ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Φεβρουαρίου 2022

ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1934, ΠΡΙΝ 88 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, (Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ), ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΤΑΒΙΤΣΚΙ.

 



ΚΙΝΗΤΗΡΑ RAMJET ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2022 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Πάντα οι σοσιαλκομμουνιστές έτρεφαν μια ιδιαίτερη αγάπη προς τους τραπεζίτες. Ο ρόλος της Wall Street στην Οκτωβριανή Επανάσταση: Μια ενδιαφέρουσα άποψη από τον Antony C. Sutton (Α΄,Β ,Γ, Δ μέρος)



Σπυρίδων  Χατζάρας

Διαβάστε το:  Δελτίο των 11: Ευρωπαϊκή Ιστορία. Στις 6 Φεβρουαρίου 1934 η (Δημοκρατική) Στοά, αιματοκύλισε το Παρίσι επειδή οι (χαζοί) φτωχοί «Φασίστες» διαμαρτύρονταν για την (έξυπνη) διαφθορά και τον περιούσιο απατεώνα Σταβιτσκί. (deltio11.blogspot.com)




































Το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της προπολεμικής Γαλλίας, 
 η υπόθεση Σταβιτσκί, είχε δυο δολοφονίες, 17 νεκρούς σε διαδηλώσεις, μια παραίτηση πρωθυπουργού και 2 υπουργών, και κόστισε 50 εκ. σημερινά ευρώ στον γαλλικό λαό.

Η αγανάκτηση του κόσμου με το πολιτικό προσωπικό της Τρίτης Γαλλικής Δημοκρατίας, που ήταν συνασπισμός, «διεφθαρμένων κεντροαριστερών», «Κλεπτών», «Εβραίων» και «Μασόνων», οδήγησε σε ένα αυθόρμητο λαϊκό κίνημα που η αριστερά το αντιμετώπισε με σφαίρες και με συνθήματα , για «ξενοφοβία», (επειδή ο Σταβίτσκι ήταν Εβραίος μετανάστης από την Ουκρανία), για «μίσος κατά της μασονίας¨, (επειδή ο πρωθυπουργός Καμίλ Σοτάν ήταν μασόνος), και για αντικοινοβουλευτισμό.

Στο Παρίσι, λίγο πριν το Κραχ της Νέας Υόρκης, το Νοέμβριο του 1928, αποκαλύφθηκε η μεγάλη χρηματιστηριακή απάτη  μιας (έξυπνης) Εβραίας εκδότριας, της Μάρτι Χανάου , που κορόιδευε το επενδυτικό κοινό από το 1925, και η οποία έκλεψε τουλάχιστον 170.000.000 φράγκα «λαϊκών καταθέσεων».
 

Ένα χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 1929, ξέσπασε νέο τραπεζικό σκάνδαλο με τη δόλια χρεοκοπία της τράπεζας του εβραίου Αλμπέρ Ουστρίς, ο οποίος από το 1926 έκανε τρελά κέρδη σε βάρος των μικροεπενδυτών, με τη χειραγώγηση μιας «μετοχής φούσκας», ενός ορυχείου αργύρου στη Βολιβία.
Σύμβουλος του απατεώνα ήταν ο μασόνος υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Αντρέ Ταρντέ (André Tardieu), ο Ραούλ Περέ, αλλά εμπλέκοντο και δύο υφυπουργοί.

Η κυβέρνηση, υπό το βάρος του σκανδάλου Περέ-Ουστρίς κατέρρευσε στις 4 Δεκεμβρίου 1930, και τέσσερις ριζοσπάστες βουλευτές παραπέμφθηκαν στο Ανώτατο δικαστήριο, αλλά αθωώθηκαν.

Η «Μαύρη Πέμπτη» του 1929 προκάλεσε κύμα χρεοκοπιών Τραπεζών στη Γαλλία μεταξύ των οποίων και της Banque Nationale de Crédit, και της Bank Adam συμφερόντων του Ουστρίς.

Η οικονομική , ηθική και κοινωνική κρίση του 1930, εκτός από την «εργατική τάξη» που έχασε την εργασία της, (από τους 273 000 άνεργους του 1932 το 1934 ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέβηκε στις 340 000) , χτύπησε ιδιαίτερα τα μεσαία στρώματα τους παραδοσιακούς υποστηρικτές του Ριζοσπαστικού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που έχασαν τις καταθέσεις τους, τις οικονομίες τους και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που τους πούλαγαν οι ιουδαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες.


Τα επεισόδια μπροστά στην Εθνοσυνέλευση

Στις εκλογές του Απριλίου του 1928 η δεξιά, Fédération Républicaine είχε πάρει το 22%, και εξέλεξε 102 βουλευτές αλλά έμεινε στην αντιπολίτευση.
Στην Εθνοσυνέλευση του 1928, υπήρχαν, 130 σοσιαλιστές, 158 κεντροαριστεροί Ριζοσπάστες και 147 κεντροδεξιοί, καθώς και 11 κομμουνιστές.
Οι διάφορες κυβερνήσεις των ιδίων προσώπων , της περιόδου 1928-1932 στηρίζονταν στον ευρύτατο μεσαίο χώρο, των 435 βουλευτών.
Στις εκλογές του 1932, κέρδισε καθαρά ο αριστερός συνασπισμός Σοσιαλιστών-Ριζοσπαστικών.

Οι σοσιαλιστές, (SFIO), ήσαν το μεγαλύτερο κόμμα με 20.51% και 132 βουλευτές, και πίσω τους οι αριστεροί Ριζοσπάστες με 19,18% αλλά με 160 βουλευτές.
 Μαζί τους , διάφοροι άλλοι Ριζοσπάστες σοσιαλδημοκράτες, προοδευτικοί με 43 βουλευτές.
Η δεξιά που κατέβηκε διασπασμένη πήρε 23%, αλλά είχε μόνο 59 Βουλευτές.

