Όλα τα καθίσματα των αυτοκινήτων, από το 1970, είναι καλυμμένα με επιβραδυντικά φλόγας, τα οποία προκαλούν καρκίνο, στείρωση και άνοια. Οι οδηγοί και οι επιβάτες εισπνέουν καθημερινά καρκινογόνα αέρια. Οι πυροσβέστες ανησυχούν: «Η πλήρωση προϊόντων με αυτές τις επιβλαβείς χημικές ουσίες λίγο προλαμβάνει τις φωτιές. Αντιθέτως, καθιστά τις φλόγες πιο πυκνές και πιο τοξικές για τα θύματα και για όσους σπεύδουν πρώτοι να τα βοηθήσουν». Κατά τα άλλα οι ευφυείς ρωμιοί αποδίδουν την αύξηση των καρκίνων στο ...εμβόλιο
Ερευνητές ανακάλυψαν μια δραματική αύξηση στα περιστατικά καρκίνου του παχέος εντέρου, ιδιαίτερα μεταξύ παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ.
Από το 1999 έως το 2020, τα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου αυξήθηκαν κατά 500% σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, κατά 333% σε έφηβους 15-19 ετών και κατά 185% σε νέους ενήλικες 20-24 ετών.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη βάση «Wonder Database» των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ, οι ερευνητές κατέγραψαν τις τάσεις στα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου για άτομα ηλικίας 10-44 ετών από το 1999 έως το 2020.
Το 2020, 0,6 παιδιά ηλικίας 10-14 ετών ανά 100.000 πληθυσμού διαγνώστηκαν με καρκίνο του παχέος εντέρου, σε σύγκριση με 0,1 ανά 100.000 το 1999. Οι διαγνώσεις στους έφηβους 15-19 ετών αυξήθηκαν από 0,3 σε 1,3 ανά 100.000 και στους νέους ενήλικες 20-24 ετών από 0,7 σε 2 ανά 100.000.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι, παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων στα παιδιά και τους έφηβους δεν είναι αρκετά υψηλός για να δικαιολογήσει την ευρεία χρήση κολονοσκόπησης, θα πρέπει να εξεταστούν πιο εξατομικευμένες προσεγγίσεις.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε αύξηση και σε μεγαλύτερες ηλικίες, με τα ποσοστά να αυξάνονται κατά 71% στις ηλικίες 30-34 ετών, κατά 58% στις ηλικίες 35-39 ετών και κατά 37% στις ηλικίες 40-44 ετών.
Η ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών είχε τη μικρότερη ποσοστιαία αύξηση, αλλά το υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, φθάνοντας τα 20 περιστατικά ανά 100.000 άτομα το 2020.
Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν οικογενειακό ιστορικό φλεγμονώδους νόσου του εντέρου ή καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ οι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, τη χρήση καπνού, και την κατανάλωση αλκοόλ.
Επίσης, διατροφικές συνήθειες όπως η χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών, η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων και ζαχαρούχων ποτών, και μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, είναι επίσης παράγοντες κινδύνου.
Πιθανοί, αλλά όχι σταθερά αποδεδειγμένοι παράγοντες, περιλαμβάνουν την καθιστική ζωή, την παρουσία βακτηρίων που τείνουν να προκαλούν όγκους, τη χρήση αντιβιοτικών και τα διατροφικά πρόσθετα.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΑΥΙΔ ΧΙΛΜΠΕΡΤ.
ΑπάντησηΔιαγραφή«Ο Δαυίδ Χίλμπερτ, ο θρυλικός μαθηματικός από το Γκέτινγκεν, το 1915, μελετάει μία καινούρια θεωρία της βαρύτητας. «Η φυσική είναι πολύ βαριά για τους φυσικούς» λέει ο Χίλμπερτ. Ο Αϊνστάιν όταν το μαθαίνει, αναστατώνεται. Ρωτάει διακριτικά τους συναδέλφους του για τις προόδους που έχει κάνει στις έρευνές του ο Χίλμπερτ.
Ο Δαυίδ Χίλμπερτ υπέβαλε την εργασία του προς δημοσίευση στις 20 Νοεμβρίου 1915. Ο Αϊνστάιν στις 25 Νοεμβρίου 1915, πέντε ημέρες αργότερα. Την Γενική Σχετικότητα όμως του Δαυίδ Χίλμπερτ δεν την δημοσιεύουν αμέσως, αλλά αργότερα. Κανένας δεν ξέρει γιατί.
Ο κλέφτης Αϊνστάιν ζητάει από τον Χίλμπερτ - πράγμα που δεν έκανε από τον Χάζενερλ - να συμφιλιωθούν. Γράφει: «Δημιουργήθηκε ένα άσχημο κλίμα ανάμεσά μας, του οποίου τις αιτίες δεν θέλω να αναλύσω. Η διάθεσή μου απέναντί σας είναι και πάλι καθαρά φιλική και σας παρακαλώ να κάνετε κι εσείς το ίδιο απέναντί μου. Είναι αντικειμενικά κρίμα δύο άνθρωποι που κατάφεραν με την δουλειά τους κάτι να βγάλουν από αυτόν τον άθλιο κόσμο να μη δίνουν χαρά ο ένας στον άλλο».
Ο Χίλμπερτ δέχεται την πρόταση συμφιλίωσης, εμμένει όμως σε όλη του την ζωή ότι τα πνευματικά δικαιώματα των εξισώσεων της βαρύτητας είναι δικά του».
Από το βιβλίο «Η εποχή της αβεβαιότητας» του Tobias Hurter, 2021, ελληνική μετάφραση 2022 σελίδες 93-95.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Η συμβίωση Φυσικής και Μαθηματικών. Πώς ο διάσημος έλληνας μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής ανίχνευσε τα όρια των δύο επιστημών.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/blog-post_3.html
Ζ.Π.
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.Π.
ΜΠΑΪΝΤΕΝ: «ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ».
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.Π.