ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ...ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΗΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΓΩΝΟΥΝ: Ζητά από το Ισραήλ να μεσολαβήσει για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Το Ισραήλ διατηρεί πολύ καλές "σχέσεις" (κυριαρχίας;) και με τον νεοναζιστή ιουδαίο Ζελένσκι και με τον αντιναζιστή μισοϊουδαίο Πούτιν.

 

Ἐννέα ἄβολες ἀλήθειες γιά τήν κρίση τῆς Οὐκρανίας (και ο... νεοναζιστής ιουδαίος Ζελένσκι), Του Νίκου Σταματάκη

 


ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΤΡΟΤΣΚΥ: "ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΓΡΟΙ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΔΕΡΜΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΩΔΗ ΥΠΑΡΞΗ". ΠΩΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑΛΙΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΡΟΤΣΚΥ.


Ο Βολοντίμιρ Ολεκσάντροβιτς Ζελένσκι γεννήθηκε από Εβραίους γονείς στις 25 Ιανουαρίου 1978 στο Κράιβυ Ριχ και στη συνέχεια στην ουκρανική SSR. Ο πατέρας του, Oleksandr Zelenskyy, είναι καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος cybernetics και του υλικού υπολογιστών στο ίδρυμα οικονομικών Kryvyi Rih Η μητέρα του, Rymma Zelenska, δούλευε ως μηχανικός. Ο παππούς του, Semyon (Simon) Ivanovych Zelenskyy, υπηρέτησε στον κόκκινο στρατό (στην 57$η κατηγορία μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων φρουρών) κατά τη διάρκεια δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος Ο πατέρας του Semyon και τα τρία αδέλφια του σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Πριν από την έναρξη του δημοτικού σχολείου, Zelenskyy έζησε για τέσσερα έτη στη μογγολική πόλη Erdenet, όπου ο πατέρας του εργάστηκε.

Στην ηλικία 16, πέρασε το τεστ της αγγλικής ως ξένη γλώσσα και έλαβε μια εκπαιδευτική επιχορήγηση για να σπουδάσει στο Ισραήλ, αλλά ο πατέρας του δεν του επέτρεψε να πάει. Αργότερα κέρδισε ένα πτυχίο νομικής από το Ινστιτούτο Οικονομικών Kryvyi Rih, έπειτα ένα τμήμα του Εθνικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Κιέβου και τώρα μέρος εθνικό πανεπιστήμιο Kryvyi Rih, αλλά δεν συνέχισε να εργάζεται στο νομικό τομέα.

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


Από τον ισραηλινό ομόλογό του Ναφτάλι Μπένετ, ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι να μεσολαβήσει για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Το Ισραήλ είναι μια χώρα που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες, ενώ η πρόταση ήταν οι συνομιλίες να διεξαχθούν στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επικοινώνησε το βράδυ της Παρασκευής με τον Ναφτάλι Μπένετ.


Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: «Η Ελλάδα έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ακόμη και στρατιωτική».

 

ΟΙ  ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΝ.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου και του τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στην Ουκρανία, πιθανότατα ακόμη και στρατιωτική. 

Συγκεκριμένα ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Μαξίμου. Κάτι ουσιαστικά σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είναι διαθέσιμος να στείλει τον Ελληνικό Στρατό στην Ουκρανία και στο Κίεβο, εκεί που τώρα βρίσκονται τα ρωσικά στρατεύματα. 

Ο Κ.Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν.

Σημειώνεται ότι από το υπουργείο Υγείας αποστέλλεται προς την Ουκρανία, ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε εκτενή συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

12 σχόλια:

