ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΠΕΝΕΤ. Η Ελλάδα της οικογενειοκρατίας ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης που στέλνουν βαρύ εξοπλισμό στην Ουκρανία. Ο Μητσοτάκης έστειλε στον ιουδαίο, τον Ζελένσκι, τις ρουκέτες των RM-70 του Ελληνικού Στρατού; Aφοπλίζουν de facto τα νησιά;

 

Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ...ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΗΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΓΩΝΟΥΝ: Ζητά από το Ισραήλ να μεσολαβήσει για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Το Ισραήλ διατηρεί πολύ καλές "σχέσεις" (κυριαρχίας;) και με τον νεοναζιστή ιουδαίο Ζελένσκι και με τον αντιναζιστή μισοϊουδαίο Πούτιν.

 

Ἐννέα ἄβολες ἀλήθειες γιά τήν κρίση τῆς Οὐκρανίας (και ο... νεοναζιστής ιουδαίος Ζελένσκι), Του Νίκου Σταματάκη

 

 

Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ  ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

                     
                                                                        

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επικοινώνησε με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ, διαβεβαιώνοντας (το αφεντικό) πως η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο» αλλά «ο δικός σου ιουδαίος καραγκιόζης  (που μπορεί και παίζει πιάνο με το πέος του δημόσια -https://youtu.be/HbmZrzN3WFEδείχνει ασυνέπεια» παραπονέθηκε ο Πούτιν  στο αφεντικό  Μπένετ. (Γιατί τοποθετήσατε ειδικά αυτόν στην προεδρία της Ουκρανίας; Χάθηκε ένας Μητσοτάκης, ένας Λιγνάδης, ένας Τσίπρας;)

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, το (αφεντικό)  Μπένετ προσφέρεται να δράσει ως μεσολαβητής για να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

 

 

 

Η Ελλάδα της οικογενειοκρατίας ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης που στέλνουν βαρύ εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Το Κίεβο ζητά βοήθεια από τις χώρες της Δύσης να στείλουν υποστήριξη, στρατιωτική και ανθρωπιστική και η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης, που δέχθηκε να στείλει βαρύ εξοπλισμό (αντιαρματικούς εκτοξευτές RPG) για να σκοτώσουν Ρώσους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπως είχε πει χαρακτηριστικά «χρειάζομαι όπλα, όχι μεταφορικό μέσο», σε πρόταση των ΗΠΑ να τον βοηθήσουν να φύγει από το Κίεβο.

Ελάχιστες είναι  χώρες της Δύσης που αποφάσισαν να στείλουν στρατιωτικούς εξοπλισμούς στην Ουκρανία για να ενισχύσουν την άμυνά της. Ανάμεσα τους και η Ελλάδα!

Το πρωί της Κυριακής μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε, σε συνεννόηση με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, η ελληνική κυβέρνηση να στείλει αμυντικό υλικό με δύο C-130 και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια.

Λιθουανία

Το πρωί της Κυριακής, με ανάρτηση στα social media, το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας έκανε γνωστό ότι στρατιωτική βοήθεια από τη χώρα της Βαλτικής έφτασε στην Ουκρανία. «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη στην αγαπημένη μας φίλη Ουκρανία», αναφέρεται στο μήνυμα.

Γαλλία

Περισσότερο αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό και καύσιμα αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία και η Γαλλία. «Αποφασίσθηκε η παράδοση επιπλέον εξοπλισμών άμυνας στις ουκρανικές αρχές καθώς και υποστήριξη σε καύσιμα», ανακοίνωσε η προεδρία χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Γερμανία

Την παράδοση 1.000 αντιαρματικών και 500 αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger στην Ουκρανία ενέκρινε το βράδυ του Σαββάτου η Γερμανία. «Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον του στρατού εισβολής του Πούτιν. Γι’ αυτό παραδίδουμε 1.000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία», δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, με ανάρτησή του στο Twitter.

Βέλγιο

Το Βέλγιο στέλνει  καύσιμα και πολυβόλα. «Η Ουκρανία ζήτησε από το Βέλγιο ποσότητα καυσίμων για να προμηθεύσει τα στρατεύματά της. Η χώρα μας έχει δεχθεί και θα παράσχει 3.800 τόνους καυσίμων. Το Βέλγιο θα προμηθεύσει επίσης 2.000 πολυβόλα στον ουκρανικό στρατό. Η περαιτέρω ανάλυση των αιτημάτων συνεχίζεται» ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντερ Κρόο σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ρουμανία

Παράλληλα, η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει προμήθειες και εξοπλισμό αξίας τριών εκατ. ευρώ στην Ουκρανία και έχει προσφερθεί να φροντίσει τραυματίες σε στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία. Οι προμήθειες που θα σταλούν περιλαμβάνουν κυρίως αμυντικό εξοπλισμό καύσιμα, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στρατιωτικό εξοπλισμό, τρόφιμα και νερό, πρόσθεσε.

