οποία πούλησε 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ζει τώρα στην πόλη Raanana, ένα εύπορο προάστιο του Τελ Αβίβ, με τη σύζυγό του και τέσσερα παιδιά.

Ήταν πρώην σύμμαχος του Νετανιάχου

Ο Μπένετ μπήκε στην πολιτική αρένα το 2005 υπηρετώντας ως ανώτερος βοηθός του Νετανιάχου. Μέχρι το 2012 εισήλθε στο ισραηλινό κοινοβούλιο, γνωστότερο ως Knesset, υπό το φανατικό Εθνικιστικό θρησκευτικό Κόμμα. 

(https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_897.html)

Ο εκατομμυριούχος που έγινε πολιτικός ανελήχθη τάχιστα σε οκτώ χρόνια ως βουλευτής, ελισσόμενος ως την κορυφή με το κόμμα Yamina - μια μικρή ομάδα που αντιπροσωπεύει μόλις επτά από τις 120 έδρες στο ισραηλινό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην κομάντο ονόμασε τον πρώτο του γιο Γιόνι, από τον αδερφό του Νετανιάχου, ο οποίος σκοτώθηκε σε μια ισραηλινή αποστολή διάσωσης το 1976, που είχε ως στόχο να σώσουν επιβάτες, που είχαν πέσει θύματα αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο Entebbe της Ουγκάντα.

Υπηρέτησε ως Υπουργός Άμυνας, Υπουργός Παιδείας και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Νετανιάχου. Χωρίστηκαν μετά από έναν μυστηριώδη καβγά που τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης συνέδεσα με τη σύζυγο του Νετανιάχου, τη Σάρα, η οποία ασκεί μεγάλη επιρροή στον εσωτερικό κύκλο του συζύγου της.

Οι δύο συγκρούστηκαν ξανά όταν ο Μπενέτ αντιτάχθηκε έντονα στην απόφαση του Νετανιάχου στα τέλη του 2009 να επιβραδύνει την κατασκευή οικισμών σε μια προσπάθεια υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να ενθαρρύνει τους Παλαιστίνιους να ανανεώσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Αν και η ανακοίνωση του Μπένετ προς υποστήριξη της κυβέρνησης συνασπισμού του Λαπίντ θεωρήθηκε από τον Νετανιάχου ως προδοσία στα δεξιά κόμματα του Ισραήλ, οι δυο τους είχαν μια δύσκολη σχέση, ανέφερε το Reuters .

Ο Νετανιάχου καταδίκασε την απόφαση του Μπένετ ως παραπλανητική και τον κατηγόρησε ότι εγκαταλείπει τις εθνικιστικές του αρχές "για να είναι πρωθυπουργός με κάθε κόστος", αποκαλώντας τον "απάτη του αιώνα".

Αλλά σε μια τηλεοπτική ομιλία, ο Μπενέτ είπε ότι θα "σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας" με τον Λαπίντ, προκειμένου να "σώσει τη χώρα από ένα άκρο και να επιστρέψει το Ισραήλ στην πορεία του".

Ποια η άποψή του για τις σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης

Πριν από την υποψηφιότητά του για το δημόσιο αξίωμα, ο Μπένετ ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Yesha, του ηγετικού ισραηλινού κινήματος εποίκων στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατελήφθη κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών του 1967 και το οποίο οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να αμφισβητούν ως επικράτειά τους, ανέφερε η Washington Post. Ο Μπένετ έπειτα επανήλθε στην πολιτική αρένα και έχτισε όνομα ζητώντας εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη μαζί με την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.

Στη συνέχεια βοήθησε στη δημιουργία του κόμματος της Νέας Δεξιάς το 2018, το οποίο τώρα είναι συνιστώσα του κόμματος Yamina και αντιτίθεται σθεναρά στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους. 

Ο Μπένετ ισχυρίστηκε ότι η Δυτική Όχθη δεν κατελήφθη παράνομα από το Ισραήλ επειδή "δεν υπήρξε ποτέ παλαιστινιακό κράτος" και για τις φερόμενες σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών εδαφών, πρέπει να "κάνουμε υπομονή σαν να έχουμε θραύσμα στα οπίσθια".

