Μητσοτάκης στον ιουδαίο αρτίστα του πιάνου Ζελένσκι: «Η Ελλάδα σας παρέχει στρατιωτική βοήθεια». ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ; Ο Ερντογάν προσκάλεσε τον Πούτιν στην Τουρκία. Οι Μητσοτάκης και Δένδιας έκαναν την Ρωσία «εχθρική χώρα» προς την Ελλάδα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ: "Το Ψωροελαδιστάν και η Ουκρανία έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Η Ψωροαλίτ και στις δυο χώρες είναι ιουδαϊκή, πλουτίζει καταστρέφοντας τη χώρα και μισεί αφάνταστα τους Ιθαγενείς". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Η Κύπρος κείται μακράν ενώ η Ουκρανία εγγύς».
Ο
τότε πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε, σοσιαλιστής και παγκοσμίως
γνωστός για την "ειρηνευτική" του δράση, συνήθιζε να μην κυκλοφορεί με
συνοδεία σωματοφυλάκων.
Εκείνο το βράδυ επέστρεφε πεζός από έναν
κινηματογράφο με την σύζυγό του Λισμπέτ. Στον κεντρικό δρόμο Σβεαβέγκεν
της Στοκχόλμης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, δεν είχε πολύ κίνηση. Ο
Σουηδός πρωθυπουργός, πήγαινε προς το σπίτι του, όταν ένας άγνωστος
επιτέθηκε στο ζευγάρι με πιστόλι. Ο Ούλωφ Πάλμε έπεσε αιμόφυρτος στο
έδαφος με δυο σφαίρες στο στομάχι, ενώ η σύζυγός του, δέχθηκε μια σφαίρα
στην πλάτη.
Μεταφέρθηκε
στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη νεκρός. Η σύζυγός του ξέφυγε από τον
κίνδυνο και σιγά σιγά ανάρρωσε. Από την στιγμή της δολοφονίας του μέχρι
και σήμερα, έχει επικρατήσει ένα όργιο φημών και θεωριών ως προς το
φλέγον ερώτημα που παραμένει μέχρι σήμερα. «Ποιος σκότωσε τον Ούλωφ
Πάλμε»;
Στην δολοφονία του έχουν μπλεχτεί μυστικές υπηρεσίες και
διεθνή συμφέροντα. Η σύζυγός του Πάλμε αναγνώρισε τον δολοφόνο στο
πρόσωπο του Κρίστερ Πέτερσον, ενός ναρκομανή με πολύ βεβαρυμένο ποινικό
μητρώο. Όμως τελικά ο Πέτερσον αθωώθηκε από το σουηδικό δικαστήριο λόγω
έλλειψης στοιχείων. 32 χρόνια μετά και ενώ ο φάκελος της δολοφονίας του
έχει ξανανοίξει, η δολοφονία του πιο αγαπητού Σουηδού πρωθυπουργού
παραμένει ανεξιχνίαστη και συγκρίνεται με την δολοφονία του εξίσου
δημοφιλούς Τζον Κένεντι το 1963.
Πάνω από 10.000 άνθρωποι ανακρίθηκαν
μετά την δολοφονία του. 134 από αυτούς παραδέχτηκαν πως αυτοί τον
σκότωσαν. Οι φάκελοι της υπόθεσής του καλύπτουν ράφια μήκους 250 μέτρων.
Ήταν πρωθυπουργός της Σουηδίας από το 1969 μέχρι το 1976 και από το 1982 μέχρι και τον θάνατό του, στις 28 Φεβρουαρίου του 1986.
Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και συγκεκριμένα, τριάντα πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε, οι Σουηδοί ελπίζουν να μάθουν ποιος τον σκότωσε την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με την σύζυγο και τον γιο του.
Ο εισαγγελέας Κρίστερ Πίτερσον θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της έρευνας την οποία ανέλαβε το 2017 για την δολοφονία του Πάλμε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 28 Φεβρουαρίου του 1986.
Η αποτυχία εξιχνίασης της υπόθεσης, παρά το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της χώρας, προκαλεί επί σειρά ετών ανησυχία σε μία χώρα, η οποία υπερηφανεύεται για την δεκτικότητα και την ανοχή της.