  1. "..Όσο για τη χώρα μας, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, με δεδομένο το άνευ προηγουμένου άνοιγμα της νέας, σύγχρονης Ρωσίας, την ετοιμότητά της να εργαστεί ειλικρινά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους δυτικούς εταίρους και τον πρακτικά μονομερή αφοπλισμό της, προσπάθησαν αμέσως να βάλουν η τελική πίεση πάνω μας, μας τελειώνει και μας καταστρέφει εντελώς. Έτσι ήταν στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, όταν η λεγόμενη συλλογική Δύση υποστήριζε ενεργά τον αυτονομισμό και τις συμμορίες μισθοφόρων στη νότια Ρωσία. Τι θύματα, τι απώλειες έπρεπε να υποστούμε και τι δοκιμασίες έπρεπε να περάσουμε εκείνη την εποχή πριν σπάσουμε την πλάτη της διεθνούς τρομοκρατίας στον Καύκασο! Το θυμόμαστε αυτό και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».
    Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσίας
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωσία απαντά σε ΝΑΤΟ για Σουηδία και Φινλανδία: «Αν ενταχθούν στην Συμμαχία θα τους κηρύξουμε πόλεμο»!

    «Πιθανή ένταξη της Σουηδίας ή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει άμεση στρατιωτική απάντηση της Ρωσίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.


    «Όλα τα κράτη που συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, επιβεβαίωσαν από την αρχή ότι η ασφάλεια ορισμένων κρατών δεν πρέπει να οικοδομείται σε βάρος της ασφάλειας άλλων χωρών.

    Είναι προφανές ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μια στρατιωτική συμμαχία θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να λάβει αμοιβαία βήματα», είπε η Ζαχάροβα σε έκτακτη ενημέρωση.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα νωρίτερα ότι «κάλεσε τη Φινλανδία και τη Σουηδία, που δεν είναι μέλη του οργανισμού, να συμμετάσχουν στην εικονική έκτακτη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας την Παρασκευή για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία».

    Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση ότι η χώρα είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ εάν προκύψει το ζήτημα της εθνικής της ασφάλειας.

    Η Φινλανδία γλίτωσε μετά το Β'ΠΠ την ένταξη στο Σιδηρούν Παραπέτασμα, αν και ενεργός σύμμαχος της Γερμανίας, καθώς οι ηγέτες της δέχθηκαν να είναι «υπό επιτήρηση» οι κρατικές λειτουργίες τους από την Σοβιετική Ένωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ.Ζαχάροβα: «Θα φέρουμε το καθεστώς των ανδρείκελων της Ουκρανίας στη Δικαιοσύνη».


    Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε πως σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς είναι η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια.


    «Ένα άλλο καθήκον της επιχείρησης είναι να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν αυτά τα χρόνια εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και να πραγματοποιήσει την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» δήλωσε δε η διπλωμάτις.

    «Το μόνο που μπορεί να κάνει το καθεστώς του Κιέβου είναι να συμμορφώνεται με εντολές που έρχονται πέρα από τον ωκεανό οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον του ρωσικού λαού» τόνισε η Ζαχάροβα.

    Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε παράλληλα τη Γαλλία ότι ευθύνεται για τη στασιμότητα των διαπραγματεύσεων στο Ουκρανικό. Υποστήριξε είναι μέρος της «υστερίας» που περιβάλλει τη Ρωσία.

    Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Ουκρανού προέδρου, φέρεται έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στο Μίνσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουκρανία: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προσκάλεσε τον Β.Πούτιν στην Τουρκία. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ: «Η Ελλάδα είναι από τη σωστή πλευρά της ιστορίας».
    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι προσκάλεσε τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία για διαπραγματεύσεις σχετικά με διπλωματικές λύσεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.


    «Πρέπει να σταθούμε στην πλευρά της ειρήνης. Ζήτησα από τον Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία. Οι διπλωματικοί δρόμοι δεν πρέπει να είναι κλειστοί», ανέφερε το κανάλι επικαλούμενο τον πρόεδρο.

    Οι προσπάθειες της Άκυρας

    Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε με ένα tweet τον Ερντογάν γιατί όπως ανέφερε η Τουρκία θα απαγόρευε τη διέλευση των ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

    Αργότερα όμως Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν έχει ακόμη λάβει μια τελική απόφαση αναφορικά με το ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία.

    Είναι προφανές ότι η Άγκυρα επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ Κιέβου και Μόσχας και να παίξει ρόλο μεσολαβητή καθώς επικοινωνεί και με τις δύο πλευρές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το άμεσα εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περισσότερο από συμβολικό».Joel Rundinfeld πρώην συν-πρόεδρος τοῦ Ῥαβίνοβιτς στό EjP.

