ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Φεβρουαρίου 2022

ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ: ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ (ΤΟΥ ΚΚΕΣ - ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ) ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΘΕ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ "ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ"; ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΑΣΤΥΝΟΜΙΑ".


Ο "πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας" και συμπέθερος τούρκου  Παπούλιας, αγκαλιά με την Έλλη Στάη και τα γνωστά αποβράσματα της πολιτικής και δημοσιογραφίας της χώρας των ορθόδοξων ρωμιών,  σε μεγάλα κέφια.


ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ: ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA, ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝ. Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.


"Η αριστερή δημοσιογράφος  Έλλη Στάη  είναι κόρη του βουλευτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων Μάρκου Τσαρλαμπά και κατάγεται από οικογένεια ευγενών.   Η μητέρα της, Αικατερίνη (Ρενέ) Τσαρλαμπά, διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του Αναστάσιου Πεπονή, υπουργού στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ. 

Ως φοιτήτρια Νομικής υπήρξε μέλος της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού «Ρήγας Φεραίος».  Ο Γρηγόρης Γιάνναρος, διευθυντής τότε της «Αυγής» και σημαντικό στέλεχος της Αριστεράς την πήρε στην εφημερίδα και από εκεί ξεκίνησε την επαγγελματική της δημοσιογραφική διαδρομή.

Η Έλλη Στάη έχει κάνει τέσσερις γάμους. Ο πρώτος με τον δικηγόρο Νίκο Στάη (από τον οποίο κράτησε και το επίθετό της), ο δεύτερος ήταν με τον δημοσιογράφο και Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ, Δημήτρη Κατσίμη, με τον οποίο απέκτησε το γιο της Μάρκο (1984). Για πολλά χρόνια σύντροφος της υπήρξε ο Διονύσης Λιβανός (ανιψιός του δεξιού Πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου που όμως υποστήριζε τον Ανδρέα Παπανδρέου και διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού το διάστημα 1993-1995). Στη συνέχεια παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία και τραπεζίτη Στέλιο Παναγόπουλο, που διετέλεσε Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας του Ρότσιλντ (1982-1989) και Ευρωβουλευτής του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ (1994-1999). Τον Ιούνιο του 2008 παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Χώρισαν το 2013 μετά από αγωγή διαζυγίου που κατέθεσε η γνωστή δημοσιογράφος. Από το 2015 έχει σχέση με τον εφοπλιστή Νίκο Μουνδρέα και φημολογείται ότι έχουν κάνει κρυφό γάμο".

https://www.i-diakopes.gr/lifestyle/elli-stai-i-adikia-sta-paidika-tis-chroniaoi-entaseis-me-tin-mitera-tis-oi-4-gamoi-kai-i-epavli-stin-ekali/

 ΘΑΥΜΑΣΙΑ: κόρη βουλευτή, νεολαία  ΚΚεσ, 4 γάμους με χρηματιστές και εφοπλιστές. Η μόνιμη λατρεία της αριστερίλας.

Έλλη Στάη: Η αδικία στα παιδικά της χρόνια,οι εντάσεις με την μητέρα της, οι 4 γάμοι και η έπαυλη στην Εκάλη

Έλλη Στάη: Η ζωή της γνωστής δημοσιογράφου

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων, Έλλη Στάη, γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 24 Μαρτίου του 1954. Το αληθινό της όνομα είναι Τσαρλαμπά. Έχει μια τεράστια πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας και έχει καθιερωθεί ως σιδηρά κυρία στον χώρο αυτό.

Μάλιστα “παιδί” της ήταν και το site “Τhe Toc” το οποίο στη συνέχεια πούλησε στις Αττικές Εκδόσεις.

Με κορμί και σώμα έφηβης τραβάει πάντοτε τα βλέμματα στις δημόσιες εμφανίσεις της. Γυμνάζεται, προσέχει τη διατροφή και τη συνολική της εικόνα ενώ έχει πολλές κατακτήσεις στους άντρες καθώς εντυπωσιάζονται από το κοφτερό της μυαλό και την εμφάνιση που κόβει την ανάσα. Δεν ξέρει να μαγειρεύει και είναι control freak. Δηλώνει δε πολύ μοναχικός άνθρωπος, αλλά η μοναξιά δεν της αρέσει!

Είναι κόρη του βουλευτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων Μάρκου Τσαρλαμπά και κατάγεται από οικογένεια ευγενών που ήταν στη λίστα του «Λίμπρο ντ’ όρο» (Χρυσό βιβλίο) του νησιού. Η μητέρα της, Αικατερίνη (Ρενέ) Τσαρλαμπά, διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του Αναστάσιου Πεπονή, που στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου ήταν μεταξύ των σημαντικότερων υπουργών.

Η αδικία που έζησε η Έλλη Στάη στα παιδικά της χρόνια και η κόντρα με τη μητέρα της

Έλλη Στάη: Η αδικία στα παιδικά της χρόνια,οι εντάσεις με την μητέρα της, οι 4 γάμοι και η έπαυλη στην Εκάλη

Σε συνέντευξή της έχει πει: “Μπορεί ως κορίτσι να διεκδικούσα, αλλά ήμουν και ντροπαλή. Μπορεί να έβαζα ένα στόχο και να ήταν σιωπηρός. Δεν υπήρξα αρχηγός στο σχολείο, να τους έχω όλους μαζί μου. Αυτό δεν με ενδιέφερε.Δεν ήμουν το χαϊδεμένο παιδί της οικογένειας – ήταν ο αδελφός μου ως πρωτότοκος –, διεκδικούσα και εκεί. Είχα το αίσθημα της αδικίας, γι’ αυτό και ανέπτυξα πολύ έντονα το αίσθημα της δικαιοσύνης.Στα εφηβικά μου χρόνια είχαμε πολλές προστριβές με τη μητέρα μου. Αυτή την αδυναμία του γονιού προς το παιδί, την ήθελα και εγώ. Ένιωθα αδικημένη στο συναίσθημα και την προσοχή. Σήμερα πλέον έχουμε συμφιλιωθεί με τη μητέρα μου και έχουμε μια μεγάλη σχέση αγάπης. Και, όπως αποδείχτηκε, εμένα μου έκανε τελικά καλό. Όπου δίνεις προσοχή και υπερπροστασία δεν κάνεις υποχρεωτικά το σωστό”.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φοιτήτρια Νομικής υπήρξε μέλος της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού «Ρήγας Φεραίος». Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στις Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόννη. Για λίγο διάστημα εργάστηκε ως δικηγόρος.