"Είναι μια ανοιχτή πληγή για την Σουηδία το ότι δεν γνωρίζουμε τι συνέβη", είπε τον Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν.
Όταν ο Πίτερσεν ανέλαβε την έρευνα ελάχιστοι φαντάζονταν ότι θα σημείωνε πρόοδο.
Αλλά τον Φεβρουάριο είχε εκφράσει την ελπίδα να διαλευκανθεί η υπόθεση και είχε πει ότι βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνας παρότι πιθανόν να μην ασκούνταν δίωξη, ένα σχόλιο που θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο δράστης είναι νεκρός.
Το σχόλιό του είχε επικεντρώσει την προσοχή σε έναν ύποπτο, έναν γραφίστα γνωστό ως "Skandia-man", ο οποίος βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος και πέθανε το 2000.
Η πρώην σύζυγος του ανθρώπου αυτού είχε δηλώσει το 2018 στην εφημερίδα Aftonbladet πεπεισμένη ότι δεν ήταν εκείνος ο δολοφόνος.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί της.
Ο σοσιαλδημοκράτης Πάλμε διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1969 ως το 1976 και από το 1982 ως το 1986. Κάποιοι τον θεωρούν αρχιτέκτονα της σύγχρονης Σουηδίας, αλλά οι συντηρητικοί απεχθάνονταν τις αντι-αποικιακές του απόψεις και την κριτική του εις βάρος των ΗΠΑ.
Η δολοφονία του σε ηλικία 59 ετών είχε προκαλέσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας, καμία εκ των οποίων δεν αποδείχτηκε αληθής.
Η αστυνομία κατηγορήθηκε ευρέως ότι απέτυχε στην αρχική έρευνα. Το 1989 είχε κριθεί ένοχος για την δολοφονία του ένας μικροεγκληματίας αλλά άσκησε έφεση και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Το 2004 πέθανε.
Η δυστυχής γυναίκα του ερωτιάρη σοσιαλιστή Πάλμε Λίσμπετ Πάλμε.
Ο "ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ" ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ "ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ"...
Υπόθεση του ελεγχόμενου διεθνούς τύπου. Ούλοφ Πάλμε - Κατονομάστηκε από τις σουηδικές αρχές ο δολοφόνος. Δεν ήταν τελικά πράκτορας του Ρότσιλντ, αλλά ένας ψυχοπαθής που «αυτοκτόνησε».
Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, οι Σουηδικές Αρχές, παρουσίασαν το πόρισμα της έρευνας για τον δολοφόνο του Ούλοφ Πάλμε το 1986.
Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι δολοφόνος του δημοφιλούς σοσιαλδημοκράτη πολιτικού είναι ο Στιγκ Ένγκστρομ γνωστός και ως «Skandia Man», ο οποίος αυτοκτόνησε το 2000.
Κατόπιν αυτών, όπως ανακοινώθηκε, η έρευνα για τη δολοφονία του Πάλμε θα κλείσει.
Η δολοφονία του Πάλμε είχε προκαλέσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας, καμία εκ των οποίων δεν αποδείχτηκε αληθής, ωστόσο η αστυνομία κατηγορήθηκε τόσο για την αδυναμία της να προστατέψει τον πρωθυπουργό, όσο και για την αποτυχία της να διαλευκάνει την υπόθεση. Ο 59χρονος Πάλμε πυροβολήθηκε στην πλάτη ενώ γυρνούσε στο σπίτι του με τη σύζυγό του Λισμπέτ στη Στοκχόλμη.
Ο Πάλμε διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1969 έως το 1976 και από το 1982 ώς το 1986.
Ποιος ήταν ο Ένγκστρομ;
Ο Στιγκ Ένγκστρομ έγινε γνωστός ως «Skandia Man» επειδή είχε εργαστεί για την ασφαλιστική εταιρεία Skandia. Δούλευε στα γραφεία της εταιρείας όταν διεπράχθη η ανθρωποκτονία. Ο Ένγκστρομ ήταν ένας από τους 20 περίπου μάρτυρες του φόνου του Πάλμε.
Θεωρήθηκε για πρώτη φορά ύποπτος από τον δημοσιογράφο Τόμας Πέτερσον, και η αστυνομία άρχισε να εξετάζει εάν είναι ο θύτης της δολοφονίας μόλις 18 χρόνια μετά το θάνατό του. Υποστηρίχθηκε ότι ο Έγκστρομ είχε σκοτώσει τον Πάλμε λόγω των αριστερών απόψεων του πρωθυπουργού!
