ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Φεβρουαρίου 2022

Μία δήλωση που αποκρύφθηκε από τα διεφθαρμένα ΜΜΕ: Δένδιας ενώπιον Τούρκου πρέσβη: «Δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Αιγαίο».




 ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΕΝΕΤ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ". Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον Bennett.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕΡΓΚΕΪ ΣΟΪΓΚΟΥ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. (Για σύγκριση: το Α.Ε.Π. της Ελλάδος ήταν το 2020 165,830 δις ΕΥΡΩ και το Α.Ε.Π. της Ουκρανίας μόνο 155,600 δις ΔΟΛΛΑΡΙΑ).




Η  ελληνική μασονική στοά  υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για φυσικό αέριο και για πετρέλαιο, αφού η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους Γερμανούς  για ανεμογεννήτριες.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ  ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ  ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ, ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΜΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΗΣΥΧΑ.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1059538_ndendias-enopion-toyrkoy-presvi-den-prokeitai-na-kanoyme-pote

 

Μια δήλωση-σοκ έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενώπιον του Τούρκου πρεσβευτή στο Όσλο, καθώς επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Αιγαίο. 

Μπορεί το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου να μετέδωσε με πηχυαίους τίτλους την αντιπαράθεση που είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον Τούρκο πρέσβη, όμως πουθενά δεν μεταδόθηκε η δήλωση για τις έρευνες στο Αιγαίο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ήταν σαφής: Δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο! 

  

Όπως είπε, ακόμα και αν υπάρχει (σ.σ. είπε μάλιστα πως δεν ξέρουμε ότι υπάρχει), το κόστος εξόρυξης και ο χρόνος που θα απαιτηθεί κάνουν το εγχείρημα αμφίβολο.

Ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για μία νέα εποχή μακριά από τους υδρογονάνθρακες ενώ σημείωσε πως ο παράδεισος του Αιγαίου δεν υπάρχει διάθεση να μετατραπεί σε Κόλπο του Μεξικού.

 

Εν ολίγοις υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για φυσικό αέριο και για πετρέλαιο, αφού η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους Γερμανούς για ανεμογεννήτριες, αλλά και ότι δεν θέλουμε να χαλάσουμε τον πλούτο του Αιγαίου για να έρχονται οι τουρίστες. 



 

Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου έναν χρόνο ο Νίκος Δένδιας είχε κάνει παρόμοια δήλωση σε συνέντευξή του στο ArabNews όταν και είχε πει τα εξής: 

«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Και στο σημείο αυτό ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Όπως και τότε, έτσι και τώρα οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών είχαν αποκρυφθεί από το σύνολο του Τύπου, ακόμα και από του αντιπολιτευόμενου και το μοναδικό ΜΜΕ που είχε αναδείξει το θέμα ήταν το pronews.gr. 

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό με το γεγονός ότι κάποιοι προωθούν τον Ν.Δένδια για την ηγεσία του Κ.Μητσοτάκη; Άγνωστο. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


8 σχόλια:

  1. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΤΖΟΥΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΑΪ; Ο φίλος του Ρ.Τ.Ερντογάν ετοιμάζεται να πάρει το ΣΚΑΪ.