Ρουμανικά ασθενοφόρα, σε συνεργασία με τις ουκρανικές συνοριακές αρχές, αναμένεται να παραλάβουν παιδιά, εγκύους και ηλικιωμένους που περιμένουν σε μεγάλες ουρές να διασχίσουν τα σύνορα με τη Ρουμανία στο βορειοανατολικό σημείο διέλευσης Σίρετ, επιταχύνοντας τη διαδικασία.

Τοπικές αρχές σε συνοριακές χώρες έχουν ήδη στείλει λεωφορεία που μεταφέρουν τρόφιμα, κουβέρτες και χειμερινά ρούχα στο Σολοτβίνο και το Τσέρνβτσι στην άλλη πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία.

Πορτογαλία

Με τη σειρά της και η Πορτογαλία θα στηρίξει την Ουκρανία στέλνοντάς της στρατιωτικό εξοπλισμό, κυρίως αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, γυαλιά νυχτερινής όρασης, πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων και αυτόματα τυφέκια G3.

«Η Πορτογαλία στηρίζει την Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται τον εαυτό της έναντι μιας αδικαιολόγητης, παράνομης και απαράδεκτης εισβολής», έγραψε ο υπουργός Άμυνας Ζοάο Κραβίνχο σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Επίσης, ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Portugal ότι η Πορτογαλία είναι «πλήρως ανοικτή» στο να υποδεχθεί «χιλιάδες Ουκρανούς» που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους. Σημείωσε δε ότι η Πορτογαλία «ανέστειλε» την εξέταση των υποψηφιοτήτων Ρώσων υπηκόων για τη χορήγηση «χρυσής βίζας», δηλαδή αδειών παραμονής που χορηγούνται σε ξένους εύπορους επενδυτές.

350 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε οδηγίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους 350 εκατ. δολαρίων ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Σε σημείωμα προς τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Μπάιντεν δίνει οδηγίες για τη διάθεση 350 εκατ. δολαρίων μέσω του Νόμου για τη Διεθνή Βοήθεια για την άμυνα της Ουκρανίας.

 



 


Ο Μητσοτάκης έστειλε στον ιουδαίο στον Ζελένσκι τις ρουκέτες των RM-70 του Ελληνικού τρατού - Aφοπλίζουν de facto τα νησιά;

 

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά σύμφωνα με ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στο φορτίο των όπλων και των πυρομαχικών που έστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον καθεστώς Ζελένσκι στην Ουκρανία για να τα χρησιμοποιήσει κατά των Ρώσων, περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός ρουκετών των 115 ρουκετοβόλων RM-70 που είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από την πρώην Ανατολική Γερμανία, είναι ακριβώς αυτά που έχουν αναπτυχθεί στα νησιά και η Τουρκία απαιτεί την απομάκρυνσή τους!

Συγκεκριμένα από τις αποθήκες του Στρατού αφαιρέθηκαν χιλιάδες ρουκέτες των 122 χλστ. οι οποίες εστάλησαν μέσα στα κουτιά τους στην Ουκρανία!

Έτσι με μία κίνηση η κυβέρνηση πετυχαίνει να αφήσει με ελάχιστες ρουκέτες τα RM-70 και να έχει εν συνεχεία δικαιολογία να τα αποσύρει από τα νησιά!

Πρόκειται πραγματικά για ένα μακιαβελικό σχέδιο και δίνει μία εξήγηση για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν όλοι οι παράγοντες!

Η αποστολή των ρουκετών ήταν σαφώς προσχεδιασμένη και να πούμε ότι δεν είναι ένα πυρομαχικό που αντικαθίσταται αφού μόνο η Ελλάδα τα χρησιμοποιεί από τις χώρας του ΝΑΤΟ και απαγορεύεται η προμήθειά τους από την Ρωσία λόγω των κυρώσεων.

Να σημειώσουμε ότι είχε αποφασιστεί πρόγραμμα αναβάθμισης αυτών των ρουκετών με την σχετική αξιολόγηση να την κερδίζει σερβική εταιρεία για να τα ανακατασκευάσει στην έκδοση G-2000. Η αρχική έκδοση των ρουκετών είναι η 9M28F με ακτίνα δράσης 20 χλμ. και οι Σέρβοι θα διπλασίαζαν το βεληνεκές τους.

