ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΒΑΤΑΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ): «Υπό Ελληνική κατοχή τα τουρκικά νησιά στο Αιγαίο. Να τα πάρουμε πίσω». ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΒΟΥΛΗ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΧΙΤΖΑΜΠ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ: «ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ».

 

 

 

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

 

 

 

 Συγκέντρωση - Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2022



ΤΟΥΡΚΟΙ:  "ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ. 152 νησιά στο Αιγαίο βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας". ΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ.

 


 

Την ώρα που ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, συμφώνησε με το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές για την αποστολή «νόμιμων» μεταναστών στην Ελλάδα, ένα βίντεο που τραβήχτηκε πριν μια εβδομάδα δείχνει μουσουλμάνους που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας να ζητούν να ανοίξουν ακόμη περισσότερο τα σύνορα. 

«Ανοίξτε τα γαμ@@ σύνορα», φωνάζουν οι αλλοδαποί έξω από τη Βουλή. 

https://twitter.com/i/status/1494270156108746756

Ο πρόεδρος του αριστερού-εθνικιστικού κόμματος Βατάν της Τουρκίας (Κόμμα Πατρίδας – Vatan Partisi) Ντογού Περιντσέκ συνέχισε την εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας. 

 


«Σπάζοντας τις αλυσίδες του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έθαψε το PKK στα χαρακώματα, ενώ με πέραν των συνόρων στρατιωτικές επιχειρήσεις εκκαθαρίζει τη διασπαστική και κατευθυνόμενη από τις ΗΠΑ οργάνωση» είπε ο Ντογού Περιντσέκ, σύμφωνα με τα tourkikanea.

«Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εφαρμογή της απόφασης της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας της 8ης Αυγούστου 1995 που αναφέρει ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο θα θεωρηθούν σε κάθε περίπτωση ως αιτία πολέμου» πρόσθεσε.

Για να καταλήξει: «Η ξένη κατοχή των 153 νησιών και ομάδων νησίδων που αποτελούν τουρκικό έδαφος στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί και η κυριαρχία μας να εφαρμοστεί στην πράξη».

Το κόμμα Βατάν (πρώην Εργατικό Κόμμα), το οποίο έχει ορισμένα στοιχεία αριστερής ιδεολογίας αλλά πολλά μέλη του ήταν στρατηγοί κατηγορούμενοι στις υποθέσεις «Εργκένεκον» και «Βαριοπούλα» – επικεντρώνει την εξωτερική πολιτική του σε Ελλάδα, Αρμενία, ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Το Βατάν θεωρεί ότι η γενοκτονία των Αρμενίων είναι ψέμα και ότι 152 νησιά στο Αιγαίο βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας και της ΕΕ και «πρέπει να απελευθερωθούν».

«Με το αίσθημα της εχθρότητας»

Σε ομιλία που έκανε ο Ισμαήλ Οζντεμίρ, αντιπρόεδρος του ΜΗΡ (το Εθνικιστικό Κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί που στηρίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) κατηγόρησε την Ελλάδα:

«Οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας βλάπτουν μόνο την ίδια και την οικονομία της, ενώ στα μάτια της Τουρκίας δεν αξίζουν καθόλου. Η Ελλάδα που αντί για τις σχέσεις καλής γειτονίας, λειτουργεί πάντα με το αίσθημα της εχθρότητας, είναι μία χώρα που έχει βιώσει τις πίκρες του πολέμου σε διάφορες χρονικές στιγμές.

»Για αυτόν τον λόγο η εμμονή στη πρόκληση εντάσεων, οι διαρκείς προκλητικές ενέργειες και οι στάσεις που δηλητηριάζουν τις σχέσεις, θα τους υποχρεώσουν να αντιμετωπίσουν και τα σοβαρά προβλήματα. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αν συνεχίσουν με αυτή την ταχύτητα και σε αυτό το επίπεδο την αντίθεσή τους με την Τουρκία, τότε σίγουρα μια μέρα θα δούνε την ανταμοιβή τους».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών είπε ότι «Κατά την άποψή μας αυτή η προσέγγιση είναι σωστή και έτσι έπρεπε να γίνει.

«Να αποσύρει τις οχυρώσεις»

»Η Ελλάδα που εφαρμόζει κάθε είδους παρανομία, που βγάζει στην επιθετικότητα τα καπρίτσια και δίνει βάρος στην επιθετική πολιτική, θα πρέπει να γνωρίζει πώς σε κάθε βήμα που θα κάνει από τώρα και μετά θα πάρει την απαραίτητη απάντηση και ανάλογα να δράσει. Αν υπάρχει κάποια αντίθετη πρόθεση από την Ελλάδα, τότε ο λογαριασμός θα είναι πολύ ακριβός».

