ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΚΑΙ Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ. Ένας λαθρεπιβάτης στην κιβωτό του Νώε! Μαθηματικές αλχημείες στη Βίβλο! ΤΑ ΙΟΥΔΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

 

Ο ΑΒΡΑΑΜ Ο ΜΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΟΥΔΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 




 
Ένας λαθρεπιβάτης στην κιβωτό του Νώε! Μαθηματικές αλχημείες στη Βίβλο!
(Μασ.= Μασοριτικό-Βάμβα)
(Ο΄= Εβδομήκοντα)
Πριν αφήσουμε την μικρή αυτή αναμέτρηση μας με τα μαθηματικά των αγίων, θα ήθελα να δώσω ένα ακόμα ανάλογο παράδειγμα, που νομίζω είναι ενδεικτικό της ασυναρτησίας που διέπει τα βιβλικά αριθμητικά δεδομένα, και που προδίδει όχι μόνο την ανακολουθία και την συγγραφική προχειρότητα της Βίβλου, αλλά και την θρασύτατη ευκολία των κατοπινών διορθωτικών επεμβάσεων στα "ιερά" κείμενα της!
Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι παρμένα από την μετάφραση των Ο΄, «την επίσημη Βίβλο της ανατολικής ορθοδόξου εκκλησίας». Διαβάστε αργά σταθμίζοντας προσεκτικά τα δεδομένα:
 
«Και έζησε ο Μαθουσάλα εκατόν εξήντα επτά έτη (167) και εγέννησε τον Λάμεχ» (Γέν.Ε΄25) Έζησε δε ο Μαθουσάλας αφού εγέννησε τον Λάμεχ οκτακόσια δυο έτη. Σύνολο ετών ζωής για τον Μαθουσάλα: 802+167=969.
Έζησε δε ο Λάμεχ εκατόν ογδοήκοντα οκτώ έτη (188) και εγέννησε τον Νώε (Γέν.Ε΄28) ... Ήτο δε ο Νώε εξακοσίων ετών, (600) ότε έγεινε ο κατακλυσμός των υδάτων επί της γης» (Γέν.Ζ΄6) Και έγειναν πάσαι αι ημέραι του Μαθουσάλα εννεακόσια εξήκοντα εννέα έτη (969) και απέθανε» (Γέν.Ε΄27) Απέθανε όμως... ή μήπως πνίγηκε;! Επαναλαμβάνω, αυτά είναι μαθηματικά μόνο για αγίους!
Προσθέτουμε λοιπόν τα έτη από την γέννηση του Μαθουσάλα μέχρι τον κατακλυσμό:
Από τα εδάφια Γένεσις Ε΄ 25-29 και Ζ΄ 6 κατά τους Ο΄
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΕΧ..........167
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΕΧ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΩΕ........................+188
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΩΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ......................................+600
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ...................=955!
Μα ο Μαθουσάλας έζησε 969!
Αν ο κατακλυσμός έγινε στα 955 του... τότε ο συμπαθής γεράκος πνίγηκε στον κατακλυσμό! Αν όμως πνίγηκε στον κατακλυσμό, τότε έζησε 955 και όχι 969 όπως προστάζει το θειο κείμενο! Λείπουν 14 ολόκληρα χρόνια απ’ την ζωή του, αλλά το πρόβλημα δεν είναι καθόλου εκεί, μια και ο άνθρωπος αυτός έζησε μάλλον αρκετά, (!) αλλά στο αν είναι δυνατόν... να κάνει λάθος το θεϊκό βιβλίο! Λέτε λοιπόν να επέζησε και μετά τον κατακλυσμό;
Μα πως; Μήπως, ας πούμε ήταν... κάπου μαζί με τα ζώα στα αμπάρια της κιβωτού και ένας γεροντάκος λαθρεπιβάτης και μας το έκρυψαν οι σοφοί συγγραφείς της Βίβλου; Ή πάλι, μήπως ο γεράκος αυτός στα τέλη της ζωής του κατάφερε να κολυμπήσει για «εκατόν πεντήκοντα ημέρας» (Γέν.Ζ΄24) πλάι στην κιβωτό; Αν όμως: «απέθανε πάσα σάρξ επί της γης... και εσκεπάσθησαν πάντα τα όρη δεκαπέντε πήχας υπεράνω... έμενε δε μόνο ο Νώε και όσα ήσαν μετ’ αυτού εν τη κιβωτώ» (Γέν.Ζ΄21-23) τότε πως στο καλό σώθηκε ο υπέργηρος Μαθουσάλας;!
