ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΗ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΤΑ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ 1,6 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GOLDMAN SACHS ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΛΙΓΝΙΤΗ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚOΜΜΑΤΟ. Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΜΙΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΑΠΑΘΕΙΑ.

 

Μηταράκης: ««Πανηγυρίζουμε για τη συμφωνία με το Πακιστάν. Συμφώνησα με Πακιστάν και Μπαγκλαντές να μας στείλουν άντρες μετανάστες - Χρειαζόμαστε 144.000». ΜΗΤΑΡΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ 144.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ; Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο (ΠΡΟΣΗΛΥΤΟΣ) Ιουδαίος Μηταράκης είπε αυτόν ειδικά τον αριθμό τυχαία; ΕΔΙΩΞΑΝ 700.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.

 

 

 



 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1058302_apokalypsi-etsi-listeyoyn-toys-ellines-me-reyma-daneistikan-16

 

Μια αποκάλυψη «βόμβα» για τον τρόπο με τον οποίο ληστεύει η κυβέρνηση τους Έλληνες πολίτες με το ρεύμα βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς το σχέδιο για «απολιγνιτοποίηση» της χώρας δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια «μπίζνα» πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ! 

Την ώρα λοιπόν που οι Έλληνες φοβούνται να ανοίξουν τον λογαριασμό του ρεύματος για να μην πάθουν κάποιο καρδιακό η κυβέρνηση δανείστηκε 1,6 δισεκατομμύρια από τις Goldman Sachs και HSBC για να προχωρήσει πιο άμεσα η «απολιγνιτοποίηση» της χώρας. 

 


Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που δεν ανοίγουν τα εργοστάσια λιγνίτη, παρά τις πιέσεις που υπάρχουν και από τα ίδια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η αποκάλυψη έρχεται την ώρα που πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Πολωνία μετέθεταν χρονικά τον στόχο της απεξάρτησης από το λιγνίτη σε βάθος δεκαετιών, κάτι που δεν έκανε η δική μας κυβέρνηση, γιατί όπως ανακοίνωνε ο Κ.Μητσοτάκης η Ελλάδα «έχει δεσμευτεί» να προχωρήσει τάχιστα στην «απολιγνιτοποίηση». 

Μάλιστα η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να έχει προχωρήσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028, την ώρα που οι περισσότερες χώρες της ΕΕ θα τις λειτουργούν μέχρι το 2049! 

Ο Κ.Μητσοτάκης λοιπόν ποτέ δεν αποκάλυψε σε ποιον «έχει δεσμευτεί» και γιατί υπάρχει αυτή η βιασύνη για βίαιη μετάβαση στην «πράσινη ενέργεια». 

Σύμφωνα με λοιπόν με την «ΕΦ.ΣΥΝ» η ΔΕΗ λοιπόν λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση της, δανείστηκε 1,6 δις ευρώ από τις αγορές με ομόλογα που συνδέονταν με την περιβόητη «πράσινη μετάβαση». Πανηγύρισαν μάλιστα για αυτόν τον δανεισμό που αλυσόδεσε την Ελλάδα και τις απαγορεύει την χρήση του λιγνίτη στο όνομα της μείωσης των ρύπων, καθιστώντας μας δέσμιος του φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Μάρτιο του 2021 η Δ.Ε.Η. εξέδωσε ομόλογα με ρήτρα μείωση των ρύπων, μέσω των αμαρτωλών Goldman Sachs και HSBC! Δύο οίκοι που προκαλούν ανατριχίλα: Η Goldman Sachs με τα περίφημα Swaps του Σημίτη που διέσυραν την Ελλάδα παγκοσμίως και η HSBC με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ».

Η φρενήρης αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, καθιστούν την χρήση των λιγνιτικών μονάδων πολύ φθηνότερη. Έτσι, εάν η Ελλάδα χρησιμοποιούσε και τις 8 διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες, η μέση τιμή χονδρικής που σήμερα είναι 250 € ανά μεγαβατώρα ενώ σε ώρες αιχμής φτάνει ακόμα και τα 350 €, θα περιοριζόταν στα 150 €. Πρακτικά, οι λογαριασμοί του ρεύματος θα κόβονται στη μέση.