Από τον Μάιο του 1932 μέχρι τον Ιανουάριο του 1934, που ξέσπασε το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο του Μεσοπολέμου, το σκάνδαλο Σταβίτσκι άλλαξαν πέντε κυβερνήσεις.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑΒΙΤΣΚΙ

Σε αντίθεση με τον Ουστρίς, και την Μάρτι Χανάου , ο Σταβίτσκι και η παρέα του δεν έκλεβαν άμεσα τους μικροεπενδυτές.
Τα θύματά τους ήσαν κρατικά ιδρύματα ασφαλιστικές εταιρείες, και Τράπεζες.

Ο Αλεξάντρ Σταβιτσκί, ( που ήταν από την κούνια του απατεώνας, και σαν καλός τεμπέλης  δεν δούλεψε ποτέ του, αφού έκλεψε μέχρι και τον πατέρα του οδηγώντας τον στην αυτοκτονία, το 1931), με το ψευδώνυμο Σερζ Αλεξάντρ, μαζί με τον αντιδήμαρχο της Μπαγιόν Ζοζέφ Γκαρά , πέτυχαν να λάβουν στις 28 Σεπτέμβρη 1931 , από την κυβέρνηση του Πιέρ Λαβάλ (27 Ιανουαρίου 1931-20 Φεβρουαρίου 1932), άδεια λειτουργίας Ενεχυροδανειστηρίου, η εποπτεία των οποίων με διάταγμα του Λουδοβίκου του 16ου , ανήκε ακόμη αποκλειστικά στην κυβέρνηση.
Τη μέρα που έπεσε ο Λαβάλ, 20 Φεβρουαρίου 1932, άρχισε στο Παρίσι η δίκη της Μάρτι Χανάου, η οποία στο ακροατήριο άρχισε να αραδιάζει ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων που είχε δωροδοκήσει.
Στο Ενεχυροδανειστήριο της Μπαγιόν, ο Γιαχβέ Θεός έστειλε τα σμαράγδια της «αείμνηστου Αυτοκράτειρας της Γερμανίας» , και τα οποία εκτίμησε ο εβραίος εκτιμητής κοσμημάτων Ενρί Κοέν, (Henri Cohen), από τους Κοέν του Αμστερντάμ, που ήταν έμποροι διαμαντιών.

Στη συνέχεια, με την βοήθεια εβραίων χρηματιστών , το ενεχυροδανειστήριο της Μπαγιόν, έγινε Crédit Municipal de Bayonn, και έκανε μια 100% εβραϊκή απάτη. Κυκλοφόρησε «ξύλινα ομόλογα», με κάλυψη τα… σμαράγδια της «αείμνηστου Αυτοκράτειρας της Γερμανίας».

Η «κυβέρνηση» ενέκρινε την αγορά των ομολόγων από κρατικά ιδρύματα και ασφαλιστικές εταιρείες, και μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 1933, είχαν κάνει φτερά 239.000.000 φράγκα ενώ άλλα 70.000.000 χάθηκαν από την «θυγατρική» Crédit Municipal d'Orléans.

Πρωταγωνιστές στην διάθεση των «ομολόγων» ήσαν ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός αποικιών, Αλμπέρ Νταλιμιέρ, και ο γερουσιαστής από τα Πυρηναία και υπουργός της Δικαιοσύνης Ε. Ρινάλντι.

Αλλά ο μεγαλύτερος προστάτης ήταν ο μασόνος διδάσκαλος καi πρωθυπουργός Καμίλ Σοτάν, του οποίου ο μπατζανάκης Γ. Πρεσάρ ,  ήταν ο γενικός εισαγγελέας των Παρισίων , και είχε αναβάλει από το 1927, 19 φορές τη δίκη του Αλαξάντρ Σταβιτσκί, για μια άλλη απάτη 50.000 φράγκων.


Στις 15 Δεκεμβρίου 1933 ήρθε η καταστροφή. Ελεγκτές από το Παρίσι έκαναν τα βιβλία της Crédit Municipal de Bayonne φύλλο και φτερό. Ο Σταβιτσκί έσπευσε στο Λονδίνο για να δανειστεί από τους ομοεθνείς του τραπεζίτες, που του έκλεισαν την πόρτα , διότι στο παρελθόν είχε πλαστογραφήσει επιταγές αγγλικών τραπεζών. 

Γύρισε και είπε στους δικούς του. «Με τελείωσαν».

Ο δρ. Κάρλ Βίλε σχολιάζοντας τα φαινόμενα διαφθοράς στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 1938 στο Βερολίνο για το Εβραϊκό ζήτημα,, σημείωσε ότι σε όλη την Ευρώπη και την αμερική εκδηλώθηκε μια πραγματική «επιδημία διαφθοράς» στη δημόσια ζωή με φορείς τους Ιουδαίους. 

«Παντού σε όλες τις περιπτώσεις διαφθοράς οι Εβραίοι έπαιξαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως στην περίπτωση της Χανάου, του Ουστρίς και του Σταβίτσκι», τόνισε. Παραμονή Χριστουγέννων του 1933, αδιάφθοροι αστυνομικοί έπιασαν στην Μπαγιόν τον διευθυντή της Crédit Municipal , Γκουστάβ Τισιέρ, και τον μεταφέραν στο Παρίσι.





Ο Σταβιτσκί εξαφανίζεται και κρύβεται σε ένα σαλέ στο Chamonix.

Στις 4 Ιανουαρίου, η εφημερίδα L’Action Francaise κατάγγειλε τον υπουργό αποικιών Αλμπέρ Νταλιμιέρ, ως το πρόσωπο που πίεσε τις ασφαλιστικές εταιρείες να επενδύσουν στα σκουπίδια που πούλαγε ο Σταβιτσκί.

Στις 5 Ιανουαρίου, ο Γκουστάβ Τισιέρ ομολόγησε ότι τα σμαράγδια ήσαν γυάλινα, και έμπλεξε στην απάτη τον αντιδήμαρχο της Μπαγιόν, Ζοζέφ Γκαρά.
Η αστυνομία εντόπισε τον Σταβιτσκί στις 8 Ιανουαρίου και εκείνος "αυτοκτόνησε" με μια σφαίρα που ρίχτηκε από τα τρία μέτρα, και που τον βρήκε στον δεξιό κρόταφο, ενώ κρατούσε το πιστόλι με το αριστερό χέρι!!!
Έτσι δεν θα κελαηδούσε στο ακροατήριο. Ομερτά.
Στη συνέχεια βγήκαν εντάλματα για τη σύλληψη συνεργατών του Σταβιτσκί, και δημοσιογράφων.