Λοιπόν, αφού άλλη διέξοδος δεν υπάρχει... τότε πνίγηκε οριστικά στον κατακλυσμό ως αμαρτωλός! Και πάλι όμως, αν πνίγηκε στον κατακλυσμό, διότι στην δύση της ζωής του θυμήθηκε να αμαρτήσει... τότε η ζωή του επαναλαμβάνω τέλειωσε 955 ετών και δεν έφτασε ποτέ στην καταγεγραμμένη απ’ τας θεοπνεύστους γραφάς ηλικία των 969 ετών!
Ένας εντελώς στριμμένος γρίφος, που δεν λέει με τίποτε να λυθεί, παρά μόνο με την παραδοχή της θεόπνευστης ασυναρτησίας των συγγραφέων της Βίβλου, αλλά κυρίως με την αβίαστη πλέον παραδοχή της δική μας μακραίωνης αθεράπευτης τύφλωσης!
Διότι επαναλαμβάνω, αυτοί καλά έκαναν και το κλεμμένο τους αυτό προχειρογράφημα το ονόμασαν «ιερό», «άγιο», «θειο» και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους... εμείς όμως, πριν πετάξουμε στον κάλαθο τον αχρήστων τους δικούς μας μύθους, που συγκρατούσαν διαμαντένιες μνήμες και όλοι ανεξαιρέτως κάτι είχαν να μας διδάξουν, δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τις στοιχειώδεις αντοχές του Χαλδαϊκού αυτού βιβλίου, στις τυπικότερες των ερωτήσεων; Έπρεπε να περάσουν από πάνω μας ατελείωτοι αιώνες υποταγής στην «ακεραίαν θεοπνευστία των γραφών» και στην κατά φαντασία «ακριβολογία της θεοπνεύστου Γραφής»[1] πριν δούμε τι σύνολο δίνουν τρία νούμερα στη σειρά;
Τα μαθηματικά αυτά ατοπήματα στη ζωή του Μαθουσάλα (ή Μαθέσαλου,[2] ) με μοναδικό τρόπο αναγορεύουν τα θεόπνευστα βιβλικά νούμερα κυριολεκτικά ως μαθηματικά της συμφοράς!
Αυτά τα τρία απλά νούμερα, που κόβουν άκαιρα το νήμα της ζωής του Μαθουσάλα, αποκαλύπτουν καλύτερα απ’ οποιοδήποτε άλλο επιχείρημα, ότι οι κατά φαντασίαν εμπνευσμένοι από τον θεό συγγραφείς της Βίβλου, μόνο θεόπνευστοι δεν ήταν!
Όχι μόνο κακοαντέγραψαν την ιστορία του κατακλυσμού από προγενέστερους μεσογειακούς μύθους (όπως αυτόν του Δευκαλίωνα[3] ) αλλά αποδείχθηκαν και εντελώς αδέξιοι, στο να δέσουν στοιχειωδώς τους αριθμούς με τα μυθολογημένα γεγονότα, δημιουργόντας ένα τέλειο αδιέξοδο, αφού στα μαθηματικά δεν χωράει καμία πνευματώδης διαφυγή, του τύπου «παραβολής», «πολυσημαντικής» και «αλληγορίας»!
Ο Μαθουσάλας λοιπόν, που βιβλικά μυθολογείται ως ο γηραιότερος άνθρωπος επί γης. Ο άνθρωπος που ξεπέρασε κατά 39 ολόκληρα χρόνια ακόμα και την μακροβιότητα του πρωτόπλαστου Αδάμ, η μασκότ δηλαδή και το σύμβολο της βιβλικής μακροημέρευσης, όχι μόνο δεν κατάφερε ποτέ να ζήσει τον αριθμό των ημερών που η Βίβλος θεαματικά του χάρισε, αλλά... είχε οικτρό τέλος στις λάσπες του κατακλυσμού, ακριβώς έξω απ’ την κιβωτό του εγγονού του Νώε!
