ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Μαΐου 2024

Οι Κινέζοι επιλέγουν την Τουρκία για επενδύσεις. Οι Κινέζοι θα κάνουν εργοστάσια ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Τουρκία, η οποία θα τα πουλάει στην Ευρώπη, δηλ. στην Ελλάδα. Η Ελλάδα του ομοφυλοφιλικού τόξου φτώχεια και αποβιομηχάνιση.

 

 

Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γ.Γκιουλέρ: «Ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας να παράγει αμυντικά συστήματα με τα δικά της μέσα».Ο τουρκικός Στρατός παρέλαβε νέο σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης που διαθέτει το μεγαλύτερο βεληνεκές. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΛΑ ΑΠ’ ΕΞΩ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

 

 Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Όταν οι Έλληνες, με τα ίδια τους τα χέρια, έφτιαχναν μηχανές made in Greece. Εξακολουθούν να κινούν καΐκια και τρακτέρ ή να ποτίζουν χωράφια.

 

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 2,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ TOYOTA ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (στην καταρρέουσα, κατά τους αθηναίους κοπρίτες, τουρκική οικονομία). Στην Τουρκία το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη plug-in υβριδικών οχήματων. Στο ίδιο εργοστάσιο, θα κατασκευαστεί μια νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών plug-in, παραγωγικότητας 75.000 μονάδων ετησίως.

 

 

ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ: «ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ, ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ. Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ, ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ. Η ΙΑΠΩΝΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ».

 

 

 ΙΑΠΩΝΑΣ  ΠΡΕΣΒΗΣ:  "Η  ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΝΕΟΛΑΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΣΚΛΗΡΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ  ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ".

ΑΡΑΓΕ  ΤΙ  ΘΑ  ΕΛΕΓΕ  ΑΝ  ΕΙΧΕ  ΓΝΩΡΙΣΕΙ  ΤΗΝ  (ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ)  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΝΕΟΛΑΙΑ  ΤΗΣ  ΜΥΚΟΝΟΥ,  ΤΟΥ  ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ,  ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ,  ΤΗΣ  ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΑΣ   ΚΑΙ  ΑΝΑΡΧΙΛΑΣ,  ΤΗΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΑΕΡΓΙΑΣ, ΤΟΥ  "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ",  ΤΟΥ  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΖΑΚ,  ΤΟΥ  ΠΡΟΔΟΤΗ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΚΟΥΛΗ, ΤΩΝ  ΑΙΩΝΙΩΝ  40ΝΤΑΡΗΔΩΝ  ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΩΝ  "ΦΟΙΤΗΤΩΝ"  ΠΟΥ  ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΑΕΡΓΟΙ  ΚΑΙ  ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΙ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΤΑΪΖΕΙ  Η  ΓΙΑΓΙΑ;  

 

ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ: Ο πρόεδρος της Γερμανίας (= ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑΣ) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ είπε χθες στην Κωνσταντινούπολη των Ελλήνων: «ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΙΣΧΥΡΗ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΑΣ». Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για ολόκληρη την (ισλαμοτουρκική) Ευρώπη».

 

Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΝΑΛΕΝΑ ΜΠΕΡΜΠΟΚ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΣΕ: «ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ».

 

 


Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους κινέζους κατασκευαστές BYD και Chery Automobile σχετικά με επενδύσεις σε εργοστάσια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που ενδεχομένως θα ενισχύσουν τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Fatih Kadir Akgun, δήλωσε στο Bloomberg: «Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις το συντομότερο δυνατό. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και με τις δύο εταιρείες».


Ξεχωριστές συνομιλίες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη με την SAIC Motor Corp. που κατέχει την MG και την Great Wall Motor Co.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά κατά πόσον τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα επωφελούνται από αθέμιτες επιδοτήσεις, γεγονός που ενδεχομένως δικαιολογεί πρόσθετους δασμούς.

Η Τουρκία, ως μέρος της τελωνειακής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στις παγκόσμιες μάρκες.

Ο Akgun έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από παγκόσμιες μάρκες για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Τουρκία.

Το 2023, η Τουρκία επέβαλε πρόσθετο δασμό 40% στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα, μια κίνηση που ενδέχεται να έχει επηρεάσει τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και το ενδιαφέρον των κινεζικών εταιρειών για επενδύσεις στη χώρα.

Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της BYD Europe, Michael Shu, ανέφερε ότι βλέπει δυνατότητες για ένα δεύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο μέχρι το 2025, υποδεικνύοντας την επιθυμία της εταιρείας να επεκτείνει την παραγωγή στην Ευρώπη.

Η ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να προσφέρει στην Τουρκία ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, ενισχύοντας την παρουσία της στην Ευρώπη και προσελκύοντας περαιτέρω επενδύσεις από διεθνείς κατασκευαστές.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

6 σχόλια:

  1. Άδωνις Γεωργιάδης: «τη συμφωνία στον Τσίπρα και τον Κοτζιά την έφεραν έτοιμη οι Αμερικάνοι. Θέλανε να βάλουν τη "Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και έβαλαν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία, ώστε να πάρουν αυτό που θέλουν».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΘΕΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Γ.Λαμπράκης: Πέθανε σε ηλικία 65 ετών – «Έφυγε» την ίδια μέρα με τη δολοφονία του πατέρα του 61 χρόνια μετά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΘΕΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Τροχαίο ατύχημα με στρατιωτικό όχημα τύπου Καναδέζα στη Λήμνο – Στο νοσοκομείο οι 4 επιβαίνοντες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΘΕΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Βόλος: 17χρονοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση χαπιών – Εντοπίστηκαν σε αυλή σχολείου.
    Βρέθηκαν λίγο μετά τη 01:30 τη νύχτα, σε κακή κατάσταση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΘΕΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Ήπειρος: Οκτώ άτομα συνελήφθησαν για ναρκωτικά.
    Πρόκειται για 8 ημεδαπούς που συνελήφθησαν σε 7 διαφορετικές περιπτώσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΘΕΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Χαλκίδα: Χειροπέδες σε 7 εφοριακούς για υπόθεση διαφθοράς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...