Η αρχή της καριέρας της Έλλης Στάη στη δημοσιογραφία

Έλλη Στάη: Η αδικία στα παιδικά της χρόνια,οι εντάσεις με την μητέρα της, οι 4 γάμοι και η έπαυλη στην Εκάλη

Τα σημαντικά πρόσωπα που της υπέδειξαν το δρόμο της δημοσιογραφίας ήταν ο Αναστάσιος Πεπονής και ο Γρηγόρης Γιάνναρος, διευθυντής τότε της «Αυγής» και σημαντικό στέλεχος της Αριστεράς την πήρε στην εφημερίδα και από εκεί ξεκίνησε την επαγγελματική της δημοσιογραφική διαδρομή.Πέτυχε ως δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής γιατί πέρα από τις γνώσεις της, την οξυδέρκεια και την σκληρή δουλειά  ρίσκαρε και πάντοτε προσπαθούσε να ανακαλύπτει και να φέρνει στο προσκήνιο αποκλειστικά θέματα. Κάνει συχνά επανεκκινήσεις γιατί δεν της αρέσει να βαλτώνει και να βολεύεται.Επίσης, όνειρό της είναι να γράψει ένα ιστορικό μυθιστόρημα.

Προσωπική ζωή

Η Έλλη Στάη έχει κάνει τέσσερις γάμους. Ο πρώτος με τον δικηγόρο Νίκο Στάη (από τον οποίο κράτησε και το επίθετό της), ο δεύτερος ήταν με τον δημοσιογράφο και Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ, Δημήτρη Κατσίμη, με τον οποίο απέκτησε το γιο της Μάρκο (1984). Για πολλά χρόνια σύντροφος της υπήρξε ο Διονύσης Λιβανός (ανιψιός του δεξιού Πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου που όμως υποστήριζε τον Ανδρέα Παπανδρέου και διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού το διάστημα 1993-1995). Στη συνέχεια παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία και τραπεζίτη Στέλιο Παναγόπουλο, που διετέλεσε Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας (1982-1989) και Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1994-1999). Τον Ιούνιο του 2008 παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Χώρισαν το 2013 μετά από αγωγή διαζυγίου που κατέθεσε η γνωστή δημοσιογράφος. Από το 2015 έχει σχέση με τον εφοπλιστή Νίκο Μουνδρέα και φημολογείται ότι έχουν κάνει κρυφό γάμο.

Η γιαγιά η Έλλη Στάη

Έλλη Στάη: Η αδικία στα παιδικά της χρόνια,οι εντάσεις με την μητέρα της, οι 4 γάμοι και η έπαυλη στην Εκάλη

Ο 35χρονος Μάρκος είναι γιος της Έλλης Στάη από τον δεύτερο γάμο της, με τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Κατσίμη. Όπως δήλωσε η ίδια, πολύ συχνά κρατά το μωρό για να μπορέσουν οι γονείς του να βγουν βόλτα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διεκδικεί να κρατά τον εγγονό της, όπως όλες οι γιαγιάδες του κόσμου.

Ο γιος της Μάρκος Κατσίμης να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Φαίη Κουτζούκου τον Ιούνιο του 2018.

Λίγους μήνες μετά η Έλλη Στάη δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφία του εγγονού της με τα πατουσάκια του μωρού καλωσορίζοντάς το στην οικογένεια. Αποκάλυψε μάλιστα ότι το εγγόνι της κ. Στάη είναι αγοράκι και θα ονομάζεται Δημήτρης.

«Καλώς ήρθες Δημήτρη στη ζωή μας» έγραψε στο Instagram η κ. Στάη προσθέτοντας και μια καρδούλα.

Ο γάμος της Στάη με τον Γουλανδρή

Έλλη Στάη: Η αδικία στα παιδικά της χρόνια,οι εντάσεις με την μητέρα της, οι 4 γάμοι και η έπαυλη στην Εκάλη

Η εποχή που βλέπαμε τον εφοπλιστή αγκαλιά με την Έλλη Στάη σε κοσμικά πάρτι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μετά τον αποτυχημένο πρώτο του γάμου με την Ιωάννα Βότση αλλά και την μακροχρόνια σχέση του με την Όλγα Τρέμη, ο Γουλανδρής ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα μια άλλη σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας, την Έλλη Στάη.

Ο γάμος τους έγινε το 2008, κάτω από άκρα μυστικότητα στο δημαρχείο της Βουλιαγμένης, αλλά δεν ούτε αυτός κράτησε πολύ. Το 2012 πήραν διαζύγιο μετά από βαριές κατηγορίες και μεγάλες δικαστικές μάχες από τις οποίες κερδισμένη βγήκε η δημοσιογράφος που έφυγε πλουσιότερη με ένα αστρονομικό ποσό. Όλοι όσοι έζησαν αυτή τη σχέση από κοντά λένε πως η Στάη υπήρξε μοιραία γυναίκα στη ζωή του.

