ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Φεβρουαρίου 2022

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ (ΓΙΑΧΣΟΥΑ ΝΑΖΙΡ). Η Εκκλησία της Αγγλίας: «Να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως λευκού»!

 

Πότε περίπου έζησαν ο Αβραάμ και ο Μωυσής; Οι μαθηματικές και γενεαλογικές αρλούμπες της Βίβλου!

 

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΚΑΙ Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ. Ένας λαθρεπιβάτης στην κιβωτό του Νώε! Μαθηματικές αλχημείες στη Βίβλο! ΤΑ ΙΟΥΔΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

 

Ο ΑΒΡΑΑΜ Ο ΜΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΟΥΔΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ



Σε παράκρουση φαίνεται να βρίσκονται κάποιοι με το κίνημα Black Lives Matter, όπως ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, ο οποίος ζήτησε να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως... λευκού ανθρώπου!



 

Ο Τζάστιν Ουέλμπι ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC αν ο τρόπος με τον οποίο η δυτική εκκλησία απεικονίζει τον Χριστό πρέπει να τεθεί υπό σκέψη και πιθανόν να αλλάξει στον απόηχο των διαμαρτυριών του κινήματος Black Lives Matter, απάντησε: "Ναι, φυσικά" προσθέτοντας ότι ο Ιησούς έχει απεικονιστεί διαφορετικά σε κάποιες χώρες.
"Πηγαίνετε στις εκκλησίες τους και δεν βλέπετε έναν λευκό Ιησού, βλέπετε έναν μαύρο Ιησού ή έναν Κινέζο Ιησού ή έναν Ιησού της Μέσης Ανατολής, που είναι φυσικά και ο πιο ακριβής. Βλέπετε έναν Ιησού από τα Φίτζι, βλέπετε έναν Ιησού να απεικονίζεται με πολλούς τρόπους όσοι είναι και οι πολιτισμοί, οι γλώσσες και οι αντιλήψεις".
Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι εικόνες του Ιησού δεν είναι "για να βλέπουμε ποιον λατρεύουμε αλλά χρησίμευαν ως υπενθύμιση της καθολικότητας του Θεού που έγινε πλήρως ανθρώπινος".



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  1. "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΕΚΚΛΗΣΙΑ: "Αρρωστημένος είναι ο πατριωτισμός". Πρωτοφανή παρέμβαση κατά όσων αντιδρούν στην Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία εκχωρείται η Μακεδονία στα Σκόπια επιχειρεί με άρθρο του ο θεολόγος και διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Γιώργος Βασιλείου.
    Το άρθρο του έχει τίτλο: «Οι πένθιμες καμπάνες τού Θανάτου και οι καμπανάρηδες της ζωής», και αναφέρει χαρακτηριστικά «Όταν, όμως, δύο διαφορετικά Έθνη γίνουν ένα και οι πολίτες τους καταλάβουν ότι είναι Δημιουργήματα τού ενός Θεού, χωρίς χρώμα και σύνορα, τότε ο κόσμος δεν πεθαίνει ποτέ»!
    «Εγκλωβιζόμαστε, σήμερα, αβασάνιστα σε έναν αρρωστημένο πατριωτισμό δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να γινόμαστε υμνητές τού πολέμου και της πένθιμης καμπάνας.
    Δεν αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της Ειρήνης παρά μόνο ρίχνουμε νερό στον μύλο τού κάθε νεοεμφανιζόμενου μορφώματος που ως σκοπό και στόχο έχει την διάλυση και την αποσύνθεση της κοινωνίας. Όλη αυτή η εμμονή στον υπέρμετρα αρρωστημένο πατριωτισμό από τους κάθε λογής πατριδοκάπηλους, δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνον στην επανάληψη λαθών τού παρελθόντος τα οποία οδήγησαν Έθνη ολόκληρα σε Ολοκαυτώματα. Χρέος μας είναι να αποβάλλουμε από την ζωή μας τα ιδεολογήματα μίσους των εθνικιστικών διαχωριστικών γραμμών, ότι, δηλαδή, ο «ξένος» είναι η κόλασή μας, αλλά υιοθετώντας το μήνυμα ζωής ότι ο άλλος είναι ο Παράδεισός μας. Να γίνουν εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι θα μεταμορφώσουν τα νεκροταφεία των αρρωστημένων ιδεολογημάτων σε κοιμητήρια Ειρήνης και προοπτικής ειρηνικής και αισχατολογικής Αναστάσεως των νέων γενεών».
    Γ. Ι. Βασιλείου
    Δ/ντής Γραφείου Τύπου
    της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...