Δεν ξέρουμε κατά πόσον έχει προχωρήσει η αναβάθμιση σε μεγάλους αριθμούς, αλλά θα μας ακουγόταν ανατριχιαστικό να παραδίδαμε εκσυγχρονισμένα πυρομαχικά των 122 χλστ.!

Το σημαντικότερο όλων: Ποτέ, μα ποτέ, δεν «χαρίζονται» τα πυρομαχικά τέτοιων όπλων για τον απλούστατο λόγο ότι... ποτέ δεν είναι αρκετά! Είναι ταχέως αναλώσιμα και δύσκολα αντικαθιστούμενα,

Το σημαντικότερο: Τα νησιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πυρομαχικά.

Σημειώναμε στο ρεπορτάζ της 4ης Οκτωβρίου 2020, όπου αποκαλύπταμε την τουρκική απαίτηση για απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου: 

«Έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Βερολίνο από τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου και εκπρόσωπό του, Ιμπραήμ Καλίν και την  επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή, πρακτικό το οποίο αναφέρεται με ακρίβεια σε κατ'άρχήν αποδοχή συζήτησης για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου; 

Όσο γι αυτούς που διατείνονται ότι «Δεν θα τολμήσει να το κάνει ο Μητσοτάκης» να θυμίσουμε ότι το ίδιο ακριβώς έλεγαν και για την συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν θα τολμήσει να το κάνει ο Τσίπρας»...»

Και κάτι ακόμα: Δεν πρόκειται για ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και μεταχειρισμένα RPG-18 μιας χρήσεως (και αυτά είναι ευρέως χρησιμοποιούμενα στον Ελληνικό Στρατό, αφού βάσει του δόγματος ο κάθε μάχιμος πρέπει να έχει και έναν τέτοιο εκτοξευτή στον οπλισμό του).

Πρόκειται για όπλα μαζικής καταστροφής του αντιπάλου, μη κατευθυνόμενα και άρα μη ελεγχόμενα για το πού θα πέσουν! Φαντασθείτε να κτυπηθεί π.χ. μια ρωσική μονάδα στην Μαριούπολη και να εκτραπούν της τροχιάς τους ρουκέτες και να κτυπήσουν αμάχους και μάλιστα Έλληνες...

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

13 σχόλια:

  1. Κασιδιάρης για αποστολή όπλων στην Ουκρανία: «Έγκλημα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων».
    Την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει όπλα στην Ουκρανία σχολίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
    Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, έγραψε:
    «Η αποστολή ελληνικών όπλων στην Ουκρανία συνιστά de facto πολεμική εμπλοκή της χώρας μας.
    Ο Μητσοτάκης διέπραξε μείζον έγκλημα εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.
    Τα ελληνικά αντιαρματικά τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός για να αντιμετωπίσουν πιθανή τουρκική εισβολή και όχι για να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηγή της Μόσχας σε δήλωσή της στο defencenet.ru με νόημα απαντά ότι: «Θα επιστραφεί στην Ελλάδα η κίνησή της και… με τόκο»!
    Την στιγμή που ανακοινώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, διάλεξε ο Μητσοτάκης να στείλει πολεμικό υλικό στον ιουδαίο Ζελένσκι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ λοιπόν, έχει μία ενδιαφέρουσα είδηση αναφορικά με το θέμα. Δείτε τι ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:«Θυμάστε εκείνη την κατάσχεση 20 χιλιάδων Καλάσνικοφ μέσα σε πλοίο που κατευθυνόταν προς τη Λιβύη; Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να πάρουμε από τους υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους ΑΥΤΑ είναι τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία!
    Η ειρωνεία: Η UKRINMASH Co ήταν ο ιδιοκτήτης του πλοίου»!Η συγκεκριμένη εταιρία μάλιστα φέρεται να είναι η κρατική εταιρεία της Ουκρανίας, η οποία είχε κατηγορηθεί ότι σε συνεργασία με την Σαουδική Αραβία προμήθευε όπλα στους ισλαμιστές τρομοκράτες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος παρακολουθεί έναν τερατώδη αστεροειδή με μήκος 1,2 χλμ, που θα πλησιάσει τη Γη σε λίγες μέρες, με ταχύτητα 43.450 χλμ/ώρα.
    Ένας τερατώδης αστεροειδής με μήκος 1,2 χλμ ταξιδεύει προς τη Γη και θα έρθει στη διαστημική «γειτονιά» μας μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.
    Η NASA παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον τεράστιο αστεροειδή 138971, που πρόκειται να προσεγγίσει τον πλανήτη μας στις 5 Μάρτη.
    Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλος, που είναι ο ένας από τους μόνο δύο αστεροειδείς που η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος έχει «βαφτίσει» απλά με έναν συγκεκριμένο αριθμό.
    Κι αν ήταν για κάποιο λόγο να πέσει στη Γη, τότε θα προκαλούσε ένα φαινόμενο μαζικής καταστροφής, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ Daily Star.
    Ευτυχώς, ο αστεροειδής 138971 απλά θα κάνει μια κοντινή προσέγγιση από τον πλανήτη μας, όπως επιμένουν οι ειδικοί επιστήμονες.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται να μας πλησιάσει σε απόσταση 5 εκατ. χιλιομέτρων – απόσταση που φαντάζει εξαιρετικά μεγάλη, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά μικρή για τα αστρονομικά δεδομένα.
    Σύμφωνα με τη NASA, ο αστεροειδής κινείται με τεράστια ταχύτητα, με τους επιστήμονες να την υπολογίζουν στα 43.450 χλμ/ώρα.
    Κι αν η περίπτωση η Γη να χτυπηθεί από κάποιον αστεροειδή σας μοιάζει για σενάριο επιστημονικής ταινίας του Χόλιγουντ και δεν σας ανησυχεί καθόλου, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη, η NASA εκτόξευσε τη διαστημική αποστολή DART, που έχει σκοπό να δοκιμάσει τις δυνατότητές μας να εξοστρακίσουμε αστεροειδείς που τυχόν θα έρθουν κατά πάνω μας.
    Σ’ αυτό που η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αποκαλεί ως την 1η πλανητική αμυντική αποστολή, η NASA σχεδιάζει να ρίξει ένα σκάφος 610 κιλών επάνω στον αστεροειδή Δίμορφο, που περιστρέφεται γύρω από έναν μεγαλύτερο αστεοροειδή τον Δίδυμο, για να δει πόσο αποτελεσματικά θα μπορέσει να αλλάξει την πορεία του.
    Το διαστημόπλοιο DART θα κοστίσει 330 εκατ. δολάρια και κατευθύνεται ήδη προς τον Δίμορφο με ταχύτητα 24.140 χλμ/ώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΛΒΙΝΙ: «ΟΧΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ».
    Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας στην τηλεόραση της Rai, διαχώρισε την θέση του από εκείνη των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
    «Ζητώ από την Ευρώπη να μην μοιράσει θανατηφόρα όπλα στα σύνορα με την Ρωσία, αλλά να ακολουθήσει την οδό που έδειξε ο πάπας Φραγκίσκος: ανταλλαγή ιδεών, διάλογο, διπλωματία, κυρώσεις», δήλωσε ο Σαλβίνι.
    «Προτιμώ να μιλώ για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και δεν θέλω η απάντηση της Ιταλίας και της Ευρώπης, κοιτίδας πολιτισμού, να είναι μια απάντηση με θανατηφόρα όπλα. Δεν θέλω να γίνει, πάντως, εξ ονόματός μου», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα. Απευθυνόμενος στην Ρωσία, ο Σαλβίνι τόνισε, τέλος, ότι «ελπίζει, κάποιοι, στην Μόσχα, να καταλάβουν πως ξεπέρασαν τα όρια».
    Αύριο, Δευτέρα, το απόγευμα, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να συνεδριάσει για να συγκεκριμενοποιήσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Η Λέγκα, με τις δηλώσεις αυτές του Ματέο Σαλβίνι, είναι το πρώτο κόμμα της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας, το οποίο δεν εγκρίνει -πλήρως και ανεπιφύλακτα- την στάση των ευρωπαίων εταίρων κατά της Ρωσίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά για τον θάνατο 10 ομογενών στη Μαριούπολη.
    Την θλίψη του για τον θάνατο δέκα ομογενών στην Ουκρανία, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υπογραμμίζει "Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα, που έχασε άδικα δέκα ομογενείς".