Ο φημολογούμενος γάμος της Έλλης Στάη με τον εφοπλιστή Νίκο Μουνδρέα

Έλλη Στάη: Η αδικία στα παιδικά της χρόνια,οι εντάσεις με την μητέρα της, οι 4 γάμοι και η έπαυλη στην Εκάλη

Τα σκαλιά της εκκλησίας αναμένεται να ανέβει για πέμπτη φορά η Έλλη Στάη μαζί με τον σύντροφό της και εφοπλιστή Νίκο Μουνδρέα.

Η σχέση τους έγινε γνωστή 3 περίπου χρόνια πριν ενώ η δημοσιογράφος έχει μετακομίσει μόνιμα στην έπαυλη του Μουνδρέα στην Εκάλη.

Η πρόταση γάμου έγινε στο νησί της Πάτμου και το νέο κοινό βήμα στη ζωή τους δεν αποτελεί έκπληξη μιας και η επισημοποίηση της σχέσης τους ήταν αναμενόμενη για το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον.



Ο  ΤΥΠΙΚΟΣ  ΒΙΟΣ  KAI   ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΟΛΩΝ   ΤΩΝ  ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ   ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  KAI ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ  (ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ  ΤΗΣ  CIA)  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ  ΕΞΗΣ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 

1.  ΣΤΑ  ΝΙΑΤΑ  ΟΛΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

2.  ΣΧΕΔΟΝ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΤΗΣ  CIA.

3.  ΤΑ  ΑΞΙΩΜΑΤΑ  ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΜΕΤΑ  ΣΩΡΗΔΟΝ.

4.  ΕΝΑΛΛΑΓΗ  ΣΕ  ΔΙΑΦΟΡΑ  ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ.

5.  ΟΛΟΙ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ  ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ  ΥΨΗΛΕΣ  ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ  ΣΕ   ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

6.  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΜΕΓΑΛΟΣ  ΝΤΟΡΟΣ  ΣΥΝΕΧΩΣ  ΓΙ  ΑΥΤΟΥΣ  

ΣΤΑ  ΜΜΕ.

7.  ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ – ΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ  ΣΕ   ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ    ΕΡΓΑΣΙΑ.

8.  ΣΤΟ  ΤΕΛΟΣ  ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  ΣΕ  ΜΙΑ  ΤΡΑΠΕΖΑ  ΕΒΡΑΙΩΝ   ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

17 σχόλια:

  1. ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΩΝ.
    «Η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την αναγνώριση της βουλγαρικής ρίζας του σημερινού της πληθυσμού…»
    «Κοινή ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά» υποστηρίζει πως έχουν η Βουλγαρία και τα Σκόπια το κόμμα VMRO – Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα, αναφέροντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως η μελλοντική τους πορεία είναι να σχηματίσουν ομοσπονδία!
    Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως σημειώνει σε τηλεγράφημά του το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, το εν λόγω κόμμα, στο 8ο συνέδριό του, που διεξήχθη στη Σόφια το Σάββατο, κάλεσε τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές οργανώσεις της Βουλγαρίας και των Σκοπίων να σχηματίσουν ομοσπονδία μεταξύ των δύο χωρών, με βάση την κοινή τους πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά και τα κοινά γεωπολιτικά συμφέροντα, σημειώνοντας πως η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, της βουλγαρικής ρίζας του σημερινού της πληθυσμού και την προστασία των δικαιωμάτων του.
    Ανοίγοντας το συνέδριο, ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από 25 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος, δήλωσε ότι η χώρα περνά δύσκολες στιγμές λόγω της Covid και της οικονομικής κρίσης. Κάνοντας μια ανασκόπηση των τελευταίων τριών ετών, δήλωσε ότι ως μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, το VMRO κράτησε σκληρή γραμμή η οποία «απέτρεψε μια οπισθοδρόμηση στις σχέσεις με τα Σκόπια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος:" Η Τουρκία επιδιώκει να δικαιολογήσει στρατιωτική εισβολή σε ελληνικό νησί. Θέλει να επαναλάβει την επιχείρησή Αττίλας της Κύπρου"
    Συμφωνά με τον Τούρκο αυτοεξόριστο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ οπού καταδιώκεται και απ το καθεστώς Έρντογαν η Τουρκίας προσπαθεί δημιουργήσει «κλίμα» διεθνώς, που θα της επιτρέψει να δικαιολογήσει μια επίθεση σε κάποιο ελληνικό νησί που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορά. Η Τουρκία ψάχνει τρόπο για να κάνει μια καινούργια επιχείρησή ΑΤΤΙΛΑΣ 2 όπως έκανε και επιτυχώς στην Κυπρο το 1974
    Ελληνικά νησιά όπως η Μυτιλήνη, Χίος, Σαμοθράκη ειναι στο στόχαστρο της Τουρκίας οπού με πολεμική επιχείρησή να εκδιωχθεί ο Ελληνικός πληθυσμός τους και να μετατραπούν σε Τουρκικά νησιά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ.
    Δύο Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία έπεσαν νεκροί από στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού.
    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, πέρα από τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών, τραυματίστηκαν βαριά ακόμα δύο Έλληνες στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.
    Υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.
    H ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών:
    “Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.
    Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.
    Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.
    Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.”
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε απεργία πείνας ο Γιάννης Λαγός.
    Σε απεργία πείνας προχωράει ο Γιάννης Λαγός διαμαρτυρόμενος για την σάπια ελληνική δικαιοσύνη η οποία τον κρατά όμηρο, αφού 16 μήνες μετά, δεν υπάρχει καθαρογραμμένη δικαστική απόφαση ούτε, φυσικά, έχει οριστεί το Εφετείο. Ως εκ τούτου, ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος ήδη έχει εκτίσει 29 μήνες στη φυλακή, κινδυνεύει όταν θα γίνει το Εφετείο να έχει εκτίσει ήδη την ποινή του δυνάμει μιας πρωτόδικης και κατάφωρα άδικης απόφασης. Δεδομένης της αδιέξοδης κατάστασης στην οποία τον έχει φέρει το σύστημα που τον διώκει ανελέητα, για τον Γιάννη Λαγό, η απεργία πείνας είναι μονόδρομος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ, Ευρωβουλευτής Γ.Λαγός βρίσκεται σε απεργία πείνας από χθες, 8/2/22. Η απόφασή του που συγκλονίζει όλους τους πατριώτες και ιδίως εμάς, τους συμμαχητές του, δυστυχώς είναι αμετάκλητη.
      Οι λόγοι που την επέβαλαν, πολλοί, αλλά συνοψίζονται στην συσσωρευμένη αδικία που βιώνει τους 30 μήνες που κρατείται. Παράνομες στερήσεις δικαιωμάτων, έκδοση στην Ελλάδα χωρίς καθαρογραμμένη απόφαση, άγνωστη ημερομηνία έναρξης εφετείου, στέρηση δικαιώματος συμμετοχής στις συνεδριάσεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, στερήσεις μισθών και δικαιωμάτων ακόμα και στη φυλακή. Η “δημοκρατία” λένε, δεν έχει αδιέξοδα. Είναι η ίδια αδιέξοδη, αλυσιτελής, αυταρχική και εκδικητική με όσους αντιστέκονται στην πραγματική εγκαθίδρυσή της και αυτοί είναι μόνο οι Ελεύθεροι Άνθρωποι, οι εθνικιστές και οι ιδέες τους, που δεν φυλακίζονται.
      Ο Ι.Λαγός γεννήθηκε ελεύθερος, έζησε ελεύθερος και αποφασίζει στο τελευταίο διάβημά του, να πεθάνει ελεύθερος, αν χρειαστεί, για τις ιδέες του.
      Αν και είμαστε πεπεισμένοι ότι το Κατεστημένο θα χαρεί με την εξέλιξη, δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε την ύστατή του προσπάθεια για απόδοση Δικαιοσύνης με την κρίση ως αποδεκτής της τελευταίας του αιτήσεως αναστολής, που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων του, όπως έχει αποδεχτεί γραπτώς, το Ε.Κ.
