ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Μαΐου 2024

Το Πακιστάν θα προμηθευτεί τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου Hava SOJ. Θα μπορούν να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν τα εχθρικά ραντάρ (επίγεια, εναέρια, αντιαεροπορικών συστημάτων). Το ομοφυλοφιλικό τόξο που κυβερνά την Ελλάδα ετοιμάζει νέα φουρνιά γκαρσονιών για την Μύκονο

 


Το τουρκικό (αόρατο) μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ (που θα βομβαρδίσει την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη) πραγματοποίησε τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του. Το ομοφυλοφιλικό τόξο που κυβερνά την Ελλάδα ετοιμάζει νέα φουρνιά γκαρσονιών για την Μύκονο

 


«Sky Dome»: Η Τουρκία κατασκευάζει σύστημα αεράμυνας στα πρότυπα του ισραηλινού «Σιδηρού Θόλου»

 

 

Εντός του έτους θα παραλάβει η Τουρκία το σύνολο των 134 αναβαθμισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης ACV-15. Η αναβάθμιση ξεκίνησε το 2019 και υλοποιείται από τις Aselsan και FNSS




Το Πακιστάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ της χώρας, θα προχωρήσει στην προμήθεια τουρκικών αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου, του προγράμματος Hava SOJ.

Τα πακιστανικά αεροσκάφη θα βασίζονται στο δικινητήριο αεροσκάφος Global-6000 της Bombardier, ενώ οι εργασίες θα γίνουν από την TAI (Turkish Aerospace Industries).

Τα τουρκικά αεροσκάφη βασίζονται στο Global-5000 της ίδιας εταιρίας.

Συνολικά η Τουρκία θα αποκτήσει τέσσερα αεροσκάφη (το σχετικό συμβόλαιο υπογράφηκε στις 9 Αυγούστου του 2018). Το πρόγραμμα Hava SOJ ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 με την υπογραφή συμβολαίου, ύψους $ 71 εκατομμυρίων, για την επιλογή του αεροσκάφους και την ανάπτυξη του πρωτότυπου συστήματος.

Το Hava SOJ είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, σχεδίασης και ανάπτυξης της Aselsan.

Τα αεροσκάφη θα μπορούν να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν τα εχθρικά ραντάρ (επίγεια, εναέρια, αντιαεροπορικών συστημάτων) και τα συστήματα επικοινωνιών, να εντοπίζουν τη θέση τους και στη συνέχεια να τα παρεμβάλλουν με στόχο να τα αδρανοποιούν.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα οι παραδόσεις των τεσσάρων αεροσκαφών στην Τουρκία πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...