Και κατέληξε: «Οι συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων πρέπει να εφαρμοστούν. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να σταματήσει τον εξοπλισμό νησιών, νησίδων και βραχονησίδων που έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς, να αποσύρει τις οχυρώσεις που έχει κάνει ως σήμερα και να αποδώσει τα δικαιώματα στην τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης».

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

8 σχόλια:

  1. ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα του Σύριζα η προστασία της ζωής των μεταναστών, όχι των Ελλήνων.
    «Ακόμη μια φορά κορυφαία διεθνή έντυπα, μετά μάλιστα από ενδελεχή έρευνα, καταγγέλλουν την χώρα για παράνομες πρακτικές στη συνοριακή διαδικασία. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, παρά τη σοβαρότητα του θέματος, είτε απαξιώνει συστηματικά όσους ζητούν να ελεγχθούν αυτά που καταγγέλλονται επί μήνες από σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς και αξιωματούχους, είτε αρνείται συστηματικά να διερευνήσει τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις και εξαφανίσεις με τρόπο ουσιαστικό, όπως άλλωστε έχουμε ζητήσει πολλάκις στη Βουλή, αλλά ζητά μετ’ επιτάσεως και η Ευρωπαία Επίτροπος.

    Για τη χώρα η τήρηση του διεθνούς δικαίου, της Συμβάσης της Γενεύης, της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, είναι κομβική υποχρέωση και σημαντικό όπλο στην εξωτερική πολιτική της. Στο πλαίσιο αποτελεσματικής διαχείρισης προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών δεν πρέπει να αφήνεται καμία εντύπωση έκπτωσης από αυτό το πλαίσιο όπως και από τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης που πρέπει να υπηρετεί η Ευρώπη. Γι αυτό άλλωστε οφείλουμε να διεκδικούμε ένα Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που θα βασίζεται σε δίκαιο επιμερισμό των αιτούντων ασύλου, μετεγκαταστάσεις προσφύγων από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής, καθώς και συνεργασία με τρίτες χώρες για επανεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη, εξάρθρωση δικτύων διακινητών και έναν αποτελεσματικό μηχανισμό επιστροφών. Μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά φαινόμενα εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

    Ο κος Μηταράκης όμως αντί να ενσκήψει στη διερεύνηση και να συμμορφωθεί με το αίτημα της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου για εγκαθίδρυση ανεξάρτητου μηχανισμού παρακολούθησης της τήρησης της διασυνοριακής διαδικασίας, συνεχίζει να προσκολλάται στο αφήγημα περί fake news και τουρκικής προπαγάνδας, απαντώντας με ευφυολογήματα και σοφιστείες.

    Επιτέλους σοβαρευτείτε, απαντήστε με στοιχεία και σταματήστε να εκθέτετε τη χώρα, επιβεβαιώνοντας το αφήγημα ότι στο πλαίσιο του δόγματος του "τελευταίου φυλακίου της Δύσης προς Ανατολάς" η Ελλάδα κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό της υπόλοιπης ΕΕ που κλείνει τα μάτια για να μην αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί.

    Καλούμε την Κυβέρνηση να βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα την αξία της ανθρώπινης ζωής, να διερευνήσει τις καταγγελίες και να δώσει ακριβείς απαντήσεις στις ανωτέρω κατηγορίες.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπάιντεν: Διόρισε μια «τρελή ανωμαλάρα» υπεύθυνο διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων των ΗΠΑ! Ο Μητσοτάκης τον ζηλεύει.
    Δηλώνει «queer» - Του αρέσει να κάνει... το «κουτάβι».
    Η παρακμή του δυτικού πολιτισμού αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, να κάνει υπεύθυνο διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων των ΗΠΑ τον Σαμ Μπρίντον, έναν LGBTQ ακτιβιστή, ο οποίος δηλώνει «queer» και ανήκει στην «κοινότητα των κουταβιών».

    Ένας όχι απλά ομοφυλόφιλος, έστω και δηλωμένος, κάτι που δεν θα αποτελούσε βέβαια πρόβλημα, αλλά ένα άτομο με σαφώς διαταραγμένο ψυχισμό, όπως φαίνεται σε αυτά που δηλώνει, αλλά και κάνει.