    Κίνηση-ματ από τον Τούρκο Ατζούν Ιλιτζαλί: Γίνεται το απόλυτο αφεντικό του ΣΚΑΪ.
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/1059832_kinisi-mat-apo-ton-toyrko-ailitzali-ginetai-apolyto-afentiko-toy-skai
    Ο Ατζούν Ιλιτζαλί ετοιμάζεται να γίνει το απόλυτο αφεντικό του ΣΚΑΪ, μια απίστευτη εξέλιξη καθώς πλέον τίθεται το ερώτημα για την γραμμή που θα ακολουθήσει το κανάλι του Φαλήρου, καθώς ως γνωστόν ο Τούρκος παραγωγός είναι καλός φίλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    Όπως όλα δείχνουν το βίντεο που σας έδειξε το pronews.gr και στο οποίο στον ΣΚΑΪ πανηγύριζαν με τουρκικά τραγούδια για το τέλος της πανδημίας ήταν προοίμιο γι' αυτά που θα ακολουθήσουν.
    Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλειδώνει» το deal του ΣΚΑΪ με τον Ατζούν Ιλιτζαλί, για μια στρατηγική και αποκλειστική συνεργασία.
    Ο Τούρκος παραγωγός θα αναλάβει το 85% του μη ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού, δημιουργώντας ουσιαστικά μονοπώλιο, που δεν αφήνει περιθώριο συνεργασίας με άλλες εταιρείες παραγωγής, καθώς τόσο οι σειρές όσο και τα ριάλιτι και τα σόου θα έχουν αποκλειστικά τη «σφραγίδα» του Ατζούν.
    Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα οικονομικά περιοδικά της Τουρκίας, η περιουσία του Ατζούν Ιλιτζαλί αγγίζει τα 150.000.000 δολάρια, ενώ κάθε μήνα σχεδόν κερδίζει 5.000.000 δολάρια, κατατάσσοντάς τον ως τον πιο πλούσιο καναλάρχη της Τουρκίας.
    Ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει μια στρατιά από ακίνητη περιουσία κάποια από τα οποία βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, έχουν κρατήσει οι πρώην σύζυγοί του και κατ’ επέκταση και τα παιδιά του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οίκος Fitch: Άλλα δέκα «πέτρινα» χρόνια περιμένουν την Ελλάδα - Το 2031 η μείωση του χρέους στο 155%!
    Οι αριθμοί αποκαλύπτουν την τραγική κατάσταση της οικονομίας
    Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
    Άλλα δέκα ακόμα «πέτρινα» χρόνια θα χρειαστεί να περάσει η Ελλάδα για να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 155% του ΑΕΠ.
    Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήδη έχει περάσει τρία μνημόνια και οδεύει και για τέταρτο.
    Οι αναλυτές της Fitch αναμένουν ότι το χρέος θα μειωθεί στο 155% του ΑΕΠ έως το 2031!
    Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός ότι παρά την πρόσφατη άνοδο του κόστους δανεισμού και το «διαγαλαξιακό» ελληνικό χρέος που έχει φτάσει το 206% του ΑΕΠ και με έλλειμμα της τάξης του 10% του ΑΕΠ, υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που πιστεύει ότι μπορεί το χρέος αυτό να μειωθεί!
    Αν το έλεγε κάποιος περαστικός στον δρόμο δεν θα φαινόταν παράξενο αλλά το λέει ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρέος του 2009 ήταν στο 126,8% του ΑΕΠ. Μιλάμε για την προ μνημονίων εποχή, όταν η ελληνική οικονομία δεν είχε «διορθωθεί» για το «καλό» της από τους Ευρωπαίους «εταίρους».
    Λέει μάλιστα ότι «καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν θα μειώνει το χρέος της σε μεγαλύτερο βαθμό από την Ελλάδα». Όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων δεν επηρεάζει τόσο πολύ την Ελλάδα!
    Όπως επισημαίνει ο ίδιος (σύμφωνα με το κείμενο που απέστειλε η ΤτΕ) τα επιτόκια έχουν αυξηθεί λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και της πιθανής αυστηροποίησης της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής.
    «Αλλά αυτό δεν είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα». Ο ίδιος - σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύει ότι το δημόσιο χρέος θα είναι δυνατόν να μειώνεται στο άμεσο μέλλον κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες - και στον υπολογισμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται καν η προγραμματισμένη επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις.
    «Καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν θα μειώνει το χρέος της σε μεγαλύτερο βαθμό από την Ελλάδα», αναφέρει ο Γ. Στουρνάρας.
    «Αυτή είναι η άλλη όψη της δοκιμασίας μας: ναι, είχαμε μια σκληρή πολιτική λιτότητας και αρνητική ανάπτυξη για αρκετά χρόνια, περικόψαμε τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξήσαμε τους φόρους.