Ένα τέτοιο τραγικό αθροιστικό λάθος, που δεν μπορεί να αγνοηθεί χωρίς συνέπειες κύρους για την ουρανοκατέβατη σοφία της Βίβλου, βρίσκεται εκεί στις σελίδες του "αλάνθαστου" βιβλίου για είκοσι τρεις τουλάχιστον αιώνες! Ακατάγγελτο από εκατοντάδες χιλιάδες ιερο-μελετητές, που μπερδεύουν το χασμουρητό με την ευσέβεια και χιλιάδες χιλιάδων άλλων πιστών! Ε, αυτό οπωσδήποτε κάτι λέει!
Βεβαίως πριν ακόμα το κοιτάξω, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι στην Μασσοριτικο-διορθωμένη Βίβλο, της Βιβλικής Εταιρίας,[4] είχαν ήδη προ πολλού ξαναγράψει το ανεπίτρεπτο αυτό τέλος του Μαθουσάλα και ο Μαθουσάλας με την βοήθεια των διορθωτών Ραββίνων, είχε συρθεί έξω απ’ τα νερά του κατακλυσμού για να πεθάνει αξιοπρεπώς, συμπληρώνοντας επιτέλους την από τον αλάνθαστο εβραϊκό θεό, οριζόμενη ηλικία.
Στην χιλιοδιορθωμένη αυτή από τους Μασσορίτες Βίβλο, οι φωτισμένοι αυτοί διορθωτές της ελαττωματικής θεοπνευστίας, πράγματι δεν άφησαν καμιά μαθηματική ανωμαλία! Σ’ αυτήν, ο Μαθουσάλας πεθαίνει κανονικά και με τον νόμο! Αυξομειώνοντας τους δυο από τους τρεις προστιθέμενους αριθμούς, μεγαλώνουν ακριβώς κατά δέκα τέσσερα χρόνια την απόσταση μεταξύ του κατακλυσμού και της γέννησης του Μαθουσάλα! Έτσι ο καλός μας παππούλης, πέθανε πλήρης ημερών... ίσως από κρυολόγημα λόγο των προκατακλυσμικών ανέμων.
Δείτε αντικριστά Ο΄ και Μασ. πως τροποποιούνται τα δεδομένα στην μασσοριτική Βίβλο, (του Βάμβα) μετά την επέμβαση των διορθωτών στα κείμενα:
Απ’ τα εδάφεια Γένεσις Ε΄ 25-29 και Ζ΄ 6
Ο΄               Μασ.  Mετά τις επεμβάσεις
Ο΄=    167...Μασ.=   187....ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΤΟΥ ΛΑΜΕΧ
Ο΄= +188....Μασ.= +182....ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΤΟΥ ΛΑΜΕΧ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΤΟΥ ΝΩΕ
Ο΄= +600 ...Μασ.= +600....ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΤΟΥ ΝΩΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ
Ο΄  = 955    Μασ.   =969....ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝ. ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ
Δηλαδή σύμφωνα με τα Μασσοριτικο-ραββινικά μαγειρέματα του μεσαίωνα, ο καλός μας ο Μαθουσάλας (ο παππούς του Νώε!) πρόλαβε και πέθανε ολόστεγνος... κοιτώντας έξω απ’ το παράθυρο του τις πρώτες μελαγχολικές ψιχάλες του επερχόμενου κατακλυσμού! Ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Έλα όμως που ο καλός "θεός" αγαπά τον κλεφτή, αλλά καμία φορά αγαπά και τον νοικοκύρη! Φαίνεται λοιπόν ότι οι Εβραίο-μασσορίτες, οι διαχρονικές αυτές μανταρίστρες της βιβλικής θεοπνευστίας, και του εξωραϊσμού του εθνικού τους βιβλίου, άργησαν πολύ να αντιληφθούν το παράξενο δυστύχημα του Μαθουσάλα, και την ανάγκη διόρθωσης της συγκεκριμένης κακοχρονολόγησης... και μόνο αφού οι πατέρες της εκκλησία, που με κάθε επιμέλεια ανελλιπώς παρέπεμπαν στις λεπτομέρειες της Παλαιάς Διαθήκης, είχαν προλάβει να το συμπεριλάβουν στις επιμελημένες γενεαλογίσεις τους, ακριβώς όπως η μετάφραση των Ο΄ τις σημειώνει!