Στις 9 Ιανουαρίου, η L’Action Francaise κατήγγειλε ότι ο Καμίλ Σοτάν διέταξε τη δολοφονία του Σταβιτσκί για να καλύψει τον αδελφό του και άλλους υψηλά ιστάμενους ενόχους . Η εξωκοινοβουλευτική δεξιά βγήκε στου δρόμους καταγγέλλοντας «τους κλέφτες και τους δολοφόνους», και ενώ μπροστά στη Βουλή διαδηλώνουν 5000 φοιτητές, παραιτήθηκε  ο Νταλιμιέρ.

Στις 10 Ιανουαρίου νέες διαδηλώσεις ενώ το σύνολο των εφημερίδων πιά έγραφε κατά  της κυβέρνησης. Η Φιγκαρό εγραφε ότι ο Σταβιτσκί έκλεβε τους Γάλλους για επτά χρόνια με άνωθεν κάλυψη. 
Οι «κεντροαριστεροί» υποσχέθηκαν δια του Τύπου, να ψηφίσουν την επομένη νόμο που θα απαγόρευε  σε καταδικασμένους απατεώνες και καταχραστές να πουλάνε μετοχές.
Στις 23 Ιανουαρίου ο απατεών Σοτάν ζήτησε  ψήφο εμπιστοσύνης. Τον στήριξαν 367 βουλευτές. Τα ΟΧΙ ήταν 201.

Στις 27 Ιανουαρίου , παρά τις 2000 συλλήψεις της αστυνομίας, η κυβέρνηση των κλεπτών έπεσε υπό την πίεση του «πεζοδρομίου». Μαζί έφυγε και ο μπατζανάκης Γενικός Εισαγγελέας.
Στις 18 πρώτες μέρες της κρίσης έγιναν, από την πολυδιασπασμένη εξωκοινοβουλευτική δεξιά, που ωστόσο εξέφραζε την αγανάκτηση της Κοινής Γνώμης και την κόπωση της από την διαφθορά και την διαπλοκή μασόνων και Εβραίων με τους κοινούς κλέφτες και την προστασία τους από το πολιτικό σύστημα έγιναν 13 μεγάλες διαδηλώσεις στο Παρίσι, στις οποίες μετείχαν ,
η «Γαλλική Δράση» (Action Française) , ο Σταυρός της Φωτιάς (Croix-de-Feu) , οι Φενακιστές , η Πατριωτική Νεολαία (Jeunesses Patriotes), οι Ιππότες του Βασιλιά , και η Solidarité Française.

Στις 30 Ιανουαρίου που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Εντουάρ Νταλαντιέ αποφάσισε να κατέβη στον δρόμο και η Εθνική Ένωση Εφέδρων Πολεμιστών (UNC), με 900.000 μέλη. Υπουργός Εσωτερικών του Νταλαντιέ ανέλαβε ο (αριστερός) διδάσκαλος της Στοάς της Μεγάλης Ανατολής Eugène Frot.

Στις 4 Φεβρουαρίου νέες  μαζικές διαδηλώσεις συγκλόνισαν την γαλλική πρωτεύουσα. Ο υπουργός εσωτερικών μετέθεσε στο Μαρόκο τον αστυνομικό διευθυντή Παρισίων επειδή έδειχνε ανοχή στους «δεξιούς».

Στις 6 Φεβρουαρίου, νέα μεγάλη διαδήλωση της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς.40.000 παριζιάνοι στους δρόμους. Η αστυνομία χτύπησε  στο ψαχνό.
16 πολίτες νεκροί και ένας αστυνομικός. 2300 οι τραυματίες. Από αυτούς 695 ήταν στρατιωτικοί, 14 πυροσβέστες και 681 χωροφύλακες. Σφαγή.

Ο κεντροαριστερός Νταλαντιέ παραιτήθηκε  στις 7 Φεβρουαρίου και σχημάτισε κυβέρνηση Εθνικής (Κλεπτοκρατικής) Ενότητας ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκαστόν Ντουμέργκ σε ηλικία 71 ετών.

Τα αριστερά κόμματα και ο Τύπος τους, για να δικαιολογήσουν την σφαγή, άρχισαν το παραμύθι για απόπειρα πραξικοπήματος της «Φασιστικής Δεξιάς».

Στις 12 Φεβρουαρίου, η αριστερά έκανε απεργία των συνδικάτων αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία , «για την υποστήριξη της Δημοκρατίας».
Στις 16 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η συγκρότηση «εξεταστικής Επιτροπής», του σκανδάλου Σταβίτσκι, αλλά τη νύχτα της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ η αριστερά ήταν  απασχολημένη με «την υποστήριξη της Δημοκρατίας», δολοφονήθηκε  ο εφέτης Άλμπερτ Πρίνς , που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης Σταβιτσκί, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή του ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής διερεύνησης του σκανδάλου.
Το πτώμα του βρέθηκε αποκεφαλισμένο στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ντιζόν. 
Ο αντιφασισμός συνέχισε το έργο του και στις 3 Μαρτίου δημιουργήθηκε η «επιτροπή επαγρύπνησης των Αντιφασιστών διανοούμενων». 
Στις 11 Μαΐου το Ριζοσπαστικό-Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε αυτοκάθαρση. Στις 23 Ιουνίου το Γαλλικό ΚΚ απηύθυνε έκκληση για ενότητα δράσης με το SFIO ενάντια στο φασισμό. 
Στις 24 Οκτωβρίου ο Μορίς Τορέζ πρότεινε τη δημιουργία ενός Λαϊκού Μετώπου. Στις 7 Νοεμβρίου 1934 μετά την αναθεώρηση του συντάγματος παραιτήθηκε ο Εθνικός Ντουμέργκ.

Η δίκη για την υπόθεση Σταβιτσκί, άρχισε τον Νοέμβριου του 1934 και τέλειωσε στις 18 Ιανουαρίου 1935. Η Μάρτι Χάναου αυτοκτόνησε στη φυλακή στις 14 Ιούλιου 1935.