      Όσοι ευθύνονται για την αδικία, ας έχουν το αίμα του, στα χέρια τους”
      Σ.Σ. ΕΛΑΣΥΝ
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Το αίμα του Ιωάννη Λαγού στα χέρια όλων.
      Έβδομη μέρα απεργίας πείνας του
      Έλληνα ευρωβουλευτή και πολιτικού κρατούμενου Ιωάννη Λαγού.
      Δικαστική και πολιτική ηγεσία μετά την πολιτική , επιθυμούν την βιολογική εξόντωση του.
      Δεκαέξι μέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση δεν έχει καθαρό γράφει ώστε να μπορέσει να οριστεί το εφετείο.
      Το “Ελληνικό” κράτος και η δικαιοσύνη επιτρέπουν σε βιαστές , έμπορους ναρκωτικών, ανώμαλους, παιδεραστές ,χούλιγκαν ομάδων να είναι έξω μέχρι την δική τους στο εφετείο αλλά αρνούνται το ίδιο στους Έλληνες εθνικιστές.
      Ένα κράτος αυταρχικό αφού στραγγάλισε την δημοκρατία και κάθε έννοια δικαίου , προβαίνει στην βιολογική εξόντωση αθώων Ελλήνων πολιτών.
      Έβδομη μέρα απεργίας πείνας και ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης από τους πρώην συναγωνιστές του Ιωάννη Λαγού.
      Την ώρα που μάχεται με την ίδια του την ζωή έως ένας Έλληνας Βοbby Sands, είστε κρυμμένοι μέσα στον ναρκισσισμό σας.
      Η εκκωφαντική σιωπή σας στον αγώνα για δικαίωση του Ιωάννη Λαγού, δείχνει το σκότος και την δειλία που έχει η ψυχή σας.
      Αν χυθεί το αίμα του Ιωάννη Λαγού υπεύθυνοι θα είναι όλοι όσοι στηρίζουν αυτό το αυταρχικό καθεστώς σε όλες τις βαθμίδες.
      Υπεύθυνοι θα είστε και όλοι εσείς οι “εθνικιστές” που με την σιωπή σας συνενείτε στο άδικο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ο Γ.Λαγός για τον καθεστωτικό του αποκλεισμό από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. “Για άλλη μια φορά (έκτη συνολικά) το ελληνικό κράτος, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, απαγορεύει σε Έλληνα εκλεγμένο Ευρωβουλευτή τον οποίο ψήφισαν 120.000 συμπολίτες μας, τη συμμετοχή και το δικαίωμα σε ομιλία κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 15/2. Να τονίσω, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της παρανομίας, ότι το χρόνο ομιλίας έχει εγκρίνει το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν σταλεί , τόσο στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών όσο και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Είναι, μάλιστα, τέτοια η αμηχανία τους, ώστε δεν τολμούν καν να δώσουν μια επίσημη απάντηση στο σχετικό αίτημα που έχω καταθέσει, καθώς γνωρίζουν ότι διαπράττουν σοβαρότατο αδίκημα το οποίο δεν μπορούν ούτε να δικαιολογήσουν. Συνεχίζω τον αγώνα μου χωρίς να φοβάμαι και να υποκύπτω σε πιέσεις. Βρίσκομαι στην 7η μέρα απεργίας πείνας, καθώς αυτό είναι το μόνο μέσο που μου απέμεινε στην “δημοκρατική και πολιτισμένη” Ελλάδα του 21ου αιώνα προκειμένου να αποδείξω την αλήθεια και το δίκιο μου”
      Ιωάννης Λαγός
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Σε θάλαμο απομόνωσης ο Γιάννης Λαγός.
      Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Γιάννης Λαγός οδηγείται αυτή τη στιγμή σε θάλαμο απομόνωσης, όπως προβλέπεται για τους κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας. Στον θάλαμο στον οποίο οδηγήθηκε ο Γιάννης Λαγός, επικρατούν άθλιες συνθήκες, αφού πρόκειται για ένα πολύ μικρό και κρύο δωμάτιο γεμάτο κοριούς, με χαλασμένα κουφώματα, με κρεβάτι χωρίς στρώμα και μια χαλασμένη θερμάστρα.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
    5. Κλιμακώνεται η διεθνής συμπαράσταση στον Γ.Λαγό.
      Η Φάλαγγα στη Μαδρίτη διοργάνωσε μαχητική και πολυπληθή συγκέντρωση για τον Γ.Λαγό και τους υπόλοιπους έγκλειστους πατριώτες του APF, τους Ιταλούς (μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος Φιόρε) και τους Ισπανούς (για την γνωστή υπόθεση Μπλανκέρνα).
      Οι εθνικιστές της Ισπανίας έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο έλλειμμα δικαιοσύνης καθώς και στο απαράδεκτο για ευρωπαϊκή χώρα δεδομένο της μη καθαρογραφής της πρωτόδικης απόφασης που οδηγεί σε καθυστέρηση έναρξης του Εφετείου. Ταυτόχρονα κατήγγειλαν την ελληνική Κυβέρνηση που δεν επιτρέπει στον Ευρωβουλευτή να ασκήσει τα καθήκοντά του από τη φυλακή.
      Ανακοίνωση συμπαράστασης του Προέδρου του NPD (Γερμανία) Claus Kramer στον Γιάννη Λαγό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Η συμμαχία του APF μεταφέρει το μήνυμα της απεργίας πείνας του Ι.Λαγού σε ολόκληρη την Ευρώπη.
      Ακολουθεί καταχώρηση του Ivan Benedetti , υποψηφίου Προέδρου της Γαλλίας στην διαδικτυακή εφημερίδα “Fortresse Europe”:
      “Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός βρίσκεται ξανά σε απεργία πείνας.
      Είχε ήδη κάνει την πρώτη του τον Σεπτέμβριο του 2021.
      Εκτός από το γεγονός ότι έχει περάσει 30 μήνες στη φυλακή και ότι η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη ορίσει την ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης επί της καταδικαστικής απόφασης για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής (η απόφαση βγήκε τον Οκτώβριο του 2020), το ελληνικό κράτος του αρνείται να συμμετάσχει στα Ευρωκοινοβουλευτικά του καθήκοντα του εξ αποστάσεως , όπως προβλέπεται, λόγω της υγειονομικής κατάστασης.
      Για αυτή την άρνηση υπεύθυνο δεν είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, από που δόθηκε η εντολή για τη φυλάκιση των Ελλήνων εθνικιστών.
      Τιμή στον Γιάννη Λαγό!”

      Παράλληλα, η Ισπανική DEMOCRACIA NACIONAL κάνει ειδική μνεία στον Γιάννη Λαγό τόσο από τη σελίδα της στο facebook όσο και στην έντυπη μορφή της:
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. Ανακοίνωση από τον Γιάννη Λαγό:
      «Προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να αποδείξω την αλήθεια (την οποία όλοι γνωρίζετε), χρησιμοποιώ το τελευταίο μέσο που μου απέμεινε: την απεργία πείνας. Βρίσκομαι δυόμισι χρόνια άδικα στη φυλακή και στην ουσία μου έχει στερηθεί η προσφυγή μου στο Εφετείο καθώς κατά πρωτόγνωρο τρόπο, 16 μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση δεν έχει καν οριστεί η ημερομηνία έναρξής του. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει καν η καθαρογραφή της απόφασης και αυτό έχει γίνει φυσικά εσκεμμένα. Κατά αυτό τον τρόπο, η δίκη μου σε δεύτερο βαθμό δεν θα έχει καμμία ουσιαστική αξία. Μέχρι να ολοκληρωθεί το Εφετείο θα έχω εκτίσει εντελώς την πρωτόδικη άδικη ποινή μου. Ζητώ την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής έως και την απόφαση του Εφετείου, ώστε να έχει στοιχειώδες νόημα η προσφυγή μου σε αυτό. Χρησιμοποίησα όλα τα νόμιμα μέσα, όμως δεν κατάφερα να βρω το δίκιο μου. Εάν η ζωή και το αίμα ενός εν ενεργεία Ευρωβουλευτή, ενός αθώου Έλληνα πολίτη, είναι το μόνο μέσο για να αποδειχθεί η αναμφισβήτητη αθωότητά του, είμαι διατεθειμένος να τα θυσιάσω. Συνεχίζω την απεργία πείνας για το ΔΙΚΑΙΟ και την ΑΛΗΘΕΙΑ».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. O μεγαλύτερος πληθωρισμός από το 1997 - Κοντά στο 6%.
    Ο υψηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων 25 ετών αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα διαμορφωθεί πέριξ του 6%!
    Τελευταία φορά που ο πληθωρισμός είχε βρεθεί πάνω από το 6% ήταν τον Μάρτιο του 1997.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον Δεκέμβριο βρέθηκε στο 5,1% από 4,8% που ήταν τον Νοέμβριο. Για τον εν λόγω μήνα οι αυξήσεις εντοπίστηκαν σε είδη ευρείας κατανάλωσης, εκτός βέβαια από την ενέργεια.
    Οι μεγαλύτερες αυξήσεις
    Συγκεκριμένα οι μεγαλύτερες αυξήσεις τον Δεκέμβριο είχαν εντοπιστεί στο φυσικό αέριο που σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020, έχει σημειώσει αύξηση 135,7%.
    Ακολούθησαν Πετρέλαιο Θέρμανσης με αύξηση 34,1%, ο ηλεκτρισμός με 45%, τα καύσιμα με 21,7%, αρνί και κατσίκι με 19,7%, ελαιόλαδο με 17% και πατάτες με 14,2%.
    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021, το φυσικό αέριο μειώθηκε κατά 16,2% και το ηλεκτρικό κατά 15,9%.
    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το Φθινόπωρο του 2022 και αυτό, εκτός από τους ουσιαστικούς λόγου (τρέχουν οι τιμές), υπάρχουν και οι … μαθηματικοί.
    Η βάση σύγκρισης είναι πολύ χαμηλή. Για παράδειγμα οι πρώτοι πέντε μήνες του 2021 ο πληθωρισμός είχε αρνητικό πρόσημο.
    Βέβαια είναι ξεκάθαρο ότι η πρόβλεψη που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό και είναι στο ως μέση μεταβολή 0,8% δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ικανοποιηθεί. Ήδη μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση στην πρόσφατη έκθεσή της έχει ανεβάσει τον πήχη στο 3,1% από 2% που ήταν η προηγούμενη.
    Πάντως ιδιαίτερη σημασία θα έχει η αποτύπωση της πορείας των τιμών από τον Δεκέμβριο στον Ιανουάριο.
    Την ίδια στιγμή στο οικονομικό επιτελείο αναζητούν τρόπους να αμβλύνουν τις συνέπειες από την κούρσα των τιμών σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος τόσο για ανατιμήσεις, όσο και για ελλείψεις στο φυσικό αέριο, λόγω της έντασης που υπάρχει στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα που ενδεχομένως οδηγήσει σε πολεμική σύγκρουση.
    Εκτίμηση για πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
    Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού καλπάζει. Χθες για αρκετή ώρα ήταν πάνω από τα 96 δολάρια το βαρέλι και όλα δείχνουν πως οι εκτιμήσεις ότι θα βρεθεί σύντομα πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι θα βγουν αληθινές.
    Στα πρατήρια οι τιμές καλπάζουν και σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πλέον ο αμόλυβδη βρίσκεται, η μέση τιμή, στο 1,863 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1,6 ευρώ το λίτρο. Το πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται στο 1,256 ευρώ το λίτρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου.
    H Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO).
    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει πως ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας δεν είναι κάτι που μπορούν να προβλέψουν ο γονέας ή ο παιδίατρος. Δεν έχει γονιδιακή αιτιολογία, δεν προκαλείται από κάτι που συνέβη στην ανατροφή του παιδιού, δεν μεταδίδεται, δεν υπάρχει τρόπος να εντοπίσουμε κάποια προδιάθεση σε προγεννητικό επίπεδο. Συστήνεται ωστόσο, να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή σε πυρετούς που επιμένουν, χωρίς να υπάρχουν άλλα συμπτώματα, στη γενική κακουχία και ανορεξία παιδιών που δεν έχουν ίωση καθώς και στην εμφάνιση συμπτωμάτων που είναι καινούργια και επίμονα.
    Κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά παγκοσμίως νοσούν από καρκίνο. Από αυτά, μόνο το 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.
    Η σημασία της διάγνωσης
    Ο καρκίνος στα παιδιά είναι πολύ σπάνιος και εκδηλώνεται με ποικίλες κλινικές μορφές.
    Όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωσή του τόσο πιο πολύ ανεβαίνουν τα ποσοστά ίασης χάρις στις σύγχρονες θεραπείες και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης. Πλέον περίπου το 70% των παιδιών που έχει πρόσβαση στην απαιτούμενη θεραπεία γίνεται καλά. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι 8 στα 10 παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία καταφέρνουν να νικήσουν την αρρώστια.
    Περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται από καρκίνο το χρόνο
    Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται από κάποια μορφή καρκίνου τον χρόνο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) τονίζει συνεχώς τις ελλείψεις κατάλληλων υποδομών για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο καθώς και την ανεπάρκεια κάλυψης των ιδιαίτερων αναγκών που έχουν οι μικροί ασθενείς. Η ΕΛΛΟΚ επιζητά τη βελτίωση της περίθαλψης και της φροντίδας των παιδιών με καρκίνο.
    Ο καρκίνος παιδικής ηλικίας σε αριθμούς