Πάρτε μια γεύση μεταφερόμενου λάθους[5] !
Κατά το Ιππόλυτο: «Και έζησε ο Μαθουσάλα έτη ρξζ΄ (167 και όχι 128!) και εγέννησε τον ΛάμεχΚαι έζησε ο Λάμεχ έτη ρπη΄ (188 και όχι 182) και εγέννησε τον ΝώεΜετά δε γίνεται ο κατακλυσμός όντως του Νώε χ΄ (600) ετών». Ιππόλυτος ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΚΤΙΣΕΩΣ ΚΟΣΜΟΥ 31-33.
Σύνολο ετών από την γέννηση του Μαθουσάλα μέχρι τον κατακλυσμό 167+188+600=955!!!Κατά τον Γεώργιο Μοναχό: «Ο Μαθουσάλας δε γενόμενος ετών ρξζ΄ (167) εγέννησε τον Λάμεχ... Λάμεχ δε γενόμενος ετών ρπη΄ (188) εγέννησε τον Νώε... ο δε Νώε γενόμενος ετών χ΄ (Χ=600) γίνεται ο κατακλυσμός» Γ. Μοναχός ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 45.16-47.8
Συνολικά έτη για τον μαθουσάλα 955 και όχι 969!!!
Το τελείως αστείο στην περίπτωση αυτή, είναι ότι ο συγκεκριμένος χρονογράφος, αντιφάσκοντας με τον εαυτό του... σαν τελική ηλικία του Μαθουσάλα αναφέρει τα 969 έτη, αλλά δεν μας λέει πως πέρασε ο Μαθουσάλας το φράγμα του Κατακλυσμού!: «ο δε Μαθουσάλας απέθανε ζήσας πάντα τα έτη µξθ΄(δηλαδή 969)» Γ. Μονάχος ΠΕΡΙ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΑΥΤΟΥ 110.88.23Έτσι, ενώ οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς, χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό, συνέχισαν να πνίγουν τον Μαθουσάλα στα νερά του κατακλυσμού, με τις άστοχες αυτές αναφορές τους, διέσωσαν άθελα τους την πολύτιμη για μας αυθεντικότητα της εσφαλμένης αρχικής καταγραφής! Καταγραφής, που άλλωστε μέχρι σήμερα υπάρχει ακατάγγελτη στις σελίδες της Ο΄, της μόνης επίσημης ελληνικής Βίβλου!!!
Κάντε τον κόπο και ελέγξτε το! Ο Μαθουσάλας (στη Ο΄) πνίγεται ακόμα στα νερά του κατακλυσμού... χωρίς να προλαβαίνει να κλείσει τους 969 χρόνους της ζωής του!
Από κάποια πικρή ειρωνεία της τύχης, ένα μαθηματικό λάθος καταδίκασε τον μακροβιότερο άνθρωπο των "ιερών γραφών", σαν άλλον Τάνταλο των Ελληνικών μύθων, να πνίγεται καθημερινά μέχρι σήμερα μέσα στις σελίδες της Παλαιάς Διαθήκης στους βούρκους του κατακλυσμού, χωρίς να κατορθώνει ποτέ να συμπληρώσει το κατά φαντασία θεϊκό δώρο της μακροβιότητας του!

Κάτι σαν πραγματική θεια δική, μετέτρεψε το ψευδεπίγραφο δώρο της μακροβιότητας, (του κατά φαντασία θεού της Παλαιάς Διαθήκης) σε ανεκπλήρωτο αγαθό, χαρίζοντας μας ταυτόχρονα μια θαυμάσια ευκαιρία αφύπνισης και κατανόησης της αστείας ελαττωματικότητας και της κακοτεχνίας των εβραϊκών γραφών!