"Έχω σκοτώσει πολλούς Άραβες και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό"

Πέραν αυτών ο Μπένετ έχει μείνει στην ιστορία για αρκετές ρατσιστικές και εθνικιστικές δηλώσεις: 

Το 2013 είχε δηλώσει την υποστήριξή του προς τη δολοφονία Παλαιστινίων κρατουμένων, αντί να τους οδηγήσει σε δίκη. " Αν πιάσεις τρομοκράτες, πρέπει απλά να τους σκοτώσεις" , φέρεται να είπε ο Μπένετ, σύμφωνα με ρεπορτάζ, τότε στην εβραϊκή έντυπη έκδοση του Yedioth Ahronoth, το οποίο είχε αναπαράγει η Jerusalem Post και η Huffington Post.

Ο Ισραηλινός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Γιαάκοβ Αμίντρορ φέρεται να απάντησε λέγοντας ότι μια τέτοια πρακτική ήταν παράνομη. Ο Μπένετ φέρεται στη συνέχεια να δηλώνει: "έχω σκοτώσει πολλούς Άραβες στη ζωή μου - και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό".



Ρ.Τ.Ερντογάν: «Να μεταφέρουμε μαζί με το Ισραήλ το ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη»! | Defencenet

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


Έντονο παρασκήνιο για αναβίωση του σχεδίου κατασκευής αγωγού που θα διέρχεται από την Τουρκία μετά το αμερικανικό «μπλόκο» στον EastMed

Η Άγκυρα επιχειρεί εδώ και αρκετούς μήνες, υπογείως να επανασυνδεθεί με το Ισραήλ με τελικό σκοπό την οριστική ακύρωση του EastMed και την δημιουργία ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται από την Τουρκία και θα μεταφέρει το αέριο της Μεσογείου στην Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής του  από την Ουκρανία ότι «η Τουρκία και το Ισραήλ θα μπορούσαν να συνεργαστούν για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη».

«Είχαμε ήδη ανοίξει έναν δρόμο με το Ισραήλ σε αυτό το σημείο στο παρελθόν. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ισραηλινό φυσικό αέριο στη χώρα μας και πέρα ​​από τη χρήση μας, θα μπορούσαμε να μπούμε σε μια κοινή προσπάθεια για τη μεταφορά αυτού του φυσικού αερίου στην Ευρώπη», ανέφερε ο Ερντογάν , σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

«Κατά την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου  στην Τουρκία αυτά τα θέματα θα είναι στην ατζέντα μας, αν θέλει ο Αλλάχ», είπε ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Τουρκία στα μέσα Μαρτίου, είχε ανακοινώσει ο Ερντογάν σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου.

Η Ουάσιγκτον «δεν μπόρεσε να βρει αυτό που έψαχνε» σχετικά με το έργο του αγωγού EastMed, είπε ο Ερντογάν.

«Αποχώρησαν από αυτόν τον τομέα γιατί δεν βρήκαν επαρκή οικονομικά κίνητρα. Διαφορετικά δεν θα το έκαναν».

Η Τουρκία και το Ισραήλ άρχισαν να εργάζονται για την «επαναφορά» των σχέσεων τους το 2020, μετά τη διαμάχη του 2018 όταν και οι δύο χώρες απέλασαν τους πρεσβευτές τους.

Ο Ερντογάν μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό N. Μπένετ τον Νοέμβριο για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Στην Αθήνα ανησυχούν πλέον από την ευκολία με την οποία η Άγκυρα εξουδετερώνει ή ετοιμάζεται να εξουδετερώσει αμυντικές συμφωνίες και στρατηγικές σχέσεις που πίστευε πως είχε δημιουργήσει με τα ΗΑΕ, την Σ.Αραβία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Ήδη τα ΗΑΕ έχουν «χαθεί» για την ελληνική εξωτερική πολιτική και οι υπόγειες διεργασίες στις οποίες προχωρά η Άγκυρα, δείχνουν ότι Ισραήλ, Σ.Αραβία και Αίγυπτος «αμφιταλαντεύονται» θεωρώντας πως εν τέλει με την Τουρκία έχουν πολύ περισσότερα να κερδίσουν.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...