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO):

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε τρία λεπτά πεθαίνει ένα παιδί από καρκίνο παγκοσμίως
      Κάθε χρόνο 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου
      Κάθε χρόνο στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται από καρκίνο, κυρίως λευχαιμία
      Κάθε μέρα στην Ευρώπη 20 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο.
      Κάθε χρόνο στην Ευρώπη νοσούν 15.000 παιδιά και 20.000 έφηβοι ηλικίας 15-24 ετών
      Στην Ευρώπη υπολογίζεται πως 300.000- 500.000 ενήλικες έχουν νοσήσει από καρκίνο στην παιδική τους ηλικία και έχουν ιαθεί.
      2 στα 3 άτομα που έχουν ιαθεί αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες λόγω των βαριών θεραπειών, που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους
      Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
      Γίνε δότης μυελού των οστών
      Εάν είσαι μεταξύ 18-40 χρονών, με καλή κατάσταση υγείας, μπορείς και εσύ εύκολα να γίνεις δότης μυελού των οστών και να βοηθήσεις τα παιδιά που έχουν ανάγκη να βρουν συμβατό δότη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου, η οργάνωση Humanity Gr, το Βιβλιοταξιδεύουμε και το Κέντρο εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών Χάρισε Ζωή, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον Σύλλογο Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους νέους πολίτες αναφορικά με τη διαδικασία της δωρεάς μυελού των οστών.
      Η εκδήλωση «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών» θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 έως τις 20:00, στον Χώρο πολλαπλών χρήσεων του Σταθμού Μετρό Συντάγματος, με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
      Επισημαίνεται ότι η ένταξή κάποιου ατόμου στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δεν σημαίνει και δωρεά μοσχεύματος. Για οποιαδήποτε απορία ή ενημέρωση για την διαδικασία μπορείτε να καλείτε στο Κέντρο Ενημέρωσης: 2610 969164.
      Κάθε χρόνο, η Φλόγα συμμετέχει στις δράσεις ευαισθητοποίησης που οργανώνουν από κοινού η Childhood Cancer International (CCI), ο διεθνής φορέας των συλλόγων γονέων και ασθενών, και η Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOP).
      Στη φετινή επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, θα τιμηθούν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και ο θετικός αντίκτυπος που έχουν στη ζωή των παιδιών και των εφήβων με καρκίνο, μέσα από το Δέντρο της Zωής. «Μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερη επιβίωση για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας #cureall #throughyourhands». Μπορείτε να αφήσετε το δικό σας αποτύπωμα και μήνυμα ελπίδας στο ηλεκτρονικό Δέντρο της Ζωής στο https://iccd.care/.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Πάτρα: Φοιτητής έδωσε τέλος στην ζωή του και κανόνισε και την κηδεία του. ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.
    Τέλος στην ζωή του έδωσε 24χρονος φοιτητής, στην Πάτρα, δίδοντας μάλιστα και οδηγίες για το πως θα γίνει η κηδεία του.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ο νεαρός φοιτητής, που διέμενε στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, δεν είχε επικοινωνήσει από προχθές με τους γονείς του, οι οποίοι ανησύχησαν και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να δει τι ακριβώς είχε συμβεί.
    Ο ιδιοκτήτης πήγε στο σπίτι και μπαίνοντας αντίκρυσε τον 24χρονο νεκρό πάνω στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημέρωσε τους οικείους του και την Αστυνομία.
    Οι αρχές ερευνώντας το διαμέρισμα βρήκαν πολυσέλιδη επιστολή που είχε αφήσει ο αυτόχειρας , όπου εξηγούσε τους λόγους που έδωσε τέλος στην ζωή του και έδινε λεπτομέρειες ακόμη και για το πως θα κηδευόταν.
    Η σορός του άτυχου νέου έχει μεταφερθεί για νεκροψία, ώστε να διαπιστωθεί ο τρόπος του θανάτου του.
    tempo24.news