Η εβραϊκή ιστορία ήταν ιερατειοκρατούμενη. Φαντασθείτε, ένας στους δώδεκα ανθρώπους του προχριστιανικού Ισραήλ ήταν ιερέας! Μια ολόκληρη φυλή ιερέων (!) έχει το κληρονομικό δικαίωμα στην ισόβια ιεροσύνη. Για εκατονταετίες ολόκληρες, οι ατέλειωτοι αυτοί οι ιερο-Λευίτες, στις καθημερινές αναγνώσεις των γενεαλογιών τους, έπνιγαν νυχθημερόν τον υποτιθέμενο πρόγονό τους Μαθουσάλα, χωρίς ποτέ να καταλαβαίνουν τι κάνουν! Κι’ όμως ένα τέτοιο βιβλίο, που αγνοεί πότε και αν πνίγονται οι ήρωες του, κάποιοι επιμένοντας ανυποχώρητα, κατόρθωσαν να το επιβάλουν δια της εκπαιδευτικής κρατικής βίας, σε εκατομμύρια παιδάκια ως θεόπνευστο.
Συγχωρέστε μου την τελευταία ερώτηση, αλλά: αν ένα "θεϊκό" βιβλίο βρίθει τέτοιων τραγικών λαθών, δεν είναι παρακινδυνευμένη η παραδοχή της θεοπνευστία του; Δηλαδή, αν δεν ήταν θεϊκό... πόσο χειρότερα λάθη μπορούσε να έχει;
Πριν εγκαταλείψουμε τον μοναδικό αυτόν πραγματικά αστείο από κάθε άποψη κατακλυσμό του Νώε, που σαν καλοί υποτακτικοί της Παλαιάς Διαθήκης, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, ενδιαφέρον έχει να αναφέρουμε έναν άλλον κατακλυσμό απ’ τους πολλούς που διέσωσαν τα Ελληνικά αρχεία.
Οι περιγραφές του κατακλυσμού στην Σαμοθράκη, έχουν πράγματι εξαιρετικό ενδιαφέρον: «Τώρα θα σας διηγηθώ την ιστορία των νησιών του Αιγαίου αρχίζοντας απ’ την Σαμοθράκη... Το νησί κατοικούσαν αυτόχθονες... λένε ότι στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Σαόννησος... Οι Σαμόθρακες διηγούνται ότι πριν από τους κατακλυσμούς που έγιναν σε άλλους λαούς συνέβη εκεί ένας άλλος μεγάλος κατακλυσμός στην διάρκεια του οποίου άνοιξε το στενό στις «Κυανές πέτρες» (οι μυθικές συμπληγάδες) και στην συνέχεια (άνοιξε) ο Ελλήσποντος. Γιατί η θάλασσα του Εύξεινου πόντου ήταν πρώτα λίμνη και φούσκωσε σε τέτοιο σημείο, που απ’ την πίεση του ρεύματος ξεχύθηκαν με ορμή τα νερά στον Ελλήσποντο και κατέκλυσαν μεγάλο μέρος απ’ τα Ασιατικά παράλια και όχι και λίγη πεδινή έκταση της Σαμοθράκης μετατράπηκε σε θάλασσα. Και γι’ αυτόν τον λόγο στα μεταγενέστερα χρόνια μερικοί ψαράδες ανασύρουν με τα δίχτυα τους λίθινα κιονόκρανα, γιατί ακόμα και πόλεις κατακλύστηκαν απ’ τα νερά. Κι’ όσοι γλύτωσαν απ’ τον κατακλυσμό κατέφυγαν στα ψηλότερα μέρη του νησιού. Αλλά καθώς η θάλασσα ανέβαινε ολοένα και ψηλότερα, ευχήθηκαν στους θεούς του τόπου κι’ όταν σώθηκαν σε ανάμνηση του γεγονότος ύψωσαν πέτρινα σύνορα γύρω-γύρω απ’ το νησί κι’ έκτισαν βωμούς. Είναι φανερό λοιπόν ότι η Σαμοθράκη ήταν κατοικημένη πριν απ’ τον κατακλυσμό» Διόδωρος Σικελιώτης ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 5.47.Αυτός όμως ο κατακλυσμός, που παρασύρει πόλεις που διαθέτουν κιονόκρανα (!) δεν είναι γνωστός, γιατί έχει ένα ανεπίτρεπτο "ελάττωμα"... είναι Ελληνικός..!