    Ὁ Ihor Kolomoyskyi εἶναι ἕνας οὐκρανο-ἑβραιο-κύπριος (ἔτσι προσδιορίζεται ὁ ἴδιος) ἐπιχειρηματίας καί πολιτικός ( πρώην κυβερνήτης στήν οὐκρανική περιφέρεια τῆς Dnipropetrovsk Oblast,τήν πιό σημαντική βιομηχανική περιοχή τῆς χώρας
    ... Διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις αφιερωμένες στη βαριά βιομηχανία που παράγουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως χυτοσίδηρο , έλασης, σωλήνες, μηχανήματα , διάφορους συνδυασμούς μεταλλευμάτων, γεωργικό εξοπλισμό , τρακτέρ , τρόλεϊ , ψυγεία, διάφορα χημικά και πολλά άλλα. Το πιο διάσημο και το παλαιότερο (ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα) είναι το Μεταλλουργικό Εργοστάσιο που πήρε το όνομά του από τον Petrovsky Η πόλη διαθέτει επίσης μεγάλα εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων και ελαφρά βιομηχανία. Πολλά επίσης σχετικά με την ένδυση εργοστάσια εργασίας για τη Γαλλία , τον Καναδά , Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία, χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, υλικά και σχεδιασμό. Η Dnipro έχει επίσης κυριαρχήσει στην αεροδιαστημική βιομηχανία από τη δεκαετία του 1950. κατασκευαστικό τμήμα Yuzhnoye Design Bureau και Yuzhmash είναι γνωστά στους ειδικούς σε όλο τον κόσμο...)

    Τραπεζίτης καί μεγαλο-οἰκονομικός παράγοντας στήν Οὐκρανία ( καί ὄχι μόνον). Τό 2ο πλουσιώτερο ἄτομο στήν χώρα του.Ἕνας,μετά-σοβιετικός,ὀλιγάρχης τοῦ χρήματος ...
    https://sxolianews.blogspot.com/2020/10/blog-post_48.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευρώπη και ΗΠΑ συνεχίζουν τη συνεργασία με τη Ρωσία στο διάστημα.
    Η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA ανακοίνωσε πως συνεχίζεται η συνεργασία με τη Ρωσία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και την σχεδιαζόμενη αποστολή στον Άρη παρά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Δύο ρώσοι κοσμοναύτες βρίσκονται αυτή την περίοδο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μαζί με έναν αστροναύτη της ESA και τέσσερις της NASA, η οποία επίσης σκοπεύει να συνεχίσει την συνεργασία της με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

    «Παρά την τρέχουσα σύγκρουση, η διαστημική συνεργασία συνεχίζει να αποτελεί γέφυρα» έγραψε στο Twitter ο Γιόζεφ Άσμπαχερ, γενικός διευθυντής της ESA.

    Τυχόν διακοπή της συνεργασίας πιθανότατα θα δυναμίτιζε την ευρω-ρωσική αποστολή ExoMars, της οποίας το δεύτερο σκέλος προγραμματίζεται να εκτοξευτεί τον Σεπτέμβριο για να αναζητήσει ίχνη αρχαίας ζωής στον Άρη.


    Το πρώτο σκέλος της αποστολής ήταν η εκτόξευση του δορυφόρου Trace Gas Orbiter, o οποίος τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Άρη για να μελετήσει την ατμόσφαιρά του.

    Στην επόμενη φάση, η ρωσική συσκευή προσεδάφισης Kazachok θα μεταφέρει στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη το ρομπότ Rosalind Franklin, το πρώτο τροχοφόρο ρομπότ που εκτοξεύει η ESA.

    «Η ESA συνεχίζει να εργάζεται σε όλα τα προγράμματά της, συμπεριλαμβανομένων του ISS και της εκτόξευσης του ExoMars, προκειμένου να τιμήσουμε τις δεσμεύσεις στις Χώρες-Μέλη και τους εταίρους μας» ανέφερε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας.

    «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσεται» κατέληξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φεβρουάριος 2019: Εναν χάρτη με αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους, που θα έπληττε η Μόσχα σε περίπτωση πυρηνικού χτυπήματος πρόβαλε το ρωσικό κρατικό κανάλι, προκαλώντας αίσθηση.

    Ανάμεσα στους στόχους είναι το Πεντάγωνο και το προεδρικό θέρετρο Camp David στο Μέριλαντ, σύμφωνα με τον Guardian. Ο υπερηχητικός πύραυλος που ετοιμάζει η Ρωσία θα μπορούσε να πλήξει αυτούς τους στόχους σε λιγότερο από πέντε λεπτά, ανέφερε το ρωσικό ρεπορτάζ, αν εκτοξευθεί από υποβρύχιο.

    Ο Ντμίτρι Κεσέλιοφ, παρουσιαστής της εκπομπής στην οποία προβλήθηκε αυτό το ρεπορτάζ, παρουσίασε έναν χάρτη των ΗΠΑ και έδειξε αρκετούς στόχους τους οποίους- σύμφωνα με τον ίδιο- θα έπληττε η Μόσχα σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Ο Ρώσος δημοσιογράφος περιέγραψε τους στόχους ως προεδρικά ή στρατιωτικά κέντρα διοίκησης. Ομως, ανάμεσά τους ήταν το Fort Ritchie, ένα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στο Μέριλαντ που έκλεισε το 1998, η στρατιωτική βάση McClellan στην Καλιφόρνια, που έκλεισε το 2001, και το Jim Creek, μια βάση επικοινωνιών του ναυτικού στην Ουάσινγκτον.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι στρατιωτικά έτοιμη για μια κρίση σαν εκείνη των πυραύλων της Κούβας, αν οι ΗΠΑ επιθυμήσουν κάτι τέτοιο. Η Ρωσία φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, μετά την κατάρρευση της συνθήκης INF. Σε τέτοια περίπτωση, δήλωσε ο Πούτιν, η Μόσχα θα αναγκαστεί να απαντήσει τοποθετώντας υπερηχητικούς πυρηνικούς πυραύλους σε υποβρύχια κοντά στα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ.

    Η Ουάσινγκτον απάντησε ότι δεν έχει άμεσα πλάνα για την ανάπτυξη τέτοιων πυραύλων στην Ευρώπη και απέρριψε τις προειδοποιήσεις του Πούτιν, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "...Το Ισλάμ στη Ρωσία είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη θρησκεία... Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2017, οι Μουσουλμάνοι στη Ρωσία ανέρχονταν σε 14.220.000 ή το 10% του συνολικού πληθυσμού. Ωστόσο, οι πληθυσμοί δύο ομοσπονδιών με ισλαμική πλειοψηφία δεν προσμετρήθηκαν λόγω κοινωνικής αναταραχής. Επρόκειτο για την Τσετσενία και την Ιγκουσετία οι οποίες έχουν συνολικό πληθυσμό σχεδόν 2 εκατομμυρίων, επομένως ο συνολικός αριθμός μουσουλμάνων μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερος...

    Αναγνωρισμένο σύμφωνα με το νόμο και από Ρώσους πολιτικούς ηγέτες ως μία από τις παραδοσιακές θρησκείες της Ρωσίας, το Ισλάμ είναι μέρος της ρωσικής ιστορικής κληρονομιάς και επιδοτείται από τη ρωσική κυβέρνηση. Η θέση του Ισλάμ ως μεγάλης ρωσικής θρησκείας, παράλληλα με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, χρονολογείται από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης, η οποία χρηματοδότησε τον ισλαμικό κλήρο..."
    Βικιπαιδεια
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Κ.Μητσοτάκης και Ν,Δένδιας έκαναν την Ρωσία «εχθρική χώρα» προς την Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται (και συνεπάγονται πολλά, πάρα πολλά); (PRONEWS).