    Ειδικότερα, στην ανάρτηση που έκανε στα ελληνικά, ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρει: "Δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που πενθεί σήμερα εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα δέκα ομογενείς που ζούσαν στην Oυκρανία, κοντά στην Μαριούπολη."
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συλλυπητήρια από την πρεσβεία της Γεωργίας στην Ελλάδα για τους θανάτους ομογενών στη Μαριούπολη.
      Ανακοίνωση για την επέμβαση κοντά στη Μαριούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα τους θανάτους Ελλήνων ομογενών εξέδωσε η πρεσβεία της Γεωργίας στην Ελλάδα.
      Συγκεκριμένα, με ανάρτηση του πρέσβη της Ντέιβιντ Ντόντουα (David Dondua) στο Twitter, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια «για την απώλεια των 10 αθώων πολιτών ελληνικής καταγωγής που σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη», όπως αναφέρει. Εξίσου, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους.
      Συλλυπητήρια πρεσβείας Γεωργίας για την «απώλεια των 10 αθώων πολιτών ελληνικής καταγωγής που σκοτώθηκαν από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΣΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ) ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Νίκος Νικολόπουλος σε Κ.Μητσοτάκη: «Ωφελεί την Ελλάδα να πυροβολεί τον Πούτιν;»
    Αντίδραση από τον πολιτικό, πρώην βουλευτή Αχαΐας και νυν Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκο Νικολόπουλο για τις αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αλλά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη κατά της Ρωσίας.
    Πιο ειδικά ο Ν.Νικολόπουλος αναφέρει:
    «Ωφελεί την Ελλάδα ο Μητσοτάκης να πυροβολεί τον Πούτιν ;
    Το εθνικό συμφέρον εξυπηρετείται με έναν Πρωθυπουργό ΦΙΛΗΚΟΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ;
    Η Ελλάδα πρέπει άκριτα να υπηρετεί σχέδια του ΝΑΤΟ.
    Που μας έχει βλάψει με τη στάση του απέναντι στον τουρκικό Αττίλα και που ανάγκασε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του;»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Η Κύπρος κείται μακράν ενώ η Ουκρανία εγγύς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρωσία: «Ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα απαντηθεί στρατιωτικά»!
    Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει τα αντίποινα της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
    «Η πιθανή ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα απαιτήσει από τη Ρωσία να απαντήσει, αναλόγως», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
    «Όλα τα κράτη που συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, επιβεβαίωσαν από την αρχή ότι η ασφάλεια ορισμένων κρατών δεν πρέπει να οικοδομείται σε βάρος της ασφάλειας άλλων χωρών.
    Είναι προφανές ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μια στρατιωτική συμμαχία θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να λάβει αμοιβαία βήματα», είπε η Ζαχάροβα σε μια ενημέρωση.
    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα νωρίτερα ότι κάλεσε τη Φινλανδία και τη Σουηδία, που δεν είναι μέλη του οργανισμού, να συμμετάσχουν στην εικονική έκτακτη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας την Παρασκευή για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.
    Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση ότι η χώρα είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ εάν προκύψει το ζήτημα της εθνικής της ασφάλειας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολεμοχαρείς δηλώσεις Βρετανών κατά Ρωσίας: «Να ετοιμαστούμε για πόλεμο».
    H υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρους, προειδοποίησε ότι η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να μετατραπεί σε άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και των κρατών του ΝΑΤΟ, «εάν οι δυτικές δυνάμεις δεν αντισταθούν στον Πούτιν τώρα».
    «Αν δεν σταματήσουμε τον Πούτιν στην Ουκρανία, θα δούμε τους άλλους να απειλούνται – τη Βαλτική, την Πολωνία, τη Μολδαβία, και θα μπορούσε να καταλήξει σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών στο Sky News την Κυριακή.
    Τα σχόλια της Βρετανίδας ΥΠΕΞ έρχονται καθώς η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα της.
    Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του στρατηγού Sir Richard Shirreff, πρώην αναπληρωτή ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ, που είπε ότι «η πρώτη γραμμή άμυνας της Βρετανίας είναι τώρα τα σύνορα των πρώην σοβιετικών κρατών, που φοβούνται ότι θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Υπάρχει πιθανότητα σύντομα ως έθνος να βρεθούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Εμείς σε αυτή τη χώρα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ασφάλειά μας δεν ξεκινά από τους λευκούς βράχους του Ντόβερ, ξεκινά από τα δάση της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας».
    Ο σερ Ρίτσαρντ είπε ότι η σημερινή εισβολή πρέπει να αλλάξει τη «νοοτροπία» του Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι πιστεύει ότι ο Πούτιν έχει βάλει στόχο να αποκαταστήσει την ΕΣΣΔ, η οποία χωρίστηκε σε 15 δημοκρατίες όταν κατέρρευσε το 1991.
    Μιλώντας στο πρόγραμμα του BBC Today, ρωτήθηκε από τον Nick Robinson εάν οι Βρετανοί και τα «παιδιά και τα εγγόνια» τους μπορεί να «αναμένεται να πολεμήσουν» τους Ρώσους και ο Sir Richard απάντησε: «Απολύτως. Εάν η Ρωσία βάλει ένα βήμα στο έδαφος του ΝΑΤΟ, είμαστε όλοι σε πόλεμο με τη Ρωσία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...