Το Λαϊκό Μέτωπο κέρδισε στις εκλογές του 1936, και έδωσε μπόνους στους γάλλους αντιφασίστες διακοπές τεσσάρων εβδομάδων και ...έναν παγκόσμιο πόλεμο.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια:

  1. Ο Σάββας Κωφίδης, ένας «μεγάλος» ποδοσφαιριστής, με νοημοσύνη καρότου, δήλωσε: «Ο πλανήτης γη δεν ανήκει σε κανέναν. Επειδή η ελληνική γλώσσα είναι τεράστια, αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι σημαίνει «μετανάστης», τι «πρόσφυγας», τι «Γερμανός» και τι « Έλληνας». Εγώ δεν γνωρίζω αυτές τις έννοιες. Το μόνο που ξέρω και θέλω να ανακαλύπτω καθημερινά είναι ο «άνθρωπος».

    Αυτή η Γη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχω το δικαίωμα να πάω σε οποιοδήποτε μέρος θέλω και να ζήσω, γιατί αναγκάζομαι να φύγω από τον τόπο μου όπως έφυγαν οι Έλληνες και συνεχίζουν να το κάνουν. Για μένα πατρίδα δεν είναι το μέρος καταγωγής μου, αλλά είναι όλη η Γη».


    Δυστυχώς τέτοιες σκέψεις είναι πολύ συνηθισμένες στον ηλίθιο βαλκανικό ανθυπολαό (με μέσο δείκτη Νοημοσύνης 92), γιαυτό αρχίζει να εξαφανίζεται σιγά σιγά από την γη.

    Ένας λαός με δείκτη νοημοσύνης στα επίπεδα της καθαρής βλακείας. Πως θα επιβιώσει ένας τέτοιος λαός;

    Αλλοίμονο, πολλοί «έλληνες» νομίζουν ότι η γη είναι ένα απέραντο πράσινο λιβάδι, όπου βόσκουν ήσυχα καθυστερημένες αγελάδες με γλαρά μάτια.

    Δεν καταλαβαίνουν ότι η γη είναι ένας ανταγωνιστικός, βίαιος, θανατερός και επικίνδυνος κόσμος, όπου μόνο με συμμαχίες με ομοειδή, ομόαιμα όντα έχεις ελπίδες να επιβιώσεις και να αποκτήσεις απογόνους. Όταν αποκοπείς από το κοπάδι σου, από την αγέλη σου, σε τρώει ο λύκος.

    Τέτοια ηλίθια όντα σαν τον Κωφίδη εξαφανίζονται αργά ή γρήγορα στην ανελέητη διαδικασία της φυσικής επιλογής. Το δυναμικό επιβίωσης που διαθέτουν είναι μηδέν.