    Μια πρώτη ματιά του νέου υπεύθυνου διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων των ΗΠΑ:
    Ο Σ.Μπρίντον είναι απόφοιτος του MIT της Βοστώνης και «ειδικός στα πυρηνικά απόβλητα» και εντάχθηκε στο υπουργείο Ενέργειας ως υπεύθυνος διάθεσης αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων και αποβλήτων, αυτό όμως που ξεχωρίζει δεν είναι το βιογραφικό του και οι σπουδές του, αλλά η ζωή του ως «LGBTQ ακτιβιστή».

    Βασικά, ούτε καν, τίποτα από όλα αυτά είναι: Ένα άτομο με σαφώς διαταραγμένο ψυχισμό, παντελώς ακατάλληλο για οτιδήποτε σχετικό με τόσο «βαριά» δημόσια θέση.

    Ο νεαρός, που συνήθως εμφανίζεται δημόσια με φανταχτερά γυναικεία ρούχα ή ανδρικά κοστούμια που συνδυάζει με γόβες στιλέτο, αυτοπροσδιορίζεται ως «queer», δηλαδή χωρίς συγκεκριμένο φύλο.
    Αίσθηση, ωστόσο, προκαλούν κυρίως οι εκμυστηρεύσεις του για την προσωπική του ζωή, όπως επιβεβαιώνεται από μια φωτογραφία που δημοσίευσε το The American Conservative που τον απεικονίζει ημίγυμνο να κρατά έναν άνδρα με λουρί.
    Η εφημερίδα Meteo Weekly προχωρά σε λεπτομέρειες δημοσιεύοντας κάποιες δηλώσεις του ίδιου του Μπρίντον, λάτρη των «ακραίων» σεξουαλικών πρακτικών. Το νέο στέλεχος του υπουργείου Ενέργειας της κυβέρνησης Μπάιντεν έχει παραδεχτεί ότι ανήκει στη λεγόμενη «κοινότητα των κουταβιών», κυρίως ομοφυλόφιλου προσανατολισμού, της οποίας το ερωτικό χόμπι συνίσταται στην προσομοίωση αμφίδρομων σχέσεων, όπου ο ένας παίζει τον ρόλο του «ιδιοκτήτη» και ο άλλος τον ρόλο του «σκύλου».

    «Ο συμπαίκτης μου το κουτάβι και εγώ», λέει ο Μπρίντον, «αισθάνομαι πως έχουμε την ιδανική σχέση μεταξύ της προσωπικής μας ζωής και των διαστροφών μας. Και οι δύο έχουμε και άλλους συντρόφους, οπότε ερχόμαστε και οι δύο στον ίδιο χώρο, και μετά βγαίνουμε από αυτόν γνωρίζοντας τα όρια, πού αρχίζουν οι διαστροφές μας και πού αρχίζουν οι προσωπικές μας σχέσεις».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H EE ματαίωσε το κλείσιμο των εργοστασίων λιγνίτη το 2024 και έδωσε παράταση μέχρι το 2028.
    Τα όνειρα του Κ.Μητσοτάκη για καταστροφή της γραμμής παραγωγής και ματαίωσης της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, σε ό,τι αφορά τα αποθέματα λιγνίτη, έρχεται να τα ανατρέψει η σκληρή πραγματικότητα: Με απόφαση της ΕΕ δόθηκαν 4 χρόνια παράταση στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, το οποίο θα ξεκινούσε το 2024 και θα ολοκληρώνονταν το 2028 (κατά πρωτοφανή τρόπο η κυβέρνηση άρχισε να κλείνει από πέρυσι τα λιγνιτικά εργοστάσια χωρίς να περιμένει τις προθεσμίες) και τώρα το έτος - ορόσημο μεταφέρεται στο 2028!


    Να σημειώσουμε ότι Πολωνία, Γερμανία κλπ έχουν ως έτος απολιγνιτοποίησης το 2049! Επίσης να πούμε ότι ο Κ.Μητσοτάκης μέχρι σήμερα απέρριπτε όλες τις εκκλήσεις για άνοιγμα των εργοστασίων λιγνίτη προκειμένου να αγοράζει ανεμογεννήτριες από τη Γερμανία.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι τα 800.000.000 που λαμβάνει για την πώληση του πακέτου της ΔΕΗ σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις θα τα διέθετε για αγορά ανεμογεννητριών.

    Η χώρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, λόγω της «πράσινης» πολιτικής και της μαζικής επένδυσης σε ανεμογεννήτριες της νυν κυβέρνησης.

