ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Μαΐου 2024

Ποινική δίωξη σε Αμερικανό βουλευτή για δωροληψία και ξέπλυμα χρήματος: Προωθούσε τα συμφέροντα του Αζερμπαϊτζάν, δηλαδή της Τουρκίας. Προσπαθούσε να επηρεάσει την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Έτσι δουλεύουν τα σοβαρά κράτη. Με δωροδοκίες, εξαγορές, απάτες, εκβιασμούς, χρηματισμό διεφθαρμένων βουλευτών (που είναι άφθονοι), ακόμη και δολοφονίες. Όλοι υπερασπίζονται με λύσσα, με νύχια και με δόντια, τα συμφέροντα του λαού τους με όλα τα μέσα. Δεν επικαλούνται σαν ηλίθιοι (όπως η Ψωροκώσταινα) το (ανύπαρκτο) διεθνές δίκαιο.

 



Τουρκία: «Θα παράγουμε 250 άρματα ALTAY, τα 85 με βοήθεια από τη Ν.Κορέα. Θα παράγουμε νέο αεριωθούμενο drone-αυτοκτονίας». Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. Ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κατασκευάζει ή να παράγει τίποτε. Πρέπει να είναι αποκλειστικά τουριστική χώρα.

 


Πολλοί «έλληνες» νομίζουν ότι η γη είναι ένα απέραντο πράσινο λιβάδι, όπου βόσκουν ήσυχα καθυστερημένες αγελάδες με γλαρά μάτια. Δεν καταλαβαίνουν ότι η γη είναι ένας ανταγωνιστικός, βίαιος, θανατερός και επικίνδυνος κόσμος. ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ NETANIAXOY: «Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται την ισχύ πολύ περισσότερο».



Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΕΝΡΙ ΚΟΥΕΓΙΑΡ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ ΜΕ 600.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΘΟΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς άσκησαν δίωξη την Παρασκευή σε μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος, υπόθεση στην οποία ενέχονται μεξικανική τράπεζα και δημόσια εταιρεία υδρογονανθράκων του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Χένρι Κουέγιαρ, βουλευτής που εκπροσωπεί το Τέξας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έλαβε περίπου 600.000 δολάρια για να εξυπηρετήσει συμφέροντα της τράπεζας και της εταιρείας για περίοδο επτά ετών, ως τουλάχιστον τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Σε αντάλλαγμα για δωροδοκίες από εταιρεία πετρελαίου και αερίου του Αζερμπαϊτζάν, ο βουλευτής Κουέγιαρ δέχθηκε να χρησιμοποιήσει το αξίωμά του για να επηρεάσει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Δεχόμενος δωροδοκίες από τη μεξικανική τράπεζα, ο Κουέγιαρ «δέχθηκε να επηρεάσει τη νομοθετική δραστηριότητα, να συμβουλεύσει και να ασκήσει πίεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης» για να εξασφαλίσει «ευνοϊκά μέτρα» γι’ αυτήν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τα ποσά ξεπλύθηκαν μέσω εταιρειών-βιτρινών που ανήκουν στη σύζυγό του, Ιμέλντα, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε επίσης δίωξη.

Το ζευγάρι παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών την Παρασκευή προτού απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους. Τον πολιτικό και τη σύζυγό του βαρύνουν αντίστοιχα πάνω από δέκα κατηγορίες.

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο Κουέγιαρ αρνήθηκε πως ο ίδιος και η γυναίκα του παραβίασαν τον νόμο και διαβεβαίωσε πως πάντα ενεργεί «προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού». Έχει πει πως η υπόθεση αυτή δεν θα τον εμποδίσει να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές, την 5η Νοεμβρίου.

Το FBI είχε προχωρήσει σε έρευνα στην κατοικία και στο γραφείο της εκστρατείας του Χένρι Κουέγιαρ το 2022, στο πλαίσιο έρευνας για τις σχέσεις του Αζερμπαϊτζάν με αμερικανούς επιχειρηματίες.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Χακίμ Τζέφρις, υπενθύμισε το «τεκμήριο της αθωότητας», προχωρώντας ταυτόχρονα στην απομάκρυνση του Χένρι Κουέγιαρ από σημαντική θέση σε κοινοβουλευτική επιτροπή.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...