    Το θέμα όμως είναι να μην πάρουν μαζί τους στον όλεθρο και τον λαό μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…
    Λίγους μόλις μήνες μετά το σάλο που ξέσπασε λόγω της εμπλοκής του αντιπροέδρου του ΣτΕ Παναγιώτη-Κίμωνα Ευστρατίου, σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης από μια παρέα ανήλικων -κατά δήλωσή τους- αλλοδαπών, ένα ακόμη σκάνδαλο αναμένεται να προκαλέσει «ντόρο».
    Ένας γνωστός εισαγγελέας ντύνεται γυναικεία και εμφανίζεται στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα με νεαρά αγόρια, τις περισσότερες φορές με ανήλικους παράνομους μετανάστες.
    Σύμφωνα με τα «Αποκαλυπτικά» η... «Λίτσα», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν στο πεζοδρόμιο της αμαρτίας, σχεδόν κάθε εβδομάδα μοιράζει λάγνα βλέμματα και υποσχέσεις σε νεαρούς άνδρες στην Ομόνοια και στην πλατεία Θεάτρου.
    Πρόκειται για αναγνωρίσιμο εισαγγελέα στους δικαστικούς κύκλους με δάφνες και περγαμηνές στο ενεργητικό του. Ο εισαγγελέας μάλιστα προσφέρει κοκαΐνη και χρήματα στα αγόρια, σε αντάλλαγμα για τις «υπηρεσίες» τους.
    Η δράση του είναι γνωστή σε όλες τις πιάτσες και του αρέσει να φορά πάντα την ίδια ξανθιά περούκα και ψιλοτάκουνα και να διασχίζει όλα τα δρομάκια στο κέντρο της Αθήνας, με κορυφαία στάση αυτή στην πλατεία Βικτωρίας, σε γνωστά γκέι μπαρ της περιοχής.
    Ο εισαγγελέας είναι αρκετά γνωστός αφού έχει αναλάβει αρκετές υποθέσεις με πάρα πολλούς ανακριτές, από τον πρώτο μέχρι τον τριακοστό για παράδειγμα ανακριτή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ποιός θα δικάσει τους δικαστές; Είκοσι δικαστές έχουν αναβάλει 1.428 φορές 59 υποθέσεις!
      Στα 92 χρόνια της ιστορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και στη διαδρομή των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, δεν έχει σημειωθεί ουδέποτε τόσο υπερβολικά μεγάλος αριθμός αναβολών επί εκκρεμών υποθέσεων που παραμένουν στα συρτάρια των δικαστών χωρίς να εκδικάζονται επί 14 ολόκληρα χρόνια.
      Δικαστής που έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ, σε 14 υποθέσεις που χειρίζεται έχει δώσει 438 αναβολές, και κρατεί «νεκρές» τις υποθέσεις αυτές από 5 έως 12 χρόνια, χωρίς να τις δικάζει. Πλέον αυτού, ο ίδιος δικαστής έχει στα χέρια του υποθέσεις που έχει δώσει 40, 35, 33, 30, 29, 27 και 25 αναβολές. Άλλη δικαστής έχει δώσει σε 10 υποθέσεις 290 αναβολές. Μια τρίτη δικαστής σε 7 υποθέσεις που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής από 7 έως 11 χρόνια έχει δώσει 206 αναβολές.
      Τέταρτος δικαστής σε 4 υποθέσεις έχει δώσει 115 αναβολές ενώ τις κρατά αδίκαστες από 10 έως 13 χρόνια. Άλλος έχει δώσει 83 αναβολές σε 3 υποθέσεις κρατώντας τες στο συρτάρι του από 10 έως 12 χρόνια. Γυναίκα δικαστής επί 9 χρόνια δεν δικάζει 3 υποθέσεις και έχει δώσει μέχρι τώρα 79 αναβολές, ενώ συνάδελφός της σε 3 πάλι υποθέσεις έχει δώσει 83 αναβολές και τις κρατάει στα χέρια της από 6 έως 12 χρόνια. Μία άλλη δικαστής σε 2 υποθέσεις έχει δώσει 69 αναβολές και τις κρατάει αδίκαστες 8 και 9 χρόνια.
      Το γαϊτανάκι των αναβολών δεν τελειώνει εδώ. Και αυτό γιατί 11 δικαστές έχουν από μία υπόθεση την οποία έχουν αναβάλει από 25 έως 46 φορές και κρατούν «νεκρές» τις εν λόγω υποθέσεις από 5 έως 14 χρόνια.
      Έτσι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην «μαύρη λίστα» του Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, δηλαδή για υπέρβαση της εύλογης διάρκειας της δίκης με τα πρόστιμα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου να επιβάλλονται το ένα μετά το άλλο.
      Όμως στην Ελλάδα τυγχάνουν επιβράβευσης. Γίνονται μέχρι και Πρόεδροι Δημοκρατίας…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Η ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.
      Οι Αιγυπτιακές αρχές εξέταζαν και το ενδεχόμενο του σεξουαλικού εγκλήματος στην δολοφονία του Νίκου Κάτσικα. Και τελικά είχαν δίκιο, αφού ο δράστης ομολόγησε.
      Ο διανομέας εστιατορίου, ομολόγησε το έγκλημά του στις Αιγυπτιακές αρχές μετά τον εντοπισμό του. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε γνωριστεί με το θύμα στο εστιατόριο που δούλευε και είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα. Ανέφερε ακόμα πως ο δημοσιογράφος τον κάλεσε στο σπίτι του όπου και τον επισκέφθηκε λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του.
      Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι το κίνητρο της δολοφονίας είναι η ληστεία, κάτι που δεν έχει αποκλειστεί. Σύμφωνα ωστόσο με δημοσίευμα του elrai.net, εξετάζεται και το σεξουαλικό έγκλημα.
      Τι αναφέρει στην ομολογία του ο δράστης
      Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο δράστης στην ομολογία του ισχυρίστηκε τα εξής:
      Βρισκόμενος στο σπίτι του θύματος, ο Έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε τον δράστη για τις συνθήκες διαβίωσής του με τον κατηγορούμενο να παραπονιέται για την κακή οικονομική του κατάσταση. Τότε σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του δράστη, το θύμα του ζήτησε να έχουν σεξουαλική επαφή με αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό, κάτι που ο κατηγορούμενος δέχτηκε.
      Είχαν δύο φορές σεξουαλική επαφή και όπως λέει ο κατηγορούμενος το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα την πρώτη φορά ενώ την δεύτερη μάλωσαν και ο δράστης του επιτέθηκε χτυπώντας τον ενώ στη συνέχεια τον έριξε στο έδαφος και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.
      Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ακόμα ότι, αφού σιγουρεύτηκε για τον θάνατο του Νίκου Κάτσικα, άρπαξε το ποσό των 260 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και κάποια από τα αντικείμενα του θύματος και στη συνέχεια διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος.
      Από την πλευρά της, η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η σορός του δολοφονηθέντος Έλληνα δημοσιογράφου παραδόθηκε στην πρεσβεία της χώρας του, αφού η ιατροδικαστική υπηρεσία ολοκλήρωσε τη νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες της υπόθεσης.
      Να θυμήσουμε ότι όπως αναφέρει η αιγυπτιακή ιστοσελίδα eremnews.com, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε το περασμένο Σάββατο από γείτονές του για μια έντονη δυσάρεστη μυρωδιά που αναδυόταν από το διαμέρισμά του. Χωρίς να χάσουν χρόνο οι αστυνομικοί μαζί με δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν στο σημείο και αφού διαπίστωσαν την μυρωδιά μπήκαν στο σπίτι, όπου τον βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος και με πολλά τραύματα από μαχαίρι σε διαφορετικά σημεία.
      Μετά από έρευνα των Αρχών και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Γκίζας αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες της τραγωδίας και η ταυτότητα του δράστη, καθώς αποδείχθηκε ότι ο δολοφόνος ήταν υπεύθυνος παράδοσης κατ’ οίκον μέσω «delivery».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ".

      «Κάθε 25 του μηνός τους έβλεπα, να κάθονται στην σειρά και να περιμένουν την «γκομενάρα» του λογιστηρίου στο Σκάι, να τα βγάζει από την μαύρη σακούλα, να τα μετράει και να τους τα δίνει στα χέρια.
      Κακαουνάκης, Τράγκας, Κούλογλου, Ρουμπάτης, Βαξεβάνης, Καρτερός, Χατζηνικολάου, Στάη, Κιμπουρόπουλος, Μαλέλης, ήτανε πρώτοι στην σειρά, γιατί έπαιρναν τα πολλά.
      Κάποιοι άλλοι, όπως εγώ, που είχαν υποχρεωθεί να παίρνουν το 1/3 των χαμηλών αποδοχών τους μαύρα, είμασταν οι τελευταίοι στην σειρά».