Η ΔΕΗ λοιπόν πέρασε το αυξημένο κόστος παραγωγής ρεύματος απευθείας στους καταναλωτές. Πράγμα που φυσικά δεν είχε συμβεί όταν το κόστος φυσικού αερίου ήταν στο 1/4 των σημερινών τιμών. Τότε, η διαφορά δεν πέρασε στους καταναλωτές, αλλά έγινε υπερκέρδος για την επιχείρηση, μπόνους για τα golden boys και πολλές παροχές, όπως πολυτελή αυτοκίνητα.

Γι’ αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκαλύπτει σε ποιους έχει δεσμευτεί για την βίαιη απολιγνιτοποίηση που μετέτρεψε την πράσινη μετάβαση σε ένα πράσινο ξέπλυμα κερδοσκοπίας εις βάρος των Ελλήνων!

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

13 σχόλια:

  1. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ. Ερντογάν: «να εγκαταλείψουν άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τα νησιά Αν.Αιγαίου και Δωδεκανήσων».

    Η «απάντηση» του Ν.Δένδια. ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ… ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

    Επιστρέφοντας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (θεωρητικά τον υπ'αριθμόν 1 σύμμαχο της Ελλάδας, με τον οποίο έχουμε υπογράψει και συμφωνία αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής) και μετά την υπογραφή νέων συμφωνιών ύψους 13 δισ. δολ., ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαίτησε την άμεση αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων με απόσυρση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διαφορετικά «θα φέρει το ζήτημα αυτό στο υψηλότερο επίπεδο»!
    Χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί με την φράση αυτή.
    «Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά του Αιγαίου με το αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ» είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
    «Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα. Ως προς αυτό, ο υπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά θα απευθύνουμε την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί.
    Γιατί το θέμα των νησιών, όπως γνωρίζετε, είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να αναδείξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για τον λόγο αυτό ο υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε» κατέληξε για το θέμα ο Ερντογάν.


    Η «απάντηση» της ελληνικής μασονικής στοάς - του Ν.Δένδια. ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ… ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

    «Η Τουρκία επιλέγει αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της εδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, επιλέγει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύρτσος: «o Μητσοτάκης δημιούργησε ένα έλλειμμα σαν του 2008 με περίπου διπλάσιο χρέος».

    Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, ασκεί εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομική της πολιτική.
    Ο Γ.Κύρτος τονίζει: «Για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε, έχουμε περίπου το έλλειμμα του 2008 με διπλάσιο χρέος».
    Συνεχίζει μάλιστα επισημαίνοντας πως αδυνατεί να κατανοήσει «την ικανοποίηση του επιτελικού κράτους» συμπληρώνοντας σε άλλο tweet πως «οι πολίτες είναι πιο ώριμοι από το επιτελείο» όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση στην οποία και αναφέρεται.
    Ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση «να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα».
    Οι αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου:
    Για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε.
    Έχουμε περίπου το έλλειμμα του 2008,
    (9%του ΑΕΠ το 2021 έναντι 10,4%,μετά την αναθεώρηση,το 2008.)
    με περίπου διπλάσιο χρέος.
    104% του ΑΕΠ το χρέος το 2008
    200% του ΑΕΠ το 2021!
    Αδυνατώ να κατανοήσω την ικανοποίηση του επιτελικού κράτους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φιλελεύθερος κ. Θανάσης Μαυρίδης θυμήθηκε την καταστροφή της Ελληνικής βιομηχανίας…
    “Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει μόνο με ήλιο, σουβλάκι και τζατζίκι:“Η «βαριά βιομηχανία» της χώρας είναι ο τουρισμός. Ας αφήσουμε για τώρα το μόνιμο ερώτημα αν αυτή η «μονομέρεια» της ελληνικής οικονομίας έχει τελικά αποδώσει τα προσδοκώμενα. Η κρίση του κορονοϊού, πάντως, δείχνει ότι η χώρα δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από τον τουρισμό. Μήπως είναι καιρός να θυμηθούμε την βιομηχανία που «θάψαμε» στα χρόνια της σοσιαλμανίας; Πράγματι, η Ελλάδα είχε κάποτε και βιομηχανία! … Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να θυμηθεί ότι στα παλιά χρόνια υπήρχε βιομηχανία και μάλιστα ισχυρή. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης το τι θα συμβεί...”
    "liberal.gr: Του Γιώργου Κράλογλου: “Το 1961 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης Συνδέσεως της Ελλάδας με την ΕΟΚ είπε στον τότε πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων κ. Λεωνίδα Κανελλόπουλο της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ «...υπέγραψα την συμφωνία με την ΕΟΚ... Σας έριξα εσάς τους βιομήχανους στην θάλασσα. Τώρα μάθετε να κολυμπάτε».
    Η βιομηχανία σιώπησε και έκανε έργα. Η απάντηση δόθηκε μετά από 15 χρόνια την 1η Δεκεμβρίου 1975 στην διημερίδα «Συνάντηση των Αθηνών» από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Μαρινόπουλο. «Λοιπόν, κολυμπούμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε να βγούμε στην στεριά της Ευρώπης». Είχα παρακολουθήσει την εκδήλωση. Ο Καραμανλής δεν παραβρέθηκε. Παραλήπτης του μηνύματος ήταν ο υπουργός Συντονισμού – Προγραμματισμού Παναγής Παπαληγούρας. Η αλήθεια είναι ότι οι βιομήχανοι πίστευαν πράγματι πως θα τα έβγαζαν πέρα.
    Όμως λίγες ημέρες μετά, στις 5 Δεκεμβρίου του 1975, έφθασε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση ότι, στις 10 το πρωί οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, Εμ. Κηπουρίδης και Δ. Καλοδούκας (παραδίδοντας στον Διοικητή της Τράπεζας κ. Ξ. Ζολώτα μια έκθεση) ξεκινούσαν, με άνωθεν εντολή, το ξήλωμα του πρώτου ιδιωτικού ομίλου της χώρας.
    Του ομίλου Στρατή Ανδρεάδη, κρατικοποιώντας 5 Τράπεζες, ναυπηγεία, ασφαλιστικές, το ΧΙΛΤΟΝ, τα λιπάσματα, 3 ακόμη βιομηχανίες και στην συνέχεια τις εταιρίες μεταφορών.
    Οι ίδιοι υπάλληλοι πήραν την θέση του Στρατή Ανδρεάδη στον κρατικό πλέον όμιλο. Πριν ένα χρόνο τα Χριστούγεννα του 1974 ο Καραμανλής κρατικοποιούσε την Ολυμπιακή. Και μετά ένα χρόνο το 1976 τα διυλιστήρια του Νιάρχου....”
    Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε τη σοσιαλμανία από το Παρίσι στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση ήταν σχεδόν σοσιαλιστική».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ.
      Ο Ερντογάν οδήγησε το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ που παράγεται στην Τουρκία.
      Η παραγωγή και εξέλιξη καινοτόμων οχημάτων έχει μπει στο επίκεντρο της βιομηχανικής δραστηριότητας της Τουρκίας του Ερντογάν και έτσι, μετά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η χώρα ετοιμάζεται να παρουσιάσει και το πρώτο ηλεκτρικό της τρακτέρ.
      Όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του τομέα Αγροτικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας, Özkan Kayacan, η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού τρακτέρ θα ξεκινούσε στα τέλη Αυγούστου/αρχές Σεπτεμβρίου, όμως λόγω κορωνοϊού αυτή θα ξεκινήσει έναν μήνα αργότερα.
      Ήδη, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ, λόγω του οικονομικού του οφέλους από το κόστος των καυσίμων, αφού όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε ο Kayacan η χρήση του δίνει τη δυνατότητα στον αγρότη να κερδίζει έως και 18.700 δολάρια ανά έτος.
      Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας της Τουρκίας είναι το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ να παράγει 10.000 οχήματα κάθε χρόνο στο εργοστάσιο του Gebze στη βορειοδυτική επαρχία Kocaeli.
      Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ θα παίρνει ρεύμα από 236 μπαταρίες και θα έχει ηλεκτροκινητήρα 105 ίππων. Θα συνοδεύεται από 20 χρόνια εγγύηση για την μπαταρίες.
      Παράλληλα και ειδικά για εξαγωγές, θα υπάρχει και μια πιο ισχυρή έκδοση του τρακτέρ αυτού, με ισχύ 250 ίππων.
      Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι οι Τούρκοι και ακολουθώντας πιστά το σχέδιο του Ερντογάν, το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο κομμάτι της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων με κορωνίδα βέβαια το TOGG, το νέο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
      Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά την παρουσίαση του TOGG ο Ερντογάν έσπευσε να φωτογραφηθεί δίπλα του, ενώ παράλληλα έχει δώσει γη και ύδωρ στην κοινοπραξία των 5 κορυφαίων τούρκικων εταιρειών που το εξέλιξε και θα το κατασκευάζει, ώστε να εξασφαλίσει την αρτιότερη υιοθέτηση τεχνολογιών που θα το καταστήσουν ακόμη και ανταγωνιστή των αντίστοιχων προτάσεων των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών.
      ΠΗΓΗ: newsauto.gr
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη με Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι στις Βρυξέλλες: Μίλησαν για… πράσινη ενέργεια.
      Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στο περιθώριο της Συνόδου Ε.Ε.-Αφρικανικής Ένωσης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι.
      Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα που αντικατοπτρίζει τις άριστες σχέσεις των δυο χωρών. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με έμφαση στον τομέα της ενέργειας (πκαθώς και για τις διμερείς πολιτικές, αμυντικές και οικονομικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή.
      Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο εγχείρημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου και στον στρατηγικό του χαρακτήρα. Οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν απόλυτη προτεραιότητα την υλοποίηση του εγχειρήματος, την παρακολούθηση του οποίου θα αναλάβουν προσωπικά τα επιτελεία τους.
      Οι κκ. Μητσοτάκης και Αλ-Σίσι συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες τηλεδιάσκεψη όλων των εμπλεκομένων με τη συμμετοχή των δύο ηγετών.
      Συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στη Λιβύη και οι σχέσεις Ε.Ε.-Αιγύπτου. Ο κ. Σίσι εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνδρομή που παρέχουν η Ελλάδα και η Κύπρος σε αυτή την κατεύθυνση.
      Η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών που θα μεταφέρει «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια από την Αίγυπτο στην Ελλάδα και από κει στην Ευρώπη, θα είναι βασικό θέμα της παρέμβασης που θα κάνει σε λίγο ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Ε.Ε- Αφρικής στο θεματικό τραπέζι για την ενεργειακή μετάβαση, τα ψηφιακά και τις μεταφορές.
      «Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτή που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο είναι πολύ σημαντικές. Μέσω της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Αιγύπτου η Ε.Ε. μπορεί σταδιακά να εξασφαλίσει μια σταθερή προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και η Ελλάδα να αποτελέσει τη γέφυρα της Ευρώπης με την Αφρική», αναμένεται να τονίσει.
      Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ακόμα ότι η προστιθέμενη αξία του ελληνοαιγυπτιακού εγχειρήματος και της συνεργασίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο δεν αφορά μόνο την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά το ευρύτερο πνεύμα συνεργασίας για το κλίμα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Πάει το «ελληνικό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Μητσοτάκη: Οι Γερμανοί θα το παράγουν στη Βουλγαρία - Μείναμε στη φιέστα Κ.Μητσοτάκη.
      Την ίδια ώρα η Τουρκία ξεκινά εξαγωγές του δικού της ηλεκτρικού αυτοκίνητου.
      Ηταν περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020 όταν η γερμανική εταιρία Next.e.Go Mobile SE ανακοίνωνε τα σχέδιά της για την παραγωγή ενός μηδενικών ρύπων οχήματος πόλης στη χώρα μας.
      Τότε έγινε μια μεγαλειώδης φιέστα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει ότι η επένδυση της Γερμανικής Next e.GO θα φέρει στην Ελλάδα πάνω από 100 εκατ. ευρώ, 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας και 5.500 έμμεσες και παραγωγική δυναμικότητα έως και 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως.
      Πόσα πρωτοσέλιδα γράφτηκαν για το «ελληνικό» αυτοκίνητο, πόσες βαρύγδουπες δηλώσεις από τα κυβερνητικά στελέχη... Και όμως μετά από λίγους μήνες ξαφνικά το θέμα ξεχάστηκε.
      Ο λόγος είναι ότι οι Γερμανοί αποφάσισαν να γίνουν πιο συγκεκριμένοι αναφορικά με το ηλεκτρονικό αυτοκίνητο που θα κατασκευάσουν σε εργοστάσιο της Γερμανίας (αρχικά).
      Your browser does not support video
      ADVERTISEMENT
      Αυτό που μάθαμε τότε είναι ότι τα εισαγωγικά που βάζαμε στη λέξη «ελληνικό» δικαιολογούνται όχι μόνο από το γεγονός ότι το εν λόγω αυτοκίνητο δεν είναι σχεδιασμένο από Έλληνες και δεν θα παράγεται από ελληνική εταιρία, αλλά και από το ότι η παραγωγή του θα μοιραστεί από τη Next.e.Go σε διάφορες εγκαταστάσεις – κάτι που σημαίνει ότι εκτός από την πατρίδα Γερμανία και την Ελλάδα, το e.GO Life θα παράγεται και αλλού, στα λεγόμενα micro factories – μια ιδέα που φαίνεται να υιοθετείται και από άλλους μικρούς ή ανερχόμενους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων όπως η βρετανική ARRIVAL.
      Φαίνεται λοιπόν ότι μέρος της παραγωγής θα πραγματοποιείται στη Βουλγαρία, όπου από το 2023 θα κατασκευάζονται 40.000 οχήματα ετησίως. Ενώ στην Ελλάδα, κατά πάσαν πιθανότητα στην Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη ή στον Βόλο (οριστική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί), η αρχή θα γίνει το 2024 με ένα εργοστάσιο μικρών διαστάσεων κόστους 25 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο σε πρώτη φάση θα βγαίνουν 2.000 αυτοκίνητα το χρόνο.
      Δηλαδή στην Ελλάδα θα έχουμε μόνο ένα μικρό εργοστάσιο το οποίο θα παράγει μόλις 2.000 αυτοκίνητα, την ώρα που το μεγάλο εργοστάσιο θα βρίσκεται στη Βουλγαρία και θα παράγει 40.000 οχήματα, τεράστια η διαφορά!
      Και φυσικά όλο αυτό... αν όλα πάνε καλά.
      Κάτι που φυσικά πέρασε στα ψηλά, αλλά το επανάφερε στην επικαιρότητα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος λίγες ώρες πριν διαγραφεί από το κόμμα.
      «Άλλη μία επενδυτική... επιτυχία. Το «ελληνικό» ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έμεινε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Αντίθετα η μεγάλη επένδυση της Τουρκίας προχωράει. Θα αρχίσει να εξάγει το made in Turkey ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο εντός του 2022. Μένουμε πίσω σε κρίσιμα θέματα», έγραψε συγκεκριμένα ο Γ.Κύρτσος.
      Μια αλήθεια που ενόχλησε αρκετά το Μαξίμου, το οποίο έχει επενδύσει πολλά στο αφήγημα περί «νέων επενδύσεων» στην Ελλάδα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Την ίδια ώρα τι κάνει η Τουρκία.
      Πριν από λίγο καιρό η κοινοπραξία TOGG που κατασκευάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξής του - λίγους μήνες πριν το εμπορικό του ντεμπούτο, μέσα στο 2022.
      Οι δοκιμές στην πίστα του πρώτου αυτοκινήτου που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της TOGG αφορούσαν αρχικά στη συλλογή δεδομένων για την επιτάχυνσή του. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα συνεχιστούν και σε άλλες επίσημες εγκαταστάσεις για την εξέλιξη του αμαξώματος στο δρόμο, και για τις δοκιμασίες ανθεκτικότητας, αεροδυναμικής και ηχομόνωσης.
      Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το πρώτο ηλεκτρικό SUV που μόλις ξεκίνησε δοκιμές στη γειτονική χώρα θα έχει εκδόσεις 200 ή 400 ίππων, που θα σημειώνουν την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,6 και 4,8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.
      Τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου των αμιγώς ηλεκτρικών TOGG θα προμηθεύει η εταιρεία Farasis. Η αυτονομία τους θα κυμαίνεται μεταξύ 300 και 500 χιλιομέτρων, ενώ η δυνατότητα ταχείας φόρτισης θα αντλεί το 80% της ενέργειάς τους σε λιγότερα από 30 λεπτά.
      Μετά την ίδρυσή της TOGG τον Ιούνιο του 2018, το Δεκέμβριο του 2019 ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε αυτοπροσώπως τα πρώτα δύο πρωτότυπα της εταιρείας, ένα SUV και ένα Sedan, αμιγώς ηλεκτρικά και στο μέγεθος της κατηγορίας C.
      Η τουρκική κοινοπραξία, της οποίας επικεφαλής είναι ο πρώην διοικητικός της Bosch Mehmet Gurcan Karakas, μετά από τα δύο παραπάνω αυτοκίνητα σκοπεύει -μέχρι το 2030- να παρουσιάσει και τρία ακόμα: ένα hatchback της κατηγορίας C, ένα B-SUV και ένα B-MPV.
      Τέλος, θυμίζουμε ότι νωρίς το 2022 θα ολοκληρωθεί και η κατασκευή του εργοστασίου της κοινοπραξίας, όπου θα συστεγάζονται τα τμήματα σχεδιασμού, μηχανολογίας και παραγωγής. Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020, σε περιοχή 1,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιοχή του Gemlik, στη βορειοδυτική επαρχία της Bursa.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ (ΛΟΓΩ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΚΛΕΒΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙΣ ΑΔΙΚΗΜΑ.
    "Η ντροπή των LIDL: Πήγαν στον εισαγγελέα μια άπορη γιαγιά που πεινούσε και πήρε λίγο τυρί για να φάει! Δεν αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ LIDL στο Ιλιον - Φώναξαν την Αστυνομία γιατί η 70χρονη έκλεψε λίγο κρέας και τυρί - Εκανε απόπειρα αυτοκτονίας από την ντροπή η γυναίκα.
    «Γροθιά στο στομάχι», αποτελεί η ιστορία μιας ηλικιωμένης που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η οποία το απόγευμα του Σαββάτου πήγε στα LIDL στο Ίλιον και έκλεψε κάποια προϊόντα, τοποθετώντας τα μέσα στην τσάντα της.
    Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κατάλαβαν την κίνηση της γυναίκας και, παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».
    Σύμφωνα με πληροφορίες, o υπεύθυνος κάλεσε τους αστυνομικούς οι οποίοι προσήγαγαν την 70χρονη το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, η γυναίκα σημείωσε ότι προχώρησε σε αυτήν την πράξη καθώς αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
    Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η γυναίκα έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30-40 ευρώ.
    Υποστήριξε ότι δεν έχει καθόλου χρήματα και ένα στεγαστικό δάνειο με πολύ μεγάλη ρύθμιση, το οποίο πληρώνει με τη σύνταξή της για να μην της πάρουν το σπίτι.
    Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και, αφού υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, θέλησαν να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες.
    Όμως, η πίεση από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ LIDL ήταν μεγάλη για να εκκινήσουν οι αστυνομικοί τη διαδικασία της μήνυσης σε βάρος της γυναίκας.
    Επίσης, οι γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν με το σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση αυτή με την αλυσίδα να απαντά πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».
    Γειτόνισσα γιαγιάς: «Προσπάθησε να αυτοκτονήσει και λέει ότι θα κάνει απεργία πείνας»
    Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στο Open και αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».
    «Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα που μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».
    Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο».
    Σύμφωνα με την γειτόνισσα, η γυναίκα παίρνει σύνταξη 10.000 ευρώ τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από την Αμερική για να μπορεί να περπατάει.
    Όπως τόνισε η γυναίκα, η γιαγιά είναι σε σοκ, πήρε χάπια, λέει ότι θα κάνει απεργία πείνας και ότι δεν θα φάει ποτέ κρέας. «Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα»".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ , ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ;

