ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Φεβρουαρίου 2022

Μητσοτάκης στον ιουδαίο αρτίστα του πιάνου Ζελένσκι: «Η Ελλάδα σας παρέχει στρατιωτική βοήθεια». ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ; Ο Ερντογάν προσκάλεσε τον Πούτιν στην Τουρκία. Οι Μητσοτάκης και Δένδιας έκαναν την Ρωσία «εχθρική χώρα» προς την Ελλάδα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ: "Το Ψωροελαδιστάν και η Ουκρανία έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Η Ψωροαλίτ και στις δυο χώρες είναι ιουδαϊκή, πλουτίζει καταστρέφοντας τη χώρα και μισεί αφάνταστα τους Ιθαγενείς". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Η Κύπρος κείται μακράν ενώ η Ουκρανία εγγύς».

 

 

 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΠΕΝΕΤ. Η Ελλάδα της οικογενειοκρατίας ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης που στέλνουν βαρύ εξοπλισμό στην Ουκρανία. Ο Μητσοτάκης έστειλε στον ιουδαίο, τον Ζελένσκι, τις ρουκέτες των RM-70 του Ελληνικού Στρατού; Aφοπλίζουν de facto τα νησιά;

 Η Άγκυρα αποφασίζει σήμερα για τα Στενά: Θα τα κλείσει μόνο αν πάρει ανταλλάγματα εις βάρος της Ελλάδας.

 

 ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟ ...ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ.

Τα παιδιά παίζουν με την αφέλεια των γκοΐμ.






             

 Ο εκ μητρός ιουδαίος Μεντβέντεφ δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του προς τον Ιουδαϊσμό», δήλωσε στο Reuters ο Νικολάι Μπονταρίκ, ο οποίος ηγείται του εθνικιστικού Ρωσικού Κόμματος στην πατρίδα του Μεντβέντεφ, την Αγία Πετρούπολη.

«Ένας πρόεδρος πρέπει να έχει σχέση εξ αίματος με τον λαό του. Φανταστείτε αν την Ιαπωνία διοικούσε ένας Κινέζος πρόεδρος», είπε.


 

 Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ ...ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΙΟΥΔΑΙΟΣ  ΖΕΛΕΝΣΚΙ


 

 

Ο Βολοντίμιρ Ολεκσάντροβιτς Ζελένσκι γεννήθηκε από Εβραίους γονείς στις 25 Ιανουαρίου 1978 στο Κράιβυ Ριχ και στη συνέχεια στην ουκρανική SSR. Ο πατέρας του, Oleksandr Zelenskyy, είναι καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος cybernetics και του υλικού υπολογιστών στο ίδρυμα οικονομικών Kryvyi Rih Η μητέρα του, Rymma Zelenska, δούλευε ως μηχανικός. Ο παππούς του, Semyon (Simon) Ivanovych Zelenskyy, υπηρέτησε στον κόκκινο στρατό (στην 57$η κατηγορία μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων φρουρών) κατά τη διάρκεια δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος Ο πατέρας του Semyon και τα τρία αδέλφια του σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Πριν από την έναρξη του δημοτικού σχολείου, Zelenskyy έζησε για τέσσερα έτη στη μογγολική πόλη Erdenet, όπου ο πατέρας του εργάστηκε. Στην ηλικία 16, πέρασε το τεστ της αγγλικής ως ξένη γλώσσα και έλαβε μια εκπαιδευτική επιχορήγηση για να σπουδάσει στο Ισραήλ, αλλά ο πατέρας του δεν του επέτρεψε να πάει. Αργότερα κέρδισε ένα πτυχίο νομικής από το Ινστιτούτο Οικονομικών Kryvyi Rih, έπειτα ένα τμήμα του Εθνικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Κιέβου και τώρα μέρος εθνικό πανεπιστήμιο Kryvyi Rih, αλλά δεν συνέχισε να εργάζεται στο νομικό τομέα. 

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

 


Η Άγκυρα αποφασίζει σήμερα για τα Στενά: Θα τα κλείσει μόνο αν πάρει ανταλλάγματα εις βάρος της Ελλάδας

 

Η Τουρκία αντίθετα με την Ελλάδα δεν δίνει τίποτε «δωρεάν».

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


H Άγκυρα έχει αποφύγει μέχρι τώρα να κλείσει τα Στενά για τα ρωσικά πλοία με διάφορες υπεκφυγές αλλά στην πραγματικότητα αυτό που αναμένει για να προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια είναι να της δοθούν σοβαρά ανταλλάγματα σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Θράκη.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να κλείσει τα Στενά εάν δεν βγει στρατηγικά κερδισμένη από μία τέτοια κίνηση.

Συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας, υπό τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με θέμα το αίτημα της Ουκρανίας για κλείσιμο των στενών Δαρδανελίων και Βοσπόρου στα ρωσικά πολεμικά πλοία.

Προ ημερών, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ευχαριστήσει τον Ερντογάν και τους Τούρκους για τη στήριξή τους, αλλά είχε τονίσει πως το «μπλόκο» στο πέρασμα ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, είναι εξαιρετικά σημαντικό βήμα.

Έως και σήμερα η Τουρκία δηλώνει πως παραμένει προσηλωμένη στις συμφωνίες αναφορικά με τη λειτουργία των στενών, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να επιμένει πως η χώρα του δεν θα λειτουργήσει με διπλά στάνταρ. Ωστόσο, στη συνεδρίαση θα φανεί η ακριβής τουρκική στάση.

Την Κυριακή, μια πηγή από την τουρκική προεδρία είπε στο Sputnik ότι ο Ερντογάν θα πραγματοποιήσει την εν λόγω συνεδρίαση για να συζητήσει τα μέτρα για τη σταθεροποίηση της Ουκρανίας. Στο «τραπέζι» είναι και το σενάριο της διαμεσολάβησης.

Η Τουρκία περισσότερο από κάθε τι, προτιμά την διαμεσολάβηση και την λήξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Ξέρει ότι μία τέτοιου είδους διαμεσολάβηση θα την έβαζε γερά στο γεωπολιτικό παιχνίδι και θα μπορούσε να «πουλάει εξυπηρετήσεις και στην Ρωσία και στο ΝΑΤΟ.

Προσθέτουμε μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Τα όποια ανταλλάγματα πάρει η Τουρκία για μία τέτοια κίνηση που θα διέλυε την στρατηγική της σχέση με την Ρωσία δεν θα «ανακοινωθούν» επισήμως...

Όλα τα παραπάνω, έρχονται την ώρα που η ρωσική ειδική επιχείρηση συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα.

Σήμερα τα βλέμματα όλο του είναι στραμμένα στη Λευκορωσία όπου και Ρωσία - Ουκρανία θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «η συνθήκη του Μοντρέ θεσπίζει τον κανονισμό σχετικά με τη διέλευση πολεμικών πλοίων παράκτιων και μη παράκτιων χωρών. Η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής εφαρμόσει τη συνθήκη κατά γράμμα. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Μοντρέ. Το άρθρο 19 είναι αρκετά σαφές. Στην αρχή ήταν επίθεση της Ρωσίας, την εξετάσαμε με ειδικούς, στρατιωτικού, δικηγόρους. Τώρα έχει μετατραπεί σε πόλεμο. Δεν πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση, είναι επίσημα εμπόλεμη κατάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά, αν κάποια από τις πλευρές, είτε είναι η Ρωσία, είτε η Ουκρανία, θα εφαρμόσουμε τη συνθήκη του Μοντρέ αναλόγως.

Εμείς έχουμε ως σημείο αναφοράς τη συνθήκη. Εάν ένα πολεμικό πλοίο (των εμπόλεμων πλευρών) πρόκειται να επιστρέψει στη βάση της χώρας (η οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο), τότε αυτή η διέλευση δεν μπορεί να εμποδιστεί. Είναι σαφές ότι το πλοίο πρέπει να είναι νηολογημένο σε βάση (της Μαύρης Θάλασσας). Δεν πρέπει να γίνει  κατάχρηση. Δεν θα πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο, αν έχει πει ότι θέλει να επιστρέψει στη βάση του. Επομένως, θα περάσει από τον Βόσπορο. Σας εξήγησα τη θέση της Τουρκίας και τις διατάξεις της συμφωνίας του Μοντρέ»,

Αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Ρώσο ΥΠΕΞ όσο και με του Ουκρανό ΥΠΕΞ.

Τι προβλέπει η Συνθήκη του Μοντρέ για το καθεστώς των Στενών

Το νομικό καθεστώς των Στενών καθορίζεται από τη Συνθήκη του Μοντρέ ή αλλιώς η Συνθήκη για το καθεστώς των Στενών του 1936, που κατοχυρώνει την πλήρη κυριαρχία της Τουρκίας στο μοναδικό και στρατηγικής σημασίας θαλάσσιο πέρασμα προς τη Μαύρη Θάλασσα, επιβάλλει όμως καθεστώς ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Η Συνθήκη αυτή σε συνδυασμό με εκείνη της Λωζάννης θεωρούνται οι διεθνείς ιδρυτικές πράξεις της Τουρκικής Δημοκρατίας και οι συνθήκες με τις οποίες κατοχυρώθηκε η πλήρης ανεξαρτησία της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της πλήρους κυριαρχίας του τουρκικού κράτους στα Στενά.