      Δημοσιογράφος Νίκος Ρούσσης
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΜΕΛΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.
      Την Εισαγγελέα που ερεύνησε το σκάνδαλο της Novartis Ελένη Τουλουπάκη, καλούν οι ανακριτικές αρχές ως κατηγορούμενη. Η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς καλείται από την ειδική ανακρίτρια του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα, μεταξύ άλλων, της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας και της παράβασης καθήκοντος.
      Η Ελένη Τουλουπάκη, κατηγορείται ότι «πίεσε μάρτυρες της υπόθεσης» προκειμένου να αποσπάσει καταθέσεις, ότι «ενοχοποίησε αθώα πολιτικά πρόσωπα» καθώς και ότι «παρέλειψε να ελέγξει άλλους πολιτικούς».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ:
      «Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τη συστηματική προσπάθεια μετατροπής ενός τεράστιου διεθνούς σκανδάλου στην αποκαλούμενη ως «σκευωρία Novartis». Από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεχθήκαμε ακραίες συκοφαντικές επιθέσεις και πιέσεις κάθε είδους, προκειμένου να παρακωλυθούμε στο έργο μας και να καταστούμε εν τέλει οι ίδιοι κατηγορούμενοι, ως τάχα μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

      Στο πλαίσιο της συντεταγμένης και οργανωμένης αυτής προσπάθειας εναντίον μας, καταπατήθηκε κάθε έννοια του κράτους δικαίου και διάκρισης των εξουσιών, μεταξύ άλλων, με ωμές παρεμβάσεις πολιτικών στο ανώτατο επίπεδο, που προεξοφλούσαν το αποτέλεσμα ήδη από την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης και που, δυστυχώς, οι δικαστικές εξελίξεις δείχνουν απλά να τις επικυρώνουν.
      Ως απάντηση στη θεσμική εκτροπή και έκπτωση, εγώ και οι συνυπηρετήσαντες με εμένα εισαγγελείς, παραμείναμε αταλάντευτα πιστοί στο Σύνταγμα και επιτελέσαμε το καθήκον μας, με εντιμότητα και ευσυνειδησία, προσηλωμένοι στην αναζήτηση της αλήθειας και στην απόδοση του δικαίου, όπως οφείλαμε να κάνουμε. Οι κατήγοροί μας γνωρίζουν καλύτερα από όλους ότι διωκόμαστε ακριβώς γι΄ αυτό.
      Σήμερα καλούμαι από την ελληνική δικαιοσύνη να απολογηθώ ως κατηγορούμενη . Για εμένα λοιπόν αυτή η κλήση προς απολογία είναι τίτλος τιμής. Τίτλος αναγνώρισης ότι ενήργησα με γνώμονα την αλήθεια για το δημόσιο συμφέρον, ότι δεν υπέκυψα σε πιέσεις, ότι ανέδειξα και εγώ για την πατρίδα μου το σκάνδαλο, το οποίο κόστισε τόσο ακριβά στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε χιλιάδες ανθρώπους που στερήθηκαν το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία.Ειμαι πεπεισμένη για την δικαίωση αλλωστε η εντιμότητα και η ακεραιότητα είναι ιδιότητες αυθύπαρκτες δεν ετεροπροσδιορίζονται.
      Ως γνήσιο τέκνο της ιδιαίτερης πατρίδας μου , της Κρήτης, «δεν φοβάμαι τίποτα», έχω την ελπίδα μου στο Θεό και για αυτό είμαι ελεύθερη. Μου αρκεί που επιτέλεσα τον καθήκον μου στο ακέραιο. Αυτή η βεβαιότητα και η ηρεμία θα είναι το οριστικό ζητούμενο για τους αληθινούς σκευωρούς που ήδη ατενίζουν την ιστορική καταδίκη τους. Αντίθετα η δική μου μόνη απάντηση και ακλόνητη θέση είναι η δέσμευσή μου, ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αλήθεια και το δίκαιο, με σθένος, πραγματικά "μέχρι τέλους"».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Η απίστευτη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, τα 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Παρίσι, Μονακό και Νέα Υόρκη.
      Δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξε θέμα με τη Δικαιοσύνη για τα περιουσιακά του. Ουδείς ξεχνά ότι στα τέλη του 2012 το όνομά του βρέθηκε στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ». Ο ίδιος αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάποια σχέση και μίλησε για «σκοπιμότητες πολιτικής και ηθικής σπίλωσής του» επειδή ήταν απέναντι στα μνημόνια και τους Γερμανούς. Στη συνέχεια, εν μέσω κλαυθμών, παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν, αφελώς σκεπτόμενος, όπως έλεγε, είχε βγάλει χρήματα στην Ελβετία, σημειώνοντας πάντως πως είχε κλείσει τον επίμαχο λογαριασμό χρόνια πριν. Απόρροια αυτού ήταν η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του τον Μάιο του 2014 σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες». Η έρευνα είχε καταδείξει τότε ότι ποσά ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ δεν είχαν δηλωθεί νόμιμα.
      Τελικά διώχθηκε σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σχεδόν αβρόχοις ποσίν κατάφερε να ξεπεράσει και τον θόρυβο από δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν το 2016 στην υπόθεση με τα Εγγραφα του Παναμά ως κάτοχο offshore εταιρειών - ουδέποτε επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο, καίτοι όλες αυτές οι ιστορίες τού κόστισαν στο ίματζ του αντιμνημονιακού λαϊκού ήρωα και του προστάτη των συμφερόντων των απλών ανθρώπων που πλάσαρε επί δεκαετίες.
      Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Τράγκας ήταν «ημιμόνιμος» κάτοικος Μονακό όχι γιατί αγάπησε ξαφνικά το πριγκιπάτο του Αλβέρτου, τον βράχο του περίφημου καζίνου και τη μοναδική «φυσική» πίστα της Φόρμουλα 1, αλλά για να έχει μεγαλύτερη οικονομική, επιχειρηματική και φορολογική ευελιξία, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν και είχαν εικόνα των κινήσεών του σε γενικές γραμμές. Ηταν γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι διατηρούσε πολυτελή βίλα στη Νίκαια, γοητευμένος από τις ομορφιές της νότιας Γαλλίας. Μάλιστα πολλές από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές τα τελευταία χρόνια τις ετοίμαζε και τις συντόνιζε από την Côte d’Azur, την Κυανή Ακτή ή αλλιώς Γαλλική Ριβιέρα. Τις περιόδους που ο ίδιος βρισκόταν στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, την παρείχε προς ενοικίαση, αφού τέτοια πολυτελή σπίτια σε τόσο μαγικά μέρη είναι περιζήτητα και φυσικά πανάκριβα. Οι φωτογραφίες από τη βίλα κόβουν την ανάσα, γεννούν υποψίες ότι ο παράδεισος ίσως έχει «παράρτημα» στη Γη και εξηγούν γιατί ο Νίκος Καζαντζάκης είχε μαγευτεί από την ομορφιά εκείνης της λωρίδας στεριάς και θάλασσας ώστε να αγοράσει το 1954 σπίτι στη γειτονική Αντίμπ.