    Φυσικά ο «πιο πράσινος πρωθυπουργός της Ελλάδας» δεν έχει κατά νου μόνο (ή και καθόλου) την κλιματική αλλαγή, αφού προσφάτως ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία αποκάλυψη «βόμβα», σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει δανειστεί 1,6 δισεκατομμύρια από τις Goldman Sachs και HSBC για να προχωρήσει πιο άμεσα η «απολιγνιτοποίηση» της χώρας.

    Σήμερα οι λιγνίτες είναι επικερδείς για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,69% 8,67 λόγω κρίσης.


    Θυμίζουμε πως εξαιτίας του υψηλού κόστους των δικαιωμάτων ρύπων, που δέχτηκε η κυβέρνηση να επιβληθούν, αποφασίστηκε η επίσπευση του κλεισίματος των μονάδων έως το 2023 και αλλαγή καυσίμου στην «Πτολεμαΐδα 5» σε φυσικό αέριο έως το 2025!

    Για να γίνει αντιληπτή η έκταση της εγκληματικής απόφασης που είχε ληφθεί αρκούν τα λόγια στελέχους της ΡΑΕ το οποίο επικαλούμενο τις τελευταίες μελέτες αποκάλυψε ότι:

    «Οι λιγνιτικές μονάδες, ανεξάρτητα από την κρίση που θα τελειώσει κάποτε, είναι απαραίτητες για την επάρκεια τροφοδοσίας τα επόμενα χρόνια. Θα υπάρξουν ζητήματα επάρκειας στα έτη 2022-24, εάν οι λιγνιτικές μονάδες αποσυρθούν δίχως να έχουν προστεθεί οι νέες μονάδες αερίου στον βαθμό που χρειάζεται.


    Πλην μίας ιδιωτικής μονάδας, οι υπόλοιποι νέοι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί ιδιωτών δεν πρόκειται να λειτουργήσουν νωρίτερα από το 2024, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα αφού σύμφωνα με τις ίδιες μελέτες ούτε οι εισαγωγές θα είναι επαρκείς στον βαθμό που τις θέλει η χώρα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύρτσος σε Κ.Μητσοτάκη: «Έθεσα θέμα ηγεσίας στη ΝΔ και αυτός με διέγραψε.

    «Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis,διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου», έγραψε ο Γιώργος Κύρτσος στο Τwitter.

    «Ο Μαρινάκης μου ανακοίνωσε τη διαγραφή μου ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο. Είναι άλλωστε στον «Όλυμπο» του Μαξίμου με καλή παρέα. Με τον κρυπτόμενο-δοξαζόμενο συγγενή του, τον συγγενή της ΓΕΚ-Τέρνα και άλλους κορυφαίους. Τον ευχαριστώ πάντως για την πολιτική μου λύτρωση».
    Νωρίτερα η ΝΔ είχε ανακοινώσει με την εξής δήλωση ότι διαγράφεται ο Γιώργος Κύρτσος:

    «Ο Γιώργος Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου.


    Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

    Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

    Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις 16/2/22 ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ, Μπογδάνος, ομολόγησε ότι έλαβε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να ακολουθήσει σε δημόσιες εκδηλώσεις τον Ηλία Κασιδιάρη για να περιορίσει τη διαρροή ψήφων της ΝΔ προς το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Euractiv υπό τον τίτλο «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διώχνει τον ευρωβουλευτή που επικρίνει την καταπάτηση της ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα» φιλοξενεί την ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ που διαγράφει τον ευρωβουλευτή με την αιτιολογία ότι «δυσφημεί τη χώρα παγκοσμίως αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν το κράτος δικαίου».

    Μάλιστα λέγεται ότι «Η σύγκριση της Ελλάδας με την Πολωνία και την Ουγγαρία, εξόργισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η Ελλάδα οδεύει προς "ορμπανοποίηση"» αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ ο Β.Όρμπαν δεν κατέφυγε σε διώξεις δημοσιογράφων και εκδοτών, ενώ η Πολωνία είναι επάνω από την Ελλάδα στον διεθνή δείκτη σεβασμού των δικαιωμάτων του Τύπου!

    Παράλληλα το Euractiv, υπενθυμίζει την συνέντευξη που είχε δώσει στα τέλη του 2021 στο τσεχικό Euroactiv η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιουρόβα, η οποία τότε είχε παραδεχτεί για πρώτη φορά ότι «η Ελλάδα θεωρείται προβληματική χώρα όσον αφορά στα θέματα των Μέσων Ενημέρωσης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 356 Μ.Χ. Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΣ Β΄ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΑΟΙ ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως». Ιωάννης Χρυσόστομος , "Κατά Ελλήνων", 15.
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/02/15.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...