      Μήπως είχε δίκαιο ο Φαλμεράυερ, ο οποίος έκλαιγε πραγματικά για την κατάντια μας;
      Φαλμεράυερ:
      “…Εδώ βρίσκεται το μυστικό της νίκης της ημισελήνου πάνω στο χριστιανισμό της Ανατολής.
      Ο Έλληνας είχε ξεχάσει τελείως την πολεμική τέχνη.
      Και ο αγροίκος Τούρκος, όταν ξεσπάθωσε να κατακτήσει την κληρονομιά των Παλαιολόγων και των Κομνηνών, βρήκε μπροστά του έναν τρέμοντα, αλλά ελπίζοντα σε μια από θαύμα σωτηρία φοβισμένο αντίπαλο.
      Στο πέρασμα του χρόνου τα πράγματα είχαν αλλάξει τόσο πολύ, που οι εγγονοί των αρχαίων εκείνων ανδρών, οι οποίοι κάποτε στις Πλαταιές και στη Σαλαμίνα διαπληκτίζονταν ποιοι θα πρωτοπολεμήσουν για την ελευθερία του ανθρώπινου γένους, τώρα είχαν καταντήσει να πιστεύουν ότι θα σπιλωθούν αν έπιαναν τα όπλα για να επιδιώξουν να υπερασπιστούν μ’ αυτά την πατρίδα ενάντια στους βαρβάρους…”
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Οι ρωμιοί σκοτώσαν τον τίμιο Κυβερνήτη Καποδίστρια και διώξανε τον Φιλέλληνα βασιλιά Όθωνα, γιατί είχε κάνει πρωθυπουργό δυό φορές τον Κανάρη. Μετά μας πήρε η κατηφόρα.
      (ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ: Διετέλεσε πέντε φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας. (1844, 1848-49, 1864, 1864-65 και 1877). 14/10/1848: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης διορίζεται πρωθυπουργός από τον βασιλιά Όθωνα.
      Χρημάτισε επανειλημμένα υπουργός του βασιλιά Όθωνα και δύο φορές πρωθυπουργός του βασιλιά Όθωνα (16 Φεβρουαρίου 1844 – 30 Μαρτίου 1844, 15 Οκτωβρίου 1848 – 12 Δεκεμβρίου 1849). Αυτό δεν είχε αρέσει στην Αγγλική πρεσβεία. Η πρεσβεία ήθελε Πρωθυπουργούς δικά της παιδιά, σαν τους σημερινούς, απόλεμα, να λένε συνεχώς ναι και (κατά προτίμηση) να έχουν σεξουαλικές αδυναμίες.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
  5. Συμμορία αλβανών σακάτεψε 22χρονο Έλληνα στην Ελευσίνα.
    Ομάδα 15 ατόμων επιτέθηκε σε έναν 19χρονο και έναν 22χρονο το βράδυ του Σαββάτου, στην οδό Κανελλοπούλου. Οι δράστες επιτέθηκαν στους νεαρούς με τον 19χρονο να δέχεται μπουνιά στο πρόσωπο και τελικά να καταφέρνει να διαφύγει. Δεν είχε την ίδια τύχη όμως και ο 22χρονος ο οποίος δέχτηκε σφοδρά χτυπήματα σε όλο του το σώμα, ενώ ένας από τους χούλιγκαν του επιτέθηκε με σιδερογροθιά, χτυπώντας τον στο πρόσωπο.
    Οι δράστες αφού είδαν τον 22χρονο να πέφτει λιπόθυμος και αιμόφυρτος στην άσφαλτο, του άρπαξαν ό,τι είχε επάνω του, το κινητό και τα χρήματά του και εξαφανίστηκαν μπαίνοντας σε τρία οχήματα.
    Ο 22χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των χούλιγκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων φέρεται να είναι αλβανικής καταγωγής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Κίνα αυξάνει φέτος την κατανάλωση άνθρακα. Ο Κούλης κλείνει τα εργοστάσια λιγνίτη. ΠΟΣΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΟΥΛΗ;