      Από το Μονακό έως το Παρίσι

      Ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα και φρόντιζε να επενδύει στην ασφάλεια που αυτά παρέχουν τα μεγάλα ποσά που απέκτησε από τις πετυχημένες επαγγελματικές του δραστηριότητες επί 30 και πλέον χρόνια.
      Οι σχετικές πληροφορίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών αρχών, η περιουσία του περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Μονακό το όνομά του φέρεται να συνδέεται με τρία ή τέσσερα ακίνητα.
      Ο εκδότης είχε αποκτήσει με τα χρόνια μία ιδιαίτερη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου φέρεται να είχε τρία ακίνητα στις ακριβότερες περιοχές. Ο Γιώργος Τράγκας είχε πάντα το ενδιαφέρον του και στην Ελλάδα όπου είχε στην κατοχή του τη γνωστή βίλα στην Εκάλη όπου διέμενε, ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Ροβέρτου Γκάλι ψηλά στο Κουκάκι με καθηλωτική θέα στην Ακρόπολη αλλά και δύο βίλες στη Μύκονο.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. Η περιουσία του Τράγκα .
      https://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/i-perioysia-toy-tragka
      Μπορεί ένας δημοσιογράφος, όσο επιτυχημένος και να είναι, να αποκτήσει δουλεύοντας 12 ακίνητα σε Παρίσι, Νέα Υόρκη, Μονακό και Ελλάδα; Μπόρεσε ο Γιώργος Τράγκας και η αποκάλυψη της τεράστιας περιουσίας του προκαλεί σοκ σε όσους δεν έχουν εξοικειωθεί με την ελληνική πραγματικότητα του αβυσσαλέου πλούτου σκοτεινής προέλευσης που έχει συγκεντρωθεί στα χέρια λίγων, μεταξύ αυτών και παράξενων μιντιακών μεγαλοπαραγόντων.
      Οι δημοσιογράφοι υποχρεούνται στην υποβολή "πόθεν έσχες". Και κάθε χρόνο ακόμη και εξαιρετικά χαμηλών εισοδημάτων μέλη της ΕΣΗΕΑ πρέπει να δηλώσουν τις καταθέσεις τους, έστω και αν είναι καταθέσεις λίγων ευρώ. Είναι μια διαδικασία που λειτουργεί ως πρόσχημα ελέγχου για κάθε Τράγκα που, προφανώς, στην πράξη δεν ελέγχθηκε ποτέ.
      Συμβαίνουν περίεργα πράγματα στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ. Είναι εκδότης ο Φουρθιώτης και δεν μπορεί κανείς να βρει το δίκιο του με το "Μακελειό" αν "κατακρεουργηθεί" στο πρωτοσέλιδο. Σύρεται στα δικαστήρια ο Βαξεβάνης που καταγγέλλεται μέχρι και ως μέλος εγκληματικής συμμορίας (!), ενώ υπόδικοι επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες ΜΜΕ δεν λογοδοτούν ποτέ και για τίποτα.
      Ο Γιώργος Τράγκας, λέει, ως εκδότης της "Χώρας", επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, έπαιρνε κρατική διαφήμιση με τη σέσουλα και αυτό συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση της εντυπωσιακής περιουσίας του.
      Άλλο τεράστιο θέμα αυτό: Μπορεί το δημόσιο ταμείο, όχι απλώς να στηρίξει, αλλά να γιγαντώσει οικονομικά έναν ιδιώτη-ιδιοκτήτη ΜΜΕ; Και γιατί τόσα χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που να εγγυάται, θεσμικά, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, αποτρέποντας αθέμιτες συναλλαγές και αμαρτωλούς δεσμούς;
      Καμία συζήτηση δεν θα γίνει σχετικά. Γιατί η "λίστα Πέτσα" είναι το σύμπτωμα, ο πυρετός, δεν είναι η ασθένεια, ο καταστροφικός ιός που μολύνει το σώμα της ελληνικής δημοκρατίας.
      Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή χωρίς να εξηγήσει τις πηγές της ανεξήγητης περιουσίας του. Αυτό βέβαια θα συνέβαινε αν οι φορολογικές αρχές της χώρας είχαν κάνει τη δουλειά τους και δεν κυνηγούσαν μόνο τον μπακάλη της γειτονιάς. Το θέμα εδώ δεν είναι τόσο ο άνθρωπος, δηλαδή ο Γιώργος Τράγκας, όσο η απροθυμία της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ να πατάξει τέτοια φαινόμενα.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    8. Η CIA διέταξε την Bild και άλλα μέσα να κατηγορούν τον Όλαφ Σόλτς ως μη αξιόπιστο συνομιλητή της Δύσης. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
      Η Γερμανική κυβέρνηση δεν επιτέθηκε όπως πρέπει εναντίον του Πούτιν για το Ουκρανικό και τώρα την πυροβολούν οι πράκτορες δημοσιογράφοι.
      Κριτική από τον γερμανικό Τύπο για την επιμονή του να μην αναφέρεται ευθέως στον γερμανορωσικό αγωγό Nord Stream 2 και στην τύχη του, σε περίπτωση ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, δέχεται ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, στον απόηχο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.
      «Ο Σολτς σιωπά επί 15' για τον ρωσικό αγωγό», γράφει η εφημερίδα BILD, αναφερόμενη στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σολτς στο αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNN, στην οποία απέφυγε και πάλι να τοποθετηθεί ευθέως για τον Nord Stream 2. «Είναι η Γερμανία αξιόπιστος εταίρος της Δύσης;», ρωτούσε επανειλημμένα ο δημοσιογράφος, ενώ πριν από την συνέντευξη προβλήθηκε ρεπορτάζ το οποίο περιέγραφε μεταξύ άλλων ότι το Βερολίνο αρνείται να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία, ότι αντ' αυτού έστειλε 5.000 κράνη, ότι ο Όλαφ Σολτς δεν απάντησε ευθέως για τον αγωγό ούτε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, ακόμη και ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακύρωσε την τελευταία στιγμή προγραμματισμένη συνάντηση με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του Βερολίνου.