H Συνθήκη του Μοντρέ αφορά επίσης άμεσα και την Ελλάδα, καθώς επηεράζει και το καθεστώς των ελληνικών νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και είναι συμβαλλόμενο μέρος αυτής. Επίσης, η Ελλάδα, ως ναυτική δύναμη με τον τεράστιο εμπορικό της στόλο, έχει κάθε όφελος από την πιστή εφαρμογή της πρόνοιας της Συνθήκης για ελεύθερη ναυσιπλοΐα.

Η Συνθήκη για το καθεστώς των Τουρκικών Στενών υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου 1936 στην ελβετική πόλη Μοντρέ. Με τη συνθήκη παραχωρήθηκε στην Τουρκία ο πλήρης έλεγχος επί των Στενών, της δόθηκε το δικαίωμα να διατηρεί σε αυτά στρατιωτικές δυναμείς, καταργώντας τους σχετικούς περιορισμούς της προγενέστερης Συνθήκης της Λωζάννης του 1923.

Εξασφαλίζει παράλληλα την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης. Επιτρέπει επίσης τη διέλευση πολεμικών πλοίων των παρευξείνιων χωρών με ειδοποίηση μιας εβδομάδας και υπό κάποιους όρους όσον αφορά στο εκτόπισμα, το μέγεθος και τον οπλισμό.

Περιορίζει, ωστόσο, σημαντικά τη διέλευση των πολεμικών πλοίων που δεν ανήκουν στα Παρευξείνια Κράτη, θέτοντας μικρότερα όρια στο εκτόπισμά τους και τον οπλισμό που φέρουν και επιβάλλει επίσης έγκαιρη προειδοποίηση διέλευσης.

Συμβαλλόμενα μέρη της Συνθήκης είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σοβιετική Ένωση, η Τουρκία, η Αυστραλία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γιουγκοσλαβία.

Η Συνθήκη του Μοντρέ ήταν ένα σημαντικό εργαλείο για την Τουρκία στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου να αποκρούσει τις πιέσεις γα κλείσιμο των Στενών -είτε για τους Συμμάχους, είτε για τα πλοία του Άξονα- γεγονός που επέτρεψε στην Άγκυρα να αποφύγει τη συμμετοχή της στον πόλεμο.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Έλαβα μια αξιοθρήνητη αναφορά για την κατάσταση στην Ελλάδα. Εκεί η πείνα έχει καταστεί ενδημική νόσος. Στους δρόμους της Αθήνας οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά χιλιάδες από εξάντληση. Όλα αποτελούν συνέπεια τού βάναυσου βρετανικού αποκλεισμού και μάλιστα εναντίον ενός λαού, που επιπόλαια θέλησε να βγάλει για λογαριασμό των άγγλων τα κάστανα από τη φωτιά. Αυτό είναι το ευχαριστώ τού Λονδίνου». (Γιόζεφ Γκαίμπελς, Ημερολόγιο 30-1-1942).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΡΕΥΜΑ». Η ΥΠΟΙΚ Βουλγαρίας: «Συζητάμε με την Ελλάδα για την κατασκευή σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας».
    Συνεργασία και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
    Για διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν με την Ελλάδα για την κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, έκανε λόγο ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών Ασέν Βασίλεφ.
    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βούλγαρος αξιωματούχος, συζητιέται η υπογραφή σύμβασης 20ετούς διάρκειας με την Ελλάδα ηλεκτρικής ενέργειας από τη νέα μονάδα, καθώς και συνεργασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
    «Έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες συναδέλφους μας για την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού σταθμού στη χώρα μας, το οποίο θα χρησιμοποιεί η Ελλάδα με μακροπρόθεσμο, 20ετές συμβόλαιο. Θα ενεργήσουμε εξαιρετικά γρήγορα, αφού υπάρχει αγοραστής» τόνισε ο Βασίλεφ, επισημαίνοντας πως ήδη οι δύο χώρες συνεργάζονται άριστα στον τομέα της ενέργειας, κάνοντας αναφορά στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη.
    «Συμμετέχουμε ήδη στο υγροποιημένο τερματικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη. Είμαστε σε συνομιλίες με τους νότιους γείτονές μας και έχουμε την υποστήριξή τους για τη συμμετοχή στο ίδιο το λιμάνι, ώστε να έχουμε εμπορική πρόσβαση στο Αιγαίο Πέλαγος», δήλωσε το νούμερο «2» της βουλγαρικής κυβέρνησης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...