Ένα είναι σίγουρο, με τον κατακλυσμό του Νώε να προβάλλεται ασταμάτητα, κάποιοι καπηλεύονται επιτυχώς ολόκληρη την τελευταία μεταπαγετώνια κατακλυσμική περίοδο, προβάλλοντας την δική τους θεολογία, τους δικούς τους προπάτορες και επιβάλλοντας την δική τους οπτική στην ιστορία!
Μ. Καλόπουλος
........................
Παραπομπές:
[1] Βασίλειος Καισαρείας «ΠΕΡΙ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ» 31.1616.44
[2] Το ελληνοειδές του συγκεκριμένου ονόματος μας παρασύρει σε αυθαίρετα παιγνίδια ερμηνείας, αφού εύκολα η αρχική πιθανή μορφή του: "Μαθουσάλα" μπορεί να μεταφρασθεί ως Μα-θέσ-αλος, δηλαδή Μα=γη-μάννα, θεσ=θέση (εκ του τίθημι) αλός=θαλάσσης, δηλαδή Γη-θεση-θαλάσσης, δηλαδή «γη αλλοτινής θάλασσας»! Το πιθανόν κλεμμένο αυτό όνομα από κάποιον Ελληνικό μύθο, θυμίζει την καταγωγή του ονόματος «Θεσσαλία» μιας περιοχής που συνδέθηκε με εξαιρετικά κατακλυσμικά φαινόμενα, όταν άδειασε η λίμνη που κάλυπτε τον Θεσσαλικό κάμπο! Όπου Θεσσ-αλός ή Θεσ-άλιος σημαίνει ο κάτοικος της περιοχής που άλλοτε ήταν θάλασσα! «Γαία άνασσα Μάτερ Ολύμπου» (Γαία βασίλισσα, μητέρα Ολύμπου) αναφωνεί άγνωστος λυρικός. (Λυρικά αποσπάσματα 17.1.19) και «Αλός= θαλάσσης» Σουΐδας (άλφα 1336)
[3] Βλέπε στο Μεγάλο ψέμα «Το περιστέρι του Δευκαλίωνα»!
[4] Η μετάφραση της «Βιβλικής Εταιρίας» ή (Μασ.) παρά την εξαιρετική διάδοση της ανάμεσα στους Έλληνες, (έχει κυριολεκτικά εκτοπίσει την Ο΄) πουθενά δεν φέρει την επίσημη έγκριση της ανατολικής ορθόδοξου εκκλησίας.
[5] Η αρίθμηση δια των Ελληνικών γραμμάτων είναι:
1,2,3,4,5,6,7,8,9, = α΄,β΄,γ΄,δ΄,ε΄,στ΄(ή στίγμα),ζ΄,η΄,θ΄,ι΄...
10,20,30,40,50,60,70,80,90, = ι΄,κ΄,λ΄,μ΄,ν΄,ξ΄,ο΄,π΄,(Ϟ, ή ϟ΄)... (Ϟ, ϟ = Κόππα)
100,200,300... έως 900 = ρ΄,σ΄,τ΄,υ΄,φ΄,χ΄,ψ΄,ω΄,(Ϡ, ή ϡ)... (Ϡ, ϡ = Σαμπί)
1000, 2000, 3000... χρησιμοποιούνται ξανά άνευ όμως τονισμού: α, β, γ, κλπ.
[6] Ο θεομπαίχτης Τάνταλος, μυθολογείται ότι στον Άδη μεταφέρει ατελεύτητα ένα βράχο μεγαλύτερο των δυνάμεων του, που δεν του επέτρεπε ποτέ να ξαποστάσει! Πίνδαρος «ΟΛΥΜΠΙΑ» 1.55[7] Σε βιβλίο της Α΄ Γυμνασίου: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. (Δ. Δόϊκος ΟΕΔΒ). Και στη σελ. 27 διαβάζουμε: «Επειδή οι αλήθειες που περιέχονται στην Παλαιά Διαθήκη, δεν είναι σκέψεις και απόψεις των συγγραφέων, αλλά φανερώθηκαν σ’ αυτούς από τον θεό, γι’ αυτό λέμε ότι τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης είναι θεόπνευστα»! Ο τονισμός της λέξης θεόπνευστα είναι του βιβλίου!!!
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...