Είπε ψέματα για τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι προσπάθησε να διατηρήσει στη ζωή τον Πάλμε. Αργότερα προέκυψε ότι είχε εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων.
AKROPOLIS WORLD NEWS - Τὰ νέα ἑλληνιστὶ γεγραμμένα
Ὁ τοῦ Olof Palme φονεύς
11 Ἰουνίου 2020
Ἤδη ἴσμεν ὅστις τὸν Olof Palme ἀπέκτεινεν, ἀλλὰ τοῦτο πυνθάνεσθαι πολλῷ βραδύτερον ἐγένετο τοῦ δέοντος, τριάκοντα δὴ τέτταρα ἔτη ἐξῆλθεν ἐξ οὗ ὁ Ο.P. τῷ 1986ῳ ἔτει ἀπέθανεν.
ὁ Ο.P., τῆς Σουηδίας πρωθυπουργός, τῷ μηνὶ Φεβρουαρίῳ τοῦ 1986ου ἔτους ἐκ κινηματογραφικοῦ ἐργαστηρίου μετὰ τῆς γυναικὸς ἐκβὰς διπλῇ πυροβολήσει ἐν τῷ τῆς πόλεως Στοκχόλμης μέσῳ ἀπέθανεν. ὁ δὲ φονευς, τίς ἦν; ὁ Stig Engström, ὃν πάντες “τὸν τῆς Σκανδίας ἄνθρωπον“ ὠνόμαζον (ἀπὸ τῆς ἐπιχειρήσεως ἐν ᾗ ἠργάζετο), δυνάμεθα δὲ αὐτὸν ἐν τῇ φωτογραφίᾳ ἰδεῖν.
ἐκείνῳ δὲ τῷ ἔτει οἱ μὲν φύλακες, νομίζοντες τὸν S.E. μάρτυρα τοῦ φόνου εἶναι, ἀνέκριναν, ἀλλὰ οὐδὲν ὑποπτεύοντες αὐτὸν εἰς δίκην οὐχ ὑπήγαγον, ὁ δὲ ἀπελύθη, μέχρι δὲ τοῦ νῦν οὗτος ὁ φόνος ἐν τῇ ἱστορία ἔμενεν τοιοῦτος οἷος ὁ τοῦ προέδρου Kennedy φόνος, κρυφαῖόν τι· ἀλλὰ τῷ 2016ῳ ἔτει, τοῦ δημοσιογράφου Stieg Larson βίβλον ἐκδόντος ἐν ᾗ τὸν S.E. τὸν οὐδέποτε εὑρεθέντα φονέα νομίζοι, πάντα μετεβλήθη, οἱ δὲ τὸν φόνον ἐξετάζοντες πάντα τὰ τεκμήρια συναθροίσαντες νομίζουσι νῦν τὸν S.E. τὸν τοῦ O.P. φόνον εἶναι.
ὅμως δὲ οὐκ ἔξεσται τοῦτον τὸν ἄνθρωπον οὔτε εἰς τὸ δικαστήριον εἰσκαλεῖν οὔτε καταγνῶναι, διότι τῷ 2000ῷ ἔτει ἀπέθανεν (ἑαυτὸν ἀπέκτεινεν, λέγεται γὰρ ὅτι δυσκολίας πολλὰς τῇ ἑαυτοῦ χρηματιστικῇ καταστάσει καὶ τῷ οἴνῳ πολλὰ ἔτη εἴχεν)· τούτων δὲ οὕτως ἐχόντων, οἱ τῆς Σουηδίας φύλακες ποιοῦνται νῦν τοῦτο τὸ πρᾶγμα εἰς ἀεὶ κεκλεισμένον, καὶ εἰ τὸ ὅπλον ᾧ ὁ S.E. ἐχρήσατο οὐδέποτε ηὗρον.
ἡ δὲ τοῦ O.P. γυνὴ τῷ 2018ῳ ἔτει ἀπέθανεν οὐκ εἰδυῖα ὅστις τὸν πόσιν ἀποκτείνειεν.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου