ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Μαΐου 2024

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ…






Η Μεγάλη Ελλάδα είναι περήφανη για το παρελθόν της και δεν ξεχνά την ελληνική της ταυτότητα! Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα. La Magna Grecia è fiero del suo passato è non dimentica la propria identità ellenica! noi siamo la Magna Grecia.






Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μητσοτάκης: Προσκύνησε την τουρκική σημαία και το τουρκικό άγημα στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Παράδοση άνευ όρων και μυστική διπλωματία.




ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

«Tὸ νὰ ἐλπίζωμεν ὅτι δυνάμεθα νὰ παρωθήσωμεν διὰ διαπραγματεύσεων τοὺς Τούρκους νὰ συμπεριφέρονται κατὰ ἕναν ἀνθρώπινο καὶ λογικὸ τρόπο, σημαίνει ὅτι περιφρονοῦμεν τὴν ἐμπειρίαν αἰώνων καὶ ὰγνοοῦμεν τὴν δικήν μας ἐμπειρίαν».

 

 


Ταγματάρχης Δ.Πούλιος από Μαυρέλι Τρικάλων





Λοχαγός Μηχανικού Β. Καποτάς από Καλάβρυτα




Κ. Παντελίδης από την Λευκωσία.



 Στις 11/5/1964 δολοφονήθηκαν στην Αμμόχωστο από την τουρκική ληστρική οργάνωση ΤΜΤ οι Ταγματάρχης Δ.Πούλιος από Μαυρέλι Τρικάλων, Λοχαγός Μηχανικού Β. Καποτάς από Καλάβρυτα και Κ. Παντελίδης από την Λευκωσία. Τραυματίζεται βαρύτατα ο Λοχαγός Πεζικού Π. Ταρσούλης.



   Το πρώην 57 βρετανικό στρατιωτικό νοσοκομείο 57 BMH έχει  μετονομασθεί σε Στρατόπεδο Πουλίου και Καποτά προς τιμή των ηρώων.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...