    Το ότι το Ισραήλ που το παρακολουθούν και οι δύο Έλληνες πολιτικοί και κρέμονται σε άλλες περιπτώσεις από τα χείλη των ανθρώπων του «δεν έχει αρθρώσει ούτε λέξη» για το όλο σκηνικό στην Ουκρανία, δεν λέει τίποτα στην Αθήνα;

    Πραγματικά ανησυχητικό ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν αρνήθηκε να καταδικάσει την ρωσική επίθεση και βέβαια να κλείσει τα Στενά, ενώ κοροϊδεύει και τους Ευρωπαίους ως αναποφάσιστους.

    Περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας θα μπορούσε να αποβεί ολέθρια για την Ελλάδα. Θυμηθείτε το 1922. Και από την στιγμή που η Δυτικοί έκλεισαν ερμητικά την πόρτα στην Μόσχα, χώρες όπως η Τουρκία, είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την Ρωσία σε όλα τα επίπεδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προσκάλεσε τον Β.Πούτιν στην Τουρκία. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΛΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ: «Η Ελλάδα είναι από τη σωστή πλευρά της ιστορίας».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα είναι από τη σωστή πλευρά της ιστορίας». ΕΜΑΘΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ.

      Για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας πως έχουμε μπει σε μια νέα εποχή για την οποία η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη «καθώς έχει παραδώσει την άμυνά της στις ΗΠΑ και την ενεργειακή της ασφάλεια στη Ρωσία». «Δεν μπορούσε να διανοηθεί η Ευρώπη πως θα ξυπνήσει μια μέρα και όλες οι αξίες θα έχουν χαθεί», ανέφερε η βουλευτής, επισημαίνοντας πως «μπαίνουμε σε μια δύσκολη εποχή, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει στον ενεργειακό τομέα, δεν ξέρουμε ποιες μπορεί να είναι οι αντιδράσεις Πούτιν». Ολοκληρώνοντας, η βουλευτής τόνισε πως πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, προετοιμασμένοι και να ξέρουμε πως η Ελλάδα είναι «από τη σωστή πλευρά της ιστορίας».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ακάρ: «Η Τουρκία διατηρεί θετικές σχέσεις με Ρωσία και Ουκρανία».
      ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ: «Η Ελλάδα είναι από τη σωστή πλευρά της ιστορίας». Έτσι είπαν και οι πράκτορες το 1941, πήραν τον Ελληνικό Χρυσό στα καράβια τους και έφυγαν και στα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα είχε 1.000.000 νεκρούς. Τώρα, αν αγριέψουν τα πράγματα, με τις ατομικές βόμβες η Ελλάδα θα έχει 10.000.000 νεκρούς. Θα ζήσει όμως στο Χάρβαρντ η οικογένεια Μητσοτάκη.
      Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αναφέρει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την εξωτερική της πολιτική με βάση τις αρχές της και διατηρεί θετικές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με την Ρωσία.
      Επισημαίνεται ότι η Τουρκία βλέπει οφέλη από την συμμόρφωσή της με τις διατάξεις της συνθήκης του Μοντρέ και ως εκ τούτου η Άγκυρα θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.
      «Για πολλά χρόνια, το καθεστώς της Συνθήκης του Μοντρέ έχει διατηρηθεί με μεγάλη επιτυχία. Με το να "θολώσουμε" το Μοντρέ, η παραβίαση του status quo δεν θα κάνει καλό. Βλέπουμε το όφελος από τη διατήρηση της Συνθήκης του Μοντρέ. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Θεωρούμε ωφέλιμο για όλα τα μέρη την συμμόρφωση με τις διατάξεις που απορρέουν από την συνθήκη» είπε ο Ακάρ σύμφωνα με το δίκτυο A Haber.
      Στο μεταξύ, η Άγκυρα ενημέρωσε όλα τα κράτη της Μαύρης Θάλασσας και τα κράτη εκτός Μαύρης Θάλασσας ότι δεν θα επιτρέψει σε πολεμικά πλοία τη διέλευση από τα Στενά, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
      Από την πλευρά του ο Ερντογάν επανέλαβε τη Δευτέρα (28/02) ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους δεσμούς της με τη Ρωσία ή την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα εφαρμόσει ένα σύμφωνο για τη διέλευση από τα θαλάσσια χωρικά της ύδατα για να αποτρέψει την κλιμάκωση του πολέμου.
      Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
      Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει. Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...