      «Ανοησίες. Παραλογισμός», απάντησε ο κ. Σολτς όταν εκλήθη να σχολιάσει ότι «η Γερμανία στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται όλο και περισσότερο ως συνδεδεμένη με τη Ρωσία, παρά με τη Δύση».
      «Μαζί με τις ΗΠΑ είμαστε οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της Ουκρανίας. Από το 2014 έχουμε διαθέσει περισσότερα από δυο δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μέσω της ΕΕ ακόμη 3,2 δισεκατομμύρια», αμύνθηκε ο Καγκελάριος. «Γιατί δεν λέτε απλώς ότι, αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, θα σταματήσει και ο αγωγός;», επανήλθε ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει ο Όλαφ Σολτς ότι σε τέτοια περίπτωση, «δεν θα υπάρξει μόνο ένα μέτρο, αλλά πολλά» και να επαναλάβει ότι «η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό των συμμάχων της και θα κάνει από κοινού τα βήματα που θα συμφωνηθούν».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    9. Ο κ. Σολτς εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος, όταν ο αμερικανός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον πρώην Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και στην επαγγελματική του δραστηριότητα ως στελέχους των ρωσικών εταιριών ενέργειας. «Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο. Αλλά δεν μιλάει για λογαριασμό της κυβέρνησης. Εγώ εργάζομαι για τη Γερμανία, εγώ είμαι τώρα ο Καγκελάριος και την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης θα την ακούσετε από εμένα», δήλωσε σε έντονο ύφος.
      Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Καγκελάριου στον Λευκό Οίκο, τα γερμανικά ΜΜΕ φαίνεται ότι συμφωνούν πως το κομβικό ζήτημα της συνάντησης με τον Πρόεδρο Μπάιντεν ήταν ο Nord Stream 2. «Ένα κρίσιμο σημείο παραμένει», γράφει η Sueddeutsche Zeitung και κάνει λόγο για «τον αγωγό που δεν επιτρέπεται να κατονομάσουμε». «Πατώντας πάνω σε αβγά για τον αγωγό αερίου», γράφει το δίκτυο RND, ενώ η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών σχολίαζε ότι «ο σιωπηλός Καγκελάριος παλεύει για την αξιοπιστία του», αναφέρεται σήμερα σε «παράξενο θέατρο» στην Ουάσιγκτον και επισημαίνει ότι «ο Σόλτς αφήνει τον Μπάιντεν επικεφαλής του Nord Stream 2 - λες και η Γερμανία είναι απλώς ένας υπεργολάβος». Το περιοδικό Der Spiegel αποφεύγει τις μεταφορικές εκφράσεις και τονίζει ευθέως ότι ο Καγκελάριος «εκνεύρισε και στον Λευκό Οίκο με το θέμα του Nord Stream 2».
      Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς εκτίμησε ότι οι γερμανοαμερικανικές σχέσεις έχουν μετά την επίσκεψη και «νέες ρωγμές». «Ο κ. Σολτς δεν είπε τίποτα για τη σκληρή ανακοίνωση του Προέδρου Μπάιντεν ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα σήμαινε το τέλος του αγωγού Nord Stream 2», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η επίσκεψη ήρθε ούτως ή άλλως με μεγάλη καθυστέρηση και ότι ο Καγκελάριος ευθύνεται για το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες για την αξιοπιστία του Βερολίνου.
      Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, ο οποίος έκανε λόγο για επιτυχία. «Ο Καγκελάριος τα πήγε καλά σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και επιβεβαίωσε εμφατικά την διατλαντική σχέση, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό στη σημερινή συγκυρία», δήλωσε ο κ. Ίσινγκερ στις εφημερίδες του Ομίλου Funke.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    10. « Ὁ Γιῶργος Τράγκας δέν ἦταν λοιπόν γεννημένος γιά πολιτικός. Ἰατρός ἤθελε νά γίνει ἀρχικῶς, ὅπως ὁ πατέρας του. Ἀλλά γρήγορα πῆρε ἄλλο δρόμο. Ἀπό τόν πατέρα του ὅμως κληρονόμησε γνωριμίες πού τόν προστάτεψαν γιά μία ὁλόκληρη ζωή. Δέν ἦταν τυχαῖο ὅτι καθημερινά καλημέριζε ἀπό μικροφώνου δίκην χιοῦμορ τά τοπικά κλιμάκια τῆς Μ16 στήν Ἀθήνα».
      ΕΣΤΙΑ, Μανώλης Κοττάκης Δεκ 16, 2021
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Δ.Μαρκόπουλος για τα 100.000 ευρώ του Δ.Αβραμόπουλου: «Πώς κάνετε έτσι; - Δεν είναι και κάτι».
    Βρέθηκαν 100.000 «αδιευκρίνιστα» στον λογαριασμό του Δ.Αβραμόπουλου.
    Τα 100.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis μάλλον είναι λίγα για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλο.
    Εξαιρετικά ευτελές ποσό φαίνεται να θεωρεί ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος τα 100.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Μόνο που δεν είπε πως πρόκειται για φραγκοδίφραγκα.
    Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο Blue Sky, υποτίμησε το ποσό των 100.000 ευρώ που κατατέθηκε σε 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, λέγοντας ότι για έναν επιτυχημένο άντρα όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν είναι μεγάλο το ποσό. «Για 200 50αρα», «δεν είναι δα και μεγάλο ποσό» και άλλες παρόμοιες ατάκες ακούστηκαν από τον βουλευτή της ΝΔ.
    Πρόκειται για κατάθεση διακοσίων χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ τα οποία έγιναν από την πεθερά του και κατά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης χαρακτηρίστηκαν από την οικονομική εισαγγελία ως «αδιευκρίνιστα» καθώς «ούτε δικαιολογούνται με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων προσώπων», ούτε «αντιστοιχεί σε προηγούμενη ανάληψη ίσου ή μεγαλύτερου ποσού από άλλον λογαριασμό».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...