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μηταράκης: «Συμφώνησα με Πακιστάν και Μπαγκλαντές να μας στείλουν άντρες μετανάστες - Χρειαζόμαστε 144.000».
    Απίστευτα πράγματα δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για την επίσκεψη του στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές και τα όσα συμφώνησε με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.
    Ο Ν.Μηταράκης συμφώνησε να έρθουν «νόμιμοι» μετανάστες από τις δύο ασιατικές χώρες, οι οποίοι θα πάρουν βίζα για 5 χρόνια και θα περνούν εννέα μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και τρεις μήνες στο Πακιστάν.
    Όπως είπε ο υπουργός θα έρθουν στη χώρα μας άντρες, χωρίς τις οικογένειες τους και ο σκοπός είναι αυτοί να εργαστούν στα χωράφια, αλλά και στον τουρισμό και στις κατασκευές.
    «Ο στόχος μου και στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν ήταν να μιλήσω με τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών και ένας στόχος ήταν η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Η χώρα μας δεν χρειάζεται μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπών, χρειαζόμαστε όμως εποχικούς εργαζόμενους. Η αγροτική οικονομία μας έχει ζητήσει φέτος επίσημα 144.000 εργαζόμενους για αγροτικές εργασίες και παράλληλα και στον τουρισμό και στις κατασκευές υπάρχει πρόβλημα για εργατικά χέρια», είπε αρχικά ο Ν.Μηταράκης.
    Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας «θέλουμε λοιπόν πολλές χώρες, όχι μόνο γι' αυτές που αναφέρατε, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να στείλουν εποχικούς εργαζόμενους, χωρίς τις οικογένειες τους, οι οποίοι δεν θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα, θα έρθουν μόνο εάν έχουν σύμβαση με συγκεκριμένο εργοδότη».
    Ο Νότης Μηταράκης ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του τονίζοντας ότι «νομοθετήσαμε πριν λίγους μήνες πενταετής άδεια αλλά για 9μηνη παραμονή ανά έτος. Αυτές οι άδειες δεν επιτρέπουν στην οικογένεια του να έρθει, δεν οδηγούν σε μόνιμη διαμονή, ούτε σε υπηκοότητα. Άρα αυτός θα έχει κάθε κίνητρο να επιτρέψει και νόμιμα να ξαναμπεί στο αεροπλάνο την επόμενη χρονιά».
    Όμως η υπάρχουν ξεκάθαρα ερωτήματα πάνω σε αυτά που είπε ο υπουργός.
    Αρχικά στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί που δεν εργάζονται, αλλά και αρκετοί που βρίσκονται στις δομές αλλοδαπών. Αν όντως η Ελλάδα χρειάζεται εργατικά χέρια, γιατί δεν δίνει την ευκαιρία στους συγκεκριμένους αλλοδαπούς να εργαστούν;
    Ο Νότης Μηταράκης μίλησε για πάνω από 144.000 εργαζομένους, δηλαδή αναφερόμαστε σε μια ολόκληρη πόλη! Αυτοί, όπως ο ίδιος είπε, θα έρθουν χωρίς τις οικογένειες τους και θα είναι άντρες. Αρχικά πολλοί απ' αυτούς δεν θα είναι παντρεμένοι και άρα θα έρθουν στην Ελλάδα για να βρουν... και τον έρωτα, ενώ πολλοί απ' αυτούς θα προσπαθήσουν να κάνουν οικογένεια στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν θα γίνει η «ανανέωση» του ελληνικού; Φέρνοντας ασιατικής καταγωγής άντρες στη χώρα μας;
    Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από την ανάρτηση του υπουργού έχουν σχολιάσει πολλοί αλλοδαποί, οι οποίοι είτε πανηγυρίζουν γιατί θα έρθουν στην Ελλάδα, είτε διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι θα δοθούν οι δουλειές σε νέους μετανάστες και όχι σε αυτούς που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΤΑΡΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ 144.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ; Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο (ΠΡΟΣΗΛΥΤΟΣ) Ιουδαίος Μηταράκης είπε αυτόν ειδικά τον αριθμό τυχαία;
      ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
      Ο αριθμός 144.000 (εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες) είναι φυσικός αριθμός. Είναι γνωστός κυρίως για την συμβολική και εσχατολογική του σημασία σε διάφορες θρησκείες και πεποιθήσεις.
      Χριστιανισμός και Ιουδαϊσμός
      Ο αριθμός 144.000 έχει συνδεθεί με τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ οι οποίες κατά την Παλαιά Διαθήκη διέθεταν η κάθε μια από 12.000 μέλη (12.000 x 12 = 144.000), ενώ αναφέρονται και σε εδάφια της Αποκάλυψης.
      Κάποιοι πιστοί αντιμετωπίζουν τον αριθμό ως συμβολικό και πως αναπαριστά όλο το μέγα πλήθος των ανθρώπων του θεού στην επουράνια εκκλησία καθ'όλη την ιστορία, ενώ άλλοι θεωρούν πως οι αριθμοί 12.000 και 144.000 κυριολεκτικά αποτελούν είτε τους απογόνους του Ιακώβ (πατριάρχης του Ισραήλ) είτε τα άτομα τα οποία προορίζονται να έχουν ξεχωριστό ρόλο στο τέλος του κόσμου.
      Μάρτυρες του Ιεχωβά
      Κατά τους μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρείται πως ακριβώς 144.000 πιστοί άντρες και γυναίκες, από την Πεντηκοστή του 33 μ.Χ. έως και την παρούσα ημέρα, θα ανασταθούν και θα ανέλθουν στον ουρανό ως αθάνατα πνεύματα για να περάσουν την αιωνιότητα με τον Θεό και τον Χριστό, και πως αυτοί οι άνθρωποι είναι χρισμένοι από τον Θεό ώστε να αποτελέσουν μέλη του πνευματικού βασιλείου του. Η διαδικασία της χρίσεως γίνεται με την λήψη του άρτου και του οίνου κατά το Πάσχα ως επέτειο της Σταύρωσης.
      Μορμόνοι
      Οι Μορμόνοι (Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών) θεωρούν πως οι 144.000 αποτελούν αρχιερείες ορισμένοι από τον Θεό έτσι ώστε να διδάξουν το αιώνιο ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη, φυλές και γλώσσες και έχουν την καθοδήγηση των αγγέλων στο έργο τους αυτό.
      Σκόπτζι, «Λευκά Περιστέρια». Μεσσιανική χριστιανική αίρεση στην Ρωσία που τα μέλη της αυτοευνουχίζονταν.
      Το ακραίο θρησκευτικό κίνημα των Σκόπτζι του 18ου έως τα μέσα του 20ού αιώνα στην Ρωσία και μετέπειτα ΕΣΣΔ, πίστευε πως ο Μεσσίας θα έρθει όταν θα υπήρχαν 144.000 πιστοί στις τάξεις τους, βάσει της ανάγνωσης τους στο βιβλίο της Αποκάλυψης.
      (ΩΡΙΓΕΝΗΣ, ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ. ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΤΗΚΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ. https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/12/blog-post_24.html)

      Ισλάμ
      Ο αριθμός 144.000 θεωρείται πως είναι ο αριθμός των μελών της οικογενείας και γενικότερα των κοντινών προσώπων (Σαχάμπα) του Μωάμεθ, ωστόσο έχουν προταθεί και άλλοι αριθμοί. Εναλλακτικά ο αριθμός χρησιμοποιείται και ως το σύνολο όλων των προφητών του Ισλάμ, αν και αυτός ο αριθμός έχει αναφερθεί με διαφορετικά νούμερα ως 124.000 ή 244.000.
      Νεοεποχικά κινήματα
      Ο αριθμός 144.000 έχει επίσης απήχηση στα πνευματικά κινήματα τύπου Νέας Εποχής:
      • η εκκλησία με την ονομασία Church Universal and Triumphant (Εκκλησία Παγκόσμια και Θριαμβεύουσα) διδάσκει πως η Σανάτ Κουμάρα (εξελιγμένο ον του πνευματικού υπερπέραντος επί της Γης κατά το κίνημα) και οι Άρχοντες της Φλόγας θα φέρουν μαζί τους 144.000 ψυχές από τον πλανήτη Αφροδίτη.
      • οι ακόλουθοι του Ραελισμού (εκκλησία με πίστη στα ΑΤΙΑ ως εξωγήινους επισκέπτες) θεωρούν πως υπάρχουν 144.000 επιλεγμένοι άνθρωποι οι οποίοι θα συνεχίσουν την ανθρωπότητα σε περίπτωση όπου συμβεί γενική καταστροφή.
      • η σατιρική εκκλησία Church of the Subgenius (Εκκλησία της Υποδιάνοιας) διδάσκει πως 144 με 144.000 άνθρωποι θα παρθούν από τους Ξίστες επί των ιπτάμενων δίσκων απολαύσεων.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...