    Όμως το δημόσιο χρέος αναχρηματοδοτήθηκε με πολύ ευνοϊκούς όρους. Το μέσο επιτόκιο είναι μόλις 1,4% - σημαντικά χαμηλότερο απ' ό,τι σε πολλές άλλες χώρες», αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Κατά μέσο όρο, τα διμερή και πολυμερή δάνεια έχουν χρόνο αποπληρωμής σε 20,5 χρόνια από σήμερα, ορισμένα μάλιστα λήγουν το 2070.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μ.Βαρβιτσιώτης... απειλεί τον Β.Πούτιν και ξεχνά Κύπρο, Συρία, Ιράκ κλπ.
    ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ.
    Για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, την Συρία και το Ιράκ, και την κατοχή του 38% του κυπριακού εδάφους θα μιλήσει στην ΕΕ;
    Επίθεση στη Ρωσία και απ'ευθείας απειλές έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες και απείλησε την Ρωσία και τον Β.Πούτιν λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε τον προσφορότερο τρόπο μέσα από τον οποίο θα καταδικαστεί αυτή η συμπεριφορά» και «δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, να το πράξει στο μέλλον».
    Ολόκληρη η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:
    «Συνεδριάζουμε σήμερα υπό το βάρος της κατάφωρης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Ρωσίας με την αναγνώριση των αποσχιστικών εδαφών της Ουκρανίας. Η Ελλάδα είναι ταγμένη στην υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου και στην εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (σ.σ.: Γιατί τότε η κυβέρνησή του δεν καταδίκασε ρητά την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία και την ανακήρυξή του «Κοσόβου» ως ανεξάρτητου κράτους; Γιατί έπαψε να αναγνωρίζει την κυβέρνηση Άσαντ στην Συρία και να επικροτεί το... ISIS;).
    Για αυτό και θα λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με τους εταίρους μας στο να δούμε τον προσφορότερο τρόπο μέσα από τον οποίο θα καταδικαστεί αυτή η συμπεριφορά και βέβαια δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, να το πράξει το μέλλον.
    Για αυτό και η σημερινή μας συνεδρίαση, προετοιμάζοντας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του τέλος του Μαρτίου, ουσιαστικά θα αναλωθεί σε αυτό το θέμα παράλληλα με την επεξεργασία όλης της υπόλοιπης ατζέντας που θα καταστήσει το κοινό μας σπίτι, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα πιο ισχυρή».
    Για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, την Συρία και το Ιράκ, την κατοχή του 38% της Κύπρου και την ανακήρυξη του τουκοκυπριακού ψευδοκράτους θα πει τίποτα στην ΕΕ; Ή αυτά είναι «ντεμοντέ»;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α.Λοβέρδος: «Η εκ μέρους μας καταδίκη της Ρωσίας είναι ευθεία, ρητή και απερίφραστη».
      ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΤΗΣ CIA ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.
      Ο Ανδρέας Λοβέρδος, Τομεάρχης Εξωτερικών Κινήματος Αλλαγής αναφέρει σε δήλωσή του ότι «η εκ μέρους μας καταδίκη της Ρωσίας είναι ευθεία, ρητή και απερίφραστη».
      Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
      «Ευθεία, ρητή και απερίφραστη καταδίκη της Ρωσίας»
      Η εκ μέρους μας καταδίκη της Ρωσίας για την ανακήρυξη ως ανεξάρτητων κρατών των Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας, περιοχών που μαστίζονται τα τελευταία πολλά χρόνια από αιματηρές εχθροπραξίες είναι ευθεία, ρητή και απερίφραστη.
      Η απεμπλοκή από την πολεμική ατμόσφαιρα τελικά αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη από τα γεγονότα που προκάλεσαν την ίδια την ουκρανική κρίση» καταλήγει ο Ανδρέας Λοβέρδος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τoν ουκρανικό λαό σε αυτούς που του επιτίθενται». ΟΤΑΝ Ο ΚΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ ΤΟ 1932-33 ΣΚΟΤΩΣΕ 10.000.000 ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΛΕΞΗ.
      Την αλληλεγγύη του προς τον ουκρανικό λαό εκφράζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Πρόεδρο Ρομπέρτα Μετσόλα να τονίζει ότι πρέπει να επιβληθούν «αυστηρές κυρώσεις» στη Ρωσία.
      Η κ. Μετσόλα αναφέρει με ανάρτησή της στο Twitter:
      «Η μονομερής επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία δικαιολογεί νέες, αυστηρές κυρώσεις. Δεν θα εγκαταλείψουμε τoν ουκρανικό λαό σε αυτούς που του επιτίθενται. Η θέση του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ξεκάθαρη: Είμαστε με την Ουκρανία».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε στους αμερικανούς ότι μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης θα παρακολουθεί τις συνθήκες μιας δίκης και θα δίνει αναφορά στην πρεσβεία.
    «Πληροφορήθηκα την είδηση ότι η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κα Καμάλα Χάρις, σε επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη, προέβη σε μία απαράδεκτη για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών στην Ελλάδα παρέμβαση, ζητώντας να μάθει από τον κο Μητσοτάκη «πότε θα δικαστούν» οι δολοφόνοι του Αμερικανού πολίτη Χέντερσον», σημειώνει ο Αλέξης Κούγιας σε προσωπική δήλωσή του.
    Όπως σημειώνει:
    «Η παρέμβασις της κας Καμάλα Χάρις δεν θα με ενοχλούσε καθόλου, εάν στην ίδια είδηση που δημοσιεύτηκε σε όλα τα ΜΜΕ δεν περιελαμβάνετο η απάντησις του κου Πρωθυπουργού “ότι θα παρακολουθεί προσωπικά και μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης τη συγκεκριμένη δίκη”.
    Στην υπόθεση αυτή, όπως είναι γνωστό, υπερασπίζομαι τρεις νεαρούς Σέρβους φοιτητές, μέλη εξαιρετικών οικογενειών της Σερβίας, με γονείς πολιτικούς μηχανικούς, καθηγητές πανεπιστημίων, έντιμους πολίτες, οι οποίοι καταδικάστηκαν με νόμιμη μεταβολή της κατηγορίας αντί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, για το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και τους επιβλήθηκαν ποινές καθείρξεως 9 ετών.
    Ενώ η απόφασις ήταν ομόφωνη, κι ενώ η Πρόεδρος, οι δύο τακτικοί Δικαστές, και οι τέσσερις ένορκοι, υψηλού κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου, μέλη της κοινωνίας των Πατρών αποφάσισαν, μετά από διαδικασία μηνών, ότι αυτός είναι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός, ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών άσκησε έφεση κατά αυτής της απόφασης, χωρίς καμία νομική και ουσιαστική υποδομή, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση τόσο των τακτικών Δικαστών όσο και των ενόρκων και έτσι η υπόθεσις αρχίζει να εκδικάζεται από μηδενική βάση.
    Η χθεσινή παρέμβασις της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, αλλά κυρίως η εκτός κάθε νομιμότητος και πολιτικής αισθητικής απάντησις του κου Μητσοτάκη δημιουργεί τόσο στους εντολείς μου όσο και σ’ εμένα προσωπικά μία ακραία ανασφάλεια για το εάν η δίκη, η οποία αρχίζει αύριο το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, θα είναι μία δίκαιη δίκη ή θα είναι μία δίκη που οι τακτικοί Δικαστές και ο Εισαγγελέας θα επιτηρούνται κάθε ημέρα από τους προϊσταμένους τους, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και όλοι αυτοί θα δίνουν αναφορά στον Πρέσβη των ΗΠΑ και αυτός στον Υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αυτός με τη σειρά του στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κα Καμάλα Χάρις.
    Διερωτώμαι με ποιο δικαίωμα ο κος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης θα παρακολουθεί τις συνθήκες της συγκεκριμένης δίκης. Ποιος θα είναι αυτός που θα τον ενημερώνει; Ποιος θα είναι αυτός που θα κρίνει τακτικούς Δικαστές, Εισαγγελείς, αλλά και ενόρκους; Μήπως έχουμε μεταβληθεί σε αμερικανικό προτεκτοράτο και στο τέλος ακόμα και η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα λειτουργεί με συνθήκες που θα επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ;
    Δημοσιοποιώ αυτές τις σκέψεις μου και το ίδιο έχω σκοπό να πράξω και αύριο ενώπιον του ΜΟΕ Πατρών.
    Σημειωτέον, ο αείμνηστος Μπακαρί Χέντερσον έχασε τη ζωή του από ανθρώπινα απαράδεκτη συμπεριφορά συγκεκριμένων προσώπων, που σίγουρα δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, άλλωστε πρόκειται περί συμπλοκής χωρίς όπλα, αφού προηγουμένως, όμως, ο ίδιος έσπασε ένα μπουκάλι ποτού για τα μάτια μίας νεαρής Σέρβας και με αυτό επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν εκ των Σέρβων δραστών, οι οποίοι ακολούθως ομαδικά τον χτύπησαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, πράξη για την οποία και τιμωρήθηκαν με αυστηρότατες ποινές».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βορίδης: «Είναι σημαντικό να σταθούμε αλληλέγγυοι με την Ουκρανία αυτή τη στιγμή»…

    Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μίλησε στις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση τονίζοντας ότι η Ρωσία με τη στάση της καθίσταται εξαιρετικά προβληματική στις συνεργασίες της με την Δύση.
    «Είναι σαφές πως η Ευρωπαϊκή ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ χρειάζονται μια συλλογική απάντηση αναφορικά με τη Ρωσία και πρέπει η απάντηση αυτή να είναι αποτελεσματική», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
    «Είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν μέτρα εναντίον της Ρωσίας που θα τις δημιουργήσουν πιέσεις και είναι αναμενόμενο πως θα υπάρξουν και αντίμετρα», εκτίμησε.
    «Το κρίσιμο θα είναι πώς θα αντιμετωπίσει η ίδια η Ουκρανία το πρόβλημα», συμπλήρωσε.
    Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μίλησε στις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση τονίζοντας ότι η Ρωσία με τη στάση της καθίσταται εξαιρετικά προβληματική στις συνεργασίες της με την Δύση. «Είναι σαφές πως η Ευρωπαϊκή ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ χρειάζονται μια συλλογική απάντηση αναφορικά με τη Ρωσία και πρέπει η απάντηση αυτή να είναι αποτελεσματική», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. «Είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν μέτρα εναντίον της Ρωσίας που θα τις δημιουργήσουν πιέσεις και είναι αναμενόμενο πως θα υπάρξουν και αντίμετρα», εκτίμησε. «Το κρίσιμο θα είναι πώς θα αντιμετωπίσει η ίδια η Ουκρανία το πρόβλημα», συμπλήρωσε.
    Στη συνέχεια, ο υπουργός ανέφερε πως είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία θέλει να έρθει πιο κοντά στη Δύση και η Ρωσία της το αρνείται.
    «Είναι απολύτως σημαντικό να σταθούμε αλληλέγγυοι με την Ουκρανία αυτή τη στιγμή», τόνισε ο κ. Βορίδης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πράκτορες του Σόρος άρχισαν ενορχηστρωμένοι: Η Human Rights Watch πιθανολογεί «εγκλήματα πολέμου» εκ μέρους της Ρωσίας.
    Φόβους εξέφρασε η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch καθώς η Μόσχα υιοθετεί μια «στρατηγική εγκλημάτων πολέμου» στην Ουκρανία, όπως έκανε στη Συρία βομβαρδίζοντας υποδομές αμάχων.
    Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της HRW Κένεθ Ροθ, η περιοχή θα μπορούσε να «βρεθεί στο χείλος μιας σημαντικής ένοπλης σύρραξης», μετά την αναγνώριση των αυτονομιστικών περιοχών της Ουκρανίας, στις οποίες η Μόσχα υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια.
    Λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της συριακής σύρραξης, πρόκειται για μια βαθιά ανησυχητική προοπτική, δήλωσε ο Ροθ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που οργάνωσε η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών διαπιστευμένων στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη (Acanu).
    Στα τέλη του 2020, η HRW είχε δημοσιεύσει μια έκθεση για τον τρόπο με τον οποίο η συριακή κυβέρνηση και η σύμμαχός της Ρωσία «επιδείκνυαν μια ανηλεή περιφρόνηση» προς τους αμάχους, κατά την προσπάθειά τους να ανακτήσουν τον έλεγχο της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.
    Αυτή η εκστρατεία βομβαρδισμών στην Ιντλίμπ, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 και διήρκησε σχεδόν έναν χρόνο, «μας δίνει μια ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο ο ρωσικός στρατός πολεμά», είπε ο Ροθ, επικαλούμενος σειρά επιθέσεων εναντίον νοσοκομείων, σχολείων, αγορών και κατοικιών.
    Τα ρωσικά βομβαρδιστικά «επιτίθενται εσκεμμένα σε πολιτικούς θεσμούς επιχειρώντας να καταστήσουν τη ζωή αφόρητη και να διευκολύνουν την άφιξη του συριακού στρατού», επισήμανε. Ο διευθυντής της Human Rights Watch φοβάται πως «αυτή τη στρατηγική των εγκλημάτων πολέμου» θα επαναληφθεί στην Ουκρανία, εάν ξεσπάσει εκεί μια ένοπλη σύρραξη.

    Εκφράζει, επίσης, την ανησυχία του σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία και καταγγέλλει τη φυλάκιση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, τις «εκλογικές παρωδίες» και τη διάλυση οργανισμών, μεταξύ άλλων του βασικότερου οργανισμού προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία Memorial, στο όνομα της μάχης κατά του εξτρεμισμού και των «ξένων πρακτόρων».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...