    Η Κίνα θα αυξήσει φέτος την κατανάλωση άνθρακα προκειμένου να στηρίξει την οικονομική της ανάκαμψη μετά τις ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετώπισε πέρυσι, ανακοίνωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, παρά τις δεσμεύσεις του Πεκίνου να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.
    Η χώρα επλήγη σφοδρά πέρυσι το καλοκαίρι από την παγκόσμια αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και κυρίως του άνθρακα, από τον οποίο εξαρτάται κατά 60% για να τροφοδοτεί τα εργοστάσιά της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
    Η κατάσταση αυτή ανάγκασε τα εργοστάσια να μειώσουν την παραγωγή παρά τη μεγάλη ζήτηση και τις αρχές να πραγματοποιούν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος, ενώ αύξησε κατακόρυφα το κόστος παραγωγής για τις επιχειρήσεις.
    Έκτοτε η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.
    Η ενεργειακή ασφάλεια πρέπει “ να διατηρηθεί”, τόνισε χθες Τρίτη ο Κετσιάνγκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.
    “ Η προμήθεια σε άνθρακα θα αυξηθεί και τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με άνθρακα θα βοηθηθούν ώστε να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους προκειμένου να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια”, πρόσθεσε.
    Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχε δεσμευθεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα της χώρας του πριν το 2030.
    Η Κίνα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε επενδύσεις σε καθαρές πηγές ενέργειας, όμως ο ασιατικός γίγαντας παραμένει η χώρα που παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως και η πιο ρυπογόνα.
    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η κατανάλωση άνθρακα στην Κίνα αυξήθηκε πέρυσι κατά 4,7% σε σχέση με το 2020.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διεθνής διαγωνισμός κρασιών στην Γαλλία απαγόρευσε σε κρασιά από τα Σκόπια να φέρουν το όνομα της Μακεδονίας. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ;
    Διοργανωτές διεθνούς διαγωνισμού στη Γαλλία διόρθωσαν τους όρους «Μακεδονικός οίνος» και «Μακεδονικός αμπελώνας» για κρασιά από τη Βόρεια Μακεδονία.
    Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές του διεθνούς διαγωνισμού οίνου «Citadelles du Vin» στη Γαλλία προχώρησαν στην αντικατάσταση της παράτυπης αναφοράς του όρου «Μακεδονικός οίνος» και «Μακεδονικός αμπελώνας» για κρασιά που παράγονται στη Βόρεια Μακεδονία, όταν το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι εντόπισε τις σχετικές φράσεις σε προωθητικό υλικό της διοργάνωσης.
    «Λόγω του ότι ο όρος "Μακεδονία" αποτελεί Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη της Ελλάδας (ΠΓΕ Μακεδονία) για οίνους που παράγονται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μακεδονίας, οι ανωτέρω αναφορές παραβιάζουν το κοινοτικό κεκτημένο που αφορά το καθεστώς των αναγνωρισμένων ως ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων, και οι ελληνικές αρχές (Υπουργείο Εξωτερικών και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) προέβησαν στις απαραίτητες παρεμβάσεις στους διοργανωτές του διαγωνισμού, αλλά και σε λοιπούς φορείς και υπηρεσίες της Γαλλίας. Οι ανωτέρω παρεμβάσεις έφεραν αποτέλεσμα, καθώς ο διοργανωτής διόρθωσε τις παράτυπες αναφορές με άλλες προβλεπόμενες ("οίνοι - αμπελώνες της Βόρειας Μακεδονίας")», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ένωσης οινοπαραγωγών «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αυτή η επιτυχία έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών του "Παρατηρητηρίου προστασίας οίνων ΠΓΕ Μακεδονία" σε Πολωνία και Σλοβενία, όπου στη μεν πρώτη περίπτωση επετεύχθη η αποτελεσματική προστασία της ΠΓΕ, στη δε δεύτερη οι προσπάθειες συνεχίζονται σε δικαστικό επίπεδο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...